מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדהחסוי10/12/2009
אני נשואה אמא לשלושה ילדים בשנים האחרונות אני סובלת מחרדות ודיכאונות וזה משפיע על הבית.
בעלי מקבל אותי באהבה אבל אני חוששת שהוא יעזוב אותי,
אני לוקחת כדורים בהפסקות זה פשוט משמין אותי, האם כדאי לי לקחת טיפול פסיכולוגי? והאם אני עלולה למצוא את עצמי מאושפזת?
בבית אני בקושי מתפקדת בעלי עושה כמעט הכל.
מעט היסטוריה אמא שלי חולה שנים והיא כרגע מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי כבר 7 שנים.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסוי
ד''ר אלונה גוברמן15/12/2009שלום. ניראה לי שמקרה שלך הוא מורכב ועל מנת לקבל פיתרון ממשי ללא ספק עליך לפנות בהקדם לייעוץ פסיכיאטרי "פנים מול פנים", ללא חשש "שישלחו" אותך לאשפוז פסיכיאטרי (מרפאה פסיכיאטרית, תחנה לבריאות הנפש, פסיכיאטר במסגרת קופת חולים או פסיכאטר בקליניקה פרטית)
אני מאוד ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי קצר וממוקד. במהלך הטיפול תרכש מיומנויות לאזן מחשבות ובעקבות זה הרגשתך תשתפר.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאד.סמדר10/12/2009
שלום אני בת 22.
סובלת שנים מלחץ נפשי וחרדות.
אחת הפחדים שלי הוא פחד ממחלות,
מספיק לי לראות מישהו או לשמוע מישהו עם מחלה כל שהיא ונדמה לי שיש לי את זה.
לאחרונה ראיתי הרבה את האח הגדול ואני רואה כל הזמן את בנצי ההוא עם מחלת הטורט,
נכנס לי פחד איום, שגם לי יש את זה,
האם הטורט מגיע מלחץ נפשי במיוחד הקטע עם הלשון.(אני כל הזמן בודקת את הלשון שלי)
האם ידוע לכם אם זה מתחיל סתם כך אצל בן אדם, או שיש רקע כל שהיא.
תודה מראש.
מחכה לתשובה במהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאד
17/12/2009לסמדר שלום
לאפשר רמה כל כך גבוה של פחדים לא הגיוניים לא בריא לנפש! את חייבת לעשות מאמץ לשחרר את המחשבות על מחלות ולעבור לנושאים אחרים.
מחלת טורט היא מחלה נוירולוגית מולדת, לא מקבלים אותה מלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימיוןsimon10/12/2009מאז היותי ילד אני חי לא במציאות החיים
פאנטזיה ילדותית ,אני חי אוכל נושם , אבל שאני לבד אני נכנס לטראנס חלום מתוק שיהיה לי ארמון כזה ו......כמו ילד בן 5 כשאני בן 39
אמרו לי לא פעם שאני מדומיין ולא מציאותי ....כנראה שגם אחרים הבחינו משיחותיהם איתי
האם זוהי הפרעת אישיות או משהו כזה ...ואם לא מה זה
אשמח לקבל הסברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדימיון
ד''ר אלונה גוברמן15/12/2009שלום. האמת לא הבנתי הרבה ממכתבך. בסך הכל דמיון מפותח גם בגיל 39 זה לא דבר רע. חוץ מהמקרים שהוא בה על חשבון התפקוד היומיומי . אז "הדמיון "הופף לאוייבך . במקרה זה ממליצה לפנות לפסיכיאטר אשר מתמחה בין היתר בטיפול בקוגניטיבי התנהגותי אשר יכול להיות יעיל במצבים כאלו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעבי בטן וחרדהמריה10/12/2009שלום.אני כחודשיים סובלת מהתקפי חרדה.נימצאת בטיפול פסיכולוגי.במהלך תקופה זוא,סובלת גם מתופעות שקשורות לבטן: כושי לבלוע אוכל,במיוחד אוכל יבש (רק עם מיים יכולה לבלוע),תחושה שאוכל לא יורד לקבה,אלא תקוע בדרך,כושי לבלוע גם מיים .נפיחות בטן,כעבי בטן אליונה,צרבות,אצירות,גרפסים במהלך שעות,לחץ בבטן ובחזה,תששות.האם כול אלו תופעות של חרדה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכעבי בטן וחרדה
17/12/2009למריה שלום
ללא ספק הסימפטומים שאת מתארת יכולים להיות חלק מתסמונת של חרדה אבל עליך להיות בטוחה שאין לך בעיה גופנית-יש לפנות לרופא משפחה. טיפול פסיכולוגי לבד לא תמיד עוזר כאשר החרדה מאוד חזקה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטריןירון10/12/2009שלום רב,
האם וולבוטרין יעיל לטיפול בOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: ירון
ד''ר אלונה גוברמן15/12/2009שלום. בופרופיון- היא תרופה השייכת לקבוצת התרופות נגד דיכאון, ואשר אושרה בארץ כאמצעי עזר להפסקת עישון. הפסקת העישון צריכה להיות מלווה בתוכנית תמיכה ובהשגחה רפואית. בופרופיון מיועדת לשבור את ההרגל, ונמצא כי היא יעילה בשיעור ניכר כמסייעת בהפסקת עישון, גם במעשנים כבדים וחסרי תקנה. התרופה מפחיתה את הדחף לעשן ואת התתמכרות לניקוטין, וכן את תופעות הלוואי הקשורות בהפסקת העישון. לבופרופיון מנגנון פעולה שונה משאר התרופות נגד דיכאון, אשר עדיין לא הובן לגמרי. כפי הנראה מדובר בעיכוב הספיגה מחדש של דופאמין במוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לקחת אסטו ?מאיר09/12/2009שלום רב,
יש לי OCD. קיבלתי מרשם של שלושה כדורי אסטו - סה"כ 30 מ"ג ליום.
האם אפשר לקחת את כל השלושה בבוקר או שצריך לקחת אותם שלוש פעמים ביום (בוקר, צהריים, ערב) ?
כמו כן, האם מומלץ לקחת את הכדורים אחרי או לפני הארוחה ?
תודה,
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: מאיר
ד''ר אלונה גוברמן09/12/2009שלום. מומלץ לקחת ציפרלקס בשועות הבוקר (כל 3 כדורים), לאחר ארוחה.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאני משווה את עצמי לאחריםי09/12/2009בכל פעם שאני נזכר במצב שלי בהשוואה לאנשים אחרים שאני מכיר אני נתקף הרגשה נוראה והדמיון שלי מוצף בתמונות של פגיעה עצמית. אני רווק בן 40 . אני גר בדירה שכורה וקטנה. לא היתה לי חברה כבר מספר שנים. לא שכבתי עם בחורה מזה שנתיים (ואני לא מתכוון לשלם עבור זה). אני מרגיש די בודד. כשאני משווה את עצמי לאנשים שאני מכיר, זה שובר אותי. אני יודע שלא כדאי לעשות השוואות ושזה לא מועיל ואפילו הרסני אבל אני לא מצליח לא לעשות את זה. זה משתלט עלי ואני שונא שזה עושה את זה. אני מדמיין לעצמי אותם בשבת עם הילדים שלהם נוסעים ברכב המשפחתי שלהם או יושבים בבית שלהם (בניגוד לדירה שכורה וקטנה) ורואים סרט ביחג או משחקים. אני גם רוצה את זה אבל אני גם יודע שאני מונע את זה מלקרות. יש לי הזדמנויות לא מעטות להכיר אבל משום מה אני בוחר להתנתק ולא ללכת עם זה. מוזר. כאילו ישנם שני כוחות שפועלים בי. אחד שמשתוקק לביחד ואחד שלא יכול לחשוב על לשתף. שאנ חושב על זה אני מדמיין שאנ פוגע בעצמי. תולה את עצמי. יורה לעצמי בראש. חותך את הורידים בולע כדורים או רעל קופץ מבניינים מה שבא ברוך הבא. אני חושש שמרוב שאנ מדמיין את זה זה יקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררק רציתי להגיד לך...
אורית10/12/2009שאני מרגישה איתך נורא הזדהות וגם לי כל הזמן עוברים בראש הדרכים בהם אני רוצה לגמור את חיי... לתלות את עצמי.. להזריק לעצמי משהו... לקפוץ מגג בניין.. לחתוך את עצמי.. כל מה שעולה לדעת.. ובדיוק אחרי המחשבות האלה שהאמת... אי אפשר להמנע מהם!! אני מרגישה כל כך רע.. למה אני דווקא צריכה לחשוב מחשבות כאלה ... אני שלפני שנה הרגשתי טוב מאוד... והייתי כאחד האדם... למה אני מכולם??? אני חושבת שאנשים מתאבדים בעולם שלנו.. כי לאף אחד לא אכפת מאיתנו באמת.. אף אחד לא ניגש לעזור.. או מתעניין באמת איך אנחנו מרגישים.. אף אחד לא חודר לעמקי נשמתנו ורואה את הכאב הגדול... אז אין פלא שאנחנו רוצים להפרד מעולם כזה קר ומנוכר... עולם שרודף אחרי תאוות בצע וכבוד... ואני חושבת שמי שבוחר להתאבד הוא איפשהו לא בחר בצורך להיות חזק.. להיאחז בתקווה כי תמיד יש תקווה.. ולפעמים צריך לחכות.. ולחכות ולחכות.. עד שיהיה טוב... לנסות לעזור לעצמנו מכל כיוון.. אין מצב ששום דבר לא יעזור.. אם אנחנו לא נעזור לעצמנו אף אחד לא יעזור לנו... אנו צריכים לנסות ולהעז... גם אם לפעמים קשה... כי כשנגיע ב"ה לתוצאות טובות.. נהיה באמת מאושרים.. כי עכשיו נדע להעריך את הטוב הזה יותר מכל אדם אשר לא איבד אותו בצורה כזו...
אפילו החבר שלי.. בקושי עוזר לי במצוקה הנפשית שלי... אם אני לא מכוונת אותו במה הוא יכול לעזור לי.. הוא לא ידע... וברור שאני יודעת כי.. אכפת לי מעצמי.. כי אני קוראת על המצב שלי ועל דברים שיכולים לעזור לדכאון שאני שרויה בו.. בן אדם שבאמת אכפת לו... הוא חוקר בשבילך על המצב שלך.. הוא מחפש פתרונות... אנשים יכולים להגיד לי אלף פעם שדואגים לי.. אבל מה לעשות שאני מאמינה למעשים יותר מאשר למילים... נקודה למחשבה...
אבל הכי חשוב.. לא לאבד תקווה..... אם אני לא איבדתי.. ואני כרגע בתחתית.. אף אחד לא צריך לאבד.. תהיה חזק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרונקס 4 מ"גגילה08/12/2009היי ד"ר אלונה או כל רופא אחר בפורום,
אימי בת 74 קיבלה המלצה מרופא המשפחה לקחת אנדרונקס 2 מ"ג ביום.
היא קיבלה זאת בעקבות דיכאון שראינו אצלה שמתבטא בחוסר אנרגיות, קושי בתפקוד היום יומי, קושי בריכוז, היא כמעט אינה מחייכת. יש לציין שאמא שלי במצב רגיל אישה מאוד פעילה ונמרצת כמו כן היא ניחנת בכושר ביטוי גבוה ובעלת חוש הומור מפותח ביותר...וכל זאת נעלם ממנה בחודש האחרון.....
יש לציין כי זה לא פעם ראשונה שהיא נכנסת למצבים כאלו. זה כבר קרה לה בתקופות מסויימות בחייה. אוסיף ואומר שהיא גדלה כבת יחידה והיא אישה מאוד אמוציונאלית שתמיד רוצה לראות את המושלם עבור ילדיה ובכלל יש בה רגישות יתר כמעט בכל דבר. אני מניחה שזה סמפטום הבעיה אבל לא הוסמכתי לתת את הדעת ולכן אשמח שתחוו את דעתכם
תודה רבה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: נועה
ד''ר אלונה גוברמן09/12/2009שלום. אדרונקס-רבוקסטין היא תרופה נגד דיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי. היא פועלת באופן סלקטיבי על המעביר העיצבי נוראפינפרין, ומעכבת את הספיגה מחדש שלו בתאי המוח. על-ידי כך עולה רמת הנוראפינפרין, ופעילותו על תאי המוח מוגברת.
רבוקסטין נמצא יעיל לטיפול בדיכאון בינוני עד חמור ובדיכאון מתמשך. לתרופה יש יעילות לטווח ארוך והיא נסבלת היטב על-ידי רוב החולים. לעומת פלואוקסטין, רבוקסטין נמצאה יעילה יותר בטיפול בתסמינים הקשורים לתפקוד חברתי כגון חוסר מוטיבציה וערך עצמי נמוך.
רבוקסטין יעילה בטיפול בדיכאון כמו תרופות מהדור הישן ממשפחת הטריציקליים, ובעלת פחות תופעות לוואי מהן, ולכן גם עדיפה יותר לשימוש בקשישים אשר יתקשו לסבול תרופות ממשפחת הטריציקליים. ייתרון נוסף שיש לרבוקסטין על-פני תרופות אחרות נגד דיכאון הוא זמן תחילת הפעילות המהיר יחסית שיש לו: 10 עד 14 יום לאחר תחילת הטיפול. כמו כן, יחסית לתרופות החוסמות ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) יש לו פחות פוטנציאל לתגובות בין תרופתיות.
תופעות הלוואי של רבוקסטין הן קלות, מופיעות בשבועות הראשונים של הטיפול, ונעלמות בהמשך בדרך-כלל. תופעות הלוואי הנפוצות הן יובש בפה, הפרעות בשינה, עצירות, הזעת-יתר, כאבי ראש ובחילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אנדרונקס 4 מ"ג
גילה10/12/2009היי ד"ר אלונה,
תודה רבה על התשובה המפורטת.
כמה מ"ג אישה בת 74 צריכה לקחת ביום? 2 מ"ג מספיק?
האם למצב שתיארתי מעלה היא צריכה להשתמש באנדרונקס או בציפרליקס?
וכמה זמן ממולץ לקחת את הטיפול באנדרונקס? קראתי שאסור להפסיק בבת אחת.
תודה רבה וחג חנוכה שמח לכולם,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יסמין
ד''ר אלונה גוברמן15/12/2009ליסמין שלום. אני אענה לפי סדר השאלות.
מינון מקסימלי של אדרונקס 8-10 מג'. מינון התרופה בכל מקרה ומקרה תלוי בעוצמת הדיכאון אך בהחלט גיל מופלג של אמך מגביל את מינון היומי של התרופה.
גם ציפרלקס וגם אדרונקס תרופות יעילות כולל גיל מבוגר.
מכוון שלאדרונקס אין התמכרות -הדבר היחיד שמשפיע על אורך טיפול בתרופה זו היא זמן "היציא"ממצב דיכאוני/חרדתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ורסיטליעל08/12/2009רופא המשפחה רשם לי רסיטל. 20 מ"ג קופ"ח נתנה לי ציטאלופרם 20 מ"ג. האם זו אותה תרופה.? מה יעיל יותר ומה ההבדל בין התרופות האלה ובין ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: יעל
ד''ר אלונה גוברמן09/12/2009שלום. רסיטל וציטאלופראם זו אותה תרופה.
ציפרלקס-היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח קמו רסיטל.
בהשוואה לציטאלופראם, ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמיכל07/12/2009שלום,
אני בדיכאון ומשתמשת כבר קרוב לחודשיים ללא הטבה ב סימבלטה 90 מ"ג ובאנטומין 60 מ"ג האם יש טעם להמשיך בטיפול הזה או להחליף טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: איה
ד''ר אלונה גוברמן09/12/2009לאיה שלום. אני ממליצה לדבר עם מטפל שלך. יכול להית שצריך להיעלות במינון של סימבלתה או לשקול החלפת הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדה על בסיס יומיומיניר07/12/2009שלום.
בת זוגתי סובלת מזה כמה חודשים מדבר הדומה להתקפי חרדה בכל בוקר כשהיא מתעוררת. זה מתבטא בחוסר אוויר, קצב לב מהיר ולא סדיר, הזעה, תחושות יאוש ודיכאון.
זה קורה כל בוקר, ונמשך בין חצי שעה לשעתיים-שלוש.
היא כמובן פנתה לטיפול ורואה פסיכולוג מוסמך, אבל רציתי לדעת אם יש לתופעה הזאת הסבר אחר מלבד הסבר פסיכולוגי\פסיכאטרי. יכול להיות שיש עניין פיזיולוגי לא פתור? חוץ מזה, מעיון בפורום זה ובאחרים לא נתקלתי במקרים דומים. אולי אתם מכירים? דרכי פתרון או סתם התמודדות. כל מידע על דברים דומים יוכל לעזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: ניר
ד''ר אלונה גוברמן09/12/2009לניר שלום. צרפתי לך כאן משהו על התקפי חרדה.
"התקפי חרדה מכונים גם התקפי פניקה או הפרעת פניקה. משמעות השם נובע מתגובת בהלה חריפה שמתרחשת שוב ושוב ללא סכנה מציאותית אובייקטיבית.
אנשים הסובלים מהתקפי חרדה חווים אפיזודות של בהלה אשר גורמת להם להרגיש כאילו יש להם התקף לב או שהם עומדים להשתגע, ללא כל סיבה נראית לעין. תסמינים כוללים דפיקות לב, כאב או אי נוחות בחזה, הזעה, רעידות, תחושות של דקירות, שריפה פנימית, תחושה של חנק, פחד ממוות, פחד מאובדן שליטה ועוד. התקפי חרדה מופיעים פעמים רבות יחד עם אגורפוביה, או גוררים אחריהם היווצרות אגורפוביה (המנעות ממקומות מהם המילוט עלול להיות קשה בעת ההתקף – ראו פירוט בהמשך).
התקף חרדה -התקף מוגדר כהופעה פתאומית ורבת עוצמה של בהלה, פחד או אי נוחות, המגיעה לשיאה בתוך 10 דקות לערך וכוללת לפחות ארבעה מהתסמינים הבאים, ללא אינדיקציה לאירוע רפואי אובייקטיבי (כגון התקף לב, לחץ דם גבוה וכדומה):
* תחושה של סכנה קרבה
* הצורך להימלט
* דפיקות לב
* הזעת יתר
* רעידות
* קוצר נשימה
* תחושה של מחנק
* כאב, דקירות או אי נוחות בחזה
* בחילה או אי נוחות בדרכי העיכול* סחרחורת
* דפרסונליזציה: תחושה שהדברים אינם מציאותיים.
* פחד מאובדן שליטה או פחד מ"יציאה מהדעת"
* פחד ממוות
* דקירות קלות
* גלי קור או חום
ישנם שלושה סוגים של התקפות פניקה:
* פתאומית – ההתפקה מופיעה "יש מאין", ללא כל אזהרה וללא כל סיבה הנראית לעין.
* מצבית – מצבים שבהם הפרט תמיד סובל מהתקף, למשל כניסה למנהרה.
* נטייה למצביות – מצבים בהם קיימת סבירות שהפרט יסבול מהתקפת פניקה, אם כי זו אינה תמיד מתרחשת. לדוגמא, פרט אשר לפעמים סובל מהתקפות פניקה בעת נהיגה.
אבחון פסיכיאטרי של הפרעת פניקה מחייב הופעת שתי התקפות פניקה פתאומיות לכל הפחות, ואחריהן לפחות חודש אחד בו היחיד מודאג מהישנות ההתקפות. הסובלים מהפרעת פניקה נוטים כמו כן להתקפות בעלות נטייה למצביות. התדירות והחומרה של ההתקפות משתנה מאדם לאדם. יש אשר עלולים לסבול התקפות חוזרות במשך מספר שבועות, ואחרים שעלולים לסבול מפרץ קצר אך חמור של התקפות קצרות. הסובל מהפרעת חרדה נוטה לדאוג בקשר לתוצאות הפיזיות והרגשיות של התקפות הפניקה. רבים משתכנעים כי ההתקפות מעידות על מחלה אשר לא אובחנה והם יערכו בדיקות רפואיות לעתים קרובות. גם כאשר תוצאות הבדיקות שליליות, אדם הסובל מהפרעת פניקה ימשיך לדאוג כי יש לו מחלה פיזית. יש אשר ישנו את דפוסי ההתנהגות שלהם, למשל יימנעו ממקומות בהם התרחשו התקפות פניקה בעבר, על מנת למנוע הישנות ההתקפות בעתיד. "
מחקרים מראים ששילוב של טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) פרטנית או קבוצתית מאפשרת שליטה על החרדות ומונעת חזרתיות של החרדה למשך 6 שנים לאחר הפסקת הטיפול התרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח עם תענה
יוסף24/02/2011שלום שמי יוסף גם לי יש חרדות וכמה שאלות לי אלייך..
האם אפשר לקבל התקף לב מחרדות(אני בן 16 )? אני לא הבנתי מה רשום כי אני לא הבנתי כלכך..
האם ספורט זה טוב למניעת חרדות ולהקלת החרדה?..
תודה אני אשמח עם תענה לי במייל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח עם תענה - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן25/02/2011שלום. אני ממליצה לך לפנות לפורום של פסיכיאטרים לילד ומתבגר אך באופן ככלי: התקף חרדה -הופעלה אזקת שווא של המערכת האוטונומית בגוף, לעיתים אף מפחידה אבל היא כלל לא מסוכנת. התחושות הגופניות שמלוות את ההתקף זהות לתחושות שאנו חווים במהלך פעילות גופנית (דפיקות לב, קוצר נשימה וכו').
הדרך היעילה ביותר לטפל בהתקפי החרדה הינה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב גם ביופידבק. נהוג לעזר בטיפול התרופתי למשך כחצי שנה. בזמן הזה ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בהתקפים. כאשר מושגת שליטה מירבית ניתן בהדרגה להפסיק את התרופות. CBT מאפשר שליטה בהתקפים בהווה וגם למנוע חזרתיותם גם לטווח הארוך. ציטאלופרם הינה תרופה טובה ולא ממכרת היא מאוד עוזרת ומרבית הנוטלים מסתגלים היטב לתרופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה בנהיגה שהרגל תתחלק מהברקסחוויה05/12/2009לפעמים נוחטת עלי פחד וחרדה מה אעשה אם הרגל תגלוש מהברקס זה מחריד ומביא דברים אחרים כמו דיכאון אנני מגיעה למקומות רחוקים חברים מתרחקים .החיים מתמלאים בבדידות ועוד תודה חוויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: חוויה
ד''ר אלונה גוברמן09/12/2009
שלום,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם חרדת בזמן נהיגה. הטיפול מבוסס על חשיפה הדרגתית לגורם המאיים ממנו את נמעת. זהו טיפול קצר ומובנה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנים של דיכאוןrake05/12/2009אני בת 28 מדוכאת כבר הרבה שנים אני חושבת שמגיל 12, אולי גם כל החיים, אין טריגר מיוחד שגרם לי להרגיש בדיכאון, אך עולמי בגדול התחיל להחשיך שהגעתי לגיל ההתבגרות. התחברתי מאוד לשירים של אביב גפן שדיברו על מוות ועצב, הייתי כותבת בעצמי שירי דיכאון, הייתי במצוקה ואף החצנתי אותה לבשתי כל הזמן שחור, הרבה שחור בעיניים, התחלתי לעשן ולשתות בסתר (עד שהגעתי לצבא) חתכתי את עצמי בסכין גילוח בידיים ברגליים ובבטן מבי"ס שלחו אותי למספר פסיכולוגים שלאף אחד לא התחברתי, חשבתי שהם רוצים רק להרע לי ולא שיתפתי פעולה, פעם שלחו אותי גם לשלוותא לאבחון, ונפגשתי עם פסיכולוגית מהמרפאה שם, שגם אותה לא סבלתי, בנוסף הרגשתי שהורים שלי מתביישים בי ושאני מעמיסה עליהם, כך שהפסקתי להחצין את המצוקה שלי והכל נשאר בפנים חבוי היטב. עברתי מספר הטרדות מיניות בחיים שגרמו לי לפחד פחד מוות מגברים, אנשים שהכרתי נרצחו בפיגועים. חברה טובה מאוד שהייתה לי נרצחה באכזריות על ידי דוד שלה. כאשר התגייסתי לצבא שירתי בתפקיד בטחוני והיו לי חרדות רבות, הרגשתי שכל יום אני עומדת למות שכל יום הוא יומי האחרון, זאת הייתה תקופה של פיגועים רצחניים. בעשור שחלף עשיתי תואר ראשון ואני עובדת כמה שנים במקום עבודה בעיקר מול מחשב. למרות כביכול שאני מתפקדת בחיים, במשך כל הזמן הזה, רע לי וחשוך לי ועצוב לי. יש לי חברה אחת ויחידה ונדירה שעוזרת לי, אני לא יוצאת לבלות אין לי כח לצאת עם אנשים יש לי גם פחד לדבר שיחות חולין עם אנשים אני לא אוהבת שנוגעים בי, לא היה לי חבר מעולם, אין לי חשק למין בכלל, מעולם לא היה לי..... אני שונאת את הגוף שלי , ובחודשים האחרונים התחלתי להקיא כמעט כל יום. אני מטופלת אצל פסיכולוגית מזה כמה שנים, אני חושבת שהיא מקסימה, אולם יש דברים שאני לא מצליחה לדבר עליהם אני פשוט לא מסוגלת. בחודשים האחרונים התחלתי ליטול ויפקס אני לא בטוחה שזה עוזר לי.
בקיצור ממש רע לי ואני מרגישה שכל יום שעובר כוחותיי הנפשיים עוזבים אותי, אני חושבת המון על המוות ושאולי יהיה לי טוב אחרי שאמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבמה הפסיכולוגית עוזרת לך ?
layla daimond14/01/2011את מכורה למסכנות שלך ? לא הבנתי אוביקטיבית לדוגמא מבחינת לימודים ועבודה מה מצבך. תרופות פסיכיאטריות אפשר להחליף.
במה הפסיכולוגית עוזרת לך ? לא הצלחתי להבין. לא פרטת .
מה כן עוזר לך ? זה נשמע שמצבך רק מתדרדר אצל הפסיכולוגית הזו וגם הויפאקס על הפנים בשבילך . מי גרם לך לשנוא את עצמך אמא ? אבא? אח? אחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגתאדווה05/12/2009שלום אני בת 24 וחצי ואני לוקחת פבוקסיל 300 מ"ג כבר 3 חודשים אולי יותר ויצאתי למסיבה יום שישי ואני יודעת שאסור לשתות אלכוהול אבל שתיתי כוס אחת קוקטייל סמינרוף חמוציות זה עם אלכוהול אני מפחדת שהאלכוהול יכול לפגוע עכשיו בטיפול
רציתי לדעת אם זה לא בסדר ששתיתי ?? זה היה חד פעמי
אשמח אם תענו לי בהקדם
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: אדווה
ד''ר אלונה גוברמן09/12/2009שלום. שתיית חד פעמי לא תפגע בטיפול אך אני מאוד ממליצה להימנת מהשתיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד נוראי מהקאותמירי02/12/2009שלום
לא זכור לי מקרה מהעבר שקשור בהקאות.
אני סובלת מפחד זה כבר שהייתי קטנה רק עם הזמן הפחד והגועל מתחזק.
יש לי ילד בן שנה והוא הקיא כמה פעמים בעלי טיפל בו לא יכולתי לגשת אליו.
בבקשה אם יש טיפול אני אשמח להמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: מירי
ד''ר אלונה גוברמן05/12/2009למירי שלום. לא ניתן לאבחן דכך פורום. אני ממליצה לפנות להתייעץ עם איש מקצוע.
הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול קוגניטיבי - התנהגותי שמתמקד בסילוק התנהגויות לא מסתגלות ופיתוח התנהגויות יותר אדפטיביו תוך שינוי מחשבות ואמונות שמעוררות הרגשה לא נעימה. . הטיפול קצר ואפקטיבי ולא מחייב תרופות.
בברכה,
תודה שפנית לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)