מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת התריסיעלי27/08/2008
הי . אני בת 30. נשואה. חיה בחו"ל. יש לנו ילדה בת 6 חודשים. אני בן אדם שמח ואופטימי ומאוד מפוקס. לפני כחודש התחילו לי מה שנראה כהתקף חרדה. המוח לא מתפקד. פחדים. הרגשת מחנק. מתח.דכאון. בלבול. פנינו לבדיקות וגילו שתפקוד בלוטת התריס שלי הינו מאוד מאוד גבוה. הרופא הסביר שבהחלט יש מצב שזוהי הסיבה שיש לי התקפי חרדה ודכאון. התחלתי בטיפול תרופתי לפני כעשרה ימים. אני מרגישה שאני לא מתפקדת... המוח והדכאון והמחשבות משתלטות עלי.. התקפי החרדה באים בתדירות די גבוהה וזה מאוד מתסכל ומעייף.. קשה לי לישון או שאני מתעוררת מאוד מוקדם בבוקר. זה מאוד מתסכל אותי כיוון שאני מרגישה שעקב חוסר התפקוד שלי אני לא מתפקדת טוב עם התינוקת. וכמובן גם לא מתפקדת טוב בעבודה ועם בעלי. אך הכי מטריד אותי התפקוד עם התינוקת. האם באמת הכל יעבור ברגע שבלוטת התריס תתאזן או אולי יש לי גם דכאון שלאחר לידה? האם דכאון לאחר לידה יכול להגיע אחרי 6 חודשים? אני אציין גם שיש לי מתח עצום בעבודה. ידוע לי שאחרי לידה לוקח לכל ההורמונים בגוף להתאזן בערך כשנה. האם אפשרי שעקב הלידה ובלוטת התריס ההורמונים שלי לחלוטין משתוללים ולכן זה משפיע עלי כל כך קשה? זקוקה לעידוד... בתודה מראש. יעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2008יעלי שלום,
פעילות יתר של בלוטת התריס אכן גורמת להתקפי חרדה. כאשר תפקודה תתיצב גם החרדות יעלמו. הדיכאון כנראה התפתח על רקע של ההתקפים. לאחר ההתקף את מרגישה חסרת כוחות, חולשה ועייפות. תחושות אלו הן החלקים שמרכיבים את התקפי החרדה. גם יקיצה מוקדמת היא תופעה מוקרת שמתלווה להתקפים. כעת את מטופלת ובקרוב מצבך יתאזן. תרגישי טוב!
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים
יעלי28/08/2008אירנה יקרה. תודה על תשובתך אני חיה בחו"ל ואני גם אחרי לידה. התקפי החרדה או הדכאון גורמים לי לחוסר תפקוד כמובן גם עם בני. הלכתי כאן לפסיכיאטר שהוא גם תראפיסט שאמר לי שיש מצב שחוסר התפקוד בבלוטת התריס שבהחלט גורם לדכאון והתקפי חרדה כנראה משש משבש אותי והוסיף גם את הועבדה שיתכן שנוצר עקב כך דכאון שלאחר לידה. הוא רשם לי ZOLOFT-סרטראלין- אני מפחדת מהכדורים. מפחדת מתגובות של הכדורים ומפחדת מתלות. בנוסף לכדורים גם כמובן שנתחיל בטיפול תרפיסטי. מה דעתך? תודה רבה על התשובות המהירות. יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון? אחרי הלידה?פלונית27/08/2008
שלום. אני בת 32. הבן שלי בן 10 חודשים. במהלך כ- 3 חודשים האחרונים אני נמצאת במצב נפשי קשה מאוד. אינני חווה את "אושר האמהות", לא יודעת מי המציא בכלל את המושג הזה. אני בתחושה שדחקו אותי לקיר ושיותר בחיים לא אוכל להיות מאושרת, לנוח, להנות. מעכשיו אני רק חייבת כל הזמן להתאים לצרכים של הילד. אני מטפלת בו באופן אוטומטי, לא חווה כלפיו כלום. לא אכפת לי כשהוא בוכה, זה לא מזיז לי משהו בלב, אני רק רוצה שישתוק. הדברים שהוא עושה (חיוך, צעדים) לא משמחים אותי, אני אדישה. מרגע שאני מגיעה הביתה הרצון היחיד שלי זה שכבר יגיע שעה 8 ושהתינוק ילך לישון. וגם אז למעשה שום דבר לא משמח אותי. האסטטיקה שלי תמיד היתה חשובה לי, אהבתי לטפח את עצמי ולהתלבש יפה. עכשיו כל זה לא מעניין אותי. אני יכולה לא להתקלח כמה ימים. לא קניתי לעצמי כלום יותר משנה וגם אין לי חשק. ואם היתי מחליטה לצאת בכוח אז גם את זה אני לא יכולה, כי ב5 בערב אני צריכה לקחת את הילד מהגן ומאז שיגרה רגילה: להאכיל אותו, להחליף לו, לקלח אותו, לסדר את הבית וזהו. אני מרגישה כשלון גדול בחיים. במיוחד כל מה שעשיתי אחרי שבני נולד התברר כטעות. כאילו שאחרי הלידה כל החיים שלי השתבשו ואם לפני זה מזל חייך לי לא פעם מאז הלידה אני חווה רק כשלונות וחוסר מזל וכולם רק "דופקים אותי". אני בוכה כמעט כל יום. יש לי הפרעות אכילה- אני מחליטה לפתוח בדיאטה, לא אוכלת כל היום ובערב מתנפלת על האוכל. ואחר כך שונאת את עצמי עלזה. אני לא רוצה לראות אנשים, לא בא לי לצאת מהבית בבוקר. האם עלי לפנות לרופא או שאולי יש סיכוי שזה יעבור. אם אפנה לפסיכיאטר ואספר לו על התחושות שלי לילד (או יותר נכון העדר תחושות) האם לא יכול להיות שהוא ידווח לשירותי רווחה? אציין שאני מטפלת בילד כמו שצריך, אני לא פוגעת בו ואין לי מחשבות כאלה. הביעה שהוא רואה כל הזמן אמא שבוכה ושלא נותנת לו חום ואהבה,רק מספקת את הצרכים הפיזיים שלו כמו מכונה. אני מרחמת על הילד, מבינה שהוא לא אשם בכלום, הוא לא ביקש להיוולד. להיפך נלחמתי הרבה על מנת להביא אותו לעולם (הוא נולד מטיפולי הפריה). יחד עם זה אני מרגישה שעשיתי טעות שילדתי, שאני לא צריכה להיות אמא ועובדה שמאז שילדתי במקום שכל הדלות יפתחו בפני, להיפך המזל שלי סובב לי פנים. אני מאוד מיאשת. אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אריה29/08/2008אני ממש לא רופאה, אבל קראתי את מה שכתבת ואני חושבת שכדאי לך ללכת לדבר עם פסיכולוג. נראה לי שאולי את צריכה קצת תמיכה. אני לחלוטין מבינה אותך, ורק יכולה לעודד אותך שאני כשילדתי הייתי במצב הרבה יותר גרוע, ממש קשהוהצלחתי לצאת מזה . אבל כל הרעיון הוא שכדאי מאד להעזר באיש מקצוע כי לבד אנחנו לא יכולות במצב כזה לעזור לעצמנו. בכל הנושא שקשור בדיכאון אחרי לידה אסור לשחק. אין לך מה להפסיד, יש מספיק פסיכולוגים טובים דרך קופ"ח שיוכלו לתמוך בך. לגבי שירותי הרווחה- אני ממש לא חושבת שתהיה בעיה כי את מתפקדת, הבעיה היא בצד הריגשי שלך, אל תחששי מזה. לא כ"כ מהר פונים לרווחה ובטח לא אם את מגיעה מיוזמתך לבקש עזרה/תמיכה. אני מאחלת לך המון בריאות ואושר ובאמת ממליצה לך לפנות לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות..מורן26/08/2008
לפני שנה חוויתי דיכאון והתקפי חרדה ולאחר איבחון של פסיכיאטר התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג כל יום. הדיכאון שהיה עבר אבל מאז פשוט השתניתי ואני לא מצליחה לחזור לחיים שלי. הפכתי להיות בנאדם תלותי.. אני מפחדת לצאת או להישאר לבד ולא מסוגלת לעבוד ועושה כל דבר רק עם ההורים שלי. אני לוקחת במצבי לחץ טיפות ולריאן אבל הן כבר לא משפיעות עליי. אני כל כך רוצה לצאת לחיים שוב אבל אין לי מושג איך. בנוסף אני מטופלת בטיפול קוגנטיבי התנהגותי אבל עדיין לא מעזה , דבר שמתסכל מאוד כי אני בחורה בת 20 וכבר רוצה למות ולסיים את הסבל הזה ומרגישה שאין לי מושג כבר איך להתמודד. השאלה שלי היא האם יש כדורים להרגעה שלא ממכרים לפחות להתחלה שאני יתחיל לחזור לחיים ברוגע בלי לפחד שכל רגע החרדה תגיע כי אני ממש חיה סביב הפחד מהחרדה... בבקשה תעזרו לי כי אין לי מושג מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2008מורן שלום,
איזון תרופתי ותרפיה התנהגותית-קוגניטיבית הוא השילוב הכי יעיל בהתמודדות עם החרדות. כנראה שהמינון של ציפרלקס עדיין לא מספיק לך. את צריכה לברר עם המפלים שלך מדוע את נתקעת ולא מתקדמת בטיפול. חשוב לציין שהטיפול CBT לא מרגיע את החרדות אלא דווקא להפך מעורר אותן במינונים נמוכים על מנת לאפשר להתמודד איתן בצורה הנכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותברוך26/08/2008
אני סובל מחרדות מספטמבר 2007 התחלתי לקחת סרוקסט ועליתי מאז 13 קילו עלה לי דופק ובדיקות דם שלי הישתבשו ואז עברתי לרסיטל וחרדות חזרו אני לוקח אותו כבר 6 שבועות ויש בחילות חזקות נפיחות בבטן אני רוצה לדעת אם יש צורך להמשיך לקחת או להחליף את רסיטל אני אשמך אם תענו לי בהקדם האפשרי זה חשוב לי מאוד. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2008ברוך שלום,
חשוב לדווח לרופא המטפל על תופעות הלוואי שאתה מרגיש. ייתכן ויש צורך להחליך את הרסיטל לכדור אחר. בנוסף, אני רוצה להדגיש את יעילות השילוב התרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) בהתמודדות עם החרדות. CBT הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול CBT
ברוך27/08/2008תודה רבה על עזרתך !!! אני אשמח לדעת איפו אפשר לעבור את הקורס CBT ומה עלותו תודה מראש ברוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול CBT
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2008אנחנו ב"מיינד קליניק" מומחים ל CBT בהפרעות חרדה. הפרטים כתובים במודעה למעלה.
נשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "איבדתי כל תחושה.."osher_tao25/08/2008
שלום...מעט מורכב להתחיל ולכתוב מה עבר עליי בשנתיים האחרונות..אני עצמי לא מסוגלת להתחיל ולבודד את הדברים הכל התערבב נהיה חשוך למדי כך שאין ביכולתי להבהיר לעצמי ובכלל מה בדיוק מתרחש.. אני אכתוב את מעט הדברים אשר ידועים לי בברור.. מזה כשנתיים אני אדם כבוי למדי אני לא מקיימת שום אנטרקציות עם סביבתי.. מעין ריקנות תהומית..כלומר אני מתנהלת באופן לא בריא אין ביכולתי לבטוח באנשים לרוב אני מוצאת עצמי חובבת אנשים שמבוגרים ממני בהרבה (יש לציין שאני נורא צעירה..17 וקצת..) בעיקרון אני מגיעה ממשפחת דתית (כלומר הורי אנשים דתיים בעוד אני ואחיי יצאנו ממסגרת זו..) הבעיות אינן עם המשפחה עברתי מסגרות רבות במהלך חיי עד שלפני כחצי שנה מאסתי במסגרות קונבנציונליות והחלטתי לסיים תעודת בגרות "במסגרת" אקסטרנית רוב הלימוד מתרחש בערבים וכו.. קצת קשה לי לנסות להבהיר מה בדיוק מתרחש בתוכי אך ברור לי שאיבדתי כל תחושה.. מעבר לבדידות העמוקה שאני נתונה בה (שזו בעיה בפני עצמה) משהו באישיותי מאוד פסיבי כבוי קצת מהוסס אני חושבת שאני קצת פילוסופית יתר על המידה אני לא מקבלת את המרחש כמובן מאליו תמיד מעמיקה ומגיעה למקומות אפלים ובעייתיים..שוב קצת קשה לי לכתוב את המילים הנכונות ..אך בתקופה האחרונה מצב זה החמיר לחרדות מצב פיזי בעייתי וכו.. לא ברור לי באיזה מצב אני נתונה ..כתבי מעט בכדי לנסות ולהקל.. בתקווה למעט שלווה.. אושר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "איבדתי כל תחושה.."
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2008שלום לך,
צר לי על הרגשתך! נראה שאת מאוד בודדה ומאוד סובלת. אין לי ספק שאת זקוקה לאוזן קשבת, תמיכה, הדרכה, הכוונה ועזרה מקצועית. שנתיים זו תקופה מאוד ארוכה ואם לא תנסי לעזור לעצמך המצב לא ישתפר מעצמו. הפסיביות שלך מקבעת אותך במצבך הנוכחי. תתכילי להגביר את הקטיביות במידת האפשר, בצעדים קטנים.
ייתכן ואת זקוקה לעזרה תרופתית.
אשמח לענות על שאלות נוספות
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון/חרדהדובשנית8224/08/2008
שלום! אני חושבת שאני סובלת מדיכאון או חרדה, אני לא יודעת תגידו אתם. מאז ומתמיד אני לוקחת כל דבר בצורה קשה מאוד. סיימתי לימודים לפני 3שנים ומאז עובדת במקצוע. כל דבר שקורה בעבודה שמנהל או מישהו אומר אני לוקחת קשה מאוד. בשנה הראשונה לעבודה ירדתי ירידה דרסטית במשקל הייתי בוכה הרבה וישנה בשעות הצהריים-אחה"צ ובלילה ערה, בבוקר קמה לעבודה וחוזר חלילה... בשנה השניה כבר היה יותר טוב. בשנה השלישית היה לי מנהל שמוטט אותי ואושפזתי למשך 10 ימים בעקבות סינוסיטיס קשה שלדעתי שיקף מצב נפשי קשה. אני עומדת להתחיל את השנה הרביעית וגיליתי שקיבלו מישהי חדשה נוספת לתפקיד זהה לשלי, זה הכניס אותי לחרדה. היום גיליתי שהיא קיבלה חלק מהשעות שלי, שהיא רוצה לעבוד איתי באותו חדר שאותו סידרתי בשנה שעברה לבדי והשקעתי וכן רוצה לעבוד עם האוכלוסיה שאני עבדתי איתה בשנה החולפת ושאני יעבוד עם אוכלוסיה אחרת שאני לא מעוניינת לעבוד איתה. אני מרגישה שהמנהלים לטובתה כי היא עם יותר נסיון למרות שהם לא מכירים אותה. נכנסתי ממש לדיכאון שמתבטא בכאבי ראש חזקים, בחילות קלות, נדודי שינה, לחצים בחזה. נראה לי שזה קצת מוגזם... בעלי אומר שכל החיים רצופים קשיים ושמה שאני עוברת זה צרות של עשירים. האומנם? מה אתם מציעים לי לעשות במקרה שלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות של פרשנויות
ד''ר אירנה נתנאל25/08/2008שלום לך,
מצב שאת מתארת הינו תוצאה של פרשנויות שלך של מצבים שונים בחיי היום יום. ישנו קשר בין פרשנויות לרגשות. צורה בה את מפרשת אירועים גורמת לך להרגשה מסויימת. כך למשל, פרשנות שלילית של אירע גורמת להרגשה שלילית ולהפך, אם פרשנותך לש מצב מסויים חיובית את תרגישי הרגשה חיובית. טיפול קוגניטיבי עוזר לזהות פרשנויות מוטעות ופתח מיומנויות של הסתכלות יותר אובייקטיבית או מאוזנת של אירעים. מידע נוסף על הקשר בין מחשבה לרגש והמלצות פרקטיות כיצד לשפר הרגשה והתנהגות ניתן למצוא בספר "מחשבות ורגשות" של הוצאת פוקוס או "בוחרים להרגיש טוב" של דוויד ברנס בהוצאת פסגות (ניתן להשיג בכול חנות ספרים). חשוב לציין שספרים הם רק מידע כללית ולא יכולים להחליף טיפול פרטני של פסיכותרפיה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עויתות לא רמוניותליאת23/08/2008
שלום רב לאחרונה אני מרגישה מתח רב אני התחלתי טיפולי IVF וכן נפרדתי מבן זוגי ואני תמיד מגיבה קשה מאוד בפרדות בימים האחרונים התחלתי להרגיד מעין התכווציות ( קפיצות )לא רצוניות בגוף לעתים שעות בלי ולעיתים בתדירות של כל כמה דקות אני חרדה מכך וחוששת שזה ישאר שאלתי האם יתכן שזהו סימפטום של חרדה שאלתי היא מה המונח המקצועי לכך והאם הנזק הוא בלתי הפיך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עויתות לא רמוניות
30/08/2008לחדווה שלום
תבדקי עם המטפלים שלך האם רעידות לא תופעת לווי של הטיפול שאת מקבלת. חרדה בהחלט יכולה לעבור ולהיות קשורה למצבים בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיכאוןמיכל22/08/2008רציתי לדעת האם ייתכן שמישהו שנמצא בדיכאון יקבל את כל סוגי התרכובות לטיפול בדיכאון ועדיין לא יצא מהדיכאון האם יש מצב לדבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל22/08/2008מיכל שלום,
יש קבוצת אנשים באוכלוסיה שהם עמידים לטיפול תרופתי. ניתן לעזור להם בשילוב של תרופות עם בגרייה מגנטית (TMS), טיפול בחשמל (ECT) משולב עם תרופות, תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית משולבת עם תרופות, עם TMS או ECT. הכוונה היא כדאי לנסות שילובים תרופתיים עם תרפיות לא תרופתיות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת אנטידיפרסנטים על חשק מיניפלוני21/08/2008אני מאובחן כבעל דיכאון קליני ונוטל 150 מ"ג לוסטרל ביום. רציתי לשאול מה הסימנים לפיהם התרופה גורמת לירידה בחשק המיני. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשפעת אנטידיפרסנטים על חשק מיני
22/08/2008לפלוני שלום
תרופות כלוסטרל יכולות לגרום ל:
ירודה בחשק ובמחשבות על מין
זקפה חלשה או העדר זקפה
שפיכה מאוחרת
ירידה בהנאה מאורגזמה
יובש בנרתיק בזמן עוררות
תופעות אלו מופיעות בכ 20-30% מהמשתמשים. אצל רובם זה חולף תוך 1-2 חודשים אבל אצל אחרים דורש שינוי תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק אפקסורmoche21/08/2008אחרי 6 חודשים של לקיחת אפקסור 225 xr אני מפסיק ב3 שבועות אחרונים לקחתי 150 ואחרי זה 100 במשך יומים ואחרי זה 75 שלושה ימים והיום 50 זה מה שהפסיכיאטר אמר לי האם זה בסדר ואיך אני אמור להמשיך וחוצ מזה קראתי שאסור לחתוך את התרופה זה נכון ? כי יש לי טבליות קטנות חמישים (יש רק בחו"ל) תודה אשמח לקבל תשובה ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד שאלה
moche21/08/2008מה הבעיה להפסיק בבת אחת יעני מה הסיפור למה זה יכול לגרום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
moche21/08/2008נהיה לי בזמן האחרון משהוא לא נעים בכלל לאט לאט במשך שבועיים התחלתי להרגיש לא בעולם הזה עד השיא שלא יכולתי לקרוא כתבה זה כמו שהכל מסתובב סביבי ואני לא קיים לא מרגיש לא מזדה עם עצמי נורא נורא נורא ממש גהינום בעולם הזה אתה לא חושב פשוט לא חושב אתה לא אתה וזה לא דיכאון ( כי דיכאון זה עצבות אבל חוצמזה הכל נורמלי ) הלכתי לפסיכיאטר אחרי הרבה זמן ככה ולא הייתי מסוגל לדבר איתו פשוט לא ידעתי איפה אני נמצא כמובן שהבטחון העצמי צנח לגמרי ובקיצור סבל בלתי יאמן אתה מנסה לשמוע שיר ואתה לא שומע אותו כמו בן אדם נורמלי זה מאוד קשה להסביר את זה אם לא עוברים את זה או בלתי אפשרי בשעת מעשה אני גם לא מרגיש כלום ולכן גם לא יכולתי להקליד את השורות הפשוטות האלה פה למרות שבדרך כלל אני מקלידן במקצוע בסוף הלכתי בכוח לפסיכיאטר שנענה באופן דחוף בבית רפואה כמו עזרה ראשונה כזה והוא ראה איך שהשחור של העניים שלי ענקיות והוא אמר לי שהוא מבין טוב מאוד מה זה ואמר לי שזה בגלל המינון הגבוה של אפקסור ואמר לי להוריד מייד כפי שציינתי מקודם שאלתי אותו איך יכול להיות אחרי כל כך הרבה זמן (6 חודשים) שאני לוקח באותו מינון לא קרה לי כזה דבר והוא אמר לי שזה מגיע אחרי הרבה זמן והוא פסיכיאטר מאוד גדול והוא אמר לי שה כבר קרה לכמה מלקוחותיו עכשיו אני רוצה לדעת מה דעתכם על הנושא הזה ואם זה באמת ככה למה לא מזהירים את הלקוחות שלוקחים אפקסור שיכול לקרות כזה דבר ? אני לא מאחל לכם את זה זה סיוט גדול מאוד מאוד מאוד ביי אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
moche21/08/2008משך כל הזמן הזה אתה חושב אך ורק על עצמך ולא יכול לחשוב על משהוא אחר אפילו אם אתה מאוד מאוד מאוד רוצה אין פשוט אין עכשו אחרי כל הדיכאון הממושך שלי יקח לי זמן להתאושש ולהתגבר מחדש פשוט לוקח זמן וזה מאוד קשה לי הסבל הזה נראה לי מיותר לגמרי הלוואי ולא הייתי נוגע באפקסור הזה בכלל אני כבר בדיכאון די עמיד סתם ככה ועכשו אחרי כזה סיפור מאוד לא קל להתאושש בעיקר מציף אותי יאוש אחד גדול אני נלחם עם כל הכוחות שלי לתאצ מהדיכאון והנה מגיע לי כזה דבר נורא שאך מציף אותי ברגשות אשם ומחשבות למה לא התעוררתי יותר מוקדם מיד שזה התחיל לי הרגשות המוזרות האלה ההרגשה נוראית אתה רואה דברים ולא מבין מה הם מאוד קשה להסביר מה זה אשמח לדעת על הנושא ואם מישהוא עבר משהוא דומה פעם ? מעניין או שאני היחידי שזכה לגן עדן הזה תודה על הסבלנות ועל האכפתיות שאתם עוזרים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
22/08/2008המשך
קיימת תסמונת של הרעלת תרופות שיכול להשפיע מאוד קשה על תפקוד מוחי. יכול לגרום לשינויים בתפיסה, לשמיעת קולות, לחרדה, ואף לפרכוסים ואובדן הכרה. אלו תופעות שהם חלק מסינדרום סרוטונרגי. הפסיכיאטר פעל נכון. תסמונת זו היא מאוד נדירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק אפקסור
22/08/2008ל moche שלום
הפסקה הדרגתית היא הדרך הנכונה להפסיק אפקסור
כאשר חותכים כדור שנוצר לשיחרור מושהה שוברים את המנגנון והופכים את התרופה לרגילה ואז היא פועלת רק 4-6 שעות. לא ניגרם נזק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחתוך תרופה
moche22/08/2008סליחה אני לא כל כך הבנתי אם מותר לחתוך או אסור וחוצמזה מה יקרה אם בכל זאת אני אפסיק מהר מה הבעיה בזה למה זה יגרום בכל אופן תודה רבה על התשובות פרופסור גרינהאוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
moche22/08/2008איך יכול להיות שנהיה לי כזה דבר ? האם זה בגלל שלקחתי תרופות אחרות גם? והאם זה היה יכול לקרות עם כל תרופה או דוקא אפקסור? האם זה בגלל רגישות לאחד ממרכיבי התרופה? ומתי הדבר הזה יפסיק לשגע אותי? ככל שאני אפסיק לקחת אפקסור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מעניינת שיש לי
moche22/08/2008האם פרופסור גרינהאוס פגשת מישהוא שהיה באותו מצב כמו שלי? מאוד מעניין אותי אם הבן אדם היה מסוגל לדבר כי כפי שאני רואה בן אדם במצב כזה לא חושב על ללכת לפסיכיאטר מישהוא צריך להגיד לו דחוף לך לך לך אבל בכל אופן למה לא מזהירים שיכול לקרות כזה דבר זה נורא ואיום אני מתחרט מאוד מאוד שנגעתי בתרופה הזאת אני חייב להגיד שזה סיוט ענקק לא מהעולם הזה עוד שאלה האם סטילנוקס או תרופת שינה אחרת יגרום לי גם לתסמונת דומה עכשו אני מפחד לגעת בכל תרופה מכל סוג שהוא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה נתנאל
moche26/08/2008אם יש לך תשובה את גם יכולה לענות תודה השאלה שלי כרגע ממתי מותר לשתות אלכוהול מיד שמפסיקים לגעת באפקסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה למה לא עונים לי
moche27/08/2008בבקשה תענו לי
moche28/08/2008אני שכחתי אתמול לקחת 25 אפקסור (אני בתהליך הפסקה) לקחתי היום בבוקר האם יהיו לי קטסטרופות אני רוצה לציין שרק ביום ראשון ירדתי ל25 תודה על התשובות
30/08/2008ל moche שלום
אני לא עומד בקצב השאלות מושה! אתה צריך שיחה בארבע עיניים עם מטפל רופא. רק כך תוכל לקבל מענה לשאלות הרבות שיש לך. לא עשית שום "קטסטרופה" עקב הירידה בתרופה. חל איסור על שתיית אלכוהול בזמן נטילת תרופות פסיכיאטריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה איפה עושים את הטיפול ביופידבקבן 2720/08/2008תודה לך ממיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרביופידבק
ד''ר אירנה נתנאל21/08/2008נדמה לי שיש בתל - השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות ודיכאוןנערה20/08/2008שלום יש לי כשנה חרדות וגם הגדירו את זה דיסטימיה .. דיכאון קל. הסיבה העיקרית היא מצב בריאותי קשה שלא עובר לי כבר שנתיים ותמיד מחליפים תרופות ולא עוזר לי כלום מדובר בבעיה בעיכול שלא ממש ברור מה זה יש חשד חזק לקרוהן..... וגם אני לא יכולה לאכול כמו שצריך כמעט הכול גורם לי כאבי בטן ושלשולים ובעיות בקיבה.. אז אני כבר חרדה מכל זה וגם לא למדתי בשנה האחרונה מכיוון כל זה . בנוסף אני סובלת ממיגרנות כל יום שגם התרופות לא עוזרות ולא כלום. זה מופיע בהתקפי חרדה או בצחושה כזו לא טובה בכלל בנפש . הציעו לי פריזמה ולא רציתי לקבל ,כי הרבה תרופות כולל משככי כאבים גורמות לי שלשולים ,ואני מפחדת שגם הפריזמה תעשה את הפעולה הזו. אני מרגישה שכבר נמאס לי להיות חולה ולא יכולה לסבול את זה יותר , ואין משהו או מישהו שעושה לי טוב רק במקרים נדירים גם אין לי תעסוקה ועכשיו עוד מעט יש הרשמה לבית ספר [כיתה י"ב] ,אפילו לא יודעת אם כדאי להירשם . מה עושים? גם הייתי במעקב סוציאלי ופעם אחת פסיכותרפיה שעשה לי מוזר ,לכן הפסקתי . האם יש פתרון לכל זה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות ודיכאון
22/08/2008לנערה שלום
לא קל לחיות עם מחלה ממושכת. פועלים נגד האדם במצבים אלו המגבלות של המחלה הבסיסית וגם תפיסת החולי על ידי האדם. למה אני מתכוון? ברור שמחלה או פציעה מגבילים אותנו במיוחד עם בסימפטומים פעילים או לא מאובחנים. אבל בכל זאת יש כאלו שסובלים ולא יוצאים מן הבית ויש כאלו שממשיכים עם החיים. מה שונה ביניהם? כמובן שסוג המחלה קובע אבל גם האישיות של האדם היא מאוד מאוד חשובה. את נשמעת נכנעת למחלה! למה? קדימה תרשמי לבית הספר, עם ממליצים לך על תרופות תנסי אותם (יש בארצות הברית תרופה לדיכאון שנותנים עם מדבקה אולי כדי לבדוק את זה). תמשיכי לנסות עם כל הכוח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
נערה27/08/2008שלום רב , תודה על תגובבתך , אני נרשמתי לבית ספר ,אבל לא בטוחה שאני אעמוד בלחץ הזה הייתי רוצה לשנות את האופי שלי הזה שמהר אני נכנעת ונמאס לי מהכול ואני מקבלת חרדות כבר מהמצב זה נראה בלתי הפיך כל המצב הזה ולעיתים אני אפילו מתקשה לחשוב בצורה חיובית אבל זה בא ככה כמו התקפים פעם כן ופעם לא אם אני מרגישה יותר טוב ,אני חושבת הרבה חיובי ,ואם אני מרגישה רע [כאבים וזה שזה כל יום] אני חושבת שלילי מאוד שזה רע...... הבעיה כאן גם שדווקא בבוקר בזמן של הלימודים ,יש לי כאבים הכי חזקים שיש ,אני לוקחת תרופה סטרואידים[לקרוהן] ולא לכאב ראש לא עזר לי כלום . וכל בוקר יש לי כאבי ראש חזקים וגם בצהרים. איך אפשר קצת להפחית את ההתעסקות במחלה וגם איך אפשר שיהיה לי יותר אומץ לדברים ולא כל דבר לחשוב עליו לפני המעשה ולהפחית חרדה??? תודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי היה חולה טיפלתי בו אני בדיכאואסתר גרינברג19/08/2008אני בת 68 היתי נשואה 50 שנה 17 שנים טיפלתי בבעלי ז''ל חולה בפרקינסון עכשיו אני בדיכאון ממש. כשטיפלתי בו לא היתי בדיכאון כולי היתי מרוכזת איליו ניפטר לי לצעריב5.1.2008 אני לבד בקומה 4 ללא מעלית עם כאבים בבירכיים ללא יכולת לרדת מהבית מפחדת מניתוח בירכיים יש לי דליפה בשסתום 1 של הלב מטופלת קרדיולוגית אצל פר' גולדהמר . לא מפריע לי למות . רק הסבל מהדיכאון לא בסדר . בבקשה עיזרו לי .תודה מקרב לב אסתר האלמנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2008אסתר שלום,
משתתפת בצערך על מות בעלך. דיכאון לאחר מות של אדם קרוב הינו תופעה טבעית אפילו אם זה נמשך עד שנה. אני מציעה לך לפנות לרופא על מנת לקבל טיפול תרופתי אנטי דיכאוני. ניתן לעזר גם בפסיכותרפיה שתאפשר לך לעבד את האבל ולחזור לתפקוד התקין שלך.
תודה על פנייתך לפורום,
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בבעיה קשה- שאלה לפרופ גרינהאוסמיכל17/08/2008שלום מאז תחילת הדיכאון התחלתי לראות לא טוב , אני מאוד רגישה ובגלל שאני רואה לא טוב בשני העיניים אני נושמת בכי מהרגע שאני קמה בבוקר עד הרגע שאני נירדמת בלילה. ממש קשה לי החיים ואני מפחדת שבגלל שאני רואה לא טוב אני לא יצא מהדיכאון אני מאוד מפחדת...... מבקשת תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני בבעיה קשה- שאלה לפרופ גרינהאוס
22/08/2008למיכל שלום
עם התרופה משפיע לא טוב על הראיה אפשר להחליף אותה. השאלה האם באמת מדובר בתופעת לווי או שמע מדובר בהגזמה פסיכולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיכאון, ולא יודע איך לצאת ממנוש16/08/2008שלום. זה כבר פעם שנייה או שלישית שאני בדיכאון, ולא יודע איך לצאת מזה. אני בחור מצחיק וחברמן ומאד פתוח, ולאחרונה אני רואה את החיים בצורה שחורה. לפני חודש וחצי פוטרתי מעבודה עקב צמצומים וזה הכניס אותי לדכאון, ולמרות שמצאתי עבודה יחסית מהר(התפשרתי מאד במשכורת), אני מרגיש שנכשלתי. אני גם אמור לעבור דירה בעוד חודשיים, וכל הלחץ הזה משפיע עליי. יש לי ילדים. הילדה בחינוך מיוחד, ולמרות שאני אקדמאי, אני לוקח על עצמי אישית את ההישגים הרעים שלה עליי. ותמיד אני אומר אולי אני אבא לא מספיק טוב. בעבר כבר נכנסתי לדכאונות , לקחתי משהו צמחי אך אחרי שבועיים-חודש יצאתי מזה, אבל הפעם נראה לי שזה גדול עליי. אני יודע שרק שיחות יעזרו לי. אני לא מסוגל לצחוק ולחשוב חיובי. משדר פסימיות, ולכן לא רוצה להתראות עם אנשים. ההתחייבות לדירה השאירה אותי עם מעט מאד כסף, ואין לי תקציב להשקיע על טיפולים רבים ותרופות יקרות. אני צריך מישהו שעבר את החוויה ויכול להרגיע אותי ולחבק אותי. זה יעזור לי . רק חום ואהבה. חשוב לי להוציא דברים החוצה. אם אוציא החוצה, זה בטוח יעזור לי. אני בחור פתוח, וצריך שמישהו קצתיגלה לי אהבה. אשתי לא מבינה אותי בנושא, כי היא לא חווה דברים כאלו, ולא יכולה להבין אותי. אנא צרו איתי קשר, אני צריך את עזרתכם הדחופה. אני יודע שאם קצת דחיפה, אני יוצא מזה בקלות. אנא אל תנו לזה להדרדר. אחרת יהיה לי מאד קשה לצאת מזה. דרך אגב אני בן אדם מאד רגיש, ויש לי המון מחשבות לאחרונה לילות שלמים אני לא נרדם, וחושב כמה לוזר אני, לעומת אחרים. ובפירוש אני אומר הלוואי והייתי נעלם ומתאדה, אבל יש לי עדיין תקווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2008שלום לך,
צר לי על הרגשתך. נראה כי אתה מאוד זקוק לתמיכה, עזרה, עדוד והכוונה. הייתי מציעה לך לקבל שיחות עם פסיכולוג דרך קופת חולים או דרך מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש באזור מגורך.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)