פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד קהל, מה המלצתכם
    רושדי ע
    19/01/2010

שלום לכם, אני חדש בפורום הזה ושמח שמצאתי את האתר הזה באינטרנט , אם מותר לשאול ולקבל עצה , אני סובל מפחד קהל ,לרוב אני חוזר מעבודה ומסתגר בבית לא יוצא הרבה במיוחד לא לאירועים ולמקומות שיש בהם התקהלות של אנשים דבר זה מפריע לי מאד כי זה גם בא על חשבון המשפחה , אכיר תודה אם תציעו לי פתרון לעניין ויותר אשמח אם תמליצו לי על תרופה כלשהי שיכולה לעזור להתגבר על החרדות הללו, אם יש צמחי מרפא תרופות ללא מרש רופא או כל דבר אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל, מה המלצתכם

הוספת תגובה

• פחד קהל

ד''ר אירנה נתנאל
    19/01/2010

יחזקל שלום וברוך הבא לפורום,

טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) משולב עם ביופידבק יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם פחד קהל. CBT הינו טיפול קצר וממוקד המבוסס על שינוי הנחות אישיות וכולל חשיפה הדרגתית למצבים שמהם אתה נמנע כעת בגלל הפחד.

תודה על פניתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לדיכאון בינוני
    מירית
    18/01/2010

אני בת 32 חוויתי פרידה קשה לפני מספר חודשים שמאד נפגעתי ממנה. אנחנו עדיין בקשר מדי פעם כשהוא חוזר לפתוח את הפצעים. עזבתי מקום עבודה לפני חודש וחצי. חשבתי שאסיים עם המבחנים ואז אחפש מקום עבודה חדש אבל מצבי מתדרדר. אין לי חשק לקום בבוקר מהמיטה. אני בוכה כל הזמן, בוקר צהריים וכל הערב. העיניים שלי נפוחות כל היום וזה מקשה עלי עוד יותר לצאת מהבית. אני מתעוררת מספר פעמים בלילה או מוקדם בבוקר ומיד חושבת על כל מה שקרה איתו ומתחילה לבכות. חוויתי שתי פרידות קשות (לא כמו זו) בעברי ובכל פעם הייתי נרשמת למכון כושר או חוגים, מפגשים הרצאות, עוברת דירה, מסתפרת, קונה בגדים חדשים והיום יש לי הרגשה של - עשיתי הכל והכל משעמם אותי.
    אין לי ביטחון עצמי והערכה עצמית. יש לי תחושה שאני מבוגרת מדי וכבר לא אטרקטיבית. (למרות שכולם אומרים לי ההיפך וזה לא עוזר). אני לא מצליחה ללמוד. יוצאת מהבית בכוח ולא נהנית. יוצאת רק למפגשים עם המשפחה או לסופר. חוזרת מדייטים בוכה וכל היום שאחרי גם כן בוכה. כבר חודשים ארוכים שהמצב לא משתפר. כשעבדתי הייתי בוכה כל הדרך לעבודה, לפעמים באמצע היום וכל הערב. עכשיו זה חצי מהיום כי אני בבית.
    תמיד הייתי פעלתנית אבל אין לי חשק לכלום. התיאבון שלי לא נפגע אף פעם, אני אוכלת יותר בדיכאון אז שמנתי מה שתורם לתחושת הגועל העצמי.
    ברור לי שאני לא בדיכאון קשה כי אין לי נטיות אובדניות למרות שאני מרגישה שאין לי בשביל מה לחיות. מה שגם אני כן יוצאת מהמיטה בבוקר כי הכלב מעיר אותי להוציא אותו החוצה.
    אני מרגישה שאני צריכה פוש להתרומם ולא מצליחה, האם יש טיפול לדיכאון בינוני?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לדיכאון בינוני

הוספת תגובה

• טיפול לדיכאון בינוני

ד''ר אירנה נתנאל
    18/01/2010

מירית שלום,

אני מאוד שמחה לשמוע שאת מצליחה להניע את עצמח למשימות. ניתן לעזר בתרופות לתקופה מסויימת (ישנה גם תרופה רמוטיב על בסיס צמחי) ובנוסף, חשוב לקבל תמיכה ועיבוד לחוויות שעברת בטיפול שיחתי (פסיכותרפיה). אני מאוד ממליצה על התיעצות עם רופא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון
    תהילה
    18/01/2010

שלום רב,
    סבתי החלה להראות סימנים של דכאון, שכוללים ירידה בתאבון ובעיקר הסתגרות בביתה.
    היא כעת לא מטופלת תרופתית לנושא זה, אולם מטופלת תרופתית לעניין הזכרון ב"ממוריט".
    מה מקובל או נפוץ וכמובן בטוח לתת לטיפול?
    חשוב לי לציין כי היא גם מטופלת תרופתית להורדת לחץ דם.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדכאון

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון

שלי
    19/01/2010

חשוב קודם כל ללכת להבדק אצל רופא. לפעמים ובמיוחד בתקופת החורף, כשקר בחוץ, יש יותר נטייה לדכאון בשל ההסתגרות בבית.
    אבל לגבי טיפולים תרופתיים זה ממש משתנה, וצריך להתאים למצב של האדם ספציפי ולפי הרקע שלו. לסבא שלי למשל נתנו רופה מסויימת שלבסוף החליפו לתרופה בשם ויפאקס איקס אר- שממש עזרה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

ליאורה
    21/01/2010

היכן ניתן לקבל עלון מסודר על תרופת הויפאקס שציינת?
    גם רופא המשפחה שלנו דיבר איתנו על כך, בנוגע לטיול אצל אמי ואני רוצה קודם לקבל כמה שיותר מידע על הצלחת הטיפול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון

26/01/2010

מטפלים באנשים מבוגרים כפי שמטפלים בצעירים יותר תוך התייחסות לאפשרות של תופעות לוואי. אפשר לקבל אינפורמציה על כל תרופה כאשר מקלידים ב גוגל את שם התרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחות תרופה בהריון
    גליה
    18/01/2010

האם תרופות SSRI (סטראלין) בטוחות לשימוש בהריון, האם הן יכולות להשפיע על העובר נוירולגית ולגרום לבעיות התפתחות או חמור מכך ? נדמה שהקהילה הרפואית עצמה אינה בטוחה .....

לקביעת תור
    סגירה
    בטיחות תרופה בהריון

הוספת תגובה

• הודעה של: יובל

ד''ר אלונה גוברמן
    18/01/2010

שלום.לגבי טיפול אנטי דיכאוני :לא ניתן לאומר בצורה חד משמאי איזו תרופה בטוחה יותר בזמן הריון. באופן כללי ניתן להגיד שהתרופות מהדור הישן הן בטוחות יותר בהריון אך הן יכולות לתת יותר תופעות לוואי. מהדור החדש הכי הרבה נתונים קיימים על פלואוקסטין-פרוזק, פלוטין, פרוזמה . (הן שמות של אותה תרופה). בכל קופת חולים היות קיימת מחלקה לייעוץ תרופתי בזמן ההיריון .מרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל: 02-6243669 02-6243669, 02-6243663 02-6243663
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפה
    ירון
    17/01/2010

שלום,

אני נוטל סימבלתה מספר חודשיים.
    האם כדאי להחליף ךתרופה אחרת (ציפרלקס) על מנת לא להרגיל את הגוף לתרופה אחת ?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפה

הוספת תגובה

• החלפה

ד''ר אירנה נתנאל
    18/01/2010

ירון שלום,

סימבלטה לא ממכרת ניתן ליטול אותה לתקופה ממושכת של שנים. אם היא עוזרת אין צורך להחליף אותה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וכאבים
    לילך
    17/01/2010

למה יש כאבים בדיכאון והאם זה יקרה לכולם?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וכאבים

הוספת תגובה

• דיכאון וכאבים

ד''ר אירנה נתנאל
    18/01/2010

לילך שלום,

ישנם מקרים בהם דיכאון מלווה בכאבים. הכאבים לא חייבים להופיע אצל כל סובל מדיכאון. ישנן תרופות מאוד יעילות במיוחד לטיפול בדיכאון עם כאבים. כדאי להתיעץ בנושא עם הרופא המטפל.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

לילך
    19/01/2010

יש תרופות שמטפלות גם בדיכאון וגם בכאבים או שהכוונה היא למשככי כאבים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר אירנה נתנאל
    19/01/2010

לא מדובר בתרופה לשיכוך כאבים אלה תרופה בשם סימבלטה שפועלת על מצבי דיכאון מלווה בכאבים. כדאי להיווץ עם הרופא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי ויאפקס XR?

מלכה
    28/01/2010

הבנתי שגם מטפלת ביעילות בדיכאון ובכאבים ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על המסלול המהיר בדרך להתרסקות
    ר
    17/01/2010

שלום
    אני סובלת כבר למעלה משבועיים מכאבים מעל החזה צד ימין, ,בשכיבה עמידה לא משנה התנוחה בה אמצא, לעיתים הכאבים חד וממש מורגש בגב בנשימה, בבדיקה ראשונה הרופא אמר שזה דלקת בשריר,
    נטלתי כ-10 ימים כדורים קטפלאם וחזרתי אליו אחרי במצב גרוע ממה שבאתי, עם תופעות לוואי מקסימות...
    במהלל כל התקופה, סבלתי מהפרעות בשינה, התעררתי ביותר משני לילות מבוהלת בלי אויר לנשימה, ממש ככה עם הפה פתוח, כאילו הגוף שלי הציל אותי מלמות, מה שגרם לי לפחד להירדם חזרה שמא זה לא יקרה שוב, ואחנק למוות תוך כדי שינה.אני מוצאת את עצמי מתעוררת מדופק מהיר, ממש יכולה לראות את הגוף שלי עולה ויורד במהירות לפי קצב דפיקות הלב, זה מלחיץ אותי מאוד,
    אין לי חשק לעשות כלום, פשוט כלום, אני מרגישה חסרת תועלת חסרת רצון לצאת החוצה עייפה תמידית חסרת אנרגיות, נראה לי שעליתי על המסלול המהיר להתרסקות הנפש, בשעה בה נטלתי כדורים לעזור לעצמי נראה שכל מה שהם עשו זה לקלף את כל שכבות ההגנה האפשריות שבי, ולהשאיר אותי חשופה ולגלות שאין שם בעצם כלום. כנראה שההצגה שלי נגמרה, אין לי כבר כח לשחק שום משחק, והדיכאון מצא פרצה, איזה יופי..
    אז על מה אתם ממליצים, בשארית כוחותי אני באמת שואלת, הומפאתי לו הומפתאי, נראה לי שהרופא שלי חושב שאני פסיכית ולא מבין מה אני רוצה ממנו, אני רוצה לצאת מזה, אני נורא רוצה שמישהו יבוא ויוציא אותי החוצה ויזכיר לי כמה צריכים אותי שם בחוץ.
    יש כדור? יש תרופה ?
    תודה

הוספת תגובה

• אינני אשת מקצוע

מירית
    18/01/2010

אך נראה שקודם כל את צריכה להפסיק ליטול את הכדורים האלו, כנראה שהשפעתן לא טובה עבורך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על המסלול המהיר בדרך להתרסקות

ד''ר אירנה נתנאל
    18/01/2010

שלום לך,

בשלב הראשון יש לשלול סיבות גופניות למצבך. במידה ומהבחינה הפיזית הבדיקות תקינות כנראה, שמדובר במצב נפשי. ישנם מקרים שהתגובה הנפשית (דיכאון, חרדה) מופיעה כתגובה למצב פיזי. כלומר, סימפטומים גופניים מלחיצים, מעוררים חרדה ועף גורמים לירידה במצב הרוח שמתפתח לדיכאון.
    אני מאוד ממליצה על התיעצות פסיכיאטרית על מנת לעבור אבחון מקצועי ומעמיק כדי להבין במה מדובר וכיצד לעזור לך.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פרסום מחקר
    עמיחי
    17/01/2010

למנהלי הפורום שלום!

האם יש אפשרות לפרסם כאן בפורום מודעת גיוס למחקר בדיכאון שמתקיים בשלוותה?

עמיחי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פרסום מחקר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פרסום מחקר

ד''ר אירנה נתנאל
    18/01/2010

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    15/01/2010

שלום,
    אני חולה בדיכאון עמיד , לוקחת כבר 36 ימים סימבלטה 120 מ"ג ללא הטבה
    השאלה שלי האם יש סיכוי להשפעה של הסימבלטה עליי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: איילה

ד''ר אלונה גוברמן
    18/01/2010

שלום איילה. קודם כל השפעה של סימבלתה מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . לא להתאייש!!!!
    בנוסף,לריקי שלום.
    מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). מאוד עילי בטיפול בדיכאון עמיד.
    ניתן לשקול טיפול ב TMS, גרייה מגנטית למוח, שיכולה לעזור גם לדיכאון עמיד מבלי לגרום להפרעות בזיכרון. אך טיפול זה מתבצע רק במסגרת מחקרית במספר בתי חולים פסיכיאטריים או באופן פרטי פרטית במיינד קליניק.
    מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
    תרגישי טוב,
    בברכה,

,תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור גרינהאוס
    גליה
    15/01/2010

דילמה ידועה ומוכרת, מה טוב יותר עבור העובר - אם שלא נעזרת בתרופות (דוגמת לוסטרל) אך נמצאת בחרדה ובדיכאון- או מצב של סטרט וחרדה אצל האם ללא תרופות ?

האם כדאי להיעזר בכדור מתחילת ההריון- או כדאי לחכות עד סיום השליש הראשון ?

רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור גרינהאוס

הוספת תגובה

• תיקון

גליה
    15/01/2010

תיקון - להיעזר בתרופה שייתכן ומשפיעה על העובר, או להישאר במצב של סטרס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור אסרו
    בתיה
    15/01/2010

שלום.התחלתי לקחת כדור כל בוקר.
    יש לי בעיה בבלוטת התריס .תת פעילות.כך שאני בבוקר לוקחת כדור תירוסין 100 מ, ואחרי חצי שעה .לוקחת את כדור אסרו.התחלתי לקחת לפני חודש וחצי.מצב הרוח עולה ויורד.אין תיאבון.עקצוצים בגב וגל של חום.גם רעידות ברגליים.חוסר סבלנות.
    יש מחשבות שאני הולכת להישתגע.האם אלו חלק מהתופעות מתי מתחיל שיפור משמעותי כי אין סבלנות בבית .וגם לי.

לקביעת תור
    סגירה
    כדור אסרו

הוספת תגובה

• כדור

20/01/2010

האם את מתכוונת ל אסטו?
    אם כן, עליך לשוחח עם הרופא. אלו יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה תרופות
    אילן
    13/01/2010

ד"ר שלום,

לפני חמישה חודשים בערך חטפתי התקף חרדה חריף (אחד ויחיד לאורך כל התקופה) מאז אני סובל מהפרעת חרדה.

נטלתי ציפרלקס למשך חודש וחצי חודשיים (10 מ"ג ואח"כ 15 מ"ג) אך לא היה שיפור משמעותי והיו לי המון תופעות לוואי.

לאחר תקופה זו עברתי לרסיטל (30 מ"ג) היה שיפור כלשהו מהציפרלקס (תופעות הלוואי של חוסר השקט המאסיבי שהיו לי נעלמו) אך עדיין אני סובל ממועקה וחוסר שקט שמגיע לעיתים קרובות. בהמצלת הפסיכיאטר עליתי למינון של 40 מ"ג. היה לי שבוע נפלא כאילו על החרדות נעלמו בבת אחת, אך לאחר שבוע חזר לי האי שקט וזה מאד ציער אותי.

אני נוטל 40 מ"ג 13 יום ומקווה שאולי תחזור ההשפעה הטובה שהייתה בהתחלה.

הייתי שמח לקבל חוו"ד נוספת מה עליי לעשות? החרדה הזו מאד מקשה על חיי ופוגעת באיכותו. לא סבלתי מחרדה מחיי ולדעתי ניתן לפתור זאת. (אני לא חושב שזה משהו כרוני)

הייתי שמח לדעת האם להמשיך עם הרסיטל 40 מ"ג עוד זמן ולראות איך זה ישפיע? או האם לעלות עוד מינון. כמו כן הייתי שמח לדעת האם יש תרופות אחרות שאני יכול לנסות על מנת למגר את התופעה שתקפה אותי כך פתאום באמצע החיים.

תודה רבה!

אילן

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה תרופות

הוספת תגובה

• חרדה תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    14/01/2010

אילן שלום,

חשוב להיצמד להמלצת הרופא המטפל שמכיר אותך. אם הרגשת הטבה רסיטל, כדאי להמשיך איתו. בנוסף, חשוב לציין כי הטיפול היעיל ביותר בהתקפי הפאניקה הינו שילוב של תרופות אנטי חרדתיות עם תרפיה התנהגותית – קוגניטיבית (CBT). לפי המחקרים העדכניים, שילוב זה מונע חזרתיות של ההפרעה למשך של 5 שנים.

קיימות היום שורה של תרופות נוגדות חרדה שמתחלקות לשתי קבוצות לפי אורך הפעולה שלהן: תרופות קצרות טווח (vaben, lorivan, xanax וכו') ותרופות בעלות טווח פעולה ארוך (Prozac, Lustral, cipralex, cipranil, seroxat, viapax וכו'). על מנת להגיע להרגעה מיידית אנשים שסובלים מהפרעת פאניקה נוטים ליטול כדורי הרגעה שונים ולהתמכר להם. זהו שימוש מזיק ולא נכון בתרופות. לעומת זאת רצוי להיעזר במטפל לשם התאמת טיפול תרופתי לא ממכר הנותן פיתרון לטווח ארוך. אומנם התרופות מאוד יעילות אך רק על ידי הטיפול התרופתי בלבד לא ניתן להשיג ריפוי של התופעה ולחזק את המערכת הנפשית כולה. אפשר אולי במקרים דחופים או קריטיים להשתמש בתרופות הרגעה נוגדות חרדה בעלות השפעה טווח קצר אך על מנת להשיג יעילות מרבית בשלטה על ההפרעה עדיף שילוב של תרופות בעלות השפעה לטווח ארוך עם תרפיה התנהגותית – קוגניטיבית (CBT).

במהלך טיפול התנהגותי – קוגניטיבי לומדים כלים להתמודדות יעילה עם החרדה. בין היתר לומדים לא להיכנע לדחף ההרגעות המידי, לתרגל חשיפה הדרגתית לגורם המאיים והתרחקות מהבית ללא ליווי. ההצלחה תלויה בנכונות האדם ליישם ולתרגל את הטכניקות השונות.

בעזרת שיטת הטיפול התנהגותית - קוגניטיבית משולבת עם תרופות ניתן לחולל שיפור משמעותי בהתקפי פאניקה בטווח המיידי ולתקופה ארוכת טווח.

בנוסף, מומלץ גם לשלב CBT עם ביופידבק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג בחרדה
    חדוה
    12/01/2010

שלום,
    בן הזוג שלי הוא בן 31 ומתברר לי עכשיו בש-3 שבועות האחרונים הוא לא מתפקד, לא יוצא מהבית ולא עובד, הוא אובחן לא מזמן כסובל מחרדות ולוקח ציפרלקס כבר כמה חודשים.
    הוא עצוב, מבולבל, לא מתקשר ולא יודע מה לעשות.
    המצב אקוטי וקשה במיוחד, אנא ייעצו לי מה עלי לעושת? מי יכול לסייע במצב כזה?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג בחרדה

הוספת תגובה

• וורדה גם אני באותו מצב

גיא
    13/01/2010

אני מציע שתלכו לפסיכולוג, גם אני הולך
    לחקור באינטרנט ממה זה נובע
    לעשות ספורט
    בכוח!!!! לא לוותר לו ,
    לטייל
    לנקות ..והרבה
    לא לראות טלוויזיה הרבה { לדעתי }
    לישון בשעות קבועות
    לאכול בשעות קבועות

גם אני מת לצאת מזה ואני מאמין שזה יקרה בקרוב

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אירנה נתנאל
    יובל
    12/01/2010

האם כחלק מתופעות הלוואי של התרופה אנאפראניל- שגורמת לאי חשק מיני,ייתכן שהיא מקהה רגשות,והופכת אותך לאדיש? אני חייב לדעת ,כדי לברר עם עצמי את ספקותי לגבי בת זוגתי,שהיא מקסימה,אוהבת ותומכת ,ואני מרגיש פחות אוהב ,,,וחבל לי מאד לפרק קשר כזה,,,כי אם יש לתרופות השפעה על רגשותי,,,זה יקרה לי גם אם אחליף בת זוג?
    בתודה מראש!
    יובל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר אירנה נתנאל

הוספת תגובה

• תופעות הלוואי

ד''ר אירנה נתנאל
    14/01/2010

יובל שלום,

ראשית, חשוב להבהיר שאני לא רופאה ותשובתי לך אני מבססת על ידע כללי, ניסיון כליני והגיון.
    אנפרניל שייך לקבוצת תרופות נוגדות דיכאון הנקראות נוגדי דיכאון טריציקליים. התרופה משפרת את מצב הרוח ומחזירה את העניין בפעילות היומיומית. אומנם יכולה להיות פגיעה בחשק המיני, אך לא סביר לחוש קהות רגשית ואדישות. אתה בהחלט צודק, מאוד חבל לפרק קשר עם חברה שאוהבת, תומכת ומקסימה. כדאי להמשיך לברר עם עצמך סיבות לחוסר עניין ולאדישות מצידך.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת הסתגלות לסרוקסט
    מיכל
    12/01/2010

בעבר השתמשתי בסרוקסט והוא היה יעיל מאוד בשבילי אך הפסקתי באפריל 2008.

עתה חזרתי להשתמש בו עקב משבר, דיכאון וחרדה. אני נוטלת אותו כבר 20 יום ועדיין
    הגוף שלי לא לגמרי הסתגל לתופעות כגון בחילה, התקפי חולשה מדי פעם. אני לא בטוחה שאני מרגישה זה עדיין הסימנים של הדיכאון עצמו ומודאגת שהכדור אינו פועל כשורה.
    אני מרגישה שאני עדיין רחוקה מההחלמה

האם זה בסדר להרגיש ככה בשלב זה של הטיפול ועלי להתעזר בסבלנות?

בתודה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    תקופת הסתגלות לסרוקסט

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה לשאלתי בבקשה!

מיכל
    14/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת הסתגלות לסרוקסט

ד''ר אירנה נתנאל
    14/01/2010

מיכל שלום,

בחילות, חוסר תיאבון, כאבי בטן, כאב ראש חולשה ונמנום הן תופעות הלוואי הנפוצות של סרוקסט. בדרךכלל הן קלות וחולפות עם הזמן. נדרש כ 6 שבועות עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה. אם התופעות נסבלות כדאי לתת זמן לתרופה. במידה והקאות חריפות מאוד יש צורך לפנות לרופא המטפל באופן מיידי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיכל
    15/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה