מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניהאתי19/09/2008
ברצוני לדעת כיצד על המשפחה לנהוג בבין משפחה החולה במחלה זו שהובחנה לפני ימים מס. האם די בכדורים שקיבל מהפסיכיאטר. או לתת לו לצאת ולבא לפי רצונו האם יש צורך בשילוב של פסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה
20/09/2008לאתי שלום
התשובה קשורה למצב של מחולה. בדרך כלל רצוי שאהיה ליווי פסיכולוגי לחולה וגם למשפחה. סכיזופרניה יכולה להיות קלה או קשה. הגישה הטיפולית תשתנה בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןאילן18/09/2008האם ניתן לאבחן דיכאון בבדיקה רפואית כלשהיא ? ( כמו EEG)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
20/09/2008לר, שלום
לצערינו עדין לא ניתן לאבחן מצבים פסיכיאטריים דרך בדיקות מעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לדעתאור17/09/2008רציתי לדעת גם איך אפשר לדעת עם עליות דרסטיות בלחץ הדם, פלפיטציות בלב, ודפיקות לב מהירות, נגרמות ממצב נפשי או מהלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיך אפשר לדעת
20/09/2008לאור שלום
הלב רגיש גם למחלות ולהתרגשויות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מכדורים נגד דכאון וחרדהאור17/09/2008לפרופ גרינהאוז שלוןם, האם אפשר ליצור קשר עמי בקשר לגמילה מכדורי קלונקס, לוריוון, מלודיל, ולעבור לפחות בחלק לכדורים החדשים . אינני מסוגלת לעשות זאת לבד. האם יש מכון כזה או מישהו שיכול להיות איתי בזמן הגמילה והמעבר. אני במצב נפשי קשה מאד!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מכדורים נגד דכאון וחרדה
20/09/2008לאור שלום
הדקך להפסיק תרופות הינה לעשות זאת מאוד מאד לעת. את זקוקה לליווי רפואי לכך. את יכולה לפנות לקליניקה לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדותא16/09/2008שלום רב, אני רוצה להרגיש טוב מאוד לחיות בלי פחד מאנשים לעלות את הדימוי עצמי שלי בעניי להצליח בבית בחדש .לא לפחד מחשמל בחוץ אצל משהו כמו מנורה שבורה בחצר ולפתח מזה דאגות . לא לחשוש ממרחקים ןמפחד שלא אנשום.אני רוצה להסתגל לבית ןל=מצוא את עצמי בשכונה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
20/09/2008לא שלום
כדי לך לפנות לאיש מקצוע כדי לעשות בדיקה מקיפה של הפחדים שלך. לפעמים זקוקים לטיפול תרופתי לפעמים מספיק עם שיחות. תצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאודון וראייהמיכל15/09/2008האם הגאודון יכול לגרום לירידה בראיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגאודון וראייה
20/09/2008לאיילה שלום
כל תרופה יכולה לגרום לשינויים זמניים של הריאה. שינויים אלו חולפים כאשר מפסיקים את התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאודוןמיכל15/09/2008שלום רציתי לדעת אם אפשר לקחת גאודון בלילה לפני השינה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגאודון
20/09/2008לאיילה שלום
אין קושי בלקיחת גיודון לפני השינה. צריך לוודא שהוא לא גורם לנדודי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשהסיגל14/09/2008שלום דוקטור, יש לי שאלה בבקשה, אני סובלת כבר שנתיים וחצי מתחושה של חנק , גוש בגרון שמאוד מפריע לי לתפקוד יום יומי . עשיתי את כל הבדיקות מקיפות לפני שנה שיצוא תקינות כגון גסטרוסקופיה, CT , אולטרסאונד גרון, א.א.ג. וכו... לפני שנתיים היתי אצל רופאת משפחה , היא נתנה לי כדור בשם ALPRALID 0.5 פעמים ביום , בהתחלה הוא עזר אבל אחרי כמה זמן הוא היפסיק לפעול . פניתי לפסיכיאטר , היא נתנה לי כדור בשם ציפרלקס שאני משלבת ביחד עם ALPRALID 0.5 כבר כ4 חודשים , הביעה שלי לא נפטרת יש לי עדיין הרגשה הזאת כל הזמן , ניסיתי כדור בשם מירו אבל זה עשה לי ממש לא טוב אז הפסקתי וכרגע אני לוקחת 2 כדורים של ציפרלקס 10 מ"ג ו ALPRALID 0.5 3 פעמים ביום ואין שום שיפור. רציץי לציין שאני בכלל לא בדיכאון ואין לי חרדות ואני בת אדם מאוד רגוע , אולי זה בכלל משהו שלא קשור לפסיכיאטריה ? מה אתה ממליץ ? תודה מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה בבקשה
20/09/2008לאורית שלום
הסימפטום שממנו את סובלת יכול להיות משני לבעיות גופניות, שכנראה נשללו אצלך, או ממצבים פסיכולוגים-פסיכיאטריים. בספרות הפסיכולוגית חנק כזה יכול להיות קשור להרבה משמעויות. בכי עצור, חוויה טראומטית קשורה לאזור, קושי להביע רגשות, ועוד. יתכן וגם מדובר במצב בו שרירי האזור פעילים מדי ואז צריך דרך תרופות להרגיע. קיימת גם שיטה של גרייה מגנטית שיכולה להרגיע את השרירים שאלו. שיטה זו היא מחקרית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב נפשי עגוםשולה12/09/2008לא יודעת אם למטרות אלה נועד האתר הזה, אבל הייתי שמחה לשתף ולשוחח עם אנשים שחשים כמוני, או שסתם מעוניינים לשוחח. אני לוקחת רמרון מזה כשבועיים ולצערי התרופה עדיין לא התחילה להשפיע, ומצבי הנפשי ממש עגום. אני מתפקדת, הולכת לעבודה, עושה את מה שעלי לעשות (מטפלת בבנות שלי, עושה את המטלות המינימליות בבית) אך מצב רוח אין לי. אני סובלת מדיכאון. ולא יודעת איך לצאת מהמצב הזה. לעיתים אף קורה שאני מכה את עצמי בבוקר, כשקשה לי לקום, מרוב שלא בא לי לקום.... אשמח לתגובות ולספר יותר, וגם להקשיב. שולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשולה
ליז14/09/2008הי שולה לצערי הרב הצטרפת למשפחה מאד גדולה של אנשים טובים שסובלים בדיוק כמוך אני הצטרפתי למעגל זה לפני כחצי שנה מצבי הנפשי היה בכי רע, זה כלל הקאות ירידה של 10 ק"ג במשקל בכי בכל שעות היום ועוד הרבה סמפטומים שאפילו לא בא לי לזכור אני מטופלת בציפרלקס וזה פשוט כדור נפלא ה"עבודה" שלו מתחילה רק לאחר כחודש לערך עם הזמן תרגישי את השינוי יקירתי לא רואה כל סיבה להכות את עצמך כדי לקום לעבודה - אם ישנה תקופה קשה ואת צריכה להיות בבית אז תהיי בבית זה יעבור נכנסנו למצב הזה בכח לא רצינו את זה אז למה לעשות יותר קשה אני מבטיחה לך שאם תטפלי ולא תפחדי מתרופות הכל יסתדר שולה זה לא עובר זה רק נהיה יותר טוב יש עליות וירידות לאורך כל החיים לצערי הרב שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב אם תרצי לשאול עוד שאלות את מוזמנת אני בשמחה אענה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את סובלת גם מחרדות?
אלישבע טל15/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלישבע היקרה
שולה22/09/2008כן, אני בהחלט סובלת גם מחרדות.... יותר מדי, לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלישבע היקרה
שולה22/09/2008לגבי ההכאות, זה לא קורה כשאני הולכת לעבודה, במשך השבוע יותר קל לי, אלא בסופי שבוע, אז מאד מאד קשה לי כי אני מרגישה את הלבד וזו גם יציאה מהשגרה של ללכת לעבודה, בעבודה לפחות אני עסוקה ודעתי מוסחת. אין לי כמעט חיי חברה, גם זה תורם לדיכאון. יש לי חברות פה ושם אבל זה לא זה... אולי יש לך רעיון איך למצוא לי מעגל חברתי? אולי את ואני נוכל להיפגש? אשמח לתגובה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולה יקרה
אלישבע טל15/09/2008אני סובלת מחרדה שליציאה מהבית ובחצי שנה האחרונה חטפתי גם דיכאון קשה, קיבלתי סימבלטה,כדורממשפחת הפרוזק שלא עזר לצערי,אבל אז הציעו לי לבדוק את הקטע ההורמונלי ואכן התחלתי לקבל הורמונים, כמעט שבועיים ואני מרגישה שיפור משמעותי, יקירתי, מי שלא סבל מדיכאון לא יודע כמה זה קשה, תחזיקי מעמד, בנות כמה הבנות שלך?לי יש שלוש גדולות,21,20,15,ואיך בעלך,תומך בך? אני מקוה שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלישבע היקרה
שולה22/09/2008לאלישבע היקרה, תודה על תגובותייך וסליחה שאני מגיבה רק עכשיו. את כל התרופות שהזכרת ניסיתי והן לא עזרו לי. אני לוקחת עכשיו רמרון כי בעבר, כשהיה לי משבר כזה, לפני כשלוש שנים, רק הרמרון עזר לי. לצערי הוא גורם לי לעלייה במשקל ולכן אני מנסה להרבות בספורט ובהליכה וזה אכן עוזר לשיפור מצב הרוח. שאלת לגבי בעלי, אני גרושה, וזו הסיבה העיקרית למשבר - למרות שהגירושים היו מיוזמתי - קשה לי להיות לבד. יש לי שתי בנות - בת 16 וחצי ובת 12 וחצי. אני מנסה להילחם במצב הזה, אבל זה לא פשוט. אני מקווה שעם הזמן הרמרון ישפיע כי בינתיים אני גם לוקחת קלונקס פעם ביום, לצערי. אשמח לשמוע עוד ממך ועלייך או אפילו להתכתב במייל. תודה, שולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שולה
רונה23/09/2008אני אמנם בת 32 נשואה ועדיין ללא ילדים. אני לא יודעת מה לעשות אני נוטלת פלוטין כמה שנים וזה עוזר חבל"ז הבעיה שאם אני מפסיקה לשלושה ימים הדיכאון חוזר האם זה אמור להיות ככה ??? אני רוצה תרופה שתפעל לאורך זמן לא ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
שולה25/09/2008רונה יקירתי, אין לי מושג.. אני בעצמי במצב על הפנים למרות שנאי לוקחת רמרון (מירו) שזו תרופה חזקה יחסית ואמורה לעזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להיות בקשר כי יש לי מצב דומה
רזי27/09/2008שולה שלום אני בן 36 נשוי +2 עובד בתחום התיירות ומצבי יותר חמור אפילו משלך אשמח לשוחח איתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרזי
שולה27/09/2008אם כן, אשמח אם תכתוב לי ל - [email protected]. מחכה לשמוע ממך. שולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רביעל11/09/2008אשמח לקבל תשובה של איש מקצוע בהקדם כי זה מאוד חשוב.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום רב
20/09/2008אבקש לחזור על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהיעל10/09/2008רציתי להגיד לך תודה ואת יודעת שזה משהו בראש אז זה לא אומר כשאומרים לך..אני מקווה שיהיה לך טוב..באמת מכל הלב. ורגע איך התחילה הבעיה שלך?את נוטלת תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליעל,כן,אני לוקחת תרופות רבות.
אלישבע טל11/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרת אוניםיעל10/09/2008שכחתי לציין שאני עובדת בחו"ל במכירות ולא מצליח לי כי אין לי אנרגיות וכל מי שלידי מוכר וזה גם הורג אותי לגמרי ואני לא יודעת מה לעשות כי זה הדבר היחיד שאני יכולה לעשות פה וגם חבר שלי פה והוא לא יודע על הבעיה שלי ואני לא רוצה לספר לו כי אנשים חושבים שאתה משוגע אם אתה בדיכאון או נוטל תרופות וזה כל כך לא נכון.אני חושבת שהכדורים החדשים החמירו לי את המצב כי הרבה זמן לא הייתי במצב כזה כמעט שנתיים ופתאום זה התפרץ לי בכול הכוח אני לא מפסיקה לבכות פשוט הכול ניראה לי רע כל כך והבעיה היחידה שלי היא אנשים מה הם יגידו כל חיי זה הפריע לי...דיברו עליי הרבה בחיים סתם שטויות המציאו עליי וזה פגע בי כל כך ומאז יש לי אובססיה למה שיגידו עליי.אני מצטערת שזה ארוך אני פשוט חייבת להוציא את מה שאני מרגישה ואשמח לתשובה.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא כולם פרימיטיביים,תגששי לפני שאת
אלישבע טל10/09/2008לפני שאת מספרת, אני סובלת מחרדה של יציאות מהבית כבר 16 שנה ואין ברירה,כולם יודעים מזה ומתנהגים אלי יפה ובהבנה,לפעמים כועסים כשאני לא מצליחה להגיע,אבל החיים ממשיכים,אל תתיאשי, לאנשים שאת חשובה זה לא ישנה וברגע מסויים תמצאי את הגבר האמיתי ותראי שהוא יקבל אותך כמו שאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרת אונים
20/09/2008ליעל שלום
קראתי את המייל שלך ונראה לי שחסר לי חלק ממנו. בכל מקרה אגיד לך שבנוסף לטיפול התרופתי עליך לחפש דרכים לעלות את הערך העצמי שלך. דברים שאת יכולה לעשות שיעשו לך טוב. פעילות, התנדבות, מראה חיצוני, ועוד. טיפול פסיכולוגי גם מאוד יכול לעזור. למצאו דרך "לספור את הברכות ולא את הקללות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהagomelatine- יש ניסוי קליני בארץ?שרית10/09/2008לפרופ' גרינהאוס שלום רב,
ניסיתי את כל הSSRI. ואיני מרגישה טוב איתם. בעייתי העיקרית היא שינה לא עמוקה, הרבה חלומות, והרבה יקיצות.
קראתי על תרופה agomelatine שנמצאת בפאזה III במחקר, והיא נשמעת מאד מבטיחה.
זהו אנטגוניסט לרצפטר 5-ht2c+אגוניסט לרצפטורים למלטונין.
ממה שקראתי גם במחקרים במדליין וגם בפורומים בחו"ל על אנשים שהשתתפו במחקר, זוהי תרופה מעולה. היא משפרת מאד את השינה שפגועה בחולי דיכאון, והיא לא פוגעת בסקס. ועוד.
עד שהיא תשווק בארופה או ארה"ב ייקח עוד קצת זמן. וכבר קשה לי לחכות...
לכן אני מאד רוצה להשתתף בניסוי קליני על התרופה.
(אני לא מפחדת מנזקים, כי הsafety שלה כבר הוכח, ועכשיו רק מנסים להוכיח את ה efficacy).
לסיכום רציתי לשאול
1. אם ידוע לך האם יש מחקר קליני בתרופה זו בארץ.
2. באם לא, האם ידוע לך אם בתור ישראלית, אני יכולה להשתתף בניסוי קליני בתרופה, בארופה?
בתודה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררציתי להוסיף
שרית10/09/2008ולחדד את מה שכתבתי. מה שאופייני בדיכאון הוא שהשינה הקטועה ( sleep fragmentation), עם מעט גלים עמוקים (slow wave sleep). ומה שכל כך מיוחד בתרופה הזו, הוא שהיא משפרת את הבעיה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה של גוש בגרון וחנק כבר שנתייםסיגל09/09/2008שלום דוקטור, יש לי שאלה בבקשה, אני סובלת כבר שנתיים וחצי מתחושה של חנק , גוש בגרון שמאוד מפריע לי לתפקוד יום יומי . עשיתי את כל הבדיקות מקיפות לפני שנה שיצוא תקינות כגון גסטרוסקופיה, CT , אולטרסאונד גרון, א.א.ג. וכו... לפני שנתיים היתי אצל רופאת משפחה , היא נתנה לי כדור בשם ALPRALID 0.5 פעמים ביום , בהתחלה הוא עזר אבל אחרי כמה זמן הוא היפסיק לפעול . פניתי לפסיכיאטר , היא נתנה לי כדור בשם ציפרלקס שאני משלבת ביחד עם ALPRALID 0.5 כבר כ4 חודשים , הביעה שלי לא נפטרת יש לי עדיין הרגשה הזאת כל הזמן , ניסיתי כדור בשם מירו אבל זה עשה לי ממש לא טוב אז הפסקתי וכרגע אני לוקחת 2 כדורים של ציפרלקס 10 מ"ג ו ALPRALID 0.5 3 פעמים ביום ואין שום שיפור. רציץי לציין שאני בכלל לא בדיכאון ואין לי חרדות ואני בת אדם מאוד רגוע , אולי זה בכלל משהו שלא קשור לפסיכיאטריה ? מה אתה ממליץ ? תודה מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחנק
ליז10/09/2008הי אורית אני סובלת מבעיה דומה תחושת מחנק שהופיעה לפני חצי שנה בעת קבלת התקף חרדה ועד היום לא עברה. זה מאד משפיע על מצב הרוח שלי שפשוט ירוד חוסר תאבון גם אני עשיתי בדיקות והכל בסדר כנראה שבכל זאת זה על רקע נפשי והלוואי שמשהו היה מוצא פתרון הולם כי פשוט מגיע לנו לחיות טוב במקרים חריגים שאין לי כבר כח לשאת את התחושה הזאת אני לוקחת וואבן ואז זה נרגע למספר שעות ואני האדם הכי מאושר בעולם אז תדעי שאת פשוט לא לבד ככה אנחנו מרגישים וכמונו לצערי הרב יש רבים וטובים אחרים אם משהו יודע על פתרון הולם אשמח גם לדעת תרגישי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיגל11/09/2008תודה ותרגישי טוב אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים נגד דיכאון
אלישבע טל15/09/2008לי מאוד עזרו הורמונים לדיכאון,החרדותלא השתנו לצערי,היוםאני מקבלת סימבלטה וריספונד,מחר יש לי תור לפרופ',נראה מה הוא יחשוב על התרופות של הפסיכיאטר הקודם,כולי תקוה שהתקוה תגיע ממנו,הוא מומחה לדיכאון וחרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקסגלית08/09/2008שלום, אני נוטלת ציפרלקס כשנה עקב חרדות ודיכאון שהיו לי. במהלך השנה בין חודש לחודש לא לקחתי התרופה יום או יומיים ולפעמים קצת יותר (עקב אי הימצאותה של התרופה בבית). לאחר שקניתי המשכתי שוב וכך כמעט כל סוף חודש המקרה חזר על עצמו. שאלתי היא האם כתוצאה מחוסר הרציפות התרופה לא משפיעה? עדיין יש לי רגעי דיכאון ועייפות וחרדות. נכון להיום אני לא לוקחת כבר יומיים התרופה. האם עליי להפסיק? אולי התרופה לא מתאימה לי? אני מרגישה חוסר אנרגטיות, עייפות. ואם להפסיק אז להפסיק במכה? תמיד בהפסקות של נטילת התרופה חזרו לי החרדות והדיכאון והייתי עצבנית. האם הכל פסיכולוגי? אני גם לא אוכלת כ"כ טוב- האם משפיע? האם יש משהו אחר שעוזר לאנרגטיות, לעייפות, לחרדות? אודה מאוד לתשובתכם. גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון / חרדה
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2008גלית שלום,
ציפרלקה הינה תרופה מצוינת לדיכאון ולחרדות. לא כדאי להפסיק כי עלולה להיות נסיגה במצבך. כדי שהטיפול יהיה רציף ויעיל תשתדלי להיות יותר ממושמעת בנטילת הכדורים ולהכין מראש לפני שהחפיסה נגמרת. בכול אופן, לא מפסיקים תרופה במכה אלא יורדים בכמות בצורה הדרגתית. פעילות גופנית מאוד עוזרת לעניין של עייפות וממלא באנרגיות. אכילה יכולה להיות קשורה למצב רוח וגם לא קשורה לכך נדרשת אבחנה מעמיקה. חשוב לציין כי שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם דיכאון וחרדה במיידי וגם לטווח ארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם סובלים מחרדות?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)