מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגישות לבודיסוניידיונתן02/10/2010
שלום רב אני אסמתי כשנה ומאז שהובחנתי כלוקה באסטמה כאשר אני משתמש בבודיקורט הוא סימבוקורט הוא סרטייד מצבי מורע ויש לי יותר אתקפי אסטמה
אך כאשר אני לא משתמש בתחשירים אני ללא התקפים וקוצר נשימה בכלל איך דבר זה יתכן למשל אני ללא תרופות כ 8 חודשים אני שותה רק עלי רוזמרין לטיפול באלרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגישות לבודיסונייד
ד''ר שבתאי ורסנו03/10/2010שלום,
לא סביר בעיני כי אתה רגיש לבודזונייד ויותר סביר כי חלקיקי האבקה מגרים אותך לשיעול. בכל מקרה עלייך לבצע ביקורת עם תפקוד ריאה במצב הנוכחי שאינך משתמש בבודזונייד ואולי אין בכלל צורך בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לאסטמה?מ.02/10/2010
שלום,
(אני בן 15.5, זכר, לא מעשן, ללא מחלות ריאות ברקע, מחלה שכן ברקע - היפותריאויד (תת פיעלות של בלוטת התריס)
בארבעת הימים האחרונים, התחילו לי קוצר נשימה קלים וגם לפעמים קשים עם הישמע "צפצופים ושירקות" במהלך התקפי קוצר הנשימה, המלווים בערב ובבקרים בשיעולים עם ליחה מרובה וצמיגה שקשה להוציאה.
היום הלכתי לרופא, והוא נתן לי מוקוליט, ואמר במידה והקצרי נשימה ימשיכו, לפנות לרופא של כללית.
שאלתי היא,
האם ייתכן והחלה לי אסטמה? ואם כן, למי פונים בבירור אם באמת יש, איך מזהים ואיך מטפלים במצב של אסטמה? כמה זמן לוקח לדעת אם באמת חליתי באסטמה?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי לאסטמה?
ד''ר שבתאי ורסנו03/10/2010שלום,
התחלונות שלך מחשידות לאסתמה (במיוחד עם יש הסטוריה של אסתמה/אלרגיה במשפחתך) אך מכוון שהן רק מספר ימים יתכן ומדובר בברונכיטיס זהומית. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות ולבצע גם בדיקת תפקודי ריאה ובדיקות אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ביקור אצל רופא ילדים
מ.04/10/2010הוא נתן לי מרשם למשאף לשבוע
קוראים לזה Bricalin Turbuhaler 0.5INH
אשמח אם תספק לי מידע נוסף על המשאף הזה ולמה הוא מיועד בדיוק.
הוא לא שלח אותי לעשות בדיקה של תפקודי ריאות, האם עליי לבקש?
מצפה לתשובתך,
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאחר ביקור אצל רופא ילדים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/10/2010שלום,
בריקלין במשאף הוא תכשיר המרחיב סימפונות ומקל על הנשימה. אבחנה של אסתמה מחייבת תפקודי ריאה !. יתכן והרופא רצה תחילה להתרשם מהתגובה אך לא הייתי ממשיך זמן רב בטיפול זה ( מעבר לשבוע עשרה ימים) ללא אבחנה שכאמור כוללת תפקודי ריאה ורצוי גם הערכה לאפשרות של רקע אלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שתופעות אלו עשויות להופיע אצלי מוקדם יותר?ד``ר שבתאי ורסנו02/10/2010
בהמשך לשאלה מה26.9 על המוסידרוזיס,ציינתי שטופלתי בפרדניזון למשך חצי שנה וחלו אצלי בזמן הטיפול חלק מתופעות הלוואי הנפוצות,כגון- פני ירח,עלייה במשקל,שיעור, מעין גיבנת בעורף כתפיים,תיאבון מוגבר,אך ישנן תופעות לוואי שהחלו לאחר הפסקת הטיפול ,סימני מתיחה ,קוצר ראייה,מעין חשד לגלאוקומה עתידית, שאני מניחה שמן הסתם נגרמו בעקבות הפרדניזון(כנראה שהתרופה עשתה את שלה והתוצאות נראות לאט לאט) ,שאלתי היא האם למרות שהטיפול הסתיים לפני יותר מ10 שנים ,עלי לשים לב לשאר תופעות הלוואי כגון קטרקט,אוסטיאופורוזיס ,גלאוקומה וכו... יכול להיות שתופעות אלו עשויות להופיע אצלי מוקדם יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/10/2010תופעות לוואי של סטרואידים סיסטמיים יכולים להופיע במהלך טיפול ממושך ופרק זמן קצר אחרי זה. תופעות לוואי לא יכולות להופיע שנים אחרי סיום הטיפול. תופעות פיזיולוגיות כמו קטרקט יכולה להתחיל בגיל מוקדם יותר בגלל האצת התהליך ע"י סטרואידים סיסטמיים. בדרך כלל זה לא קורה אחרי טיפול בגיל צעיר מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהyakov01/10/2010
האם יש הגיון לשילוב של foradil וseretide בטיפול באסטמה , רופא ריאות המליץ לאבא שלי על השילוב ואני יודע שבשני התכשירים יש אגוניסטים בטה (אמנם בסרטייד יש קורטיזון גם..) ,אז למה לשלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/10/2010סרטייד מורכב מסטרואיד נשאף- פליקסוטייד ומרחיב סימפונות ארוך טווח סרבנט. פוראדיל הינו מרחיב סימפונות מאותה המשפחה. במקרים מסוימים של אסתמה בלתי מאוזנת או COPD קשה, יש מקום לשלב שתי תרופות האלה כדי להגדיל אפקט של הרחבה סימפונית. בדרך כלל נמנעים מכך בגלל העדר תועלת גבוהה משילוב מאשר מאחד התרופות ומצד השני סבירות בוהה יותר לתופעות לוואי של בטא-אגוניסטים (בעיקר דפיקות לב מהירות או רעד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותניסים30/09/2010
בן 56 בריא ללא מחלות רקע סכרת,ל.ד,לב,לא מעשן מבצע הליכה 4-5 פעמים בשבוע45-50 דקות .יש לי כולסטרול כללי 228 הטוב 55 הרע 160 לא מקבל כל טיפול .לפני שבוע ביצעתי מבחן מאמץ {ארגומטריה}היה תקין כמו כן אקו לב סיכום עיבוי קיר חדר שמואל1.1 לחץ ריאתי מוערך 22ממ"כ הקרדיולוג מסר לי שכל תקין,רציתי לברר מה המשמעות ישל התשובה ומה ההערכים הנורמאלים של תוצאות האלה?ומה זה אומר לגבי.בדיקות אלה עשיתי לפני כניסה למכון כושר.
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/09/2010לפי פרטים שהוצגו כאן, אין ממצא מחשיד לפטולוגיה ריאתית. לחץ דם בעורקי הריאות לפי אקו הינו בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי
לירון30/10/2010הוא אמר לי שהוא לא רופא אף אוזן וגרון לא רופא עיניים לא נוירולוג וכו' ואסור לו לכתוב שום דבר בכרטיס שלי. .אפילו באתי אח"כ עם אמא שלי ואותו דבר.נאלצתי לחפש וללכת לכמה רופאים פרטי ולכל אחד לשלם מאות שקלים. עכשיו אמא שלי שולחת פקסים ונראה מה יהיה. וזה לא הוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אסתמה לבין ברונכיטד``ר שבתאי ורסנו30/09/2010
מה ההבדל בין אסטמה לברונכיט (בקשר אלי ולאמא שלי)
בילדות היתה לי ברונכיט ספסטית שעברה ולאחרונה קיבלתי ברונכיט והייתי בבית חולים כי לא יכולתי לנשום, וסיפרתי את זה אז כתבו שהיתה אסטמה בילדות. לאמא שלי יש אסטמה רב הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים
לירון30/09/2010אני בת 36 לא מעשנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/09/2010מבחינת התסמינים יכול להיות הבדל די מינימלי: ביטוי של שתי המחלות הינו שיעול קשיי הנשימה. ברונכיטיס יכולה להיות חריפה , בדרך כלל בזמן זיהומים בדרכי אויר או כרונית (בחלקו גדול אצל מעשנים או אצל אנשים עם חשיפה לאבק מזיק) . מברונכיטיס חריפה מבריאים . ברונכיטיס כרונית ברוב המקרים לא ניתנת לריפוי. אסתמה הינה מחלה כרונית שגם היא לא ניתנת לריפוי , גם כששנים אין תסמינים נשימתיים היא נמצאת ברקע ותמיד יכולה להופיע.
יש קשר משפחתי אצל חולי אסתמה. נכון להיום לא ידוע על גורם גנטי או קשר משפחתי במקרים של ברונכיטיס כרונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי תשובה ולא רואים אותה אז שוב
ל24/10/2010אין לי רישומים בקופת חולים ממתי שהיה לי ברונכיט כי זה היה אצל רופאת ילדים ובעיר אחרת ומאז המיקוד הרפואי שלי עבר למשהו אחר. אז עברתי טיפול מיוחד אצל הרופאת ילדים שנועד לגמול אותי מהברונכיט. כששומעים שהיתה לי ברונכיט בילדות ולא יודעים שהיא עברה לי, איך יכולים לדעת שזאת ברונכיט חדשה ולא ברונכיט כרונית? חוץ מזה אז עשו לי טסטים ויצא שאני רגישה לאבק והמידע הזה לא עבר לשום מקום אז לא יכולים לאבחן אותי נכון.
המיקוד הרפואי שלי עבר למשהו אחר מאז שהיתה לי ת. ד. ומאז כל אחד חושב משהו אחר כי נפגעתי בעיקר בעין ואובחנתי בעיקר כפגועת מח . זה לא קשור אבל אני מאוד רגישה בגלל זה לטעויות באבחונים. ולאחרונה כאמור חזרה לי הברונכיט ומעצבן אותי שכנראה אין לי אבחון מדוייק. האם האויר של חיפה יכול לגרום לי ברונכיט בגלל שהייתי רגישה לאבק? האם אני עדיין רגישה לאבק אם הייתי פעם רגישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/10/2010הבדל בין ברונכיטיס כרוניות עם החמרות והטבות לאורך שנים וברונכיטיס חריפה והופכת לכרונית הוא על סמך היסטוריה רפואית ולא תמיד קל לדעת זאת. מבחינת הרפואית דבר זה אינו חשוב כל כך כאינו גורם לשינוי בהחלטה הטיפולית . מה שחשוב לברר האם מדובר באסתמה או ברונכיטיס כרונית , במקרים גבוליים דרוש יעוץ ומעקב אצל רופא ריאות כדי לקבל תמונה ברורה.
רגישות לגורמים אלרגיים אינו בהכרח קבוע לכל החיים ובמידת החשד יש להתיעץ עם רופא אלרגולוג
ידוע שלזיהום הסביבתי ישנה השפעה על מחלות דרכי האויר (אסתמה וברונכיטיס כרונית) אך לא תמיד ניתן להעריך או למדוד זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל רופא ריאות
ל28/10/2010הוא שלח אותי לסדרת בדיקות.
אתמול עשיתי צילום רנטגן ונורא פחדתי מזה.
בדצמבר יש לי בדיקה בביילינסון של תגר במטכולין
נדמה לי שהיתה עוד בדיקה שעשיתי ואין לי מושג מה איתה. אחרי הבדיקה בביילינסון אני אצטרך לקבוע רופא ריאות ואחר כך רופא משפחה. האם זה יברר הכל? האם יש עוד בדיקה שצריך בשביל לברר את זה(הבדיקה שאני לא זוכרת אותה שנדמה לי שעשיתי) האם יכול להיות שתוצאות של בדיקה מדווחות ישירות לרופא במחשב? הרופא ריאות הוא אנטיפט. לכן תוך כדי דיברתי עם אמא שליאחר כך דיברתי איתה שוב כי אמרתי לו שנקזו לי מים מהריאות כי הוא ראה סימן ולמעשה עשו את זה מתי שהייתי חסרת הכרה אחרי ת.ד. ואמא אמרה לי שנקזו לי אויר כי ניסו לקחת לי משם דם ודקרו את קרום הריאה, וזה עצבן אותו יותר כי אמא שלי אמרה לי להכנס אליו שוב ונכנסתי אחרי התור שלי שוב וזה רופא מומחה והוא כעס עלי ואמא רצתה לדבר איתו בטלפון והייתי בין שניהם והוא לא רצה לדבר איתה. ומתי שאני מדברת עם אמא שלי תוך כדי אני שוכחת הכל. גם אתמול דיברתי עם אמא שלי בטלפון אחרי הבדיקה והיא ישר התעצבנה למה עשיתי צילום רנגן כאילו שהיתה לי ברירה ושכחתי את הרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/10/2010אחרי ביצוע בדיקות יש לחזור לרופא יועץ לצורך סיכום אבחון והחלטה על המשך בירור/טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוץ מזה
ל28/10/2010בגלל שהיתה לי בילדות ברונכיט שחלפה , ויש לי נזלת אלרגית שלרוב חלפה אבל נשארה ואני נמצאת הרבה בחיפה באיזור עם זיהום אויר של מפעלים פטרוכימיים ואין לי תיעוד רפואי רציף ולא כל כך מאמינים לי בגלל שככתוב בכרטיס קופת חולים שהיתה לי פגיעה קרניו צרברלית ב87 בת.ד. ולא כתוב כלום על השיקום שלי ועל זה שרוב הפגיעה היא שומן בעין שנספג ויחד עם זאת אני רואה טוב, פשוט לא מאמינים לי. המצב הנפשי שלי מרגיש יותר גרוע והנשימה שלי באופן כללי נהיית יותר כבדה ואני לא מנסה להסביר את זה אפילו כי אז ישלחו אותי לפסיכולוגים ויהיה לי יותר גרוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/10/2010בעניין זה יש לפנות לרופא המטפל (משפחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי עכשיו תגובה ולא רואים אותה.
לירון30/10/2010ניסיתי. הרופא משפחה אמר שהוא לא אאג לא מומחה ריאות לא נוירולוג לא רופא עיניים וכו'. אפילו הבאתי את אמא שלי ולא עזר. נאלצתי למצוא רופאים פרטיים ולשלם המון כסף.כל אחד לא מבין במשהו ספיציפי.עכשיו אמא שלי צריכהלשלוח פקסים. בקשר לריאות יש לי בדיקה תגר במטהכולין שאני לא יודעת מה היא בודקת ואחר כך אני צריכה לבוא לרופא ריאות ואחר כך לרופא משפחה כי הוא רק מסכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיו ואר 100יאנה28/09/2010
הלכתי לרופא א.א.ג. בעקבות כאבים עזים במיתרי הקול וצרידות הוא רשם לי את התרופות קיו ואר 100 ו-אריוס - לפי מה שקראתי באינטרנט התרופות הנ,ל הן לאסטמה - היתכן שהרופא התבלבל ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2010מדובר במשאף סטרואידלי, בזמן השאיפה תרופה מתפזרת לאורך דרכי אויר - בעיקר תחתונות אך גם עליונות. במספר פטולוגיות בדרכי אויר עליונות דרוש טיפול ע"י סטרואידים מקומיים, לכן להמלצה כאן יש הגיון. במשאף קיובר משתמשים גם לטיפול באסתמה (כמו גם במספר משאפים אחרים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח פנאומוטורקס מותיר צלקות?ד``ר שבתאי ורסנו28/09/2010
רציתי לשאול אם ניתוח פנאומוטורקס משאיר צלקות בבית החזה?
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2010טיפול בחזה אויר (פנאומוטוראקס) חד הינו ע"י הכנסת נקז, דבר משאיר צלקת קטנה מאוד אם בכלל. במידה ודרוש ניתוח לתיקון סיבות אפשריות לחזה אויר , אותו בדרך כלל מבצעים היום בניתוח טוראקוסקופי (בעזרת מצלמות). בניתוחים מסוג זה לא פותחים את בית החזה אם עושים מספר חתכים לצורך החדרת ציוד רפואי לתוכו. לכן נשארות מספר צלקות קטנות ולא צלקת אחד ארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנאומטורקס
ליאורה30/09/2010אוקי תודה,
לפני כחודש חוויתי פנאומוטורקס ספונטני בצד שמאל ,לאחר הטיפול עם הנקז הומלץ לי לעשות CT.
בממצאי ה CT נאמר "בולות אימפזמתיות בפסגות של שתי הריאות בעיקר בימין"
מה זה אומר?..האם זה מחייב ניתוח? ובנוסף שמעתי שהבולות יכולות לעבור מעצמן עם הזמן זה נכון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/09/2010במקרה של חזה אויר חד פעמי, סבירות לארוע השני אינו גבוה. במידה והיו 2 ארועים או יותר של חזה אויר ספונטני, אז מומלץ ניתוח תיקון. בולות או סיבות הנוספות שיכולות לגרום באופן ישיר לחזה אויר הם יכולות להיות סיבה לבצע תיקון כירורגי ללא קשר למספר ארועים של חזה אויר בעבר.
בולה לא בהכרח סיבה לחזה אויר במקרה פרטני אך בדרך כלל אינה חולפת לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
ליאורה03/10/2010לפי תשובתך אני מבינה כי לא חייב לבצע את הניתוח אם חוויתי רק פעם אחת חזה אוויר,
היום הייתי בבית החולים לצורך ייעוץ עם תוצאות ה CT והרופא אמר לי שחייב לעשות את הניתוח פעמיים כלומר ניתוח לכל צד.
אני לא כל כך מעוניינת לבצע אותו אבל אם חייב לא תהיה לי ברירה.
השאלה שלי היא האם באמת חייב לבצע את הניתוח אם בתוצאות ה CT נאמר "בולות אינפזמטיות בפסגות של שתי הריאות"?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COPD שאינו מגיב לטיפולענת28/09/2010
שלום רב
אני אשה בת 57 וב-17 השנים האחרונות סבלתי מאסטמה (שהייתה מאוזנת לחלוטין באמצעות סרטייד), משיעול כרוני שנמשך כבר 5 שנים ובשנתיים האחרונות מ-COPD עם שינויים אינטרסטיציאליים בריאות.
מעולם לא עישנתי, ותמיד שמרתי על תזונה מאוזנת מלווה בהתעמלות וריקודים.משקלי היה נמוך עד תקין.
האסטמה איננה נגרמת מבסיס אלרגי, רמת הנוגדנים שלי נמוכה והאאוזונופילים בדם תקינים.
בשנה האחרונה עלו הנויטרופילים בבדיקות הדם מעל הנורמה והלימפוציטים נמוכים (מעט מתחת לגבול התחתון). בכיח מגורה נמצאה ניוטרופיליה ואאזונופיליה.
ללא קשר לאבחון המחלה הטיפול זהה- מרחיבי סימפונות אם בסרטייד, פורדיל או ספיריבה ונוגדי דלקת שהם נגזרות שונות של קורטיזון.
השילוב הזה אינו עובד (הספיריבה מעולם לא עבדה אך לא ניסיתי אותה מעבר לחודש וחצי)והנשימה שלי מדרדרת במהירות.
האם קיימת גישה נוספת לטיפול ב-COPD מהמקור שתארתי?
בברכה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2010אסתמה אחרי שנים של המחלה יכולה להפוך לCOPD , אך ישנם אנשים בהם קיימות שתי המחלות יחד. COPD לא תמיד מגיבה לטיפול , יעילות התרופות בדרך כלל נמוכה בהרבה מאשר באסתמה.
לפי תאור קיים יש לשלול מחלה אינטרסטיציאלית שיכולה להיות הסבר נוסף לקשיי הנשימה המחמירים
במקרים מורכבים כמו שהוצג, יד להגיע לרופא ריאות לצורך התיעצות על המשך אבחון/טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף ct או מיפוי עצמותתום28/09/2010
השאלה מה עדיף c.t. או מיפוי עצמות הינה בגלל שאני בן 38 ומעשן כ-3-4 סיגריות ביום עם הפסקות והנני סובל כמעט שנה מכאבים באזור החזה הימיני, רוב הפעמים זה כאשר אני מתכופף מסתובב בזוית מסויימת, הרופא האורטופדי שלל בעיה אורטופדית למרות שאני סובל מכאבי גב די חזקים ושלח אותי לפיזיותרפיה, עשיתי גם תיפקוד ריאות הנשיפה שיצא בגבול התחתון של התקין רופא משפחה עשה לי צילום רנטגן רגיל מכל הכיוונים ויצא תקין ואז הפנה אותי לקרדיולוג שעשה לי אולסרדאונד אקו לב + מאמץ ויצא תקין, אבל מטריד אותי שהכאב ממשיך וחשבתי להתייעץ עם הרופא אולי לעשות c.t. או מיפוי - לוודא שחס וחלילה אין משהו אחר - ולכן לפני שאדבר עם הרופא אשמח לדעת על ההבדלים ולחסוך בזמן, ולפי מה שתיארתי כאן מה זה יכול להיות?
ד``ר דניאל סטרובין01/10/2010במידה וכאב חזה הם חשודים שבאים ממקור גרמי, יש מקום לבצע מיפוי עצמות. החלטה האם לבצע בדיקה צריכה להיות של אורטופד או רופא המשפחה. לגבי צורך לבצע CT חזה , יש לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות (החלטה צריכה להתקבל על קלבת פרטים מלאים על המקרה, כולל בדיקה פיזיקלית ועיון בתוצאות בדיקות עזר- כולל צילום חזה). מיפוי עצמות וCT הינם בדיקות הדמייה שונות, ואחד אינה שוללת צורך בשנייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה מקור גרמי?
תום03/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה זה מקור גרמי? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/10/2010שלום,
גרמי הכוונה עצם. מקור גרמי= ממקור של עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה?לימור28/09/2010
אני מידי פעם בתקופות מסוימות נתקלת בשיעול ליחתי שפעם היה יבש ומין קושי לנשום וכמעין חנק בגרון יש לי אלרגיה באף כתוצאה מקרדית האבק שנמצאתי רגישה לה בבדיקות טסט .הייתי אצל פרופסור עשיתי את כל הבדיקות הקיימות לאסתמה(תפקודי ריאות בזמנים שונים אולי 12 פעמים כולם תקינים,מאמץ לב ריאה תקין,מטכולין שלילי,בדיקות דם לאלרגיה תקין,בדיקת כיח תקין,)ועדיין יש לי התופעות האלה לפעמים בתקופות.
יש לציין שאני בוכה אז מתחיל לי ההתקף של השיעול והקוצר נשימה,ושאני נכנסת ללחץ,או לפני מחזור בעיקר,ועכשיו בתקופת שינוי מזג האויר הזה.
אני בתייעצתי עם 3 רופאים מומחים שאחד מהם פרופסור וכולם אמרו שזה לא אסתמה והכל תקין,האם עלי להמשיך בירור או לא?יש עוד בדיקות שעלי לעשות?
ואתמול עשיתי אקו לב והטכנאית שאלה אותי אם יש לי אסתמה כי ההסתכלות של עם המכשיר מראה פחות בירור כמו אלו האסמתיים והיא השניה שעושה לי אקו לב ואומרים לי את זה אז באמת זה נכון?הבירור הלבבי גם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/09/2010במידה ובדיקות הנ"ל היו תקינות - לא מדובר באסתמה. קיימות מחלות ריאה דומות בביטוי לאסתמה (כמו ברונכיטיס אאוזינופילית), בנוסף ישנה אפשרות של ביטוי דמוי אסתמה בגלל גירוים הקיימים בדרכי אויר עליונות (לבדיקת א.א.ג). קיימים גם מקרים נדירים מאוד שקיימת אסתמה ובדיקות תגר שליליות.
ממליץ להתעיץ עם רופא ריאות שמכיר את המקרה לגבי המשך בירור/טיפול
באקו לב לא ניתן לומר בעד או נגד אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ו 10 חודש עם קוצר נשימהלידר27/09/2010
שלום רב,
בני בן שנתיים ו 10 חודשים. מדובר בילד מאוד פעיל ואנרגטי, שמח שמתפתח היטב מכל בחינה, לרבות גובה ומשקל.
התקפים של קוצר נשימה מס' פעמים בשנה בעיקר בעונות מעבר. לפני כשבועיים
אושפז לראשונה בבי"ח למשך 24 שעות עקב קשיי נשימה וסטורציה בדם היתה מתחת 88. קיבל אינהלציות ונטולין ובודיקורט + כדורי בטנזול (פעם שניה שמקבל כדורי בטנזול) ע"פ הרופאים היות ולא חוטף התקף אחת לחודש וחצי אין צורך בטיפול מונע. בנוסף מצאו כי השקדים שלו גדולים והמליצו לנו לפנות לאף אוזן גרון בטענה שאולי אם יסירו את השקדים זה יפחית את ההתקפים.
איך קובעים/מאבחנים אם הילד סובל מאסטמה? האם הכרחי שיהיו סימפטומים כגון: שיעול כרוני, קוצר נשימה ? כיצד קובעים האם יש לעבור בדיקת אלרגיה? אף פעם לא הפנו אותנו לבצע בדיקות אלרגיה.איך יודעים אם נזלת היא "נזלת אלרגית"? חשוב לציין שהילד מנוזל המון.מה לגבי ניתוח שקדים?
האם יש טיפולים אלטרנטיבים שיכולים לעזור? המלצות כלשהן? הילד השתעל הבוקר מה שגרם ללחץ בבית ומיד עשינו לו אינהלציה עם מי מלח בלבד שהיו במקרר. האם שימוש באינהלציה עם מי מלח בלבד פעמיים שבוע יכול להיות טיפול מונע? יש הגבלה בכמות השימוש? תודה מראש,קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/09/2010במקרה כזה קיימות מספר אפשרויות , בינהם אסתמה. לצורך איבחון יש לפנות לרופא ריאות ילדים , לפני זה לבצע בדיקת תפקודי ריאות (ספירומטריה). במידת הצורך, יופנה ע"י רופא המטפל גם ליעוץ רופא אלרגיה (במידה וקיימת עדות קלינית לאלרגיה- כגון, נזלת לסרוגין, דמעת בחשיפה לריחות או חומרים ספציפיים, פריחה באותם המצבים וכו").
טיפול להחמרה וגם לאורך זמן (טיפול כרוני) הינו יוצא פועל של האבחנה. לגבי מקום של מתן אינהלציות מי מלח בילד הספציפי, יש לשאול רופא ילדים/ריאות ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ברונכאקטזיותyakov27/09/2010
תודה על תשובתכם הקודמת !!!
רק דבר נוסף שרציתי לשאול בנוגע לטיפול באותה החולה בת 77 עם ברונכאקטזיות וזהומים נשימתיים חוזרים + לצערי אלרגית לקווינולונים , צמח לה pseudomonas בכיח לכן לא נראה לי לתת לה טיפול מונע במאקרולידים \ רספרים\ דוקסילין \ צפלוספורינים אלא לנסות טיפול באינהלציה במשהו כמו tobramycin ודומיו (שמעתי שיש פרוטוקול כזה..) . רציתי לשאול אם טיפול כזה מקובל \ יעיל בכלל ואם כן איך מעשית מתבצע (האם במכשיר אינהלציה או בspacer , כמה ימים, כמה פעמים ביום , האם יש צורך להחליף טיב התכשיר כל חודש וכ''ד ) .
אודה מאוד על תשובתכם וחג סוכות שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/09/2010לחולה עם מחלה ברונכיאקטטית דיפוזית וארועים חוזרים של זיהומים בדרכי האויר, מחליטים על טיפול לפי רגישות החיידקים שצמחו בתרביות כיח. במקרה של PSEUDOMONAS , יש לוודא שישנה רגישות לקוליסטין וטובראמיצין, תרופות ניתנות כטיפול קצר וגם כטיפול כרוני (מניעתי) אצל חולים עם מחלה ברונכיאקטטית פעילה.
במקרים מסובכים האלה מומלץ להפנות מטופל ליעוץ רופא ריאות , רצוי גם מעקב של רופא הריאות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימות/שאיפות עמוקותירון עופר27/09/2010
שלום רב,
לאחרונה אני נתקל בתופעה שאני חייב לקחת שאיפות עמוקות מאין פיהוק כזה ורק אחרי 2 3 רצופים אני יכול לנשום רגיל הדבר הזה יכול לקרות במשך כמה שעות רצוף וגם יכול לא להופיע בכלל.
מה דעתכם האם זה סימפוטם כלשהו ? האם לפנות לרופא ? האם זה יכול להיות סוג של התקף חרדה (למרות שאני לא מרגיש שאני המצוקה נפשית).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/09/2010בדרך כלל סוב תופעות כאלה אינו ביטוי של מחלה . אחד האפשרויות היא ואריאנט פיזיולוגי של הנשימה. חרדה יהולה להתבטא בתופעה דומה. לאור שדבר זה אינו ספציפי ודבר חוזר על עצמו לאורך זמן, מומלץ לפנות לרופא המטפל , כדי לוודא לצורך אבחון. כדי להעריך יכולת פיזיולוגית של הנשימה- ניתן לבצע בדיקת תפקודי ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולה26/09/2010
יש לי אלגיה לאבק ולאובש ובגלל זה הגדירו את זה אסתמה קלה מאוד וכל בדיקות תקין.רציתי לשאול הייתי בבית חולים עם כאבים בחזה והיה באקג צניחות מינימליות ונתנו לי אספירין 300 מ"ג ללעיסה.שמעתי שזה מעורר אסתמה.יש לציין שלא היה לי כלום מזה רק אחרי 7 שעות התחיל לי קושי קצת לנשום משהו שיש לי לפעמים ושיעול האם זה מהאספירין?
ד``ר דניאל סטרובין28/09/2010לכל אסתמטי ישנם טריגרים (גורמים להתקפי אסתמה) פרטיים. אספירין כנציג של משפחת תרופות הנקראת NSAID יכול לגרום להחמרת אסתמה אצל חלק מחולי האסתמה. בדרך כלל בין חשיפה להופעת תסמיני אסתמה (קשיי הנשימה, ציפצופים, שיעול) עובר מעט זמן - דקות, אך לפעמים בין החשיפה להחמרת אסתמה עוברות שעות.
לא קיימים תבחינים אמינים (שיכולים בסבירות גבוהה לומר האם בן אדם ספציפי רגיש לתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)