פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מטפלים בדיכאון
    ירדן
    11/01/2010

כל דיכאון מטופל בפסיכולוג בלבד איך יודעים שצריך גם תרופות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מטפלים בדיכאון

הוספת תגובה

• איך מטפלים בדיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    13/01/2010

ירון שלום,

"דיכאון" הינו שם כללי להפרעה שמורכבת מסוגים שונים בדרגותץ ועוצמות שונות. מומלץ קודם כל לפנותלפסיכיאטר שיכול לאבחן מצבי דיכאון ועוצמתו. על פי האבחנה ניתן להחליט על אופן הטיפול. הטיפול יכול להיות מותאם לעוצמה של דיכאון. כל מקרה לגופו של עניין. באופן עקרוני, עומדים לשותינו אפשרויות שונות של טיפול התנהגותי - קוגניטיבי בלי תרופות, טיפולים משולבים של תרופות ופסיכותרפיה CBT, טיפולים לא תרופתיים של גרייה מגנטית למוח (TMS), נזעי חשמל (ECT) ועוד. אני מאוד ממליצה להתחיל מהתיעצות פסיכיאטרית.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה חוזרים
    נתוש
    11/01/2010

היי אני חדשה בפורום וקשה לי מעט אבל מצבי הוא כזה אני סובלת מהתקפי חרדה שמתבטאים בדופק מואץ מאוד תחושת עייפות עירפול חום בחזה כאבים בידיים רעידות וקושי לנשום אני מטופלת בציפרמיל 40 פעם ביום וגם קלוקקס 05 בזמן התקף מזה תקופה שלא קיבלתי התקפים חזקים אבל היו התקפים קלים יותר בשבוע האחרון אני סובלת שוב מהתקפים חזקים מאוד שמוצאים ממני את כל השלווה אני גם מרגישה עייפה ביום דיכאונית ולא בא לי כלום אני מאוד מפנימה ומשתדלת לתפקד אני אמא לידים קטנים אבל זה הופך לקשה יותר ויותר אני מטופלת בבריאות הננפש בעיר הולדתי ויש לי פסיכיאטר השאלה שלי היא איפה אני מפספסת שזה שוב חוזר בגדול

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה חוזרים

הוספת תגובה

• התקפי חרדה חוזרים

ד''ר אירנה נתנאל
    14/01/2010

שלום לך,

סביר להניח כי הטיפול התרופתי איננו מספיק משום שחסרים לך כלים של שליטה בהתקפים. כלים אלה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). טיפול CBT הינו קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד שיטות ומיומנויות של התמודדות יעילה עם חרדות בהווה וגם לטווח הארוך. מחקרים עדכניים וניסיון קליני מראים שהטיפול המשולב של תרופות ופסיכותרפיה היא הדרך היעילה ביותר לטפל בחרדות שמאפשרת מניעה של התקפים חוזרים למשך של כ- 5 שנים. ניתן לשלב בטיפול CBT גם ביופידבק (משוב ביולוגי).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסי בי טי

נתוש
    16/01/2010

אני נמצאת כבר שנה שלמה בתור לקבלת הטיפול אבל במרפאתנו יש רק מטפלת אחת ואין מקום איפה אני יכולה לקבל טיפול ללא עלות יקרה כי אני אם חד הורית שמתקיימת מקיצבת נכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסי בי טי

ד''ר אירנה נתנאל
    18/01/2010

אפשר לנסות ברך קופ"ח או במרפאה פביכיאטרית ששייכת לאזור מגוריך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לחברים
    מוטי
    09/01/2010

שלום לכם אני בן 27 נשוי +2 משפחה מקסימה ..האם יש ריפוי אמיתי מחרדות זא זה יכול להיות פרק בחיים או שזה מלווה את האדם עד המוות ..אני סובל מחרדות שמתבטאות כך יש לי תחושת מועקה בחזה ממושכת זה יכול להיות שבוע שבועיים .מחשבות לא נעימות של אני משתגע וכאלו והיו גם מחשבות יותר מציקות ..אני ללא תרופות .אני כבר ממש שוכל ללכת לפסיכיאטר .האם יש ריפוי אמיתי אני כבר לא יודע מה לעשות..האם הגיוני שבפגישה השנייה אצל הפסיכולוגית היא יכולה לקבוע אבחנה בכלל סימפוטומים של OCD מזה אפשר לצאת בכלל קראתי שזה לכל החיים ..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לחברים

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    11/01/2010

מוטי שלום,

האבחנה של הפרעת חרדה לא מורכבת ולכן ניתן לאבחן אותה די מהר. OCD הינה הפרעה מאוד עקשנית, כאשר מפסיקים את התרופות ההפרעה עלולה לחזור. לכן, הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות שמאפשרים שליטה בהפרעה למשך מספר שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות SNRI
    ירון
    07/01/2010

שלום רב,

כיצד תרופות מסוג SNRI וNRI יעילות להפרעות חרדה אם נוראדרנלין מגביר חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות SNRI

הוספת תגובה

• תרופות SNRI

11/01/2010

לירון שלום
    "רב הנסתר על הגלוי"
    הרבה דברים הקשורים עם טיפול פסיכיאטרי הן השארות ולא ידע מוצק. נוראדרנלין הינו חומר שמופרש כאשר הגוף מגיב למצבי לחץ. הוא מסייע בערנות, תגובות מהירות ועוד. לא פקטור מוכר בחרדה אלה במצבים בהם קיימת "הצפה" של החומר
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחוף!
    מור
    07/01/2010

היי..

אני בת 22 ולפני כחודשיים סבא שלי נפטר מוות פתאומי ומאז יש לי התקפי חרדה (דפיקות לב רוב היום,כאבים בחזה וכו').. נבדקתי באקג וכו' והכל יצא תקין מאז מצבי הוא הרבה יותר טוב.

נתנו לי לצורך הרגעה רמוטיב אך זה לא עזר, פניתי למוקד עקב דפיקות לב חזקות ושם נתנו לי לווראוין.

הרופאה אמרה שאין צורך לתת יותר מחודש כי זה משהו שעובר..

כיום, כ-3 וחצי שבועות אחרי, התרופות עומדות להסתיים אני מרגישה שחל שיפור במצבי אך לא ב- 100%.

שאלתי היא - האם לפנות לרופאת משפחה שתיתן לי תרופה אחרת? ושאלה נוספת האם אני יכולה להפסיק את הכדור ולהתחיל בהורדת המינון? (חצי כדור ליום כמה ימים ואז להוריד לגמרי?)

אגב-מה שיש לי זה נחשב להיפוכונדריה?

אני ממש אשמח לתגובה

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה דחוף!

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחוף!

09/01/2010

למיואשר שלום
    כחלק מתגובת אבל אפשר לראות מופעות חריפות של חרדה. בדרך כלל עם הזמן-שבועות- המצב משתפר גם בלי טיפול. כאשר החרדה חזקה או ממשוכת יש מקום לחשות על טיפול תרופתי או פסיכולוגי. אפשר לשלב את שני הטיפולים. חשוב שהחרדות יעברו לגמרי. אז אפשר לחשוב על הפסקת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה עבור: פרופ' לאון גרינהאוז
    קארין 30
    04/01/2010

שלום,שמי קרן בת 31 מחיפה,התיעצתי עם הרופאת המשפחה שלי בשל בעייתי - יש לי חרדה מטסט קשה מטסט והסברתי לה שרסקיו וכל הרגיעון על בסיס טבעי לא עוזר לי. לידע כללי יש לי אסטמה לעתים רחוקות וצפצופים בנשימה ,היא המליצה לי לנטול כדור אסיול 5 מ"ג לפני השינה והסבירה שאם לא עוזר אז לנטול 10 מ"ג ושיום למחרת אהשום שינוי.
    השאלה שלי היא?
    1. האם יש בכלל טעם לנסות ולנטול 10מ"ג (לפני השינה) ולראות האם ישפיע עלי האם זה משמעותי בכלל כי 5 מ"ג כלל לא עזר?
    2. האם 10 מ"ג נחשב למינון גבוה?
    3. אולי רק עלי זה לא משפיע ויש משהו אחר קצת יותר חזק? כמו ואבן?
    בבקשה תעזור לי, אני חרדה מהטסט ורוצה להצליח אני עושה שטויות רק מלחץ.
    תודה רבה על התמיכה.
    שיהיה שבוע טוב

הוספת תגובה

• שאלה עבור: פרופ' לאון גרינהאוז

09/01/2010

לקרן שלום
    חשוב לישון טוב לפני טסט. אסיוול 5-10 מג או כדור בשם בונדורמין יכולים לעזור. יש תרופה בשם דרלין או פרולול שהיא מאוד טובה לחרדה לפני טסט. הקושי הוא שתרופה זו לא מומלצת למשהו עם אסטמה פעילה. תשוחשי על זה עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

מור
    11/01/2010

קודם כל תודה רבה על התגובה
    אני באמת מתחילה הרגיש שיפור מאז שזה קרה לי
    אך שוב אני רק רוצה לדעת איך הולך התהליך של הגמילה מלראווין הבנתי שזאת תרופה מאוד ממכרת ואני קצת בלחץ מזה
    אשמח להסבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לגבי תרופה
    נורית
    03/01/2010

אני מתחילה לקבל טיפול עם תרופה בשם ויפאקס XR, אני מבינה שהתרופה שייכת למשפחת SNRI אבל מה זה אומר

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לגבי תרופה

הוספת תגובה

• הודעה של: נורית

ד''ר אלונה גוברמן
    07/01/2010

שלום לך. ויאפקס- תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח SNRI). תרופה זו נמצאה יעילה בטיפול בחולי דיכאון וחרדה, ולאחרונה אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את השימוש בתרופה זו במצבי דאגנות יתר (generalized anxiety).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    נננ
    02/01/2010

קיבלתי מראשם לציפרלקס. לאחר נטילת חצי כדור ראשון חוויתי ארוע של אבדן הכרה קצר מאד. לאחר בדיקות ששללו כל קשר לצירלקס , החליט הרופא להעביר אותי לויפאקס. לאחר חצי כדור ראשון במשך יומיים הייתי מבולבל , לא מרוכז וממש לא יכול לתפקד עד כדי חשש לצאת מהבית.
    תרופה שלישית שניסיתי: סרנדה. 1 ליעום. התחלתי שוב רק עם חצי. נטלתי אותו ביום ה' האחרון בערב עם הארוחה. לאחר לילה כמעט ללא שינה , בילבול קמתי ליום של חוסר ריכוז, עירפול במחשבות, בלבול תהומי, הרגשת ריחוף וניתוק מוחלט!!.
    מה לעשות?
    אולי בכלל ארינני זקוק לתרופות? האבחנה הייתה " דיכאו קל וחרדה...

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• הודעה של: נננ

ד''ר אלונה גוברמן
    07/01/2010

שלום. דיכאון קל וחרדה - הינה אבחנה מאוד רחבה. אף פורום לא המקום לעשות אבחנה. אני ממליצה לפנות לבדיקה מעמיקה ע" פסיכיאטר מומחה.
    בנוסף, חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם דיכאון וחרדה היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).

תרגיש טוב
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסנפת ויאפקס/אפקסור
    ליאור
    01/01/2010

שלום
    אני לוקחת ויאפקס במינון של 225 מ"ג. מה שרציתי לדעת זה מה קורה אם מסניפים ויאפקס?
    האם יש לזה השפעה כל שהיא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסנפת ויאפקס/אפקסור

הוספת תגובה

• ניסיתי את זה פעם - זה לא עובד

מאיה
    04/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחה

lior
    12/01/2010

זה לא עושה כלום? יש אולי מומחה שיכול לענות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי למה להסניף ? מה היתרון?

איציקו
    15/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכנסתי לדיכאון לא מזמן
    יוסי
    01/01/2010

אני סובל מדיכאון וחרדות כל חיי, בגיל 6 היה לי פחד "מה יקרה כשאני אמות", למשל. זה נובע מיחס רע כלפיי בבית מצד כל בני המשפחה. אבל חשבתי שכבר יצאתי מדיכאון.

אני סטודנט, ולאחרונה נכנסתי לדיכאון, כי קרו דברים בכיתה שהזכירו לי את בית הספר (בבית הספר הייתי מאד לא מקובל, ומה שמטריד, ומטריד אותי כל החיים, הוא כשמישהו מציק לי. זה לא יוצא לי מהראש. אפילו אם אני מחזיר לו זה לא תמיד יוצא מהראש, עד להצקה הבאה, כאילו יש לי בראש חור פתוח של הצקות שחייב להתמלא).

אני לוקח ציטלופראם, יש לי בעיה בחשק המיני, ואני לא ישן בכלל, אני לא ישנתי חודש ושבוע בערך. זה מטריד. בנאדם צריך לשכוח מהצרות לפעמים בכך שהוא ישן. מי שלא ישן, לא מפסיק לחשוב.

באופן כללי אני מרגיש מאוזן, אבל לא בצורה נעימה. התרופה לא גורמת לי חשק לעשות דברים כפי שקיוויתי שתעשה. למרות שמי אוהב ללמוד... לא אני. אני מעדיף כבר לשטוף כלים - לפחות בזה אני בטוח אצליח וזה ייגמר וזהו זה.

אחד מהפחדים הרבים שלי, אחד הדומיננטיים קרוב לוודאי, הוא האם אני אומר את הדברים "הנכונים". למרות שבפועל אני לא חושב שיש לי בעיה כזאת. זה נובע מכך שלא התקבלתי בבית הספר, והנחתי שזה משהו בסיסי בצורת הדיבור שלי, וכדומה. וגם אף פעם לא הייתה לי כתף חמה להתנחם. רק כל מיני בולשיט סטייל "דונט וורי בי האפי".

יש גם את אלה שמאשימים את הדיכאון בכך שהם אינטיליגנטיים משאר החברה. הייתי פעם כזה. אני אינטיליגנטי, אבל לא משהו יוצא דופן. חוץ מזה, מה איכפת לי מזה? זה עושה לי טוב? זה הישג שלי בזכות מאמץ מצידי?

אני הטיפוס המפקפק, ולאחרונה נפתחתי יותר לשיטות אלטרנטיביות (שאני עדיין לא מאמין בהם): אמא שלי קנתה לי שמן להרחה שאמור לשפר לי את הדיכאון, והוא עובד, כי כל פעם שאני מריח את זה, אני מתחיל לצחוק כי אני יודע שזה בולשיט.

לאחרונה חשבתי על כך שבעצם אנשים עם בעיות ייחודיות, הם גם אלה שמצילים את החברה בעצם, לפעמים, כי אם מישהו יותר רגיש למשהו - לבעיה אמיתית שקיימת אבל אחרים מתייחסים אליה פחות כי בהם היא פגעה פחות, אז הוא בעצם זה שיכול להציל את החברה מה'צונמי' ההולך לבוא (בעיות שלא מטפלים בהם, הרי גדלות). אבל לא איכפת לי משאר החברה, רק מעצמי. (ומחברים כמובן).

היום שוב אמרתי לעצמי ללמוד, ושוב בזבזתי את היום כמו ילד קטן. אני חייב להיכנס לתלם.

לקביעת תור
    סגירה
    נכנסתי לדיכאון לא מזמן

הוספת תגובה

• המשך

יוסי
    03/01/2010

עוד חשש מאד גדול שלי, הוא שאני פוחד שאני משדר איזושהי חולשה. תמיד תוקפים אותי כל מיני מניאקים שאני לא מכיר. אני מרגיש וחושב שתמיד תוקפים בעיקר אותי. או לפחות שאותי תוקפים הכי הרבה / הכי חזק. זה מאד לא נעים להרגיש "האחרון בשרשרת המזון", וזה מדאיג אותי לגבי יחסים עם אישה, שעוד אין לי בכלל. אני פוחד שאני אצטרך למצוא אישה עם קשיים דומים לשלי ואז היא תוציא את העצבים עליי, ואני יהיה יותר מסכן. אני לא מרגיש שאני שולט בחיים שלי, וזאת גם אחת הסיבות שהחלטתי ליטול תרופה.

היום הרגשתי מדוכא. לא באתי לבית ספר, ולא באתי לעשות חונכות. זאת למרות שאני על תרופה כבר 6 שבועות, נכתב שהתרופה מתחילה לפעול תוך שבועיים עד חודש.

חוץ מזה, לגבי הפחד שסיפרתי עליו. אני לא חושב שזה משהו שהוא "רק בראש שלי". בדקתי את העניין. ולא - זה על אמת. עובדה - לי מציקים יותר. זה מרגיש נורא. ואז כל הצקה גם מרגישה רע יותר משהיא 'אמורה' להרגיש. כשחבר שלי התעצבן ממשהו, ואמר "טוב לא חשוב, אני אשכח מזה עוד שעה", קינאתי. איזה כיף לו. אני לא שוכח כלום. זו לא בחירה שלי כמובן.

כל פעם שאני מותקף, אני רוצה להחזיר, אבל מתמלא עלבון, ואז ההחזרה המילולית לא תהיה מוצלחת - כי אני בעצם בוכה. זאת אחת הבעיות. אני גם שונא מספיק בשביל לרצוח. אבל לפעמים אני אפילו לא מעיר. ההפרש בין הרצוי למצוי, רב מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכנסתי לדיכאון לא מזמן

09/01/2010

ליוסי שלום
    האם אתה הולך לטיפול פסיכולוגי גם. נראה לי שלא רק תרופות יעזרו לך. כאשר אדם בעל תפיסות מורכבות לחיים טיפול בשיחות (ולא שמנים כאלו או אחרים יעשרו לו).
    במידה ויש לך תופעות לוואי של התרופות עליך לשוחח עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    30/12/2009

שלום,
    אני חולה בדיכאון עמיד. לוקחת סימבלטה 120 מ"ג כבר 22 יום ללא הטבה האם לדעתך עליי להמשיך עם התרופה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: איה

ד''ר אלונה גוברמן
    07/01/2010

שלום. מתנצלת על איחור.
    קודם כל השפעה של סימבלתה מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . לא להתייאש!!!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות אצבעות ידיים בלילה
    תמי
    29/12/2009

אני בחורה צעירה יחסית
    רציתי לברר אם מוכרת תופעה של התנפחות אצבעות ידיים ויובש בפה בלילה בהקשר של
    חרדה. כל כיוון אפשרי אחר כבר נבדק ולא נמצא דבר. יש לציין שאני לא בדיכאון ואני טיפוס
    אופטימי אך עברתי הרבה דברים בחיים ותקופה עמוסה ויש שמשערים שאני בתקופת חרדה.
    יתכן שזה נכון בתת מודע שלי.. אבל יעבור.. האם זה אפשרי שכתוצאה מכך אני יתעורר באמצע
    הלילה עם יובש בפה ואצבעות נפוחות שקשה לקפלן?(למרות שאני ישנה ממש טוב ואחרי שאני מרטיבה קצת את הפה נרדמת שוב מחדש ללא בעיות).

הוספת תגובה

• התנפחות

09/01/2010

לתמי שלום
    לא נראה לי שחרדה תגרום לתופעות שאת מעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלם החשק המיני
    הילי
    29/12/2009

אולי כבר יש איזה תרופה אנטי דיכאונית שלא פוגעת בחשק המיני? מה עושים - איך נעזרים. זו ממש קללה.

לקביעת תור
    סגירה
    נעלם החשק המיני

הוספת תגובה

• לפרופסור גרינהאוס

אייל
    29/12/2009

שלום:
    גם לי פשוט נעלם החשק והמשיכה המינית . יצאתי עם בחורה כחודש
    וכל הזמן היא אמרה לי שהיא שרופה עליי ושאוהבת אותי > והיו לנו רק חיבוקים ונשיקות ולא הצלחתי ליותר מזה , ואני מאוד מוטרד מהעניין גם כי היא עזבה אותי בטענה שאיני אוהב אותה . הסברתי לה שאני רוצה לאהוב אותה אך יש לי מחסומים רציניים וקשים והיא לא מבינה על מה ולמה . נוטל כמובן תרופות פסכ". . לוקה בסכיזופרניה ואוסידי קשה וארור .
    תודה על תגובתך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלם החשק המיני

31/12/2009

אין ספק שפגיעה בחשק המיני בעיה כאובה. אבל לא כל בתרופות עושות קושי זה. צריך להתייעץ עם הרופא כדי לבחור נכון. בדרך כלל remeron, wellbutrin,bonserin, cymbalta, u edronax נותנים פחות תופעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרגשות יתר
    סאמי
    29/12/2009

ד"ר אלונה גוברמן שלום אני בריא בדרך כלל אבל יש לי בעיה רצינית (התרגשות יתר +הזעה באזור הפנים במצבים מוסימים )המצבים הן 1)דיבור מול קהל או ישיבות)אני לא יודיע אך זה נקרא אבל זה משפיע על החיים שלי לפעים אני שותה אלכהול שיהיה לי בטחון עצמי לידבר האם יש תרופה לבעיה שלי ומה שמה

לקביעת תור
    סגירה
    התרגשות יתר

הוספת תגובה

• הודעה של: סאמי

ד''ר אלונה גוברמן
    07/01/2010

שלום.
    כפי שאתה מתאר ,אתה סובל מחרדה חברתית. חרדה חברתית הינה אבחנה מאוד רחבה. היא מתאימה לתיאורם שאתה כותב. כמובן שפורום לא המקום לעשות אבחנה.

על נמת להציע לך טיפול תרופתי מתאים יש לערוך אבחון מקצועי ומעמיק על ידי פסיכיאטר. בנוסף, חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם מצבך היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן גם לשלב CBT עם ביופידבק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור על תרופה
    ישראל
    28/12/2009

שלום
    אני בריא בדרך כלל גופנית ונפשית וכן אין לי שום מחלות נפשיות תורשתיות
    לפני כחצי שנה היה לי התקף חרדה ראשון כתוצאה מלחץ כספי גדול
    מאז זה חוזר לי פעם בחודש-חודשיים בדרך כלל כתוצאה מלחץ שאני חווה.
    רופא המשפחה המליץ לי לקחת ציטאלופרם למשך חודש ואז לבחון את ההשפעה ולראות אם זה עוזר ולהפסיק בהדרגה או להמשיך ...
    אני פוחד לפתח תלות בתרופות ולכן שאלתי האם בדרך כלל במקרה כמו שאני מתאר (פחות או יותר)זה עניין של חודש חודשיים וזהו או שאם אני מתחיל עם זה אז קשה לסיים
    אני מבין שכל עניין לגופו ושאי אפשר לתת חוות דעת מקצועית אלא אם מכירים את העניין על כל פרטיו אך הייתי שמח לקבל תשובה כללית
    רב תודות
    ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    בירור על תרופה

הוספת תגובה

• התקף חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    31/12/2009

ישראל שלום,

הדרך היעילה ביותר לטפל בהתקפי החרדה הינה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב גם ביופידבק. נהוג לעזר בטיפול התרופתי למשך כחצי שנה. בזמן הזה ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בהתקפים. כאשר מושגת שליטה מירבית ניתן בהדרגה להפסיק את התרופות. CBT מאפשר שליטה בהתקפים בהווה וגם למנוע חזרתיותם גם לטווח הארוך. ציטאלופרם הינה תרופה טובה ולא ממכרת היא מאוד עוזרת ומרבית הנוטלים מסתגלים היטב לתרופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה