מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלודילמיכל05/09/2008
שלום, האם את התרופה מלודיל צריך לקחת עם אוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלודיל
06/09/2008אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיעה קרהיהודה ע04/09/2008אני נוטל פריזמה מזה 3 וחצי שנים ומצבי הדרדר....כבר יומים שאני סובל מזיעה קרה כנראה עקב הלחץ והחמשבות שאני עובר..... לאחרונה אני נוטל גם קלונקס האם הזיעה הזו קוראת כי היא מלחיצה ? איך נפתרים ממנה וכמה זמן זה נמשך...? במידה וכדורי הפריזה מה כבר לא יעילים מה אני אעשה? אשמח לקבל תשובה אפילו על חלק מהשאלות ,יהודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזיעה קרה
ד''ר אירנה נתנאל05/09/2008יהודה שלום,
האם במשך 3 וחצי שנים האלו אתה נמצא במעקב רפואי? נראה שהזעה מאוד מפריעה לך. היא יכולה להופיע בעקבות לחץ, מתח, עצבנות. היא אחת הסימפטומים של התקף חרדה. יומיים זה עדיין לא מספיק זמן כדי לקבוע שמצבך התדרדר. עם המצב נמשך שבוע ומופיע כל יום או מספר פעמים ביום אז יש צורך לפנות לרופא המטפל ולדווח לו על שינוי במצבך.
מאחלת לך סוף שבוע נאים,
תרגיש טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון פסיכוטיאני04/09/2008מה ההבדל בין דיכאון מז'ורי לדיכאון פסיכוטי? במידה ואובחנתי כסובל מדיכאון פסיכוטי מהם סיכויי ההחלמה? כמו כן רציתי לדעת איך ניתן לדעת מתי אתה פסיכוטי ומתי לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל04/09/2008שלום לך,
ההבדל הוא שבדיכאון פסיכוטי בנוסף לתסמינים של דיכאון מג'ורי מופיעים גם תסמינים פסיכוטיים של סכיזופרניה (הזיות, מחשבות שווה). הדפוס הסכיזואפקטיבי נוטה מאוד להיות דפוס של אירועים יחידים , סיכוי ההחלמה מכל אירוע בנפרד טובים, ויש תקופות של צלילות ותפקוד בין האירועים. יש גם סיכויים טובים להחלמה מלאה. מחקרים מראים שטיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאפשר חמש שנים בלי תסמינים.
כשאדם במצב פסיכוטי קשה לו בעצמו לשים לב על כך, בדרך כלל זקוקים לעזרה ותמיכה של הסביבה. האנשים הסובבים הם אלה ששמים לב לשינוי אצל הסובל. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי
(CBT) מאפשר לפתח ולתרגל מיומנויות של זיהוי והבחנה של הסימנים המקדימים ולמנוע התדרדרות המצב.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציטלופראםטלי03/09/2008שלום, אני סובלת מבעיות שינה קשות לאורך שנים. אובחנתי לפני כעשר שנים כסובלת מאינסומניה כתוצאת ממתח נפשי ע"י המעבדה לחקר השינה בטכניון. יש לי ניסיון ארוך טווח עם כדורי שינה מסוגי רבים. לאחרונה (שנתיים אחרונות) אני משתמשת בקלונקס. דיברתי עם רופאת המשפחה שלי על הרצון שלי לטפל בעית החרדה ואולי להפסיק מתישהו עם כדורים או לפחות עם קלונקס והיא נתנה לי מרשם לציטלופראם. קניתי את הכדורים וראיתי שבעיות שינה הן אחת מתופעות הלוואי. שאלתי היא, האם זה חכם לקחת כדורים אלה לאור העובדה ששינה הוא בעצם אחד הסימפטומים הכי קשים של העובדה שאני אדם שתמיד במתח. זה יוצר כמובן הרבה בעיות אבל שינה היא החמורה שבהן.. אולי יש לכם כדור אחר להציע שכדאי לי לשאול עליו את הרופאה שלי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרוגם שכחתי להוסיף
טלי03/09/2008אובחנתי בעבר גם כסובלת מהפרעת קשב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציטלופראם
05/09/2008לטלי שלום
ציטלופראם הינה תרופה לדיכאון, חרדה וכפייתיות. הפרעות השינה הם חלק מתופעות הלווי האפשריות אך הרבה אנשים נוטלים את התרופה ללא כל קושי בשינה. הפרעות שינה מאוד שכיחות בעולם ולצערנו לא תמיד יש מענה טוב. מאוד חשוב לנסות לישון ללא תרופות שינה אבל לפעמים אין ברירה. בכל מקרה אחרי שלוקחים קלונקס תקופה ערוכה צריך להפסיק אותו מאוד מאד בהדרגה. תרופות אחרות את צריכה לקבל דרך המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת מינון האפקסוראירה03/09/2008אני בת 27 לוקחת אפקסור XR 150 כבר 5 שנים כל יום התופאות של ההיפרונטילציה נעלמו קל לי לינשום ואני סה"כ מרגישה בסדר לפני חצי שנה ילדתי והיתי שבוע מאושפזת עם דיכאון לאחר לידה ... ולאחרונה הרופא משפחה הציע להתחיל להוריד בהדרגה את המינון על מנת להפיק בכלל.... עברתי לקחת 150 ו 75 מג לסירוגין ... הבעיה שיש לי סחרחורות מאוד רציניות כל יום המצב רוח ירד פלאים האגרסיות עולות ואני בדיכאון...אני יודעת שאחת התופעות של הפסקת האפקסןר היא סחרחורת...איך אפשר להתמודד עם זה כשיש תינוק בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהורדת מינון האפקסור
05/09/2008לאירה שלום
אחרי כ"כ הרבה זמן על efexor צריך לרדת ממנו מאוד לעת. עדיף לרדת ב 37.5 מיליגרם כל שבועיים. צריך לקחת בחשבון שלפעמים מחלת החרדה חוזרת והסימפטומים הם תוצאה מהחרדה ולא מהפסקת ה efexor .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי המינון
אירה06/09/2008הרי אי אפשר לחלק את הכדור אז איך יורדים ב 37.5 מג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי המינון
06/09/2008לאירה שלום
את צודקת שאת הכדור של efexor או viepax שהם xr לא מחלקים אותו מאחר והדבר פוגע במנגנון של ה שחרור המושהה. אבל יש גם viepax רגיל של 37.5 מיליגרם וכך יורדים יותר לעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שויאפקס עושה לי תופעות
אירה07/09/2008ממש לא טובות והאפקסור מעולה לי... ואיתו אני מתפקדת בלי בעיה בכלל כאילו אין לי בעיה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לפרופסוריהודה ע03/09/2008שלום רב, אני סובל מocd קשה מאוד אני משלב בטיפול שלי 2 כדרי קלונקס 4 כדורי פלוטין 2 כדורי קסאנגיס וכדור ריספרדל אחד וכל זה ביום אחד! אני סובל מלחצים אדירים מידי פעם ביום יום עקב מחשבות לא ברורות והזויות שאני לא מצליח להסביר ועקב מחשבות שהם אמורות להיות לא הגיוניות, אם היו שואלים אותי לפני שקרה לי מקרה שהוביל לחרדה וההתקפים, פתאום הפכו להגיוניות, אני לא שולט במצב כלל ואולי הן נראות לי הגיוניות בגלל שהן נחפרו לי בראש או בגלל שיש לי חוסר איזון כימי רציני במוח השאלה שנשאלת היא: 1. האם יש מצב שאני מאמין במחשבות ונדפקתי אולם אני יכול לבצע את הדברים בצורה יחסית רגילה בחיים למרות שהמוח שלי שטוף כל היום במחשבות אובססיביות לא ברורות בocd ואם כן אז מה עושים נגד זה...העניין משבש לי את כל החיים אני לא מצליח להסתדר ואני חושש מהכל ...והדבר הגרוע מכל שאני לא מצליח להתמודד עם זה 2. האם שילוב תרופות זה הוא תקין?! חשוב לציין שאני נוטל פלוטין כבר 4 שנים ואני חושש שמה התרופה לא משפיעה ולכן אני במצב כזה ירוד.... אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלות לפרופסור
05/09/2008ליהודה
אין ספק שלא קל לתפקד ולנהל אורך חיים סביר כאשר אתה במקביל צריך לאזן את המחשבות הכפייתיות שלך. אבל רק ככה תצליח. התנגדות למחשבות היא הדרך היחידה להמשיך בחיים רגילים. לפעמים מאוד קשב לעשות את זה אבל על תוותר! השילוב שאתה מקבל הוא מורכב ורב אבל לפעמים אין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרלברוך02/09/2008לפני יומיים היתחלתי לקחת לוסטרל .רציתי לדעת אחר כמה זמן יודעים שכדור לא מתאים לגוף כי אני חודשיים סבלתי עם רסיטל ? תודה מראש ברוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל04/09/2008ברוך שלום,
צר לי שסבלת חודשים מרסיטל. אבל חשוב לקחת בחשבון שלוקח זמן למצוא תרופה מתאימה. ללוסטרל לוקח כשבועיים לפחות עד שההשפעה תורגש במלואה. אם אחרי שבועיים לא תרגיש שיפור אפילו במעט ויהי תופעות לוואי שלא פוחתות יש לפנות לרופא על מנת לבחון את השפעת הכדור. תהיה במעקב רפואי כל שבועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשק מיניע.01/09/2008שלום רב, אני נוטל מזה כשנתיים סרוקסט (התופעה שאובחנה אצלי היתה O.C.D). הכמות היומית שאני נוטל ביום היא 60 מ"ג שהם כשלושה כדורים. אחת מתופעות הלוואי הכי מורגשות היא העדר חשק מיני. הייתי מבקש לדעת האם זו תרופה שיש לקחת לכול החיים? מה אומרת הספרות הרפואית בקשר לזמן נטילת התרופה? האם אפשר להפסיק באיזשהו שלב ? זה מקשה עלי בתחום הזוגי מאוד, וזה יוצר תסכול רב אצלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל01/09/2008שלום לך,
כדי לשקול אפשרות של הורדת התרופה את צריכה להיות בעלת שליטה רבה במיומנויות ההתמודדות עם OCD על מנת למנוע חזרתיות של ההפרעה. ניתן לרכוש כלים אלו על ידי שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית. טיפול CBT הינו מובנה, קצר וממוקד ומאשפר לך לזהות ולשלוט בצורה יעילה בסימטומים כאשר תהיה ללא התרופה. באופן כללי, ברגע שמפסיקים את נטילת התרופה הסימפטומים חוזרים.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפסיכיאטראור31/08/2008אחרי 3 שנים של 15 מג ציפרלקס (בעיה של חרדות והתקפי פניקה) העלתי ל-20, מרגישה שבועים בחילות וכאבי ראש, אבל מעט שיפור בחרדות. מתי זה יעבור התופעות לוואי האלה? והאם ניתן להעלות על 30 מג"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לפסיכיאטר
05/09/2008לאור שלום
מינון הצ'פרלקס הוא בין 10-40 מג ליום. לכן יש מקום לשיפורים. תתיעצי עם המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להריוןאלמונית31/08/2008שלום אני רוצה לספר קצת על המצב ולקבל תשובות בהתאם אני בהריון בשבוע ה6 להריון אני הייתי מטופלת בציפרלקס 10 מל ליום אני בהפסקה מהכדור כמעט שנה המצב בגדול ככה ככה כל התקופה של ההפסקה מהכדור היא בעצם מילחמה יום יומית מי ינצח אני או המוח היו תקופות טובות יותר ופחות טובות מאז שאני יודעת על ההריון אני קצת בלחץ שמה הכל יחזור ליפעמים אני מרגישה שאני יכולה לנצח את המצב ולפעמים אני מרגישה שאני עומדת לאבד את עצמי אני שואלת אם אני צריכה לחזור ולישתות את הציפרלקס ואם מותר ביכלל בהריון או שכל המצב זה תקופה חולפת ואני צריכה פשוט להמתין והמצב ישתפר אני רוצה להוסיף שאני נשואה ואמא לשתיי בנות אני כן מתפקדת בבית אני עושה הכל אבל לא כייף להיות כל היום במחשבות מי ינצח אני או המחשבות הרעות אין לי חס וחלילה מחשבות אובדניות אני רק מפחדת שחס ושלום אני יאבד שפיות זה בעיקר הפחד שלי כי יש לי הרבה תחושות בילבול ועצבות ואז אני מנסה להרים את הראש במחשבות חיוביות שזה עוד מעט יעבור כמו שאמרתי אני כל הזמן במילחמה .תודה רבה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני לכחתי כל ההריון אפקסור
אירה01/09/2008זה הציל אותי כי אם לא היתי לוקחת היתי קופצת מהחלון תרתי משמע ההורמונים משתוללים הדיכאון משטלת ואת מבולבלת...מקווה שישתפר..ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה להריון
06/09/2008לאלמונית שלום
תקופת ההיריון היא תקופה עם סיכון גבוה יותר לנשים שסבלו בעבר מדיכאון או חרדה. המצד נוטה לחזור בקופה זו. ניתן לקחת תרופות בזמן ההיריון עם דרגת בטיחות גבוה. אני ממליץ לך לפנות למכון טרטולוגי כדי לקבל יעוץ על תרופות בזמן ההיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקסגלי30/08/2008שלום רב, התחלתי טיפול בציפרלקס לפני מס' ימים. מחיפוש באינטרנט אני רואה כי הכדור גורם להשמנה ממשית אצל מטופלים. (ידעתי זאת אבל אני מופתעת עד כמה) בכל אופן שאלתי היא האם הוא גורם לתיאבון מוגבר, או לפירוק שונה של השומנים בגוף- כלומר ממש משנה את ספיגת האוכל בגוף? אני שמנה גם כך ולא מעוניינת להעלות אפילו לא קילו אחד. אם מדובר בתיאבון מוגבר אתמודד, אך אם לא בטח אאלץ להפסיק. בתודה מראש, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגלי - אני מצטרפת לשאלה
ננה30/08/2008לקחתי אתמול את הכדור הראשון.... בחשש רב. גם אני נורא חוששת מהשמנה. דווקא יש לי פחות תיאבון ביומיים האחרונים.. שיהיה לנו בהצלחה. אחזיק אצבעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
06/09/2008לגלי שלום
צ'פרלקס גורם להשמנה רק לעיתים רחוקות מאוד. תנסי את התרופה, תשגיחי על התיאבון ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדהגלי28/08/2008שלום, אני בת 29, נוטלת כדורים אנטי דיכאוניים - ויאפאקס - מזה מספר שנים. בעבר סבלתי מהתקפי חרדה ומדיכאונות, אך בעקבות הטיפול התרופתי מצבי היה יציב. לפני כשלושה חודשים התחלתי טיפולי פוריות, והזרקתי לעצמי הורמונים מידי יום. במהלך הטיפולים היו לי מספר התקפי חרדה, אך לא רציניים. בשבוע האחרון, מיום שבת, למעשה, אני בחרדה מתמשכת וברמה גבוהה - דופק מהיר, נמלולים, חוסר תיאבון, ועייפות. אני כל הזמן פוחדת או למות או להשתגע ולהפוך סכיזופרנית/ מאושפזת בבית חולים לחולי נפש. בנוסף, יש לי המון לופים של מחשבות טורדניות ולא רציונאליות שמסתובבות לי בראש, ומתישות אותי. הפסיכיאטרית שלי העלתה לי את מינון הויאפקס ל- 150 מ"ג וזה רק מעייף אותי יותר. אני אמנם לא באותה רמת עוררות כמו לפני מספר ימים, אך עדיין חוששת מהתפרקות. בנוסף, היא הציעה לי לקחת קסאנקס מידי התקף, אך אני נרתעת מכך, וחוששת להתמכר. במקביל לטיפול התרופתי התחלתי טיפול בשיחות והיום אני אמורה להתחיל CBT, אבל אני די פסימית. אני נורא רוצה לצאת מהמצב הזה, ומפחדת שזה כבר לא יקרה. בעיקר אני מפחדת מסוף השבוע... כל הזמן בא לי לבכות ולהשתחרר ואני לא מצליחה... מה לעשות? האם אני משתגעת? האם אצא מזה? בתודה מראש גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון וחרדה
30/08/2008לגלי שלום
תקופה של טיפולי פוריות היא תקופה של מתח. גם ההורמונים מוסיפים. תבדקי עם הגינקולוג שלך מה תופעות הלווי של התרופות שהוא נותן. המינון הנוגד חרדה של וויאפקס זהה למינון הנוגד דיכאון לכן הרופאה ממליצה נכון. השילוב הזמני אם קסנקס יכול מאוד לסייע. תפחדי פחות ותתרכזי בלהדגיש טוב יותר. תעשי דברים שמרגעים אותך. תלמדי הרפיה, ועוד. טיפול קוגניטיבי הוא מצוין. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאני היתי בהריון
אירה01/09/2008מצאתי לעצמי תחביב התעמקתי בדבר שאהבתי ואוהבת מכל בישול כי אני טבחית במקצוע...מאוד עוזר אם את מוצאת נחמה במשהוא תחשבי על העתיד והתינוק הנפלא שיהיה לך אחרי שתלדי את שוכחת מכל הבעיות כי הם כל כך נפלאים...אני אישית מאוד הישתנתי יש לי פחות התקפי חרדה בזכות הקטנצ'יק שלי כי הוא אושר גדול... ואני מקווה שזה יעזור.. חוץ מזה אני רק מקווה לטובות ושתעברי את הטיפולים בשלום ותהיהי אמא בקרוב. ב"ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש ליטול ציפרלקסננה28/08/2008אני בת שלושים, מזה שנים סובלת מסימפטומים של דיכאון (חוסר מוטיבציה, עייפות, ערך עצמי ירוד, מצב רוח משתנים, חוסר סיפוק..) אתמול אזרתי אומץ והתייעצתי עם פסיכיאטר. קיבלתי מרשם לציפרלקס (כדור ביום). יש לי פתאום "רגליים קרות". קראתי בפורומים כל מיני סיפורים של אנשים על הטלת תרופות לדיכאון (לאו דווקא ציפרלקס, אלא כל מיני מאותה המשפחה). הפסיכיאטר ציין בפני שעד שהגוף שלי יתרגל לתרופה, עלולים להיות לי בחילות, בלאגן בבטן, חוסר חשק מיני (שגם ככה אין). הוא לא ציין שאני עלולה להיות נורא נורא עייפה, ושהסמפטומים שאני חשה עלולים להתגבר בצורה קיצונית... אני מרגישה שאולי הוא לא טרח לתת לי את כל התמונה. האם הפחד שלי מוצדק? למה יש אנשים שהם כל כך נגד התרופות האלו? נראה לי שכאילו יש catch ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקחי את הכדור ונסי במקביל לעבור טיפס
משה29/08/2008הכדור יסייע לך מאד ויתן לך שקט שאת זקוקה לו מאד. תופעות הלוואי לא רציניות. גם החשק המיני לא נעלם לגמרי, הוא מופיע בזמן שצריך והכל בסדר. אל תחששי ואל תושפעי מסטיגמות ודיעות קדומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה נתנאלmoche28/08/2008בבקשה תעני לי על השאלות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראירנה נתנאל
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2008מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות מוזרותיהודה ע28/08/2008שלום ותודה אני נוטל פלוטין מיזה 3 וחצי שנים משום שאובחנתי כאחד שסבל מocd.... בשבועיים האחרונים אני מרגיש ממש מוזר...בספק אם אנשים הם אנשים...או באופן כללי אם כל דבר הוא אכן הוא ...אני חשש שאני אתחיל לפחד מכל דבר משמע מכל דבר שקורה לי!...אני מבצע הכל בצורה רגילה אולם הראש חושב בחלקו אחרת בצורה הזוייה ורציפה שלא ברורה לי ...אני חושב שאיבדתי חלק מהשפיות ואני לא מגזים....אני מאוד מקווה שלא....חשוב לי לאמר שאני כלל לא מגזים ואני חושב שאני סובל כי המוח שלי משדר שזהו דבר אמיתי.... אם הייתי רוצה להחזיר את חיי אחורה אני יודע בדיוק מה הייתי רוצה אבל אני מאוד משובש כרגע ובספק אם אשאר שפוי... רציתי לדעת את דעתכם בנושא ארצה לדעת אם עקב השימוש הארוך בפלוטין אולי אני צריך להחליף תרופה כמו שלמי שיש כאב ראש וכדור אחד כבר לא עובד ומטיב עימו אז הוא מחליף כדורים.... כלומר הפלוטין כבר לא אפקטיבי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעות מוזרות
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2008נתי שלום,
אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל שלך ולדווח לו על התופאות החדשות. ייתכן ונדרשת אבחנה מעמיקה של מצבך ושינוי תרופתי. יתכן וכדאי לך לעבור סדרה של טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT על מנת לרכוש מיומנויות שליטה במצב ולהגיב בצורה נכונה על המחשבות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)