פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להסביר?
    אוקסנה
    26/12/2009

שלום. אני בת 35. אני בד"כ סגורה. יש הרבה בלב שלא טוב לי, אבל לא אוהבת לדבר על זה. איך לצאת ממצב הזה בלי לדבר מה מפריעה לי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להסביר?

הוספת תגובה

• תשובה לאוקסנה

ד''ר אירנה נתנאל
    27/12/2009

שלום לך,

את נמצאת במלכודת שמצד אחד יש לך צורך לקבל עזרה לגבי הדברים שהצטברו על לבך ומצד שני קשה לך לדבר על כך. כדי לצאת ממצב זה ניתן לעזר באיש / אשת מקצוע שנמצאים בעמדה אמפטית ולא שיפוטית המאפשרת לך לרכוש אמון, ביטחון ופתיחות על מנת לעזור לך להתמודד עם הקשיים.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך
    לינוי
    26/12/2009

שלום אני בת 18 ואני סובלת מדימוי עצמי נמוך. נמוך מאוד אפילו.
    אני פשוט שונאת את עצמי, גם מבחינה חיצונית וגם פנימית. כלומר אני לא מרוצה מהאישיות שלי ובטח שלא מהמראה החיצוני שלי. מה אפשר לעשות ואיל אפשר לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי נמוך

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך

ד''ר אירנה נתנאל
    27/12/2009

לי שלום,

הדימוי העצמי והערכה העצמית שלך מבוססת על אמונות היסוד שהתפתחו מגיל מאוד צעיר והתגבשו למסקנות מאוד נוקשות שמפריעות לך להתקדם לקראת השגת המטרות בחייך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי עוזר להגמיש או לשנות את האמונות, ללמוד כיצד להסתכל על עצמך מזוויות שונות ולפתח ערכה עצמית גבוהה יותר. אני מאוד ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה דיכאון?
    מלי
    26/12/2009

בשלושת החודשים האחרונים התחלתי לסבול מעצב בלתי מוסבר שמלווה אותי אותי כמעט לאורך כל היום, אני לכאורה מתפקדת כרגיל אבל המאמצים שאני עושה למען זה גורמים לי לעייפות גדולה.
    לפעמים המטלות הכי סטנדרטיות גורמות לי לחרדה, דפיקות לב ואפילו מחשבות טורדניות. אני לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה דיכאון?

הוספת תגובה

• האם זה דיכאון?

ד''ר אירנה נתנאל
    27/12/2009

מלי שלום,

כדי להבין את מצבך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. בנוסף, אני מצרפת לך כתבה שמדברת על אבחון עצמי של דיכאון:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון/תחושת ריקנות אחרי טיול בחו"ל
    אנה
    26/12/2009

חזרתי השבוע מטיול מאורגן בחו"ל, הכל היה ניפלא ואפילו שמחתי לחזור הביתה,אבל יש לי תחושה של ריקנות, אי נוחות והרגשה של אי נוחות לא מוצאת את עצמי , אני מאוד עיפה נרדמת לשעה שעתים וקמה עם תחושה של חנק ולא מצליחה להרדם, איך אפשר להתגבר על כך, לא ניראה לי שארצה לנסוע בשנית עם חוזרים בתחושת מחנק.
    אודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• דיכאון חול

31/12/2009

לאנה שלום
    לפעמים מופיע תסמונת ה jet lag אחרי שחוזרים מחו"ל במיוחד כאשר השינוי בשעות הוא משמעותי. תסמונת זו עוברת תוך 7-14 יום במיוחד אחרי שהשינה חוזרת להיות רגילה. אפשר לקחת תרופה בשם melatonin שיש טוענים שממש עוזר להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות - אבקש התיחסות מפרופסור ל.גר
    אייל
    25/12/2009

שלום:
    שמי ק. בחור דתי . בגיל מאוד צעיר עברתי ניצול מיני ממטורף שאיני מכיר ולא הכרתי אגב אין לי מושג מה איתו כיום - אך קיימות רגשות נקם חזקים ביותר כלפיו.
    אל עניין ונושא המיניות , מין, סקס ככלל = לא נחשפתי בצורה בריאה ולא אפרט כאן מסיבות מובנות .
    נהגתי ואף נמכרתי לאוננות במהלך השנים , שהייתי גומר ישר נכנסתי לדיכוי עצמי ודיכאון חזק ועמוק ביותר מלווה במחשבות ורגשות אשם חזקים שמלווים אותי עד ליום זה . עברו מאז הניצול המיני 20 שנה ואני לא שוכח וכל הזמן אני נזכר בזה וזה מזכיר לי שאני מאונן אז למה לי לאונן ? אז בגיל מאוחר יותר התחלתתי לקיים יחסי מין אך לא מסודרים ולא בריאים ועם נשים אחרות כל הזמן .
    בסופו של יום :
    כיום מצבי קשה מאוד אני סובל מסכיזופרניה ואוסידי קשים ומקשים עליי את החיים .
    אני מטופל תרופתית אך ללא הטבה בכללללל.
    אני מתוסכל ויוצא מדעתי ונורא מבולבל .
    מיואש ומתקשה להאמין שארגיש פעם טוב , רוצה רק למות ולהיעלם .
    הרצון למות = בקשה ומשאלת לב שלי להפסיק לסבול כי פשוט החיים יפים אבל אני סובל .
    מקווה שהבעיה שלי הובנה היטב ובבקשה מכם ארצה התיחסות מכולכם לחוות דעה כיצד עוזרים לי .
    אם בכלל כי אני 100 אחוז ייאוש .
    תודה מראש ותודה על הסבלנות .
    שם בדוי

הוספת תגובה

• אוננות - אבקש התיחסות מפרופסור ל.גר

25/12/2009

שלום
    אכן לא סיפור אישי פשוט!
    חשוב להמשיך בטיפול גם טיפול פסיכולוגי. אוננות כשלעצמה לא דבר פתולוגי, אבל כאשר היא משפיע על החיים או מובילה לרגשות של אשמה, היא מצריכה טיפול. אין לי תשובה מלאה לתיאור שלך. אתה צריך להמשיך בקשר הטיפולי, לנסות טיפול בשיחות כדי להתגבר על הזיכרונות הלא נעימים ולהמשיך קדימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי דיכאון
    רחלי
    24/12/2009

אני בת 19,ולא מזמן חוויתי אובדן של אדם קרוב מאוד..
    מאז אני סובלת מנדודי שינה,עליה במשקל,בכי לעיתים תקופות והרגשת חוסר ביטחון..
    האם סימנים אלו יכולים להעיד על דיכאון?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי דיכאון

הוספת תגובה

• זיהיו דיכאון

25/12/2009

לרחלי שלום
    עובדן של אדם קרות תמיד משפיע על מצב הרוח ועל התפקוד. בדרך כלל מצב זה עובר יחסית מהר. עם זה נמשך מספר חודשים או נהפך לעמוק ומשתק מתייחסים לתופעה כאבל פתולוגי או דיכאון ואז שוקלים התערבות פסיכולוגית או תרופתית. כדי שתגידי לעצמך משהו כמו "איבדתי משהו חשוב אבל לא את עצמי, עלי להמשיך עם החיים". דרישה עצמית לתפקד הרבה פעמים מאוד עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• F41.2 המשך
    כפיר
    24/12/2009

לפני כשבוע שאלתי שאלה לגבי כגשל בטיפול עם ויאפקס 150-300 עם מירו 15-30 סרוקסט 50 ושילובים שונים בין השלושה.

תשובתו של פרופ' גרינהאוס הייתה שלא נוסו עוד מגוון רחב של תרופות. פסיכיאטר חדש הסכים עם האבחנה אך במקביל טען שמה שהכי מפריע כעת מתח גוםני ונשפיש מאוד מאוד גבוהים. לכן הוא בשלב ראשון ממליץ על החלפת המירו בקלונקס 0.5 מ"ג לטענתו יש אנשים עם סכנת התמכרות אני לא נמצא בסכנה זו [אין לי מושג על סמך מה הוא טען זאת]. וקלונקס נוסף במהלך היום לפי הצורך. במקביל הוא הנחה אותי להוריד את הפאקסט בהדרגה ולעבור לציפרלקס מתוך טענה שלציפרלקס יש את % ההצלחה הרבים ביותר במינונים גבוהים [40 מ"ג].

שאלותיי:
    1. האם הרופא צודק שאין סכנה בהתמכרות לקלונקס על בסיס יומיומי 0.5-1 מ"כ למשך חודשיים שלושה הקרובים?
    2. האם לציפרלקס יש ייתרון על SSRI אחרים?
    3. הרופא הדגיש בפניי שכעת לא ידועה הגנריקה של ציפרלקס ואסטו , האם חששו מבוסס ?[הוא הנחה אותי לקבל ולדרוש המקורי].

4. הרופא היה חמוד וענה על כל שאלה למרות מעמדו האקדמי הרב [פרופ'] אך ציין בפניי שעצם שפיתחתי ת"ל או ליתר דיוק אי סבילות לויאפקס [פאלפיטציות] גם במינונים מאוד גבוהים זו נקודת פתיחה שמלמדת אותנו על שילובי תרופות בעתיד. מה דעתכם?

אני אהבתי את הגישה "בוא תנסה את הציפרלקס 20 מ"ג ]בהדרגה כמובן] במשך חודש [אני אקח חודש וחצי ליתר ביטחון] ואח"כ נוכל להיות חכמים יותר [אם להעלות או להחליף].

אשמח על תשובות לשאלןת אלו.

לקביעת תור
    סגירה
    F41.2 המשך

הוספת תגובה

• F41.2 המשך

25/12/2009

לכפיר שלום
    תפעל לפי הנחיות הרופא, הן טובות. התמכרות הנה תופעה שמופיעה כאשר האדר נוטל כמויות הולכות וגדלות של תרופה כמו קלונקס. לקחת כדור או שניים של 0.5 למשך מספר חודשים לא גורם להתמכרות אלה להתרגלות. אז צריך לרדת בהדרגה מהתרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    רוני
    24/12/2009

שלום,
    בחודש וחצי האחרונים אמי (61) החלה לסבול מדיכאון והמצב התדרדר משמעותית. היא גם לא מצליחה להרדם בלילה אבל עכשיו זה הופך לגרוע יותר ובין היתר מתאפיין בחוסר אנרגיה, ירידה משמעותית במשקל, "ישנוניות", בלבול, חוסר מצ"ר, הכבדה בכל הפעולות השגרתיות. בשבוע האחרון רופא משפחה נתן לה ציפרמיל וברוטיזולם. אחרי יומיים הפסקנו את הציפרמיל בגלל הרעידות, הישנויות שגברה, חוסר האיזון הגופני, התחושה הכללית השלילית, והחששות שלי מלקיחת 2 הכדורים יחד ומתופעות הלוואי וההתמכרות לכימיקלים. יכול להיות שהתעוררתי מאוחר מידי כי רק בשבוע הבא היא מתחילה טיפול פסיכולוגי.
    רציתי לדעת על-פי אילו נתונים רופא אמור לתת כדורים לדיכאון, איזה מחיר יכולים הכדורים לגבות, אילו אלטרנטיבות יש, וגם מה הסימנים לדימנציה.
    תודה,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

25/12/2009

לרוני שלום

דיכאון הנה תופעה שכיחה בכל גיל. תיארת את הסימפטומים האופיינhים. כאשר התלונות הן משמעותיות ומפריעות לתפקוד בדרך כלל אין מנוס מלתת טיפול תרופתי. צ'פרמיל הנה תרופה מקובלת אבל כמו כל תרופה יכולה לתת תופעות לוואי. רופא צריך לעקוב על המצב. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור ומומלץ לשלב אותו עם טיפול תרופתי.

דמנציה הנה מחלה משמעותית אשר מתאפיינת בהפרעות בזיכרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    ישראל
    23/12/2009

אני נאנסתי בילדות,אימא קשה מאד ,דימוי עצמי נמוך ....
    וכבר בילדותי פיתחתי נטייה למזוכיזם ....כיום זה הורס לי את החיים ,זה נהפך לאובססיה חולנית
    זה פיתרון לבדידות,ריקנות,רגשי אשמה, הלקאה עצמית, למתח ,חרדה ....
    ממיטב ידיעותיך בנושא,מהו הטיפול האידיאלי לבעיה זו , ....אני אומנם בטיפול אצל מתמחה בתחנה לבריאות הנפש ....אבל אין לה ניסיון והבנה בנושא ....היא רק סיימה את לימודיה
    אנא מימך ....תן עיצות, תן מחוכמתך והאר עינינו ושיכלינו שמבולבלים מאד
    בידידות והערכה רבה
    ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• חוות דעת

25/12/2009

לישראל שלום
    אני לא מומחה בתחום של התנהגויות מיניות כפי שאתה מתאר לכן אני מתקשה להמליץ על הטיפול ה"אידיאלי". אני משאר שאתה יכול למצאו פורום בתחום ושם לקבל יעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט - כולסטרול
    בחורה
    23/12/2009

שלום רב,
    אני בחורה בת 37. מזה כ- 20 שנים אני נוטלת כדור סרוקסט אחד מדי ערב (20 מ"ג), עקב חרדות ,פחדים וכיו'ב.
    בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה התקבלו הערכים הבאים:
    CHOLESTEROL 199
    TRIGLYCERIDES 47
    CHOLESTEROL HDL 72
    CHOLESTEROL LDL calc 118
    NON HDL CHOLESTEROL 127
    רציתי לדעת :
    א. האם יש קשר בין נטילת התרופה ותוצאות הבדיקה הנ"ל? האם הערכים שהתקבלו גבוהים מהנורמה?(ידוע לי שיש קשר בין עליה ברמת הכולסטרול לנטילת התרופה).
    ב. בשנים האחרונות, אני מזיעה הרבה יותר , גם כאשר קר .
    ובכלל... מרגישה די תקועה במקום מהרבה בחינות.
    האם יתכן כי השפעת התרופה חלפה? האם יש מקום לנסות תרופה אחרת? לא פשוט לשנות עם כל תופעות הלוואי המצטרפות לכך.
    אשמח לחוות דעתכם המקצועית,
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט - כולסטרול

הוספת תגובה

• סרוקסט - כולסטרול

25/12/2009

לבחורה שלום
    התוצאות שרשמת הם תקינות. לכן אין מה לשנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נורמלי לחוש חרדה בעקבות
    רון
    23/12/2009

נטילת אסטו? מזה יומיים שאני נוטל אסטו 10 מ"ג כטיפול לדיכאון מתמשך. במשך היומיים האלה אני מתהלך עם תחושת חרדה ופחד לא ברורים. ידוע לי שהשפעת התרופה הזו מצטברת ומתחילה להיות אפקטיבית רק כשבועיים שלושה מתחילת הנטילה. מאידך תחושת החרדה שלא היתה קודם מעוררת בי תהיה שמא תגובתי לתרופה אינה טובה ואינה מתאימה לי. האם זו תופעה מוכרת ומוקדם להסיק מסקנות?

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• הודעה של: רון

ד''ר אלונה גוברמן
    23/12/2009

שלום. ההשפעה של אסטו מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
    אסטו כדור מצויין מאוד יעיל.יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בתרופה בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה ודיכאון . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס, קלונקס) למשך תקופה קצרה.
    בכל מקרה אני מאוד ממליצה לפנות לרופא מטפל.
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רון
    23/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לד"ר אלונה גוברמן
    מיכל
    23/12/2009

שלום,
    תודה על תשובתך,
    שכחתי לציין שכבר לקחתי סימבלטא במינון של 90 מ"ג במשך חודשיים ללא תגובה . האם בכל זאת את ממליצה להמשיך עם הסימבלטא במינון 120 מ"ג ?
    תודה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לד"ר אלונה גוברמן

ד''ר אלונה גוברמן
    23/12/2009

שלום. שבועיים לאחר עלית התרופה תקופה מאוד קצרה, תמשיכי לקחת.
    חשוב להיות במעקב של רופא המטפל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בטיפות להקלה בעצירות
    אייל
    23/12/2009

שלום שמי אייל ואני לוקח מזה 5 חודשים ציפרלקס לבעיית חרדה ופניקה לאחרונה יש לי עצירות ובעיה ביציאות בשירותים קניתי טיפות שמיוצרות מצמחי מרפא טבעיות בשם "יובסלקס" השאלה שלי עם זה מפריע או מתנגש בטיפול התרופתי שאני לוקח (ציפרלקס) או שאני יכול לקחת את הטיפות מבלי לחשוש.

תודה רבה

הוספת תגובה

• הודעה של: אייל

ד''ר אלונה גוברמן
    23/12/2009

שלום. אינני מכירה את ה"יובסלקס" . עליך להתייעץ עם רופא נטורופט או הומאופט.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל החברה שלי
    אור
    23/12/2009

שלום. אני כבר שנתיים וחצי עם החברה שלי וב4 חודש האחרונים משהו עובר עליה, התקפי זעם בלבול רגשי נחיתות. אני כבר לא יודע מה לעשות אני מתוסכל
    רציתי לדעת מה יכול לגרום לזה, האם מדובר בהורמונים כתוצאה מסוג של גלולות? האם אנחנו צרכים לפנות לעזרה מקצועית פסיכולוג/פסיכיאטר ?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם אצל החברה שלי

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל החברה שלי

23/12/2009

לאור שלום
    אתה בהחלט מתאר התנהגות לא רגילה. נראה לי שכדי לפנות לגורם מוסמך כדי להעריך את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו
    דן
    22/12/2009

שלום
    אבקש לברר האם כמי שלוקח אסטו בגין חרדה מדובר בלקיחה של התרופה לכל החיים
    או שהניסיון מלמד שלאח לקיחה של התרופה זמן מסוים התרופה מצליחה לבטל את החרדה ואז ניתן להפסיק
    לקחת את התרופה
    בתודה מראש
    א

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו

הוספת תגובה

• אסטו

23/12/2009

לאז שלום
    אתה צריך לשוחח עם המטפל שלך על הנושא. בדרך כלל לא מדברים על נטילת תרופה "לכל החיים" במיוחד לא אצל אדם צעיר. אבל יש מצבים שרצוי לקחת את התרופה לתקופות ממושכות לאפשר "הבראה של המוח". למרות זאת יש מצבים שהחרדה חוזרת אחרי הפסקת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה