מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאו ואכזבה!סיוון26/10/2008
שלם רב! שמי סיוון אני בת 15 ולומדת בתיכון שנה ראשונה. הבעיה שלי היא שאני נוטה להכנס לדיכאון, ואף חברות שלי אומרות להכינס לרחמים עצמיים. ישנו דבר שבעצם מפריעה לי מאוד עכשיו הוא מיבחן מיעבר. אני תלמידה מצטיינת, הציונים שלי מאוד גבוהים ותמיד היו. כמו כן גם במתמטיקה. עד כיתה ט'. בכיתה ט' היה לנו מורה חדש, שאהב להתייחס יותר לתלמידי שיותר בולתים בשיעור, שצועקים יותר, או צוחקים, יותר פתוחים כאלה, לא כמוני.(סגורה יותר) ולכן לעיתים שרציתי לקבל תשובה לשאלה מסויימת שהייתה לי, הוא פשוט לא שמע אותי\או לא רצה לישמוע. בסופו של דבר שנה שעברה הלך לי פשוט גרוע במתמטיקה! אף פעם לא היה לי דבר כזה, תמיד ציוני היו גבוהים מ- 90 מאז שאני זוכרת את עצמי. ובסוף שנה המורה שם אותי ב- 3 יחידות. ואני כמון היתנגדתי אבל לא הייתה לי כל כך ברירה. ואז היה מבחן מעבר, אשר לא יצלחתי לעבור, וזה פשוט הפיל אותי ושעקתי בדיכאן! ירגשתי מושפלת, מאוכזבת מכולם, אבל מעצמי בעיקר, ירגשתי שצוחקים עלי. השנה יש עוד מבחן נוסף, והיום עשיתי אותו. עוד הזדמות לעבוד ל-4\5 יחדות לימוד. התכוננתי לכך חודשיים. ההורים שלי שילמו הרבה כסף למורה פרטי על מנת שאני יעבור ויצליח. והיום, כשעשיתי את המבחן, אני מרגשיה שאני לא יעבור. אני איכשהו יודעת.. אני עניתי על כל השאלות, אבל היום דברים שלא יצעו לי. לפחות כך נדמה לי. חברות שלי אמרו לקוות לטוב, אבל איך אני יכולה, אם אני יודעת שאני לא יעבור. ואם אני לא יעבור- מבחינתי זה סוף העולם, אולי זאת נישמעת הגזמה, אבל אני ישקעתי בזה מאמצים גדולים, זמן, סבלנות- וכסף שההורים שלי נתנו. אני מרגישה שעכשיו אני יאכזב את עצמי יותר מאי- פעם. וכך גם אתץ הורי שאאמינו בי, ותמכו בי. אי כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה. תודה מראש.:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאו ואכזבה!
01/11/2008לסיוון שלום
קודם קל עליך להגיד לך שאני לא מומחה לטיפול במתבגרים לכן עליך לפנות לפורוס מתאים. אבל אוכל לומר לך שהרבה דברים בתום הריגשי משניים למחשבות לא טובות על עצמנו. את אומרת שיש לך הרבה תכונות טובות ושאת גם מצטיינת. תני הרבה מקום למחשבות חיוביות ומעת מקום למחשבות שליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאוןאני26/10/2008לכבוד פר' גרנהווס,אני חולה בדכאון עמיד ויש לי מספר שאלות1]אני עצבנית מאוד האם לזה פתרון2]האם יש סכוי אחרי 3 שנים לצאת מהמחלה הזאת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדכאון
01/11/2008אני תמיד אומר למטופלים שלי ש "הדבר היחיד הטוב דיכאון זה שהוא עובר". לכן אני ממליץ לך לא להתייאש ולהמשיך לנסות. לעיתים קרובות כדי להתגבר על דיכאון צריך לשנות סגנון חיים. האם יתכן שעוד לא דאגת לבדוק מה את יכולה לשנות כדרך להרגיש יותר טוב? אני מקווה שתצליחי מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהאני25/10/2008אחותי מטופלת אצל פרופסור גרינהווס ורציתי בשמה להודות לך על הטפול החם שחייבים במחלה כמו דכאון עמיד שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה
26/10/2008תודה לך אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני26/10/2008אני מסכימה לכול מילה פר' גרנהווס גם רופא אך לא פחות חשוב אדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מתרופהאני25/10/2008אני חולה בדכאון עמיד,כעת הוחלפו לי הכדורים ויש לי בעיות גמילה מהכדורים הישנים אני רוצה לדעת כמה זמן פחות או יותר עד שהגוף חוזר לעצמו פחות או יותר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מתרופה
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2008שלוםלך,
כדי לענות על שאלתך אשמח לתאור יותר מפורט: איזו תרופה הוחלפה באיזו תרופה, מה הן התופעות שהנך חווה, כמה זמן נטלת את התרופה הקודמת וכו'?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וצרבתאורי25/10/2008אתמול לקחתי ציפרלקס חצי כדור בפעם הראשונה, קיבלתי זאת מהרופא שאבחן כי אני סובלת מחרדה. לקחתי את הכדור בערב ומאז יש לי תחושת "שרפה" ו "בערה" בבית החזה ונאמר לי שזה כנראה צרבת. האם זוהי תופעת לוואי מוכרת? האם זה יעבור לאחר תקופת הסתגלות לתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרועוד שאלה...
אורי25/10/2008אני מתחילה טיפול פסיכולוגי במקביל כדי ללמוד להתמודד עם חרדה ומתח נפשי. האם השימוש בציפרלקס יגרום לי יחד עם הטיפול הפסיכולוגי להיפתר מהחרדה אחת ולתמיד? אני לא רוצה לקחת כדורים הרבה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מציפרלקסשירה25/10/2008שלום, אני נטלתי ציפרלקס כחצי שנה ולפני כמה ימים החלטתי להפסיק ליטול אותם על דעת עצמי. בהתחלה הרגשתי טוב, אך אתמול התחילו לי סחרחורות שלא נפסקות והתפרצויות בכי עזות. היום לקחתי חצי כדור לאחר שקראתי שאמורים להפסיק בהדרגה את הנטילה. רציתי לשאול, האם תופעות אלו נורמליות? האם עליי להמשיך לקחת חצי כדור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מציפרלקס
25/10/2008לשירה שלום
הפסקה פתאומית של צ'פרלקס יכול לתת תופעות לוואי לא נעימות כולל הדברים שאת מתארת. כדי שתתייעצי עם הרופא. בדרך כלל יורדים לחצי כדור ל 10 ימים ואז אפשר שבוע נוסף של חצי כדור יום כן ויום לא. ואז מפסיקים. צריך לקחת בחשבון שלפעמים המצב בקליני שטופל בעזרת הציפרלקס יכול לחזור בשנית
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל וזקפהירון25/10/2008שלום רב, האם רסיטל יכולה לגרום לבעיה בזקפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל וזקפה
25/10/2008לירון שלום
קשיים בזקפה מופיעים אצל 20% מהמטופלים עם צ'פרלקס. לאחוז מסוים זה עובר תוך מספר שבועות ליתר צריך לשנות טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפסיכיאטר ?משה24/10/2008אבי סובל מדיכאון ומטופל מזה כחודשיים בציפרלקס וקלונקס אבל מה שמטריד אותי שהוא רושם כל דבר למשל, באיזה שעה קם באיזה שעה הלך לישון ,איזה כדור לקח ובאיזה שעה , מודד לחץ דם המון פעמיים ביום לפעמים כל חצי שעה ורושם על דף הכול ולא זורק אף נייר שרשם . האם זה נורמלי ? האם זה טבעי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לפסיכיאטר ?
25/10/2008
למשה שלום
הגבולות של התנהגות הנורמטיבית של האדם מאוד רחבים, הרבה תלוי באם הדבר מגביל את האדם או לא. תשוחח עם אביך על זה. לפעמים צריך להתייעץ עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTMSמיכל24/10/2008שלום, מבקשת לדעת האם הTMS יכול לפגוע בראש באיזשהיא צורה לטווח הקצר או הארוך? או שעדיין הטיפול בTMS הינו חדש ולא יודעים על השפעתו לטווח הקצר או הארוך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרTMS
ד''ר אירנה נתנאל24/10/2008איילה שלום,
TMS לא פוגע בראש.
מידע נוסף על TMS ניתן למצוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדה חברתיתגלית23/10/2008שלום, אני סובלת מחרדה חברתית, לא משהו רציני ובדרך כלל זה לא מפריע למהלך החיים שלי. הבעיה המרכזית שלי היא פחד קהל. כשאני צריכה לדבר מול קבוצה אני משתתקת ומופיעים אצלי כל הסימפטומים של חרדה (הזעה, דפיקות לב, בלק אאוט..). אני מתחילה את השנה השלישית והאחרונה ללימודים במהלכה אהיה חייבת לדבר מול קהל/קבוצה ואני חוששת שפחד הקהל ממנו אני סובלת עלול להכשיל אותי. אני לא יכולה להרשות לעצמי מבחינה כלכלית טיפול פסיכולוגי. רציתי לדעת אם יש אפשרות לקחת כדורים נגד חרדה שאותם אוכל לקחת לפני המצבים המלחיצים, איזה כדורים בדרך כלל מומלצים למצבים כאלה והאם רופא המשפחה יכול לתת לי מרשם או רק דרך פסיכיאטר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בחרדה חברתית
25/10/2008לגלית שלום
נראה מדבריך שאת סובלת בימיוחד מפחד קהל. אפשר לנסות טיפול בכדורי הרגעה לפני האירוע המפחיד או אפילו לנסות תרופה שנקראית propanolol (דרלין, פרולול) כ 10 מג שעתים לפני האירוע. תבדרי על זה עם רופא המשפחה כדי לוודא שזה מתאים לך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה מאודלי23/10/2008אני בת 17 ואני סובלת מחרדות. ככה לפחות זה נראה לי. כלומר כל פעם אני פוחדת ונכנסת לחרדות ממשהו אחר. כרגע זה פחד ממחלות קשות כמו איידס. כל הזמן אני חושבת על זה וזה לא נותן לי מנוח. זה פוגע לי בחיים החברתיים כי אני פוחדת לדבר עם אנשים או ליצור איזושהי אינטראקציה מחשש שאולי הם יכולים להדביק אותי או משהו. זה כולל עוד המון דברים ואם אני אפרט את כל המקרים זה לא ייגמר. בעוד שנה אני אהיה בצבא ואני לא יודעת איך אני אשרוד את זה. אני לא מסוגלת להיכנס לשירותים ציבוריים וכמובן שלא לעשות שם את צרכיי שוב בגלל חשש מהמחלה איידס גם אם זה כרוך בהתאפקות של יותר מ-10 שעות אז איך אני אשרוד בצבא? בבקשה בבקשה תעזרו לי! אני יודעת שאני נשמעת מטורפת. אולי אני באמת כזאת כבר אי אפשר לדעת.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה חשובה מאוד
25/10/2008להגר שלום
נראה שיש לך סימפטומים הקשורים למצב טורדני-כפייתי. לדעתי עליך לפנות לרופא משפחה ודרכו או בעצמך לפסיכולוג להערכת מצבך. טיפול מאוד יעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קוגנטיבייעל23/10/2008שלום, מהו טיפול קוגניטיבי ובמה הוא שונה מטיפול פסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול קוגניטיבי
ד''ר אירנה נתנאל24/10/2008יעל שלום,
טיפול קוגניטיבי הינו גישה בתוך הגישות הפסיכולוגיות הטיפוליות הרבות.
דוגמא על טיפול קוגניטיבי בדיכאון מתואר בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחצים באימוןזמן יקר23/10/2008שלום בן 39 בריא מתאמן במכון כושר וסובל בזמן אימון מלחצים בראש כמו כן אותה תחושה גם תוך כדי אכילת ארוחה משביעה מרגיש את הראש מתמלא לחץ שהופך לכאבי ראש בסוף כך כבר שנים רבות שאני סובל וחשבתי שזה טבעי עד שדיברתי עם חברים והם אמרו שלהם אין תופעות כאלה ברקע סובל מחרדות בתקופות רחוקות מאד או עקב מקרה מפחיד התחיל לפני 7 שנים עקב מריבה משפחתית שגרמה לנתק משפחתי 3 שנים ועכשיו הכל בסדר טופלתי בקלונקס שבוע ומאז ללא כדורים התקף חרדה כשמגיע מגיע לשעתיים ונעלם שוב פעם ב.. לתשובתך אודה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבנוסף
זמן יקר23/10/2008בחיי היומיום נתון למצבי רוח משתנים דיכאונות קלים אך משתדל לאהוב את עצמי ולעשות דברים שעושים לי טוב מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחצים באימון
25/10/2008למאיר שלום
את הכאב שאתה מתאר לא קשור לחרדה. אני ממליץ לך לפנות קודם קל לרופא משפחה לבירור. כאב ראש בזמן מאמץ מצריך התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון .. בן 17 וחצימאור23/10/2008אני בן 17 וחצי וכבר מגיל 16 וקצת הייתה לי תקופה שהייתי בדכאון .. לפעמים זה עובר ואני שוכח אבל אז קורה איזה מקרה שאני מתחיל להשפיע על עצמי בראש ישר ושוב אוכל סרטים ונכנס לזה.. נגיד קרה לי עכשיו מקרה עם איזה מישהי וראיתי שפגעתי בה וזה מה זה כאב לי אני לא מאוהב בה או משו אבל ישר עבר לי בראש מחשבות ונכנסתי לזה שוב.. לא י7ודע כבר מה לעשות. . ולא נעים להגיד להורים שלי שאני סובל מדכאון.. והאם זה עובר מתישהו ? נימאס לי מזה כבר.. יש לי חברם והכל ואני רגילל לגמרי בהכל אבל תמיד אני נדפק עם המחשבות האלה והתחושות המגעילות האלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדכאון .. בן 17 וחצי
25/10/2008למאור שלום
אתה מתאר את המעגל הטיפוסי של דיכאון שמתחיל עם אירועים שליליים, מוביל למחשבות שליליות של כעס עצמי, חרדה ודיכאון ואז מתחיל מעגל שלילי. הסוד הוא באיזון המחשבות השליליות ובהגמשתם. אפשר לתרגל את זה בעזרת מטפל קוגניטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר
מאור26/10/2008מטפל קוגנטיבי זה בעצם פסיכולוג ? אל מי אני צריך לפנות ? והאם הטיפול יועיל לי באמת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה בבקשה?=\
מאור29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר
01/11/2008למאור שלום
מטפל קוגניטיבי מתייחס למחשבות שמטרידות את האדם והקשר של המחשבות לרגשות וההתנהגות. מטפל קוגניטיבי התנהגותי יכול להיות פסיכולוג, עובד סוציאלי, או אדם שלמד את השיטה בצורה ממוקדת בתוכנים הכשרה מתאימה.
שום דבר "לא בטוח עוזר", אבל ההתפתחות האישית שיכולה לקראות בזמן טיפול מאוד יכול לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבהפרופ' . יש לך מטפל להמליץ ?
מאור03/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירוליאור21/10/2008שלום, אני נוטל ציפולקס מס' חודשים וכעת הוצע לי להחליף את התרופה בתרופה בשם מירו (עקב תופעות לוואי הקשורות לתפקוד המיני וכן עקב בעיות שינה שהציפרלקס לא פותר). ברצוני לשאול האם אכן מומלץ להחליף את הציפרלקס במירו? מהם תופעות הלוואי של המירו ומעוניין לדעת האם יכול לגרום להשמנה? בתודה מראש, ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמירו
25/10/2008לליאור שלום
מירו תרופה שלא גורמת להפרעה בתפקוד המיני אבל יכולה לגרום לעייפות גדולה וגם לעלייה משמעותית בתיאבון. כאשר אני ממליץ על מירו אני אומר זאת לאדם ומציע לו לעקוב מקרוב על התיאבון. עם הבתאבון עולה הצורה משמעותית אני מפסיק את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)