מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיזוק הראייהאילן16/09/2013
שלום
האם תרגילי חיזוק הראייה מחזקות בנוסף את עצב הראייה
וכמה זמן ביום מומלץ לתרגל וכמה פעמים ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הראייה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני17/09/2013ממ..שאלה מעניינת וחשובה. באופן אינסטקטיבי וקצת מידע אומר שכן.מניסיון אישי אני רואה טוב יותר אחרי תרגול וגם דיווחים של מתרגלים מבוגרים יותר עם משקפיים מדווחים שיפור בראייה.הייתי מציעב לך לנסות לתרגל פעמיים ביום במשך תקופה ולראות איך זה מרגיש.לא בדקתי מחקרים בנושא, אבל אולי שווה לחפש ואז לראות מה הנבדקים עשו במחקר שהיה יעיל.אשמח לדיווח כשתגיע למסקנות.
בנוסף,אני מאמינה שיציבה נכונה משפרת מאוד את הראייה,הרי האונה של הראייה יושבת במוח מאחורה לכן אני מאמינה שהמיקום של הראש מעל הצוואר הינו חשוב לאין ערוך לחיזוק העצב.ועוד דבר אחרון:נסה לדמיין את הקשר העצבי מאחטרה לעיניים,אולי לחשוב על עיבויו או על המסלול שלו.(חשיבה או דימיון משפיעה על עצבי המוח).בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לאחר ניתוחיובליניו11/09/2013
לפני כחודש ו10 ימים עברתי ניתוח בקע(כילה) מפשעתי
רציתי לדעת האם אני יכול לחזור לתרגל יוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לאחר ניתוח - תגובה
תמי ליאור-אהרוני11/09/2013כן,קח עוד כמה ימים ותתחיל.חשוב להקפיד על:חזרה איטית ומבוקרת על ידי המורה.ותשומת לב לתרגול מדויק של שרירי היציבה (הליבה).תהנה.
11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה לאחר ניתוח - תגובה
תמי ליאור-אהרוני11/09/2013כמובן כמובן אישור מרופא לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יובליניו11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה באזור חיפהנירית30/08/2013
היי, אני גרה בחיפה והחלטתי שאני רוצה להתחיל לעשות יוגה (היתה התלבטות בין זה לבין משהו קצת יותר מחטב, אבל החלטתי לבחור ביוגה). איזה מקומות מומלצים? אשמח לשמוע הצעות. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך נירית,
רפאל02/09/2013נכון שלא תשמעי ביום יום הרבה גברים שאומרים שהם הולכים לחוג מעשיר כמו יוגה אבל, בתור אחד שסבל מכאבי גב הלכתי לנסות . הייתי בכמה מקומות קטנים/גדולים כמו סטודיו במרכז הכרמל ובקריות והכי התחברתי לחוג יוגה בספורטן בחיפה שמותאם לכל הרמות והתאימו לי לפי הרמת קושי שלי.
נוכחתי לגלות שמלבד שזה התחיל להפחית את הכאבי גב גם אהבתי את זה ומצאתי מין שקט נפשי בין כל הריצות ,העבודות והיום יום.בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה מקצועית בחיפה
פסי פייג15/09/2013שלום נירית,
את מוזמנת לשיעורי יוגה ברמה גבוהה במרכז ליוגה הוליסטית, אותו הקמתי לפני 23 שנה.
שנה טובה,
פסי פייג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדליםmimich09/08/2013
רציתי לשאול על ההבדלים בין המדיטציה הטרנסנדנטלית לבין טכניקת ה NSR האם גם שם יש קורסים מתקדמים בעלות מופחתת מאשר בטרנסנדנטלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים - תגובה
תמי ליאור-אהרוני11/09/2013אני לא מכירה את השיטות האלה, לצערי לא אוכל לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה בבית הספרחגית16/07/2013
שלום רב,
כמורה אני מתעניין האם ביצוע מדיטציה עשוי לעזור לתפקודם של תלמידי הכיתה (ג'). אין הכוונה לתפקוד מסויים שאליו אני מכוון במיוחד.
אם את רואה בזה משהו שכדאי ליישם, אשמח לדעת כיצד את מציעה לעשות זאת במסגרת שלי עם הכיתה. את האישור לכך כמובן שיש לי, כך שאין מה לדאוג.
בברכה,
פנחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה בבית הספר - תגובה
תמי ליאור-אהרוני11/09/2013בוודאי!מרגש ומשמח הרצון שלך.אני מציעה לקבל תמיכה וליווי ממי שמתמחה בעבודה עם ילדים.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה וטבעונותליהי12/06/2013
רציתי לדעת מה היחס של יוגה לטבעונות? מאחר ועד כמה שידוע לי היוגה מדברת על המנעות ממזונות מסוימים אך לאו דווקא מכל מה שהטבעונים נמנעים. ביוגה מומלץ לאכול מוצרי חלב מסוימים, בעוד שהטבעונות נמנעת ממזונות אלו. היוגיסטים דווקא נמענים משום בצל ופטריות, מזונות שדווקא הטבעונים ממליצים עליהם.
מעניין אותי במיוחד לדעת את היחס של היוגיסטים למוצרי חלב, שהיום יש נטייה מאוד חזקה לשלול אותם מטעמי בריאות, ומדוע דווקא לשלול בצל ושום שידועים בסגולותיהם הבריאותיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה!
מור11/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה וטבעונות - תגובה
תמי ליאור-אהרוני11/07/2013הי ענת.אין לי ידע ע רב בנושא תזונה,מעבר לניסיוני האישי ולמה שאני מכניסה לגופי.ממה שאני יודעת באירוודה מחממים את החלב ומוסיפים לו תבלינים
מחממים על מנת למנוע את ה"קירור"של הגוף.מי שרוצה לתקן אותי מוזמן!מ
דעתי האישיית בנושא תזונה ויוגה היא שיוגה מלמדת אותנו להקשיב לגופינו.היא מעדנת את ההקשבה פנימה ומחדדת ומדייקת את התחושות העולות.לכן גם תזונה היא מאוד אישית.תזונה מרפא בעיניי היא תזונה שמחזקת אותנו,ממלאה אותנו באנרגיה ופראנה ומוסיפה חיות ושמחה לחיינו.לכן כל תזונה שמתאימה לך טובה.מבחינת סוגי תזוני וגישות שונות.יש לזכור את הקונטקסט שהיוגים חיו בו בעבר:חיים בטבע,לעיתים בקור או בחום עז יכול להיות שלחלב הייתה מטרה ספציפית ב. .מאו.תם תנאים.מעניין לחקור.אשמח לתגובות ממביני עיניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיטב הבנתי
נטע06/08/2013החלב שהיוגים ממליצים עליו הוא אינו כלל החלב התעשייתי המוכר לנו היום. מדובר בחלב ש"נותנות" פרות שגדלות באופן חופשי ולא כחלק מתעשייה ושקודם כל העגל יונק ורק אחר כך מה שאמור להשאר לפרה, זה מה שאנחנו אמורים להשתמש בו, על פי היוגה.
אני כותבת על קצה המזלג כי כטבעונית אני באמת לא מבינה אם העגל יונק איך יישאר לפרה חלב "בשבילנו" אלא אם כן מדובר בפרה שעברה השבחה גנטית והיא מייצרת כמויות מטורפות של חלב שלא באופן טבעי ואז זה לא שונה בהרבה מהפרות בתעשייה. בכל אופן היוגה לא דוגלת בהתעללות ובהרג מיותר של בעלי חיים.
לגבי בצל, שום ופטריות, היוגים לא שוללים את העובדה שהם בריאים לגוף אבל היוגה מתייחסת להשפעה המנטלית/רוחנית של המזונות על הגוף ולאו דווקא להשפעה הפיזית שלהם על הגוף. היוגים טוענים שבצל, שום ופטריות גורמים להכרה להיות סוערת, לחוסר שקט מנטלי ומכיוון שמדיטציה היא התרגול החשוב ביותר ביוגה ואף אחד לא רוצה חוסר שקט במדיטציה, מומלץ להמנע ממזונות אלו, על פי היוגה.
בכל אופן אפשר בהחלט לתרגל יוגה ולהיות טבעונים. ההמלצות התזונתיות הוטבעו בזמנים אחרים כשלא היה את השפע שיש היום, כשגם החלב שהיה אז הוא לא החלב התעשייתי של היום.
היום, כאשר יש הרבה שפע בתזונה צמחית אין צורך לדעתי לקחת מאחרים (קרי: פרות או כל בעל חיים אחר) ואפשר להנות מבריאות פיזית ומנטלית גם בתזונה צמחית בלבד כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיטב הבנתי - תגובה
תמי ליאור-אהרוני07/08/2013יפה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב פרה בהכרח התעללות?
ליהי08/08/2013בעיקרון, הרבה ספרים ביוגה מחשיבים את מוצרי החלב כ"סטווי" כלומר טהורים, ולא עושים את ההבחנה בין החלב של היום לזה של פעם. גם במרכזים שונים בהודו ונפאל מגישים עדיין מוצרי חלב כחלק מהריטריט.
מעבר לכך, אם את טוענת שפרה צריכה לעבור השבחה גנטית בשביל להעניק חלב גם לאדם, הריי שברור שאז הם לא עסקו בהשבחות גנטיות, ועדיין השתמשו בחלב של הפרה ולא ראו בכך פסול.
מה שמעניין אותי הוא שלמרות שכל העוסקים ביוגה הם צמחוניים מטעמי מוסר, הם לא מוצאים פסול מוסרי באכילת מוצרי חלב. אני בטוחה שבמידה והם יבינו שמתעללים בחיות כדיי לצרוך את החלב הם היו מתנגדים, אבל מזה נובע שלא כל צריכה של חלב פוגעת פרות. האם אין משק של פרות, למשל משק אורגני, שכמו שיש בו ביצי חופש, שלא מתעללים בתרנגולות, כך לא מתעללים בפרות עצמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תעשייה בלי התעללות
נטע10/08/2013גם במשקי החלב האורגני מכניסים את הפרות להריון בכוח, דרך הזרעה מלאכותית וסליחה על התיאור, דחיפת היד לרקטום של הפרה כדי לעבר אותה. באופן טבעי פרה אמורה להיכנס להריון מהזכר אבל בתעשייה אין זכרים כי שוחטים אותם כבר בזמן שהם עגלים, שחלילה לא ישתו את החלב "שלנו". זה קורה גם במשק האורגני.
ואין דבר כזה "ביצי חופש". ההבדל בין ביצי סוללה ל"ביצי חופש" הוא שב"ביצי חופש" בתעשייה הכלובים הם מעט יותר גדולים. התרנגולות חיות בצפיפות, רק עם עוד איזה 2 ס"מ נוספים. ממש נהדר.
וגם ב"ביצי חופש" הזכרים מושלכים לפח או נגרסים במכונות כי אין בהם תועלת כלכלית והנקבות עוברות קיטום של המקור.
מצער לומר זאת אבל אי אפשר לייצר כמויות "מזון" תעשייתיות בלי להתעלל בבעלי חיים. מי שחושב ככה משלה את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןנעמי12/05/2013
האם אפשר לתרגל מדיטציה גם בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
תמי ליאור-אהרוני12/05/2013בוודאי!כדאי ומבורך,לך ולעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנהנופר01/05/2013
אני לא מצליחה להרדם, מרגישה כאילו נמלים מטפסות לי על הרגל, האם תרגול של יוגה יוכל לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישנה - תגובה
פסי פייג02/05/2013תרגול יוגה מאוד יכול לעזור לך. תלמדי להרפות את הגוף והשרירים ותוכלי לישון טוב יותר. את צריכה להתמיד לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה וסקסתאיר21/04/2013
שלום,
אנחנו זוג בני 27 וחיי המין שלנו לא משהו. חבר אמר לי שתרגול יוגה יכול לעזור, זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה וסקס - תגובה
תמי ליאור-אהרוני22/04/2013קודם כל. אני מניחה שכן.ליוגה השפעה ספירלית .היא לרוב משפיעה על כל אספקט בחיים ומשפרת עד מאןד את איכות החיים.ביוגה ישנם כלים שיכולים להטיב מאוד עם אינטימיות וחיבור,אם כמובן תכוונו לשם.בנוסף באספקט הגופני יותר,היוגה עובדת גם על מערכות פנימיות ומחזקת שרירים טבעתיים ,מה שמשפר גם את הסקס בין השאר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה וחיזוק השריריםיהלי25/02/2013
הי,\לאחרונה התחלתי להתאמן ביוגה והכרתי מישהו בקבוצה שטוען שהיוגה מאוד חיזקה לו את השרירים. הוא לא נראה כמו אדם חטוב במיוחד, אני אפילו אומר שהוא נראה שמן והוא הראה לי תמונות מעברו ואנילא רואה הבדל גדול. זה נכון שיוגה מחטבת ומחזקת שרירים או שאני שורף את הזמן על הספורט הלא נכון?
תודה,
יהלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה בבקשה?
יהלי07/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה בבקשה? - תגובה
תמי ליאור-אהרוני07/03/2013הי יהלי.התרגול ביוגה מכוון לאיזון.יציבה,נשימה ותנועה שמשפיעים על גוף בריא חזק וגמיש.גם נפשית וגם פיסית.גוף בריא נפש בריאה.לגבי הנכונות של היוגה בשבילך.אתה צריך לבדוק בעצמך איך אתה מרגיש לאורך זמן.לעיתים גישות מסוימות מתאימות יותר אפשר ללכת ולחקור עד שתמצא את מקומך.אם לא עונה מספיק ספציפית אשמח לפרט עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עוסק בריצה - היוגה מאוד מחזקת
גדי09/04/2013בריצה למרחקים ארוכים דרוש המון כוח בשרירי הליבה,
מאז שהתחלתי לעשות יוגה (אשטנגה יוגה בהוד השרון, אצל דנה) בהחלט יש שיפור והגוף מתחזק מאוד.
מעבר לגמישות, ליציבות (שרירים מייצבים) אני פשוט מרגיש הבדל משמעותי בכל התחושה בזמן ריצה (ואני מדבר על מעל 20 ק"מ ריצה) ובכלל ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עוסק בריצה - היוגה מאוד מחזקת - תגובה
תמי ליאור-אהרוני09/04/2013יפה ונחמד לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהיוראי14/02/2013
קראתי כתבה על יוגה המתבצעת הטמפ' גבוהה. יש את זה בארץ? מה היתרונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני14/02/2013יש בארץ.זה נקרא ביקראם יוגה.לא ניסיתי אז לא יכולה להוסיף עליה עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לקיפוזיסיוסי05/02/2013
שלום אני בן 28 ומאז ומתמיד יש לי בעיית עקמת-קיפוסיז לומבר בגב..לאחרונה קראתי שיוגה יכולה לטפל במצב כזה..רציתי לשאול האם יוגה יכולה לעזור רק מבחינה פיזיולוגית כלומר שלא אסבול מכאבים..או שמבחינה אסתטית גם..מה שמפריע לי זה שאני עומד או יושב אני לא זקוף אלא מכופף קצת ..וזה ממש מפריע לי..האם היוגה יכולה לעזור במצב כזה? האם צריך טיפול יוגה מיוחד לטיפול בעקשת או יוגה רגילה מתאימה לכול אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לקיפוזיס - תגובה
תמי ליאור-אהרוני05/02/2013מניסיון יוגה יכולה לעזור. כמובן שיש מורכבות במבנה של עקמת(מבנית ותפקודית)
ואף שוני בין עקמת לעקמת )אך בהחלט אפשר להקל כאבים,לשפר יציבה וללמוד תנועה נכונה ה
1התרגול יכלול תרגילי נשימה החשובים מאוד לשיפור איכות הנשימה ואיכות החיים
2. יציבה :מציאת אמצע ומרכז.הארכה של עמוד השדרה ועוד.
3.חיזוק שרירים שמאפשרים הורדת עומס מהגב כמו:שרירי בטן (ליבה) ורגליים והארכה של שרירים קצרים .כמובן שהתרגול יהיה בהתאם לגוף שלך.
אני ממליצה על יוגה טיפולית.לפחות בהתחלה עד לחוויה של הקלה והכרות טובה עם עקרונות היוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- snapping hip syndromeאביב27/01/2013
שלום שמי אביב בן 24 ...אני מתאמן באומנות לחימה בשם איגרוף תאילנדי שבה יש בעיטות ואגרופים...עכשיו הבעיה שלי היא שכאשר אני בועט בעיטה גבוהה לגובה הראש עם רגל ימין אז אני מרגיש קליק וכאב(כאב שהוא נסבל וממש קטן אבל עדיין טיפה כואב)...אז הלכתי לאורטופד והוא אמר לי שזה משהו שיש אותו אצל הרבה אתלטים ואנשים שעוסקים בכושר וגם באומנויות לחימה וזה נקרא hip bursitis וגם snapping hip syndrome שזה בעברית "תסמונת הירך הקופץ" שזה קליק שמורגש באגן...הוא נתן לי הפנייה לפיזיותרפייה ששם יתנו לי תרגילים מסויימים אני מניח לתיקון הבעיה...הבנתי שגם פילאטיס יכולה לעזור לתקן את זה...האם גם יוגה יכולה לעזור לזה?...שמעתם על זה גם?...אשמח אם תעזרו לי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר snapping hip syndrome - תגובה
תמי ליאור-אהרוני27/01/2013שלום,יוגה אכן יכולה לעזור.נראה כי התנועה החוזרת גורמת לשחיקה בקפסולה של הירך לכן עליך לחזק את שרירי האגן שעוטפים את הקפסולה:שרירי ישבן,ירכיים ואף שרירי בטן פנימיםם שמסיעים ביצוב המפרק.זה יוכל לעזור במניעת שחיקה . בנוסף:גמישות מפרקי ירכיים והמסטרינג ימנעו את המתח ברצועות .
דבר נוסף שיש לשים עליו את הדעת.מאיפה אתה בועט?נדמה לי שהעקרונןת בתרגול אמוניות אלה הם לבעוט מתוך חיבור לבטן .תנסה את זה:עמידה יציבה ומשתרשת נשימהעמוקה ומתוך הנשיפה והשתרשות הרגל העומדת ,זה יוביל לבעיטה בתקווה ללא הקנאק
כל זה ועוד חווים בתרגול יוגה.אל תזניח,זה הזמן לטפל כדי שלא יווצר נזק נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק עוד משהו אחרון...
אביב27/01/2013אז מה יכול לעזור?...ללכת לעשות קודם את הפיזיותרפייה שיש לי ולאחר מכן שיעורי יוגה או פילאטיס?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רק עוד משהו אחרון... - תגובה
תמי ליאור-אהרוני27/01/2013ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה ההבדל...
אביב27/01/2013מה ההבדל בין יוגה לפילאטיס?...ומה ספציפית יותר עוזר לבעיה שלי אם את יודעת?...ועוד שאלה...הבנתי שיוגה תורמת לנפש חוץ מחיזוק שרירים...האם ממה שאת יודעת גם פילאטיס חוץ מחיזוק שרירים תורם לנפש כמו היוגה?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה ההבדל... - תגובה
תמי ליאור-אהרוני27/01/2013לא יכולה להעיד על פילאטיס.יוגה אכן משפיעה גם על הנפש ומשפרת מאוד את האיכות החיים.בלב שלם אני ממליצה יוגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאיזו יוגה לפנות?...
אביב28/01/2013אז כל יוגה תעזור לבעיה שלי?...או ללכת ליוגה תרפיה?...על מה ממליצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאיזו יוגה לפנות?... - תגובה
תמי ליאור-אהרוני28/01/2013שוב ,אוכל להמליץ רק על הגישה שאני מתרגלת.ויג'ננה יוגה.גישה שמלמדת תנועה נכונה ,תרגול חכם המבוסס על עקרונות התואמים את העקרונות של אמנויות לחימה.בקשר ליוגה תרפיה. אני חושבת ששיעור אחד שניים בפרטי כדי ללמןד את הבסיס,ואז להצטרף לקבוצה.אך שוב, הבחירה היא קודם כל בהתאם לצורך שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאיזו יוגה לפנות?... - תגובה - תגובה
פסי פייג28/01/2013יוגה תראפיה בשיטת איינגאר היא יוגה בטוחה לאנשים עם בעיות בגוף. יוגה איינגאר מבוססת על צירים אנטומיים פיזיולוגיים בגוף ולמדת את המתרגל לעבוד נכון עם גופו באמצעות עזרים והדרכה מילולית נכונה של המורה.
יוגה זו היא איטית, יש בה הרבה תנוחות משקמות והיא מאוד בטוחה.
מנסיוני כמתרגלת ומורה, אני יכולה להגיד לך שאנשים רבים הפיקו תועל מתרגול איינגאר יוגה.
כדאי לך לגשת למורה איינגאר שהתמחה ביוגה טיפולית ולהצטרף לכיתה טיפולית.
כך תוכל לשקם את הגוף ולעבור אחכ לסוג אחר של יוגה אם תרצה.
חפש לך מורה בשיטת איינגאר באזור מגוריך.
לעמותה יש אתר ובו רשימת מורים מסודרת לפי אזורים
עמותת איינגאר יוגה בישראל
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה לקראת מבחןנלי17/01/2013
שלום רב, אני עומדת בפני מבחן מאוד חשוב וגורלי ומרוב למידה אני מתה מעייפות כל הגוף כואב לי ואין לי אנרגיות בכלל. יש לי עוד חומר ללמוד אבל אני לא מסוגלת יותר, פשוט לא יכולה. קראתי באיזה מאמר שיוגה יכולה לעזור במצבים כאלה אבל אני אף פעם לא עשיתי יוגה. האם יוגה תוכל באמת לעזור לי להמשיך ללמוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לקראת מבחן - תגובה
תמי ליאור-אהרוני17/01/2013הי נלי.הכוונה היא למי שמתרגל באופן תדיר יוגה.אכן יוגה יכולה לעלות אנרגיה, לחדד מחשבה ולהרגיע מאוד לקראת מבחן.מה שאת כן יכולה לעשות:לעצום עיניים ולהתרכז בנשימה ,להעמיק מעט את השאיפה,להעלות ידיים למעלה לשלב אותם(מעורר)ולנשום,לעמוד כף רגל על כף רגל ,ידיים נפגשות לפני בית החזה ולהחליף(ממרכז).לעמוד ולנשום לאורך עמוד השדרה.ולהוציא פפפפ..אחד ארוך מהפה.ולהתיישב ללמוד..במבחן עצמו 10 נשימות עמוקות בעיניים עצומות ולהגיד לעצמך דבר מה מחזק..בהצלחה במבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירי07/01/2013
בעלי מחלים מניתוח מעקפים ולפני כן עבר 3 צינתורים. האם מומלץ לו לעסוק ביוגה בתקופת ההחלמה או אחריה? האם ליוגה יש השפעה על אנשים במצבו (לחיוב או לשלילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פסי פייג07/01/2013בשלב זה רק יוגה טיפולית עם התמחות במחלות לב.
בשלב ראשו רק תנוחות משקמות ותרגילי נשימה והרפיה.
מומלץ יוגה טיפולית בשיטת איינגאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)