מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להסביר?אוקסנה26/12/2009
שלום. אני בת 35. אני בד"כ סגורה. יש הרבה בלב שלא טוב לי, אבל לא אוהבת לדבר על זה. איך לצאת ממצב הזה בלי לדבר מה מפריעה לי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאוקסנה
ד''ר אירנה נתנאל27/12/2009שלום לך,
את נמצאת במלכודת שמצד אחד יש לך צורך לקבל עזרה לגבי הדברים שהצטברו על לבך ומצד שני קשה לך לדבר על כך. כדי לצאת ממצב זה ניתן לעזר באיש / אשת מקצוע שנמצאים בעמדה אמפטית ולא שיפוטית המאפשרת לך לרכוש אמון, ביטחון ופתיחות על מנת לעזור לך להתמודד עם הקשיים.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי עצמי נמוךלינוי26/12/2009
שלום אני בת 18 ואני סובלת מדימוי עצמי נמוך. נמוך מאוד אפילו.
אני פשוט שונאת את עצמי, גם מבחינה חיצונית וגם פנימית. כלומר אני לא מרוצה מהאישיות שלי ובטח שלא מהמראה החיצוני שלי. מה אפשר לעשות ואיל אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי נמוך
ד''ר אירנה נתנאל27/12/2009לי שלום,
הדימוי העצמי והערכה העצמית שלך מבוססת על אמונות היסוד שהתפתחו מגיל מאוד צעיר והתגבשו למסקנות מאוד נוקשות שמפריעות לך להתקדם לקראת השגת המטרות בחייך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי עוזר להגמיש או לשנות את האמונות, ללמוד כיצד להסתכל על עצמך מזוויות שונות ולפתח ערכה עצמית גבוהה יותר. אני מאוד ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה דיכאון?מלי26/12/2009
בשלושת החודשים האחרונים התחלתי לסבול מעצב בלתי מוסבר שמלווה אותי אותי כמעט לאורך כל היום, אני לכאורה מתפקדת כרגיל אבל המאמצים שאני עושה למען זה גורמים לי לעייפות גדולה.
לפעמים המטלות הכי סטנדרטיות גורמות לי לחרדה, דפיקות לב ואפילו מחשבות טורדניות. אני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה דיכאון?
ד''ר אירנה נתנאל27/12/2009מלי שלום,
כדי להבין את מצבך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. בנוסף, אני מצרפת לך כתבה שמדברת על אבחון עצמי של דיכאון:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון/תחושת ריקנות אחרי טיול בחו"לאנה26/12/2009
חזרתי השבוע מטיול מאורגן בחו"ל, הכל היה ניפלא ואפילו שמחתי לחזור הביתה,אבל יש לי תחושה של ריקנות, אי נוחות והרגשה של אי נוחות לא מוצאת את עצמי , אני מאוד עיפה נרדמת לשעה שעתים וקמה עם תחושה של חנק ולא מצליחה להרדם, איך אפשר להתגבר על כך, לא ניראה לי שארצה לנסוע בשנית עם חוזרים בתחושת מחנק.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון חול
31/12/2009לאנה שלום
לפעמים מופיע תסמונת ה jet lag אחרי שחוזרים מחו"ל במיוחד כאשר השינוי בשעות הוא משמעותי. תסמונת זו עוברת תוך 7-14 יום במיוחד אחרי שהשינה חוזרת להיות רגילה. אפשר לקחת תרופה בשם melatonin שיש טוענים שממש עוזר להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות - אבקש התיחסות מפרופסור ל.גראייל25/12/2009שלום:
שמי ק. בחור דתי . בגיל מאוד צעיר עברתי ניצול מיני ממטורף שאיני מכיר ולא הכרתי אגב אין לי מושג מה איתו כיום - אך קיימות רגשות נקם חזקים ביותר כלפיו.
אל עניין ונושא המיניות , מין, סקס ככלל = לא נחשפתי בצורה בריאה ולא אפרט כאן מסיבות מובנות .
נהגתי ואף נמכרתי לאוננות במהלך השנים , שהייתי גומר ישר נכנסתי לדיכוי עצמי ודיכאון חזק ועמוק ביותר מלווה במחשבות ורגשות אשם חזקים שמלווים אותי עד ליום זה . עברו מאז הניצול המיני 20 שנה ואני לא שוכח וכל הזמן אני נזכר בזה וזה מזכיר לי שאני מאונן אז למה לי לאונן ? אז בגיל מאוחר יותר התחלתתי לקיים יחסי מין אך לא מסודרים ולא בריאים ועם נשים אחרות כל הזמן .
בסופו של יום :
כיום מצבי קשה מאוד אני סובל מסכיזופרניה ואוסידי קשים ומקשים עליי את החיים .
אני מטופל תרופתית אך ללא הטבה בכללללל.
אני מתוסכל ויוצא מדעתי ונורא מבולבל .
מיואש ומתקשה להאמין שארגיש פעם טוב , רוצה רק למות ולהיעלם .
הרצון למות = בקשה ומשאלת לב שלי להפסיק לסבול כי פשוט החיים יפים אבל אני סובל .
מקווה שהבעיה שלי הובנה היטב ובבקשה מכם ארצה התיחסות מכולכם לחוות דעה כיצד עוזרים לי .
אם בכלל כי אני 100 אחוז ייאוש .
תודה מראש ותודה על הסבלנות .
שם בדוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוננות - אבקש התיחסות מפרופסור ל.גר
25/12/2009שלום
אכן לא סיפור אישי פשוט!
חשוב להמשיך בטיפול גם טיפול פסיכולוגי. אוננות כשלעצמה לא דבר פתולוגי, אבל כאשר היא משפיע על החיים או מובילה לרגשות של אשמה, היא מצריכה טיפול. אין לי תשובה מלאה לתיאור שלך. אתה צריך להמשיך בקשר הטיפולי, לנסות טיפול בשיחות כדי להתגבר על הזיכרונות הלא נעימים ולהמשיך קדימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי דיכאוןרחלי24/12/2009אני בת 19,ולא מזמן חוויתי אובדן של אדם קרוב מאוד..
מאז אני סובלת מנדודי שינה,עליה במשקל,בכי לעיתים תקופות והרגשת חוסר ביטחון..
האם סימנים אלו יכולים להעיד על דיכאון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזיהיו דיכאון
25/12/2009לרחלי שלום
עובדן של אדם קרות תמיד משפיע על מצב הרוח ועל התפקוד. בדרך כלל מצב זה עובר יחסית מהר. עם זה נמשך מספר חודשים או נהפך לעמוק ומשתק מתייחסים לתופעה כאבל פתולוגי או דיכאון ואז שוקלים התערבות פסיכולוגית או תרופתית. כדי שתגידי לעצמך משהו כמו "איבדתי משהו חשוב אבל לא את עצמי, עלי להמשיך עם החיים". דרישה עצמית לתפקד הרבה פעמים מאוד עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהF41.2 המשךכפיר24/12/2009לפני כשבוע שאלתי שאלה לגבי כגשל בטיפול עם ויאפקס 150-300 עם מירו 15-30 סרוקסט 50 ושילובים שונים בין השלושה.
תשובתו של פרופ' גרינהאוס הייתה שלא נוסו עוד מגוון רחב של תרופות. פסיכיאטר חדש הסכים עם האבחנה אך במקביל טען שמה שהכי מפריע כעת מתח גוםני ונשפיש מאוד מאוד גבוהים. לכן הוא בשלב ראשון ממליץ על החלפת המירו בקלונקס 0.5 מ"ג לטענתו יש אנשים עם סכנת התמכרות אני לא נמצא בסכנה זו [אין לי מושג על סמך מה הוא טען זאת]. וקלונקס נוסף במהלך היום לפי הצורך. במקביל הוא הנחה אותי להוריד את הפאקסט בהדרגה ולעבור לציפרלקס מתוך טענה שלציפרלקס יש את % ההצלחה הרבים ביותר במינונים גבוהים [40 מ"ג].
שאלותיי:
1. האם הרופא צודק שאין סכנה בהתמכרות לקלונקס על בסיס יומיומי 0.5-1 מ"כ למשך חודשיים שלושה הקרובים?
2. האם לציפרלקס יש ייתרון על SSRI אחרים?
3. הרופא הדגיש בפניי שכעת לא ידועה הגנריקה של ציפרלקס ואסטו , האם חששו מבוסס ?[הוא הנחה אותי לקבל ולדרוש המקורי].
4. הרופא היה חמוד וענה על כל שאלה למרות מעמדו האקדמי הרב [פרופ'] אך ציין בפניי שעצם שפיתחתי ת"ל או ליתר דיוק אי סבילות לויאפקס [פאלפיטציות] גם במינונים מאוד גבוהים זו נקודת פתיחה שמלמדת אותנו על שילובי תרופות בעתיד. מה דעתכם?
אני אהבתי את הגישה "בוא תנסה את הציפרלקס 20 מ"ג ]בהדרגה כמובן] במשך חודש [אני אקח חודש וחצי ליתר ביטחון] ואח"כ נוכל להיות חכמים יותר [אם להעלות או להחליף].
אשמח על תשובות לשאלןת אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרF41.2 המשך
25/12/2009לכפיר שלום
תפעל לפי הנחיות הרופא, הן טובות. התמכרות הנה תופעה שמופיעה כאשר האדר נוטל כמויות הולכות וגדלות של תרופה כמו קלונקס. לקחת כדור או שניים של 0.5 למשך מספר חודשים לא גורם להתמכרות אלה להתרגלות. אז צריך לרדת בהדרגה מהתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןרוני24/12/2009שלום,
בחודש וחצי האחרונים אמי (61) החלה לסבול מדיכאון והמצב התדרדר משמעותית. היא גם לא מצליחה להרדם בלילה אבל עכשיו זה הופך לגרוע יותר ובין היתר מתאפיין בחוסר אנרגיה, ירידה משמעותית במשקל, "ישנוניות", בלבול, חוסר מצ"ר, הכבדה בכל הפעולות השגרתיות. בשבוע האחרון רופא משפחה נתן לה ציפרמיל וברוטיזולם. אחרי יומיים הפסקנו את הציפרמיל בגלל הרעידות, הישנויות שגברה, חוסר האיזון הגופני, התחושה הכללית השלילית, והחששות שלי מלקיחת 2 הכדורים יחד ומתופעות הלוואי וההתמכרות לכימיקלים. יכול להיות שהתעוררתי מאוחר מידי כי רק בשבוע הבא היא מתחילה טיפול פסיכולוגי.
רציתי לדעת על-פי אילו נתונים רופא אמור לתת כדורים לדיכאון, איזה מחיר יכולים הכדורים לגבות, אילו אלטרנטיבות יש, וגם מה הסימנים לדימנציה.
תודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
25/12/2009לרוני שלום
דיכאון הנה תופעה שכיחה בכל גיל. תיארת את הסימפטומים האופיינhים. כאשר התלונות הן משמעותיות ומפריעות לתפקוד בדרך כלל אין מנוס מלתת טיפול תרופתי. צ'פרמיל הנה תרופה מקובלת אבל כמו כל תרופה יכולה לתת תופעות לוואי. רופא צריך לעקוב על המצב. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור ומומלץ לשלב אותו עם טיפול תרופתי.
דמנציה הנה מחלה משמעותית אשר מתאפיינת בהפרעות בזיכרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעתישראל23/12/2009אני נאנסתי בילדות,אימא קשה מאד ,דימוי עצמי נמוך ....
וכבר בילדותי פיתחתי נטייה למזוכיזם ....כיום זה הורס לי את החיים ,זה נהפך לאובססיה חולנית
זה פיתרון לבדידות,ריקנות,רגשי אשמה, הלקאה עצמית, למתח ,חרדה ....
ממיטב ידיעותיך בנושא,מהו הטיפול האידיאלי לבעיה זו , ....אני אומנם בטיפול אצל מתמחה בתחנה לבריאות הנפש ....אבל אין לה ניסיון והבנה בנושא ....היא רק סיימה את לימודיה
אנא מימך ....תן עיצות, תן מחוכמתך והאר עינינו ושיכלינו שמבולבלים מאד
בידידות והערכה רבה
ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוות דעת
25/12/2009לישראל שלום
אני לא מומחה בתחום של התנהגויות מיניות כפי שאתה מתאר לכן אני מתקשה להמליץ על הטיפול ה"אידיאלי". אני משאר שאתה יכול למצאו פורום בתחום ושם לקבל יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט - כולסטרולבחורה23/12/2009שלום רב,
אני בחורה בת 37. מזה כ- 20 שנים אני נוטלת כדור סרוקסט אחד מדי ערב (20 מ"ג), עקב חרדות ,פחדים וכיו'ב.
בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה התקבלו הערכים הבאים:
CHOLESTEROL 199
TRIGLYCERIDES 47
CHOLESTEROL HDL 72
CHOLESTEROL LDL calc 118
NON HDL CHOLESTEROL 127
רציתי לדעת :
א. האם יש קשר בין נטילת התרופה ותוצאות הבדיקה הנ"ל? האם הערכים שהתקבלו גבוהים מהנורמה?(ידוע לי שיש קשר בין עליה ברמת הכולסטרול לנטילת התרופה).
ב. בשנים האחרונות, אני מזיעה הרבה יותר , גם כאשר קר .
ובכלל... מרגישה די תקועה במקום מהרבה בחינות.
האם יתכן כי השפעת התרופה חלפה? האם יש מקום לנסות תרופה אחרת? לא פשוט לשנות עם כל תופעות הלוואי המצטרפות לכך.
אשמח לחוות דעתכם המקצועית,
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט - כולסטרול
25/12/2009לבחורה שלום
התוצאות שרשמת הם תקינות. לכן אין מה לשנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה נורמלי לחוש חרדה בעקבותרון23/12/2009נטילת אסטו? מזה יומיים שאני נוטל אסטו 10 מ"ג כטיפול לדיכאון מתמשך. במשך היומיים האלה אני מתהלך עם תחושת חרדה ופחד לא ברורים. ידוע לי שהשפעת התרופה הזו מצטברת ומתחילה להיות אפקטיבית רק כשבועיים שלושה מתחילת הנטילה. מאידך תחושת החרדה שלא היתה קודם מעוררת בי תהיה שמא תגובתי לתרופה אינה טובה ואינה מתאימה לי. האם זו תופעה מוכרת ומוקדם להסיק מסקנות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: רון
ד''ר אלונה גוברמן23/12/2009שלום. ההשפעה של אסטו מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
אסטו כדור מצויין מאוד יעיל.יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בתרופה בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה ודיכאון . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס, קלונקס) למשך תקופה קצרה.
בכל מקרה אני מאוד ממליצה לפנות לרופא מטפל.
תרגיש טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רון23/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לד"ר אלונה גוברמןמיכל23/12/2009שלום,
תודה על תשובתך,
שכחתי לציין שכבר לקחתי סימבלטא במינון של 90 מ"ג במשך חודשיים ללא תגובה . האם בכל זאת את ממליצה להמשיך עם הסימבלטא במינון 120 מ"ג ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלת המשך לד"ר אלונה גוברמן
ד''ר אלונה גוברמן23/12/2009שלום. שבועיים לאחר עלית התרופה תקופה מאוד קצרה, תמשיכי לקחת.
חשוב להיות במעקב של רופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בטיפות להקלה בעצירותאייל23/12/2009שלום שמי אייל ואני לוקח מזה 5 חודשים ציפרלקס לבעיית חרדה ופניקה לאחרונה יש לי עצירות ובעיה ביציאות בשירותים קניתי טיפות שמיוצרות מצמחי מרפא טבעיות בשם "יובסלקס" השאלה שלי עם זה מפריע או מתנגש בטיפול התרופתי שאני לוקח (ציפרלקס) או שאני יכול לקחת את הטיפות מבלי לחשוש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: אייל
ד''ר אלונה גוברמן23/12/2009שלום. אינני מכירה את ה"יובסלקס" . עליך להתייעץ עם רופא נטורופט או הומאופט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי זעם אצל החברה שליאור23/12/2009שלום. אני כבר שנתיים וחצי עם החברה שלי וב4 חודש האחרונים משהו עובר עליה, התקפי זעם בלבול רגשי נחיתות. אני כבר לא יודע מה לעשות אני מתוסכל
רציתי לדעת מה יכול לגרום לזה, האם מדובר בהורמונים כתוצאה מסוג של גלולות? האם אנחנו צרכים לפנות לעזרה מקצועית פסיכולוג/פסיכיאטר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי זעם אצל החברה שלי
23/12/2009לאור שלום
אתה בהחלט מתאר התנהגות לא רגילה. נראה לי שכדי לפנות לגורם מוסמך כדי להעריך את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטודן22/12/2009שלום
אבקש לברר האם כמי שלוקח אסטו בגין חרדה מדובר בלקיחה של התרופה לכל החיים
או שהניסיון מלמד שלאח לקיחה של התרופה זמן מסוים התרופה מצליחה לבטל את החרדה ואז ניתן להפסיק
לקחת את התרופה
בתודה מראש
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראסטו
23/12/2009לאז שלום
אתה צריך לשוחח עם המטפל שלך על הנושא. בדרך כלל לא מדברים על נטילת תרופה "לכל החיים" במיוחד לא אצל אדם צעיר. אבל יש מצבים שרצוי לקחת את התרופה לתקופות ממושכות לאפשר "הבראה של המוח". למרות זאת יש מצבים שהחרדה חוזרת אחרי הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)