מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיליתי שבעלי חולה במאניה דיפרסיהיונית02/11/2009
רק לאחר הנישואין גילה לי בעלי כי הוא חולה במאניה דיפרסיה, מסתבר שבכל אותם חודשים שיצאנו ואף גרנו חודש לפני כן ביחד נעשו מאמצים ענקיים על מנת למנוע ממני לדעת שהוא חולה ורק לאחר החתונה בתום ירח דבש הוא סיפר לי, איך אפשר להתמודד עם מסכת שקרים גדולה כזאת?איך אני יכולה להאמין לו יותר? מה זה אומר על הילדים שיהיו לנו?, יש אפשרות שהוא יתחרפן לי וינסה לפגוע בי ?אני ממש מפחדת? מה צריך לעשות? לא חשבתי שזה מי שאני מתחתנת איתו? מישהו יכול לעזור לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל02/11/2009יונית שלום,
צר לי מאוד על מה שקרה. יתכן ובעלך מאוד אוהב אותך ופחד שאם יספר עלול לאבד אותך....
אני מצרפת לך כתבה בנושא של מניה דפרסיה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8517
באופן כללי, כדאי שתשוחחו בינכם, יתכן וכדאי לפתוח את הנושא מול המשפחה של בעלך כי בעתיד אולי תזדקקי לתמיכתם ועזרתם. אני מאוד ממליצה שתעזרו גם באיש מקצוע, אולי תעשו פגישה משותפת עם הפסיכיאטר המטפל של בעלך שמכיר אותו ואת מצבו. אני יכולה להרגיע אותך, כי כשהמחלה מטופלת ניתן לחיות חיים טובים ואיכותיים. מטופלים רבים שלי שמתמודדים עם המחלה הם אנשים מאוד מוצלחים , הם נשואים, הורים לילדים, עובדים במשרות מאוד מכובדות ומנהלים חיי חברה תקינים. הם מצליחים בחיי הנישואין ואף מגדלים ילדים מוצלחים. התנאי להצלחה הוא מעקב מתמיד ושיתוף פעולה הדוק בין כול הגורמים (משפחה, מטופל עצמו והצוות הטיפולי).
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבירון31/10/2009
שלום,
אני בן 36 מטופל בסימבלתה 60 מג לטיפול ב CFS ו IBS.
בנוסף אני סןבל מכאבי ברכיים לאחר מאמץ קל.
בדיקות (דם,מיפוי עצמות,US) לא העלו ממצא והרופא מקשר למצב נפשי.
האם מצב נפשי יכול לגרום לכאבי ברכיים שמופיעים לאחר מאמץ ?
אם כן מה ניתן לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אלונה גוברמן03/11/2009שלום. תחושת כאב ללא ממצא אורגני היא אחד מהסימנים הנפוצים בתסמונות של חרדה ודיכאון, לכן כדי לך
1. לפנות לאיבחון וטיפול אצל פסיכיאטר
2 אתה ציינתה בין היתר שסובל מ CFS ו IBS במקרים האלו כדי לשקול טיפול קוגניטיבי התנהגות ככלל וטיפול בביופדבק בפרט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסשמרית31/10/2009
אני כמעט חצי שנה אחרי לידה הייתי בדיכאון עם חרדות קשות. אני נוטלת מזה כ-4 חודשים לפחות ויפאקס. יש שיפור משמעותי בדיכאון אבל החרדות עדיין קיימות (לא כמו שהיו) עם שיפור מעט. אני נוטלת 150 מג'. האם כדאי להעלות את המינון בעוד 75 מג'. הפסיכיאטרית אמרה לי שאם אני רוצה להעלות אז 75 מג'.
בעבר נטלתי ציפרלקס בעקבות דיכאון אחרי ניתוח ובידוד עם הטבה מלאה. אבל ההשפעה הפסיקה אחרי הלידה כנראה. האם מומלץ להעלות את המינון של הויפאקס כדי להגיע להטבה מלאה.
שמרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס
ד''ר אלונה גוברמן03/11/2009שלום. במידה ואין שיפור במצב הנפשי אני נוטים להיעלות את המינון התרופה במקרה שלך ויאפקס , אם פסיכיאטרית המטפלת ממליצה להיעלות את המינון ל 75 מג' עליך לבצע זאת.
יש לקחת בחשבון שמינון המקסימלי של ויאפקס הוא עד 300 מג'
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מ-SSRI ל-SNRIלימור31/10/2009
האם יכולות להיות תופעות לוואי במעבר מ-SSRI ל-SNRI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה עם המעבר
נועה31/10/2009גם אני עברתי מ-ssri ל-snri לפני כמה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: לימור
ד''ר אלונה גוברמן03/11/2009שלום. כל שינוי תרופתי יכול לגרום באופן ככלי גם לשינויים במצב הנפשי.
לא ידעות לי על תופעות לוואי הקשורות למעבר בינן SSRI ל-SNRI
כדי לציין שתופעות לוואי שונות קיימות בכל קבוצת תרופות נוגדי דיכאון. כדי להתעדכן לגבי תופעות הלוואי אצל הפסיכיאטר המטפל אם התחלת הטיפול בתרופה מקבוצה חדשה .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מטיפול תרופתי לטיפול אלטרנטיבישמואל30/10/2009
שלום שמי שמואל בן 32.
מזה שנה אני מאובחן כסובל מדיכאון וחרדות.
בעצת הפסיכיאטר התחלתי שימוש(לפני כשנה ) בציפרלקס..כעבור שלושה חודשים ללא תוצאות עברתי לשימוש בויפאקס במינון של 75 מילגרם(לאחר שמינון של 150 גרם לי עייפות חוסר ריכוז וכד').
כיום אני מרגיש מאוזן מזה מספר חודשים כאשר ישנם נפילות קטנות מדיי פעם(אחת לשבועיים בממוצע) . קראתי המון חומר וספרים בעניין הטיפול הקוגנטיבי ואני מיישם את השיטות בהצלחה לרובה לדעתי.(בעיקר מחשבות בריאות,דימיון מודרך וכו')..
לאחרונה אני מרגיש כי הטיפול התרופתי מיצה את עצמו(בכך שאינני מצלח להשיג איזון מלא). במטרה לשפר ולהגיע לתוצאות טובות יותר + רצון להתנתק מהטיפול התרופתי הינני שוקל להעזר בטיפול אלטרנטיבי כגון דיקור סיני או הומופתיה.
אבקש את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מטיפול תרופתי לטיפול אלטרנטיבי
ד''ר אלונה גוברמן03/11/2009שלום. אינני ממליצה לך להפסיק טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון.
לגבי רפואה משלימה : שים לב על השם " משלימה". אתה יכול לפנות לרופא מייעץ ממרפאה לרפואה משלימה , אך כטיפול משלים לטיפולים פסיכיאטריים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חריף - בבקשה עזרהדנה29/10/2009
אני סטודנטית בת 22 ואני בדיכאון מזה חודשיים אחרי פרידה קשה מחבר שלי. אני עדיין מאוהבת בו בטירוף. הלכתי לפסיכולוג והוא הפנה אותי לפסיכיאטר שנתן לי ציפרלקס 10 מ"ג על מנת להפחית את הדיכאון ( מזה חודש). אני לא מצליחה ללמוד, לעבוד או לעשות כלום. אני רק בוכה ונזכרת בו כל הזמן. כל יום אני אוספת את עצמי ואומרת החיים לא נגמרו ואני צריכה להיות חזקה, אבל אחרי פחות משעה נשברת ונזכרת בכל מה שהיה בינינו. אני לא מצליחה לשכוח אותו למרות שעברתי מקום מגורים ולא אראה אותו עוד. מה יכול לעזור ? כבר ניסיתי להתאבד פעם ואני חושבת על זה הרבה אבל אין לי את האומץ. הציפרלקס לא עוזר. מה אפשר לעשות??? אף אחד לא מבין אותי אפילו הפסיכולוג מתח ביקורת עליי איך אני עדיין מאוהבת במישהו שפגע בי כל כך. הפסיכיאטר אמר לי שהציפרלקס יעזור אבל הוא לא עוזר !!!!!!! בבקשה עזרה אני כבר לא יכולה יותר אני בקושי ישנה בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דנה29/10/2009שכחתי לציין שהפסיכולוג אמר שיש לי OCD שאני אובססיבית כלפי הבחור הזה וזה גורם לי לדיכאן עמוק !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כדאי לעשות
הייתי שם29/10/2009את חייבת לקחת את התרופה במשך כמה זמן עד שהיא תשפיע בינתיים תנסי ללכת לים
התנועה שלו מרגיעה את העיניים, הם זזות כמו בחלימה וזה מאוד מקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתייאש זה יעבור
שמואל31/10/2009דנה שלום
רק מי שחווה את מה שאת מרגישה כול להבין אותך...ואני מבין אילו..
קודם כל אל יאוש חוץ מצפרלקס ישנם תחלפים אחרים שיכולים להתאים לך..
גם אני התחלתי עם צפרלקס וזה לא עזר ...ושינתי את הטפול.
תתיעצי עם הרופא שלך ותראי מה האפשרויות לשנוי...יש אנשים שציפרלקס פשוט לא מתאים להם.
עצה נוספת זה טיפול קוגנטבי...גם אני לא האמנת שלמחשבות יש כוח ולאחר ניסיון בנושא
אנ מבין ויודע את כוחה של מחשבה ...אז תנ צ'אנס גם לזה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ממחלותעינת29/10/2009
אני בת 32 וכל הזמן אני מאמצת לי מחלות עושה בדיקה ואחרי שהתוצאות שליליות, תקופה אני רגועה ושוב מאמצת לי מחלה אחרת ומרגישה את הסימפטומים של המחלה ואני בחרדה איומה לא יכולה לישון ובוכה בלי הפסקה עד לתוצאות. לפני כשנתיים טופלתי בציפרלקס עקב דיכאון, תקופה אחרי שהפסקתי התחיל החרדה ממחלות. אני בטיפול אצל פסיכולוגית קוגנטיבית האם יש סיכוי להתגבר על המצב הזה ללא תרופות .כרגע אני אחרי תוצאות שליליות של מחלה שהמאצתי לי ואני רגועה. אודה על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממחלות
ד''ר אירנה נתנאל01/11/2009עינת שלום,
ביצוע הבדיקות מרגיעות לצמן קצר בלבד ולמעשה מקבעות ומנציחות את החרדות. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה בהווה וגם לטווח הארוך. בנוסף, כלים אלה עוזרים במניעת חזרתיות של החרדה במידה ותרצי להפסיק תרופות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדה בעקבות פיטוריןעידן29/10/2009
שלום רב, אבי (50) עסק במשך כ-25 שנה בתחום ההייטק, לפני כ-10 חודשים פוטר עקב צמצומים בחברה, בהתחלה אבי שידר שזה לא נורא והוא יצליח למצוא עבודה אחרת ולא הראה סימנים של שינוי במצבו, הוא היה הולך לסדנאות למפוטרים, והעסיק את עצמו בתיקונים של הבית ועוד דברים. לפני כ-3 חודשים החל שינוי במצבו, הוא החל לא לישון טוב בלילה, עד שהגיע למצב שבו לפעמים לא היה יושן במשך 2-3 לילות רצופים גם אם היה מצליח להירדם זה רק לכמה שעות הוא התחיל לקחת כדורי שינה למשך כשבועיים-שלול אך הפסיק עם זה , הוא התחיל להיות יותר לחוץ וחרד מאוד למה שקורה מסביבו, בין אם זה סדר בבית או המחשבה על הדברים שעליו לעשות, או כל דבר קטן שיכול להלחיץ ולגרום לאי שקט. אני רוצה לציין שאבי מאז ומתמיד היה טיפוס די לחוץ אבל כנראה שהעבודה העסיקה אותו ופחות הראה סימנים כאלו, רק לאחר התקופה שציינתי החל השינוי וכנראה שהדברים שהיו טמועים בו מגיל קטן החלו להשפיע עליו בצורה יותר קיצונית, כיום הוא בלי חשק של ממש, הוא גם לא ממש טיפוס של קשר עם אנשים, הצענו לו ללכת להתנדב במשך כמה ימים בשבוע, לנסות דברים שאולי הוא יאהב אבל הוא לא מראה רצון לעשות זאת, הוא מרגיש שאיבד את הביטחון, וכבר לא חושב שהוא יצליח לעבוד במקום עבודה עקב מצבו, ישנם ימים מסויימים שמצבו קצת משתפר והוא מראה סימנים טובים, אך ככלל מצב רוחו מאוד ירוד, ללא חשק לעשות דברים, נלחץ ומגלה סימני חרדה מפני דברים שעליו להתמודד איתם ביום יום ומראה חוסר ביטחון בכל הדברים שעושה, הוא מנסה להבין דברים שקרו לו בעבר ומנסה לנתח את מצבו ומרבה לחשוב מחשבות על מצבו ואיך יכל אולי לעשות אחרת, אנו מנסים לעודד אותו ותומכים בו אך הוא חושב לפעמים שאין אנו מבינים אותו, הוא נוטה להסתכל על הדברים השליליים שמסביבו ונראה חסר אמונה. הוא מראה סימנים שכחה, הוא פחות זוכר אירועים מסויימים וגם דברים בסיסיים שקשורים לחיי היום יום, הוא חושש שאולי איבד את הזיכרון למרות שלדעתי נראה שהמצב השפיע עליו וגרם לו לתחושה זו.
הוא כבר לוקח מזה חודש ויותר כדור ציפרמיל (פעמיים ביום) וקלונקס, הוא התראה עם פסיכיאטר לפני כשבוע והפסיכאטר ביקש ממנו להמשיך עם הכדורים הללו, המליץ לו להיות פעיל גם בבית וגם בחוץ אך הוא לא מראה סימנים של אחד שגם רוצה להתאושש, אני מבין שגם זה לא תלוי בו אבל במידה מסויימת נוח לו לא להתאמץ יותר מדי, הוא יותר טיפוס שאם יבקשו ממנו הוא יעשה אך אם לא הוא לא מרגיש צורך ליזום מעצמו, אני חייב לציין כי כשאבי עבד הוא עשה זאת בצורה מקצועית הוא נסע לחו"ל הרבה פעמיים ונחשב למאוד מקצועי, משם בעיקר הוא שאב את האנרגיה שלו, אך אחד שלא לוקח עליו יותר מדי, הוא אמיתי אך לפעמים לא מגדיל ראש.
רציתי לשאול מה הטיפול המומלץ במקרה כזה? כדורים? פסיכולוג? פסיכיאטר? רופא מסויים? מה בדיוק עלינו לעשות ואיך עלינו להתנהג איתו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחרדה בעקבות פיטורין
ד''ר אירנה נתנאל29/10/2009עידן שלום,
צר לי מאוד על מצב אביך. אני מצרפת לך כתבות שיכולות לעזור:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7966
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7984
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה לעזור לאמא דחוף!!אמא יקרה לי28/10/2009
שלום
לפני שמונה שנים אחותי הגדולה נפטרה במפתיעה מדום לב
מאז המיקרה אמא שלי-שהיתה אישה דיי נורמטיבית ליפני שקעה לאט לאט בדכאון
זה היה תהליך ארוך שהלך והחמיר וואני ממש עובדת עצות
אימי שהיתה מורה במקצועה נהגה לצאת ולעבוד,ללכת לקניות ולמספרה
אומנם מעולם לא היתה אישה חברותית במיוחד אך תמיד מצאה לעצמה תעסוקה
בישלה ניקתה....
היום לאחר 8 שנים היא לא יוצאת מהבית בכלל
לא מנקה לא מבשלת לא נוהגת
היא קמה בבוקר סוגרת את הטריסים....יושבת בחושך
אין לי מושגכ מה היא עושה כל היום
אני בת 25 לא גרה עם הוריי מגיל 18
אבא שלי הולך לעבודה כל יום וחוזר אחה"צ
מיותר להגיד שהורי לא מסתדרים אמא שלי מאשימה את אבי בהכל-הכל-
היא מאמינה באמת ובתמים שהיא לא צריכה עזרה
היום היא שוקלת 48 קילו רזה מאוד-תת מישקל
כל בני המישפחה ניסו לשכנע אותה לקבל עזרה אחיה
אני אבי וכל בן אדם שנתקל בה כולל רופא המישפחה
פעם הצלחנו לשכנע אותה לקבל טיפון פסיכיאטרי-אך שהיגיע רגע האמת היא לא לקחה את הכדורים
היא אינה מוכנה לקבל עזרה!@!!!היא חושבת שאבי זקוק לטיפול היא לא רואה את מצבה
אני מאוד מפחדת-משהוא יקרה בסוף
זה יהיה או היא או הוא
מה לעשות??????בבקשה בבקשה תעזרו לי
אני חוששת לחייה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה לעזור לאמא דחוף!!
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009שלום לך,
אם האדם מסרב להתחיל מיידית בטיפול, ניתן להפעיל דרך נוספת באמצעות רופא משפחה. אפשר להציע לאדם לגשת לרופא המשפחה כדי להתייעץ בקשר לתוספי מזון טבעיים שיקנו יותר כוחות ואנרגיה או במטרה לבצע בדיקות דם כדי לעלות על קיומה של מחלה גופנית שגורמת לחולשה. רופא המשפחה ידע לאבחן שמדובר בדיכאון ויפנה את האדם לטיפול מיידי. תחושת דאגה שמעביר הצוות הרפואי, משקלה של הסמכות הרפואית, פחד ממחלות נוספות, תחושת פגיעות עקב הדיכאון - כל הגורמים האלו תורמים ליצירת חלון הזדמנויות שבו עולה הסיכוי שאדם יתפוש את הבעיה ויקבל טיפול הולם. כמובן, שחשוב לעדכן את רופא המשפחה לפני הפגישה במה מדובר ושמטרת הפגישה הינה לגייס את אמא לקבלת טיפול מקצועי. רופא המשפחה יכול גם לתת תרופות אנטי דיכאוניות במסגרת העזרה הראשונה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןיעל27/10/2009
האם דיכאון שאחרי לידה שונה מדיכאון רגיל אם זה בדרך טיפול וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009יעל שלום,
נשים רבות מתנסות בדיכאון שלאחר הלידה. היום מבינים כי ההתנסות בדיכאון קליני משמעותי לאחר לידה הינה תופעה רווחת הרבה יותר משחשבו בעבר. האטיולוגיה של דיכאון אחרי לידה אינה ידועה אם כי היא, קרוב לוודאי, מולטי-פקטוריאלית, כשגורמים פסיכולוגיים, ביולוגיים (כשינויים הורמונליים) וסוציאליים (כסביבה לא תומכת ואירועי חיים סטרסוגניים) משחקים תפקיד. ידוע כי לדיכאון אחרי לידה השפעה שלילית על הילד.
דיכאון אחרי לידה היא הפרעה פחות שכיחה אשר מתרחשת ב-20%-10% מהיולדות, עונה להגדרה של דיכאון מאג'ורי על-פי ה-DSM IV ונמשכת לפחות שבועיים. הסיכון לחלות בדיכאון אחרי לידה גבוה יותר ביולדות עם היסטוריה של דיכאון מאג'ורי או דיכאון אחרי לידה בהריונות קודמים. האטיולוגיה של דיכאון אחרי לידה אינה ידועה אם כי היא, קרוב לוודאי, מולטי-פקטוריאלית, כשגורמים פסיכולוגיים, ביולוגיים (כשינויים הורמונליים) וסוציאליים (כסביבה לא תומכת ואירועי חיים סטרסוגניים) משחקים תפקיד. פסיכוזה אחרי לידה נדירה יותר ומתרחשת בכ-0.1% מהלידות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
יעל29/10/2009אז סוג הטיפול בו שונה מדיכאון "רגיל" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל29/10/2009אותו טיפול כמו בדיכאון מג'ורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי27/10/2009
שלום אני בחור בן 25 נוטל 4 מ"ג ריספונד מצבי טוב והגעתי לאיזון אך נוצרה בעיה חדשה שהיא מפריעה לתיפקוד שלי הבעיה היא שאני לא מרגיש אותו בן אדם שהייתי לפני אני נזכר לפעמים בהרגשה שהייתי בעבר וזא לא אותה הרגשה בנוסף אני מאוד עצלן מה שלא הייתי בעבר אני לא נהנה מתחביבים שהיו לי פעם, קושי בקבלת החלטות במיוחד לגבי עבודה,קושי במציאת עבודה,לא נהנה לישמוע מוזיקה ולשיר מה שבעבר הייתי אוהב מאוד בנוסף לא מעניין אותי בנות ולבלות פשוט אין לי את החשק והתלהבות שהיה לי פעם. חשבתי או שצריך להוריד מינון שזה מה שגורם לי למצב הזה או שזה סוג של דיכאון קשה לי לדעת אם זה דיכאון כי אני לא מרגיש עצב למרות זאת לפעמים אני מרגיש תופעות שאני סובל כלומר הרגשה כללית לא נעימה עד שבא לי ליבכות אבל זה לא עצב.
רציתי לדעת אם זה סוג של דיכאון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורי
ד''ר אלונה גוברמן27/10/2009שלום. באופן כללי אתה מתאר מצב של יש בו ביטויים דיכאוניים. יחד עם העדר פרטים חשובים (איך אובחנתה בעבר, מאיזה נסיבות הומלץ לך טיפול בריספונד ולמה במינון כזה) מקשים להאריך באופן מעמיק את מצבך. לכן בהתחשב לגילך אני ממליצה מאוד לפנות לפסיכיאטר ולבדוק דרכי הטיפול (כולל שיטות חדשות הקיימות בקליניקות המתקדמות) על מינת לאפשר לך לתפקד ולהענות מהחיים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרסאא26/10/2009
בחודש מאי ,חשתי לא טוב לאחר מספר חודשים, נמצא שיש לי מחלת הנשיקה.
כאמור בחודש זפטמבר הבדיקה יצאה חיובי חלש.
אני מאוד עייפה וחלשה אך מזה מספר שבועות שיש לי דפיקות לב חזקות ,חולשה
סחרחורת וצוואר תפוס עד כדיי שאני מקיאה, אין לי במיוחד תאבון מלבד פחממות\אוכל מבושל
מגעיל אותי. הייתי במכבי טבעית הרופא המליץ על רפלקסולוביה ודיקור וחש שיש בי
סטרס והתכווצןת חזקה בשרירים.
אני מותשת הייתי אצל נוירולוג שאמרה שאין שום בעיה נוירולוגיץ,בדיקות כלליות תקינות
אך אני ממש מרגישה לא טוב הצהרים הרגשתי "גלי " חולשה ולקחתי חצי כדור ואבן
נרדמתי מעט והוטב לי. מה מה לעשות?
תוןדה וערב טוב.(אני בת 47)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אא
ד''ר אלונה גוברמן27/10/2009שלום. אני ממליצה לך לעבור הארכת המצב אצל פסיכיאטר ובהתאם לתוצאות הבדיקה תיבחר דרך היעלה לעזור לך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגילי המתבגר ועדיין זה בא..חרדהאוריה26/10/2009
בן 61
משנים רבות שהכרתי את התופעה שלי במיוחד לקראת יציאות לחו'ל או נסיעה מהבית לימים מספר.
היו פעמים של פניקה ברמות החרדה ורק בשנים האחרונות נרגעתי מהמצבים הללו לסימפטומים של טעם כזה מתכתי בפה שזה בלבד הלחיץ אותי לא מעט.
כעת,מעניין שביציאות לחו'ל ישנן פעמים שאני מתוח יותר ואז אני נאלץ ליטול משהו וישנן פעמים שכלום,הטיול עובר חלק ואני מרגיש מצויין.
אין כל ספק שאני סוחב משהו מהילדות.
מקרה אחד אני זוכר היטב..מחנה נוער עובד בחדרה ביער..בלילה הרגשתי לא טוב.
כעת בבגרותי אני עדיין מתנסה בחרדה הזאת..הסימפטומים הפעם הם קשיי נשימה קלים ומין גירוי בגרון והרגשה לא טובה כאילו משהו מטריד אותי מבפנים והמחשבה הזאת יושבת אצלי למרות הנסיון להרגיע את עצמי.
כדורי ציפרלקס שניתנו לי לפני כשנה נטלתי אותם חודשיים וכלום לא השתנה..החליפו לי לוואבן ולאחר יומיים שלושה ראיתי שאין שינוי.
רופא מהלל יפה חדרה הציע לי את הקסנג'יס 0.25
נטלתי ממנו כשמונה ימים והכל הסתדר.הרגשתי הנעימה השלווה והרגילה שבה וחזרה אלי.הבנתי שזה הכדור שמתאים כנראה לי.
כעת..יצאנו לים המלח..יום ראשון שעבר,יום קודם כבר הרגשתי משהו וכל השבוע אמנם ללא פניקה אבל היתה הרגשת חרדה שהתאפיינה בקשיי הנשימה וגירוי גרוני והפלא ופלא השינה היתה טובה.
זאת אומרת שרמת החרדה ירדה מעט.
ובכל זאת אחרי שמונה ימי חרדה החלטתי להתחיל ליטול את הקסנג'יס רק היום,ניסיתי להעביר את זה ללא כדורים ונכשלתי כנראה.
הבנתי שאני אהיה חייב ליטול כמה ימים עם הכדור הזה. בכדי לצאת ולסיים את העניין הזה שללא ספק מציק לי מאד.
ניחא..
כעת שאלה;
האם לאחר ימים מועטים שכאלו ואני אחזור לעצמי ישנה איזו בעייה של גמילה בפרקי זמן קצרים שכאלו?
אנשים שכמונו שעוד לפני שמתחילים טיופול כבר חושבים על היום שאחרי!
מה המיוחד בכדו הזה שמפיג חרדות לאדם שכמוני?
אני יודע שיש תרופות יותר מודרניות?!
אשמח לתשובה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל26/10/2009אוריה שלום,
קסנג'יס הינה תרופת הרגעה שמתאימה להתמודדות מיידית אך לא מאפשרת לחסל חרדה לטווח הארוך. בשימוש קצר, במקרה של הצורך המיידי איננה ממכרת אך נדרשת מעקב רפואי ונטילה מבוקרת. הדרך הכי יעילה להתמודד עם המצב הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית בשילוב עם ביופידבק. במהלך פסיכותרפיה תרכוש כלים להתמודדות יעילה בהווה וגם לטווח הארוך. ביופידבק מאפשר ללמוד לשלוט בתהליכים פיזיולוגיים ונפשיים הקשורים לחרדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהיכן להתחיל ???אנואנימי23/10/2009
שלום,
אבי בן 60, דיי חלש באופיו. לפני כ- 3 שנים נפתרה אימי (אישתו).
לאחרונה מצבו הנפשי מדרדר, הוא בחששות מכל דבר ובעיקר מעתידו.
ביקש מספר פעמים מרופאת המשפחה עזרה - נתנה לו בעיקר כדורים נגד דיכאון.
באיזו מסגרת ניתן לקבל טיפול ?
אציין שמצבו הכלכלי לא מאפשר פסיכולוג פרטי יקר
כמו כן הוא מאד חושש מהמוסדות המוכרים (אברבנל וכו') - הוא לא מוכן לשמוע על ללכת לשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאבא
ד''ר אירנה נתנאל25/10/2009שלום לך,
נסו לפנות לפסיכולוגים דרך קופת חולים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידות במצבי רוח ודיכיון עמוקדנה22/10/2009
בני עבר לפני כמה שנים תאונת דרכים ואני נשארתי איתו בבית חולים במשך 3 שנים.כשחזרנו מבית חולים הרגשתי צורך להתרחק מאנשים התחלתי להתבודד וכל זמן שקוע בכל מיני מחשבות ולא משנה איפה אני בנהיגה, באוכל,במסיבה אני בתוך עצמי.ואין לי מצב רוח ולאחר מכן סמתי לבשאני כאלו מתה מבפנים .המצב של בני השתפר קצת אבל מצבי ממשיך להיות ככה.מרגישה מותשת ?כל גוף כואב במיוחד רגליים לא בא לי לצאת לקחתי רסיטל ?תרופה גרמה לי להתקררות מיני?לקחתי סיפרלקס התחילו כאבי ראש חזקים .הפסקתי עם כל תרופות ומצבי גרוע מיום ליום.מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
ד''ר אלונה גוברמן27/10/2009שלום. לא ברור האם נבדקת עיי פסיכיאטר?כמה זמן או באיזה מינון נטלת רסיטל וציפרלקס?
אינני יכולה להמליץ על תרופה מסויימת אף יש לציין שרסיטל וציפרלקס שייכות לקבוצת תרופות שיש לה מנגנון פעולה משותף. לכן יש לנסות התרופה השייכת לקבוצה אחרת (אפשרויות הן רבות).
כמו כן ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם פסיכוטרפיה התנהגותית קוגניטיבית.
שילוב זה יכול להיות יעיל מאוד .
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)