מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות גבוליתדני03/11/2008
מה עושים כאשר בן אדם עם הפרעת אישיות גבולית (בן 31)לא רואה את עצמו כאחראי על מצבו והתפתחותו, ו/או לא מודע לעצם היותו חולה,ו ורק מאשים את הסביבה הקרובה כאחראית ? איך יוצאים מה-LOOP האינסופי הזה (שכולל את כל התופעות ושמתיש אותו ואת האנשים שהוא חשוב להם ) ??? אשמח לקבל ייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008דני שלום,
אחד הקשיים המאפיינים הפרעת אישיות גבולית זה קושי ביחסים בינאישיים. במצב כזה גם הסביבה נפגעת וגם הסובל. אחת הגישות מסברה התנהגות זו כצורך בלתי פוסק למלא צרכים בסיסיים (אהבה, ביטחון, קבלה וכו') שלא מולאו בצורה תקינה בשלבים התפתחותיים הראשונים בילדות. טיפול בהפרעת אשיות מורכב וקשה במיוחד דווקא בשל הקושי היחסים הבינאישיים. כיום יש גישות טיפוליות חדשניות ומאוד יעילות שפותחו במיוחד לטיפול בהפרעת אישיות גבולית.
נשמח לעזור!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהנתי02/11/2008
שלום שמי נתי ואני שחקן כדורסל מוביל בקבוצתי והמאמן מניח עלי הרבה לחץ ולפעמים כאשר אנחנו מפסידים אני מרגיש שהכל קרה בגללי ויש לי גם לחץ בחזה מזה ובנוסף אני מתמודד עם הרבה לחץ מהבית ספר.. אני לא יודע מה אני כבר יכול לעשות ואני לא רוצה ללכת לפסיכולוג בבקשה אם מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות אני אשמח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008נתי שלום,
טכניקות הרפיה מאוד יעילות כדי להשתחרר מלחצים ולהפיק מתחים. קיימות מספר טכניקות עיקריות: הרפיית נשימות, הרפיית שרירים, דמיון מודרך, מדיטציה ועוד. בחנויות ספרים יש ספרים רבים בנושא.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת המלצהבחור02/11/2008
שלום רב, במידה ואני רוצה לנסות טיפול כתוצאה ממתחים נפשיים בעקבות "שאלות ומחשבות על החיים", (חששות, עתיד וכו') למי עלי לפנות? לאיזה סוג של מטפל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות ומחשבות על החיים
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008שלום לך,
אתה יכול לפנות לפסיכולוג באופן פרטי או דרך קופת חולים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לחרדות.יואב02/11/2008
לפסיכיאטרים שלום, אני הייתי מטופל כ3 שנים בסרוקסט בעיקר כנגד חרדה חברתית בעקבות משבר שקרה בעת שהייה בחו"ל. יש לציין כי הטיפול נעשה במקביל לטיפול פסיכיאטרי. הכדור אכן הוריד את המשבר אבל להעלים את החרדה החברתית הוא לא העלים. אחרי 3 שנים עם הכדור לקראת סיום השנה השלישית ללימודי באוניברסיטה בארץ הפסקתי לקחת אותו - בעיקר מפחד מההשלכות וגם בגלל שלא הרגשתי שאני צריך אותו יותר כי לטפל בבעיה הוא לא הצליח. לאחרונה אני מנסה טיפול בדיקור ותרופות אלטרנטיביות. במשך כשנה לא הורגש כל הבדל בשל אי נטילת הכדור... להפך הערנות עלתה פלאים... ההזעה הפסיקה וכו'. לאחר שנה לקראת סוף השנה הרביעית ללימודי כנראה בעקבות לחץ מטורף של כ15 בחינות סיום ברצף ולילות שלמים של חוסר שינה או שינה של שעה אחת התחלתי לסבול מחרדה משינה כלומר פחד ללכת לישון... (שלא אתעורר או שיקרה לי משהו) כמה מטורף שזה ישמע. ממה שאני זוכר זה התחיל בקריאה של כתבה על חדר מלון שנפרץ בעת שהאנשים ישנו. במשך שבועיים לא הצלחתי להרדם אלא עם כדורי וואבן ולא להרבה שעות מקסימום 6 שעות... חזרתי לסרוקסט (כמובן שהפסקתי עם הוואבן) חרדת השינה ירדה אבל גם איתו אינני מצליח להרדם בשעות נורמליות... אני מצליח להרדם רק ב4 או 5 בבוקר או בשעות הצהריים וזה מונע ממני לנהל אורך חיים תקין. לאחרונה החרדה קצת התגברה. מעולם ב7 השנים האחרונות לא היו לי בעיות שינה... גם בשנים שלקחתי את הסרוקסט... להפך הייתי נרדם בקלות תוך 5 דקות. במהלך התיכון לא הייתי נרדם כל כך בקלות אבל בכל מקרה מעולם לא סבלתי מפחד מעצם ההליכה לישון. יש לציין שלאחרונה סיימתי את לימודי כך שלחץ הבחינות כבר ירד. החרדה הזאת ממש משגעת אותי ותכנון לנסוע להתמחות בחו"ל מלווה במחשבה חולנית של איך אני אלך לישון שם כל יום למרות שחייתי שם פעמים מספר לתקופות באופן עצמאי לחלוטין. האם יש טיפול יעיל לתופעה הזאת? אני ממש מיואש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2008יואב שלום,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם חרדה. וויתור על התוכניות שלך פירושו כניעה לחרדה ואיבוד שליטה על חייך. כניעה מחזקת, מקבעת ומנציחה את החרדות. כתוצאה מכך החרדות מתפשטות לתחומים נוספים של חייך, הדבר מביא לצמצום תפקודי והסתגרות. CBT יעזור לך להתמודד עם החרדה בצורה יעילה ולרכוש מיומנויות של שליטה גם לטווח הארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מהתרופהנוגה 8101/11/2008
אני בת 27 נשואה + סובלת מדכאון. לאחר הפצרות רבות לקחתי ציפרלקס ואני מרגישה מצוין, שמחה יוצרת, עושה והכל כרגיל. אבל אני עדיין חוששת שאתמכר לתרופה ואצטרך להגביר מינון עד ששום דבר לא יעזור. אני גם מפחדת שלא אוכל להיגמל מהתרופה או שלא אוכל להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה
מיכל02/11/2008שלום לך. אני לוקחת ציפרלקס כבר שש שנים על מינון קבוע. ניסיתי בעבר להוריד מינון ובאיזה שהוא שלב הפסקתי להילחם והשלמתי. כשנכנסתי להריון הפסקתי בהדרגה תוך שבועיים וכל ההריון עבר נפלא בלי תרופות. לקראת הלידה דאגתי לתמיכה פסיכולוגית ומיד אחרי הלידה חזרתי לציפרלקס. יש לי ילדה מדהימה בת 4 ועם התרופה אני חיה חיים מלאים. נכון שלא הסתכנתי בהנקה עם התרופה אבל זה נראה לי היום קטן וחסר חשיבות . הרבה יותר חשוב שיש לבתי אמא עם כוחות. עברתי תהליך ארוך עד שהשלמתי עם התרופה. היום אני חיה איתה בשלום רב. אין לי חשש מהריונות נוספים. הזמן היחידי שצריך להיות ערים לו הוא מיד אחרי הלידה, עד שהתרופה"מכסה". אז לקחתי לתקופה קצרה תרופות שמשפיעות בטווח הקצר. בקיצור זה מאד אפשרי. כיום אני לא עסוקה בזה. נכנסת לפורום מידי פעם כדי לעודד כי זוכרת כמה הייתי זקוקה לעידוד בימים בהם אני התלבטתי בשאלות האלו. תנסי להתיידד עם הציפרלקס...מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל עשית לי טוב על הלב
נוגה 8109/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוזק - בבקשה לצוות המקצועי..אור01/11/2008
הי אני נוטלת פרוזק כחודשיים עד לפני יומיים 20 מ"ג והעלנו את המינון מעט - תמיד פחדתי להתחיל עם הכדורים מפחד מוות להשמין ואחרי שיכנועים רבים החלטתי לנסות ולהיות עם היד על הדופק - עד עכשיו אני יכולה יותר לזקוף נקודות זכות לכדור מאשר נזק אישי- אני מרגישה שיפור מה במצבי וגם חוסר תאבון יחסית ללפני לקיחתו - גם אז לא הייתי "באטרף" לאוכל אך יותר הרגשתי שאני מחפשת כל הזמן משהו להכניס לפה ממקום של חוסר שקט נפשי והמצב השתנה לטובה, אך יש בי פחד ועליו אני מאוד רוצה תגובה מקצועית- היש סיכוי שבעוד תקופת מה הכדור תופעת הלוואי שלו שלאחר תקופה נלקח "תצא נגדי" וגופי יצבור מאגר שומנים כתוצאה מהאטת חילוף חומרים או צבירת נוזלים או איזשהו משהו שצפוי להתפרץ אחרי תקופת הלקיחה של הכדור? בבקשה בבקשה בבקשה גדולה עזרו לי לקבל תשובה הכי קרובה לאמת שניתן - מבחינתי זה עניין של חיים ומות כן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק - בבקשה לצוות המקצועי
01/11/2008לאור שלום
פרוזק ברוב המצבים לא גורם להשמנה. בדרך כלל אין תופעות לוואי שמופיעות כעבור זמן. צריך לעשות בדיקות מעבדה ולהיות במעקב רפואי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכול להפסיק לשתות אלכוהולאלי01/11/2008היי שמי אלי ואני בן 35 חשבתי שיש לי שליטה על אלכוהול אבל אני יודע שלא כל יום אני אומר היום אני לא ישתה אבל זה לא ככה אני מסיים את העבודה בא הביתה ושותה ואז ישן שאני קם בבוקר אני מרגיש לא טוב עם עצמי כי שתיתי ויש לי ריקנות שאין לי שליטה על זה יש לציין שפעם לא שתיתי במשך שנה וחצי רצוף ואז אמרתי לא נורא בירה פה בירה שם וזה כבר עבר לוודקה פה וודקה שם היום זה כל יום אני מבקש עזרה כי זה קורה לי כבר חודש וחצי שזה ככה בתדירות יומיומית אני מבקש עזרה מכל מי שמוכן לעזור לי בתודה אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא יכול להפסיק לשתות אלכוהול
01/11/2008לאלי שלום
אני ממליץ לך לכתוב בפורום של התמכרויות שדר' דנון מנהל ב BeOk* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון חד קוטבימיכל31/10/2008מה זה אומר דיכאון חד קוטבי ומה הקשר שלו לדיכאון עמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון חד קוטבי
01/11/2008דיכאון חד קוטבי הינו דיכאון שחוזר על עצמו בחיים של האדם בלי תופעות נוספות של מצב רוח מרומם או פעילות יתר. דיכאון עמיד יכול להיות גם חד קוטבי וגם דו קוטבי. הדיכאון נקרה עמיד כאשר הוא לא מגיב לתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור גרינהאוסמיכל31/10/2008שלום בפגישתנו האחרונה אמרת לי שגרייה מגנטית למוח לא מתאימה לי רציתי לדעת למה? איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפרופסור גרינהאוס
01/11/2008לאיילה שלום
הטיפול בגרייה מגנטית מיועד לאנשים שסובלים מדיכאון. במצבים של דיכאון הגרייה המגנטית יכולה מאוד לעזור.
הפורום הוא לא מקום לתשובות אישיות מאין זה שאת שואלת. אשמח לענות שוב בפגישה חוזרת שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על אישפוזלאה31/10/2008לאחרונה חלה התדרדרות במצבי והלכתי לבי"ח אברבנאל במרפאת חוץ אמרו לי שאהיה במחלקה פתוחה והסכמתי וחתמתי פתאום אני מגלה שאני מאושפז במחלקה סגורה. למה עשו לי תרגיל כזה? וכשביקשתי אחרי שבוע להשתחרר הם הסכימו מיד. מאוד מוזר מה ההגיון שעומד מאחורי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה על אישפוז
ד''ר אירנה נתנאל31/10/2008מקרה מוזר מאוד, את כול השאלות כדאי להפנות לצוות של האשפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מוצלחת מצ'פרלקס? היתכן?נעמה30/10/2008לפרופ' גרינהאוס שלום, לפני כ 5 שנים התחלתי להשתמש מדי יום ב 10 מ"ג צ'פרלקס בעקבות דיכאון (לא עמוק וקיצוני) שתקף אותי בעת שליחות בחו"ל. הכדור מאד שיפר את מצב רוחי ובעיקר את היכולת שלי להיות ממוקדת בשיחות שניהלתי שם עם הפסיכולוגית . מאז לא העזתי להיגמל, למרות שאני במקום אחר לגמרי בחיי. חזרנו ארצה, אני פורחת מקצועית ונהנית מחיי זוגיות ומשפחה טובים מאד. לא במתכוון הפסקתי את השימוש בכדורים לפני 3 שבועות כי פשוט שכחתי לקחת אותם עמי לחופשה משפחתית. אני מודעת לכך שמומלץ לעשות את זה בהדרגתיות אך יחד עם זאת אני חייבת לציין שאני מרגישה מצוין. איני חובה תופעות לוואי ואפילו חשה רגועה ונינוחה יותר. האם עוד צפויות לי תופעות לוואי או שמא אכן גם זה קורה? מקווה שכן, מחכה לתשובתך, תודה מראש, נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מוצלחת מצ'פרלקס? היתכן?
01/11/2008לנעמה שלום
זה מצוין שלא הרגשת דבר שלילי. לא צפוי שתופעות של הפסקה יופיעו עכשיו. תמשיכי להרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתו של הפרופסור
נעמה04/11/2008המון תודה על התשובה המעודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה לילדיםערן28/10/2008שלום רב, עדיין אין לי ילדים, אך כמובן מקווה שיהיו לי בהמשך, רציתי לדעת כיצד ניתן להימנע מחרדה או דאגה מוגזמת כלפיהם, לדוגמא כאשר נמצאים מחוץ לבית בפעילויות שונות ולא להיות חרד לגורלם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדאגה לילדים
ד''ר אירנה נתנאל30/10/2008ערן שלום,
כשיהיו לך ילדים ותרגיש שדאגותך מוגזמות אז תטפל בעניין. כעת אין צורך לדאוג לגבי מה שיהיה בעתיד. ייתכן ואתה סובל מהפרעה יותר רצינית שהי התעסקות סביב מחשבות אובססיביות ולכך נדרש אבחון מעמיק של איש מקצוע. כדי לפנות ליעוץ מקצועי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לחבר במצוקהorna28/10/2008שלום, חבר, אינו מתפרנס כמה שנים, התגורר אצל אחיו בידיעה שזה זמני עד שימצא דירה אולם לא חיפש דירה והחליט להישען עד שיגידו לו ללכת, וכך קרה. כרגע אין לו היכן לגור ולדבריו גם באוטו זה בסדר לישון. הוא בטוח שאין לו שום בעיה. נהפוכו. מרגיש שהוא נימצא בתהליך של התפתחות והעצמה אישית.טוען שכך טוב לו. בעבר היו לו דיבורים על התאבדות. איך גורמים לאיש יקר לאסוף את עצמו ולהגיע לטיפול במרפאה לבריאות הנפש? תודה על העזרה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוטיבציה לטיפול
ד''ר אירנה נתנאל30/10/2008שלום לך,
דאגתך מאוד מובנת כי כנרא שחברך חשוב לך ואת מנסה לעזור לו.
באופן כללי, כדי לעזור לאדם הוא חייב קודם כול להודות בכך שהוא סובל, שיש לו קושי מסויים, שיש לו בעיה. לפני שזה קורה עזרתך מאוד מוגבלת ומסיימת אך ורק בבקשות לפנות לטיפול תוך שיקוף של מצבו והפניית תשומת לבו להשפעת מצבו על סביבתו הקרובה ועל יחסיכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון שחוזר כל הזמןמרמלדה27/10/2008מזה כ- 10 שנים אני סובלת מדיכאון חד קוטבי שנמצא ברקע כל הזמן. אני מטופלת בשניים ציפרילקס ובחצי אדרנקס. הדיכאון שלי משגע אותי אני מרגישה כל הזמן שאני מבעגלים של הרס יאוש ורצון לסיים את הכלץ אני לא ילדה אני כבר נשואה ואם למספר ילדים. אני מרגישה שאינני ראויה לחיות בעולם הזה כועסת על כולם ועל הכל. אני מאוד אוהבת את ילדי והם הסיבה היחידה שאני עדיין פה אבל המחיר האישי על ההשארות פה הוא נוראי. אני משחקת בכדורים ולא לוקחת כמו שצריך כל פעם שאני לוקחת כדורים אני מרגישה שאני לוקחת רעל לגוף אני שונאת את הכדורים ואת מה שהם מייצגים. הייתי במשך שנים בטיפול ואני רוצה ולא רוצה לחזור אליו אני מרגישה שהכל סוגר עלי. דיי נמאס לי ובזמן האחרון כל המחשבות הרעות חוזרות אליי. כולל הרצון למות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל30/10/2008שלום לך,
צר לי על הרגשתך! אני מציעה לך בראש ובראשונה להקפיד לקחת את התרופות באופן קבוע למרות התסכול והייאוש. בנוסף, ניתן לשלב טיפול תרופתי עם טיפולים חדשניים כמו גרייה מגנטית למוח שמאוד עוזרת במצבים של דיכאון עמיד. אפשרות נוספת לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית. במהלכה תרכשי מיומנויות התמודדות עם מצבך הנוכחי וגם עם הגלים החוזרים של דיכאון בעתיד.
כתבות נוספות בנושא ניתן לקרוא ב:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריה מגנטית למוח
מרמלדה30/10/2008הייתי רוצה לדעת מהי גריה מגנטית למוח? כיצד עושים זאת האם זה כואב כמה טיפולים נדרש לעשות והאם זה במכונים פרטיים או בבתי חולים כמה עולה טיפול כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריה מגנטית למוח
ד''ר אירנה נתנאל31/10/2008כתבות נוספות בנושא ניתן לקרוא ב:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
שוורץ31/10/2008אני אמנם רווק בלי ילדים, אבל אני רוצה שתידעי שאני מזדהה לחלוטין עם תחושותייך, אחת לאחת. מרגיש שהכל סוגר ופשוט אין מוצא, פשוט עסוק בל''סחוב'' את החיים בלי שום טעם. מאוד הזדהיתי עם כך שכתבת שאת שונאת את התרופות ומה שהן מייצגות. מעבר לכך שזה לא ממש עזר לי (בעבר כתקופה קצרה נטלתי תרופה נוגדת דיכאון) , אני מרגיש שאשנא את עצמי עוד יותר אם אקח תרופה, ולכן אני מעדיף להימנע מכך. הסיבה לכך שאני לא מתאבד (פתאום כשאני כותב את זה, זה יותר מפחיד מאשר רק לחשוב את זה), היא בעיקר שאני יודע מה זה יגרום להוריי ולא מסוגל לעשות להם את זה, וגם האמת שאני מפחד, וכך בעצם אני לא ''חי'' ולא ''מת'', מצב ביניים בלתי נסבל שכזה. כאילו שלא החלטתי האם אני ''ממשיך'' או ''מסיים'' עם המצב הזה. אני מתאר לעצמי שזה מאוד קשה להיות במצבך עם ילדים, ממש בלתי נסבל שאת יודעת שהם צריכים אמא חזקה (למרות שציינת שהם הנקודה החיובית בחייך), אבל פשוט אין לך כוחות, ואז זה בטח יוצר מלחמה פנימית בינך לבין עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בלתי נסבל
מרמלדה24/11/2008אני מרגישה שהכל יותר קשה לאחרונה. אני עושה הכל אבל בלי כוחות וכמעט בלי רצון יש לי עייפות פיזית ונפשית ממש חזקות. אני מרגישה חולשה כללית ואין לי שום יכולת לצאת מזה לבד. לצערי הרב עלי להתמודד לגמרי לבדי עם הכל וזה ממש אבל ממש קשה. איך ממשיכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה מאד
אלונה09/12/2008היי, קראתי את כל מה שעובר עלייך ורציתי לומר שאני מזדהה מאד. גם אני עוברת עכשיו תקופה שכזו, משהו חדש לגמרי עבורי, לא קרה לי אף פעם ואני רואה ומרגישה שההתמודדות לא קלה בכלל. אם תרצי לדבר ולעזור אחת לשנייה, אני אשמח מאד. תעני לי אם זה בסדר מבחינתך ונוכל ליצור קשר אחת עם השנייה. תרגישי טוב, ליבי איתך, קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה כל כך צודק, אני מרגישה בדיוק
אלישבע טל10/12/2008כמוך, עד לפני חצי שנה הייתי אומנית חיונית ונמרצת ופתאום נפל עלי דכאון בלי שום סיבה ולמרות שבעלי והבנות תומכים בי ואוהבים אותי, אני תלושה לגמרי ולא מתאבדת רק בגלל מה שזה יעשה להם, אבל עד מתי אפשר עם הריקנות הזאת?מקוה שתרגיש יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת שוב- מאוד מודאגתאורי26/10/2008נטלתי ביום שישי חצי כדור ציפרלקס בפעם הראשונה. מאז ועד עכשיו (48) יש לי תחושת שרפה חום וצריבה בבית החזה. האם זו אחת מתופעות הלוואי? זה יעבור? זו צרבת? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? יש צורך לפנות למיון? הפסקתי ליטול את התרופה, האם ישנם תחליפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשואלת שוב- מאוד מודאגת
01/11/2008לאורי שלום
את מתארת תחושות שאפשר לראות בתחילת טיפול עם תרופות נוגדות דיכאון מהסוג של צ'פרלקס. זה עודר מהר עם הפסקת התרופה. תפני לרופא המטפל. יש הרבה תרופות שאפשר לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)