מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשימות בטן לשיפור הרגשה טובהאיילה20/03/2015
שלום,ותודה על עצתכם. הציעו לי לעשות נשימות בטן,לשיפור ההרגשה הטובה ואני הייתי רוצה לדעת עם אולי אתם יודעים לאן אני יכולה לפנות או לאיזה אתר אינטרנט אפשר להיכנס כדי ללמוד את זה,אני מודה לכם מאוד על תשובתכם שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות בטן - תגובה
תמי ליאור-אהרוני29/03/2015אני ממש ממש ממליצה ללכת לשיעור למורה שידע לכוון אותך באופן אישי.
בנתיים את יכולה לשכב על הגב להניח ידיים על בטן תחתונה, לעצום עיניים ולנשום ברכות ובנעימות.ללא מאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח.
איילה30/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למדיטציהאורם30/11/2014
היי האם הסטודיו "פשוט יוגה" זה סטודיו פיזי וגם אתר אינטרנט המורה נקראת מעיין צח האם מישהו יכול להגיד לי עם המקום מומלץ למדיטצייה או יוגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה למדיטציה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני15/03/2015נראה לי סטודיו.ממליצה להתנסות. תהני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לפני ואחרי ניתוח שרירניםנטע26/09/2014
אני בת 39, עומדת לעבור ניתוח להוצאת שרירנים מהרחם.
אני מתרגלת יוגה כבר שנים אם כי לצערי לא בהתמדה, יש תקופות שמתרגלת יותר ויש תקופות שפחות. בתקופה זו משתדלת כמובן לחזור לתרגל אחרי תקופה של הזנחה.
הייתי רוצה לדעת איך אפשר לנצל את הכלי הנפלא של היוגה הן כדי להתכונן לניתוח והן בזמן שאחריו.
האם יש אסאנות שמומלץ לתרגל אחרי ניתוח כזה או רק להסתפק בהרפיה ונשימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לפני ואחרי ניתוח שרירנים - תגובה
תמי ליאור-אהרוני06/10/2014מתי הניתוח? אני ממליצה לך לחפש תרגול של יוגה נשית או פרטני או בקבוצה ולהתחיל כבר עכשיו. לאחר הניתוח כשמאשרים לך לחזור לתרגול את יכולה להתחיל מיוגה שיקומית נשית ולאחר כמה מפגשים להצטרף לקבוצה.
מוזמנת לצור איתי קשר שוב אם צריכה עזרה במציאת מורה באיזור מגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע08/10/2014הניתוח ב-18 בנובמבר (מתאשפזת יום לפני כן) ובאמת רוצה להתחיל כבר עכשיו.
באמת כבר קיבלתי כמה המלצות ליוגה נשית. אבדוק אותן. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה לפני השינה ובמשך היוםשראלה18/08/2014
שלום רב
אני התחלתי לעשות מדיטציה לפני השינה,לאחר שראיתי סרטון שקפץ לי בזמן שגלשתי באינטרנט.
הבנתי שזה סוג של מסר והחלטתי לנסות לעשות לפני השינה ולאורך היום.
מאוד אשמח לקבל טיפים איך לעשות שהשינה שלי תהיה רגועה ושקטה{לצערי אני בת 53 ואני התחלתי לנחור והייתי רוצה לישון בשקט וגם כדי שבן זוגי גם ישן בשקט}.
לאחר הקדמה זאת שאלתי: בסרטון הראו בישיבה להצמיד את 2 האצבעות וליצור עיגול קטן לסגירת האנרגיה ולהניח את גב כפות הידיים על הירך.{מה חשיבות סגירת האצבעות?}
בשינה לא מסתדר לעשות זאת האם זה מאוד חשוב ?האם ניתן לעשות זאת אחרת שגם יהיה פרודוקטיבי?
כמה זמן מומלץ לעשות במשך היום?הזמן המינימלי והמקסימלי
בכבוד רב
בתודה מראש
שראלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה לפני השינה ובמשך היום - תגובה
תמי ליאור-אהרוני06/10/2014ממליצה לך להצטרף לקבוצה לאנשים בגילך וללמוד איך לנשום כך שאיכות השינה תשתפר.מניסיון נחירות מפסיקות כאשר לומדים לנשום דרך האף, לכך צריך זמן ואימון. לגבי האצבעות, זו טכניקה להרגעה ומשפיעה על מערכת העצבים ועל זרימה אנרגתית. בסהכ מאוד נעים ומרגיע ולכן כשמכניסים את הטכניקות הללו לאורך היום ,הדבר משפיע גם על איכות השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
שראלה06/10/2014תודה על תשובתך. אשקול את הרעיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה זה חדש לימור17/08/2014
שמישהי חדשה במדיטציה מה עושים שם בדיוק חוץ מלנשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה זה חדש לי - תגובה
תמי ליאור-אהרוני18/08/2014לא הרבה, יש כל מיני טכניקות של מתחילים. ממליצה להתחבר לגישה ולבדוק אם היא מתאימה לך. במדיטציה פשוט יושבים ונושמים. ובכך יש עולם ומלואו.. ואבל זה אימון ואימון מצריך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחרור רגשות קשיםיוכי15/08/2014
שלום לפורום,
אני בתהליך תביעה לגירושין קשה,אודה על המלצה לתרגול לצורך שחרור רגשות קשים ולשחרור הבעל לשעבר.
תודה,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחרור רגשות קשים - תגובה
תמי ליאור-אהרוני18/08/2014הי יוכי,
תרגיל פשוט: לשכב על הגב ידיים על הבטן לנשום נשימות בטניות ורכות ולהאריך לאט את הנשיפה. בכל נשיפה להרפות ממה שהיה בכל שאיפה להתמלא מחדש באנרגיה של תקווה.
בנימה עמוקה יותר: אני חושבת שזו דרך נכונה עבורך להשתחרר מרגשות עזים, ממליצה ללכת למישהו או לקבוצה קטנה ומכילה. אם צריכה עזרה איפה ולאן ,אנא חזרי אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה:GM198823/06/2014
האם מותר לעשות תרגילי נשימות שכוללות עצירת נשימה בעת התרגשות או פעימות לב חזקות מהרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה: - תגובה
תמי ליאור-אהרוני23/06/2014לא מומלץ..עדיף: יוגה מודרה נשיפות רגועות עיניים עצומות עד שהדופק נרגע.או ידייםהעל הבטן ונשימה רכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
GM198824/06/2014אדע להבא:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגול יוגה לאחר אימון אירובי עוצמתיאורית12/06/2014
אני מתרגלת יוגה פעמיים-שלוש בשבוע ובימים אחרים גם עושה פעילות גופנית אירובית כמו הליכה מהירה או שחייה.
אתמול שחיתי בעצימות יחסית גבוהה והיום מרגישה עייפות שרירים, מעט כאבים. (יותר עייפות בשרירים מאשר כאבים ממש).
האם כדאי במצב כזה לתרגל יוגה? האם יוגה עשויה דווקא להקל או שעדיף פשוט לנוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגול יוגה לאחר אימון אירובי עוצמתי - תגובה
תמי ליאור-אהרוני12/06/2014כן, אימון בדגש על נשימות, ותנועה רכה ומתונה. המנוחה גם כן בונה, מרככת ואם יש "עייפות החומר" מחזרה אנרגיה וכוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בזמן תרגול יוגהנטע10/06/2014
התחלתי לאחרונה לחזור לתרגל יוגה (שיבננדה) אחרי תקופה ארוכה שלא תרגלתי.
אתמול בזמן שיעור קרתה לי תופעה מוזרה, כאשר כבר משלב תרגול "הברכה לשמש" (בתחילת השיעור) ובערך לאורך כל השיעור סבלתי מבחילות. כמובן שבעקבות זאת תרגלתי פחות, למשל שהייה קצרה יותר בתנוחות או וויתור לחלוטין על תנוחות מסוימות שעשויות להחמיר את העניין.
יש לציין שלא אכלתי יותר מ-4 שעות לפני השיעור. וזמן קצר לפני השיעור רק שתיתי כוס מים ולא יותר מזה.
יש משהו שיכול להסביר את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בזמן תרגול יוגה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני10/06/2014אולי עצם זה שלא אכלת 4 שעות לפני? בתרגול הבא נסי לאכול כשעה וחצי שעתיים לפני.אולי זה יעזור.בנוסף, שימי לב לאיכות הנשימה.האם היאהרגועה, מתונה, קומפקטית או מאומצת? ליותר מזה אצטרך פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודיאנה בנדהGM198807/06/2014
היי,
התחלתי לפני שבוע לעשות שני תרגילים ביוגה - אודיאנה בנדהה קריה ונשימת קפלבטי.
העניין הוא ששמתי לב שברגע שאני עוצר נשימה בשלב כלשהו בתרגול ועומד עם הראש ישר (כלומר-עמידה זקופה), יש לי סחרחורת מיידית כזו שאני מרגיש שאני אוטוטו מאבד הכרה ונופל.
כשאני עושה את אותו הדבר אך לא מרים את הראש, ואפילו עומד בעמידה כפופה, אני מסיים את התרגיל רגיל בלי שום תופעות לוואי.
האם יש לכם הסבר בשבילי למה זה קורה?
אציין שאני לא חדש בנושא נשימות, ואני למעשה מתרגל שיטה אחרת טיפה מיוגה כבר כ5 שנים וזה לא משהו שלא עשיתי.
מה זה יכול להיות, בבקשה אשמח לתגובה מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודיאנה בנדה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני08/06/2014הי.
אכן בעמידה זקופה יש לחץ על העורקים המעבירים דם לראש, לכן האינטואטיביות שלך הייתה אכן מדוייקת. נסה: להרחיב בית חזה בעת השאיפה (גם בית חזה אחורי),
להוריד את הסנטר אל בית החזה בעת שהחזה מורם ואז לעצור נשימה. שים לב שהאגן כבד אל הקרקע וההתרחבות מכוונת לחלל הריאות והצלעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך, ושאלה נוספת:
GM198808/06/2014האם זה מסוכן הסחרחורת הזו? כי זה קרה לי כמה פעמים בעבר עד שגיליתי שזה לא קורה כשאני מוריד את הראש...
אתמול גם היה לי לחץ גם גבוה ממש וחששתי שמה עשיתי נזק לעצמי.
היום בבוקר זה כבר לא היה, והתרגול עבר בלי תופעות לוואי דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך, ושאלה נוספת: - תגובה
תמי ליאור-אהרוני08/06/2014אולי יש עומס שרירי אחורי שלוחץ על העורקים, במקרה זה כאשר אתה מכופף את הראש המתח השרירי יורד ולכן אין לחץ. בהחלט אפשרי לבדוק את זה אצל רופא, אני מניחה שהכל בסדר ושזה קשור למה שאמרתי, אבל אם זאת לא תזיק בדיקה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגהרחל18/05/2014
אני גרה במרכז הארץ ובכל זאת אין בקרבתי
חוג ליוגה מוכנה אפילו לארגן כמה בנות אצלי בבית
האם אפשרי הדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני21/05/2014איפה?איך חיפשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציהאבי28/03/2014
היי אני חדש בתחום האם המדיטציה הטרנסדנטלית מומלצת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני30/03/2014למה לא?
תבדוק בעצמך שהדרך נכונה לך, ואם זה נראה לי מתאים ומדויק אז זוהי הדרך המתאימה כרגע. יש המון גישות ושיטות ומטרתן היא אחת. לקרב אותך לעצמך.ברמה האישית אני היתנסתי במגוון גישות עד שמצאתי את מקומי. לפעמים זה לוקח זמן.בהצלחה ובהנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה ומדיטציה למתחיליםאלה18/02/2014
שלום רב, אני מעוניינת להתחיל במדיטציות ו/או יוגה אך יש כל כך הרבה סוגים ואני לא יודעת מאיפה להתחיל. גם (אבל לא רק) מעניין אותי יוגה/מדיטציה שמתמקדת בנשימה. יש לציין שאני גם בתהליך של טיפולי פוריות. אודה על הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ומדיטציה למתחילים - תגובה
תמי ליאור-אהרוני19/02/2014ממליצה לך לחפש באיזור מגורייך יוגה נשית. אם אין- ויני יוגה.שיהיה בהצלחה והמון מזל ושמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לביקראם יוגהעדי29/12/2013
אני רוצה לקנות מזרן..ואני לא יודעת איזה בדיוק ואיזה עובי..
המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן לביקראם יוגה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני29/12/20136 מ"מ .יוגה סטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהולדימיר02/12/2013
האם יש סיכון כלשהו בהפעלת שרירים באזור הבטן לאחר ארוחה לצורך תרגול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני04/12/2013תוכל לפרט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)