מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה כנסו דחוף!!!גילי25/09/2008
בעלי לפני כחודש וחצי הודעו לו בעבודה על שינוי בתפקיד בעקבות כך בעלי קבל את זה נורא קשה נכנס למחשבות, ועקב כך נמצא בדכאון אשר מלווה בחרדות ואי שקט בהצעת הרופא המשפחה לקח במשך חודש וחצי רמוטיב 60 אך ללא שינוי במצבו, ההפך מרגיש שהוא הולך ומתרדר נגשנו לפסיכאטר שהמליץ שיחות אצל פסיכולוג ובנוסף לקחת מירו 30 בלילה מאחר ולא ישן טוב לאחר 4 ימים של לקיחת הכדור בעלי הרגיש חוסר עונים ותופעות של החמרת המצב, מחשבות רעות, חרדות וכו' נגשנו לפסיכאטרית באופן פרטי והיא המליצה לו לקחת CIPRALEX 10 כל בוקר וכך במשך 4 ימים נוספים הוא לוקח אותם . לטענתו המצב לא השתפר ועדיין מרגיש לא טוב. כשחזרנו לפסיכאטר במסגרת קופ"ח טען שזה לא מתאים לו ולא מוכן שהוא יקח את זה ואף המצב שלו עלול עוד יותר להחמיר. והמליץ להפסיק את הכדור ולקחת CLONEX 0.5 MG בוקר וערב ובנוסף לקחת את המירו גם בערב. אנחנו יודעים שבכדי שהטיפול יעזור יש לקחת אותו לטווח ארוך וצריך המון סבלנות וזמן.... אך אנחנו עובדי הצעות? מה לעשות? באיזה רופא לסמוך? ולא יודעים מה באמת הטיפול הנכון עבור בעלי בבקשה, באופן דחוף עזרו לנו כי אנחנו משתגעים!!!!!!!!!! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר
ד''ר אירנה נתנאל25/09/2008גילי שלום,
צר לי על מצבו של בעלך. אין ספק ששינויים בעבודה מסוג זה מעוררים משבר שמלווה בדיכאון, חרדות, מחשבות טורדניות, ירידה בערך העצמי וכו'. משום שמדובר בקשיים נפשיים חשוב להיצמד להמלצות של פסיכיאטרים ולא רופאי משפחה. לא כדאי לקפוץ מרופא לרופא אלא לתת לתרופות זמן (לפחות שבועיים) ורק אחר כך לפנות לאותו הרופא. בנוסף, חשוב לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה כדאי לרכוש כלים להתמודדות יעילה עם המצב. חשוב לעזר בסבנות.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה!
גילי26/09/2008ראשית, תודה רבה על התייחסותך למכתבי אליי לציין שמעולם לא חשבתי שהזדקק ליעוץ בתחום הזה. (לא שאני מזלזלת חס וחלילה) פשוט אף אחד לא רוצה להגיע למצב נפשי לא טוב בכל אופן רציתי לשאול שוב, מאחר ולא קיבלתי תשובה חד משמעית למה ששאלתי לגבי התרופות שבעלי לוקח מאחר והיינו אצל שני פסיכאטרים וכל אחד אמר את דעתו. אנחנו עובדי הצעות ולא יודעים אם איזה טיפול להמשיך אנא ממך האם תוכלי לפרט לי קצת על אותם כדורים שבעלי צריך לקחת ומה השלחותיהם. 1. קלוניקס 0.5 שעדיין לא לקח 2. ציפרליקס לוקח אותו כבר 7 ימים ולא מרגיש שינוי לטובה! בנוסף לוקח מירו 30 כל לילה זה 8 ימים. תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר
ד''ר אירנה נתנאל26/09/2008שלושת התרופות מצויינות לתמודדות עם מצבי משבר גם בנטילתן כל אחת בניפרד וגם שלושתם יחד: מירו נוטלים בלילה על מנת לווסת שינה במצבים של דיכאון / חרדה. ציפרלקס תרופה מצויינת אנטי דיכאונית / אנטי חרדתית אותה נוטלים בבוקר (לפעמים בתחילת הטיפול היא מעצימה חרדות, מגבירה מחשבות טורדניות ומעקבת אורגזמה וכעבור כשבועיים אחרי שהגוף מסתגל תופעות אלו נעלמות וההשפעה החיובית של הכדור מורגשת במלואה). קלונקס הינו כדור הרגעה ניתן לקחת אותו באופן קבוע פעם - פעמים ביום (בזהירות כי הוא ממכר) או לפי הצורך כאשר המתח והלחץ עולים. לפיכך, אם תלכו לרופא שלישי ייתכן והוא ימליץ על הקומבינציה של שלושת התרופות יחד (גם זה אפשרי ונכון). לא כל כך עיקרוני עם איזה פסיכיאטר להישאר. חשוב שתתנו הזדמנות למי שתבחרו להתאים את הטיפול התרופתי למצבו של בעלך ולאפשר לתרופות לעשות את עבודתם.
משברים מסוג זה מהווים תופעה שכיחה ומאוד אנושית.
מכול לבי אני מאחלת לכם הצלחה בהמשך!
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליטיום.עינב, מטולה.24/09/2008
שלום רב, בעלי אובחן כסובל מדכאון לפני כשנה. הומלץ לו ע"י הרופא לקחת ליטיום בתקופה האחרונה ואכן המצב השתפר. בזמן האחרון ללא ידיעתי החל בעלי להשתמש בגראס, האם יכולה להיות תגובה מסוכנת כתוצאה משימוש בליתיום וגראס? הדבר מפחיד אותי מכיוון שיש בבית 3 ילדים קטנים בני 7,9 ו11, ועוד אחת בדרך אני בחודש 5,ואני דואגת ממצב מסוכן לפני הלידה שבעלי לא יהיה מאוזן ואופס. כיצד עליי לנהוג ? האם הוא יכול להמשיך בשימוש או שעליי לפתוח את זה איתו או לחילופין לפנות לרופא המטפל. תודה מראש, עינב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וסימים
ד''ר אירנה נתנאל25/09/2008ענבל שלום,
שימוש בגראס אסור בהחלט. הן בשל התוצאות המסוכנות של השילוב עם תרופות והן משום שירידה ברמת הסם בגוף גורמת להחמרה בדיכאון. הרופא המטפל חייב לדעת וגם את צריכה לפתוח את העניין מול בעלך. על בעלך מוטלת אחריות כלפי המשפחה ומעשיו פוגעות בה בצורה ברורה וחד משמעית.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאוןאני24/09/2008
אני חולה בדכאון מטופלת אצל פרופסור גרינהאווס אני רוצה לדעת האם יכול כאבים פזים כתוצאה נלוות לדכאון כגון כאבים חזקים בצוואר וכדומה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
26/09/2008לרותי שלום
בשנים האחרונות יש עניין רב בשילוב של דיכאון וכאב. התברר ש50-70 -% מחולי דיכאון מתלוננים גם על כאבים שונים בגוף. לא מעט תרופות נגד דיכאון הן גם פעילות נגד כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןמיכל23/09/2008שלום אני בדיכאון קשה, קרוב לשנה שניתן לי טיפול תרופתי וללא הועיל! אני מפחדת שאף טיפול תרופתי לא יעזור לי רציתי לדעת האם זה ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל23/09/2008איילה שלום,
כדאי לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) ובמקביל לנסות ולהתאים לך את הטיפול התרופתי עד שתמצא תרופה או שילוב של תרופות שישפרו את מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת עזרה....רונה23/09/2008שלום רב אני נוטלת כדורי פלוטין נגד דיכאון. אני מובטלת כחודש ימים ואני מאוד מדוכאת בוכה כמעט כל היום.... בשל וירוס כי היו לי שילשולים והקאות הפסקתי את נטילת הכדור בהפסקות של יומיים שלושה וכנראה שהדיכאון חזר. אני אובדת עצות לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני חייבת שמשהו ירגיע אותי. בבקשה עזור לי.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל23/09/2008רונה שלום,
כדאי שתחזרי לכדור בצורה הדרגתית (לא כתבת את המינון אז תתיעצי עם הרופא המטפל שלך). בנוסף, כדאי לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שמאוד יעילה בהתמודדות עם דיכאון.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה יותרשולה23/09/2008די, אני מרגישה שאני לא יכולה יותר! אני כל הזמן בדיכאון, אין לי מצב רוח, ואני לא יוצאת מזה... מישהו יכול לעזור לי? או לעודד אותי? יש לי דברים טובים בחיים אבל אני יודעת להסתכל רק על הדברים הרעים.. וזו כל הבעיה... מזלי שבעבודה אני עדיין מתפקדת, אחרת.... אוי ואבוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא יכולה יותר
ד''ר אירנה נתנאל23/09/2008שלום לך,
הייתי מציאה לך לפנות לעזרה מקצועית. ייתכן ושילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יכולה מאוד לעזור לך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נגד דכאוןטובי22/09/2008לכבוד פרופ' ל. גרינהאוס. אימי בת 95 מטופלת זה שנתיים בריספרדל 1 מ"ג. לפני כחמישה חודשים קיבלה טיפול ע"י פסיכוגרייטר בכדורים נגד דכאון, לפי הסדר - ציפרלקס, סרוקסט, מירו, טרזודיל. כל הכדורים האלה גרמו לה הזיות וחלומות מציאותיים שהטריפו לה את הדעת וגם לאלה שסובבים אותה. הרופא המטפל בה טוען שכל הכדורים נוגדי הדכאון יגרמו לה לאותן תופעות. בינתיים היא בדכאון וכדורי הרגעה אינם עוזרים לה באמת. אנא התחסותך: האם ניתן לטפל בדכאון שלה באמצעות כדורים אחרים? או, האם טיפול חליפי לדכאון בו היא שרויה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול נגד דכאון
26/09/2008לטובי שלום
לגיל של אימך אין מדדים בדוקים והטיפולים ניתנים כניסיון. לפעמים הקושי נובע מאינטראקציות בין תרופתיות ולא רק מהתרופה עצמה. ניתן לנסות היפריקום במינון קטן, מלודיל במינון נמוך. אבל את צריכה להתייעץ עם הרופא. לפעמים מנסים תרופה שמאושרת למחלה אחרת-provigil- שהיא לא בסל והיא יקרה אבל יכולה מאוד לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפסיכיאטראור22/09/2008ננוטלת ציפרלקס, הוסיפו לי זיפרקסה 1.25 מג זה קצת עזר לחרדות אבל גרם להזעות ליליות רבות. האם זה מסוכן? האם התופעה מוכרת לזיפרקסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפסיכיאטר
26/09/2008לאור שלום
הזעה הינה תופעה ידוע של זיפרקסה. לא מסוכנת בכלל אבל מטרידה. אני מקווה שזה הסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעילום שםאורי22/09/2008כבר כמה ימים שאני פה בפורום חושבת אם לשלוח הודעה.. והחלטתי שאני יכולה להיות בעילום שם ככה יכול להקל העיניין אני בת 17 וכולם מכירים אותי כילדה מאוד שמחה ואני כל החיים שלי מסתתרת מאחורי החיוך שלי. עכשיו אני כבר יותר גדולה וקשה לי מאוד אני בוכה כל יום. ויש לי כאבי בטן בלתי נסבלים מלחצים ופשוט אין לי עם מי לדבר... אני לא יודעת אם ללכת לפסיכולוגית. אני לא יודעת אם יהיה לי קל להפתח לבן אדם שאני לא מכירה בקלות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה
ד''ר אירנה נתנאל22/09/2008שלום לך,
מודה לך האומץ ומאוד מעריכה! נראה שאת מאוד סובלת והעובדה שאין לך עם מי לחלוק ולדבר מאוד מקשה על ההתמודדות עם מצבך. אין ספק שאת מאוד זקוקה לאוזן קשבת, תמיכה, עזרה והכוונה. כדאי לפנות לייעוץ מקצועי וכבר בפגישת הכרות את יכולה להרגיש אם תוכלי לפתח ביטחון ואמון במטפלת שלך. חשוב להמשיך ולחפש עד שתמציאי מטפלת טובה שאיתה תוכלי לדבר בפתיחות עם הנושאים המטרידים אותך.
תודה על פנייתך לפורום,
בהצלחה בהמשך דרכך!
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס 150 מ"גקרין21/09/2008אני בת 46 אחרי שנטלתי סימבלטה 60 שעזר לי מאוד במשך כמה חודשים ואז אחרי שנטלתי את התקופה באופן לא סדיר הרגשתי ירידה במצב רוח ודיכאון והעלו לי ל- 90 מ"ג לאחר כחודש לא עזר לי ואז החליפו לי לויפאקס 75XR ואחרי שבועיים ללא שינוי ואפילו החמרה העלו לי ל 150 מ"ג ועכשיו זה כבר השבוע השלישי שאני נוטלת ואין לי שום שינוי. ביחד אני נוטלת את הויפאקס כחודש וחצי ללא שינוי. אני בוכה הרבה, בבקרים אני מאוד חלשה וחוסר תיאבון וסבלנות ואי שקט. האם הויפאקס לא מתאים לי? אם כן מתי אראה שינוי? אני חסרת סבלנות ומיואשת????!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתעשו מדיטציה, תלכו לטיפול גוף נפש
דנה07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס 150 מ"ג
ד''ר אלונה גוברמן07/09/2009שלום לך. ההשפעה של ויאפקס מורגשת תוך מספר שבועות. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
ויאפקס כדור מצויין מאוד יעילי ובשילוב עם שיחות פסיכולוגיות יש סיכוי טוב להחלמה מהירה ומניעת גלים חוזרים של דיכאון. ש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בויאפקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה ודיכאון. . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס, קלונקס) למשך תקופה קצרה.
בברכה,
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיבאלומונית21/09/2008אני לוקחת רמוטיב כשבועיים ובימים האחרונים אני סובלת מננודי שינה. אני לא מרגישה שום שיפור (אני לא מצפה לשינוי לטובה בתקופה כ"כ קצרה) אבל נראה לי שהמצב נהיה גרוע יותר: קשה לי יותר להתרכז ואני הרבה יותר אפתית. זה משגע אותי- כל זה קשור לתרופה? כדי להמשיך אם התרופה או לחפש משהו אחר? אני גם מרגישה צמרמורות קלות זה יכול להיות קשור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב
ד''ר אירנה נתנאל21/09/2008שלום לך,
רמוטיב מיועד לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה.
תופעות הלוואי של רמוטיב הן בד"כ קלות וקשורות בהפרעות במערכת העיכול כגון: בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות.
הוא עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להימנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה).
כדאי לדווח על מצבך לרופא המטפל ולהתייעץ איתו לגבי המשך הטיפול. אל תפסיקי את התרופה על דעת עצמך. רמוטיב הינה תרופה לכל דבר ומוטב להישמע להוראות הרופא.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי חרדה..מורן21/09/2008אני כבר שנה וחצי לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג בגלל שאני סובלת מחרדה והתקפי פאניקה.. אני לא מתשקמת וממשיכה לחיות בבועה ולא לצאת ולהעז.... האם אני צריכה לשנות טיפול? אולי הציפרלקס לא עוזר לי? ורציתי לשאול לגביי לורבין להרגעה האם זה ממכר? זה יכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל21/09/2008מורן שלום,
לוריבן משמש להקלת מתח ועצבנות, להרפיית שרירים ולהשראת שינה במצבים שלחרדה ובנדודי שינה, וכן לטיפול במצבי חרדה הקשורים עם דיכאון. לוריבן שייך לקבוצת תרופות הנקראות בנזודיאזפינים ולכן עלול לגרום להתרגלות כשנוטלים אותו למשך תקופה ארוכה. כמו כן השפעותיו פוחתת עם הזמן. מסיבות אלה יש לבדוק את הטיפול עם לוריבן כל שבועיים.
בנוסף, חשוב לציין ששילוב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם חרדות והתקפי פאניקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתדריםאורנה לובוב21/09/2008סבלתי מדיכאון שלאחר לידה וטופלתי ברסיטל. היה לי קשה מאד להסתגל לתרופה ואחרי שלושה שבועות של להיות סמרטוט עם תינוקת בבית בלי לתפקד בכלל הפסקתי לקחת את התרופה וחזרתי להרגיש יותר טוב אבל הדיכאון נשאר. ראיתי שאני לא יוצאת מזה אז הלכתי למטפל אלטרנטיבי שהמליץ לי בין השאר להשתמש בתדרי קול לדיכאון. התחלתי להקשיב לתדרים (זה נקרא healtone) במשך כמה ימים והדיכאון פשוט נעלם. סיפרתי למטפל מה קרה והוא אמר להמשיך עם התדרים לפחות חצי שנה. זה היה נראה לי לא הגיוני שדבר כזה קטן יכול לעזור וחשבתי שאולי בדיוק הדיכאון נעלם אבל אחרי זה דיברתי עם מישהי שהשתמשה בתדרים כאלה למיגרנה וגם היא אמרה שזה עזר לה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראת יכולה לכתוב יותר על השיטה?
גפט22/09/2008היכן טופלת? מי עוסק בזה בארץ? היכן יש חומר כתוב על השיטה? האם זה משהו שעשית לבד או עם מטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהagomelatine- מחפשת ניסוי קלינישרית20/09/2008שלום רב, אני בת 38. בעייתי העיקרית היא שינה לא עמוקה, ולכן אני סובלת מעייפות במשך כל היום. ניסיתי את כל הSSRI ואיני מרגישה טוב איתם. קראתי רבות על התרופה agomelatine (שם מסחרי valdoxan) שנמצאת בפאזה III במחקר, והיא נשמעת מאד מבטיחה. זהו אנטגוניסט לרצפטור 5-HT2c ואגוניסט לרצפטורים למלטונין מה שאופייני בדיכאון הוא שהשינה הקטועה ( sleep fragmentation) עם מעט גלים עמוקים (slow wave sleep). ומה שכל כך מיוחד בתרופה הזו, הוא שהיא משפרת את הבעיה הזו. והיא לא פוגעת בחשק המיני, כמו שSSRI פוגעים. עד שהיא תשווק בארופה או ארה"ב ייקח עוד קצת זמן. וכבר קשה לי לחכות. לכן אני מאד רוצה להשתתף בניסוי קליני על התרופה. (אני לא מפחדת מנזקים, כי הsafety שלה כבר הוכח, ועכשיו רק מנסים להוכיח את ה efficacy). לכן רציתי לשאול: 1. אם ידוע לך האם יש מחקר קליני בתרופה זו בארץ? 2. אם לא, אם ידוע לך קצה חוט לאן אוכל לפנות. 3. האם ידוע לך אם בתור ישראלית, אני יכולה להשתתף בניסוי קליני בתרופה, בארופה? (התרופה מפותחת ע"י חברת התרופות servier מצרפת). בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרagomelatine- מחפשת ניסוי קליני
26/09/2008תרופה זו לא קיימת בישראל. מצטער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטונין
מעגלית07/10/2008ממליצה לך בחום לנסות לקחת מלטונין, לפני שינה. זה עושה פלאים לכמה אנשים שאני מכירה וזה נחשב לתרופה טבעית. נדמה לי שגם רופא משפחה יכול לרשום את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפר גרינהאוסאתי20/09/2008כיצד אנו המשפחות צריכים לנהוג עם חולי סכיזופרניה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפר גרינהאוס
20/09/2008לאתי שלום
התשובה קשורה למצב של מחולה. בדרך כלל רצוי שאהיה ליווי פסיכולודי לחולה וגם למשפחה. סכיזופרניה יכולה להיות קלה או קשה. הגישה הטיפולית תשתנה בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)