פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הטעם?
    שכחתי את שמי
    28/02/2008

שלום.
    אני בת 28 וחצי ולכאורה לא חסר לי כלום: יש לי בעל רגיש ויפה ואוהב. יש לי עבודה שאני מאוד אוהבת ומצליחה בה. אני נראית טוב ומתחילים איתי גברים כל הזמן. ועם כל זה אני לא מוצאת שום סיבה לשמוח. שום דבר לא מצחיק אותי. כלום לא גורם לי שימחה. אני חיה בלי לחיות. קמה בבוקר הולכת לעבודה, עושה מה שאני אמורה לעשות אבל כל רגע עוברת לי המחשבה שגם אם לא הייתי עכשיו קיימת, או אם נגיד הייתי נדרסת בכביש- אז זה לא היה משנה. אין לי שום רצון לחיות. לפעמים אני עולה לאוטובוס ואפילו רוצה שיהיה איזה פיגוע כבר שיהרוג אותי וזהו.
    במשך השבוע עוד אכשהו אני שורדת- כי אני עובדת המון שעות ובערב כשאני מסיימת לעבוד- אני לוקחת על עצמי עוד עבודות הבייתה(עבודות שאני משתכרת עבורן). ככה כשאני עסוקה עד 1:00 בלילה וקמה ב-7 בבוקר, פחות יש לי זמן פנוי לחשוב על זה. אבל מספיק שלכמה דקות אני לא נמצאת בתעסוקה(למשל נוסעת באוטובוס) כדי שיחזור אליי הרצון הזה- לא להיות.
    אני מלאה בשנאה עצמית. לא סובלת אותי. אני מלאה בעצבים ותוקפנות שיוצאת לא פעם על בעלי שלא בצדק.
    סופי שבוע בשבילי הם אסון. אני ככ' מחכה להם ובסוף כל מה שאני עושה ביום שבת זה לבכות במיטה.

אני חושבת שמקור הדיכאון שלי מגיע מתיסכול ואוזלת יד בעיקר. אני מאוהבת כחצי שנה במישהי.
    אני ככ' רוצה אותה שקשה לי לתאר במילים. כרגע לפחות אין לי סיכוי להיות איתה(כי יש לה חבר - הי ביסקסואלית כמוני) אבל המחשבה על הסיכוי האפשרי מתישהו, בעתיד לא מרפה ממני.
    אני שונאת את עצמי שאין לי אומץ לעשות משהו בנידון. לא מסוגלת לדבר איתה אפילו. שונאת את עצמי על חוסר היוזמה שלי. לא מסוגלת להרים טלפון . אני פשוט לא מסוגלת. ככ' אין לי אומץ. ואני לא ביישנית בכלל ,בדרך כלל. אבל כל מה שקשור אליה גורם לי לרעוד ולגמגם.
    ניסיתי לשכוח ממנה. להגיד לעצמי- טוב אין סיכוי תמשיכי הלאה, אבל אני פשוט לא יכולה. אני דוחקת אותה מהחשבות ואז היא מופיע לי בחלומות. ואחרי שניסיתי לשכוח ולא הצלחתי התייאשתי. אז עכשיו אני חושבת עליה במודע. כל הזמן. חושבת על איך אני ינשק אותה ויענג אותה. לא יכולה להפסיק לדמיין ולפנטז(ויש לי דמיון מפותח מאוד, לצערי).
    אני מרגישה שרק התקווה הקטנה שיש לי, רק בזכות התקווה שאולי פעם יהיה בינינו משהו, אפילו לילה אחד, רק התקווה הקטנה הזאת גורמת לי להמשיך ולשרוד.
    ניסיתי טיפול פסיכולוגי והרגשתי שזה לא עוזר לי. זה גרם לי להיות יותר מדוכדכת. אכשיהו להמשיך ל"טחון " את הנושא הזה עושה אותי עוד יותר עצובה.
    קשה לי ואני סובלת. לבעלי כבר נמאס מאשתו הדיכאונית ואנחנו מדברים על פרידה., נמאס לו להשקיע ולתת ולא לקבל בחזרה."כל מה שאני רוצה זה שתחייכי" הוא אומר לי אחרי ארוחה שהוא מבשל או אחרי מסע קניות של בגדים בשבילי. אבל אני פשוט לא יכולה. אני שמחה באותו רגע, אבל זה לא מחזיק אפילו שעה. אחרי שאני קונה בגדים אני בדכ' שונאת את מה שקניתי, ובמילא לא לובשת את זה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הטעם?

הוספת תגובה

• אלוהים

ערן
    28/02/2008

איזה ייצור עלוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עובר עליך?

שיר
    01/03/2008

מה זה לפנטז על אישה בעודך נישאת לגבר? למה התחתנת אם את נמשכת לנשים, למה בעלך צריך דו-מינית? איכס, ובנוסף את חוטאת אסור משכב זכר עם זכר או נקבה עם נקבה. את עוד יותר תסבלי אם תהיי איתה כי קודם כל זה לא בריא לנפש ושלא יטעו אותך הגייז למיניהם אין מה לעשות חוקי הטבע הם גבר עם אישה! ובלי קשר ללסביות המוחבאת שלך מסכן בעלך. לדעתי תלכי לטיפול דחוף! ורק אל תעשי משהוא לעצמך מרוב יאוש. אולי תנסי כדורים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הטעם?

29/02/2008

הסיפור האישי שלך מאד מורכב. את מציגה את עצמך כביסקסואלית שמפנטזת על קשר שלא ממש קיים ושבעקבות אותם מחשבות את ממש בדיכאון עד כדי ייאוש וחשיבה אובדנית. ממש מצב של דיכאון וחשיבה אובססיבית. תתעוררי!! או שתעשי משהו עם אותה גברת או שתקדישי זמן ועניין לבעלך. בספרדית, שפת האם שלי, אומרים el que tiene una tienda que la atienda o que la venda בעל חנות צריך לטפל בחנות אחרת שימכור אותו !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות...
    אנונימי 18
    28/02/2008

שלום אני בן 18 ולקחתי פאקסט (סרוקסט) במשך כ 3-4 חודשים 40מ"ג 2 בערב כדורים כשהוא התחיל לעבוד הוא עבד מצוין לא הרגשתי כל כך טוב בכל החיים שלי, אבל לאט לאט הוא פשוט הפסיק לעבוד, אין לי מושג למה אז התחלתי לקחת רסיטל לפני שבוע בערך לוקח אותו בצהריים אחרי האוכל , בינתיים הוא לא עובד.

אז אני שואל איזה סיבות יכולות להיות לפאקסט להפסיק לעבוד אחרי שהוא עבד כל כך טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות...

הוספת תגובה

• תרופות...

29/02/2008

לאנונימי
    לפעמים תרופות מקובוצת ה ssri עושות מה שנקרה בספרות באנגלית poop out syndrome דהינו שהם מפסיקות לעבוד. חבל אבל לפעמים זה קורה. צריך לחפש תרופה אחרת שתעשה אותה עבודה. שתצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נואשת
    26/02/2008

שלום אני מטופלת בהפרעות חרדה ע"י כדור ציפרלקס 10 ג"ר, כדור אחד ביום

בשבועיים הראשונים של הטיפול לא היה לי תאבון כנראה כתוצאת לוואי של הכדור ואחרי זה התפתח לי רעב מוגבר מאוד.

מאז אני כל הזמן רעבה, יש לי ממש דחף לאכול ואני מודאגת כי התחלתי לעלות במשקל ואני לא מצליחה לשמור

אשמח מאוד!!!! לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

29/02/2008

לשלי שלום
    צ'פרלקס בדרך כלל לא גורם לעלייה בתיאבון. לפעמים יש אנשים שמגיבים עם עלייה בתיאבון. יתכן והתופעה הינה חולפת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימאס לי מהחיים האלה,הצילו תעזרו לי
    חסוי
    23/02/2008

אני עצובה ורע לי אין מה לעשות יש כאלה שטוב להם והחיים מחיכים אליהם ויש כאלה שרע להם והחיים אכזרים אליהם
    ואני גם בדיכאון מאוד קשה ולא רק שאני בדיכאון ורע לי ועצובה
    אני גם קנאית אני מאוד מאוד מקנאה בבנות שטוב להן אני לא משתלטת אל הקנאה שלי אני מקנאה רק בבנות בבנים אני לא מקנאה
    אני מקנאה מבנות שהן יפות חכמות ומצליחות וומוכשרות
    ואני ההפך מיפה וחכמה ומצליחה ומוכשרת
    אני מכוערת שמנה ומגעילה וטיפשה ולא מצליחה בכלום לא בלימודים אין לי חבר אני אוהבת לשיר אבל אני שרה כמו צפרדע צולעת וגם לרקוד אני אוהבת אבל שאני רוקדת כל השומנים שלי זזים
    ואני מרגישה בודדה ומסכנה ואומללה
    החיים שלי שחורים ורעים וקשים ואומללים
    אין לי שום דבר טוב בחיים האלה
    לא היה לי חבר אף פעם וגם עכשיו אין לי וגם לא יהיה לי
    ואף אחד לא יתחתן איתי
    אני ימות לבד כרווקה זקנה ומסכנה
    אני רוצה למות אבל אין לי אומץ להתאבד
    כל יום שאני חייה זה סתם בזבוז זמן אני סתם סובלת
    החיים הם גהנום המות הוא הגן עדן
    ונמאס לי גם ללכת לבית ספר הזה הבית כלא הזה אני שונאת ללכת למקום הזה כול הבית ספר צוחק אלי כולם כולם רעים אם יש ילדים טובים אז זה ממש מעט
    כולם שם מתיחסים אלי כמו לזבל
    אני שונאת אותם כל כך אני כל כך פגועה אני נפגעת מהר כל מילה שהיא מילה שלילית שאומרים לי אז אני ישר נפגעת
    ואני כל יום בוכה בסתר בלי שיראו אותי כי גם ככה חושבים שאני מפגרת אז אם יראו אותי בוכה יחשבו שאני עוד יותר מפגרת
    אוף למה אני קימת בכלל למה למה באתי לעולם האכזרי הזה
    אני כבר מרגישה שאני משתגעת אני לא יכולה יותר אם החיים האלה
    אני כל כך משוגעת עד שעשיתי לעצמי מודעת אבל
    וזה מה שכתבתי בה
    אנו מודיעים לכם באושר גדול ובשמחה על פטירת*******משנת 1993-2008 ההלויה תתקים ביום כתבתי סתם יום ובשעה גם סתם שעה בבית ההלמין אבו כביר רצוי להביא להלויה כיבוד קל ושתיה

וזהו כתבתי באושר גדול ובשמחה כי אם אני ימות כולם ישמחו הרי כולם שונאים אותי בגלל אך שאני נראת

אני גם צירתי לעצמי קבר
    שאני ימות אז אני רוצה שיקברו אותי במקום יפה
    אבל אני גם מצד שני לא רוצה שישאר ממני בכלל זכר אני רוצה להישרף ולמות ואז לא תהיה לי גופה או לטבוע בים

אני גם שונאת לצאת מהבית אני שונאת שאנשים רואים אותי אני לא רוצה שיראו אותי אני שונאת שאנשים מסתכלים אלי כל הזמן זה מעצבן אותי
    בגלל זה עדיף לי להישאר בבית ולא לצאת
    אני שונאת אנשים עדיף לי בעלי חיים על אנשים
    אני מאחלת הלוואי שיבוא יום וכל האויבים שלי והאנשים הרעים יסבלו כמו שאני סבלתי ואפילו יותר גרוע ואולי אז הם יבינו אך אני הרגשתי או שאולי גם אז הם לא יבינו כי אין להם לב במקום לב יש להם אבן והלוואי שאחרי שהם יסבלו ויענו אותם שהם ימותו ואז ילכו לגהנום
    ויש לי עוד המון לכתוב אבל אין לי כוח
    אני מקווה שתענו לי על זה תודה ולהיתראות

הוספת תגובה

• דיכאון קשה

ד''ר אירנה נתנאל
    23/02/2008

שלום לך,

צר לי מאוד על מצבך הקשה. נראה שאת מאוד סובלת, מיואשת וחסרת תקווה. חשוב שתדעי שהאושר הוא בידיים שלך. נסי לאסוף כוחות כדי לעזור לעצמך. חשוב שתשתפי מישהו קרוב בתחושותיך. אשמח אם תוכלי לשתף יותר. האם את יכולה להגדיר סיבות ספציפיות שגורמות לך להרגיש עצובה ומדוכאת? האם קרה משהו לאחרונה שגורם לך להרגיש כך?

אשמח אם תשתפי אותי יותר,
    אשמח לעזור לך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך כמה טעויות קטנות

ניר
    24/02/2008

אין כזה דבר "בנות יפות, חכמות, מצליחות ומוכשרות". אין. ואם את מצליחה לראות כזה דבר אז עובדים עלייך. מעולם לא היכרתי בת שהיתה גם יפה, גם חכמה, גם מצליחה וגם מוכשרת.... תמיד יש איזה דפקט בדרך.
    זותומרת, שאת לא יכולה להיות ההיפך. כי אין כזה דבר. כנראה שאת הרבה יותר יפה, חכמה מצליחה או מוכשרת ממה שאת חושבת.
    לכתוב את מה שכתבת , זה לא קל. צריך הרבה כישרון כדי לכתוב כך. להעביר רגשות דרך האותיות. לדאוג שלא יהיה רגע אחד משעמם במכתב שלך. אני בטוח שהרבה בנות בבית הספר שלך לא מסוגלות לכתוב כך.
    אולי תנסי לכתוב גם מחוץ למסגרת הפורום הזה. מי יודע, אולי עוד תהפכי לסופרת מצליחה. (אם אני לא טועה, הסופרת שכתבה את הארי פוטר היתה עקרת בית, גרושה, ענייה וגרה בשכונת עוני באנגליה...)
    את מתלוננת על קול הצפרדע שלך. למי את אמורה לשיר ? לחברות שלך ? את רוצה לשמוע אותי שר ? את מוכנה לזה נפשית ? יש לך ביטוח בריאות לאזניים שלך ? אני ממש לא הראל סקעת. אבלללל.... אני לא דופק חשבון. ואם בא לי לשיר : אני שר !!. איזה כייף ! הכי כייף לזייף. הכי כייף להיות צורם !!. מה אכפת לך , תשירי. תשירי הרבה. מי שיסבול שילך. העיקר שאת תישארי. אז לא תהיה לך קריירה בזימרה... ביג דיל !! גם לי לא תהיה.
    אני רציתי להיות כדורסלן. כל שנות ילדותי למדתי כדורסל. מה יצא לי מזה ? כלום. ואת יודעת מה ? זה ממש לא נורא. אני גם נמוך מכדי לשחק כדורסל וגם שמן ובגלל זה הברכיים שלי נדפקו עוד מגיל צעיר. אבל, חן יקירתי, היום כשאני הולך עם הבת שלי למגרש הכדורסל ומלמד אותה לשחק, אני רואה את המבט שלה כשהיא רואה אותי קולע או מבצע איזו תנועה שכל שנות ילדותי למדתי לבצע והיא חושבת שאני השחקן הכי טוב בעולם - וזה עושה לי טוב. רק בשביל לקבל את המבט הזה מהבת שלי, היה לי שווה שלא להצליח בכדורסל.
    גם אם את רוקדת וכל השומנים שלך זזים, תמיד יהיה מי שיסתכל אלייך בהערצה. אם לא היום אז בעתיד הקרוב.
    אני למדתי, שלא שונאים בן אדם בגלל איך שהוא נראה. אנשים לא אוהבים את אלו שלא אוהבים את עצמם. אם תתחילי להתייחס אל עצמך כמו אל בן אדם, אני מבטיח שהשינוי יגיע. לפעמים תסרוקת עושה את כל ההבדל. הלבשה אופנתית. פעילות מסויימת.... ואם לא תראי תוצאות מיידיות, זה בגלל שככה זה הטבע. גם כשנוטעים זרעים, הפרח מופיע לאחר שבוע/חודש/שנה. אבל כדי לראות את הפרח הזה צריך לנטוע משהו.
    יש לי כמה שאלות קטנות : מה את אוהבת לשיר ? איזה ריקודים את אוהבת לרקוד ? יש לך תחביבים נוספים כמו ציור, צילום, כתיבה וכדומה ?
    לסיום שהוא התחלה, אני אספר לך כמה דברים קטנים על עצמי : החברה הראשונה שלי היתה בגיל 18. בגיל 8 אבא שלי נפטר. אמא שלי נכה וצמודה לכיסא גלגלים. אין לי אחים או אחיות. הייתי החנון של השכבה עד גיל תיכון עם ממוצע ציונים איום (!!) בתעודה. כססתי ציפורניים עד זוב דם - את חושבת שהתגאיתי בכך?, את יכולה לחשוב איך היה נראה הדימוי העצמי שלי באותם ימים ???? בדיוק כמוך עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ודבר אחרון

ניר
    24/02/2008

(כי לא נשאר מקום בהודעה הקודמת שלי)
    דיווח קצר מהעתיד- החיים יפים יותר ממה שחושבים. אם לא האמנתי שתהיה לי חברה, אז פתאום מצאתי את עצמי עם חברה. ובגיל 30 פתאום מצאתי את עצמי נשוי. ומיד לאחר מכן גם הפכתי לאבא. ואני עוסק במקצוע שתמיד היה התחביב שלי. וגם אם אני לא תמיד מצליח בו, זה עדיין התחביב שלי.
    ואפילו כתבתי ספר. אמנם לא ספר כמו זה שאת יכולה לכתוב, אבל כתבתי ספר מקצועי וזה הכי כייף בעולם.
    סתם קפצתי לבקר, מעולם לא ראיתי את הפורום הזה והנה כבר ראיתי כמה אנשים נפלאים, עם נשמה אמיתית. כולל אותך.
    אנחנו לא ממהרים.
    אנחנו לא ממהרים.
    לוקחים נשימה עמוקה, ועושים את הצעד הבא. כמו גדולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילים כדורבנות

יעל
    24/02/2008

מילים כדורבנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אל התגובה

חן
    24/02/2008

היא עודדה אותי קצת אני עכשיו הבנתי שיש אנשים שהחיים שלהם יותר קשים משלי
    והבנתי עוד דברים שלא כולם רעים שגם יש אנשים טובים
    וגם הבנתי שהחיים לא כל כך רעים כמו שחשבתי הבנתי שאם אני ילמד וישקיע בלימודים אז בסוף אני יצליח וגם הבנתי שהלימודים לא כך כך משעממים כמו שחשבתי שיש גם דברים מענינים שלומדים
    וגם הבנתי שמה שחושבים זה באמת מה שקורה
    וגם אני התחלתי לעשות דיאטה וספורט ואני מאמינה שאני יצליח לרדת כי יש לי רצון
    ולשיר אני ימשיך לשיר כי אני אוהבת לשיר
    וגם אני ימשיך לרקוד ואני ימשיך לעשות כל מה שאני אוהבת ואני לא יפסיק
    ואני ינסה לחשוב רק חיובי
    ואני לא יתיחס ילדים שצוחקים עלי כי אני יודעת שאם הם יראו אותי נעלבת ופגועה מהם הם דווקא ימשיכו לצחוק אלי ואני צריכה להראות להם שאני לא נפגעת מהם
    ואני יראה להם שהם לא יותר טובים ממני ויותר יפים ממני כמו שהם חושבים
    ואני לא יתיחס אליהם ואני לא צריכה בגללם לרדת בלימודים אני לא יתיחס אליהם וימשיך ללמוד כי התעודה הזאת של סוף השנה היא הכי חשובה לי כי אם התעודה הזאת אני הולכת לתיכון ואני רוצה שיקבלו אותי לתיכון טוב
    וגם יש לי את הספר של הסוד שזה ספר מאוד יפה וכתוב בו שצריך לחשוב חיובי ועוד
    ובקשר למראה שלי אז זה כבר לא אכפת לי אך אני נראת מי שאוהב אותי צריך לקבל אותי כמו שאני ומי שלא אז הפסד שלו כי הם לא יודעים מה הם מפסידים שהם לא בחברה שלי כי אני ילדה טובה ויש לי נשמה טובה ואני אף פעם לא פגעתי באף אחד ואני לא צחקתי על אף אחד אני מקבלת את כולם כמו שהם לא אכפת לי אך הבן אדם נראה
    ואם יהיה לי חבר אז לא אכפת לי אך הוא יראה העיקר שיהיה בן אדם טוב
    ואני גם עכשיו כבר לא רוצה חבר כרגע לא בגיל הזה אני מעדיפה בגיל מאוחר יותר שזה יהיה חבר בוגר יותר ולא בגיל שלי שהילדים עדין ילדותים ולא בוגרים זהו כתבתי כבר המון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א...מ...ן !!!!!

ניר
    24/02/2008

תדפיסי את מה שכתבת עכשיו ותתלי את זה מעל המיטה, או ליד המיטה. ובכל בוקר כשאת קמה, רק תעיפי מבט חטוף בדברים הללו ותתדלקי את הנשמה היפה שלך כדי שיהיה לך את השאיפה והרצון להעביר יום בכייף.
    לא תאמיני מה שחיוך מסוגל לעשות. קלטתי את זה רק בשנים האחרונות. פתאום התחלתי לחייך, גם כשלא היתה ממש סיבה, דאגתי לחייך ולא יאומן איזה תוצאה חיובית קיבלתי. היום אני הרבה פחות זעפן משנים קודמות.
    לפחות פעם בשבוע אני חושב על פרפרים שחיים יום אחד. את קולטת כמה דברים הם מפסידים.
    איזה מזל שאנחנו לא פרפרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון באמת מזל

חן
    24/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לניר תשובות על השאלות

חן
    24/02/2008

אני אוהבת שירים בצרפתית ובאנגלית ובספרדית ובעברית
    ויש המון שירים שאני אוהבת
    אני יכתוב שלוש שירים שאני אוהבת
    1.את יפה של עידן יניב
    2.ים של טעויות והוזה אותך מולי של אייל גולן
    3.השיר עד הסוף של ליאור פרחי ושלומי שבת
    וזהו יש עוד המון שירים שאני אוהבת
    ואני אוהבת שירים שקטים עצובים שמחים
    וזהו אני צריכה ללכת לישון את שאר התשובות לשאר השאלות אני יענה לך מחר
    ביי לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה ודיכאון,
    חיים ג'
    23/02/2008

שלום
    אני נמצא מזה חודש ימים בחופשת מחלה עקב התקפי חרדה ודיכאון, הופניתי לפסכיאטר והוא נתן לי כדורי סרוקסט במינון של 3 כדורים ליום וגם כדורי אסיול גם כן במינון של 3 כדורים ליום בהדרגה, ההתקפים אומנם פחתו אך אינני מסוגל לחזור לעבודה כי אני מרגיש מאוד חלש ומנומנם במשך רוב היום, שאלתי היא האם אני יכול להוציא נכות עקב המצב כי אני ממש לא מסוגל לעבוד במצב הזה

תודה מראש
    חיים ג'

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה ודיכאון,

הוספת תגובה

• התקפי חרדה ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    23/02/2008

חיים שלום,

עבודה הינה התרופה הכי טובה להתמודד עם דיכאון וחרדה. ביטוח לאומי משמר ומקבע את ההפרעות ופוגע רבות באיכות החיים שלך. לכן, הייתי מציעה לך לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שתסייע לך לשלוט בהתקפי החרדה והדיכאון ותאפשר לך לחזור ומעגל העבודה.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ועבודה
    איציקון
    23/02/2008

שלום לכם
    אני בן 35 .אני סובל מדיכאון ולוקח כדורים ב-10 שנים האחרונות. הבעייה היא של פעם שאני מתחיל לעבוד במקום עבודה אחרי כמה חודשים אני מקבל דיכאון ועוזב אותה. עקב זה המצב הכלכלי שלי מאוד קשה ואני לא מצליח "להרים את הראש מעל המים".. מה אתם חושבים ?
    איציק

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ועבודה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    23/02/2008

שלום לך,

טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית תסייע לך לשלוט בגלים החוזרים של הדיכאון. כך, תוכל להמשיך ולתפקד באופן תקין בעבודה ופרנסתך לא תפגע.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של רספירדל
    טלי
    20/02/2008

שלום רב,
    אבי מאושפז בב"ח לווינשטין במשך חודשים בשיקום לאחר אירוע מוחי.
    הוא מקבל רספירדל 0.5 מ"ג ליום במשך חודש וחצי.לאחר 3 שבועות מצבו השתנה מאדם שמח פעיל שעוזר לעצמו לאדם עייף שכל רצונו הוא לישון ו"לקבור" את דכאונו במיטה.כתוצאה מהאירוע הוא סובל מעיוורון קורטיקלי והיום הוא מודע למצבו ולמצב שאינו רואה.
    האם תופעות הלוואי עייפות מרובה שמלווה בתשישות ,כפי שהוא מגדיר,חוסר תאבון ויובש בפה הן תופעות המתאימות לרספירדל?
    אשמח לקבל תשובה לכך ותשובה האם יש דרך נוספת לטפל בנושא?

תודה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של רספירדל

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של רספירדל

23/02/2008

לטלי שלום
    דיכאון אחרי cva מאוד שכיח. לכן צריך להיות בטוחים שעייפות זה לא סימן לדיכאון. risperdal יכול בהחלט לגרום לתופעות לוואי של עייפות וקיפאון. עליך להתייעץ עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לתרופה מירו
    צבי אבני
    20/02/2008

שלום,
    אני משתמש בתרופה מירו למעלה מחודש. אני מרגיש תחושת נמנום, עירפול מעין שיכרון בכל מהלך הבקרים.
    תחושה זו עוברת לקראת הצהרים או לקראת פגישה או כל פעילות מתוכננת אחרת.
    האם תופעת הנמנום תעבור? האם היא טבעית? האם תלוית מצב? (במצב ללא פעילות יהיה נמנום).
    הבוקר היה עבורי במהלך על השנים השעות העירניות ביותר עם הפעילות הגבוהה ביותר עבורי.
    לתשובתכם אשמח

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי לתרופה מירו

הוספת תגובה

• מירו

ד''ר אירנה נתנאל
    20/02/2008

צבי שלום,

ישנוניות היא תופעת לוואי אופיינית למירו. מומלץ ליטול את הכדור בלילה, שעה - שעתיים לפני השינה.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

צבי אבני
    27/02/2008

תודה על תשובתך,

אשמח לאמר כי תופעת הנמנום נעלמה כעבור כחודש מאז תחילת נטילת הכדור אך במקומה, במהלך הבוקר אני מרגיש חוסר בהירות, צלילות, ערפול עד הצהרים. האם גם אלה תופעות שכיחות לנטילת הכדור ואם כן האם יחלפו כמו תופעת הנמנום?
    תודה על תשובתך המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בשימוש בויאפקס XR
    אבישי
    20/02/2008

מזה כשנה השתמשתי ב-אפקסור XR. לפני כשבועיים עברתי להשתמש בויאפקס XR מסיבות כלכליות. ביומיים האחרונים אני חש בחילה בשעות הצהריים ואף חולשה. במהלך הערב התחושות האלה עוברות.האם זה אפשרי כי זו תופעת לוואי של הויאפקס שמתחילה אחרי כשבועיים? מה עלי לעשות? הרופא שלי נמצא בחו"ל.

אודה על עצה...

אבישי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בשימוש בויאפקס XR

ד''ר אירנה נתנאל
    20/02/2008

אבישי שלום,

בחילות, סחרחורת, כאב ראש והפרעות בשינה הן תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו. תופעות אלה חולפות תוך מספר שבועות. אני מציעה לך להמתין עוד בשועיים. במידה ומצבך לא ישתפר תפנה רפוא שלך.

תודה על פנייתך לפורום
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס
    ניבה
    20/02/2008

אני לוקחת ציפרלקס במשך כחצי שנה. אני מרגישה בסדר, אבל לא נראה לי שמשהו משמעותי השתנה אצלי מאז שהתחלתי לקחת ציפרלקס. אני חושבת להפסיק. השאלה היא אם אפשר באופן הדרגתי להתחיל להוריד את המינון ואם כן, איך בדיוק לעשות את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    20/02/2008

ניבה שלום,

את מרגישה הטבה בגלל הציפרלקס. כאשר תפסיקי את הכדור מצבך עלול להחמיר. הייתי מציעה לך ללמוד כלים, מיומנויות ושיטות התמודדות כדי למנוע חזרתיות של ההפרעה ממנה סבלת. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יכול להקנות של את המיומנויות הנדרשות.
    בכל אופן, אל תעשי שום דבר על דעת עצמך. תתיעצי עם הרופא שנתן לך את הכדור.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ודיכאון
    יעל
    20/02/2008

שלום רב
    אני נמצאת בשבועות הראשונים להריון.לפני כשלושה חודשים הפסקתי בהדרגה לקחת ציפרלקס.(לאחר שלקחתי כשנתיים וחצי, בהמלצת פסיכיאטר) נראה לי שאני קצת בחרדה מההריון או אולי מהפחד להיות בדיכאון, למרות שההריון היה רצוי.האם אני יכולה לחזור ולקחת ציפרלקס? ואם כן האם להתחיל שוב בהדרגה?
    תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ודיכאון

הוספת תגובה

• הריון ודיכאון

23/02/2008

ליעל שלום
    צ'פרלקס נחשבת לתרופה עם בטיחות גבוהה בהריון. עליך להתיעץ עם מרכז לתרופות בזתן הריון. היום יש אותם בכל קופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בדיכאון מאוד קשה
    חן
    19/02/2008

שלום קוראים לי חן אני בת 15 ואני במצב נפשי מאוד קשה אני משנה שעברה בדיכאון ואני לא מצליחה בלימודים הפסקתי ללמוד למבחנים הפסקתי להכין שיעורי בית אני מאחרת כל הזמן מלבית ספר אני שונאת את עצמי אני מכוערת ושמנה ודוחה ואף אחד לא אוהב אותי ואני בודדה ומסכנה ואומללה והחיים שלי הם קשים והם גהנום ואני רוצה למות אבל אין לי אומץ להתאבד ונמאס לי כבר אני מרגישה שאני לא יכולה יותר להמשיך לחיות ולסבול אני מצטערת על היום שנולדתי בכלל אני כל יום בוכה בסתר בלי שיראו אותי אני לא יוצאת מהבית כי אני לא רוצה שיראו אותי אני לא רוצה שאנשים יראו אותי אני רוצה להיעלם בבית ספר כולם צוחקים אלי ומשפילים אותי
    נמאס לי כבר מכולם מכל האנשים כולם מתיחסים אלי כמו לזבל ולאף אחד לא באמת אכפת ממני אף אחד לא באמת דואג לי אם אני ימות כולם ישמחו ולא יבכו אלי
    אפילו ההורים שלי לא מתיחסים אלי כולם מתעלמים ממני ואם לא מתעלמים אז מתיחסים עלי כמו לזבל ואני בהמה שמנה שלא מפסיקה לאכול ואני גם גמדה כולן בגילי גבוהות ואני נמוכה מאוד וכל הזמן צצים לי פצעים בפרצוף וכולם מעצבנים אותי כולם אין ממני שום תועלת אני לא טובה בכלום בלימודים אנ גרועה לשיר אני שרה כמו צפרדע צולעת לרקוד אני לא יכולה אני רוקדת מגעיל וכל השומנים זזים לי בקיצור אני לא טובה בכלום ויהיה לי עתיד גרוע לא תהיה לי עבודה ואם תהיה אז בטח אני יעבוד בזבל אף אחד לא יתחתן איתי אני יהיה רוקה זקנה ולא יהיו לי גם ילדים בקיצור כל החיים שלי הרוסים גם עכשיו וגם בעתיד סליחה על הסיפור הארוך הזה שכתבתי מקווה שתקראו את הכל זה חשוב לי ואם תכתבו לי תגובה אז זה יהיה ממש טוב אני ירגיש יותר טוב מזה שיש מישהו שאולי אכפת לו ממני בעולם הזה למרות שהוא לא מכיר אותי זהו ביי

לקביעת תור
    סגירה
    אני בדיכאון מאוד קשה

הוספת תגובה

• תשובה לחן

חסוי
    19/02/2008

שלום חן זאת נופר חברתך
    אני רוצה להגיד לך שאת לא צריכה להרגיש ככה ואלה החיים אלוקיםשיושב למלעה בשמים החליט איך יראה כל גורל וגורל של בני האדם הוא החליט למי יהיה טוב ולמי רע לא צריך לחשוב על דברים רעים צריך לחשוב קדימה אנחנו צריכים להגיד כל יום תודה לאלוקים על זה שאנחנו חיים והוא נותן לנו כל יום ויום לחיות אין מה לעשות אם ננסה להישתפר ולעשות מאמצים נוכל להישתנות אבל ככה זה לא כולם מושלמים אז בקיצור אל תחשבי על דברים רעים תחשבי על דברים טובים ותחשבי שיש ילדים שמצבם יותר גרוע שאין להם הורים ושהם גרים ברחוב וזה מצב מאוד ויותר קשה אז זהו אני מקווה שעזרתי לך מימני נופר חברתך הטובה ביי ביי..:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בדיכאון מאוד קשה

23/02/2008

לחן שלום
    היה לא קל לקראו את כל הדברים הקשים שאת חושבת על עצמך. ברור שתשובה לא אצליח לתת לך בפורום ויתכן והדבר הכי טוב אהיה עבורך למצוא מטפל פסיכולוגי טוב. אבל בינתיים אני יכול להגיד לך כך. נכון שיש אנשים שנולדו עם יתרונות על אחרים, יופי, גובה, צורת גוף, אינטליגנציה, ועוד. ויש אחרים שצריכים לעבוד הרבה יותר קשה כדי להתקדם בחיים. את שייכת לקבוצה השנייה. תחשבי על תחום אחד בחיים שלך עליו את רוצה לעבות כדי לשפרו, אחר כך תחום אחר. יותר את יורדת על עצמך פחות את משנה. זה פשוט לכתוב והרבה יותר קשה לבצע אבל אפשרי!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות של גמילה מציפרלקס
    ענת
    18/02/2008

שלום,
    הפסקתי לפני כשבוע לקחת ציפרלקס וטופמקס, כשהירידה בכמות נעשתה בהדרגה. רציתי לדעת אם יש תופעות גמילה כשמפסיקים אם הכדורים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות של גמילה מציפרלקס

הוספת תגובה

• תופעות גמילה מציפרלקס

23/02/2008

לענת שלום
    תופעות של גמילה מתרופות קיימות. הם מופיעות בין 24-72 שעות אחרי הפסקות פתאומיות. הפסקה הדרגתית בדרך כלל מונעת הופעה של סימפטומים. נרעה שאת בדרך טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נואשת
    18/02/2008

שלום אני כבר עוד מעט חודשיים מטופלת בהפרעות חרדה. אני מקבלת 10 גר ציפרלקס כדור אחד ביום.

לאחר כמה שבועות התחלתי לחוש ממש הטבה ונעלנו התקפי החרדה.

לפני שבוע הרגשתי קצת חוסר שקט ופקד אותי התקף, לא גדול כבעבר אבל עדין אני מרגישה שזה קצת החזיר אותי אחורה ושוב אני צריכה מההתחלה להתגבר על מכשולים שכבר הצלחתי להתגבר עליהם.

רציתי לדעת אם יכול לקרות דרדור קל אחורה ואם מנקודה זו שוב מתחזקים וזה יעבור כל ההתקפי חרדה והחרדה ממהתקפים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/02/2008

רותם שלום,

ציפרלק הנו כדור מצויין לטיפול בחרדה. הוא מוריד את עוצמת הגל של החרדה ועל ידי כך מאפשר להתמודד ולעבוד על החרדה. הייתי מציעה לך לשלב ציפרלקס עם טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי כדי לחזק את שלטתך בחרדה, לפתח מיומנויות ושיטות התמודדות יעילות שמאפשרות למנוע חזרתיות של הגלי החרדה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצוב לי מאוד
    idan
    16/02/2008

בן 28

אין לי חברים לא מצליח להתחיל עם בנות

לא מצליח לצאת לבלות בודד ועצוב מאוד

מפריע לי שלא קיימתי עדיין יחסים מתבייש שעדיין לא עשיתי זאת

לא יודע מה לעשות טיפולים עם מומחים לא עזר

לקביעת תור
    סגירה
    עצוב לי מאוד

הוספת תגובה

• מאמן אישי

ד''ר אירנה נתנאל
    17/02/2008

עידן שלום,

ייתכן ומאמן אישי צמוד יכול לעזור לך לפתח יכולות חברתיות (בנוסף לטיפול).

תודה על פניתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תקווה

idan
    22/02/2008

רוצה לדבר במסנגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

חן
    23/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעידן תיכנס

חן
    23/02/2008

אתה יכול לתת לי את המסן שלך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה