מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסשירה ע.21/10/2008
אני מטופלת בציפרלקס מזה כשנה וחצי, התחלתי עם 10 מ"ג ולפני כחודשיים הוסיף לי רופא עוד בחימשה מ"ג ז"א שאני לוקחת כדור וחצי בכל בוקר, נכון להיום אני מרגישה יותר טוב וההתקפים פחתו. עד מתי מומלץ להמשיך עם הכדור וחצי? האם המינון יכול לגרום לנזקים אחרים? האם לציפרלקס תופעות לואי שמאזנות מצד אחד ומזיקות מצד שני? אני רוצה גם ליידע כי אני עליתי כ - 13 ק"ג בשנה וחצי האחרונות למשקלי שהיה סביר עד אז(65 ק"ג לעומת היום 78-80) הרופא אומר שההשמנה שלי אינה קשורה לציפרלקס (הבלוטה שלי תקינה) ואני מכירה עוד כמה נשים שעלו במשקל מתרופה זו. האם יש כדור שאמור לעזור להתקפי חרדה שלי ולעזור לי לחזור למשקלי הרגיל? הרופא שלי טוען שלא. כמובן שבעקבות ההשמנה עלה לי הכולסטרול והשומנים בדם ותפקודי הכבד שלי עלו... בקיצור מה ניתן לעשות לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
25/10/2008לשירה שלום
הרבה שאלות ב מייל אחד. בדרך כלל מומלץ להמשיך את הטיפול לפחות חצי שנה אחרי שהתקפי החרדה חולפים. אך צריך לדעת שחרדה יכולה גם לחזור בעתיד. עלייה במשקל לא שכיחה עם צ'פרלקס. אבל עלייה של 13 קילו בשנה קרוב לודאי כן קשורה לצ'פרלקס. תדברי שוב עם הרופא יש הרבה אלטרנטיבות לצ'פרלקס
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהבן21/10/2008שלום רב, אני בחור די צעיר, 23 עוד מעט ורציתי להתייעץ איתכם בנוגע להרהורים שעוברים לי בראש לאחרונה.אני חושב על אם וכאשר יהיו לילדים, איך אני אנהג איתם, בעיקר באיזו מידת דאגה עלי להתייחס כלפיהם, היכן הגבולות שלי ושלהם. למרות שאני עוד צעיר ומאמין שיש עוד זמן, המחשבות הללו נמצאות לי בראש..אינני חרד לכך, רק חושב על איך אני אתמודד... כיצד אתם יכולים לייעץ לי?ומה המלצתכם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהורות
ד''ר אירנה נתנאל21/10/2008שלום לך,
כשיהיו לך ילדים אתה כבר תדע באופן אינסטינקטיבי איך לנהוג איתם. כמובן שטצתרך לספק להם את הצרכים הבסיסיים שלהם והיתר יגיע. כמו כולנו אתה בטח לא תהיה ההורה המושלם וגם זה בסדר.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכדוך/ דיכאון לאחר מוות במשפחהטליה20/10/2008שלום רב, לפני ארבעה חודשים נפטר בן משפחה קרוב לאחר מספר חודשים קשים של מחלה. מאז אני (וגם שאר בני המשפחה) מתפקדים באופן תקין ומלא וכמעט בלי שינוי בשגרה. בכל זאת אני מרגישה תחושה עמוקה של דיכדוך התפרצויות בכי, פחדים בעיקר לשלומם של בני המשפחה וחשש ממחלה, מחשבות על מות ולעיתים סיוטים בלילה. כאמור אני מתפקדת לגמרי באופן תקין בעבודה משפחה קשרים חברתיים. האם זהו שלב נורמלי של עיבוד האבל או שיש מקום לעזרה מקצועית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטליה היקרה
ריטה01/11/2012נתקלתי בהודעתך עכשיו ולא יכולתי שלא להגיב. אצלי גם נפטר בן משפחה מאוד קרוב לפני כשנתיים והתהליך היה מאוד קשה וארוך. אצלי בניגוד אלייך (לפי מה שכתבת) רמת החרדה היתה בלתי נסבלת והקשתה גם על התפקוד. אני לא רופאה כמובן וכל מקרה לגופו אך לדעתי אם את מרגישה לא בסדר ולא בטוחה לגבי מצבך כדאי לך מאוד להפגש עם איש מקצוע מוסמך שיתן לך חוות דעת. אולי זה גם יעזור לך בלי קשר לשחרר ועם כל התהליך. כשאצלי התחיל תהליך האבל הלכתי לפסיכולוג והוא עזר לי מאוד ואף בהלוויה עוד לפני כן נעזרתי באנשי מקצוע מטעם בית הלוויות (עלי שלכת) שיעשו את כל סידורי הלוויה עבורי. זה בסדר לבקש עזרה ושיעזרו לנו במיוחד בשעות כאלה. חבל לשאת משא מיותר כשיש ככ הרבה לשאת..
תרגישי טוב ושלא תדעי עוד צער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיבוד האבל
ד''ר אירנה נתנאל21/10/2008טליה שלום,
התמודדות עם מוות של קרוב משפחה מעורר בנו את הפחדים הכי בסיסיים (פחד ממוות, פחד ממחלות, מכאב, פחת להיות נסעד על ידי הסובבים וכו') במהלך חיי ההיום יום שלנו אנחנו לא חושבים על כך למרות שהפחדים קיימים ומעסיקים אותנו בגדול.
חשוב שתמשיכו את השגרה. חצי שנה עד שנה הינה תקופה לגיטימית לעיבוד האבל. ניתן לעזר בתרופות הרגעה כדי להקל על תקופה זו. (כול רופא משפחה יכול לתת מרשם).
שלא תדעו עוד צער,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק מהתמודדות הוא כתיבת מודעות אבל
שלומי17/11/2008לעניות דעתי חלק חשוב מהתמודדות עם מוות במשפחה, הוא דבר ראשון ניסוח וכתיבת מודעות אבל לבן המשפחה היקר, זהו חלק מההכרה ותחילת ההבנה על האובדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, שאלה לפרופסור גרינהאוסK20/10/2008שלום פרופסור גרינהאוס האם דפרקסן יכולה לגרום להשמנה? אני לא מבין איך כן? הרי הבנתי שתרופות שמעלות את הנוראדרנלין גורמות דווקא לירידה במשקל. כמו אדרונקס, זייבן וסטרטרה. אז למה שדפרקסן דווקא תיגרום לעליה במשקל? שאלה נוספת - האם דפרקסן מעלה גם דופאמין או מורידה? תודה רבה רבה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום, שאלה לפרופסור גרינהאוס
21/10/2008ל K שלום
דפרקסן לא אמור להשפיע על המשקל אבל תמיד יש אנשים שמגיבים אחרת. צריך לזכור שתרופה זו היא תוצעה של הפירוק של פרימוניל שהיא תרופה האם ויכילה במחלט לגרום לעליה במשקל. לא ניתן לומר בדיוק באיזה חומר תרופה זו או אחרת משפיע. מקובל לחשוב שדפרקסן משפיע במיוחד על המערכת הנוראדרנרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTMSמיכל20/10/2008האם ה TMS מתאים לאנשים שלוקחים כדורים נוגדי פסיכוזה לדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרTMS
21/10/2008לאיילה שלום
TMS בשימוש לטיפול בדיכאון שלא הגיב מספיק טוב לתרופות. תרופות, פרט לתרופות הרגעה, לא מפריעות ל TMS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגורופוביה-פוצי20/10/2008שלום אני בן 49 נשוי +1 סובל מהתקפי פאניקה מגיל 23 עם ניסיון עשיר בטיפולים,זה כולל טיפול פסיכולוגי,היפנוזה,emdr , טיפול התנהגותי קבוצתי בו היינו הולכים למקומות מהם פחדנו,ניסיון עם תרופות רבות ,היחידה שנותנת לי שקט היא "אנפרניל" (כרגע על 100 מ"ג ) וקסנקס 0.5 מ"ג 3 עד 4 כדורים ביום . תקופה ארוכה אני לא רודף אחרי טיפול מיבחנתי זה המצב שלי ,לא בוכה על מה שאני לא יכול לעשות וחי טוב במקום הבטוח פה בשכונה,יש לי מצב רוח טוב אני משיג עבודות שונות בבית,מקבל קיצבה מביטוח לאומי . העיניין שאחרי כל כך הרבה ניסיון בפאניקות אין לי כלים שאוכל להשתמש חוץ מ2 קסנקס ביחד,זה קורה כשאשתי צריכה ללכת אני מוודא שיש שכן קרוב שנמצא בבית ,אם אני חוטף פאניקה (הרגשת לבד איומה) ישר רץ לטלפון ומחפש מישהו שיענה שיכול לבוא ל "להציל " אותי ,אני מפעיל את האזעקה תוך אלפית השניה רק מהמחשבה שלא יענו לי אחד מהשכנים,אם לא עונים הפאניקה מתפרצת עם עוצמות אדירות . מה עם לחכות שהפאניקה תעבור ?לא, אני תמיד מחפש מישהו שיציל אותי !!!!!!! אני כבר לא מצפה להחלמה,רוצה הקלה במצבים שעלי להתמודד !!! מה לעשות בקטע של להיות לבד בבית ?(התלות הזו באישתי והמוגבלות שלה בגללי) אפשר להגיד לאדם אל תכאב את הכאב ולי להגיד אל תפחד כשמופעל מנגנון הפחד ?? חג שמח ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי פניקה
ד''ר אירנה נתנאל20/10/2008שלום לך,
נראה שלמדת במהלך הטיפול דרכי התמודדות עם ההתקפים. יחד עם זאת ללא ספק שאתה מתקשה ליישם אותם ולכן מצבך הולך ומחמיר ואתה מאוד סובל. אתה בהחלט צודק אי אפשר להגיד לאדם שכואב לו "אל תכאב" משפט זה עלול לגרום לכאב נוסף. אבל חשוב להבחין בין כאב לבין סבל. כשיש כואב לא חייבים להפוך אותו לסבל. בהתמודדות עם החרדות המטרה היא להחשיף, לחוות חרדות באופן הדרגתי ללא בריכה, הרגעה, הצלה , הגנה וכו'. זאת הדרך היחידה להפתר מהסבל לתמיד. כול דרך התמודדות אחרת רק מחמירה את המצב ומנקבעת את החרדות.
שילוב של תרופות וCBT הינה הגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם חרדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
פוצי21/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת כדוריםמיכל19/10/2008שלום אני בדיכאון ובטיפול תרופתי רציתי לדעת מה קורה אם שוכחים לקחת כדורים ביום אחד ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקיחת כדורים
ד''ר אירנה נתנאל20/10/2008איילה שלום,
כמובן שחשוב להקפיד לא לשכוח נטילת הכדורים. אם יום אחד פספסת לא נורא קחי את הכדור הבא בזמן. תרופות מהסוג של SSRI מנסים 24 שעות זה אומר שהרמה של התרופה בגוף נשמרת גם אם שכחת יום אחד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת פאקסט על החשק המיניאישה18/10/2008האם נטילת כדור פאקסט ביום משפיעה ככ על החשק עד כדי כך שיש רצון לקיום יחסים רק פעם בחודש(הבעיה אצל בעלי) כנל הוא שותה 7 כוסיות וודקה כל 3 ימים ומעשן קופסת סגריות ביום.....ומרבה להתלונן על כאבי בטן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשפעת פאקסט על החשק המיני
21/10/2008לאישה שלום
הרבה גורמים משפיעים על החשק המיני. גיל, קירבה בין בני הזוג, שתייה מופרזת, וכמובן תרופות בנהם פאקסט. אני ממליץ לך לשוחח עם בעלך ולבדוק איתו מדוע זה כך. יתכן וגם בדיקה רפואית במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוכחות מדעיות ליעילות טיפולי חרדהSGEVA200117/10/20081. האם יש הוכחות מדעיות מחקריות מובהקות ליעילות טיפולי חרדה שאינן כדורים? כגון מדיטציה , דמיון מודרך, טכניקות רגיעה ונשימה , עיסוי, ביאו פידבק , מזונות מסוימים, תוספי מזון מסוימים, עשבי מרפא ושיטות נוספות .. 2. האם יש בדיקה מעבדתית לקיום חרדה או תמיד זה מאובחן דרך הסתכלות ותחושות? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בחרדה
ד''ר אירנה נתנאל17/10/2008שלום לך,
1. תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) הוכיחה את עצמה מבחינה מחקרית גישה הכי יעילה בטיפול בחרדה ללא תרופות.
2. ישנם שאלוני חרדה רבים שמאבחנים סוגי חרדה, רמות חרדה וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסקלת..מתוסקלת17/10/2008שלום... קודם כל.. אני ינסה להתחיל מתחילת החיים שלי שתנסה כמה שיותר להבין את הבעיה או יותר נכון הבעיות שלי.. אז ככה קודם כל אני בת 10 בקרוב אני נשואה פלוס ילדה.. לפני 10 שנים ההורים שלי התגרשו לא הסתדרו בתור ילדה הייתי רואה אותם רבים המון צועקים אחד על השני מעיפים דברים וכאלה.. כשהייתי בת 11 ההורים שלי התגרשו באותו היום אני זוכרת שאפילו שלום לא אמרתי לאבא שלי התחקתי את הכאב הזה לא דיברתי איתו כמה שנים שיחקתי אותה כאילו שלא איכפת לי בזמן הזה הוא היה חולה בצהבת וכמעט נפטר לאט לאט חזרתי איתו לקשר היום הקשר שלנו מוגדר כטוב מאוד אמא שלי התחתנה לפני חודשים שזה קצת הפריעה לי .. ולפני כשלוש שנים אני התחתנתי הייתי יוצאת אם מישהו ואחרי חודשים ניכנסתי מהבחור להריון ועברתי 7 חודשים מהגיענום כי הוא רצה שנעשה הפלה ואני כבר ניקשתי לתינוק הוא בסופו של דבר התחתנו שהייתי בחודש התשיעי להריון אני מגדירה את הנשואין שלי כבסדר אבל יוצא לנו לריב המון על היציאות שלו יש לי פחדים וחרדות שהוא יבגוד בי אני מרגישה לפעמים שהוא איתי כי הוא עושה לי טובה ומצד אחד הוא אומר שהוא אוהב אותי ושהוא לא יכול לחיות בלעדיי וכאלה כל פעם שאנחנו רבים אני מנסה להסתיר את הבכי שלי כי בהריון הוא היה רואה אותי בוכה המון אני לא רוצה שיחשוב שאני מיסכנה בזמן האחרון שאנחנו רבים אני ניכנסת לשירותים ומנסה להקיא יש לי מחשבות על מוות אני לא אשקר אבל אני פוחדת ופוחדת ביגלל החיים שיהיו לילדה שלי עם אני אתעבד אני עובדת בבית עד שעות4 5 בערב קשה לי עם העובדה שאני בבית כל היום זה מכניס אותי לעוד יותר דיכאון יוצא לי לבכות המון לבד ולחרם על עצמי כמה רע לי וכמה אני בסדר שאני ככה רע לבעלי שאני לא נותנת לו לצאת הוא מיתעצבנת עלי שאני לא נותנת לו לצאת ביגלל שהוא צעיר וכזה הוא שוכח לפעמים את העובדה שגם אני צעירה ואני צריכה לטפל בתינוקת ובבית אני מרגישה שרע לי בחיים ושאין לי לאן להתקדם שאני סתם תקועה באותו המקום אני נורא אוהבת את בעלי אני לא רוצה להתגרש ממנו אני חושבת שהוא בנאדם טוב ומקסים אבל הוא לא מבין אותי ומחפש לרצות את החברים שלו וזה בסופו של דבר פוגע בי חברים שלו בזמן ההריון היו פוגעים בי ומדברים אליי בזילזול..עד איך שהוא עצרתי את זה נהייתי תוקפנית.. אני מקווה שהסברתי את עצמי מספיק ברור תודה רבה אם תעזרו לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמתוסקלת..
18/10/2008שלום
נראה לי שיש לך גם קשיים אישיים וגם זוגיים. הכי טוב שתפני למרפאה אזורית ותנסי להתקבל לטיפול בשיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם הדיכאון?אני16/10/2008אני בת 18 ואני חושבת שאני סובלת מדיכאון.אני מרגישה רע מאוד בהרבה בחינות.לאחרונה ראיתצי כתבה על דיכאון וגיליתי שכמעט כל הסימפטומים שמאפיינים דיכאון מופיעים אצלי.אני די מעודדת מהמחשבה שאולי קיים פתרון למצב שלי אבל אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות מכאן-לאן ולמי לפנות? זה עולה כסף? אני חברה בקופ"ח מכבי (מגן זהב) ויש לציין שאני לא יכולה לממן פגישות אצל פסיכולוג..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008שלום לך,
כדאי לענות על מכתבך תשובה מדויקת נדרש אבחון מעמיק של מצבך והכרות איתך.
ניתן לפנות לרופא משפחה על מנת לקבל טיפול אנטי דיכאוני ראשוני ובסיסי. במידה ותוך כחודשיים מצבך לא ישתפר כדאי לפנות להתייעצות פסיכיאטרית של קופת חולים.
מידע נוסף על דיכאון וטיפול בו ניתן למצוא בכתבות:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148&s
תודה על פנייתך לפורום,
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיבדורון16/10/2008רופא המשפחה שלי לא מכיר את התרופה רמוטיב. ואין לו אותה במחשב ברשימה. אני בקופ"ח כללית, האם יש שם אחר לתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008רמוטיב נקרא גם Hypericum (היפריקום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בחיים או תרופות?דן16/10/2008אני סובל מדיכאון קל והתחלתי בטיפול בפרוזאק במינון נמוך. יחד עם זאת נראה לי שאוכל להשיג תוצאות טובות גם אם אעשה שינויים קיצוניים בחיי, כגון לקחת הפסקה מהעבודה של חצי שנה ו"לברוח" למקום אקזוטי, אח"כ לשנות קריירה, וכיו"ב. הצרה היא כמובן שכל המחויבויות המשפחתיות שלי וכן ההשקעה הגדולה בקריירה עד עתה מונעות ממני (מבחינה פסיכולוגית) לבצע את הצעד הזה. זה איפה בעצם האמת? האם עליי להישאר בחיים שלי כמו שהם ולקחת תרופות כדי לסבול את המיאוס שהתפתח עם השנים, או שהדבר הנכון זה לשנות את החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינוי בחיים או תרופות?
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008דן שלום,
שאלתך מעניינת והתשובה לא חד משמעית. יש לך משפחה ומחוייבות כלפיה מוטלת גם עליך. כדאי לחיות חיים טובים, איכותיים ומספקים ואם נדרש לכך שינוי אפשר גם לעשות שינוי כול עוד שזה לא פוגע בסובבים אותך. כדאי גם להיות מחובר ומחויב לערכים האישיים שלך ולפעול על מנת להשיג מטרות שקשורות לערכים אלה. וכול זה בתנאי שהקרובים שלך לא נפגעים מכך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצאת ישועהשרי16/10/2008שלום לכם אני אם חד הורית פלוס 2 בנות אחת בת 20 והצעירה בת 14 יש לי בעייה אם הבת הצעירה יש לה מצבי רוח והיא מקללת אותי מרימה ידיים ויורקת עליי לציין שהמצב בבית מתוח והיא מצםה מכולם שישרתו אותה ובמיוחד אני היא מנסה בכל דרך אפשרית לשלוט בי יש לה חברות והיא ילדה חכמה אך המצבי רוח שלה נוראים אם לא הצליח לה אפילו השיער היא תופסת קריזות ואף אחותה סובלת מכך וייש לי בן זוג זה 7 שנים אנחנו לא גרים יחד בחג התארחנו אצלו ויצא מגדרו לממן הכל ולשמח אותנו ישננו שם יום אחד וביום השני החליטה שלא מתאים לה ואמרה לי תחליטי או אני או הוא ניסיתי לדבר איתה והיא םרצה בקללות מאחלת לך שתמותי זונה הרימה ידיים ואף ירקה עליי הבן זוג לא נכח באותה שעה בבית ולא רא ה את המתרחש אם אני יושבת איתו היא קוראת לי כל שנייה ומבקשת שאביא לה מים כשהברז לידהאני והחבר מאד אוהבים ורוצים לגור יחד אך נמנעים מפאת המצב .ישבתי איתה לשיחות לברר אם יש בעיות בבית ספר או כל דבר אחר והיא מציינת שלא ,אביהן נפטר לפני 11 שנה ונתתי כל שיכולתי ואף מעבר לזה חום נשיקות אהבה ויתורים ודברים חומריים אך אני מרגישה חסרת אונים במצב הנוכחי ואיני יודעת מה לעשות להתחיל להעניש ובנוסף קבעתי פגישה אם פסיכולוג כי אני חושבת שהיא צריכה ללבן לעצמה את בעיותייה שיתכן ואינה מספרת לי,כשהיא רבה אם אחותה זה יוצא עליי,לציין גם שמעולם לא נסעתי או עזבתי אותן למפר ימים או ליום אחד ותמיד טיפלתי בהן למופת אך מה עושים אני נואשת.בתודה שרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך קצר
שרי16/10/2008עליי לוצ\מר גם שהיא תלוייה מאד באחותה הגדולה בחוץ חסרת ביטחון וכל מילה שאחותה אומרת לה לא במקום היא לוקחת קשה מאד ,איני רוצה גם לעזוב אותן לבד אז בחגים מתארחת לפעמים אצל בן זוגי כי הבית שלי קטן משלו הוא סידר להן שם חדר אם מחשב וטלויזייה אך שום דבר לא מעודד אותה לבוא איתי לשם ואינה רוצה לצאת מביתה ,ביתי הגדולה מתקשרת אם בן זוגי נ\מצויין אך היא לא מדברת איתו בכלל וממש לא נעים לה שם אף שהוא מנסה להתחבר אלייה,בחוץ היא מדברת איתו ומבקשת ממנו כסף והכל אני מרגישה חסרת אונים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מישהו יענה לי
שרי17/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוצאת ישועה
18/10/2008לשרי שלום
אני לא מומחה לתחום של נוער לכן אתן לך תשובה חלקית בלבד. צריך לדעת האם התגובה החזקה כ"כ של הבת שלך קשורה רק אליך או שזה בה לידי ביטוי גם מחוץ לבית. לדוגמה שימוש בסמים, חברה לא טובה, בריחות מבית ספר, ועוד. לפעמים לבני נוער מאוד קשה לקבל להורים נפרדים ושהורה חדש, אחר, נכנס לתמונה. צריך הרבה סבלנות והתמדה. יש מקום שתתייעצי את עם גורם מטפל שיעזור להעריך את כמה הביעה רחבה. יתכן שגם הבת צריכה הערכה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאבי15/10/2008שלום רב, שאלתי היא האם יש קשר בין דיכאון לחרדה? יותר נכון, האם אנשים שסובלים מחרדה, נוטים יותר לסבול מדיכאון, או שאין קשר בין הדברים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון/חרדה
ד''ר אירנה נתנאל15/10/2008שלום לך,
דיכאון וחרדה יכולים להופיע כול אחד בנפרד וגם ביחד. כלומר אותו אדם יכול לסבול גם מדיכאון וגם מהפרעות חרדה. יש מצבים בהם דיכאון מתפתח כתוצאה של הפרעות חרדה ומתלווה למצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם את/ה טיפוס בוגדני?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)