מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביקראםמניה20/12/2012
שלום רב,
תוכלו להסביר לי מה היא ביקראם יוגה ובמה היא שונה מיוגה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקראם
נעם28/12/2012ביקראם זה סוג של יוגה שנעשה בחדר שחומם ל40 מעלות (בערך +-) כשרוב התרגילים הם די דומים ליוגה רגילה עם שינויים קלים.
יש כל מיני תיאוריות ששורפים בה 1000 קלוריות, שהיא יותר בריאה, שהיא טובה לעור, שהיא משפרת משמעותית את הגמישות. אבל עד שלא מנסים אי אפשר באמת לדעת.
הכי חשוב זה גם לשתות 2 ליטר ביום לפני תרגול אחרת פשוט מתייבשים.
לדעתי היא קצת soul-less אבל זה גם עניין של טעם.
בעיקרון גם אם זו תיהיה רק חוויה, סך הכל זו חוויה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת כולסטרולמלי09/12/2012
בעלי סובל מכולסטרול גבוה ונוטל תרופות. לאחרונה הוא פנה לתזונאית שנתנה לו תפריט חדש ובריא ואף המליצה לו לעסוק ביוגה. הוא לא שאל אותה כמובן כיצד יוגה יכולה לסייע לו בהורדת הכולסטרול וזה מה שאני רוצה לשאול כאן בעצם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת כולסטרול - תגובה
פסי פייג09/12/2012יוגה מורידה סטרס וזה דבר חשוב כי סטרס ידוע כאחת הסיבות המרכזיות לכך שהכבד מייצר כולסטרול עודף.
בנוסף כדאי לשנות את התזונה ולהפחית לגמרי מזונות מהחי. כל זה מלווה בייעוץ על ידי מומחה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה בתנוחת הדגנטע28/11/2012
אני מנסה לחזור לתרגול יוגה אחרי הפסקה לא קצרה.
היום כשניסיתי לתרגל, בתנוחת הדג פתאום קיבלתי בחילה עד כדי כך שלא יכולתי להמשיך לתרגל. (הבחילה נמשכה גם אחרי שיצאתי מהתנוחה).
למה זה קורה ומה אפשר לעשות במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה בתנוחת הדג - תגובה
תמי ליאור-אהרוני29/11/2012הי נטע.דבר ראשון אני ממליצה שמורה יסתכל עליך במהלך התנוחה.מתוך המבט החיצוני אולי יתבהר מה צריך לשנות.דבר שני,האם יש לך יתר פעילות בלוטת התריס?אם כן זו תנוחה לא מתאימה..גם אוכל שמתעכל זמן מה לפני יכול היה לגרום לבחילה.בכל מקרה אם את רוצה לנסות שוב את התנוחה תעשי אותה לאט ובהתבוננות..תנוחה מחליפה :שכיבה על הבטן ידיים מתחת לכתפיים ופתיחה עדינהשל בית החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע29/11/2012זה קרה לי אתמול כשתרגלתי לבד בבית כך שלא היה מורה שהסתכל עליי.
יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מאוזנת, כך שלא נראה לי שזאת הבעיה. אולי זה קשור למה שאכלתי לפני כן (למרות שלא אכלתי כמה שעות אבל כנראה שמה שאכלתי היה בעייתי מבחינת עיכול).
לגבי תיאור התנוחה, זה נשמע כמו תנוחת הקוברה ואני התכוונתי לתנוחת הדג שבה קרתה הבחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרסמעיין22/11/2012
שלום רב,
לאחרונה אני חשה סטרס גדול במקום עבודתי.
אני מחפשת לעשות משהו אחרי שעות העבודה כדי להרגע קצת
הבעיה שאני עובדת עד מאוחר ואין לי זמן לפעילויות
אם אבחר ביוגה הטם היא תוכל לסייע לי להרגע? האם ההשפעה שלה היא זמנית או לטווח הארוך? כלומר האם היא יכולה לשמש כטיפול מונע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרס - תגובה
פסי פייג01/12/2012תרגול יוגה הנעשה לאורך זמן משפיע באופן מצטבר והדרגתי.
השפעותיה של היוגה על מצבי לחץ ידועים מזה מספר עשורים ומעוגנים במחקרים רבים.
ניהול זמן הוא חלק חשוב מחייו של כל אדם.
במסגרת ניהול הזמן את לוקחת אחריות על הדברים שימלאו וירכיבו את חייך.
נסי למצוא זמן ללימוד ותרגול יוגה, אך עליך לעשות זאת עם מורה מיומן ולא מספר או אינטרנט.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה או פילאטיס?צאלה13/11/2012
רוצה להתחיל להתאמן כדי לחזק ולהאריך את השרירים ולשפר את היציבה והגמישות. מה מומלץ - יוגה או פילאטיס, ומה למעשה ההבדל בינהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה או פילאטיס? - תגובה
פסי פייג13/11/2012יוגה וגם פילאטיס יענו על הצורך שלך להאריך שרירים ולשפר את היציבה והגמישות.
בערוץ היוגה תוכלי לקבל מענה להתבוננות פנימה והתפתחות תודעתית ורוחנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי פראניימהיקיר04/11/2012
היי,רציתי לדעת האם תרגילי פראניימה כגון נשימת האוג'איי יכולות לעזור לאנשים שסובלים מבעיות במערכת הנשימה,אני אומנם מטופל על ידי מכשיר סיפאפ, וברור לי שתרגילי נשימה הם לא תחליף למכשיר רפואי, אך רציתי לדעת האם בכל זאת התרגילים האלה יכולים לעזור לי , באיינגאר אומנם התרגילים האלה מבוצעים על ידי מתרגלים ותיקים,אך במידה וזה יכול לעזור לי,אז נראה לי שכדאי לי להתנסות כבר עכשיו
אציין רק שאני מתרגל יוגה למעלה משנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילי פראניימה - תגובה
פסי פייג04/11/2012פראנימה מאוד עוזרת ומחזקת את דרכי הנשימה.
כדאי לתרגל עם מורה שינחה אותך.
שנתיים זה זמן טוב להתחיל פראנימה.
יש מורים שיש להם שיעורי פראניאמה נפרדים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ומדיטציהאנונימי26/10/2012
שלום, אני עושה מדיטציות כבר במשך יותר משנה בחודש האחרון אני מרגיש אחרי המדיטציה כאילו הדופק של הלב גבוה מדי (אני מרגיש לחץ ודפיקות בחזה) וקשה לי לנשום.
בכללי הלחץ דם שלי קצת נמוך יותר מהנורמה. האם עליי להפסיק לעשות מדיטציה או שאני יכול להמשיך. יכול להיות שזה קורה עקב חוסר פעילות גופנית? תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ומדיטציה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני28/10/2012שלום
אני מציעה שתנסה לשכב על הגב לשים ידיים על הבטן או הצלעות ולשים לב לנשימה הנעה בחופשיות.שאיפה התמלאות נשיפה התרוקנת של הבטן.שים לב שאין מתח ומאמץ בנשימה.יכול להיות שמעצם הישיבה ובעקבות נשימה לא נכונה נוצר לחץ ועומס על הסרעפת ועל הלב.לאחר כמה פעמים על הגב נסה לשבת ולנשום ברכות ללא מאמץ.בהחלט אני ממליצה לשלב יוגה עם המדיטציה על מנת להקל בישיבה ולאמן את שרירי הנשימה.קרוב לוודאי שזה יעזור
בהצלחה ואשמח לדיווח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיפה הנשימות צריכות לבוא?
אנונימי04/11/2012במהלך היוגה או המדיטציה.. הנשימות צריכות לבוא מהבטן (מהסרעפת) או מהריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיפה הנשימות צריכות לבוא? - תגובה
פסי פייג05/11/2012נשימות יוגה רצוי ללמוד עם מורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה ויוגהאנונימי24/10/2012
האם אדם שיש לו וריקוצלה מותר לו לעשות יוגה או אסור? (זה יזיק או יעזור לפתרון הבעיה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה ויוגה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני28/10/2012לצערי אינני מכירה אישית את הבעיה.אני מאמינה שיוגה מותאמת בהחלט תסייע.לא .רק מבחינה פיסית אלא גם נפשית רגשית.וכידוע נפש וגוף חד הם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהשי15/10/2012
שלום רב,
אני סובל כבל תקופה מלחץ דם גבוה וכולסטרול ומטופל בכדורים
לאחרונה התחלתי שינוי תזונה בליווי דיאטנית
אני שוקל לעשות גם פעילות ספורטיבית כלשהי וחשבתי על יוגה
האם יוגה תוכל לעזור לי? העניין הוא שאין לי הרבה זמן לכן אני חייבלבחור את הפעילות שהכי תוכל לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
תמי ליאור-אהרוני15/10/2012הי שי.תרגול היוגה במהותו מאזן ומרגיע.תרגול קבוע אכן מווסת את לחץ הדם
וקרוב לוודאי ישפר את איכות חייך.
תרגילי הנשימה בשילוב עם התנוחות מסייעים בהאטה של קצב הלב ,מרפים את השרירים ומשרים על הגוף והנפש תחושה של רגיעה.(הורמונים מרגיעים ומקלים על כאבים משתחררים מן המוח).
אני ממליצה בחום על תרגול יוגה,יש למצוא שיטה המתאימה לך ומורה בעל ידע ין שידע כיצד לעבוד איתך.(לא כל תנוחות היוגה מתאימות לך)
.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגההילה07/10/2012
שלום,אני רוצה ללמוד יוגה שיבננדה לבד בבית,האם יש דיסק ללימוד למתחילים ואיפה קונים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה שיבננדה
נטע07/10/2012שלום לך,
אכן, יש דיסק לתרגול יוגה בשיטת שיבננדה, שהופק לפני מספר שנים ע"י מרכז שיבננדה בת"א, אך הוא מיועד לאנשים שכבר עברו קורס מתחילים ונועד להמשך תרגול עצמי.
לדעתי אין מנוס מלימוד יוגה ע"י מורה שרואה אותך ויכול להדריך אותך. גם הדיסק הטוב והמדויק ביותר שיש, לא יכול לתקן אותך אם את עושה טעויות ולא יכול להדריך אותך בהתאמת התרגול לצרכייך. ותרגול לא נכון, עשוי גם להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויג'ננה יוגה וטיפולי פוריותמיכל25/09/2012
שלום,
התחלתי לאחרונה ויג'ננה יוגה ורציתי לדע האם אפשר לעשות זאת בעת טיפולי פוריות (הפריה חוץ גופית) ובהריון? האם זה מועיל או מזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויג'ננה יוגה וטיפולי פוריות - תגובה
תמי ליאור-אהרוני25/09/2012הי מיכל.כדאי מאוד לתרגל יוגה במהלך טיפולי הריון.עליך לבדוק עם המורה האם יש לו/לה ידע בנושא.יש להתאים את התרגול בהתאם לתהליך.(למשל יש תרגול שמחזק ביוץ או תרגול מותאם לאחר הפריה).תרגול היוגה מסייע לאזן את גופך ונפשך בתקופה של טלטלות .מניסיון תרגול יוגה ועבודה פנימית עוזרת מאוד לתהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לבררטל24/09/2012
האם חולי אפילפסיה יכולים לעסוק ביוגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רציתי לברר - תגובה
פסי פייג24/09/2012כן, אפשרי לחולי אפילפסיה לתרגל יוגה עדינה תחת עינו המקצועית של מורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת המחרשהבן 3808/09/2012
למעלה שנה סובל מכאבי כתפיים (עברתי כבר אצל כולם). התחלתי לבצע פעולות יוגה פשוטות חלקן משפיע חלקן לא. אבל תנוחת המחרשה משפיעה בצורה חזקה ומפחיתה את הכאבים מיידית וגם ההשפעה ממושכת
אני מבין יש סכנה בתנוחה הזאת לצוואר ובכלל לעמוד שדרה. יש איזו תנוחה אחרת שמומלצת לכאבי כתפיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת המחרשה - תגובה
פסי פייג09/09/2012תנוחת המחרשה צריכה להתבצע עם הגבהה לכתפיים כך שיהיה לך חופש לצוואר ולא תהיה מתיחה אינטנסיבית של השרירים העוטפים את חוליות הצוואר.
כדי לדעת איך בדיוק לבצע את התנוחה עם תמיכה עליך ללמוד אצל מורה בשיטת איינגאר.
יש גם אפשרות לראות ברשת את הצורה שבה התנוחה מתבצעת אך עליך לקבל הדרכה ממורה מקצועי.
באופן הזה תוכל גם להפיק תועלת מתנוחה זו, שהיא מאוד מאוד טובה והשפעותיה על הגוף ועל הנפש עמוקות ונרחבות.
כך לא תזיק לצוואר שלך.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהיות....שרון29/08/2012
שלום רב לפני חודשיים שלושה התחלתי לתרגל יוגה.המורה משלב ויג'נאננה עם ויני ואולי עם עוד משהו...
בכל מקרה הוא מורה טוב.
בהתחלה עשיתי פעם בשבוע (עם קבוצה של מבוגרים ממני בהרבה)ולאחרונה צירפתי פעם נוספת עם אותו מורה(עם צעירים ממני).
יוצא כרגע שזה יום אחרי יום ובין לבין הפסקה של כל השבוע.כשאני לא יודעת עוד לתרגל בבית.(לא זוכרת...)
בכל מקרה גם אני לא יודעת איך ימשיך עבורי...(כי בהמשך אוכל רק פעם בשבוע בימים המוצעים).
בכל מקרה אני שמחה שהתחלתי ,ואחרי הרבה מאד זמן של כלום, בכל הכיוון הזה של פעילות גופנית ויוגה בעיקר על כל מה ששמעתי עלייה וההשפעות הנלוות שלה על הגוף והנפש.
אני משלבת במקביל גם הליכות מהירות של חצי שעה כל פעם,כמה שרק מתאפשר.
אבל כרגע לא מרגישה באופן כללי שזה באמת משפיע עליי באופן משמעותי ושהגוף שלי "חי" יותר,בריא יותר ושאני מרגישה שמחה יותר באופן כללי.וזה קצת מבאס אותי.
לאחרונה גם יש לי כאבים חזקים מאד בכל החלק הימני של הגב העליון(צוואר,שיכמה,כתף וזה מושך מאד ליד וכואב מאד) ובלילה אני מתקשה למצוא תנוחה שנוחה ולא כואבת ובבוקר מתקשה לקום כי הכל כואב לי והתזוזה קשה.ונראה לי כאילו זה רק מחריף ולא להיפך.
לפני כשבוע עשיתי גם עיסוי אחד, אבל תכלס הכאב מאד ממשיך אם לא מוגבר יותר.
יתכן וזה בכלל קשור לכל החום הגדול שהיה לאחרונה למזגנים,למאווררים, שתפס מאד את השרירים.
לפני זמן מה(ועוד לפני כאבי הגב הללו)הרגשתי כאב חזק מאד ברגל שמאל בחיבור בין האגן לירך שמשך לי מאד כלפי מטה וחשבתי שאולי זה בגלל ההליכות.לקח זמן וזה קצת נרגע,אבל עדיין מאד קיים.ולזה הצטרף גם הגב....
וכרגע אני לא בהכרח יודעת למה כל זה קשור,מה לעשות כדי לשפר, וממה להימנע.והאם להמשיך ביוגה ,בהליכות, או אולי דווקא להימנע...
האם לקחת כדור מסויים(למרות שמעדיפה כמה שפחות כדורים)האם ללכת לרופא ואיזה?האם לעשות עוד טיפולים,עיסויים??
אני מחממת את הגב כששוכבת עם כרית חשמלית,אבל מעבר לאותה הקלה באותו הרגע,לא יודעת עד כמה זה באמת משפיע לטובה נראה שלא.
אשמח לכל תגובה,הצעת ייעול או מחשבה גם לגבי ההמשך ביוגה כמה פעמים ובאיזו תדירות...הייתי נראה לי שמחה לכמה שיותר(כדי להתקדם) אבל זה גם לא ממש זמין(מבחינת מורה ומקום קרוב).
נ.ב- מצד אחד יש בי לא מעט גמישות(לא בכל האיברים)ואחרי שלא פעלתי שנים,
ומנגד מרגישה עוד ככ רחוקה מאיך שצריך להיות....
בקיצור הרבה תהיות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיות.... - תגובה
תמי ליאור-אהרוני30/08/2012הי שרון.כמה שאלות:
מתי הכאב מופיע?
האם בתרגול?אחרי?בהליכה?יש משמעות להתבוננות בתרגול .אם עולה כאב תני לא מקום ותחקרי כיצד לשנות מעט את התנוחה עד שהכאב יעלם ,עד שתחושי שהנשימה רכה ועגולה.יש להבחין בין כאבי שרירים של מאמץ נעים לבין כאב מפרקי שבדכ אכן נשאר אחרי האימון(רצועות וגידים בעומס יתר לא סלחנים).באשר לתרגול,כמובן שתפי את המורה ותהרהרו יחד כיצד אפשר לארגן את הגוף כך שהיוגה תותאם לו ולא להפך.מהכרותי עם השיטות הללו הם מתונות וחכמות.אשמח שתחזרי אליי להמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיות.... - תגובה
תמי ליאור-אהרוני30/08/2012הי שרון.כמה שאלות:
מתי הכאב מופיע?
האם בתרגול?אחרי?בהליכה?יש משמעות להתבוננות בתרגול .אם עולה כאב תני לא מקום ותחקרי כיצד לשנות מעט את התנוחה עד שהכאב יעלם ,עד שתחושי שהנשימה רכה ועגולה.יש להבחין בין כאבי שרירים של מאמץ נעים לבין כאב מפרקי שבדכ אכן נשאר אחרי האימון(רצועות וגידים בעומס יתר לא סלחנים).באשר לתרגול,כמובן שתפי את המורה ותהרהרו יחד כיצד אפשר לארגן את הגוף כך שהיוגה תותאם לו ולא להפך.מהכרותי עם השיטות הללו הם מתונות וחכמות.אשמח שתחזרי אליי להמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לשתף בחוויה מומלצתאורח26/08/2012
היי
אשמח לשתף חוויה נעימה שעברתי, קודם כל אומר שלי קשה למצוא מורה ליוגה שאני מתחבר אליו או אליה. לאחרונה הייתי בשעור יוגה שנגע בי עמוקות. למורה קוראים מרב תמנה והיא מעבירה שעורים אינטימיים עד 10 אנשים. השעור היה שעתיים בהם הזעתי את חיי ויצאתי מרוצה מכל טיפה (: בסוף השעור ישבנו כל התלמידים שתינו תה ודיברנו על דברים שלא יוצא לי לדבר עליהם בחיי היום יום העמוסים. חוויה מומלצץ בחום.
מומלץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשתף בחוויה מומלצת - תגובה
תמי ליאור-אהרוני27/08/2012נעים למצוא מורה שמתחברים אליה.שתהיה לך דרך מופלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכייף לשמוע
שרון29/08/2012האם תוכל גם לשתף בפרטים נוספים ... באיזו עיר מדובר ועוד....
אולי גם אנחנו נוכל להנות מהחוויה :)....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן , בת"א.
אורח29/08/2012אני כבר קבוע שם, ונהנה מכל רגע (:
זה האתר דרכו ניתן להרשם לשעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)