מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בהמשך לתוצאות בדיקות גנטיות ?גלית23/10/2008
שלום רב, היום קיבלתי את תוצאות בדיקות גנטיות :PCR MTHFR הטרוזיגוט + factot leiden 5 הטרוזיגוט אותן ביצעתי מאחר וחודש שעבר נמצא כי גם אחותי התאומה(לא זהה) נושאת גן זה. את הגלולות הפסקתי לקחת החל מרגע ההפנייה לבדיקות בהמלצת רופא המשפחה.ההבדל ביננו(אחותי) הוא שזה כמעט 3 שנים אני לוקחת גלולות מרסילון ללא שום בעיה. אך עם זאת נמצא כי אני נושאת הגן. 2 שאלות לי אליך בבקשה,האחת- האם ישנו סיכון בלהמשיך לקחת גלולות? שכן לולא הגלולות, מה התחליף למניעת הריון בעת יחסי מין? השנייה- מה לדעתך הטיפול המומלץ בהמשך לתוצאות הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר איתי לוי23/10/2008גלית שלום. רק מיעוט מהנשים הנשאיות של הגן פקטור 5 ליידן מפתחות אירוע של קרישיות יתר. פי 4-5 מהאוכלוסייה הרגילה. שימוש בגלולות עלול להעלות את הסיכון עוד יותר. יחד עם זה רוב המקרים של אירוע טרומבוטי קורים בשנה הראשונה לטיפול בגלולות. אם לקחת גלולות 3 שנים הסיכוי קטן יותר משמעותית. יחד עם זה יש סינרגיזם בין הגלולות ופקטור 5 ליידן. לא כתבת מדוע בוצעה הבדיקה. האם היה אירוע טרומבוטי במשפחה? אם כן זה מחזק את הצורך להימנע מגלולות. לגבי טיפול אחר למניעת הריון עלייך להיוועץ בגניקולוג. אין צורך בטיפול מיוחד. שתהיי בהריון יש צורך לשקול את הסוגייה של הטיפול המונע על סמך ההיסטוריה האישית והמשפחתית. לגבי הפקטור הנוסף- במצב של הטרוזיגוטיות אין לו כלל משמעות. בברכה, דר' איתי לוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 8 נמוך והריוןדפנה22/10/2008
בעקבות הפלה שעברתי עשיתי בדיקות קרשיות דם בחודש ינואר 2008, החשש היה כמובן קרישיות יתר, אך בבדיקות התגלה שיש לי דוקא פקטור 8 נמוך (תוצאה: 44). בקיץ נכנסתי להריון והכל מתנהל כשורה, אך בגלל הפקטור 8 הנמוך וסיפור של אוסטר וובר במשפחה - נשלחתי שוב לבדוק את מצב הפקטור 8 שלי והפעם הוא היה נמוך אף יותר (34). אני בשבוע 17 להריון, בת 36 ועומדת לבצע בתוך שבועיים דיקור מי שפיר. בדיקת הזמן דימום נמצאה תקינה (ארבע וחצי דקות), וכן בדיקות PT ו- PTT. יש לי סוג דם O ומלבד דימומים מהאף בילדות לא היו לי אף פעם תופעות המצביעות על תת-קרישיות. מספר שאלות: 1. כיצד יכול להשפיע מחסור בפקטור 8 על ההריון ו/או הלידה? 2. האם בדיקת מי שפיר מסוכנת יותר במצב זה? 3. האם מומלץ להמשיך ולבדוק רמת הפקטור 8 במהלך ההריון, ואם-כן, באיזו תכיפות? בתודה מראש על ההתייחסות, דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
ד''ר איתי לוי23/10/2008ברמה זו לא צפויה כל בעיה. בדיקת ה-PTT תומכת בכך שלא צפויה בעיית דמם. יחד עם זה יתכן וזה מבטא נשאות להמופיליה. יש לבקש יעוץ גנטי.בברכה דר' איתי לוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאלופרוליפרטיבישרית22/10/2008
שלום וברכה. רציתי לשאול- האם מחלה מילופרוליפרטיבית היא סרטן? או טרום סרטן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ד''ר איתי לוי23/10/2008טרום סרטן. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקומדיןרינה22/10/2008
אני כבר חודשים משתמשת בקומדין עקב קרשי דם בריאות אני בת 45 בחודש האחרון אני סובלת מנשירת שיער בצורה מוגזמת האים הקומדין גורם לכך? ואם כן מה עלי לעשות כדי לעצור זאת בתודה רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ד''ר איתי לוי23/10/2008שלום רב. קומדין לא אמור לגרום נשירת שיער. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותדליה21/10/2008
אחי 56, ניפצע קשה בתאונת דרכים לפני 4 חודשים.נחבל בראשו עבר 2 ניתוחים בהפרש של חודשיים.לפני התאונה לא ניבדק אצל רופאים והיה צמחוני. נוטל 300 מ אפנוטין ,להלן הבדיקות האחרונות: WBC 8.5 -RBC 4.37-HGB 11.6-HCT 36.8-MCV 84.2-MCH 26.6-MCHC 31.6-RDW 14.9- MPV 9.6- PLT 359- NEUT 63.4-NEUT 5.39-LYM 26.3- LYMP 2.24-MONO 7.3- MONO 0.62-EOS 2.2- EOS 0.19- BASO 0.8- BASO 0.07 לפני חודשיים IRON 31- HGB 11.71- HCT 35.47- WBC 9.35-RBC 4.05 מתלונן על גירודים באיזור הראש והפנים. האם בעקבות ניתוח שבוצע והשתמשו בדבק ביולוגי לאטימת שברים יכולה להיווצר בעייה בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוש
ד''ר איתי לוי23/10/2008שלום רב. אחיך סובל מאנמיה קלה. יתכן על רקע אשפוזים וטיפולים שעבר. מציע להפנותו לרופא המשפחה לצורך ברור האנמיה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיה- מיינורסיון20/10/2008
שלום רב חולת תלסמיה מינור בת 27, כל שלושה חודשים עושה בדיקות דם וה - HGB 8, 9 או המקסימום 10. חזרתי מאשפוז בביה"ח לאחר צ'יסטה בשחלה שהתפוצצה וצ'יסטה קיימת בצד ימין. במשך שלושה ימים ה-HGB היה 8 וגם פעם אחת היה 7.5. המליצו לי לקחת ברזל אך כפי שאני יודעת ברזל לא עוזר במצבים של תלסמיה מינור וברזל לא עוזר כלל לפי מה שהרופאה אומרת לי כל הזמן. בשאר הבדיקות בביה"ח התוצאות היו: HCT - 24.00 - 25.00 MCV- FL - 58.00- 61.70 WBC - 6.40-8.41 RBC - 3.99-4.45 PLT - 165.00-283.00 הבדיקות שעשיתי בקופ"ח מתאריך 22/09/08 התוצאות הן: Hematocrit - 31.2 MCV-Mean Cell Volume - 60 MCH-Mean Cell Hemoglobin - 19.2 MCHC-M.Cell Hb cont - 32.1 RDW-Red Cell Distri.Width - 15.3 Fe - Iron - 108 Ferritin - 19 Vitamin B12 - 514 Hemoglobin - 9 משתדלת לאכול רק אוכל בריא עם הרבה ברזל, אך עדיין מרגישה חולשה וראייה מטושטשת רוב הזמן וחולשה כללית עם סחרחורות אשר מגבילים אותי במשך היום. אם יש משהו שניתן לטיפול אשמח מאוד, תודה רבה וחג שמח! לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר איתי לוי23/10/2008שלום רב. נכון שבתלסמיה בד"כ אין צורך במתן ברזל ולפעמים זה אף יכול להזיק עקב עלייה במאגרי הברזל. יחד עם זה לפעמים גם בתלסמיה האנמיה יכולה להחמיר על ידי חסר ברזל, במיוחד בנשים צעירות עם מחזור. בנסיבות אלה טיפול בברזל יכול לשפר את רמת ההמוגלובין. לגבי הערכים שלך, הם אינם חד משמעיים. פריטין בערך התחתון של הנורמה מחשיד שיתכן שיש חסר קל של ברזל במאגרים למרות רמת ברזל תקינה. מציע לחזור על הבדיקה בתנאי צום מוחלט וכולל גם רמת טרנספירין. אם רמת הפריטין נמוכה ורמת הברזל לא גבוהה, יש מקום לנסות לתת תקופה מסוימת טיפול בברזל.בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- neutrophils ו- lymphocytesעמיצור טלי19/10/2008
הנני בת 43, בריאה. בבדיקת דם שגרתית ערכים תקינים פרט ל: המטולוגיה ספירת דם מכשיר: neutrophils% = 35.3 ו-lymphocytes = 52.5 ו- neutrophils # = 1.74 במשטח מקרוסקופי neutrophils = 39.3 , lymphocytes = 50 שאלותי: מה משמעות סטיות אלה? מה תפקידו של המשטח המיקרוסקופי ? בתודה טלי עמיצור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי עמיצור
ד''ר איתי לוי23/10/2008שלום רב.
הבדיקה שאת שואלת לגביה בודקת את התפלגות הכדוריות הלבנות לסוגים שונים שהעיקריים בהם הם נויטרופילים ולימפוציטים. סטייה קלה מערכי הנורמה היא פעמים רבות חסרת משמעות קלינית אך לפעמים היא מבטאת רמז לתהליכים זהומיים ודלקתיים. לימפוציטים יכולים למשל לעלות במחלות וירליות אך גם במצבים אחרים. משטח מיקרוסקופי הוא משטח ידני המאפיין את סוג תאי הדם באופן מדויק יותר מאשר המכשיר. בברכה, דר' איתי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זימון למרפאה המטולוגיתדנה19/10/2008
אני מוזמנת לבדיקת רופא המטולוג וספירת דם מלאה, אוטומטית. האם אפשר לבצע בדיקות אלו בזמן הווסת? כמו כן, כיצד מתבצעת הבדיקה, כמו בדיקת דם רגילה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר איתי לוי23/10/2008דנה שלום. ניתן לבצע את ספירת הדם בזמן הוסת והיא נעשית כבדיקת דם רגילה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי דם ברגלייםצליל כהן17/10/2008
אני בת 22 ולפני 4 ימים גיליתי ברגליי כתמי דם כחולים בכמה מקומות .לא זכור לי שקיבלתי מכה. ממה זה יכול לנבוע ומה צריך לעשות . אני מודאגת מאוד. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליל
ד''ר איתי לוי18/10/2008שלום רב. מומלץ לבצע ספירת דם ותפקודי קרישה. בעייה באחד מה"ל יכול לגרום לנטייה לדמם. וכמובן פני בהקדם לרופא המשפחה. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- G6PDרונית17/10/2008
שלום. עשיתי בדיקת G6PD כי אני רוצה לאכול פול ומפחדת שמא אני רגישה. התוצאה שיצאה היא 2.86 . מה פשר התשובה? ברור לי שזה יצא חריג , מתחת לנורמל. מה זה אומר? דרך אגב הבנתי שיש קשר גם לאופטלגין , אני לא רגישה לאופלגין. האם מותר לי לאכול פול? תודה ויום טוב רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר איתי לוי18/10/2008שלום רב. אם זה אכן מתחת לנורמה על פי ערכי המעבדה בה נבדקת רצוי להימנע מחומרים המגבירים את הסיכון להמוליזה( פרוק כדוריות דם). פול הוא אחד מהגורנים להמוליזה ולכן רצוי להימנע. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lac חיוביסימי16/10/2008
שלום רב, לפני כשלושה חודשים עברתי לידת עובר מת בשבוע 30. לאחר בדיקות לקרישיות בדם מסתבר שהיה לי lac חיובי. האם זה נקרא שאני חולת לופוס?? זאבת?? בנוסף הרופא אמר לי שאצטרך לקחת בהריון הבא קלקסן ואספירין ואני נוטלת גם אלטרוקסין. האם אפשרי ליטול את שלושתם? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימי
דר' לוי17/10/2008שלום רב. רק במיעוט מהמקרים נוגדני LAC כרורכים גם בנוכחות זאבת. אם אין לך סימפטומים נוספים ובדיקות המעבדה תקינות ככל הנראה אינך סובלת מזאבת. אין כל בעייה ליטול קלקסן, אספירין ואלטרוקסין בו זמנית. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ופריפולליאת גוטליב16/10/2008
אני בהריון בשבוע 33 וחצי ולפני שבוע התחלתי לקבל זריקות קלקסן 40 מ"ל למניעת קרישיות יתר לאחר תוצאת בדיקה LAC חיובית. לאחרונה גיליתי כי בעלון המצורף של כדורי פריפול רשום שיש להיוועץ עם רופא לגבי לקיחת התרופה וכרישות דם. כמו כן אציין כי אני בהריון בסיכון גבוה עקב דלץ דם גובה כרוני ואני מאוזנת בהריון ע"י אלדומין פעמיים ביום של 250 מ"ל. האם אני יכולה להמיך שלקחת את הפריפול או לעבור לכדורי ברזל אחרים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברדל ו- LAC
דר' לוי17/10/2008שלום רב. אין שום בעייה להמשיך ולקחת את תכשיר הברזל. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בברזל ובפריטיןאילנית16/10/2008
שלום רב אני חצי שנה אחרי לידה, בה סבלתי מרעלת, סוכרת וקרישיות יתר. עדיין יש לי קרישיות ולכן יש לי התקן נחושת הגורם לדימומים רבים. עשיתי בדיקות דם והברזל והפריטין נמוכים. יש לי גם סחרחורות מידי פעם. אני הולכת ויורדת במשקל ללא רצוני ויש לי חוסר תיאבון. בנוסף, כאבים בבטן העליונה. היה לי הליקובקטר לפני חודשיים, אולם עכשיו בתבחין נשיפה התוצאה שלילית, אבל כאבי הבטן חזרו. הסטוריה משפחתית: אבא שלי נפטר לפני חצי שנה מסרטן הלבלב. אמא שלי חולת סוכרת ולחץ דם. תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
דר' לוי17/10/2008שלום רב. לא הבנתי מה השאלה. ככל הנראה את סובלת מחסר ברזל וזקוקה לטיפול בתכשירי ברזל. אם את לא סובלת תכשירים פומיים ניתן לתת ברזל בווריד. לגבי הכאבים באפיגסטריום- יש לשקול גסטרוסקופיה אם הם חוזרים. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאחת15/10/2008
שלום רב, ביתי בת השנה רזה וחסרת תאבון בנוסף לבדיקות דם השיגרתיות שנתן הרופא, הוסיף בדיקות נוספות, אשמח לדעת מה הן בדיוק אומרות מאחר ונמצאות מחוץ לטווח. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
דר' איתי לוי15/10/2008שלום רב. לא צירפת את הבדיקות לגביהן רצית התיחסות. בברכה. דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בפקטור 11מיכל13/10/2008
לבני יש חוסר קל בפקטור קרישה 11 בערך של 40% שאובחן בגיל צעיר לפני ניתוח.יש לציין כי כאשר נפצע אפילו קלות,מדמם הרבה מאד ולמשך זמן רב,ללא פרורורציה בין החתך לכמות הדם. מאחר ומתחיל את שלבי גיוסו לצבא אני מבקשת לבדוק מה המדיניות של הצבא בנושא? האם נושא זה מוריד פרופיל?האם יש משהו נוסף שיש לעשות או רק לדווח על הממצא? אנא תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
דר' איתי לוי14/10/2008שלום רב. ככלל 40% הוא חסר קל בלבד של חסר פקטור שלא גורם נטייה לדמם. יש צורך להערכתי להפנותו שנית למומחה קרישה. אני מניח שגם הצבא ירצה בכך. לגבי מדיניות הצבא- יש לבדוק את זה מול גורמי רפואה בצבא. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)