מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממצאי סריקה של בית החזהשמואל16/09/2010
דר' שלום רב
אבי בן 72 ונפל בחצר ביתו, לאחר כמה ימים של שיעול הוא הלך לצילום והתגלה כתם שחור בריאה משם הוא הופנה לCT ולהלן התוצאות . ( אבי מעשן קופסה ביום שנים רבות)
יש לו תור לרופאה ביום שלישי הקרוב, אך אני מעוניין לדעת מה זה אומר.
הסריקה בוצעה ללא חומר ניגוד תוך ורידי בחתכים רגילים ודקים
המדיאסטינום שמור
בתי השחי שמורים
הקנה והסימפונות שמורים
כלי הדם הריאתיים שמורים
שערי הריאות חופשיים
בריאות : איוורור בלתי אחיד
קיימים שינויים פיברוטיים-אינטרסטיציאליים הקפיים בשתי הריאות עם גרדיאנט תחתון מתאים לIPF הודממו מס' מוקדים ברונכיאקטטים קנים כדלקמן:
מסביב לשער הראיה הימנית במרכז האונה התחתונה שמאלית, במרכז האונה התחתונה ימנית מתחת לשער הריאה
באונה העליונה של הריאה הימנית הדגמו מס' מוקדים נודולרים זעירים, יתכן גרנולומות זעירות.
מעל שער הריאה הימנית שינוים פיברוטים פרא מדיאסטינלים קלים אשר משתלבים עם התהליך הברונכיאקטטי מסביב לשער הריאה
אין עדות לממצא תסניני או תפליט פלוירלי
בבטן העליונה: אבן קטנה בכליה הימנית, ציסטות רבות קטנות בכליה השמאלית
בחלון עצמות אין עדות לשברים בצלעות
בשחזור סגיטלי של עמוד השדרה DISH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/09/2010לפי הפענוח קיימת מחלה אינטרסטיציאלית -פיברוטית, עם סבירות גבוהה ללייפת (IPF ) שהיא אחד המחלות אינטרסטיציאליות אלומות. כמובן, יש עוד מספר מחלות דלקתיות כרוניות שיכולות להיראות דומה.
מומלץ לקבל הפנייה מרופא המשפחה לרופא ריאות ולהגיע ליעוץ עם צילומי CT חזה וגם לבצע לפני זה תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- avmדניאל16/09/2010
שלום!
אני בת 30, אחרי PE, ו TIA חולף, בעלת קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין.
סביב הבדיקות לבירור כיצד עבר קריש מדם וורידי לעורקי נשלחתי לבצע TCD+ הזרקת בועיות. הבדיקה יצאה חיובית עברו (19 ׁMES) המתאימים ל right to letf sunt. נשלחתי לבצע TEE. שם נצא PFO קטן דו צדדי.
בתה"ש נאמר לי כי לא ניתן לצנתר את המקום בשל גודלו אלא רק בניתוח. נשלחתי לחוות דעת שניה אצל מומחה למומי לידה וכשהוא ראה את ה TEE הוא לא הצליח לראות את הבועיות וטען שאולי מדובר ב AVM ריאתי.
אציין כי אני בשיקום ריאות עקב ירידה בנפחי הריאה, מבחן מאמץ משולב הראה בעיה קרדיווסקולרית עם אפשרות של מחלת כלי דם ריאתית. קשה לי להתאמץ אני מרגישה כאבים בחזה וכן עברתי לפני כ 4 חודשים אירוע של מיצר אוויר שלווה בירידה בסיטורציה (75%) כאבי בחזה וקושי בנשימה.מאז כאבים חוזרים וחשש להישנות האוויר.
CT אנגיו שלל תסחיף חוזר.
האם למרות הכל יכול להיות שאכן מדובר ב AVM?
במה מתבטא הAVM? האם גורם למחלת ריאות???
עצם העובדה שנעשה CT אומנם בשאלה של תסחיף אם היה ממצא שכזה לא היו מציינים אותו? מבולבלת מאוד וזקוקה לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/09/2010ARTERIOVENOUS MALFORMATION הינו פגם מולד בריאה ברוב המקרים, ולעיתים קרובות הינם ביטוי של hereditary hemorrhagic telangiectasia . מגוון רחב של אפשרויות קליניות: בין ממצא מקרי בצילום או CT חזה לבין מחלה ריאתית עם קשיי הנשימה, גנחת הדם, ירידה בחמצון.
במידה ונעשה CT חזה עם הזרקת חומר ניגוד ולא תואר לפחות חשד לAVM הופך אפשרות זאת לא סבירה (למרות שבמקרה של חשד לAVM דרוש פרוטוקול הזרקה וסריקות יחודי)
במידה והועלתה אפשרות של AVM, ניתן לעשות רביזיה של CT אנגיו שבוצע, במידה ואין חשד אחרי ראייה מכוונת בצילומים , דבר הופך אבחנת AVM בריאה לבלתי רלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום ריאותמגי16/09/2010
שלום לך דר'
לפני שלושה שבועות נתגלה אצלי נגיף מחלת הנשיקה. לאחר שלושה שבועות ואני עדיין סובלת מחום גבוהה שעולה כל הזמן. רופאת המשפחה שלחה אותי לצילום ריאות. לא היה פענוח של רופא רנטגן אז לפי התקליטור היא הבחנה דלקת ריאות ונתנה לי טיפול תרופתי. קבלתי כרגע את הפענוח וכיוון שהרופאה אינה מקבלת היום אין לי מושג אם זה דלקת ריאות. הפענוח אומר: צללים פסיים אטלקטטיים בבסיסי הריאות ובאונה תיכונה מימין ובלינגולה משמאל. הרחה קלה של שערי הריאות. סרעפת מימין מורמת. צל הלב אינו מורחב.
אני בת 55 ויש לי אסטמה.
אודה לך אם תענה לי בהקדם כדי שאוכל לדעת אם לקחת אנטיביוטיקה שהרופאה נתנה לי ואם יש קשר למחלת הנשיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/09/2010ממצאים האלה אינם ספציפיים ויכולים להיות גם בזמן דלקת ריאות זיהומית וגם בזמן תהליכים דלקתיים אחרים ("מחלת הנשיקה" היא מחלה ויראלית ע"י נגיף EB ). במידה ורופא המטפל נתן טיפול אנטיביוטי, יכול להיות החלטה נובעת לא רק מהממצאים בצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרביתדינה15/09/2010
עשיתי בדיקת תרבית ליחה והתשובה היא :SPUTUM CUULTURE
זה אומר שאין דלקת ריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/09/2010כתוב תרבית כיח - שם הבדיקה (SPUTUM CULTURE ): לא צויין בשאלה מה התוצאה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גופניתנורית14/09/2010
שלום
אני בת 25, פניתי לרופא ריאות עקב קושי בנשימה ושיעול בזמן ריצה.
כדי לבדוק אותי הוא ביקש ממני להוריד את החולצה כולל חזיה!
האם מקובל לבדוק את הריאות בלי חולצה ובלי חזיה? אין דרך אחרת?
תודה על תשובתכם כי זה מתריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2010לפי נוהלי בדיקה גופנית, היא צריכה להתבצע ללא בגדים כדי להגיע לאיכות האופטימלית. כלל זה רלוונטי גם לבדיקת בית החזה. כמובן, יש לשמור על פרטיות, זאת אומרת שאנשים אחרים למעט צוות רפואי רלוונטי לא יהיו נוכחים בזמן הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pet ctאתי13/09/2010
ד"ר שלום, אני בן 71 אחרי שנים רבות של עישון (עד לפני 6 שנים) לפני כ 6 חודשים אושפזתי בשל ירידה בחמצן בדם ודלקת ריאות זיהומית קשה , עברתי סיטי שבו נראה נודול גודל 10 מ"מ , לאחר 5 חודשים ביצעתי שוב סיטי שהראה שאין שינוי בגודל הנודול . רופא הריאות שלח אותי ל pet ct שבו נראתה קליטה באותו גוש בפסגת הריאה השמאלית. ברור לי שעליי לעבור ניתוח להסרתו.
2 שאלות : 1) האם יש סיכוי שה pet קלט במקום שיש דלקת או ממצא שפיר או שבטוח שזה גידול ?
2) מהי הפרוצדורה של הניתוח ? ומהןההשלכות לאחר הניתוח .
תודה רבה
וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/09/20101. PET קולט לא רק בתהליכים גידוליים אך גם בכל תהליך פעיל (גם בדלקת ). במקרה של נגע בודד קטן, סבירות לגידול ממאיר הינה גבוהה יותר מאשר לגבי אפשרויות אחרות.
2. מהלך של ניתוח שמתבצע בהרדמה כללית, תלוי מאוד במיקום הנגע, אך לרוב היום עושים ניתוח כריתת נגעים קטנים ע"י טוראקוסקופיה (ללא פתיחה מלאה של בית החזה אך עושים מספר פתחים קטנים לצורך הכנסת כלים כירורגיים ומצלמות לתוך בית החזה). אחרי קבלת אבחנה פטולוגית תוך כדי הניתוח משלימים אותו- אם מדובר בגידול ממאיר מבצעים כריתה של כל האונה שבה היה מוקד הנ"ל .
כמו בכל ניתוח בהרדמה כללית, סיכונים של הניתוח יכולים להיות קשורים להרדמה. בנוסף יכולים להיות סיבוכים במהלך הניתוח ואחוריו. כאבי חזה חזקים באיזור החתכים הינו אחד הסיבוכים הנפוצים ביותר ויכול להמשך זמן רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלןם רב , שאלה דחופה בבקשהמיה13/09/2010
שלום אני בחורה בת 33 ,כבר שבוע וחצי חולה מאוד אבל אנטיביוטיקה שקיבלתי לברוכניט לא עזרה
ושלשום ביקשתי צילום ריאה והגיעו הממצאים האילו
נראית הצללה בלתי אחידה בבסיס ריאה ימינית ברונכופניאומניה ב rll? שינויים ישנים?
ציור אינטרסטיציאלי מוגבר בבסיס ריאה ימינית
אין עדות לתפליט פלאורלי
צל הלב אינו מוגדל
המלצות: צילום בעוד 3-4 שבועות
ובבדיקה זו נמצאו ממצאים חריגים המחייבים התייחסות רפואית נוספת.
אני גרה בקרית שמונה אין כאן וגם לא קרוב רופא ריאות בכלל ,הרופאה בק.שמונה נתנה לי לפני שבוע אנטיביוטיקה רוקסו 150 מג ,בלי שאפילו לא שלחה אותי לצילום רנטגן או גם בדיקת דם כי אני מאוד מאוד רזה , ,נסעתי למרכז ושם בצעתי במוקד חירום את הצילום ואז ניתן לי אנטיביוטיקה נוספת
zinnet 500 , אופטלגין 500 , אז עכשיו יש לי אותם וגם רוקסו ,מה אתה חושב בבקשה אני ממש סובלת ,ואני גרה במקום מרוחק שאפילו כל סוג של מומחה לא מגיע לכאן תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2010לפי תאור מדובר בדלקת ריאות זיהומית קרוב לודאי. אופציות אנטיביוטיות שהומלץ אליהן נשמעות סבירות אך לא תמיד קו טיפולי הראשון יעיל בגלל אפשרות של עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה. רצוי לקחת טיפול אנטיביוטי לפי המלצה למשך 10 ימים. במידה ואין הטבה אחרי שבוע של טיפול מסודר, יש לפנות לרופא מטפל או יועץ ריאות לצורך הערכה מחודשת. בגליל ורמת הגולן ניתן לפנות למרפאת ריאות ב"ח צפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיה15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייפת ריאתיתג.ר.13/09/2010
שלום,
מהאינטרנט למדתי שלאחר גילוי של לייפת ריאתית התמותה מגיעה לכ- 50% תוך 3 שנים ויש שמגיעים ל- 7-8 שנים עם ממוצע של 5 שנים.
בכתבה שהיתה היום (12.9.2010) בעתונות על ג'רי לואיס נאמר שהוא חלה בזה כתוצאה מעשון מוגבר במשך עשרות שנים ועבר טיפול שגרם לו להשמנה מאוד גדולה במשך כמה שנים אבל הוא כנראה מיוצב.
לפי מה שקראתי המחלה היא פרוגרסיבית ללא אפשרות של עצירה או שמירה על המצב הקיים כקבוע.
מה ידוע על כך?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2010לייפת או IDIOPATHIC PULMONARY FIBROSIS היא אכן מחלה ריאתית אינטרסטיציאלית מתקדמת בדרך כלל די מהר, אך קיימים חולים שאצלם מחלה יציבה ומתקדמת לעט יחסית במשך שנים. עדיין לא ברור מה הבדל בין חולים עם תחזית לא טובה ותחזית מעט טובה יותר. כמו כן עדיין לא ברור מה הסיבה ללייפת, לכן היא אחד המחלות אינטרסטיציאליות אלומות. לא ידוע על קשר בין מחלה לעישון בעבר או לגורם ספציפי זה או אחר .
אין טיפול תרופתי יעיל למחלה, בשנים אחרונות היו נסיונות להמציא תרופה אך בינתיים ללא הצלחה ממשית. סטרואידים סיסטמיים (פרדניזון) בדרך כלל אינם יעילים. במידה ופציאנט מתחיל מחלה בגיל צעיר, יש אפשרות לבצע השתלת ריאה בשלב מתקדם של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ג.ר.15/09/2010פשוט לפי הכתבה נוא טופל והשמין מאוד וזה קורה גם מסטרואידים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותדינה12/09/2010
עשיתי צילום רנטגן היום והתשובה :ציור ריאתי מוגבר בחלק התחתחוןשל הריאות.
הודגמה עכירות באזור סינוס ררדיופרני :שומן?הסננה תוך ריאתית?
אין עדותלתפליט
צל הלב אינו מוגדל.
שאלתי היא האם זה מעיד על דלקת אירות? או על מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/09/2010ממצאים שתוארו בצילום חזה אינן דברים ספציפיים, לכן יכול להיות שמדובר בשינוים כרוניים (ישנים), כמו כן יכול להיות שמדובר במחלה פעילה (דלקת ריאות זיהומית או מחלה אחרת). החלטה יקבל רופא המטפל על סמך כל הנתונים (כולל סיפור הפציאנט, ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות בדיקות עזר- כולל צילום חזה זה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור10/09/2010
אתמול קמתי בבוקר עם חולשה וקצת כאב גרון וכאב ראש לקחתי אקמול שפעת אחד וכדור מציצה,אני ללא חום מרגישה חלשה ביותר מזיעה מאוד,וגם בצהריים אתמול הרגשתי גירודים ברגל אחת וראיתי מעין 5 עקיצות של יתוש מגרדות מאוד ונפוחות מאוד האם יש שייכות לשני הדברים....יש לציין שהיום קמתי עם תחושת עייפות כאבי ראש חולשה ונפיחות בעקיצותץץץץכמו מה זה נראה הצטננות?ויראלי?והעקיצות?יש לציין שהתינוקת שלי מקוררת גם ,ובעלי גם...
יש לציין שאני אלרגית לאבק ולעובש,בת 35 בריאה בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/09/2010לפי תאור יכול להתאים למחלה זיהומית כלשהיא, בין היתר גם ויראלית. לא נראה שיש קשר למחלות ריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT חזהקרין א09/09/2010
שלום
שמי קרין
אבי עבר CT חזה עקב ממצא בריאה ימנית
ב-CT נצפה הממצא בתמונה
ברצוני לדעת מה באבחנה מבדלת של גוש כזה למעט ממאירות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2010באבחנה מבדלת גידול ממאיר ריאתי או פלאורלי או שפיר, תהליך דלקתי זיהומי (דלקת ריאות בקטריאלית כולל שחפת) או לא זיהומי (תהליכים אימוניים כגון BOOP ). בהתייחסות לממצא חשובה אנמנזה של בן אדם (רקע של עישון, תעסוקתי, תרופות כרוניות, מחלות כרוניות ידועות, קליניקה בתקופה אחרונה) וממצאים בבדיקה גופנית. לפעמים ממצא דומה יכול להיות בגלל שינוים פיברוטיים (צלקתיים), אז השוואה לצילומי חזה (או CT חזה) ישנים עוזרת לקבל תמונה מלאה. במידה ואין אבחנה חד משמעית- דרוש המשך בירור היסטולוגי (ביופסיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
קרין א09/09/2010תודה על התשובה המהירה
בן 64 , אסימפטומטי אך לא ידוע לגבי בדיקה גופנית כעת, ברקע כ-30 שנות חפיסה על לפני 10 שנים,יל"ד,סכרת,CVA בעברו,צנתור עם סטנט לפני מספר חודשים,נוטל:סימבקור,אנלדקס,מטפורמין,פלביקס,אספירין.
האם יתכן BOOP ללא תסמינים וכממצא בודד?
קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2010סבירות גבוהה יותר לממצא שאתי. BOOP כמו כל תהליך דלקתי אימוני יכול להיות א-תסמיני, אך לרוב מלווה בקליניקה נשימתית או סיסטמית כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עצתכםנעמה08/09/2010
שלום רב,
אני בת 40.
עברתי לפני כחודש ושבוע ניתוח פיסורה, במהלכו הורדמתי באמצעות הרדמה מלאה.
כאשר הסתיים הניתוח והייתי בחדר התאוששות לחץ הדם שלי היה מאוד נמוך כ-50/ 90
לאחר מכן שוחררתי הביתה. נכון להיום הוא עומד על 90/60.
היה לי במשך יום אחד חום של 38.8 אבל כאמור חלף לאחר יום
יש לציין שמאז יש לי סחרחורות שלא פוסקות. תחושה שכאילו אני נמצאת בספינה והדבר מטריד אותי עד מאוד.
וגם מדי פעם מרגישה שכאילו משהו גורם לי פתאום להשתעל ומרגישה אף חולשה ובחילות.
ובנוסף מדי פעם אני מרגישה כאילו הלב מחסיר פעימה
אודה לכם באם תגידו לי מה קורה לי והאם יש להרדמה קשר
ואילו בדיקות עליי לעבור ולאיזה רופא לפנות
האם עליי לעבור בדיקת ריאות?
אגב אתמול התחלתי הצטננות ואני משתעלת חזק יותר ויוצאת לי ליחה עם מעט כתם חום/אדמדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/09/2010תסמינים אינם ספציפיים , לכן קשה לומר האם קיים קשר כלשהוא להרדמה. במידה ותלונות על שיעול אינן חולפות תוך שבוע-שבועיים, יש להתיעץ עם רופא המשפחה ולבצע צילום חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבוקורטאנונימית07/09/2010
לרופא שלום
האם בעת התקף חריף לאסטמה קיימת בעייתיות במתן משאף סימבוקורט לילד בן חמש . מדוע יש מקומות שמציינים כי מתחת לגיל שש לא נותנים סימבוקורט.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין08/09/2010סימביקורט הינו משאף משולב (מרחיב סימפונות ארוך טווח וסטרואיד נשאף ביחד) והינו מיועד לטיפול קבוע. ניתן להשתמש בו גם לפי הצורך בגלל השפעה מהירה של מרחיב סימפונות ארוך טווח פורמוטרול. החלטה על תבנית הטיפול קבוע ומה לקחת כSOS היא בידיי רופא המטפל /רופא ריאות . לילדים שיכולים לתפעל משאף אבקה יבשה , יכולים להשתמש בהם כטיפול קבוע או לפי הצורך. לגבי המלצות של טיפול תרופתי במקרה הפרטני - יש להתיעץ עם רופא ילדים /ריאות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול חמור חוזר ונשנהיצחק04/09/2010
שלום רב,
לפני כחודש חוויתי שיעול חמור , שיעול יבש ללא ליחה מלווה בכאבי צד חזקים.
קיבלתי רוקסו, קודיקל ותרופות אלו לא עזרו כל כך.
לאחר כ-שלושה שבועות חזר השיעול בצורה יותר חמורה וקיבלתי שוב את הרוקסו וזינת 500 מ"ג. כמו כן, קיבלתי אינהלציה עם ונטולין- דבר זה הקל במעט מה אך עדיין השיעול קשה. נשלחתי לצילום ריאות. ראה קובץ מצורף. בלילה, השיעול קשה יותר מכיוון שבשכיבה אני מרגיש שאני נחנק ולא ישן.
אשמח לייעוץ.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול חמור חוזר ונשנה
ד''ר שבתאי ורסנו05/09/2010שלום,
מתלונותיך לא ברורה הסיבה למתן אנטיביוטיקה. שיעול יכול לנבוע מסיבות רבות ולאו דוקא זהומיות. במידה והשיעול נמשך ללא שיפור הדרגתי רצוי להבדק על ידי רופא ריאות ולעבור ברור מסודר למצציאת סיבת השיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס טיס, אסטמה.ברק צלקישוילי03/09/2010
שלום שמי ברק ואני מועמד לקורס טיס.
כרגע נפסלתי משום שעברתי את בדיקת המטכולין וקיבלתי תוצאה חיובית על הסף(15%).
השאלה שלי היא על מה הבדיקה מצביעה, ואם אחזור על הבדיקה האם יהיו תוצאות שונות מאיזושהי סיבה?
בנוסף, רציתי לדעת אם לדעתך ערעור רפואי בצרוף הפניית רופא יכול להשפיע על הפסיקה.
אני מתאמן בכושר קרבי ומטפס הרים ועוד הרבה דברים שאני רואה שהאסטמה שלי לא משפיעה עליהם (וכל זאת ללא המוטיבציה לשירות הצבאי ולשירות בחיל האוויר) , האם תסמינים קלים לאסטמה (כפי שחשדו הבודקים כשהגיעה תוצאה חיובית) מכריעים עד כדי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר רפואי
ברק צלקישוילי03/09/2010רציתי להוסיף, שהאסטמה ליוותה אותי עד גיל 10 ומאז אני ללא טיפול והשגחה. במהלך הילדות התאמנתי גם בספורט וקרו לי 1-2 מקרים של קוצר נשימה והשתמשתי במשאפים ואינלציה לתקופה של שנה. גם רציתי לדעת, איך המחלה והשפעתה נקבעים אם היא לא נגרמה מהידבקות על ידי גנים תורשתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קורס טיס, אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו05/09/2010שלום,
בילדותך אובחנת כאסתמטי. האם סבלת/סובל מנזלת אלרגית?. סיפור משפחתי של אסתמה ואלרגיה ? כל הנתונים האלו חשובים בכדי לקבל רושם. מבחן תגר מטאכולין נחשב לריכוז מטאכולין עד 8 מג/מל שגורם ירידה בזרימה כדי 20% ולא 15% כך שלא ברורה לי התשובה "על הסף". 15 % ירידה זה לא מבחן חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ברק צלקישוילי05/09/2010סובל מפעם לפעם מנזלת, יש במשפחה אלרגיה לאבק שאצלי לא קיימת( הייתי בהרבה מקומות עם אבק שלא השפיעו עליי) והאסתמה לפי ההורים קיבלתי בחדר לידה בגיל שלושה חודשים, אין סיפור משפחתי של אסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת
ד''ר שבתאי ורסנו07/09/2010בנתונים שהצגת כולל תגר מטאכולין של 15%, נראה לי כי יש מקום לערעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
ברק צלקישוילי07/09/2010תודה רבה על התשובה, מקווה שהערעור יצליח.
אם תוכל להוסיף ניסוח שיצדיק עירעור זה יהיה מעולה.
שוב תודה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)