מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ציפרלקס ותופעותאריקו10/11/2008
שלום רב אני עברתי התקף חרדה לפני 4 חודשים אני כבר חודשיים לוקח ציפרלקס (מלפני שבוע אני לוקח כדור וחצי של 10 מ"ג כל בוקר) לפני זה כדור ביום. אני מרגיש שעדיין לא חזרתי לתקופה של לפני ההתקפים. אני לוקח כדורי הרגעה פעמיים ביום (לוריוואן) בדרך כלל. לא באופן מסודר אבל ככה זה יוצא אני לוקח דרלין פעמיים ביום לדופק. אני מטופל את פסיכולוג לפי הבנתי אני אמור להיות כבר היום רק עם הציפרלקס והינה עדיין אני לוקח גם את שאר הכדורים וכל ערב אני חש בחילות ואין לי תיאבון. אשמח לתגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ציפרלקס ותופעות
11/11/2008לאריקו שלום
אתה צריך להתייעץ עם הרופא שלך. בדרך כלל אחרי 4 חודשים של טיפול האדם צריך להרגיש יותר טוב ממה שאתה מתאר. תדבר עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרנדהאורי10/11/2008שלום אני בת15ושנה שעברה הייתי בדיכאון השנה בספטמבר התחלתי לקחת כדורי סרנדה ואני חושת עדיין למרות שהם עוזרים האם יש לי סיבה האם יש תופעות לוואי או שאני אהיה תלויה בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרנדה
11/11/2008לחסויה שלום
סרנדה תרופה מאוד יעילה ובטוחה. היא לא גורמת להתמכרות. בדרך כלל אין לה תופעות לוואי משמעותיות. יכולה להקטין את החשק והרגשות המיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsliha al hactavbahur09/11/2008pashut en li ivrit bekitsur bashana haaharona ani savalti harbe midikaon lakahti trufot vehacol ahaey ze hifsakti mikol mine sibot aval laaharona nihya li pahad hadash sheani af paam lo ahzor leatsmi keilu shehaishiyut sheli ma sheani ohev vemargish vehacol lo yahzor elay hasheela sheli haim tivi sheben adam miteazen vehozer leatsmo vetov lo im atsmo velahen ksheze lo caha (cmo etsli ahshav lemashal) ze rak zemani o shenitan lhishaer takua bamahla hazot col hahayim ve huts mize ma hahagdara shel ben admam normali veshfuy? esmah lekabel tshuvot toda
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרnitan lehityahes bevakasha?
bahur10/11/2008toda
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל10/11/2008שלום לך,
היה ממש קשה לקרוא את פנייתך לפורום, אך בכול זאת אנסה להתייחס. אתה מתאר מצב של התפרצות של דיכאון לראשונה אצל אדם רגיל. מצב שבו לראשונה מתפרצות בבעיה נפשית באופן טבעי מלווה במשבר של "אובדן העצמי הבריא" והפחד שזה לכול החיים. תופעה זו מוכרת כמו כן גם התופעה ההפוכה שאנשים שסבלו לאורך זמן רב מבעיה נפשית בעזרת טיפולים תרופתיים ופסיכותרפיה התחילו להרגיש מצוין, הבראה והנאה מאיכות חיים שחזר אליהם. יחד עם זאת אין שום הבטחה שהמצב לא יחזור. אבל חשש זה לא צריך למנוע מלהמשיך ולחיות חיים מלאים, מהנים ואיכותיים. אין לנו שליטה על מה שיהיה אלא אך ורק על כאן ועכשין ומכאון ועכשיו אתה יכול להשפיע על העתיד שלך. טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית הוכיח את עצמו כמאוד יעיל במניעת הישנות של גלי דיכאון/חרדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנוי לעזור
יוני10/11/2008קראתי את פנייתך, ומניסיוני האישי אוכל לומר לך בצורה חד משמעית שאפשר לחזור למצב הקודם.
גם אני בעברי הרגשתי רגשות דומים לשלך, תחושה של איבוד זהות אישית, טשטוש המציאות ואובדן האני העצמי שלי.
אין ספק שהתחושות שאתה חש גורמות לך פחד וחוסר ביטחון בך ובסובבים אותך, אבל תדע שתחושות מהסוג הזה הן טבעיות ומתפרצות אצל הרבה מאיתנו בתקופה זו או אחרת בחיים.
יש לכך סיבות שונות ומגוונות, אבל חשוב כרגע להתייחס למצב בצורה פרקטית.
לשתף אנשים קרובים גם אם זה לא נעים ונראה לך שהם לא יבינו על מה אתה מדבר, ובשלב מאוחר יותר (ובמידת הצורך) לגשת לטיפול יותר מקצועי ומעמיק.
אשמח לעזור לך בעצמי
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTODA AL HAYAHAS
BAHUR10/11/2008VEAL HAMAAMATS LIKRO ET HAKTAV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtoda raba al hayahasss
bahur11/11/2008sliha al hactav veim mishu yoil letargem ze yihye meod nehmad az caha hamatsav sheli hu meyuhad veani margish shetrufot lo yaazru vesihot gam lo ,veani yodea al ma ani medaber , veclum lo yaazor velahen ani gam lo yodea lama ani cotev po , aval ani cotev, az caha, shavua sheavar nihnasti lalimudim , veneheneti mehahaverim vemehatshokim (ani bahur matshik vehamud im ahava , velifamim ktsat meduke lifamim aval lo betsura she ze ose oti sovel !!!! ela ani ozev et hahaverim vekore bainternet ) aval hayty meurah bahevra vehaikar lo savalti!!!!! vebayomaym haahronim ani shohev bamita oved etsot ani lo yodea eh ze higia caha hathusha hazot, mamash behaftaa! en li beaya leshatef et col haolam babeaya sheli, veani ose et ze aval ze lo ozer camuvan ahshav ani margish meyutar baolam haze cma sheani lo rotse lehargish cah , aval caha ani margish veani mitbayesh micol tnua sheani ose lo meshane eze , lamrot sheani optimi veohev et hahayim
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsliha al hactav hemsheh
bahur11/11/2008en li coah lictov od col hamerets halah li ani margish shekashe li lehasbir et atsmi uffffffffffffff hacol met etsli en cvar tseva lahaym sheli veze lo dicaon ki haya li cvar dicaon veani yodea ma zevelahen col 1000 etsot ledicaon lo yaazru li mashu lo beseder etsli veani lo yodea ma yahol lihyot sheze fizi?!ok toda
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהani mevin shemeod kashe likro
bahur11/11/2008haim zot hasiba shelo onim?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהok matsati ma ze
bahur19/11/2008ze depersonalization de realization
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מאיידסדור07/11/2008שלום במשך כשש שנים אני חרד שנדבקתי בנגיף האיידס אין לי אומץ לעשות בדיקות מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה מאיידס
ד''ר אירנה נתנאל07/11/2008שלום לך,
יש לך מחשבות שנדבקת באיידס. כדאי להתייחס למחשבותיך כהנחות ולבחון אותן על סמך עובדות שתומכות וגם שסותרות את ההנחה שלך. רק לאחר בדיקת הנחות על סמך עובדות משמעותיות וחד משמעיות תגיע למסכנה לגבי האם יש בסיס עובדתי / ראייתי חזק להנחה שלך. אם עדיין תישאר בספק, כנראה שאתה סובל מהפרעת חרדה וזקוק לטיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צריך להאמין שיהיה טוב וקח יהיה
חן08/11/2008ואני מאחלת לך המון בריאות ותיתפלל לאלוהים המון ותראה שהכל יהיה טוב ותאמין שהכל יהיה טוב ועל תחשוש מכלום פשוט תילך להיבדק על תפחד אני בטוחה שהתוצאות יצאו טובות ומאמינה בשבילך שהם יצאו טובות וגם אתה חייב להיבדק כי זה מאוד חשוב וזה גם בשביל החשש שלך ואם תיבדק אז החשש הזה ילך ותוכל להיות רגוע יותר אתה סתם מחכה לא כדי לך לחכות עוד ועוד פשוט תילך להיבדק בשביל החששות שלך אם תיבדק אז תיגמור מזה ותידע שנבדקת וסימת את המטלה הזאת וככה תהיה רגוע יותר ולא תחשוב על זה כל היום וגם אני בטוחה שהתוצאות יהיו טובות והכל יהיה טוב תחשוב חיובי תאמין באלוהים אתה יודע מה גם אם אתה כל כך חושש עזוב אם אתה כל כך פוחד להיבדק אז לא צריך על תיבדק גם הרופאים הם מלחיצים את הבן אדם יותר ומכניסים אותי להיסטריה גם אם הבן אדם בריא אז בגלל זה כדי לך לטפל בעצמך להאמין ולהטפלל לאלוהים שהכל בסדר ושאתה בריא ושיתן לך תמיד המון בריאות ושאם חס וחלילה אתה חולה אז שירפא אותך מהמחלה וגם תחשוב חיובי על תחשוב על החשש הזה כל הזמן תשכח ממנו תחשוב על דברים אחרים דברים טובים שהראש שלך יהיה ממוקד רק בדברים טובים ובמחשבות חיוביות למשל תעשה משהו שמשמח אותך ועושה לך טוב ותגיד לעצמך כל הזמן אני בריא המון פעמים תגיד לעצמך אני בן אדם בריא וחזק מלא בכוח ובשמחת חיים ותגיד עוד מילים חיוביות לעצמך למשל גם אם אתה מצליח במשהו תפרגן לעצמן זהו מקווה שעזרתי שיהיה לך יום נפלא ושתמיד תהיה בריא ושאלוהים יעזור לך ויהיה איתך תמיד אתה בטח לא תאמין אבל אני נערה בת 16 ואתה בטח תתפלא שנערה בגילי כותבת כאלה דברים חכמים אבל בלעזור לאנשים אני מאוד טובה ויש לי שכל בזה אז זהו ביי ושיהיו לך רק בשורות טובות ביי שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאני בדיכאוןאני07/11/2008שלום רב! אני גרושה כמעט 3 שנים ובמשך התקופה שהייתי נשואה(כ-17 שנה בערך)עברתי התעללות מילולית נפשית ופיזית מבן זוגי,החלטתי שמספיק לי ואני לא יכולה לסבול יותר והתגרשתי מאז אני בתחושה שאולי יכולתי לשנות ולהציל משהו בנישואי,כל הזמן אני מרגישה שקשה לי לישון ואין לי חשק לאכול ולשתות ואני כל הזמן בוכה בחשאי וכשאני מגיעה לעבודה כאילו כלום עושה נתק מוחלט אבל אנשים התחילו לשים לב שאני לא צוחקת כמו פעם ולא מחייכת כמו פעם ושאני כבויה וזו באמת הרגשתי אני בוכה כל הזמן כשהילדים שלי הולכים לישון. שנה שעברה הייתי מאוד עייפה ובאיזה שהו שלב החלטתי לקחת כדורי שינה וללכת לישון ללא הגבלת זמן ,והילדים שלי מצאו אותי מעולפת ופינו אותי לבית החולים ושם הבחינו כי אני סובלת מדיכאון עקב פרידה כך הם קראו לזה, נתנו לי ציפרלקס שעשה אותי עוד יותר בדיכאון והרופא הפסיק לי אותם מיד,אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר ולשתף אף אחד על מה שעובר עלי ואני יודעת שזה רק עניין של זמן שאני פשוט יעשה משהו קיצוני לחלוטין ואני מעדיפה לעשות את זה לא בסביבת ילדי ,לא יודעת יש לי מצבים של הפ אן דאון אני עצבנית הרבה ,יש לי מצבי רוח משתנים,אני מרגישה שגם אם הייתי הולכת לאיש מקצוע הוא לא היה יכול לעזור לי כי תחלס צריך לחכות הרבה זמן ולי אין זמן אני רוצה להספיק הרבה דברים לפני שאני עושה את הצעד הזה,אני פתאום מוצאת את עצמי בוכה ואומרת לא רוצה לחיות אין לי טעם לחיים מה עובר עלי?האם אני באמת בדיכאון כמו שנראה לי?או אולי שסתם עובר עלי משהו?יש לפעמים שאני מרגישה שאני רוצה לומר משהו ופתאום אני מקבלת בלקאווט או מה שאני אומרת לא מובן לאחרים.אני המון מנסה לעבוד על עצמי שיהיה טוב וזה רק רגע שחולף ויחלוף לו מהר אבל אני באמת לא מצליחה. אני מגיעה מהעבודה ורק רוצה לישון ושיעזבו אותי בשקט ,כואב לי הראש מרעש הכי קטן שיש ואני יוצאת לפעמים מדעתי .מה, מה קורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהייתי במצבך כנסי
אורח לרגע07/11/2008לאחר גרושים כנ"ל. הדרך הטובה ביותר לפתור את הבעיה היא אם תכנסי לרוחניות ותטפלי בנפש. התופעות הם תוצאה של הדחקת האני של הנפש שמאותת לך. תקראי את לואיז היי , אושו או בשבילי הקבלה עבדה נהדר. סדנאות מדיטציה וחשיבה חיובית. לא ממליץ על כדורים שמשנים את המאזן הכימי בגוף וגורמים למאניות ולחרדות בטרוף בזמן העליה עליהם והירידה מהם. אבל אם את במשבר שלא יכולה לצאת , ומדובר בחוסר תפקוד (ולא שאת לא צוחקת מספיק) תקחי כדורים לזמן מוגבל 3- 6 חודשים כדי להתאושש. תביני שלוקח שנים להכנס למצב שלך ויקח לך כשנה שנתיים לצאת ממנו , אם כי רואים הטבה בטיפול הנפשי (שהוא הפתרון האמיתי הכדורים רק ממסכים את הבעיה כמו אספירין לחום) כבר תוך 3 חודשים. בהצלחה. ותעזבי את הפסיכיאטרים שממילא לא עוזרים לאף אחד חוץ מלעצמם. לא משם תבוא הגאולה רק ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בקבלה
אני08/11/2008תודה על תגובתך יכול להיות שאתה צודק לגבי כל המטפלים . רק שתדע שכבר למדתי קבלה לפני כשנתיים זה היה מעולה, נכון אחלה דבר. אבללללללל תחלס לא מצאתי את השקט הנפשי שלי לאורך זמן, וכואב לי על הילדים שלי שצריכים לראות את אמא מתמוטטת ככה אני ממש מנסה ומשתדלת להיות איתם האמא הכי טובה בעולם אבל אני לא מצליחה וזה מטריד אותי מאוד, עצם העובדה שאמא קיימת אך לא מתפקדת 100 אחוז? הלוואי שהייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה !!! קשה לי , אלוהים שיעזור לי אני כבר לא יכולה אני מחזיקה את עצמי בשיינים. איזה כבר תרופה אני יכולה לקחת? שום דבר לא יעזור לי רק מה שאני חושבת זהו הפתרון הטוב ביותר לי ולסובבים אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל10/11/2008שלום לך,
צר לי על החוויות הקשות שעברת בחייך! האם ניסית לפנות לעזרה מקצועית? לדעתי חשוב קודם כול לאזן את מצב הרוח מבחינה תרופתית ובמקביל טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתמודד בצורה יעילה עם הקשים האישיים כדי לאפשר לך התפתחות וצמיחה אישית. אני מאמינה שמשברים כמה שהם יכולים להיות קשים הם יכולים להיות גם הזדמנויות לצמיחה. התאבדות היא כמו פיגוע טרור עבור כול המשפחה וילדיך במיוחד ילווה אותם לכול החיים. את רוצה להיות טרוריסטית של משפחתך? יש דרכים אלטרנטיביות לפתור בעיות ולהמשיך לחיות חיים טובים ואיכותיים למרות העבר ולמרות הקשיים.
חזקי ואמצי!
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנוי לעזור
יוני10/11/2008לפי מה שאת מתארת זה מצב של דיכאון. ואני חושב שאת בהחלט יכולה וצריכה לצאת ממנו.
את עוברת תקופה קשה ואני יכול להבין כמה לא נעים ומפחיד זה יכול להיות.
חשוב שתדעי שאת לא לבד. אני גם הייתי שם. אני יכול לדמיין מה את עוברת, מה עובר לך בראש, עם איזה תחושות את הולכת לישון ועם איזה תחושות את קמה בבוקר לעבודה. הייתי בחוסר אונים תקופה ארוכה שבה לא רציתי לחיות, לא הצלחתי לבטא את עצמי והייתי מבולבל מאוד.
הרגשתי שההתנהגות שלי לא טבעית, כאילו אני מסתכל על הכל מהצד.
הטיפול שקיבלת בבית חולים לפי דעתי היה שטחי ולא מקצועי, אולי אפילו פזיז.
אם תרצי לדבר, לשתף או להתייעץ אני אשמח לעזור.
תהיי חזקה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט והשמנהעדי06/11/2008לפני מספר שנים נטלתי, בעצת רופאת המשפחה, סרוקסט. לקחתי את התרופה כשנתיים. במהלכן עליתי במשקל באופן משמעותי. מבחורה רזה הפכתי לבחורה שמנה. ופשוט לא הבנתי שהתרופה משמינה אותי. הרופאה הכחישה, ממש כך, וטענה שאני אוכלת יותר. אבל זה לא היה נכון. האכילה שלי תמיד תמיד הייתה מדודה ומסודרת. אני לא זוללת אף פעם. רק אחרי שהתחלתי לקרוא קצת הבנתי. סוף סוף עשיתי את הקשר. התרופה הארורה גורמת להשמנה. זרקתי מייד, עוד באותו יום, את כל הכדורים . הבעיה היא שמאז עברו שנתיים ואני לא מצליחה לרדת במשקל. האם יתכן שהתרופה הזו פוגעת בחילוף החומרים לעולם? ושאלה נוספת, איך מרשה לעצמה רופאת המשפחה לתת לי תרופה שתזיק לי כל כך מבלי ליידע אותי? האם הרווחתי משהו בכך שעכשיו אני מדוכאת מאיך שאני נראית? אני מודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם תהיו מוכנים גם לענות לי בבקשה.
עדי12/11/2008האמנם חילוף החומרים שלי נפגע ללא תקנה בגלל התרופה? מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט והשמנה
13/11/2008לעדי שלום
אני מצטער שלו ענינו לך קודם
השמנה עם סרוקסט הינה תופעת לוואי ידועה. לא קורא לכל האנשים אבל כ 10-20% מהנוטלים את הרופא באופן קבוע עולים בין 7-10 קילו במהלך השנה. תופעה זו רשומה.באלון לחולה. רופא יכול להמליץ לחולה כל תרופה שמורשית בישראל. את צודקת שעליו לדון עם החולה על תופעות הלוואי האפשריות. אין סיבה שלא תצליחי לרדת במשקל. אחרי כחודש של הפסקה ההשפעה על התיאבון נפסקת. תפני לדיאטנית ותעשי תוכנית של הרזייה. תצליחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד . רק הערה קטנה
עדי15/11/2008לא השמנתי בגלל אכילת יתר. והרי זה כל העניין. האכילה שלי מאוד מדודה ומאוד מסודרת וכך היא כבר 20 שנה. אף פעם אני לא זוללת ומקפידה על כ 1500 קלוריות. ולמרות זאת בתקופת נטילת הסרוקסט עליתי המון - משהו כמו 25 ק"ג. לכן אני משערת שאולי התרופה האטה את חילוף החומרים. איזה הסבר אחר יכול להיות? החשש שלי שמדובר בפגיעה שאינה חולפת. תודה רבה על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד . רק הערה קטנה
20/11/2008לעדי. לא ידועה לי הפרעה בחילוף חומרים עם סרוקסט. עם עלית כ"כ הרבה יש צורך להחליף את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחרדה ובדיכאון.....אלברט06/11/2008טוב אני יתחיל ברקע אני בן 18 סיימתי תיכון... אני סובל זה שנים בדיכאון עכשיו תבינו זה לא דיכאון רצוף הדיכאון בה לי כל איזה שבוע ליפעמים כמה פעמים בשבוע...... מהרבה סיבות בין היתר אני מרגיש שאין לי מזל דבר שני אני מרגיש שכל מה שאני עושה לא מצליח .... את כל האנשים מסביבי אני קולט שהם מצליחים רק אני נישאר באותו מקום וזה מתסכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה ודיכאון
ד''ר אירנה נתנאל07/11/2008שלום לך,
ייתכן וטיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך. אני מציעה לך לפנות להתיעצות מקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה.........
אלברט07/11/2008לא שקלתי אפעם לקחת תרופות נגד דיכאון , כי הדיכאון לא בא לי ברצף אלא ימים בודדים בשבוע....
ד''ר אירנה נתנאל08/11/2008בכול אופן כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר כדי להתאים את הטיפול התרופתי הנכון. נדרש אבחון מעמיק של מצבך. ייתכן ואתה זקוק בתרופות מייצבי מצב רוח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני היתי בדיכאון בדיוק כמוך רק
חן08/11/2008שלי זה היה כל יום ואני בת 16 גם אני הרגשתי כמוך שאין לי מזל שאני לא מצליחה ואפילו יותר גרוע ממך והיתי ממש בדיכאון קשה הרגשתי שכולם שונאים אותי הרגשתי הכי מכוערת בעולם הרגשתי שאני לא שווה כלום ושכלום לא טוב בי שנאתי את עצמי והרגשתי שאין ממני שום תועלת ושאני לא יוצלחת וגם כל הזמן רציתי למות וחשבתי על המוות וגם ניסיתי להתאבד המון פעמים אבל התחרטתי ולא היה לי אומץ למשל פעם קשרתי מטפחת לאף ולפה ושכבתי ככה במיטה כמה דקות לפני השינה ואז לאט לאט היה לי קשה לנשום והרגשתי שאני גוססת ועומדת למות אז מהר הורדתי אט המטפחת ולא היה לי אומץ טוב אז הקיצר מה שהחלטתי לעשות וזה עכשיו היום הרגשתי שאם האמין באלוהים והתפלל אליו אז הכל יהיה בסדר ושאלוהים יעזור לי ופעם ראישונה הרגשתי שאני לא לבד שאלוהים איתי והוא שומר עלי ומגן עלי מכל רע ושאם השמור שבת ויקים מצוות ותפלל אליו המון אז הוא יעזור לי אני היתי במצוקה מאוד גדולה ואפילו הפסקתי להאמין באלוהים ופתאום היום אני לא יודעת מה קרה משהו השתנה בי פתאום התחלתי להאמין באלוהים זה מסר משמים אלוהים שלח לי את המסר להתפלל אליו ועכשיו אני מרגישה יותר טוב יש לי גם ספרים שנקראים בגן האמונה והסוד שזה על חשיבה חיובית ועל האמונה באלוהים אני מציאה לך לקרוא את הספרים האלה הם ישנו לך את החיים ואני גם אומרת לך אם תאמין בבורא עולם הכל יהיה בסדר וגם תחשוב חיובי תגיד לעצמך יש לי מזל אני יוצלח וזה יתגשם ובאמת יקרה ובאמת אחר כך יקרא מה שתגיד כי מה שאתה אומר זה כוח שנמשך לחלל ליקום כמו מגנט ואז מתגשם אז אם תגיד לעצמך שאתה יוצלח אז באמת תהיה כזה בסוף וזה יתגשם ואתה תיצא מהדיכאון הזה והכל יהיה בסדר אני מאמינה בשבילך שתצליח בכל ושיהיה לך רק טוב ועל תשכח אתה לא לבד בעולם אלוהים איתך והוא יעזור לך רק תתפלל ותבקש וזהו ביי לילה טוב שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת יחידה שמקבלת כל מה שהיא רוצהשירי06/11/2008שלום
בדרך לא דרך הגעתי לפורום הזה אבל אני לא יכולה לחלוק עם אף בן אדם מה שאני עוברת...
אז ככה אני בת 21 בחורה נאה לכל הדעות לא חסר לי מחזרים בכלל ואף פעם גם לא היה חסר ,אני לומדת לתואר נחשב מאוד ומצליחה,שאנשים מבחוץ מסתכלים על החיים שלי הם מקנאים ,אני בת יחידה מקבלת כל מה שאני רוצה אף פעם לא התאמצתי למשהוא שרציתי העניין הוא שכבר במשך שנה אני מרגישה שאני בדיכאון ההורים שלי חיים בסרט וחושבים שאני סתם ילדה מפונקת האמת היא שאני כבר שנה לא ישנה טוב אני לא נרדמת בלילות אני אחרי פרידה עם חבר שאהב אותי ועזבתי אותו והרגשות אשם שלי לא מפסיקות......אני לבד כל הזמן יש לי כמה חברות נשמע קצת קטנוני אבל הם רב הזמן מקנאות בי ותמיד בנות קינאו בי ככה שאני לבד...אני מרגישה שכולם פוגעים בי במיוחד בנים שרוצים אותי בגלל המראה שלי וחוץ מזה כלום....אני לא מסוגלת להגיע החלטות לבד כל היום בוכה ומפחדת כל הזמן אני בחרדות מה יהיה ואך יהיה אין לי תאבון כמו פעם....רב היום המחשבות שלי או החרדות שלי הן זה שכל החברות שלי שהרבה פחות מוצלחות ממני והרבה פחות יפות מתחתנות ומאושרות ורק אני לא.......חשוב לי לציין שעד לפני שנה לא הייתי בחרדות ודאגות אף פעם ההיתי מאושרת מאוד מה עושים עם המצב שלי?אני על סף התמוטטטות מראה לכולם בחוץ זהכל בסדר?הדיכאון מפריע לי מאוד ללמוד יש לי מבחנים קשים מאוד ואני לא מרוכזת בהם אני רוצה שהכל כבר יגמר אוף !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008שירי שלום,
שנה של סבל זו תקופה מאוד ארוכה. עם הזמן מצבך הולך ומתדרדר וכעת את על סף התמוטטות, לדבריך. אני מציעה לך לפנות לאבחון מקצועי ומעמיק של מצבך. ייתכן ושילוב של תרופות ושיחות עם איש מקצוע יכול לעזור לך להתמודד עם מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדה מחברהשי06/11/2008שלום אני שי. בן 19. הכרתי מישהי מאוד נחמדה שמאוד כיף לי איתה אנכנו ביחד כבר 3 חודשים ומאוד נקשרתי אליה עכשיו היא נפרדה ממני היא אומרת שאנכנו לא אותו ראוש בקיצור לא מתאימים ואין מה לדבר וזה מאוד מאוד מאוד קשה לי אין לי חשק לכלום אני לא יודע מה לעשות אני רוב היום בוכה (האמת שאין לי גם ממש חברים אז אין לי עם מי לצאת לבלות) ואני בבית ומאוד מאוד קשה לי זו הרגשה נוראית בילתי נסבלת אני לא יודע עם מי לדבר מרגיש לבד ובצער מאוד מאוד עמוק אני מאוד אוהב אותה.. בבקשה ממכם תנו לי איזו עצה מה אני יעשה כדי להרגע? ולשכוח . זו הרגשה מאוד קשה מאוד... תודה מראוש. שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרדה מחברה
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008היי שי,
אל תתייאש, תתחיל להשקיע מאמצים כדי להכיר בחורות אחרות. כדאי שתבין שפרידות הן חלק בלתי נפרד מאינטראקציה הבינאישית. מי שרוצה ליצור קשר עם אדם אחר לוקח בחשבון שהוא "מסתכן" גם בדחייה ופרידה. לדעת להתמודד עם פרידות הינו נושא מאוד חשוב וכדאי לטפל בעצמך בתחום הזה. משבר שאתה עובר כעת הוא גם הזדמנות לצמיחה אישית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCDלי05/11/2008שלום. רציתי לשאול שאלה.
אני חושבת שיש לי OCD . כלומר לא אובחנתי באופן מקצועי ע"י פסיכולוג אך מתוך מאמרים שקראתי באינטרנט הבנתי שכנראה זו הבעיה שלי ( אני סובלת מפחדים וחרדות נוראיים ממחלת האיידס )
השאלה שלי היא האם ניתן להבריא מהמחלה הזו גם ללא תרופות ורק ע"י טיפול קוגניטיבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008הגר שלום,
אפשר לטפל ב OCD גם בלי תרופות, אבל התהליך יהיה הרבה יותר קשה. מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). שילוב זה הוכיח את עצמו כגישה הכי יעילה לטיפול ב OCD.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לי08/11/2008קודם כל תודה רבה של תשובתך המהירה. שאלתי היא למי עליי לפנות כדי לטפל במצב? רופא משפחה? פסיכולוג? פסיכיאטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD
ד''ר אירנה נתנאל08/11/2008היי הגר,
הכי טוב זה פסיכיאטר שמומחה גם לטיפול CBT (תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית). אם לא אז פתני לכול אחד לחוד (פסיכיאטר ותרפיסט של CBT).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודלמיכל05/11/2008את התרופה מודל צריך לקחת עם כוס מים אז אם צריך לקחת 2 כדורים צריך לקחת את זה עם 2 כוסות מים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: מיכל
11/11/2008למיכל שלום
כמות המים לא קובעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לצבא...מאור05/11/2008שלום רציתי לשאול את המומחים כאן שאלה.. אני הייתי כמה פעמים בדכאון אבל זה עבר לי ואני מרגיש שאני כבר מצליח להתמודד עם זה , לדוגמא עכשיו אני לא בדכאון אני מרגיש טוב מאד עם עצמי זה קורה לי במתקפות פעם בשאני משפיע על עצמי עם המחשבות .. עכשיו השאלה שלי היא כזאת.. אני אחד שיוצא הרבה כל הזמן מסתובב עם חברים וידידות ובלגאנים אני ממש רוצה להתגייס לחיל קרבי אבל אני מפחד מאד מאד מהניתוק הזה.. לעזוב את כל היציאות האלה בלילות עם החברם לראות את כולם .. אני לא יודע אם אני אצליח להתמודד עם זהנפשית.. אין לי בעיה פיזית ואני מאד מאד רוצה אתזה מצד אחד.. ומצד שני מפחד .. מה אני אמור לעשות עם זה=\ אני מתגייס בעוד כחצי שנה.. אני לא רוצה שיקרה מצב שאני בצבא נכנס לדכאונות ובלגאנים=\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון ושרות צבאי
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008מאור,
אתה נראה מאוד חברותי ואוהב לבלות. בצבא, לא משנה באיזה חייל אתה תהיה, אתה תכיר הרבה חברים, תתחבר אליהם ותמשיך לבלות בזמנך הפנוי גם עם החבריך הוותיקים וגם עם החדשים. מהבחינה החברתית אתה תרוויח וממש לא תפסיד.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסורmarglitt05/11/2008בוקר טוב שאלתי היא מה זה דיכאון מזורי ? מה הם הסימנים לכך? דרך טיפול? האם יוצאים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרmargalitt
marglitt06/11/2008בבקשה לענות לי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאצה לאירנה
marglitt06/11/2008מה זה דיכאון מזורי ? מה הסימנים לכך? איך טפלים בזה? האם זה עובר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור
11/11/2008למרגלית שלום
כדי לך לקרוא תאחד מהאתרים כולל שלנו ו גם ב ,BeOk על דיכאון. את מתיחסת בשאלה שלך לדיכאון משמעותי, כזה שמשכיב את האדם ורוקם לכך שיזדקק לטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה מדיכאוןסיון04/11/2008שלום, אני בת 26 נשואה. בארבעת החודשים האחרונים התפרץ אצלי דכאון. לאחר שיכנועים רבים התחלתי ליטול את הציפרלקס במינון של חצי כדור ליום במקביל לשיחות פסיכולוגיות. רציתי לשאול מה הסיכויים להחלמה טוטאלית מדיכאון. כלומר, לחזור לחיים הרגילים ללא נטילת תרופות. אני רוצה לציין שאני מאוד רוצה להיכנס להריון עכשיו, אבל הרופאים לא ממליצים בתקופה הקרובה. אני נורא חוששת מנטילת התרופות באופן קבוע לכל החיים. האם הרוב עוברים את הדיכאון ומפסיקים את נטילת התרופות או שזו תופעה כרונית שחוזרת על עצמה ברגע שמפסיקים את התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהחלמה מדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל06/11/2008סיוון שלום,
החלמה מדיכאון שונה מאדם לאדם. ציפרלקס כדור מצוין ובשילוב עם שיחות פסיכולוגיות יש סיכוי טוב להחלמה מהירה ומניעת גלים חוזרים של דיכאון. יחד עם זאת אין שום הבטחה שדיכאון לא יחזור יותר לעולם. בתקופות שונות בחיים יכולים להופיע אירועים שונים שמהווים טריגרים להתפרצות נוספת. בנוסף, שינוים ביולוגיים בגוף יכולים לגרום להופעה של גל דיכאוני. ישנה גם השפעה גנטית (היסטוריה משפחתית של דיכאון). יחד עם זאת גל ראשון לא אומר דיכאון לכול החיים. כפי שאת רואה הנושא מורכב ולמרבה הצער אין תשובה חד משמעית.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאוןחננית03/11/2008לפני 5 חודשים גילו לי דלקת פרקים אני אציין רק שאני נשואה עם 3 ילדים שעד לפני שגילו לי דלקת החיים היו יפים ורגועים היום אני לא חושבת חיובי אפילו לא לשניה לא טוב לי אני רק בוכה לא צוחקת לא אופטימית העבודה שלי היא המון עם הידיים אני קוסמטיקאית ועובדת בתחום היופי היום אני נגעלת מהגוף שלי ומעצמי וני אשה שתמיד היתה מטופחת כבר לא אכפת לי מכלום אני לעיתים קרובות חושבת שעדיף לי למות מאשר לחיות כך אני לא יודעת להתמודד אני הייתי עושה ספורט כל יום מנקה את הבית מבשלת וגם עובדת היום אני בקושי עושה משהו נמאס לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדכאון
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008שלום לך,
ייתכן ואת עוברת משבר כאשר הטריגר הוא גילוי של מחלה גופנית. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי קצר וממוקד משולב עם תרופות מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים אלה.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)