מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלאה נוספתסיון29/01/2008
רציתי לציין כי בשבוטע הראשון לקחצי חצי כדור בלבד האם הכוונה היא לחכות שבועיים מיום שלוקחים את התרופה במלואה כלומר כדור שלם? ושאלה שניה היא האם ניתן לקחת את הצי'פקלקסעם אומגה 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלאה נוספת
01/02/2008לאתי שלום
כן לשתי השאלות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניהאייל29/01/2008אני סובל מסכיזופרניה וממחשבות כפייתיות חמורות על מהות החיים והקיום....נטלתי עד אתמול 2 מיליגרם ריספונד ו10 מיליגרם ציפרלקס ככה בערך חודש....ומאתמול 20 מיליגרם ציפרלקס ו3 מיליגרם ריספונד כי העלו לי את המינון...רציתי לדעת ....עבר כבר חודש ימים ויותר ועדיין לא חל שינוי משמעותי....האם לפי דעתך העלייה במינון תדחוף לשיפור?....ואם כן מה הזמן הנורמלי עד שתרופות נוגדות פסיכוזה כמו ריספונד עוזרות... כי כמו שאמרתי עבר חודש ועוד בלי שינוי אני מודאג מאוד....אודה על תשובה מקיפה....תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה
01/02/2008לאייל שלום
טיפול ברספונד נגד פסיכוזה דורש מינון מתאים וזמן. מינון בין 4-6 מג הינו המומלץ לטיפול בפסיכוזה. מינון נמוך יותר נותן פחות תופעות לוואי. לוקח בין 2-6 שבועות עד השפעה מקסימלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
אייל02/02/2008אז אם אני מבין אותך נכון ד"ר מינונים יותר נמוכים כמו שאני לוקח אמורים להשפיע יותר לאט? מבחינת הזמן?....כי כבר נכנסתי לשבוע השישי ואי מאוד מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
07/02/2008לאייל שלום. מינונים נמוכים יכולים גם לא להשפיע בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשהסיון29/01/2008אני התחלתי לקחת ציפרלקס לפני כשלושה שבועות ועדין לא מרגישה שיפור ניכר מתי צריך להרגיש את השיפור ואם יכול להיות שהוא לא מתאים לי? לציין כי במהלך השבוע השני היה לי התקפים חזקים אך עדין איני מרגישה שיפור ניכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל29/01/2008אתי שלום,
ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות. חשוב לעזר בסבלנות ולתת לזמן לעבור, במידה ואחרי 6 שבועות לא מורגשת הטבה יש לפנות לרופא המטפל.
תודה על פניתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל וקסנגיסביסדיקלה29/01/2008לוקחת 100 איקסל ביום ובנוסף 1.0 מ"ג קסנגיס 3-4 פעמים ביו
היות וסובלת ממועקות וחרדות. האם זה נשמע בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיקסל וקסנגיסביס
01/02/2008בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעידו29/01/2008שלום רב
איך שאני קם מהשינה מרגיש לא טוב כלל,תחושה של ריקנות והרגשה לא טובה.
בחודשיים האחרונים הנשימות כבדות ואיטיות ואני מייחס אלייהם חשיבות.
האם זה יכול להיות מלחצים מתחים נשימות כבדות ואיטיות במהלך כל היום ולמשך תקופה ארוכה חודש ויותר?
בתודה גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימפטום של חרדה
ד''ר אירנה נתנאל29/01/2008גלעד שלום,
תגובה גופנית למצב של לחץ יכולה לבוא לידי ביטוי בקוצר נשימה, נשימה מהירה, תחושת מחנק, לחץ בחזה. תחושות אלה מופיעות למשך כ 20 דקות עד חצי שעה ונעלמות (יכולות להופיע מספר פעמים ביום). אם אני מבינה אותך נכון, הנך מתאר מצב שונה. התאור שלך דורש בדיקה מעמיקה ומורחבת, כדאי שבשלב הראשון תפנה לרופא המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת ציפרלקסענבר29/01/2008אני לוקחת מזה שנה 10 מ"ג ציפרלקס והרופא שלי אמר שאני יכולה להתחיל להוריד במינון. בנוסף אני מתכננת להיכנס להיריון בחודשים הקרובים ואני חוששת איך הפסקת התרופה עלולה להשפיע (למשל אם החרדות יחזרו, האם אני צריכה לעשות תקופת בחינה בלי הכדורים עד הכניסה להיריון). אשמח לדעת כיצד לבצע את המהלך הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת צ'פרלקס
01/02/2008לענבר שלום
בהריון מצבי חרדה, דיכאון ופסיכוזה עשויים לחזור לכן בדיקתך מאוד במקום. את צריכה לשוחח על תוכניותיך עם הרופא מאחר וההחלטה תלויה מאוד מהרצון שלך ומטיב החרדה ממנה את סובלת. במידה ותחלטי להפסיק את הצ'פרלקס תעשי את זה מאד בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...ארז29/01/2008שלום,
רציתי לדעת מבחינה מקצועית איזה מחלות פסיכיאטריות/אנשים אינם ניתנים לטיפול?
אני מבקש לא לכתוב לי תשובה אידיאליסטית מתחום הפסיכולוגיה שכולם ניתנים לטיפול בצורה כזו או אחרת..אני מבקש לדעת את האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה...
01/02/2008לארז שלום
אשמח לענות לשאלתך במידה ותמקד אותה יותר. כפי שהיא נכתבה היא כללית מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנונימית10/02/2008שאלה חשובה. אשמח גם לקבל עליה תשובה.
אנסה למקד יותר את השאלה המקורית .
אילו מחלות\ הפרעות ניתנות לריפוי ?
ריפוי מלא?
ריפוי חלקי ?
בכלל לא?
-סכיזופרניה פרנואידית \ הפרעה דמויית סכיזופרניה
-BPD
-מאניה-דיפרסיה
-חרדה חברתית
-OCD
-דיכאון קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
15/02/2008לאנונימית שלום
השאלה הקצרה שעליה את מבקשת תשובה יכולה למלא בקלות ספר שלם!
הפרוגנוזה של מחלה קשורה להרבה מאוד גורמים לכן צריך להתייחס לכל הגורמים כדי להיות מסוגלים לתת איזה שהיא תחזית לגבי המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון מתוןלירון29/01/2008עשיתי את השאלון שהפנת אותי באתר, ויצא לי" דיכאון מתון" ולא בא לי לקחת את הפריזמה שאמורה לטפל גם בבולימיה, בכלל אני נגד כדורים אז לדעתך טיפול בבולימיה במכון אגם יוציא אותי גם מהדיכאון ללא כדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון מתון
01/02/2008ללירון שלום
אנני יכול לתת תשובה לשאלתך. תבדוק עם המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני בדיכאון?לירון28/01/2008אני סובלת מבולימיה קלה, ועוד מעט אטפל בזה, אבל אני לא יודעת אם אני בדיכאון. לא בא לי כל כך לעבוד, כלומר קשה לי לעבוד הרבה שעות ביום (אולי כי אני שונאת את המקצוע שלי) הרבה דברים שעינינו אותי כבר לא מענינים אותי כמו בילויים, סרטים, לקנות בגדים וכל מיני אבל אולי זה טבעי כי אני כבר בת 35 ובאופן טבעי מיציתי מצד שני כן יש לי תיאבון בריא אני נהנית מיחסי מין, אבל יש לי דיכדוך מידי פעם והתפרצויות זעם. האם זה דיכאון? דרך אגב יש לי ברזל נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל28/01/2008לירון שלום,
לעיתים קרובות מאוד דיכאון מתלווה לבולמיה, לעיתים נוטעים לאכול יותר כפיצוי על תחושת ריקנות או ירידה במצב רוח, לאחר התקף בולמי מתגברים רגשי אשם על האכילה הלא נשלטת ומצב הרוח יורד עוד יותר. דיכאון ובולמיה הנם מעגל הקסמים שבו שניהם מזינים זה את זו. האבחון של דיכאון נעשה על ידי המומכים אך הכתבה הזו יכולה לסייעה לך להבין אם יש לך [a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477 id=link]סימני הדיכאון[/a].
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב לעומת ציפראלקסמשה27/01/2008הייתי היום בקופ"ח וקיבלתי מרשם לרמוטיב אשר לטענת רופאת המשפחה הוא ללא תופעות לוואי.
רציתי לשאול איך הוא לעומת הציפראלקס (מה עדיף)?
מהו פרק הזמן עד אשר חשים בהשפעה בכל אחת מן התרופות?
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב וציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל28/01/2008משה שלום,
רמוטיב הוא כדור שמופק מצמח בעל הסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל.
מחקרים השוו את יעילות ההיפריקום לנוגדי דיכאון אחרים, כגון: ציטאלופראם, פארוקסטין, אימיפראמין, אמיטריפטילין, ופלואוקסטין. מחקרים אלו הראו כי תמציות ההיפריקום שוות ביעילותן לנוגדי הדיכאון האחרים בטיפול בדיכאון קל עד בינוני. בטיפול בדיכאון קשה עדיין אין מספיק הוכחות ליעילות ההיפריקום. בנוסף לכך, להיפריקום היו פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות האחרות. תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול. כמו-כן, תופעות הלוואי של ההיפריקום אינן מאופיינות בפגיעה בתפקוד המיני או בהשמנה.
מנגנון הפעולה המדויק של ההיפריקום עדיין אינו ברור, אולם נראה כי הפעילות נובעת מעיכוב הספיגה החוזרת של סרוטונין, נוראפינפרין ודופאמין במוח.
היחס לצמח מרפא זה הוא כאל תרופה לכל דבר, ועל כן ההחלטה אם להתחיל בטיפול בהיפריקום צריכה להיעשות עם הרופא, אחרי אבחון מתאים, ותוך התחשבות בנטילת תרופות אחרות.
ציפרלקס - היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
בהשוואה לנוגדי דיכאון אחרים היא פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
לשאלתך מה עדיף, אין תשובה חד משמעית. הדבר מחייב אבחנה וערכה של מצבך.
תודה על פניתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה עובר הגבול בין אדם מבואס לדכאואייל ש27/01/2008הרבה פעמים אני שומע על אנשים שנוטלים כדורים נגד דיכאון ושואל את עצמי (ואתכם) גם אני לפעמים מרגיש מבואס מכל מיני דברים בחיים- תעסוקה, גיל, יחס החברה וכיו"ב.
אבל עדיין עובד, לומד ובטח לא חושב ללכת לטיפול
מהו הגבול הדק בין אדם מדוכדך ומה מוגדר כדיכאון שמצריך כדורים?
אני שואל כי לי למשל פעם מישהו אמר שלמדתי לפתח הדחקה עצומה לדברים אבל קשה לי להגדיר עצמי כמדוכא/סובל מדכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל28/01/2008שלום לך,
ישנם קריטריונים מוגדרים וברורים מאוד בהם משתמשים אנשי מקצוע לאבחנה וערכת רמת הדיכאון וסוג הדיכאון. לא כל אדם עצוב או מדוכדך יחשב כדיכאוני. באופן כללי ושטחי מאוד חייבת להיות הפרעה ופגיעה בתיפקוד היום יומי של האדם. יש משמעות למשך התקופה, לעוצמה, לתדירות וכו'. אם רוב הזמן הנך מתפקד ומרגיש טוב כנראה שאין מדובר בהפרעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנהעדי26/01/2008היי אירנה היקרה,
האם טיפול קוגניטיבי התנהגותי קבוצתי לOCD יעיל כמו טיפול התנהגותי פרטני? או שעדיף טיפול פרטני לOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול קבוצתי ב OCD
ד''ר אירנה נתנאל27/01/2008עדי שלום,
טיפול קבוצתי בOCD מאוד יעיל ולעיתים קרובות הקבוצה עוזרת להשיג תוצאות יותר מהר במיוחד בתחום הקוגניטיבי, לדוגמא, שינוי אמונות. הדבר מביא למוכנות לבצע חשיפות התנהגותיות ותורם לצימצום ההפרעה בצורה מהירה יותר.
תודה על פניתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכה,
אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ירון27/01/2008כלומר, טיפול התנהגותי בקבוצה יעיל יותר מטיפול פרטני? זה גם עוזר לטווח הארוך? טיפול פרטני לא יעיל יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב OCD
ד''ר אירנה נתנאל28/01/2008עדי שלום,
ההתאמה לסוג טיפול מסוים זה עניין אישי. ישנם אנשים שמרגישם לא נוח לחשוף את עצמם לפני אחרים ולכן, יעדיפו טיפול פרטני. לאלה שאין קושי לדבר מול אחרים ולחשוף את עצמם הייתי ממליצה להשתתף בקבוצה. בכל אופן אין מסכנה גורפת וחד משמעית איזה סוג טיפול יעיל יותר. המחקרים והניסיון בתחום מראים שאפקטיביות של הקבוצות לא פחות מטיפול פרטני ואף יש לעיתים יתרון לקבוצה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה לגבי רסיטל וציפרלקסאיציק25/01/2008שלום לך יש לי חרדות חברתיות תקופה ארוכה קרוב ל7שנים אני בן 30 ונוטל כיום רק ואבן וניסיתי כמה כדורים בחיי תוך טיפןל פסיכולוגי שזה היה סרוקסט קלונקס רסיטל ומירו כולם עשו לי תופעות של הקאות ושילשולים חזקים של יומיים רצוף .רק הוואבן עושה לי טוב ללא שום תופעות לוואי אבל לא עוזר לי מספיק לחרדות שיש לי כיום אני עדיין מטופל אצל פסיכאטרית מטעם קופת חולים כללית שכל פעם רושמת לי כדור אחר כיום היא הציעה לי לקחת כדור בשם ציפרלקס מימה שהבנתי וקראתי בפורומים שזה מאוד דומה לרסיטל שנטלתי בעבר ועשה לי תופעות חמורות.כמובן שנטלתי את הכדורים אחרי האוכל ולא על קיבה ריקה אני חושש לקחת תכדור הזה ציפרלקס משום מה שלא יהיו לי תופעות לוואי. יש לי חשש . השאלה שלי היא האם אני יקח תכדור הזה האם כדאי לנסות ? הבנתי שהואבן שייך למשפחת הבונזימים הם יש כדור אחר ששיך למישפחה הזו שיכול לעזור לי ללא תופעות לוואי? בבקשה צריך את עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה דחופה לגבי רסיטל וציפרלקס
25/01/2008לאציק שלום
לצערי לא ניתן לתת המלצות אישיות על תרופה זו או אחרת בפורום. אתה צודק במובן ש צ'פרלקס ורסיטל מאוד דומים ויש סיכוי לא מבוטל שהתופעות שחשת עם הרסיטל יחזרו עם הצ''פרלקס. וובן משפיע ל8 שעות בלבד לכן הוא פחות מומלץ. קלונקס או קסנקס מושהה יכולים להתאים יותר. אתה צריך לדבר על זה עם מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה גם שייך לחרדה?עידו24/01/2008שלום רב.
אני בן 25 ,סובל מחרדות הרבה שנים.
לאחרונה בחודשים האחרונים אני מרגיש קשיי נשימה למהלך כל היום.
המשפחה אומרת לי שזה נפשי מדיכאון ומהחרדות
האם קושי לנשום להרגיש אתה לא נושם יכול לנבוע מדיכאון וחרדות?
בתודה רבה
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם זה גם שייך לחרדה?
25/01/2008לאהד שלום
גם בדיכאון וגם בחרדה יכולים להופיע קשיי נשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת ציפרלקסספיר24/01/2008היי ...
אני נוטלת כבר במשך שנתיים ציפרלקס 10 מ"ג כבר לפני שנה וחצי הפסקתי טיפול פסיכולגי מכיוון שהרגשתי הרבה יותר טוב לפני כשבוע הפסקתי לקחת את הציפרלקס .. בשבוע הזה גם חזרתי הביתה לאחר שלושה חודשים בחו"ל עכשיו כרגע אני לא לוקחת את הציפרלקס ... אך רציתי לדעת עם יש תופעות לוואי כשמפסיקים לקחת אותו מכיוון שאני סובלת מחוסר שינה שאני לא יודעת עם זה מזה או מהג'ט לג וסובלת מעצבנות יתר וסחרחורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת ציפרלקס
25/01/2008לספיר שלום
כל הפסקה של תרופות פסיכיאטריות צריך להיעשות בהדרגה, לפעמים מאוד בהדרגה. התסמונת של הפסקת הצ'פרלקס יכול לכלול את אשר את כותבת. לוקח כ 10-14 יום עד שהדברים חוזרים לנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם בדיכאון?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)