מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון מקסימלי של אפקסור XRמשה10/03/2008
שלום
מה המינון המקסימלי של אפקסור XR?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מקסימלי של אפקסור XR
ד''ר אירנה נתנאל12/03/2008עד 225 מ"ג ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימאס לי מהחיים האלהחסוי09/03/2008
שלום לכם,אני מקווה שיהיה לכם כח לקרוא את כל מה שאני רושמת כי זה די הרבה.
אני בת 15 ואני נורא סובלת בחיים האלה
אני מכוערת,שמנה ובקושי יש לי חברות אני שונאת את עצמי.
הילדים אצלי בכיתה כל הזמן צוחקים עליי,מציקים לי,ומשפילים אותה.נימאס לי מהם.
אף פעם לא היה לי חבר כי כולם ניגעלים מימני אני לא יודעת מה לעשות
אני רוצה להיתאבד ואין לי אומץ אני רוצה שירצחו אותי בלי שאני ישים לב ושזה יהיה בלי כאב
אני לא יכולה לתאר כמה שאני סובלת בחיים האלה.
יש לי הורים שכל הזמן מאיימים לקחת אותי לפסיכולוג ואני לא רוצה לספר לפסיכולוג את זה כי אני יודעת ששום דבר לא ישנה את ההרגשה שאני מרגישה
ההורים שלי כל הזמן מקללים אותי,מעליבים אותי,קוראים לי בשמות,וגם צוחקים עליי על איך שאני ניראת.לא מספיק כמה שאני סובלת בבית ספר גם שאני חוזרת הביתה ההורים שלי מיתייחסים אליי כאל זבל,אני מרגישה שהם שונאים אותי והאמת אני שונאת גם את עצמי אז איך זה שהם לא ישנאו אותי אין מימני שום תועלת אני מפגרת בלימודים לא יודעת כלום ככל שאני מנסה.
אני אומללה ובודדה.אני בוכה כמעט כל יום ושום דבר לא עוזר לי ואף אחד לא עוזר לי ותומך בי אף אחד לא מבין אותי.אני רוצה למות חבל שנולדתי אני כל כך סובלת בחיים האלה.
נימאס לי מכולם נימאס לי מהחיים האלה אין מישהו בעולם שאני אוהבת ,אם הייתי יכולה הייתי מתנקמת בכל אלה שצחקו עליי,העליבו אותי,הציקו לי,השפילו אותי אף אחד לא מגן עליי שאני רבה בכיתה אם איזה ילדה אלה מגינים עלייה על הילדה ועליי לא.כולם,הבנים והבנות צועקים עליי מעליבים אותי משפילים אותי ועלייה הם מגינים נימאס לי מהחיים האלה!!..
אני אודה לכם אם תגיבו לי ותעזרו לי ותתינו לי עצות מה אני יכולה לעשות.
תודה שהקדשתם מזמנכם לקרוא את ההודעה שלי תודה ולהיתראות. :'(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת חן חברה שלך תכנסי
חן09/03/2008גם אני מרגישה ככה וגם לי נמאס לחיות כבר וכלום לא עוזר לי למות אני מקווה שאני ימות ושזה לא י'קח המון זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומתי זה עובר?לנה08/03/2008
אני בת 25 ומגיל 5 בערך המשאלה הכי גדולה שלי היא למות מוות טבעי כי אני לא מסוגלת לעשות זאת לבד , מעולם לא הרגשתי אושר אמיתי , דיברתם אל לסועה למקומות מרתקים וכאלה ניסיתי זה ,את האמת זה רק עשה לי ממש רעה כי הבנתי שבסןף חוזרים, ואני לא מדברת רק על מצב או מקום זה הרגשות של תסכול של יום יום, אני ניסיתי לשנות מקום אנשים אבל בתכלס ההרגשה נשארה והרצון אותו אחד ,של לעצום עניים ולא להתעורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומתי זה עובר?
09/03/2008ללנה שלום
המחשבות עליהן את מדברת יכולות להיות חלק של דפוס שהתפתח כתגובה לאווירה או סביבה בה חיית, או גם כתגובה לחיים אישיים מורכבים, או דבר אחר. זה נשמע שאת גם "מכורה" למחשבות האלו ומעט מתנגדת להן. מדוע לא תפני לייעוץ פסיכולוגי? חבל אפשר הרבה לעשות בחיים שמהנה. בסוף כולנו מתים השאלה היא מה אנו מצליחים לעשות בדרך אל המוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדי דיכאון בעלי פעילות כפולהיאיר08/03/2008שלום
האם נוגדי דיכאון בעלי פעילות כפולה כמו אפקסור מראים יעילות גבוהה יותר בטיפול בדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנוגדי דיכאון בעלי פעילות כפולה
09/03/2008חברות תרופות מעוניינות לתת לתכשיר שהם מיצרים חשיבות או יעילות נוספת וכך לזכות במתח שוק גדול יותר. יש רק מחקרים בודדים המשווים בין ssri i snri . מקובל לחשוב של venlafaxine-efexor, viepax ול escitalopram-צ'פרלקס פעילות חזקה יותר. אבל הדבר לא הוברר עד הסוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס
ירון09/03/2008לציפרלקס פעילות כפולה כמו לאפקסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס
09/03/2008לא, צ'פרלקס הינו חוסם מאוד ספציפי של קליטת הסרוטונין בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה של SSRI מול SNRI
ירון11/03/2008אם SNRI לא יעיל יותר מSSRI אז מה ההיגיון של הוספת אדרונקס לSSRI כפי שלעתים עושים? (ואז מקבלים בעצם SNRI)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה של SSRI מול SNRI
14/03/2008למשה שלום
משלבים תרופות בעלות השפעה על דיכאון אבל עם מנגנון פעולה שונה במידת מה. לכן השילובים השונים שניתן לראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיבן והריוןדנה08/03/2008אני משתמשת בזיבן ורציתי לדעת האם בהריון אפשר להמשיך לקחת כדור זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזיבן והריון
09/03/2008אני ממליץ לך לפנות למרפאה הטרטולוגית במרכז הרפואי הדסה עין כרם בירושלים כדי לקבל תשובה עדכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון עמידמיכל07/03/2008האם דיכאון עמיד קשור לאופי או למחשבות של האדם? או שזה קשור לאופי המחלה?
ואם זה ככה מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון עמיד
09/03/2008לגינת שלום
דיכאון עמיד מתייחס לתמונה של דיכאון שלא הגיב לטיפול עם שתי תרופות או יותר. זה לא קשור לאופי אלה לטיב המחלה. לפעמים מצב חיים מסוים מקשה על האדם לצאת מהדיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפול בחשמל בשני הכווניםאני06/03/2008שלום הייתי אצלך לפני מספר שבועות ושלחת אותי לטפול בשלוותה בכוון אחד הטפול אינו עוזר מה יש לעשות?האם ניתן להניח לטפול בשני הצדדים יעזור?אין לי כבר הרבה כוח לשרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטפול בחשמל בשני הכוונים
06/03/2008לרותי שלום
חשמל דו-צדדי מאוד מקובל במצבים שאין תגובה מספקת לטיפול חד-צדדי. תדברי על כך עם המטפל על זה ותחליטו. שתצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדיכאון47עידו03/03/2008שלום רב,
מצטער שאני נכנס ומגיב,סליחה מראש לד"ר גם כן שאני נכנס לתגובה.
אני חושב שנכנסת למעיין שיגרה כזו שהיא לא מביאה לך כלל סיפוק כל יום אותו דבר.
תעשה משהו כמו שד"ר אירנה עצתה לך להכניס עניין חדש לחיים.
נסה לאמץ כלב/ה באם יש לך זמן שדרוש בשביל טיפול כמובן בכלב.. וכלב יכול מאד לעזור.
להירשם לחוגים,לעשות הליכות,לרכב באופניים.
ללכת לחוגים מסויימים,לקחת ספרים מספרייה.
אולי תשכול אפילו את עניין של בנק הזמן... לתת מעצמך שעה מתי שבא לך לטובת הקהילה אם זה בעזרה להשקות גינה ,לעזור בשיעורים לילדים וכ"ד .ישנם דרכים רבות.
העיקר שתשבור את השיגרה שלך ושתכניס משהו חדש לחיים .
שיהיה בהצלחה.
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלדיכאון47
04/03/2008לא יודע למי ענית אבל התשובה שלך יפה ומאוד טובה. יזכור כמה מהדברים שהצעת !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר משמעות/דיכאון-אבל מתפקדדיכאון4703/03/2008אז הנה תמצית הסיפור שלי:
אני בן 47 גיי משכיל נראה סביר חברותי וכד' אבל ממש לא מרוצה מכלום והאמת אני די בדיכאון.יום רודף יום עבודה בית עבודה בית וכד' בעבודה אני מתפקד נהדר ויש לי קשרי עבודה נהדרים עם כולם אבל לאן כל זה מוביל? לעוד 15 שנים כאלה? האם על זה מדובר?
או קי אז אין לי אובר אבל גם לחסוך אנני מצליח כי הבוס המניאק והקמצן לא מוכן (ובצעקות) אומר לי שלא יעלה את משכורתי למרות שעמיתים בדרגתי מרוויחים לפחות 10000 ש"ח יותר וזה כמובן משמעותי. אין לי מצב רוח ללכת לחדר כושר למרות שכמובן אני משלם כל חודש ,אני אוהב אנשים אבל מוצא שלהרבה אין לי סבלנות אני רוצה לסוע לחו"ל כי זה מעניין אותי אבל משום מה גם לאחר שעשיתי את כל הבירורים ומצאתי את מה שאני רוצה וכו' לא ממש בא לי ועובדה שטרם נרשמתי וטרם הזמנתי יש לי מספר מועט של חברים טובים אבל כמובן שהקשר אינו יום יומי כי הרי כולם עסוקים. לפעמים אני יוצא לבלות (בערך פעם בחודש).נורא נהנה יש לי סקס לפעמים שגם מהנה כזה כאילו אבל..................מה המשמעות של כל זה? זה הכל? הסבל הבדידות המאבקים היום יומיים בהכל
ממש נמאס לי לפעמים אני קם בבוקר ואומר לעצמי שדי . הבנתי את הפרינציפ והוא ממש לא משהו וממש בא לי לגמור את הכל. אז נכון המצב בעצם לא רע ככ זה נכון הרי על מה יש לי להתלונן כשמסביב שומעים כאלה סיפורים קשים ונוראיים? ובכל זאת........זה ממש ממש לא זה במכל בחינה לא כסף,לא חיי חברה עשירים,לא הרבה סקס,לא הרבה כיף אלא מאבקים מחשבות טרדות וחוסר סיפוק ובגדול
הרי אם אגיד את כל זה לפסיכיאטר ישר יאשפזו אותי בחשש שאתבד מחר (דווקא רעיון לא רע בעצם)
אז מה עושים????????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוסר משמעות/דיכאון-אבל מתפקד
ד''ר אירנה נתנאל03/03/2008שלום לך,
אתה מתאר מצב שבו הנך מתפקד, עובד, מבלה, אך לא מצליח להרגיש הנאה ממה שאתה עושה. הייתי מציעה לך לחשוב האם בכל זאת ישנם דברים שגורמים לך סיפוק, שנותנים משמעות לחייך? אולי כדאי להכניס עניין חדש לחיים. האם יש לך תחביבים? אפשר ללמוד להינות גם בשגרת היום יום. אולי כדאי לשוחח עם איש מקצוע (פסיכולוג, תרפיסת) כדי ללמוד כיצר להפיק הנאה או איך לשנות את הסביבה שלך כדי שתהיה יותר מספקת.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובות
דיכאון4704/03/2008תודה לכם על התגובות הקטע הוא בדיוק כמו שכתבתי שפשוט לא בא לי על כלום אפילו לא על נסיעה לחו"ל אפילו לא על חדר הכושר שנורא אהבתי ללכת והתאמנתי בקביעות וכד'
אני יודע שצריך לעשות אבל פשוט לא בא לי..........זו הבעיה )חלק מהבעיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל05/03/2008שלום לך,
אתה מתאר מצתב מאוד אופייני לדיכאון, כאשר היו בעבר דברים רבים שאהבת וכעת אתה מאוד מתקשה להניע את עצמך לעשות אותם. הכלל בהתמודדות עם הדיכאון הוא שקודם עושים ואחר כך מרגישים. אנשים רבים שסובלים מדיכאון נוטים לחשוב שכאשר מצבם ישתפר הם יתחילו לחזור לפעילויות המהנות מהעבר. למעשה, זאת חשיבה מוטעת. כדאי להפעיל את עצמך אפילו במעט והרגשתך תתחיל להשתפר. מובן, שבהתחלה תעשה אותם ללא חשק, אך חשוב שתקפיד בפעילות כל שהי כל יום (כמו לקחת תרופות). הדבר דומה למצב שבו אתה נמצא בחרד חשוך לחלוטין שאפילו נר קטן או גפרור יכול להאיר אותו במעט אור.
מאחלת לך כוחות והצלחה בהתמודדות,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשהסיגל02/03/2008קישורים ממומנים
שלום דוקטור ,
אחרי כל הבדיקות מקיפות שעשיתי כמו : גסטרוסקופיה , CT גרון, רנגן, US , בדיקות דם , ממוגרפיה , א.ק.ג.
יש לי הרגשה כבר שנה וחצי של גוש בגרון וחנק .
אני לוקחת כבר שנה ALPRALID 0.5 פעמים ביום זה קצת עוזר לי אבל לא לגמרה , רציתי לציין שאני מאוד רגוע אין לי דיכאון . היתי אצל פסיכיאטר , היא נתנה לי בנוסף ציפרלקס 0.10 ואחרי זה אמרה שבעוד 4 שבועות התרופה תשפיע ולהפסיק עם ALPRALID .
עבר כבר 3 חודשים ציפרלקס בכלל לא משפיע עלי , הפסקתי לקחת אותו ונשארתי עם ALPRALID אבל המינון שאני לוקחת כבר הפסיק להשפיע .
יש לי שאלה , אני ממש לא מבינה עם אין לי דיכאון , למה יש לי תחושה כזאת כבר כל כך הרבה זמן והכדורים לא עוזרים ? הפסיכיאטר אמרה שתופעה כצאות נקראת : GLOBUS ISTERICUS
איך מטפלים בדבר כזה ?
תודה מראש - גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה בבקשה
04/03/2008לגיל שלום
הסיבה ל globus hystericus לא ידוע. התופעה מתייחסת להרגשה שיש בגרון גוש שלא משתחרר ושלא נותן לבלוע, התיאוריות הקלסיות מיחסות את התופעה לאנשים עם בעיות אישיות וגם קושי לבלוע. כיום יש גם דעות על כך שמדובר במצב פסיכיאטרי בו תאי מוח באזורים ששולטים על שרירי הבליע תגובתיים מידי. לפעמים מנסים גרייה מגנטית אם כי אין מחקר מקיף בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
איתן06/03/2008כנסי לאתר www.dikaon.com ותמצאי מרפא לבעיתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס זה התחיל לעבוד
אלי07/03/2008רציתי רק לכתוב לכולם שאחרי חודש כמעט שאני לוקח ציפרלקס ואחרי עליות וירידות בחרדות אני מתחיל להרגיש את ההשפעה של הכדור.אז אם מישהו מתחיל לקחת ציפרלקס סבלנות תחכו לפחות חודש גם אם זה קשה בהצלחה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס זה התחיל לעבוד
14/03/2008שתצליח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בקשיי הירדמותשלומית01/03/2008בני סובל מקשיי הרדמות. נבדק במעבדת שינה בי"ח רמב"ם לא נמצאה הפרעת דום נשימה בשינה (יש במשפחה...) וגם לא שעון ביולוגי דחוי משמעותית (גם את זה יש במשפחה...)
הומלץ על טיפול התנהגותי בשל תחושה שהבעיה נובעת מחרדה. מהיכרותי עמו הוא לא ייטה חסד לטיפול דינמי ויעדיף טיפול קוגנטיבי- התנהגותי.
אציין כי פרט לבעיה הנ"ל הוא מתפקד נהדר אבל חייב להסדיר את שעות השינה שלו לקראת הלימודים בשנה הבאה באוניברסיטה.
האם יש בחיפה מומחים לנושא? האם יש אגודה או עמותה של מטפלים התנהגותיים קוגנטייבים שדרכם אפשר לקבל רשימה של מטפלים בחיפה?
לא הייתי רוצה להתחיל בטיפול תרופתי בגיל כל כך צעיר מבלי שיש לפחות תכנית משולבת עם טיפול התנהגותי אשר תאפשר מתן פיתרון יסודי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בקשיי הירדמות
01/03/2008ניתן לקבל שמות של מטפלים דרך האתר של האגודה לטיפול קוגניטיבי
http://www.itacbt.co.il/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעידו01/03/2008שלום רב
אני בשנות העשרים לחיי
כרגע בתקופה של פחד ממות פחד ממחלות כי יש לי בעיות עיכול.
רציתי לשאול האם עייפות חולשה כללית,בעית נשימה כאילו אותותו נגמר האוויר
כבדות בנשימה ,כאבי ראש וסחרורות
האם אלו תסימנים של חרדה?האם חרדה יכולה לבוא רק לפרקים מסויימים ביום או להמשך למשך כל היום?
אני לא עובד וכל היום נשאר בבית.כבר המון זמן.
אין לי חברה ולא עוסק בפעילות ספורטיבית.
בתודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך
עומרי01/03/2008לד"ר שלום
נכנסתי לאתר לא מצאתי שם את הפירוט של החרדה.
האם ממה שכתבתי זה נשמע נראה שיש חרדות אם הלכתי על כל מיני מקומות בגוף.
בתודה
אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRecital - שלושה שבועות ואין שיפוררונן01/03/2008אישתי סובלת מדיכאון קשה מזה 3 חודשים. לפני כחודש היא התחילה טיפול ברסיטל (רבע, חצי, אחד, אחד וחצי, שני בדורים) כבר 3 שבועות שהיא מקבלת כדור שלם (20mg) ומעלה ועדיין אין שיפור. יחד עם זאת סימני החרדה שהיו לה בעבר נעלמו תוך כדי הטיפול.
מה לעשות? האם זה עוד יכול לעזור או שכבר אין הרבה סיבוי וצריך להחליף תרופה?
אנחנו דיברנו עם פסיכיאטרים, אני רק רוצה דעות נוספןת על הנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרRecital - שלושה שבועות ואין שיפור
01/03/2008לרונן שלום
אפשר לקחת בין 20-60 מג של רסיטל. לכן אפשר לעלות את המינון במידה ויש תגובה חלקית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוןשיר29/02/2008אני לוקחת רמוטיב כבר שלושה שבועות אני מרגישה יותר טוב וחושבת פתאום יותר חיובי אבל בארבעה הימים האחרונים לקחתי רק כדור אחד ועדיין באותה תחושה של הרגשה יותר טובה, אני רוצה להמשיך לקחת רק כדור אחד עד שלגמרי אצא מזה. האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינון
01/03/2008לירון, כדור אחד גם יכול להספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת בריאותעידו29/02/2008שלום רב,אני בן 24 וסובל מחרדות
בתקופה של חצי שנה האחרונה אני חרד לבריאות שלי היפוכנדר בגלל כאבים פיזיים
ודלקות גרון שחוזרות ונשנות ולאחר מכן בעיות במערכת העיכול.
אתמול בערב היו לי צריבות כמו של מדוזה באזור הלב .
קמתי מהשינה אם הירדמות של כל היד כולל הזרוע ימין והתחלתי להניע אותה עד שחזר לי התיפקוד,גם בזמן ישיבה נראה כאילו היא חוזרת לי למצב הירדמות ,הזרוע קיים איזה משיכה או הירדמות באזור שלו.
לפני יומיים היו כאבים בכתף שמאל וגם בבית החזה
ובו זמנית היה מעין שיתוק באזור הלסת שיינים עליונות הייתי צריך להוזיז אותם לראות שקיים קושי.
אני נורא מפוחד שזה משהו ששיך ללב על פי שאני צעיר.או שזה משהו של הפרקים.
היו לי במשך 10 ימים דפיקות לב מהירות שהיו מורגשים והטרידו אותי גם בזמן שינה .
גם היתה פעם אחת הרגשה שהלב מושך את החלק של הגוף באזור שלו לתוכו זה היה לכמה שניות
הצריבות נמשכות לי גם היום למשך כמה שניות.עשיתי בדיקות לפני 3 חודשים
שיצאו תקינות הולטר וארגומטריה אבל אני לא הרגשתי לפני שלושה חודשים את התחושות שיש לי כעת.אני מנסה להרגיע את עצמי בכך שאני צעיר אז הסיכויים אפסיים וגם אם היה משהו
לא הייתי בכלל יכול לתפקד,ככה שאני אולי לוקח את זה למובן של חרדות,לחצים מתח
האם זה אפשרי הגיוני התסימנים שרשמתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדת בריאות
01/03/2008לאלירן שלום
בהחלט יש לך הרבה סימפטומים באזורים שונים של הגוף. תפנה לרופא כבי לוודא שאין לך דבר. עם הבדיקות שליליות תעשה מאמץ לחזור לפעילות רגילה ופחות להתייחס לפיזיות. עם אתה חש קשים פסיכולוגים גש לעשות הערכה עם פסיכיאטר או פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים רגישים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)