פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוריוון
    אריק
    17/03/2008

האם לוריוון יש תןפעות של השמנה או לואבן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון

הוספת תגובה

• לוריוון

ד''ר אירנה נתנאל
    17/03/2008

לוריוון וובן אינן גורמות להשמנה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...
    שרית
    17/03/2008

אירנה,אם ככה אני יכולה להיות רגועה שהכאבי רגליים קשורים איכשהו למצב נפשי ולא ללכת לבירור מעמיק ? כי כלי דם כבר בדקתי וגם אצל אורטופד ביקרתי.
    האמת שעצם זה שכשהתחלתי ליטול את הרמוטיב הכאבים עברו גם אם לצורך העניין זה היה שכנוע עצמי כמו שהגדרת,סביר להניח הרי שאם חלילה היתה מחלה או בעייה רצינית ברגליים אז כדור נוגד דכאון כזה לא היה עוזר,לא?
    ועוד שאלה האם ציפרלקס הוא חזק יותר מרמוטיב,כי הייתי רוצה לטפל בבעייה אחת ולתמיד.ידוע לי שלמשל ציפרלקס עובד גם על הפרעות ocd ולגבי הרמוטיב זה לא מוכח אז לא עדיף לעבור לציפרלקס ולטפל בכמה ציפורים במכה אחת:)?
    תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    המשך...

הוספת תגובה

• המשך

שרית
    17/03/2008

אגב את יודעת מה לטעמי לא כל כך ברור ולאו דווקא רק לי ,איך יודעים שהכדור עוזר מספיק? ז"א אם אני נוטלת נוגד דכאון כלשהו ואני מרגישה רגועה שלווה ושמחה יותר איך אני יודעת שזה הרף אליו אני יכולה להגיע מבחינת שיפור? כלומר יופי אני לוקחת את זה וטוב לי אבל אולי אם אקח משהו אחר יהיה לי טוב יותר? איך מגדירים את הטוב,את התוצאה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    17/03/2008

שרית,

1. אם את מאובחנת כסובלת מ OCD - ציפרלקס יכול להתאים לך יותר מרמוטיב ו"שתי ציפורים בבת אחת" יכול להיות מצוין. אם יש לך דיכאון קל אז רמוטיב יכול לעזור לך ונראה, שאת מגיבה טוב לטיפול. יש הרבה מאוד כדורים נוגדי דיכאון וכדור שנותן תגובה חיובית והכי פחות תופעות לוואי הוא הכדור הכי טוב עבורך ללא קשר מה עוד קיים בשוק.

2. הערה קטנה לגבי "פעם אחד ולתמיד" - את יכולה להחלים מהדיכאון ולהחזיק מעמד כך תקופה ארוכה, אבל תמיד ישנה סכנה שגל הדיכאוני יחזור. לכן, טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכול לעזור למנוע את הישנות הדיכאון לטווח ארוך (כשש שנים).

מאחלת לך הצלחה בהמשך,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב-המשך..
    שרית
    17/03/2008

אגב שכחתי לשאול לגבי המתח בשרירי הרגליים.
    בהתחלה הלכתי לרופא המשפחה שאמר שזה לא התחום שלו ויש שני תחומים שאני צריכה לבדוק-חלילה סתימות בכלי הדם ואם לא אז לגשת לאורטופד.הלכתי לרופא שבודק כלי דם והוא שלל חלילה סתימות בכלי הדם או משהו דומה.אח"כ הלכתי לאורטופד שגם לא מצא כלום וטען שהכל תקין ושזה הכל כתוצאה מלחץ נפשי.(כמובן שסיפרתי לו שאני עוברת תקופה לא קלה בכלל ) ,והמליץ על משהו להרגעה,כי לטענתו כשארגע זה יעבור
    אגב,זה לא ממש כאב שאפשר להגדיר אותו זה מין חוסר שקט ומתח בשרירים שמטריד ומציק
    האם באמת אחד מסימנים לדכאון ,הפרעות חרדה וocd זה כאבים ,מתח וחוסר שקט בשרירים?
    קראתי הרבה על התחום אבל תשובה ברורה עדיין אין לי.
    תודה.....

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב-המשך..

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד''ר אירנה נתנאל
    17/03/2008

שלום לך,

א. חוסר שקט ומתח בשרירים אכן סימפטומים נפוצים של חרדה.
    ב. רמוטיב לא משפיע מייד ובטח לא אחרי שעה. ההשפעה של רמוטיב מורגשת לאחר כשבועיים לפחות. אני מציעה לך להמתים מספר שבועות לאם לא תרגישי הקלה אפשר לשקול החלפת רמוטיב לציפרלקס (כמובן בהתיעצות עם הרופא המטפל).

תרגישי טוב!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה

שרית
    17/03/2008

לאירנה שלום
    קודם כל תודה על תשובתך,כנראה שלא הבהרתי את עצמי.אנסה שוב:
    אני נוטלת רמוטיב כבר שבועיים. לאחר כמה ימים ראשונים כבר חשתי בהטבה והכאבים עברו,חשתי רוגע ופחות עצבנית,ראש שקט ומצב רוח טוב יותר.
    כשכתבתי לאחר שעה התכוונתי שלמשל אם הייתי קמה בשעה שש בבוקר ונוטלת כדור,כבר אחרי שעה הייתי מרגישה את ההטבה לכל היום.
    עכשיו אחרי שבועיים האם יכול להיות שהגוף התרגל לכדור והוא פחות משפיע או שאולי התרופה הזו ספציפית חלשה לי מדי וציפרלקס ישפיע יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה

שרית
    17/03/2008

שוב סליחה שהשאלה היא בכמה חלקים אבל חשוב לי להסביר שאני שואלת כי נדמה לי שיש איזה רגרסיה לאחור,כלומר הכאבים מעט חזרו קצת עצבנית חוסר שקט ומצבי רוח כלומר לא חזרתי לנקודת ההתחלה מבחינת חוזק הבעייה ,היא יותר עדינה כיום אבל פתאום צצו סימנים בחזרה כמו הכאבים ומצבי הרוח (כמובן הכל יותר עדין מההתחלה) ולכן שאלתי האם יכולה להיות איזה חזרה אחורה כתוצאה מהתרגלות הגוף לחומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד''ר אירנה נתנאל
    17/03/2008

שרית,
    השיפור שהרגשת מייד כשהתחלת ליטול את הכדור לא נראה סביר שהוא בגלל רמוטיב. ייתכן וזה היה שיפור פסיכוסומטי (סוג של שיכנוע עצמי). כעת, השיפור היחסי במצבך (ביחס לתקופה שלפני הכדור) בגלל תחילת ההשפע של כהדור. עם הזמן ההשפעה תורגש יותר ואם לא יהיה שינוי במצב יש לשקול החלפת רמוטיב לציפרלקס.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל ואי הטבה
    גלית
    16/03/2008

שלום,

אני נוטלת רסיטל 5 שבועות , 4 שבועות 20 מג' +שבוע של 30 מג'.
    לאחר 4 שבועות הראשונים היתה לי נסיגה ולכן העלתי ל-30מ'.
    כיום יש לי אי שקט נוראי וגם רעד לכן נוטלת במשך היום ואבן/קלונקס שמרגיעים אך עושים אותי כמו זומביט ואני נורא חלשה.
    בזמנו לפני מס' שנים סרוקסט מאוד עזר לי בדיכאון הקשה אך אני לא זוכרת תוך כמה זמן , במשך השנים עברתי לרסיטל שהיה גם בסדר.
    מתי אוכל לדעת אם כדאי לחזור לסרוקסט? אני יכולה להתמודד עם תופעות הלוואי שלו (בעיה בתפקוד המיני ,השמנה ועצירות) העיקר שירגיע אותי. ובמשך הזמן לעבור לרסיטל (אולי אחרי שנה)
    במידה וניתן האם אפשר להפסיק בבת אחת ולהתחיל סרוקסט? או שמומלץ להעלות את מינון הרסיטל ל-40מג'?(כמובן בהתייעצות עם הרופא).
    קצת אין לי אמון ברסיטל ,לא יודעת למה?

אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל ואי הטבה

הוספת תגובה

• רסיטל

ד''ר אירנה נתנאל
    17/03/2008

שלום לך,

את כותבת שבעבר עברת מסרוקסאט לרסיטל. מה היתה הסיבה? בכל אופון, לא מפסיקים רסיטל בבת אחת ומתחיחלים כדור חדש. מורידים באופן הדרגתי ומעלים במקביל. לגבי החלפת כדור את חייבת להתייעץ עם הרופא שמכיר אותך. אין הכללה גורפת לגבי התאמת התרופות, כל מקרה לגופו. לכן, אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל שלך.

בהצלחה ותרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd רציני ומשך הטיפול בתרופות
    ירון
    16/03/2008

שלום

היה לי OCD חריף מאוד וטופלתי בטיפול התנהגותי ואני לוקח גם רסיטל 80 מג. הטיפול ההתנהגותי לבד לא עזר לי אלא רק השילוב.

שאלתי: האם בOCD חריף צריך לקחת התרופות לכל החיים? והאם אפשר בשלב כלשהו להוריד מינון למינון אחזקה?

הוספת תגובה

• ocd רציני ומשך הטיפול בתרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    16/03/2008

משה שלום,

אחרי טיפול תרופתי במשך לא פחות משנה , במידה סימפטומים של OCD נכחדו (רמיסיה), אפשר לנסות להוריד את המינון בצורה הדרגתית תוך מעקב קפדני אחרי המצב. הכלים שנלמדו במהלך הטיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) יכולים לתרום רבות בהשגת השליטה ומניעת חזרתיות של OCD.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה

משה
    17/03/2008

תודה על התשובה. אבל בעבר ניסיתי להשתמש בכלים של טיפול התנהגותי ללא תרופות וזה לא עזר להשתלט על הOCD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    17/03/2008

משה שלום,

מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תררפיה התנהגותית - קוגניטיבית. מאוד קשה להישטלת על OCD ללא תרופות.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה על תשובתך

ירון
    18/03/2008

השאלה היא אם אצטרך טיפול תרופתי לכל החיים מאחר ובעבר ניסיתי להשתלט על הOCD רק עם טיפול התנהגותי וזה לא הצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    18/03/2008

משה שלום,

קשה לקבוע כעת מה יהיה אורך הטיפול התרופתי. בשלב הראשון נוטלים כדורים עד ההכחדה המלאה של סימפטומים (אין אפשרות לדעת כמה זמן זה יקח). אחרי כן, כשנה ממשיכים כדי לחזק את עצמך כשאתה ברימיסיה (החלמה). ורק אחר כך ניתן לנסות מאוד בזהירות להתחיל להורים בצורה מאוד הדרגתית ולבדוק שאין הישנות של הסימפטומים.
    טיפול CBT עוזר במניעת החזרתיות כאשר מפסיקים את התרופות.

בהצלחה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון בציפרלקס
    ירון
    16/03/2008

שלום
    עד איזה מינון של ציפרלקס אפשר להגיע בOCD?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון בציפרלקס

הוספת תגובה

• מינון בציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    16/03/2008

עד 20 מ"ג ליום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי מתאים טיפול בtms ?
    מיכל
    15/03/2008

למי מתאים טיפול בtms?

לקביעת תור
    סגירה
    למי מתאים טיפול בtms ?

הוספת תגובה

• למי מתאים טיפול בtms ?

15/03/2008

לגינת שלום
    TMS מיועד לאנשים שסובלים מדיכאון ולא מגיבים לטיפול תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרט על TMS

אפרת
    06/06/2008

שלום רב,

שמי אפרת ואני תחקירנית בסרט דוקומנטרי שעוקב אחר טכנולוגיות חדשות בטיפול בדיכאון ובינהם ה-TMS . אנחנו מחפשים אנשים שמעוניינים לעבור את תהליך הטיפול.

אשמח אםתיצרי קשר איתי-050-8556411
    ef

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גם עניה וגם מדוכאת
    תהל
    14/03/2008

לאחר כשש שנים של שימוש בפלוטין, אברבעים מ"ג ליום,
    ביקשתי לעבור לצ'פרלקס
    התחלתי לקחת את התרופה, ויש סוג של שיפור, אם כי גם סוג של נסיגה.
    בגלל מחירה הגבוה של התרופה אני אצטרך לקחת רק 10 מ"ג ביום.
    מה דעתכם אני אתגבר על זה, או שכדאר לחזור למה שלקחתי קודם?
    אני בת 38 ואם לילדה.

לקביעת תור
    סגירה
    אני גם עניה וגם מדוכאת

הוספת תגובה

• אני גם עניה וגם מדוכאת

15/03/2008

לתהל שלום
    אני לא יכול לענות לשאלתך. מקווה מאוד שהצי'פרלקס יעשה את העבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה, פרופ'.

תהל
    15/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    נעמה
    14/03/2008

שלום רב
    אני כתבתי הודעה גם בפורום פסיכיאטריה ואז ראיתי שיש פורום לדיכאון וחרדה.
    עד לפני חצי שנה לקחתי ציפרלקס 10מג במשך כשנתיים וחצי.
    לפני כשלושה שבועות התחלתי שוב בהמלצת פסיכיאטר עקב חזרת הדיכאון.
    אני לא מרגישה שהתרופה משפיעה עדיין ולא זוכרת תוך כמה זמן היא השפיעה אז.אציין שהתחלתי לקחת כדור שלם 3 ימים לאחר התחלת הטיפול. בנוסף אני גם בהריון (שהיה מתוכנן) שגם הכניס אותי ללחץ האם ההריון מעכב את השפעת הכדורים ומתי לדעתך אתחיל להרגיש את השפעת הציפרלקס, אני מודאגת שהוא לא ישפיע הפעם.
    תודה על תשובתך
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

15/03/2008

לנעמה שלום
    קודם כל מזל טוב על ההריון.
    צ'פרלקס מתחיל לעבוד כ 3-4 שבועות אחרי שמתחילים לקחת אותו. אין סיבה שלא ישפר את מצבך גם הפעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - משקל
    נואשת
    13/03/2008

שלום אני מטופלת כבר חודשיים וחצי בהפרעות חרדה אני מקבלת כדור ביום של ציפרלקס

כמה שבועות לאחר תחילת הטיפול הרגשתי טוב והתחלתי לעלות במשקל, היו לי ממש התקפי רעב בלתי נשלטים. עליתי 7 ק"ג והפסיכיאטרית שלי אמרה לי שזה לא מהכדורים אלא מהמצב רוח שהשתפר ובעקבותו התיאבון.

אני נלחמת עכשיו בזה והפסיכיאטרית שלי הציעה לי שאם זה לא יעזור לקחת כדור (אינני זוכרת את שמו) שהוא מונע דחפים - מניעת בולמוסים.

רציתי לדעת במה כדור כזה יכול לעזור והאם הוא ממכר הייתי שמחה לדעת עליו עוד פרטים? או על פתרונות אחרים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - משקל

הוספת תגובה

• שאלה - משקל

15/03/2008

לשי שלום
    בזמן דיכאן אין לה אדם חשק לעשות הרבה וזה כולל אוכל. האוכל יכול גם לאבד את הטעם. עם השיפור ההרגלים הישנים חוזרים והאדם נוטה לחזור למשקלו הקודם. אבל תרופות יכולות להגביר תיאבון מעבר לרגיל ואז האדם יכול גם לעלות משמעותית במשקל. כאשר התרופה יעילה קיימת התלבטות בין להמשיך את התרופה שעוזרת לבין המשקל העולה. בדרך כלל צ'פרלקס לא לעלה משקל אבל יש מקרים רבים שכן. תבדקי האם ניטור עצמי של אוכל עוזר לך אחרת יש לשקול שינוי בטיפול
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    מיכל
    11/03/2008

שלום,
    רציתי לדעת למה בדיכאון להבדיל ממחלות אחרות כשלוקחים תרופה זה לא תמיד משפיע?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    12/03/2008

גם במחלות אחרות התרופות לא תמיד משפיעות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב, ריכוז וחרדה.
    ליאת
    11/03/2008

שלום רב,

אני סטודנטית בת 22.
    אובחנתי כסובלת מהפרעות קשב וריכוז והפרעות חרדה. הפסיכיאטר המליץ על קונצרטה וציפרלקס.
    התחלתי לקחת את שני הכדורים ביחד, אך בעקבות תופעות לוואי חריפות הפסקתי את הציפרלקס.
    כבר שבועיים שאני נוטלת את הקונצרטה. בזכות הכדור הריכוז השתפר, אני מצליחה להתרכז בשיעורים, לקרוא מאמרים ואני מרוצה מכך, אבל לצערי החרדות התגברו.

אני מעוניינת להתחיל לקחת את הציפרלקס במקביל.
    שמעתי שלא מומלץ לקחת את שני הכדורים ביחד. האם זה נכון ?
    יש זמן מסוים שרצוי להמתין בין נטילת הכדורים ?
    ההשפעה של הקונצרטה היא בסביבות ה10 שעות. מה משך ההשפעה של הציפרלקס ?

אודה להתייחסותך

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב, ריכוז וחרדה.

הוספת תגובה

• הפרעות קשב, ריכוז וחרדה

14/03/2008

לליאת שלום
    אין שום קושי בלקחת את שמי התרופות יחד. צ'פרלקס יכול לגרום להרגשות לא טובות במערכת העיכול לכן חשוב להתחיל ברבע או חצי כדור ליום למספר ימים ולעלות בהדרגה. תתצליחי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מחרדת עשיה
    אבי
    11/03/2008

אני בן33 וסובל מכאבי בטן כרונים,עשיתי בדיקות ולא נימצע דבר ,והבנתי כי מדובר בחרדה נפשית,כי כאשר נידרש ממני לבצע דבר מה שהוא מחוץ לשיגרה,אני מיד נלחץ ומרגיש כאילו אני זקוק ליציאה בשירותים.דבר זה קורה לי מס פעמים ביום ומשבש לי את אורך החיים.כתוצאה מכך היתרחקתי מחברים,מיציאות ובילויים.ונימצא לרוב בבית,ומרגיש מאין ביטחון,השתמשתי ברסיטל ובאלפריד אך ללא הואיל,כמו כן במקביל הייתי בשיחות עם איש מיקצוע.אך גם זה לא עזר,היום אני נילחם בזה לבדי כי כבר אבדתי עיצות

לקביעת תור
    סגירה
    סובל מחרדת עשיה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/03/2008

אבי שלום,

צר לי על מצבך, אל תתייאש! אני מציעה לך לפנות למטפל אחר וכודם כל להתאים את הטיפול התרופתי שיכול להקל על הרגשתך. בנוסף, ממומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית.

תודה על פנייתך לפורום,
    בהצלחה בהמשך ותרגיש טוב!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה
    יסמין
    10/03/2008

שלום לכולם..
    יש לי בעיה די מוזרה..אני לא חסרת בטחון ואני מתקשרת טוב עם הסובבים אותי אבל יש משהו שמפריע לי שדי מורגש בחיי היום יום.
    אני לא יכולה לעשות דברים כשמסתלכים עליי.פשוט כך, למשל עבדתי בתור מוכרת בחנות בגדים והיו כמה פעמים שהייתי צריכה לעטוף את הבגדים למתנה והלקוח הסתכל עליי איך אני עוטפת ואם אני עושה את זה יפה ולא יכולתי לעשות את זה..זה נשמע די מטומטם אבל בפועל זה נורא מתסכל..
    גם שהייתי בצבא זה היה קורה לי..הייתי צריכה להיכנס לפעמים לישיבות של המפקד שלי ולסכם את הישיבה, בד"כ אני כותבת מהר מאוד אבל כשכולם בישיבה הסתכלו עליי אז פתאום התחלתי להתבלבל והייתי כאילו לא מרוכזת בדברים שנאמרו והמפקד שלי היה מתחיל לצעוק שאני אכתוב יותר מהר..מה שעוד יותר היה מתסכל..
    אולי אני לא מפרשת את הבעיה נכון?אולי זה כן קשור לחוסר בטחון ולחרדה כלשהי?יש לי פשוט רצון כזה להיות מושלמת בעייני אחרים וחשוב לי מה שאחרים חושבים עליי..
    מה אני צריכה לעשות כדיי לשים לב פחות למה שאנשים אומרים?
    אני בת 21 זה לא אמור לקרות לי..
    תודה רבה והמשך יום נפלא!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    12/03/2008

שלום לך,

טיפול קוגניטיבי יכול מאוד לעזור לך לשנות את המחשבות, את האמונות, המסקנות ואת הפרשנויות שלך שמקשות על אינטרקציה טובה וזורמת עם אנשים. הטיפול מאוד קצר ומאוד יעיל, לא חודרני מדי וכדאי מאוד מבחינת עלות - תועלת.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי פשוט נמאס לי כבר
    חן
    10/03/2008

אני לא יכולה יותר לא יכולה אין לי כוחות להמשיך
    איך היתי רוצה שכל המציאות הרעה הזאת היתה סיוט שהיתי חולמת ואז היתי מתעוררת אבל המציאות שלי לצערי זה סיוט אחד גדול שבחיים לא נגמר
    אני לא מבינה מה עשיתי שמגיע לי לסבול ככה
    למה בכלל באתי לעולם הזה למה אני קימת בכלל הלוואי ולא היתי קימת אז היה יותר טוב לכולם
    החיים שלי גהנום גהנום שחור
    העולם הזה לא פייר זה לא הוגן שיש אנשים שיש להם הכל בחיים ויש כאלה שאין להם כלום [
    כמובן שאני לא מדברת אל כסף כי כסף לא באמת חשוב יכול להיות עני שיש לו הכל לא מבחינת כסף ויכול להיות עשיר שאין לו כלום ומה שווה כל הכסף שיש לו אם הוא לא יכול להנות
    ולעומתו העני נהנה והוא מאושר
    אז כל זה לא קשור לכסף
    בן אדם שיש לו הכל זה בן אדם שגם בריא ,חכם,מצליח,שטוב בהכל,שיפה גם מבפנים וגם מבחוץ,שיש לו אהבה ,וחברים
    אבל מה לי יש אין לי כלום אני לא בריאה,לא חכמה,ולא מצליחה בכלום,ואני מכוערת,ושמנה ואין לי אהבה אף אחד לא רוצה אותי
    ויש לי חברות מרחמים שמרחמות אלי בגלל זה הן חברות שלי
    אני מסכנה ואומללה
    אז אם אין לי כלום מתוך הדברים האלה אז מה זה שווה לי לחיות
    וגם בבית ספר ילדים צוחקים אלי ופוגעים בי ומשפילים אותי
    אני לא נהנת בחיים האלה אין דבר אחד שעושה לי טוב
    אני כל הזמן מאחלת לעצמי שאני ימות לא אכפת לי באיזו דרך למות רק שאני ימות כי אני בעצמי לא מסוגלת להתאבד ואני גם שונאת את עצמי
    אני רוצה למות מפגוע,תאונת דרכים,שתדרוס אותי מכונית שאני ישרף בשריפה,שירצחו אותי
    אני סיפרתי לאמא שלי איך אני מרגישה והיא חושבת שאני משוגעת היא רוצה לשלוח אותי לפסיכולוג והיא אמרה שאם אני עוד פעם ידבר ככה אז היא תשלח אותי לפנימיה
    ואני לא רוצה ללכת לפסיכולוג כי אני יודעת שזה במילא לא יעזור לי אני מקרה אבוד אין דרך לעזור לי
    הקיצר יש לי עוד המון לכתוב אבל אין לי כוח זה הרבה
    ביי ואני מקווה שמישהו פה יתיחס אלי

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי פשוט נמאס לי כבר

הוספת תגובה

• תשובה לחן,תיכנסי

חסוי
    10/03/2008

גם אני מרגישה ככה בדיוק נימאס לי מהחיים האלה אני כל כך רוצה למות אין לי מילים לתאר את מה שאני מרגישה אוףףףףף הלוואי שאני ימות כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני שנאתי וסבלתי בבי"ס

אני
    12/03/2008

ואני יודעת שאתן לא תאמינו לי אבל יבוא יום וזה ייגמר. אבל אני רוצה להגיד לשתיכן שאתן גם חייבות לעזור לעצמכן וזה אפשרי, מנסיון! אל תתנו לאף אחד לרדת עליכן כולל ההורים, תפתחו פה ותענו! ואתן תראו גם איך לאט לאט אנשים יתחילו לכבד את זה! תנסו להשיג עזרה בלימודים כדי שלא תישארו מאחור כי זה גם חשוב וזה גם ישפר את מעמדכן בבי"ס.
    ולגבי מראה חיצוני: מה שבפנים מקרין החוצה! קודם כל תמיד אפשר לשפר מראה חיצוני - קצת תשומת לב למראה החיצוני והתייעצות עם אנשים מומחים (קוסמטיקאית, דיאטנית וכד').
    דבר שני - מה שבפנים מקרין החוצה - חוסר ביטחון, שנאה עצמית את הכל רואים בחוץ וילדים במיוחד יודעים איך להיטפל לנקודות החולשה האלה!
    הכל עניין של ביטחון, "מלכת הכיתה" היא לא תמיד כזאת יפה ומדהימה כמו שחושבים היא פשוט מקרינה מלא ביטחון החוצה!
    ודבר אחרון - כל מי שאומר לכן שאתן לא שוות - בעצמו לא שווה!!! באחריות!
    מקווה שעזרתי, אני לא פסיכולוגית אבל באמת שיש לי נסיון והיום, הרבה שנים אחרי בי"ס אני בחורה שנראית טוב ויש לה חברים (אמיתיים) וכבר לא הכל שחור.. אבל זה גם עניין של עבודה עצמית... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

אני:)
    05/11/2008

כל מה שאמרת כל מילה ומילה אני מרגישה בדיוק אותו הדבר.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

14/03/2008

לחן שלום
    כאשר אני קורא את אשר כתבת אני שואל את עצמי האם את כותבת מה שבאמת את מרגישה או שאת רוצה לבדוק את מנהלי הפורום עם סיפור אישי מאוד קשה. כאשר אדם חושב כ"כ קשה על עצמו וגם אומר במקבים שהוא לא מוכן להתייעץ עם בעל מקצוע ורוצה למות ורק למות אז מה אפשר לעשות? בכל מצב מורכב בו האגם לא מוכן לעשות שום צעד כדי לשפר את עצמו או לעזור לעצמו, אז מה אחר יכול לעשות? למשתתף בצערו? לספר שגם לו קשה כל כך? שלב ראשון צריך להיות רצון שאהיה אחרת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת הפרופסור

א
    22/10/2008

אני בדרך כלל לא נוהג להגיב, אבל ראיתי שהתשובות שלך לאנשים שממש קשה להם וזועקים את זה על הכתב ממש חסרות רגישות, יכול להיות שנשחקת קצת מהעבודה ומהפורום התובעני הזה? אם כן, תן למישהו רענן לענות תשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת הפרופסור

25/10/2008

ל א שלום
    קראתי את הערותיך ואני מקבל שתשובתי התה מעט חזקה. יכולתי להוסיף, דבר שאני עושה כעט, שיאוש מאוד הרסני, שלמרות הקל צריך לחפש נקודות של אור בחיים ולהתרכז בהם יותר, שבדרך כלל היאוש הוא לתקופות וכאשר הוא מפסיק להטריד אותנו כל כך אנו נצליח למצאו דרכים אלטרנטיבות.
    אבל אתה גם מתייחס בצורה מאוד לא יפה למקצועיות שלי וזה נראה לי מיותר. אתה יכול לא להסכים איתי בלי שבמקביל אתה מעליב את המקצועיות שלי. נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

25/10/2008

לחן שלום
    אחד מהקוראים העיר שתשובתי אליך התה חזקה מדי ולא תומכת. חשבתי על זה ואני חושב שהוא צדק. אני מתנצל על כך. אני מקווה שאת חשה יותר טוב. צירפתי לך את תשובתי אליו.
    ל א שלום
    קראתי את הערותיך ואני מקבל שתשובתי התה מעט חזקה. יכולתי להוסיף, דבר שאני עושה כעט, שיאוש מאוד הרסני, שלמרות הקל צריך לחפש נקודות של אור בחיים ולהתרכז בהם יותר, שבדרך כלל היאוש הוא לתקופות וכאשר הוא מפסיק להטריד אותנו כל כך אנו נצליח למצאו דרך אלטרנטיבות.
    אבל אתה גם מתייחס בצורה מאוד לא יפה למקצועיות שלי וזה נראה לי מיותר. אתה יכול לא להסכים איתי בלי שבמקביל אתה מעליב את המקצועיות שלי. נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חייבת לעזור לעצמך...

אורי
    25/10/2008

פעם גם אני חשבתי שאלו הדברים הכי חשובים בחיים עד שהבנתי מה באמת חשוב- הבריאות כמובן. תגידי תודה לאלוהים כל יום שאת בריאה ואז תתחילי טיפול. דבר ראשון אל תרחמי על עצמך, את לא מסכנה, את בן אדם עם הערכה עצמית נמוכה. את יכולה לעבוד על זה עם פסיכולוג אפילו דרך קופת חולים ולנסות לחשוב קצת אחרת, לא הכל שחור או לבן. את אומרת שאת מסתכלת על אחרים שיש להם הכל. אני מסתכלת עלייך וחושבת- איזה כייף לך שאין לך חרדות שאין עלייהם שליטה וצריך כדורים בשבילם. אל תסתכלי על אחרים, תסתכלי על עצמך ותעשי עם עצמך משהו. אם את מרגישה שמנה- תתחילי דיאטה וספורט, תאכלי בריא. אם נראה לך שהחברות שלך מרחמות עלייך- תחליפי חברות, או שתדברי איתן על זה, אולי זה בראש שלך. אל תגידי דברים על מוות ורצון למות- את לא באמת רוצה בזה, את פשוט בתקופה שהכל נראה שחור. נסי לדבר עם אמא שלך בהיגיון. תגידי לה שאת מרגישה מצוקה ורוצה לנסות לדבר עם איש מקצוע שיעזור לך. אפילו שתפי אותה בתחושות שלך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו מאז שכתבתי את מה שכתבתי עבר

חן
    04/11/2008

המון זמן ודברים רבים השתנו וכמובן שליותר גרוע ולרעה לא לטובה ובכל זאת תודה על התגובה אבל היא כבר לא בתוקף למה שעכשיו אני מרגישה רק חלק דברים בתוקף וזהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה