מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון-סרט דוקומנטריאפרת07/05/2008
שלום,
אנו יוצרים סרט על דיכאון וכל הסובב אותו,
מהאנשים הסובלים והחיים עם הדיכאון ועד ההתמודדות
והטיפול בו.
אנו מעוניינים לדבר עם כמה שיותר אנשים המוכנים
להאיר את הנושא
ואולי מוכנים אף להשתתף בסרט.
בתודה רבה יוצרי הסרט.
אפרת(תחקירנית)
050-8556411
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה את רוצה לדעת?
מור08/05/2008אם יש לך שאלות על התקפי חרדה תשאלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדברי איתי
אסתי13/05/2008אני מוכנה לתת לך את רוב הפרטים על החיים הלא משהו בכלל כאחת שסובלת מדיכאון חרדות וכו וכו
[email protected]
אסתי 0523591641* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה/דכאוןאילן06/05/2008
האם במצב של חרדה/דכאון יכולים להיות בהתחלה תסמינים של דפיקות לב מואצות , עלייה בלחץ דם ,כאבי ראש, קשיי שינה , חוסר ריכוז ובעיה בזכרון ,ולאחר תקופה ממושכת (לאחר חצי שנה) הסימפטומים כולם לא מופיעים פרט לחוסר הריכוז כאבי הראש והבעיה בזכרון (שנמשכים לאורך תקופה ארוכה)?
מה הפתרון למצב המתואר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה/דכאון
08/05/2008ל ר' שלום.
לא פשוט לאבחן משהו עם פרטים כ"כ מעטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהocdשירי06/05/2008קיבלתי מרשם לציפרלקס
השאלה שלי
מה יותר גרוע? להיות בת 25 שמתפקדת בחלק מתחומי החיים, כלומר, אני עובדת אבל נורא קשה לי לישון וללמוד בגלל הOCD כך שההתקדמות בלימודים היא איטית אם בכלל ישנה התקדמות.
כלומר אני בת 25 וחסרה לי בגרות אחת, הציון של הפסיכומטרי שלי ממוצע לאחר שניגשתי אליו עם 2 כדורי שינה לפני הבחינה כי לא יכולתי לסבול שאני לא נרדמת והשעה היתה כבר 5..פני הבחינה היה עניין של טקסים של OCD, זה קיים לפני כל בחינה ובמהלך בחינה.
אין לי חבר, גם לא חברות, זה מההיסטוריה שלי, עשו עלי חרם ביסודי שנמשך כשנתיים.
או להיות בת 25 ולא מתפקדת מינית.
ולא שיש לי חבר שאני יכולה לקיים איתו יחסים, אבל גם לאונן אני לא אוכל. (מנסיון, לאחר נטילת פרוקסטן, אוננתי במשך שעה וחצי וזה נגמר בבכי תסכול וזעם)
ואחרי שנה, של אין אונות... האם הגוף יתאושש? האם לא תהיה לי בעיה מבחינה פסיכולוגית בתחום המיני? האם אני אי פעם אצליח לתפקד כראוי ללא תרופות? שהרי תמיד יהייו אתגרים חדשים, היום זה הלימודים, מחר זה נישואים, הורות, וכולי וכולי...(אני סקפטית מאוד לגבי הנישואים).....
לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ד''ר אירנה נתנאל06/05/2008שלום לך,
צר לי על הרגשתך. ציפרלקס כדור מצויין שיכול מאוד לעזור לך ובתוך תקופה מאוד קצרה את תרגישי שיפור במצבך, הטקסים יפחתו ואת תוכלי להחזיר לעצמך איכות חיים. אני ממליצה לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית קוגניטיבית שהוכיחה את עצמה כטיפול יעיל ל OCD. במהלך הטיפול תוכלי לעבד חוויות שליליות שונות שקשורות לאינטראקציות חברתיות בילדותך. תוכלי להתקדם לקראת המטרות המשמעותיות בחייך ואף לממש את הפוטנציאל הקיים בך.
לציפרלקס הכי פחות תועות לוואי ורוב האנשים מסתגלים לציפרלקס בקלות. כדאי להתחיל וליטול את הכדור ולבדוק כיצד הוא משפיע עליך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה מוזרה והתקףמור05/05/2008עד לפני כחמישה חודשים הייתי בן אדם רגיל לחלוטין עד שקרה הדבר ששינה לי את החיים 180 מעלות... יום שבת אחד שיחקתי כדורגל כשעתיים בשכונה ואחרי זה בערב לאחר עייפות כבדה שתיתי אלכוהול והייתה לי מן סטלה עייפה כזאת... לאחר מכן נירדמתי והתעוררתי אחרי כשלוש שעות ומאז לא הצלחתי לישון בבוקר התחילה הרגשה לא טובה מן הרגשת "הולך לקרות משהו" כזאת....בערב הייתי מאוד עייף וזה כבר היה בבסיס והייתי אמור לעלות להגה למשמרת ולא רציתי להיות עייף, אז שתיתי איזה 4-5 כוסות קפה שחור והיה לי כאב ראש אז גם לקחתי אקמול. במהלך הנהיגה התחלתי להרגיש לא טוב וההרגשה של ההולך לקרות משהו חזרה...לפתע ראיתי מסך שחור כזה וחשבתי שאני הולך להתעלף זה לא קרה לי בחיים, אני בדרך כלל בריא ונוהג להיות פעיל ספורטיבית. בקיצור חשתי צורך באותו רגע להתרחק מאנשים מן פחד גדול השתלט עליי וחשבתי שאני הולך למות, פשוט הייתי בטוח במיליון אחוז שאני הולך למות ואיבתי שליטה הרגשתי מן קריסת מערכות כזאת זה הדבר הכי מפחיד שקרה לי בחיים. הגעתי לרמבן עם הרגשת "הולך למות" ונמלולים בידיים ודפיקות לב מהירות. בא רופא קבע anxiati והלך וזהו. מאותו יום ההרגשה הכללית היא מוזרה היא לא אותו דבר לפעמים יש לי פחד במה מן פחד להיות בחברת אנשים חשוב לציין שזה לא משהו שאני חושב זה משהו שאני מרגיש שפשוט הולך לקרות משהו. אני גם מעריך פי כמה וכמה את החיים. תמיד אני מסתובב עם הרגשת חי-מת כזאת ומפחד מההתקף הבא. שזה קורה אני לוקח מיד קלונקס חצי כדור וזה מרגיע אותי. לפעמים לחצים בראש ומן דקירות כאלה במוח עשיתי CT ולא מצאו כלום. הייתי אצל כל הרופאים האפשריים ופשוט לא מוצאים. בחודש האחרון התחילו גם כאבי בטן מתגברים ופוחתים במשך חודש שלם. ובכללי הרגשה לא נעימה על גבול הבלתי נסבלת. מה אפשר לעשות האם ההרגשה הזאת תשאר לי כל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל06/05/2008שלום לך,
כנראה אתה סובל מהתקפי חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית יכולה לאוד לעזור לך. במהלך הטיפול אתה תלמד לשלוט בהרגשה, בתגובות שלך, לצמצם התקפים עכשיוים ולמנוע התקפי חדרה חוזרים. הטיפול המשולב הוכיח את עצמו כטיפול הכי יעיל בהתמודדות עם התקפי חרדה.
בהצלחה ותרגיש טוב!
תודה על פניתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...בהמשך לתגובתך
מור06/05/2008כאבי הבטן יכולים להווצר כתוצאה ממה שניקרא חרדת מציפייה? וגם כאבי הראש המוזרים? הרגשת ה"הולך לקרות משהו" משגעת אותי וקשה לי לקיים חיים נורמלים. טיפול בקלונקס יכול להספיק? הפסיכיאטרית נתנה לי ציפרלקס ואני חושש מלקחת את התרופה הזו כי אני ממש לא רואה את עצמי לוקח תרופות פסיכיאטריות כאלו או אחרות. קלונקס זה עוד איכשהו בגדר הנורמה. מה את ממליצה. (תודה רבה לך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל23/05/20081. כאבי הבטן, כאבי הראש, הרגשת ה"הולך לקרות משהו" הינם תוצאות של חרדת ציפיה. למעשה, חרדת ציפיה מעוררת תגובות גופניות בדיוק כמו התקף חרדה.
2. ציפרלקס הוא כדור מצויין, הרבה יותר ידידותי מאשר קלונקס. בדרך כלל ממליצים להתחיל מקלונקס לתקופה קצרה בלבד עד שציפרלקס מתחיל להשפיע או עד שמתאימים את הטיפול התרופתי העיקרי. לאחר מכך, ניתן לעזר בקלונקס רק במידת הצורך להקלה המיידית של הסימפטומים החרדתיים.
אני מציעה לך להתגבר על דעות קדומות ולעזר בהישגים של הרפואה המודרנית כדי לשפר איכות חייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן...
מור06/05/2008רציתי להוסיף עוד משהו, לעיתים שאני מתכוון להרדם שאני נמצא בידיוק במצב של בין ער לישן, כאילו בידיוק שהגוף בא להכנס למצב שינה בידיוק בגבול הזה אני הופ קופץ כזה מין בהלה כזאת. ואז אני מרגיש מן התרגשות כזו בלב, כמו שמרגישים ברכבת הרים בירידה, משהו מוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן...
ד''ר אירנה נתנאל23/05/2008כדאי שתתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל. ייתכן וקלונקס לפני השינה או מירו/רמירון לפני השינה יכולים מאוד לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??????????
מור07/05/2008אפשר תשובות בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי פאניקה
ד''ר אירנה נתנאל08/05/20081. רק קלונקס איננו מספיק לטווח ארוך. ציפרלקס כדור הרבה יותר "ידידותי" מקלונקס. עדיף לקחת ציפרלקס מאשר קלונקס.
2. כאבי בטן וכאבי ראש מוזרים כמו סימפטומים אחרים של חרדה בהחלט יכולים להווצר כתוצאה מחרדת הציפיהלהתקף הבא.
3. הסמפטומים הגופניים נוצרים ומחוזקים עקב המחשבה שמשהו נוראי הולך לקרות ואתה מוצא את עצמך בתוך מעגל הקסמים של החרדה שבו מחשבות מזינות הרגשה ותחושות גופניות.
4. לבסוף, כדאי שתתגבר על הדעות הקדומות לגבי הכדורים ותתכיל לקחת ציפרלקס ללא דיחוי.
תרגיש טוב,
בהצלחה בטיפול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מור08/05/2008תודה רבה לך...
אתמול ניסיתי לצאת לפאב והרגשתי ממש לא טוב שוב ההרגשת הולך לקרות משהו הוציאה אותי מריכוז... יצאתי מהפאב וטיילתי לבד בחוץ....זה לא עבר עד ששתיתי וקיבלתי ראש טוב...שאני במצב הזה אני מרגיש טוב זתומרת מרגיש רגיל...זה יתכן?
ושאלה אחרונה לציפרלקס תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מור08/05/2008חרדת הציפייה היא פשוט חלק נכבד מהיום שלי לפעמים אני מוצא את עצמי ימים שלמים מחכה לישון ומתפלל שזה יעבור לי בבוקר ואני יחזור להיות כמו פעם...המצב הזה עשה אותי ממש היפוכונדר ואני חושב על מחלות.... שאולי יש לי ואולי ואולי ואוולי.... ואנשים אומרים לי לא זה ככה זה חרדה וזה פאניקה וחרדת ציפייה ואתה תיהיה בסדר ואצלי בראש תמיד עוברת השאלה..ואם לא?!...
מה עושיםםםם אני ממש מיואש כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל09/05/2008ציפרלקס נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.
השטיה מאפשרת לך להרפות, להיות משוחרר. את אותה ההרגשה ניתן להשיג גם ללא שטית אלכוהול.
כדאי לך ללמוד טכניקות התמודדות. כפי שכבר אמרתי כדאי לך לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית.
צר לי על הרגשתך, אבל אתה חייב לקבל החלטה. אם תמשיך רג לסבול ורק להתלונן מצבך לא ישתפר אלא רק ילך ויחמיר. חבל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
מור10/05/2008ניתן לקבל אודות בעיה כמו שלי...גימלים מהקב"ן בצבא? או שהוא יחליט להוציא אותי מהצבא בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרת שזה ילך ויחמיר ללא טיפול
מור10/05/2008עד לאן זה יכול להחמיר? אפשר למות מיזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/05/2008מהתקפי פאניקה לא מתים. הדבר עלול להתפתח להסתגרות בבית, קשיי תפקוד, קשיים ביחסים בינאישיים. כתוצאה מכל זה מופיע דיכאון חמור ופגיעה משמעותית באיכות החיים.
באשר לגימלים, על זה ניתן להוריד פרופיל באופן משמעותי ואף לסיים את השירות הצבאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה?
מור23/05/2008אבל אני כבר שנתיים ו10 בצבא לא ניראה לי שהוא יוציא אותי מהצבא בגלל זה אלא יתן לי טיפול זמני עד לסיום השירות את לא חושבת?
ודרך אגב בעיות החרדה הולכים ופוחתים ללא שום כדור אנטיביוטי אלא רק פה ושם קלונקס להרגעה וזהו...זה פשוט עיניין של זמן כנראה ותחלופה של הוואי חיים. כנראה שאחרי השיחרור אני ירגיש הרבה יותר טוב. פשוט צריך למצוא כיוון בחיים וזהו. אני טועה?
ד''ר אירנה נתנאל23/05/2008היי מור,
אני מאחלת לך מכל הלב שתמצא כיוון אחרי הצבא ולא תחווה יותר התקפים. לחלק מהאנשים זה באמת עובר וחלקם ממשיכים לחוות התקפים חוזרים. אין לאף אדם תעודת ביטוח שמנגנון החרדה שלו לא יתקלקל כמו שאף אחד לא יכול להפטיח לך שום ביטחון מוחלט לגבי אברי גוף אחרים (לב, כבד, כליות וכו').
בהצלחה בהמשך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמור
רווית24/05/2008אל תילחץ מזה , אני עברתי משהו מאוד דומה לפני כמה שנים , ולמרות שזה לא נראה לך , יש הרבה אנשים שחווים את זה , ולדעתי זה חעבור אם אתה תאמין שזה יכול לעבור ואתה אפילו תוכל לשכוח יום אחד את הרגשה המפחידה הזאת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
מור26/05/2008נתת לי אמביציה לחיים... תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב :(
מור03/06/2008שוב היה לי התקף והוא בא אחרי איזה חודש שלא היה... כאילו הוא אגר כוח ובא לי בבווום ממש חזק...זה היה ממש מפחיד שאני הולך למותתתת....להתחיל ציפרלקס וזהו??... אולי אני לא יצליח להפסיק לעולם עם הציפרלקס? אולי זה לא מתאים לי? הקופסא יושבת על המדף ואני חושש מאוד לקחתתת אתמול הלכתי לבקר את סבא שלי שחזר מבי"ח הלכתי לדודה שלי והרגשתי שאני לא יכול לשבת שם כי זה הולך לקרותת.... וזה שלא היה איתי קלונקס בכיס עוד יותר הלחיץ אותייי ופשוט זימן התקף נוסףף... זה הכלל מערבולת כזאתת שאי אפשר לצאת ממנה....הרגשת טרום התקף לא פחות נעימה מההתקף עצמו........בא לי לבכווווווווווווווות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאםםםם
מור03/06/2008דכאון וחרדה קשורים זה לזה? באופן ישיר או עקיף???...
אני מאמין שהחרדה נוצרת אצל אנשים אינטליגנטים מאוד ובעלי דימיון מפותח מאוד.... יש משהו במה שאני אומר?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מתמשכת ללא סוף..."אופטימי"04/05/2008די נמאס לי כבר אני לא יודע מה לעשות מאז אותו יום מקולל שבו חשתי תחושת חנק מוזרה
בגרון ולא ידעתי מה לעשות...פשוט התחלתי לפתח סיפטמום התנגדות של פעולת בליעה כשזה קרה ומאז....
כל פעם יש לי את הסימפטום הזה שאני חושב על זה ואז בולע את הרוק...(אני יודע שזה נשמע טיפשי אבל בכל אופן זה קרה לי)...אבל זה רק ההתחלה...
בגלל זה התחלתי לפחד לאכול כדי שאני לא ייחנק.גם לבלוע כדורים זה היה אצלי בראש 24 שעות היה לי נדודי שינה .הייתי פוחד לצאת למקומות כדי שלא יתקוף אותי שם אותם "תסמינים" ארורים אלו.. בקיצור זה כבר כך שלוש שנים.
אבל בכל זאת היום עוצמת החרדה ירדה לאין שיעור לאט לאט, כך שכבר אני אני יכול לצאת למקומות (עם מעט חשש יש לציין תלוי לאיפה)יותר בטוח בעצמי, אבל עדין יש לי מידי פעם את התסמינים האלו(שכחתי לציין שהייתי אצל פסיכולוג שלא רק שלא עזר אלא הכניס אותי יותר לדיכאון)
בקיצור הבעיה הגדולה שלי שמטרידה אותי התחושה שאני לא יכול להתקדם הלאה בעתיד אני מרגיש את זה בתוכי כאילו נגזר עלי לחיות עם זה לעד. ובמיוחד להרגיש שונה מכולם זה מטריף אותי...אני כל פעם מכניס לעצמי שזה שטויות כי זה מה שזה באמת אבל זה לא עוזר זה עדין עמוק בתוכי..אני לא יודע למה אני מרגיש פחדן יותר מתמיד וזה מעצבן אותי..למשיהו פעם היה דבר דומה לזה. אני מתכווין עם התחושה שזה תוקע אותך באמצע החיים?
יש אולי פתרון יעיל לדבר הזה..חקרתי את הנושא הזה הייטב ואני לא יודע אם יש משהו יעיל בשבילי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008שלום לך,
צר לי על הרגשתך, הבעיה שאתה מתאר די נפוצה ומוכרת. ישנם דברים שאתה עושה שמקבעים את הבעיה ולא עוזרים לך להפתר ממנה. חשוב ללמוד מה לעשות ומה לא כדאי לעשות. ככל שאת מתמקד יותר ומתעסק יותר סביב הקושי לבלוע אתה מקבע את הבעיה. המנעויות מאכילה, שטיה וכו' גם כן לא תורמות אלא אחד הדברים שמזיקים ומקבעים את הבעיה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יכולה לעזור לך להתמודד עם מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המשוב הזריז..
"אופטימי"05/05/2008אני יודע מה שגורם ואני יודע איך התהליך עובד כי שאני עושה פעילות שמשכיחה את זה אני מרגיש רגיל...
הבעיה למשל עכשיו אני הולך לטיפול אז בדרך לטיפול אני ירגיש רגיל לגמרי כאילו אין לי כלום אבל
לאחר מכן יכול להיות שפתאום אני ירגיש עוד פעם שזה נמצא בי רציתי רק לפחות לשאול אם יש מקרה בדיוק כמו שלי..ועל איזה מקום טיפול את ממליצה באיזור ירושלים.
רק שכחתי להוסיף ולשאול האם טיפול קונגטיבי התנהוגותי הוא יעיל..כי אני חושב שאני עושה אותו בעצמי ע"י החדרת משחבות חיוביות וכדו' והתעמתות עם החרדה...א"כ מה הטיפול כולל שאיני יודע תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל05/05/2008טיפול התנהגותי - קוגניטיבי מצויין. כמובן שקודם כל הדגש הוא על האיזון התרופתי. תברר לגבי פסיכיאטר דרך קופת חולים שלך. ייתכן וטיפול מרפאתי בבית חולים פסיכיאטרי במרפאת חוץ יכול להתאים לך או אולי יש צורך גם באישפוז יום (כאשר אתה מגיע לבית חולים בבוקר, מקבל טיפולים, שיחות, השגחה של רופאים, פסיכולוגים, טיפולים קבוצתיים ובצהריים חוזר הביתה).
בהצלחה בהמשך,
אשמח אם תמשיך לעדכן אותי על מצבך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןחסוי04/05/2008לפני תקופה של חודשיים בערך חברתי החליטה לסיים את הקשר בינונו ומאז אני מוצא את עצמי במצב "זומבי"...חי אבל לא חי....חיי השתנו מאז ללא היכר...אני מרגיש שאין שום מטרה לחיי יותר...החברים לא תומכים ולועגים בנושא והדבר רק מחמיר אצלי את המצב ....ברצוני להיפגש עם החברה לשעבר אבל החברים עושים הכל כדי למנוע זאת...אני כבר לא אוכל ארוחות סדירות ומרבה לחשוב על העתיד הקרוב בדאגה לעצמי...אנא עזרו לי לצאת מהמצב הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרדה מחברה
פרדה מחברה, אדם אהוב וקרוב לעיתים דומה לתהליך של אבל שבדרך כלל מלווה בדיכאון, חוסר תקווה, ירידה בערך עצמי וכו'. הדרך להתמודד עם המצב היא לקבל את הפרידה, להתאבל על החברה וגייס קוחות כדי להמשיך קדימה. חשוב לצאת מהבית, לבלות עם חברים, למלא את החיים בעניין חדש כלשהו. חשוב לעשות זאת גם אם אין לך חשק וקוחותיך חלשים בשלב זה. החברים יכולים להוציא אותך מהבית ולשמש לך חברה. לא כדאי להתעסק בעבר, בזכרונות, בחוויות הקשורות לחברה, אלה הם מלכודות מחשבתיות שגורמות להרגשה שלילית.
כמה שיותר להיות עסוק בדברים פרודוקטיביים!!!!
תודה על פנייתך לפורום,
תרגיש טוב!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקנותחסוי04/05/2008שלום, בתקופה האחרונה אני בסתובב עם מועקה בליבי ללא סיבה ....אל המועקה מתלווה תחושת ריקנות תמידית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריקנות
חשוב להבין מה גורם למועקה, איזו מחשבות מתלוות להרגשה זו? האם קרה משהו בתקופה זו?
חשוב להבין כי לעיתים ההרגשה היא תוצאה של מחשבות: אם מסתובבות בראש מחשבות שליליות - מרגישים רגשות שליליים. ניתן לשנות את ההרגשה על ידי זיהוי ושינוי של דפוסי חשיבה שליליים.
מומלץ לקרוא ספר "בוחרים להרגיש טוב" של דויד ברנס או "מחשבות ורגשות" (לא זוכרת של מי).
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רבא04/05/2008אני בת 25 בהריון שבוע 33 נשואה כבר 2.5.
לפני כחודשיים נכנסתי לאתר באינטרנט שמספר על מחלת האידס. מרוב שעמום גלשתי שם וקראתי הרבה דברים מפחידים.
מאז פיתחתי סוג של אידס פוביה.
חשוב לציין שמגע מיני ללא אמצעי מניעה אחרון היה לפני כמעט 3 שנים.
במשך חודש שתקתי והחזקתי הכל בפנים למרות שכבר הייתי בטוחה שיש לי את המחלה הזו.
לאחר חודש בעלי שם לב שהפסקתי לאכול לא ישנתי טוב נהייתי תוקפנית והתנתקתי מכל החברים.
בסופו של דבר פנינו למרפאה פרטית לעשות בדיקה מהירה . היא יצא שלילית. בנוסף הרופא גם שלח מפחנה עם הדם למרכז רפואי קפלן. משם כבר קיבלתי תשובה בכתב שהבדיקה היא שלילית.
אך זה לא עזר אני לא מצליחה להתפטר מזה. כל הזמן מחפשת סימנים בודקת בלוטות לימפה על הגוף ומתייחסת לכל אפצ'י שיש לי כאל משהו נוראי.
המחשבות האלו לא עוזבות אותי אפילו לדקה ואין לי שקט.
אני עוד מעט צריכה ללדת וכמובן הייתי רוצה להירגע לפני . מה לעשות?
תעזרו לי בבקשה האם יש אולי מקום בו אוכל לקבל עזרא נפשית?
יש לי הרגשה שגם אם אחזור על הבדיקה הזו כל שבוע עדיין אשאר באי שקט.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחשבה טורדנית
את סובלת ממחשבה טורדנית בקשר למחלה. את בהחלט צודקת שגם אם תעשי בדיקה כל שבוע הדבר לא ירגיע אותך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר ומאוד יעיל יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם המחשבות הטורדניות.
אני ממליצה לך לעזר בטיפול CBT.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאוןרותם03/05/2008שלום רב
האם דיכאון יכול להשפיע על היכרות עם גברים?
אני נוטלת כדורי פלוטין ומאוד קשה לי לקשור קשרים עם גברים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008רותם שלום,
דיכאון יכול להשפיע על הכרות עם גברים בגלל מספר סיבות: חוסר מוטיבציה, האדר אנרגיות, ראייה פסימית, חוסר תקווה (זה מצב אופייני לדיכאון). בנוסף, דיכאון פוגע בהערכה עצמית, דימוי עצמי וביטחון עצמי. ייתכן ואת סובלת מחרדה חברתית והדיכאון משני למצבך (ברקע, כתוצעה מחרדה).
בכל אופן, פלוטין (או כדור אחר מקבוצת SSRI) משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יכול לעזור לך להתגבר על הקושי.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיסוציאטיביים וחרדה קצוניתחסוי02/05/2008שלום לך
אני בחור בן 20 וראיתי שמגבים על הודעות כאן וגם אני רוצה לדעת מה קורה איתי ..ומה כדאי לי לעשות מלפני חודשיים ומשהו עישנתי מרחואנה והדבר עשה לי התקף פאניקה וחרדה מאוד מאוד קצוני הרגשתי שאני חי עם זה לעד ועליתי במחשבתי להתאבד ..ניתן להרגיש שתחושת סמנים הגופניים נחלשו אבל אני סובל מהפרעה מאוד מאוד מעיקה של תחושות דיסוציאטיביים אני כמעט מאבד את זהותי ולא יודע מי אני או איפה אני או שהדבר שאני רואה הוא נכון ...או בעצם אשליה האם מתפתחת אצלי מחלת נפש? מה ניתן לעשות נגד תחושות דיסוציאטיביים לנוח בשינה עמוקה זה טוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיסוציאטיביים וחרדה קצונית
מה שאתה מתאר מאוד אופייני לתוצאות של שימוש בסמים. אני מציעה לך לפנות לאבחון פסיכיאטרי, לקבל טיפול תרופתי ונפשי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענה לי דחוף
חסוי04/05/2008דקטור ניתן לטפל בזה ..? זה יחלוף? אני מאוד בלחץ לא יהיה לי התקפים של פסיכוזה?
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008קודם כל לא כדאי שתלחץ כי הלחץ מאורר סימפטומים של חרדה ואחד מהם הוא דיסוציאציה. שנית כדאי להפסיק לחלוטין להשתמש בסמים. בכל מקרה דחוף צריך להתאים את הטיפול התרופתי ישאזן אותך מבחינה נפשית. לבסוף, חשוב לשלב את הטיפול התרופתי עם תרפיה התנהגותית-קוגניטיבית (CBT). כמובן שהדבר ניתן לטיפול ואף מאפשר חיים איכותיים וטובים ללא התקפים או תוך שליטה שלך בהם. בהחלט ניתן לצמצם את התדירות, עוצמה, משך ההתקף ואף למנוע התקפים חוזרים ונשנים. אם מקבלים עזרה מהר ככל האפשר כך יש סיכוי טוב יותר לעזור לך.
בהצלחה בטיפול.
אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
חסוי04/05/2008אני אנקוט בצעדים שהזכרת ועוד משהו אחד ואחרון כי אני מרגיש נודניק שאני מדבר עם אנשים אני לא מתרכז ואני לא מתחבר אליהם..כלומר אני מתחיל לשים לב ל"שפתיים" "לאף" ולא מתרכז בכלל וזה מה שהכי מפחיד אותי אני לא רוצה לעורר פסיכוזה ולחיות משוגע זה הכל תודה לך באמת זה לגטמי לחרדות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008אתה מתאר הרבה סימפטומים שיכולים להתאים להרבה דברים, הכי חשוב לנסות לא להתרגש, לא להבהל מהתגובות של, ממה שאתה מרגיש כי לחץ מחזק ומחמיר את המצב. אתה תקבל טיפול תרופתי מתאים וזה יקל עליך. היום יש בשוק תרופות חדשות ומאוד יעילות שיכולות להקל על מצבך אפילו ביום הרביעי מתחילת הנטילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי04/05/2008תודה רבה לך מאוד אז כפי שאני מבין רגעון עד מצאת טיפול תקל עליי
ועל מצבי כל מה שנותר לך זה רק לאחל לי בהצלחה ..ושוב תודה עזרת לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל05/05/2008אשמח אם תמשיך לעדכן אותי על מצבך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך
חסוי10/05/2008דר אובחנתי בתור איש שלוקה בחרדה ...ודכאון...והתופעות שלי דומות לחרדה פוסט טראומטית ..והמולץ לי לקחת תרופה נגד דכאון ממשפחת הSSRI ואני ממש לא מעונין להכניס פסיכואקטיב לגוף שלי...רציתי לשואל אותך אם החרדה והריחוף יחלפו עם הזמן ?...לבד? תודה מראש
ד''ר אירנה נתנאל10/05/2008שלום לך,
אם עד כה החרדה והריחוף לא חלפו אין סיכוי שזה יקרה מעצמו גם בעתיד.
ישנן טכניקות ושיטות התמודדות עם החרדה והריחוף גם ללא תרופות (ללא תרופות התהליך הרבה יותר קשה ואיטי אך לא בלתי אפשרי). טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יכול לעזור לך ללמוד שיטות אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
חסוי11/05/2008דקטור שאלה נוספת ואני מאוד אודה לך ..ואת זה באמת שכחתי לשואל את הפסכיאטר...נניח שאני לוקח תרופה עכשיו והיא יעילה ועוזרת...והגעתי למצב שהחרדה הפסיקה והחלמתי אני יכול להפסיק לתול תרופות אלו בקלות ..או שאני צריך לקחת תרופות לכל החיים "המצב הפננסי לא טוב בבית עדיף לקנות לחם מאשר תרופות" תודה מראש:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול משולב
ד''ר אירנה נתנאל12/05/2008כדאי לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. השילוב יאפשר לך לשלוט בהתקפים ואף למנוע אותם כאשר תרצה להפסיק את התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה וחוסר ריכוזאילן01/05/2008אני בן 17 . לפני כשנתיים החלה לי חרדה. התחלתי לא לישון בלילות והתחיל לי חוסר ריכוז חוסר זיכרון ובלבול .
הייתי תלמיד מצטיין עם מאיות בכל המקצועות . אני בטוח שמה שהביא אותי לחרדה היה ציון שקיבלתי בכתה ט' בפיזיקה (86) , דבר שלא הייתי רגיל אליו . יש לי אופי פרפקציוניסטי.
החלטתי לשנות צורת חשיבה ולחשוב חיובי.לא להתייחס כלכך לציונים , כי אם אני מתייחס אני נכנס ללחץ ועצבים . . התחלתי כיום לישון טוב בלילות , אך עדיין אני לא מרגיש שיפור משמעותי בבעיית הריכוז והזכרון . האם זה יעבור לי לאחר זמן מה ?
האם יש לי מחסור בשינה שיעבור לי עם הזמן ?
מה עליי לעשות ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה וחוסר ריכוז
ד''ר אירנה נתנאל01/05/2008שלום לך,
הפרעות בשינה, חוסר ריכוז ובעיות בזיכרון לטווח קצר הם סימפטומים של חרדה. כאשר החרדה חולפת הסימפטונים עוברים יחד איתה. כדי לעזור לעצמך כדאי לשלב טיפול תרופתי אנטי חרדתי עם תרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT). נראה, שאתה עובד על עצמך ואף מרגיש שיפור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אילן01/05/2008הוריי מתנגדים בכל תוקף לקחת אותי לפסיכולוג ובטח שלתת לי טיפול תרופתי .
הם טוענים כי זה יהרוס לי את החיים ואת העתיד .
אני עובד עצות.
בכל מקרה , אני לא מרגיש חרד (אני לא פוחד ממשהו ) . אני ישן כעת טוב , אך עדיין כאמור אני לא מרוכז ויש לי בעיה עם זכרון לטווח קצר.
האם המצב שלי יכול לעבור מעצמו ? אם כן, אני משער שזה לוקח תקופה ארוכה(שנה לפחות) האם זה נכון ?
שוב תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל01/05/2008צר לי על גישת הוריך למצבך. חרדה לא עוברת מעצמה (זה לא שפעת). כדי "לתקן" את מנגנון החרדה במוח צריך טיפול (תרופתי, תרפיה או שילוב של שניהם).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
אילן02/05/2008אני לא בטוח בכלל שיש לי חרדה. מפני שאני לא מפחד ממשהו . רק יש לי חוסר ריכוז ובעיה בזכרון לטווח קצר . אני חושב דווקא שמה שהיה לי לפני שנתיים זה דיכאון . קראתי את הסימפטומים של דיכאון וזה די מתאים לאיך שהרגשתי -הרגשתי לפני שנתיים כאילו שהמצב כלכך גרוע שאין סיכוי שמשהו ישתנה , רציתי לקבור את עצמי באדמה ממש בשלב מסוים . כעת אני סיגלתי לעצמי צורת חשיבה חיובית , על אף שאני יודע שהמצב שלי בלימודים לא הכי טוב בהשוואה למה שאני מסוגל . אין לי כאבי ראש כפי שהיה לי לפני שנתיים. ואני ישן די בסדר , אם כי אני קם לפעמים שעה מוקדם יותר ממה שאני רגיל לקום ואז לא יכול להמשיך לישון .
חשוב לי מאוד לצאת מהחוסר ריכוז הזה . ומה"שינה" הזאת .( אני מרגיש ממש ישן בעמידה מבחינת ריכוז).
האם מה שיש לי יכול לעבור מעצמו ? האם יש צורך בטיפול ? אם כן איזה, ולאורך כמה זמן הוא נמשך ?
שוב תודה רבה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אילן02/05/2008האם הירידה בסרטונין ודופמין במוח היא שגורמת לחוסר ריכוז ובעיה בזכרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רודיולה יכול לעזור לריכוז ?
אילן02/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה / דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008שוב חשוב לציין שהמצב לא עובר מעצמו (אם זו חרדה או דיכאון). חשוב לאבחן האם חוסר ריכוז ובעיות בזיכרון הן ראשוניות (מאז ומתמיד היו לך) או שהם משניות (כתוצאה של מצבך הנוכחי של לחץ). יעוץ מקצועי חייב להבהיר נקודות אלה. טיפול משולב של תרופות (נוגדי דיכאו / חרדה ותרופות לריכוז) ותרפיה קוגניטיבית יכולים לעזור לך. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר טווח ומאוד יעיל. במהלך הטיפול לומדים טכניקות התמודדות ושליטה שעוזרים להתמודדות העכשוית וגם לטווח הארוך.
כדאי לא להזניח את המצב ולא לנסות להתמודד איתו לבדך. אני ממליצה לפנות לעזרה מקצועית.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלכות של טיפול
אילן07/05/2008הוריי לא מוכנים בשום אופן לקחת אותי לטיפול כי לדבריהם אני יהיה "משוגע עם קבלות".
אבי טוען כי הוא מוכן לקבור אותי, על פני זה שהוא יקח אותי לטיפול ואני אקבל תרופות .
מה עליי לעשות ?!! אני לא יודע מה לעשות . אני עדיין מרגיש את החוסר ריכוז המעצבן הזה ולפעמים יש קצת כאבי ראש . אני יכול לחיות עם זה(למרות שזה מאוד לא נוח ) .האם בכל זאת זה יכול לעבור לבד ?
האם זה באמת כך שאני יהיה "משוגע עם קבלות "?
האם יש טיפול שהוא לא תרופתי ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"משוגע עם קבלות"
ד''ר אירנה נתנאל07/05/2008"משוגע עם קבלות" - אלה הן דעות קדומות ששייכות לתקופת האבן. היום אנחנו חיים במאה עשרים ואחת עם רפואה כל כך מתקדמת. היום לכל דבר יש תרופה שמאפשרת חיים טובים ואיכותיים. כמו שאתה משתמש לנוחיותך ולהנאתך בקידומי מדע אחרים ולא מוותר עליהם (אינטרנט, טלפון סולולרי וכו') כך כדאי לעזר גם בהשגי הרפואה המודרנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד ר
שימרית06/05/2008תשלח לי מייל ל- [email protected]
אני אוכל להמליץ לך גם על ספר שעוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגות ואובססיות טהורותשינוי01/05/2008
להנהלת הפורום שלום רב :)
המצב לא טוב.
אני בן 25.
בגלל שאני מכניס את עצמי למצבי היסטריה!!!!
גם לגבי הגעה להבחנה מסודרת יש קשיים רציניים ולכן המכתב הזה.
הרבה מצבים גורמים למצוקה ולחוסר המון בעצמי וכיצד להגיע ולהתחייב לזמן המפגש מקום וכו.
כבר לפני שנתיים וחצי ניגשתי לפסיכיאטר בגלל שחשבתי שיש OCD
הדוקטור שאל מספר רב של שאלות ,והשאלה האחרונה הייתה זה מפריע לך, התשובה הייתה ,לא.
זה לא מפריע לי ,רק לא נראה לי נורמאלי.
לאחר שנתיים (בלי טיפול מקצועי ,בלי טרופות ,וניסיון אישי שלי לעזור לעצמי בצורה יום יומיות עם המון סבל וקשיים נוראיים שלא באמת מוחשיים אלה פנימיים ,בן דוד המליץ על ספר דיי לאובססיה).
קניתי את הספר לאחרונה ,להמרות שגם פסיכיאטר חדש\אחר כבר לא התייחס לרעיון של OCD.
מהספר עולה מצב מעניין.
נראה שסובל קשה מאוד! מ" דאגות ואובססיות טהורות"
בעמוד 33 מהספר יש לי את כול 7 הסימפטומים המוצגים ברמה מאוד גבוהה של השפעה.
(בנוסף יש פה ושם סעיפים גם ב6 קבוצות אחרות אם כי רק סימפטומים בודדים ,יש "בבודקים ,"חוזרים" ,"אוגרים".
ניסיתי לעזור לעצמי במסך כל השנים בעזרת כל מה שמצאתי ,מדיטציות ,דימיון מודרך ,NLP וכו.
בלימוד אישי ,המצב רק מחמיר.
לדוגמה ,מדמיין שאני חופר בור עמוק ולא מצליח לצאת ממנו ,מבקש עזרה מבחוץ ומקבל חבל שיעזור לי לצאת ,הדמיון בצורה אוטומטית הראה שזה בעצם לא חבל זה נחש...
אז עזבתי את זה ויישר סודר סולם כתחליף ,רק שהוא נפל עלי כולו בוער.
אין זה פלא שלאחר התרגיל הזה הרגשתי עוד יותר נוראי ומיואש.....
מאחר וזה הדבר היחיד שאני יודע ניסיתי עוד תרגילים שחיזקו את המצוקה...
דוגמאות להתנהגות,
-המוח מריץ סרטים באופן אוטומטי ושלילי מאוד ,גם מלחמה או חשיבה חיובית לא עוזרים.
-מעביר את האחריות לביצוע דברים "מפחידים" ו"מסוכנים" לאנשים אחרים שהמטלות הללו קלילות אליהם.
-לאחר שימוש בגז בודק פעמיים שהכפתור אכן סגור ,עובר לפעמים גם על הזה שקרוב אליו.
-העתקת מספרי טלפון ופקסים מנייר למכשירים לוקח המון זמן ובדיקות חוזרות של 4 פעמים-(אין מספר פעמים קבוע).
גם לאחר מכן לא בטוח שזה נכון ,עד שהצד השני עונה.
-מוטס מפעולות פשוטות מאוד.
-דוחה כמה שיותר דברים שמתישים אותי לביצוע כמו משלוח מכתב של 5 שורות ,להתקשר למקומות.
-גם לאחר ביצוע מטלות ,גם לאחר הצלחה ,מרגיש מותש ,עצוב ,עומד במקום ,מחשבות חרטה ושל חבל שעשיתי את זה בכלל להמרות ההתקדמות באשר היא.
-"אוגר" מוריד ושומר תמונות ,הרצאות ,לימודים מהרשת ,מסמן דברים חשובים :) אפילו בעיתונן היומי.
-בודק שוב ושוב את תיבת המייל ואתרי הורדות, לפעמים גם דקה לאחר שבדקתי.
-תוהה עם המצב שלי והריחוק מהמין השני קשור לאונס שעשו לי בעבר לאמרות שלא ידוע לי על כזה.
-דואג המון לגבי העתיד ולגבי שגיאות ,לא דברים קונקרטיים כמו ההרגשה המוחשית.
-כשמתנדנד בנדנדה חושב שיש מתחת נחשים ועקרבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך
שינוי01/05/2008- כשמתנדנד בנדנדה חושב על שהברזלים ישברו בגלל החלודה שלהם.
-לפעמים (לאחר סגירה) לוחץ על דלת המקרר לאחר הסגירה בשביל להיות בטוח שהיא סגורה.
-כששוכב בחוץ חושב על אפשרות שציפור תמטיר.
-כשפותח את מגירת הסכום תוהה איזה לבחור ,האם את הראשון או הזה שלידו וכו.. (תהליך של 10 שניות) לדעת אמא זה קשור לכך שיש לי הרבה זמן חופשי ,לאחר הבחירה יש תהייה עם בחרתי בנכון :)
-תוהה כיצד לקפל את הדף שכתבתי את הבעיות הללו שכותב פה ,שמע יקפצו אלי סגרתי אותו כיתוב כלפי פנים.
-כשפותח כלי אוכל סוגר אותם בצורה שהיכנס כמה שפחות אויר בכדי לשמור על המוצר.
-כשכותב כתב יד חוזר על אותיות ומספרים שלא יצאו מספיק ברורות.
-כשכותב מילים שיש בהם אותיות כפולות תוהה איפה להציב אותם ,לדוגמה כשיש "ייצור" תוהה איפה להציב את ה"י" השנייה לפני הקיימת או אחריה ,למחוק את הקיימת ולהציב חדשה ,מאיזה צד למחוק אותה.
-תוהה איפה לנגוס בתפוח ,לאחר שנוגס תוהה לאיזה צד וזווית להמשיך.
-חושב לעבור להתגורר בבית אחר בגלל גגון אסבסט.
-חושש לטבוע בבריכה ,להמרות ששוחה מעולה.
-חושב ללמוד החייאה בגלל שחושב שהיה צורך בעתיד.
-בזמן הספורט בלילה חושש מחזירי בר ונחשים ,כל דבר וצל או כתם הוא נחש וכוח שיח הוא חזיר בר וכו.
-חושש לדרוך על חיות בחוץ.
-כל לילה מחדש תוהה עם הצליח להירדם או לא ומתי ,ובלבל לעצמי את המוח ללא אפשרות עצירה.
-כשיש חיה בבית כמו פרפר עכביש ג'וק חילזון זבוב ,מוציא אותם בעדינות מהבית.
-כשחותם על צ'יק חושש משגיאות כתיב וממספרים לא נכונים או חתימה או אולי האיש הלא נכון יבדה אותו.
-מנתח בשר כמו נקניקים בגלל שחושב שיש שם דברים שלא כדי לאכול.
-חושש שדלת המכונית תיפתח באמצה הנהיגה ,לפעמים סוגר אותה שוב יותר חזק ,ולפעמים מחזיק אותה בסיבוב (כבר לא).
-מכתבים שכותב ,עובר ומשנה אותם המון לפני השליחה ,גם מכתבים רגילים ולא ממש חשובים.
-נדרש פי 2 זמן לניקוי כלי מטבח ,מבדה שלא נשער אליהם סבון.
-שופט את עצמי בחריפות ולפעמים באכזריות
-מטיש את עצמי במחשבות
-בעבר במיוחד הייתי מוצף ברגשות אשמה ,בכל נושא ,זה היה נוראי.
-המחשבות מוצפות תמידית בהמון קונפליקטים.
-האם להרגיש טוב בלילה ולעשות ספורט ולהיראות טוב ,או להיות אומלל ושמן בבוקר ולא לעשות כלום ,אם כי יש דברים שאפשריים בבוקר ולא בלילה ,כל יום יש את הדילמה הו מחדש.
-כמעט ולא הייתי בתערוכה שהכנתי ,רק בגלל רגשות השם עזים מאוד שעלו על הפחדים הייתי חייב להגיע לפעם אחת וגם זה היה לא משהוא כמו שכל בנאדם אחר היה שמח! להגיע.
-מאוד מבולבל ולא רוצה שום דבר.
-טיפול פרטי יקר, ואם כבר מוציא את הכסף אין הבטחה שהטיפול באמת יעזור.
מחשבות והתנהגויות,
מתבודד , מסתגר בבית כמה שיותר
כשנמצב בחרבה רוצה להתבודד
לא יוצא לבלות
אין בת זוג וגם בקצב הזה לא תהיה.
לא מתחיל עם בנות
אין ידידים חדשים
אין ידידות חדשות
הזיכרון שלי לא טוב
שום דבר לא באמת שווה
המצב לא באמת י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 3
שינוי01/05/2008המצב לא באמת ישתפר.
אני לא מספיק טוב
אני לא מספיק האטרקטיבי ,לא לעצמי ולא לאחרים.
בטח אין שום טיפול אמיתי שיכול באמת לעזור למגוון הבעיות
מסרב לבקשות של אחרים לקפוץ לביקור
לא מזמין אנשים לבקר
לא נוסע באוטובוסים
לא הולך לחגים ולימי הולדת הפילו לא של המשפחה
משתדל להימנע כמה שיותר ממפגשים עם אנשים ,גם שמכיר וגם זרים.
לא ניפגש עם בני משפחה מעל (אח אמא ואבא)
קביעת פגישות\טורים דוחה אותם כמה שיותר.
מוותר על מעבדות שינה ובדיקות חשובות אחרות.
מעדיף להשתמש בפקס או במזכירות אלקטרוניות במקום לדבר ישירות עם הבנאדם.
נימנע מלהשעיר את המספר פלאפון שלי.
משתדל להימנע מפרסומות
לצאת לקניות ,במיוחד אוכל.
לקחת טרמפים
לצאת להצגות
ללכת לתערוכות
לבקש מחיר יותר טוב
לעבוד
התנדבות
טיולים
ללמוד קורסים
ספורט התגרי ,טיפוס הרים ,צניחה חופשית.
לונה-פרק
לבלות עם חברים מחוץ לחדר
לאכול בחדר אוכל
לתרגל לימודי תקשורת בין אישית
בעיות שלב דפקה קשורות לOCD,
-נימנע מלתת את מספר הטלפון הישיר מחששות שמע מישהו יתקשר בזמן לא מטעים.
-נימנה בכל מחיר מלהיפגש עם אנשים שמכיר מהעבר ,לא ברור למה.
-כותב סדר יומי ,כל יום מחדש על מספר דפים קטנים ,לאחר תקופה כשנישבר ורוצה דבר יותר ברור מבצע סיכום וכותב סדר יומי ושעות ברורות והגיוניות ולא מצליח לעמוד בוא והמצב מדרדר ולכן חוזר שוב לקונצפט של דפים קטנים ורבים ,והמעגל הזה חוזר על עצמו ומטיש.
מצטייר לאחרים כחוסר אחריות ,לא רציני.
כל הזמן יותר נוזף בעצמי ומתחיל להיות תוקפני יותר ויותר.
לא מאמין באמת שהמצב ישתנה.
לא מצליח להירדם בלילות (גם כשמושט שעות במיטה ללא הירדמות והמחשבות רצות ללא אפשרות עצירה).
יש מחשבות דימויים וגישה שלעולם לא היה יותר טוב.
אני כועס על עצמי ,מכסח את עצמי ,יודע שהכול בשליטה שלי ,וכרגע שליטה במחשבות לא אפשרית.
איזה גבר אני?
איזה בנאדם אני?
אומנם כיום בהשווה לעבר יותר אוהב ומקבל את עצמי כמו שאני.
מצד השני המצב לא טוב...
נכנס לעצבות עמוקה ממושחת ולייאוש.
הפסיכיאטר נתן רמוטיב לבעיות הכלליות ,ונוקטורנו לשינה.
המצב מאוד השתפר לגבי כך שכבר לא חושב יותר על תאונות דרכים כל פעם שמישהו מבני המשפחה על בנסיעות.
הצלחתי לצאת ולנסוע באוטובוסים והייתה הקלה ,לאחר שנים של פסילת האפשרות ,התחלתי להרים טלפונים מצלצלים. (עדיין עם יש מישהו אחר בבית הוא ירים אותו ולא אני).
ניגשתי לבדיקת סרטן שכבר 6 שנים רציתי לבדוק וחששתי שיש לי כל הזמן הזה ,כל יום בשש שנים הללו חשבתי שיש לי אפשר לומר שלא סיפרתי לאף אחת בצורה רצינית על זה ,עכשיו הנושא דיי רגוע כמעט ולא קיים לאחר הבדיקה עצל רופאת עור.
המצב עדיין !עגום! ורחוק!!! שנות אור מבנאדם "נורמאלי".
הדברים שכותבים פה אלו דברים שיש לי עכשיו.
לא נראה או מורגש או מאמין שהיה שינוי משמעותי.
ברור לי שהכול ההתנהגויות הללו והגישה מאוד טיפשית ולא הגיונית באללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 4
שינוי01/05/2008אין לי מוסג מאיפה להתחיל.
המערכת של העובדות סוציאליות והפסיכיאטרים שנפגשתי איתם בשנה האחרונה מדברים על סל שיקום ,דבר שגם ענק עלי כרגע ,גם לא ברור ,וגם לא ברור עם זה מה שיטפל בבעיות הללו. מה זה שווה לתת לי משימות עם אלו רק יחמירו את המצב וגם ככה יהיו בלטי נסבלות או מואילות לריפוי הנפש ,שוב היה חונך שיחשוב שאני עצלן ולא רציני.
יש לי המון שאיפות ,הן מצטברות ,הספר נתן קצת תיקווה ,מהצד השני המצב כל כך מסובר מרגיש שכבר טבעתי.
אין מצב שהתאבד בגלל שחבל על כול ההישגים וההבנות ,וגם יש רגשות אשם שלא יפה לעשות את זה כלפי המשפחה וחברים.
צריך החייאה לחיים ,אם בכלל יש אפשרות כזו ,כבר הכול שחור ,שום דבר לא עבד ,שום דבר לא ממש מקל ,המקצוענים לעניין הנפשי אכזבו מאוד בעבר (פסיכולוגים) וכיום גם המצב מדרדר העובדת סוציאלית-(שאומרת שאני ישן כל היום ולא רציני ,לבקש פגישה אחרי 12:00 בצהריים זה שאני לא ישן כל הלילה זה לא תירוץ מבחינתה רק מעצים את המצוקה וחושב שוב להיות ער 27 שעות בכדי להיפגש לקידום סל השיקום עם מתלמד שלא ממש מצלח לקדם את הנושא בצורה אפקטיבית.)
הפסיכיאטר לא מגיב לפקסים והמזכירות בטלפונים אומרות שהוא היה רק באמצה שבוע הבא.
האם יש לי OCD?
האם יש פטרון יעיל שעובד!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD
ד''ר אירנה נתנאל01/05/2008שלום לך,
בראש ובראשונה גש לפסיכיאטר של קופת חולים ותתחיל טיפול תרופתי מסיבי. תרופות מקבוצת SSRI יכולות לשפר לך את המצב. הספר הוא טוב כבסיס בלבד. הספר הוא כלי מאוד כללי ומאוד אוניברסלי כדי לטפל בבעיה שלך חייבת התערבות צמודה של איש מקצוע מומחה לOCD.
אתה יכול לפנות למרפאות ציבוריות שבהן ישנם מומחים לטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT).
תרגיש טוב,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהדר :)
שינוי01/05/2008תודה רבה אירנה.
הקדם זאת בהקדם ההפשרי.
שיהייה לך אחלה שבת שלום :)
השינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מהירה
שינוי04/05/2008שלום אירנה :)
לפי ההבנה שלך יש לי OCD?
או שזה לא חד-משמעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD
ד''ר אירנה נתנאל04/05/2008לפי הבנתי, מצבך יכול להתאים לאבחנה של OCD כמובן שנדרש אבחון מעמיק ולא דרך ההתכתבות.
אשמח לענות על שאלות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוננית לקבל מידע בנושא החרדהאפרת29/04/2008אמי סובלת מחרדה היא מטופלת במרפאה ואצל הפסיכיטר.
מזה מספר חודשים המצב מחמיר אחותי עברה לגור איתה בבית משום שהיא מפחדת להיות לבד ורובהזמן היא בוכה וסובלתמכאביים פיזים חזקים:חנק לחץ מהיר הזעת יתר.בזמן הזה מצבה של אימי החל להישתפר אבל אחותי שטיפלה בה חלתה ומצבה הנפשי של אחותי הולך ומחמיר כיום היא אובחנה כלוקהבדיכאון אגרופוביה וחרדה היא מטופלת אצל העובד הסוצאילי במרפאה ואצל הפסכיטר. מצבה מתדרדר היא מבולבלת מאד ומיתקשה לדבר רצוף היאשוככת דברים והדיבורשלה איטי ולא ברור היא נוטלת מזה ארבע חודשים קלונקסובחודשהאחרון תרופה נוספת נגד דיכאון. אני רוצה לדעתאך להתמודד איתה מדובר באחותי ובאימי ביחד כאשר מצבם הנפשי גוור את כל המשפחה שלי לחיים מאד קשיים ומסובחים הקושי שלאבא שלי ושאר האחים להתמודד מול התמונה העצוה הזאת בחוסר אונים מוחלט.ובכאבעצום מדובר באימי כבת50 ואחותי בת 26 שנה אם לשני בנות תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל29/04/2008אפרת שלום,
צר לי על מצבן של אמך ואחותך. שתיהן זקוקות לטיפול וליווי צמוד של אנשי מקצוע. לדבריך אחותך בטיפול אבל מה עם אמך? את זקוקה לכוחות רבים כדי להתמודד ולעזור למשפחתך.
חזקי ואמצי!!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSSRI לכל החייםלימור28/04/2008אני לוקחת כבר 6 שנים תרופות נגד דכאון וחרדה בשל התקפי חרדה קשים, הרופא אמר שאצטרך לקחת כל החיים. מה דעתך על כך? הבעיה שמידי פעם יש נפילות ואז מעלים לי מינון או משנים תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרSSRI לא לכל החיים
ד''ר אירנה נתנאל29/04/2008לימור שלום,
שילוב של טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית יכול לעזור לך לרכוש שליטה בחרדות ובדיכאון. CBT מאפשר לך ללמוד שיטות, כלים ומיומנויות להתמודד עם גלים חוזרים של ההפרעה לטווח עד שש שנים לאחר שמפסיקים טיפול תרופתי (הדבר הוכח במחקרים עדכניים).
אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת בדיוק איך להגדיר את זהאנונימית28/04/2008שלום לכם,
אני סטודנטית בת 28 ובזמן האחרון אני מוצאת שאני עייפה, לחוצה ועצבנית במיוחד, עד כדי כך שאני כמעט לא זוכה להרגיש הקלה והנאה משום דבר (חוץ ממנוחה, וגם זה לא). יש לי דפיקות לב די מהירות וסחרחורות בגלל זה וברור לי שזה בגלל הלחץ. כשאני מסתכלת על העתיד אני נלחצת עוד יותר ומתמלאת אשמה על בן הזוג שלי במקרה שלא אצליח.
כרגע אני בשלב סיום התואר השני ואני מתכננת דוקטורט. אולי כדאי שאני אציין שכרגע אני עמוסה מאוד בעבודה (שאני כבר ממש ממש שונאת).
כרגע אין לי זמן (או כסף) ללכת לטיפול פסיכולוגי (אם כי מאוד הייתי רוצה) והשאלה היא מה אני יכולה לעשות בשביל להרגיש יותר טוב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחץ
ד''ר אירנה נתנאל29/04/2008שלום לך,
ייתכן ואת מעמיסה על עצמך יותר מאשר מסוגלת להתמודד. כדאי לעצור, לעשות חושבים ולנסות להוריד מעצמך דברים מסויימים. לעיתים אנשים מנוהלים על ידי דפוסי חשיבה מאוד נוקשים ומוטעים של "אני חייבת..." או "אני צריכה..." - אלה הן מלכודות קוגניטיביות שקיימות רק בראש ואין להן שום אחיזה במציאות. אם יש לך דפוסים כאלה כדאי לשנות אותם לדפוסי חשיבה גמישים יותר.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)