מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגלי שתייהמלי02/04/2008
אני די מכירה בזה שיש לי בעיית שתייה, או במילים אחרות שאני כנראה אלכהוליסטית.אני בת 46 נשואה ואמא לילדים וכמעט שאף אחד לא ממש יודע .יש לי פחד מוות להחשף ועוד יותר להפרד מבקבוק היין שלי שהוא חבר ומאהב כבר שנים רבות בנוסף אני גם מעשנת סיגריות
אני מאמינה שטיפול קבצתי יכול לעזור האם תוכלו להפנות אותי? ושאלה נוספת האם יש כדור שיכול לעזור לי בגמילה? אנא ענו לי אני מאוד נואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK03/04/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=182 id=link]התמכרויות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שוקל בכל זאת לקחת כדוריםשלמה מזרחי01/04/2008
נגד OCD
מבין: ציפרלקס ציפרמיל, רסיטל, פלוטין, פריזמה, לוסטראל, סרוקסט, פרוזק, סרטאלין, סרנדה, וטבע.
מי התנשא בהם, מי מכיר כל אחד מהם, איזה הצלחות\תופעות לואי, יש לכל אחד, למי יותר הצלחות\תופעות לוואי. מי מכיר מה יותר?
אני רוצה את כל הפרטים האפשריים למקרה שאעזור אומץ לקחת כדורים אחרי שאמא שלי מביעה בזה תמיכה.
הייתי רוצה גם סקרים לשמוע אם נתקלתם במי לקח מה ומי הכי הרבה, התלונן על תופעות לוואי, ועל איזה כדור, ומי שיבח הכי הרבה איזה כדור.
למרות שאני מפחד לקחת אני רוצה בכל זאת לשקול את נושא הכדורים, ולכן אני בודק כל דבר לפרטי פרטים, עד שאהיה בטוח באיזה תרופה לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשיבו לי לפני או אחרי שבת
שלמה מזרחי03/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט
לוקי05/04/2008סרוקסט עם תופעות לואי שבוע אבל אחר כך מצוין שלא תעיז לגעת בציפרלקס גומר על הזיכרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה טבעיתרחל31/03/2008
כפי הנראה אני חולה בדכאון שמגיעה בכל תקופת האביב
טופלתי בציפרלקס שגרם לי למצב רוח מעבר ליכולות שלי הרגשתי
שקיבלתי כמות גדולה והחלטתי על דעת עצמי להוריד את הכמות
עד להורדה,אני חוששת מאוד מהכדורים ורוצה לנסות משהו אלטרנטיבי
האם משהו יוכל להמליץ לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה טבעית
04/04/2008לרחל שלום
רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור במצבים של דיכאון קל. את יכולה לנסות גם טיפול קוגניטיבי שמאוד יכול לסייע עם מחשבות שליליות שלעיתים קרובות הם הבסיס לדיכאון. פעילות פיזית ודברים שיגרמו לך להרגיש יותר בשליטה מאוד יכולים לסייע. אבל צריך לעשות אבחנה נכונה לדיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול דרך קופת חוליםיוני31/03/2008האם ניתן לקבל הפניה לטיפול של פסיכתרפיה דרך קופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול דרך קופת חולים
ד''ר אירנה נתנאל03/04/2008בכל קופה יש סידור של כ 12 מפגשים אצל פסיכולוג. ישנן גם מרפאות לבריאות הנפש במגזר הציבורי, מרפאות חוץ וכו'. אם לפרט יותר במה מדובר נכוון אותך למקומות יותר ספציפיים.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מכדוריםטובה30/03/2008שלום,
היו לי חרדות אחרי ניתוח בעינייםץ לפני כשישה שבועותצ קיבלתי 20 מג' ציפרלקס ולפני 10 שבועות 3 כדורי קסנגיס 0.5 מ"ג וקלונקס אחד ללילה 0.3 מ"ג.
אני לא מצליחה להיגמל מהקסנגיס. נאמר לי להיגמל לפחות מכדור כי יעילותו הולכת ופוחתת.
כעת הפסיכיאטר החליט שהציפרלקס לא עוזר מכיוון שאיני יכולה להיגמל מהקסנגיס והחליט שאחליף את הציפרלקס ב-40 מ":ג סרוקסט ובינתיים אנסה להיגמל מהכדור בשעות הערבץ
יש לי תופעות גמילה קשות מאוד כמו שלשולים, כאבי בטן או חרדות שגורמות לי סבל רב ועוד. הוא הציע שאקח קלונקס להרגעה.
בינתיים אני מורידה את המינון של הציפרלקס ולוקחת 2 קסנאגיס+ 2 קלונקס. האם דרך זו נראית לך?
אני מאוד חוששת שלא אעמוד בזה וחוששת לחיי.
מה עליי לעשות??
תודה רבה,
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מכדורים
04/04/2008לטובה שלום
עקרון ראשון בהתמודדות עם חרדות הינו לבלום מחשבות קטסטרופליות עד כמה שאפשר!! את לא מכורה לקסנגיס את התרגלת אליו ואת גם לא הולכת למות מזה!
כדי לרדת מהתרופה בהצלחה את צריכה לעשות את זה לעט אפילו רבע כדור פעם בשבוע אבל לכל צעד של הפסקה את צריכה להתייעץ עם המטפל שלך. הפורום זה לא מקום להמלצות אישיות אלה כלליות.
השינוי לסרוקסט הוא נכון כאשר מגיעים למסכנה שהתרופה הראשונה לא מסייעת מספיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת איך לעזור לאמאAlexa29/03/2008שלום, הסיפור שלי מתחיל בעלייתי לישראל מרוסיה בשנת 1990 עם הוריי והוריי אבי. סבתא (אמא של אמא) נשארה ברוסיה כי לא הצליחה לקבל אזרחות בארץ ולא ממש רצתה לעזוב את הבית, כנראה חששה מהשינוי.. לא יודעת למה בדיוק כי הייתי קטנה מדי מכדי לשאול ולהבין. באוגוסט 2007 ביקרתי את ההורים וכמנהגינו התקשרנו לסבתא לשאול מה שלומה ולדבר איתה קצת. לא הייתה תשובה בטלפון... אני ישר הרגשתי שמשהו לא בסדר. התקשרנו לשכנים שלה ובקשנו מהם להכנס ולבדוק מה שלומה. הם התקשרו בחזרה ואמרו שהיא לא פותחת את הדלת ושזה מוזר כי היא בד"כ באה לבקר אותם הרבה ולא ראו אותה בימים האחרונים. בקשנו מהם להזמין פורץ מנעולים ולהכנס לדירה. חיכינו כל הלילה לצלצול מהם ולפנות בוקר הם התקשרו והודיעו לנו שסבתא נפטרה... לאחר הבדיקה הרפואית התגלה שהיא שכבה שם יותר מיומיים! וגם שהיא ניסתה להגיע אל הטלפון ולהתקשר לעזרה ולא הצליחה. מאז אמא שלי נמצאת בדכאון מאוד קשה. היא לא אותה אמא. אי אפשר לנהל איתה שיחה מבלי שתתחיל לבכות, היא כל הזמן עצובה ועכשיו גם החלו לה כאבי לב תכופים. היא מאשימה את עצמה בכל מה שקרה ולא מוכנה לקבל עזרה נפשית. לדעתי לא מדובר כאן על מצב של אבל "רגיל" בגלל המרחק הרב והעובדה שסבתא נפטה בפתאומיות, היא הייתה מאוד בריאה יחסית לגילה וגם צלולה מאוד. וגם בגלל העובדה שהיא השאירה את סבתא שם ועזבה לישראל. אנחנו כל הזמן מנסים לדבר עם אמא ולהסביר לה שזו לא אשמתה ושהיא צריכה לסלוח לעצמה. אני כבר לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות (אני יודעת שאני חייבת לעזור לה איכשהו!!!) מה אפשר לעשות?...
בתודה מראש, ALEXA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא יודעת איך לעזור לאמא
ד''ר אירנה נתנאל29/03/2008שלום לך,
מאוד עצוב כל מה שקרה, משתתפת בצערכם.
אין חוויה כלל אנושית יותר, מאשר לאבד אדם יקר או משהו משמעותי בחייך, ואין תגובה נורמלית ומתאימה לכך יותר מאבל. אבל הוא תהליך ארוך וחשוב ביותר. תשתדלי לא להיות ביקורתית ותאפשרי לאמך להתבל בדרכה שלה. ביכאון, בכי, רגשי אשם הן תגובות לגיטימיות ונורמליות לחלוטין במצבה. אבל דורש זמן, הוא אינו דבר רע, הוא לא משהו שאמך צריכה להמנע ממנו. היא מרגישה צער רב ועזרתך הטובה היא להיות לצדה סובלנית ורגישה. היא תתגבר כי יש לה מזל שיש לה בת כמוך איכפתית ודואגת!
שלא תדעו עוד צער,
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת איך לעזור לאמא
03/04/2008ל alexa שלום
לפעמים עלייה לארץ גורמת לפרידות קשות. כך נראה לגבי אימך. לאבל יש מהלך מוכר. לוקח כ 3-4 חודשים כדי להתחיל לצאת מהשלב הקשה של האבל. לפעמים כאשר האבל נמשך יש מקום לבדיקה מקצועית כתי לבדוק האם יש צורך בהתערבות מקצועית פסיכולוגית או פסיכיאטרית. כאשר האבל הוא פטולוגי צריך להיעזר מתרופות נוגדות דיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 שנים שימוש באפקסורלילך28/03/2008שלום,מזה כ 7 שנים אני נוטלת את כדור האפקסור ,במינון 37.5 ליום.זה שמר אותי כל השנים פחות או יותר במצב נורמלי.מזה כמה ימים אני שוב מרגישה בתחושת המחנק,העצב וסימפומים של הדכאון. האם מינון זה כבר לא משפיע יותר? הפחד שלי הוא שגם התרופות כבר לא יועילו לי.מה דעתך? מה עליי לעשות?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר7 שנים שימוש באפקסור
03/04/2008ללילך שלום
37.5 מיליגרם אפקסור הינו מינון נמוך ביותר. ניתן להגיע עד 225-350 מג' ליום. יש הרבה מקום לעלות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד פנימישושה27/03/2008האם רעד פנימי כל היום יש ימים שאין לי רעד פנימי ויש ימים שכן יכול להעיד על סוג של חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעד פנימי
ד''ר אירנה נתנאל27/03/2008כן, מאוד יכול להיות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה/ לפרופ' לאון גרינהאוססיגל27/03/2008שלום!
בעשור האחרון עקב דיכאון וחרדה דגש על חרדה ,טופלתי בתרופות כמו לוסטרל רמי וציפרלקס(מינון 150 מ"ג-לוסטרל ,ציפרלקס 15 מ"ג) אשר גרמו לתופעות לוואי- עצבנות , חוסר שינה ותאבון מוגבר קיצוניים ביותר.
ניסיתי שילוב של רמי וטראזדון עם הנ"ל אך גרמו לנפילה במצב הרוח וישנוניות, בעצת רופא המטפל לאחר חודש של ניקוי הגוף עברתי לאיקסל (150 מ"ג) תופעות הלוואי התגברו והפכו בילתי נסבלים (לחצים וזרמים בראש).
בלי טיפול לא שורדת, חזרתי ללוסטרל אך במינון של 50 מ"ג - בלתי ניסבל גם במינון נמוך ביותר.
הרופא המטפל הציע שילוב של טופומקס מה שמאוד מרתיע אותי אחרי כל מה שעברתי ובידיעה כי לטופמקס יש תופעות לוואי בלשון המעטה.
לאחרונה נוטלת פירור מלוסטרל 1-2 פעמים בשבוע וארגעה(לוריון) מה שגורם להתדרדרות מצב.
מה עושים ? האם נגרם לי נזק עקב הטיפול ?
אודה על התייחסותך ההקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון וחרדה/ לפרופ' לאון גרינהאוס
03/04/2008לסיגל שלום
היתי בח"ול לכן האיחור בתשובתי.
יש מצבים בהם אנשים מפתחים רגישות ל תרופות ssri כמו לוסטרל. כדי לא לקחת תרופות אלו לתקופה עד שהרגישות עוברת. יש תרופות אחרות כמו primonil nortylin anafranil ואוד שניתן לנסות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתייחס לתשובתך
סיגל08/04/2008בהתייחס לתשובתךבשנתיים האחרונות אחרי הפסקה בלית ברירה נוטלת פירור מלוסטרל 1-2
פעמים בשבוע על מנת לשרוד מינון זה גם גורם לעצבנות ונדודי שינה המצריך הרגעה (לוריון)
מה שגורם להתדרדרות המצב . התרופות שהזכרת ממשפחת הטריציקלים אינם מתאים לי ואף מרעים את מצבי (שילבתי עם הלוסטרל טראזדון ורמירון גרמו לנפילה במצב הרוח וישנוניות).
מה עושים?
נ.ב לא התייחסת לשילוב של טופמקס עם הלוסטל מה שמאוד מרתיע אותי לאחר מה שעברתי מאחר ולטופמקס תופעות לוואי קשות בלשון המעטה.
אודה על התיחסותך בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתייחס לתשובתך
11/04/2008לסיגל שלום
את סובלת כנראה מהרבה תופעות לווי ואפשר להבין מדוע את כ"כ זהירה. התרופות הטרטציקליות-שהם לא ברשימה שכתבת- גם יכולות לגרום תופעות לא רצויות אבל לפעמים גם מצילות. הטופמקס הינה תרופה נגד אפילפסיה עם שימוש מסוים בפסיכיאטריה. את צריחה להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי בבקשהפליקס26/03/2008שלום לכולם!
לפני כחצי שנה התפרצה אצלי היפוכנדריה חזקה ביותר עקב חשש להידבקות באיידס הייתי מבועת
וכל הזמן רק חשבתי על המחלה הייתי בטוח שנדבקתי כי גם התחילה אצלי שפעת ובתור היפוכונדר
ישר חשבתי על איידס עד שהתקבלה תשובה שלילית
כמובן שלא השתכנעתי ישר אבל לאחר זמן מה עברתי מאיידס לסרטן בקיצור חצי שנה אני רק חושב על מחלות ומתעסק בזה כל היום בעקבות זה גם יורד המצב רוח ואני בדכאון וחרדה לא כל היום אבל אין יום שאני לא חושב על מחלה כלשהיא
אני היפוכונדר מגיל צעיר אבל אף פעם זה לא היה כל כך חזק ולמשך תקופה ארוכה
במשך שנתיים אחרונות אני עובד כמו חמור הרבה שעות ביום ויושן ממש קצת כל יום 5 או 6 שעות
לא אוכל מסודר ומעשן סיגריות
השאלה שלי היא כזאת!
לפני כחצי שנה ביחד עם הפחד התחלתי להרגיש הרגשה מוזרה בראש מעין לחץ כזה לא כאב אלא לחץ
והרגשת ריחוף או "סטלה"כאילו אני שיכור וזה נמשך עד היום לא הצלחתי להבין ממה זה נגרם אין גורם מיוחד שאני עושה וזה גורם לכך לרוב זה קורה בערב או במשך כל היום הרגשת הריחוף הזאת כאילו אני שיכור מבולבל קצת
לפני שבועיים התחלתי להרגיש קצת כאבי ראש עמומים כאלה אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה כאב אפילו וקצת בחילות ממש קצת ללא הקאות וזה מוזר כי אחרי חצי שעה אני יכול לאכול פרה לא ירדתי במשקל להפך עליתי קצת ונהיה לי טשטוש בעיניים לפעמים אני רואה מטושטש ממצמץ וזה עובר. יש לציין כי עין אחת עצלה ואני רואה בה על הפנים יכול להיות שהגיע זמנה של השנייה?
חשוב לציין לפני 5 חודשים כשכבר הרגשתי את הלחץ בראש עשיתי בדיקות דם שתן צואה הכל יצא תקין השבוע רופאת המשפחה אמרה לי ללכת לאופטומטריסט אולי אני צריך משקפיים והיא גם עשתה לי בדיקה ניורולוגית קצרה שיצאה תקינה לגמרי כי אמרתי לה שנדמה לי שיש לי גידול במח
טוב אני היפוכונדר אז כמובן שאני חושב על הגרוע ביותר
אז בבקשה תוכלו להסביר לי מה זאת ההרגשה הזאת של הריחוף של שיכרון סוטול כזה לפעמים לחץ בראש הרגשה כללית טובה ללא חולשות רק עייפות שמתי לב שאני לא יושן טוב בלילה כל הזמן מתעורר כל כמה שעות נהייתי קצת מבולבל בודק את עצמי פעמיים במיוחד בקריאה או פעילות מתמטית כלשהיא לפעמים מרגיש קצת לא יציב אבל לא נופל לפעמים נדמה לי שהכל בראש ושותה קלונקס לפעמים הקלונקס עוזר ולפעמים לא
אני חשבתי אולי מדובר בעייפות כרונית? או באמת גידול בראש אנא עזרו לי ותפנו אותי מה ואיך לעשות הלאה
אני גם בטיפול דינמי אצל פסיכולוג ושתתי ציפרלקס תקופה שלא כל כך עזר רק עשה יותר רע כמו בעיות שינה וכו
תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך
לא ציינתי אל אני בן 24 אם זה משנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפוכונדריה
ד''ר אירנה נתנאל26/03/2008שלום לך,
התחושה שאתה מתאר יכולה להיות כתוצאה מהלחץ בעקבות חשש מפני מחלות גופניות. בגלל שאתה לחוץ אתה גם לא ישן טוב ובגלל שלא ישן טוב אתה עייף (מעגל קסמים). טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם טיפול תרופתי מתאים יכול לעזור לך להתגבר גם על הפחדים וגם עם התחושות הגופניות שלך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את זה
רוני30/03/2008גם כן היפוכונדרית נורא, אותן תחושות של ראש כבד לחץ מוזר מעין ריחוף, עשיתי CT לא מצאו כלום, רק רציתי לעודד אותך שכנראה זה לחץ עובדה שאצלי לא ראו דבר בCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי חרדהדנה26/03/2008שלום
רציתי לדעת היכן עובר הגבול בין פחד לחרדה?
ובמה מתבטאת חרדה?
איך אפשר לזהות אדם חרדתי?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחד / חרדה
ד''ר אירנה נתנאל26/03/2008דנה שלום,
פחד הוא תגובה למצב סכנה מוגדר וספציפי (פחד מחושך, פחד גבהים, פחד מטיסה, פחד מחיות וכו').
חרדה היא פחד ללא סיבה ממשית או מוצדקת. המשותף לחרדה ולפחד הן התופעות הגופניות. השוני בינהן בסיבת התגובה. לתגובת פחד, תפקיד ברור של הגנה עצמית. לתגובת החרדה תפקיד שאיננו ברור לעין ושקשה להבינו.
אדם חרדתי בדרך כלל ניתן לזהות בשל ההמנעויות הרבה שלו. הוא נמנע מלצאת מהבית, נמנע מלעלות במעלית, נמנע ממקומות פתוחים, סגורים, הומי אדם. אדם חרדתי נזקק למלווים שיהיו איתו וישמרו עליו בבית או בחוץ. ועוד.....
תודה על פניתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי ציפרלקס לפני 5 ימיםשרית25/03/2008אירנה ערב טוב
אני לא מקבלת שום תגובה לשאלתי...אנסה שוב
התחלתי ציפרלקס לפני 5 ימים.מינון של 5 מ"ג ( חצי כדור)
אחרי 3 ימים התחלתי לחוש סחרחורות בחילות עייפות וראש עמום כאילו ריחוף/חוסר ריכוז.בנוסף שמעתי שבתחילת הטיפול יש תופעה פראדוקסלית של כביכול העצמה של הדכאון והחרדה,נראה לי שכך אני חשה.
האם כל מה שתארתי עד כה מוכר לך כתופעות ידועות של ציפרלקס ואם כן מתי הן אמורות לחלוף?
אודה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעות לוואי של ציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל26/03/2008שרית שלום,
תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
בדרך כלל מומלץ להתחיל 4 -7 ימים רבע כדור,אחר כך להוסיף עוד רבע וכו'. התחלה הדרגתית מאפשרת לגוף להסתגל לכדור בצורה הדרגתית וכך מצמצמת תופעות לוואי. אם לאחר שבועיים - שלוש לא תרגישי שיפור, תופעות לוואי לא יעלמו - יש לפנות שוב לרופא. עיקרונית, עכשיו הגוף שלך מסתגל לכדור. ציפרלקס כדור מצויין אבל ייתכן ולך הוא לא מתאים. עדיין לא כדאי למהר ולהחליף אותו, צריך לתת לו צ'אנס!
בהצלחה ותרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון/חרדהסיגל25/03/2008שלום!
עקב דיכאון וחרדה , טופלתי בתרופות כמו לוסטרל וצפירלקס (מינון 150מ"ג ו-15 מ"ג) אשר גרמו לתופעות לוואי-עצבנות חוסר שינה ותאבון מוגבר קיצוניים ביותר, ניסיתי שילוב של רמי וטראזדון עם הנ"ל אך גרמו לנפילה במצב הרוח, בעצת הרופא המטפל לאחר חודש של ניקוי הגוף עברתי לאיקסל (150 מ"ג) תופעות הלוואי התגברן והפכו בלתי ניסבלים (לחצים וזרמים חזקים בראש).
בלי טיפול לא שורדת, חזרתי ללוסטרל אך כעת במינון של 50 מ"ג -בילתי נסבל..
הרופא המטפל הציע שילוב של טופמקס, מה שמאוד מרתיע אותי אחרי כל מה שעברתי.
מה עושים?האם נגרם לי נזק?(התחלתי טיפולים לפני 6 שנים)
אודה על התייחסותך בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון / חרדה
ד''ר אירנה נתנאל25/03/2008הייתי מציעה לך לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (אישית או קבוצתית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון/חרדה
סיגל25/03/2008תודה על התיחסותך, אשמח לקבל התיחסותו של פורפ' לאון גרינהאוס גם.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים במצב רוחענת25/03/2008שלום רב
מזה מספר חודשים אני חשה שינויים בבצב הרוח המתבטאים בעצבות, פחדים, אני מרבה לבכות, חשה לפעמים תחושת ניתוק מסויימת, קושי בריכוז. לאחרונה המצב החמיר ותחושת העצבות גדלה מאד.אני גם לא מצליחה לראות את כל מה שיש לי בחיים והראייה שלי שלילית. מרגישה שאין בי שמחה כמו פעם. ולמרות כל החיזוקים והמחמאות מהסביבה התחושה לא משתנה. ביום יום אני מתפקדת, הולכת לעבודה, לומדת ואפילו מחייכת הרבה.לא ניתן לראות עלי שכך אני מרגישה.
האם אני סובלת מדכאון או שזהו דכדכוך שיחלוף?האם יש צורך בטיפול תרופתי או ששיחות עם פסיכולוג יספיקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינויים במצב רוח
ד''ר אירנה נתנאל26/03/2008ענת שלום,
האם יש סיבה הנראת לעין לשינוי במצב הרוח? עברת אירוע לא נעים? לחץ בעבודה או בלימודים? קרה משהו בחייך? איך היית עד לפני "מספר חודשים"? טיפול התנהגותי - קוגניטיבי קצר וממוקד יכול לעזור לך להתמודד עם מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של ציפרלקסשרית25/03/2008היי אירנה .התחלתי ליטול ציפרלקס לפני 4 ימים.אני חשה לעיתים בחילות וסחרחורות ומצב רוח כבד .האם זו תופעת לוואי נורמלית וידועה של הכדור ואם כן האם היא תחלוף ואחרי כמה זמן בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשבוע
אלי25/03/2008שרית שלום , תוך שבוע תופעות הלוואי יעלמו , ותרגישי חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של ציפרלקס
שרית25/03/2008היי אלי תודה על תגובתך רציתי רק לדעת שהסחרחורות והבחילות אכן זה תופעות מהציפרלקס,אגב התופעות החלו ביום השלישי לנטילת הכדורים ולא מהיום הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)