מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשךקארין10/10/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ד``ר דניאל סטרובין11/10/2010בדיקה בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקארין10/10/2010
בת 36 בריאה בד"כ נזלת אלרגית מטופלת באוומיס ואריוס אסתמה נשללה בכל הבדיקות שעשיתי עד היום 12 תיפקודי תקינים.מטכולין שלילי,מאמץ תקין.אלרגית לאבק.סי טי תקין
רציתי לשאול לגבי תשובה של תפקודי ריאות שישיתי ביום חמישי האחרון האם תקין כי יש שם כמה דברים שלא היו לפני ...יש לציין שיש לי שיעול מידי פעם וקושי לנשום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קארין10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/10/2010תפקודי ריאות בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במשאבף יצאנויה10/10/2010
בבדיקה שאיפה יצא 97%. האם זה בסדר? מבחינה הריאות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/10/2010לא ברור על איזה מין המדדים של תפקודי ריאות מדובר . כל המדדים עם ערך מעל 80% מהצפוי לאותו בן אדם- הינם בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על משאףאסמתי10/10/2010
מה עדיף ? לחיות עם קושי נשימתי קל ( FAV1 80% ) אבל קבוע , אולי גם מחרדה או עם סימבורטק על בסיס קבוע. הכונה שלי האם נשימה מאומצת בגלל החסימה הקלה גורמת למאמץ על הלב וכל שאר ירקות כגון לחץ דם וכו' וגורמת לזק בלתי הפיך. או עדיף להשתמש באופן קבוע בסימבורטק לכל החיים (ולהגדיל מינון ככל שמזדקנים) ולחכות לתופעות לואי שלו (דפיקות לב וכו')
2 רופאים כל אחד מומחה בתחומו (אלרגי וראות) טוענים הפוך- אחד אומר לקחת גם סימבורטק וגם סינגולר והשני טוען לקחת מתי שצריך ולהיות במעקב. אני בן 43 לקחתי ברצף שנה וחצי סימבורטק ועכשיו מזה כ-6 חודשים אני ללאסימבורטק , אבל כל הזמן בא לי לקחת שאיפה טובה מהסימבורט ולהרגיע ל12 שעות אבל אני כל הזמן דוחה את זה וממשיך במאמץ הנשימתי (אני גם משחק קצת כדור סל ומרגיש בסדר אחר כך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/10/2010החלטה על טיפול באסתמה הוא בידיי רופא המטפל, לפי תסמינים ומדדים נוספים של האסתמה. תחושות נשימתיות הינן חשובות אך לא בהכרח יש להן קשר לאסתמה . לכן יש לפנות לרופא ריאות לצורך יעוץ במקרה הפרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אונהיוסף10/10/2010
אני צריך לעבור ניתוח לכריתת אונה האם אוכל לקבל מידע כמה זמן אורך הניתוח כמה הוא מסוכן כמה החלמה והאם היא קשה כמה זמן בערך מאושפזים בבית חולים, וכמה זמן עוד בערך החלמה בבית, אני עושה את זה אצל ד"ר סאוטה בבי"ח בלינסון אם תוכלו לתת לי מידע עליו אשמח מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/10/2010שאלות טכניות על ניתוח כולל סיבוכים ומהלך אחרי ניתוח יש להפנות לכירורג. בסה"כ תחלואה מניתוח כריתת האונה בריאה היא נמוכה אך כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתית אונהדנה09/10/2010
שלום, בן זוגי צריך לעבור ניתוח לכריתת אונה , שאלתי איך באה לידי ביטוי העובדה שהוא עם חצי ריאה ? מבחינת תפקוד אחרי היתוח.
יהיה לו קושי גדול יותר ? מבחינת הנשימה/מאמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/10/2010כריתת אונה במידה ושאר אונות (באותה ריאה ובריאה השנייה) אינה בעצמה מורידה ביכולת נשימתית באופן משמעותי. במידה ומדובר בחולה עם מחלה ריאתית כרונית ותפקודי ריאתי לקוי מתחילה , דבר כן יכול להשפיע על תפקודי ריאות ובעיקר על יכולת נשימתית במאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון כבד קרוב ל 20 שנה, עזרהיניב07/10/2010
שלום וערב טוב לכולם,
אני רוצה לשאול כמה שאלות בקשר לאבא שלי שהוא מעשן כבד (מעשן בערך 2 כופסאות סיגריות ביום במשך כ20 שנה בערך) בשבוע האחרון הוא לא הרגיש טוב בהתחלה נסע לרופא כדי לקבל טיפול רפואי הרופאים המליצו לו להשאר שם והוא היה שם יומים, הם בדקו לו את הלב ואת הרעותולא היה שום בעיות עם זה אבל הוא התלונן שיש לו כאבי ראש מאוד כואבים וזה ככה כבר במשך שבוע, אחרי יומים בבית חולים שחררו אותו בחזרה הביתה, אתמול כשאני הייתי בצבא בערב הוא ממש במצב קריטי התחיל לרעוד והיה לו קשה לנשום ולקחו אותו באמבולנס לבית חולים כשהוא מונשם (הוא אמר שהוא לא יחזיק מעמד וימות), והיום שחררו אותו אחרי כמה בדיקות. אני רק גיליתי על זה היום בצהורים כשחזרתי מהצבא הייתי ממש בהלם מהכל. שאלנו כמה חברי משפחה שלנו והם חושבים שהבעייה היא לחץ דם גבוה. ואנחנו לא יודעים מה אפשר לעשות אני מאוד אשמח עם הרופאים המקצועים פה יכלו איך שהוא לעזור או לייעץ מה אפשר לעשות עם זה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עישון כבד קרוב ל 20 שנה, עזרה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/10/2010שלום,
לא ברור על פי הנתונים מה בעייתו של אביך. לדבריך הוא הונשם ולמחרת שוחרר לביתו ? זה לא הגיוני.
אני מציע כי תדבר עם הרופאים שטיפלו בו ותבקש הסבר מה דעתם ומה אבחנותיהם.
במידה והא הפסיק לעשן תתכן תסמונת גמילה מלווה ברעד ותחושה רעה אך זו לא סיבה להנשמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בדיקת אסטמהשירה07/10/2010
לאחר כחודשיים בצבא, שבהם בלילה אני קמה ולא מצליחה לנשום ויוצאת החוצה כל פעם להסדיר את האוויר.
ל2 האחים שלי יש אסטמה, ויש לי נזלת אלרגית ואלרגיה לאבק.
תוצאות הבדיקה הם : תפקוד ריאה בגדר הנורמל
עדוות לתגובתיות יתר של דרכי הנשימה למבחן תגר אף עם מי מלח פיזיולוגיים.
מבחן תגר מטכולין: ירידה משמעותית בערכי FEV1 -35 % לאחר מבחן תגר עם מי מלח 0.9 הניתנים לבדיקה
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון בדיקת אסטמה - תגובה
את חשודה כאסתמטית. מבחן התגר שלך לא ממש ספציפי אך אם את סובלת גם מקוצר נשימה לאחר מאמץ ניתן לבצע תגר מאמץ שהוא ספציפי יותר ובמידה ויהיה חיובי יתן לך את הגושפנקא לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןק07/10/2010
שלום,
אני נוטל פרדניזון כשלושה חודשים (תחילה במינון 40 מ"ג וכרגע 10 מ"ג).
האם תופעות הלוואי יעברו בסיום לקיחת התרופה? (השמנה,שיעור יתר וכו')?
בנוסף,אני סובל רבות מסחרחורות...האם קשור לתרופה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדניזון - תגובה
אם הכוונה להמשיך טיפול בפרדניזון רצוי שתקבל תוספת סידן עם ויטמין D וגם ביפוספונטים ( למשל פוסאלאן) בכדי למנוע הדלדלות עצם (אוסטאופורוזיס)בעקר עם אתה בוגר. השמנה ושיעור משתפרים עם הזמן בעקר אם שומרים על דיאטה ופעילות גופנית (בנוגע להשמנה). סטרואידים ססטמיים יכולים גם, בין היתר, להחיש הופעת קטארקט כך שיש לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרתכםעינבל06/10/2010
שלום,
אבא שלי נמצא בטיפול נמרץ כשבוע וחצי מונשם ומורדם היום נאמר לנו שהוא יצטרך לעששות ניתוח בכדי שהיה לו צינור נשימה לא דרך הפה אלה דרך הצוואר
אני מפחדת איני רוצה שזה יפגע לו במיתרי הקול הוא גם עשה ניתוח בריאה בעקבות סיבוך שנכנס לו אוויר לבית החזה
מה דעתכם.... ואם ניתן לגמול מיזה?
להשתקם ולנשום באופן עצמי עד דכי חזרה להתנהלות חיים רגילה?
תודה רבה עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודה לעזרתכם - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/10/2010שלום,
פתח בקנה הנשימה מבוצע בחולים מונשמים שעל פי התחזית לא אמורים להגמל מהנשמה בפרק הזמן הקרוב. פתח כזה מונע נזק מצינור הנשמה הנותר במקום לזמן ארוך, מאפשר שאיבה טובה יותר של הפרשות, מאפשר לחולה נוחות רבה יותר בעקר אם מפסיקים את חומרי ההרדמה/שינה. לרוב אין סיבוכים משניים מהפעולה עצמה אם היא נעשית בידיים מיומנות ובהמשך בהחלט ניתן להיגמל והפתח נסגר במהירות מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר שבתאי שאלה נוספת.....חשוב
עינבל07/10/2010תודה ד"ר שבתאי שאלה נוספת.....
אמרו לנו היום שאבי הריאות שלא לא מתפקדות בכלל לא טובות גמורות
אני מפחדת מה אפשר לעשות האם אדם יכול חיות הרבה שנים כך?..... או שלהיות לויי במכשיר נשימה כמו הצינור בגרון?.....
האם ניתן לדבר עם הצינור נשימה בגרון?...
אודה מאוד אם תוכל לענות לשאלותיי מודה מראש עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ד"ר שבתאי שאלה נוספת.....חשוב - תגובה
יש קנולות (צינורות) גרוניות מיוחדות המאפשרות דיבור, בעקר אם המטופל אינו מונשם. המפורסמות בינהן על שפ "פסי מויור". תתענינו אצל הרופאים המטפלים. לעיתים יש צורך בהנשמה ממושכת דרך קנולה עד לגמילה, לעיתים יש צורך בקנולה גרונית גם לאחר גמילה מהנשמה, בעקר לשאיבת הפרשות, לעיתים יש צורך בהנשמה לסרוגין (למשל בלילה) ולעיתים יש צורך בהנשמה קבועה, תלוי ברזרבת החולה ובמהלך המחלה.
העקר לא להתייאש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב יש לי שאלה ברשותכם........
עינבל11/10/2010בוקר טוב,
אבי עדיין מורשם ומורדם את הניתוח עדיין לא עשו כי רוצים לייצב אותו והפחמן דו חמצני בגוך כ 67 % .....ברגע שמורידימם לו את הרדמה כמו עכשיו הדופק עלה ל 114 וסיטורציה ל 90
שתן הוא הפסיק לעשות והתחילו לעשות לו דיאליזה הוא אינו סבל מהכליות אלה בגלל המצב.....ונאמר לנו שאם יעשו לו ניתוח הוא עדיין יהיה מורדם כי זה כואב ואינם רוצים שיתמצא בנשימה
אז למה עושים?.....אני כבר אובדת עצות האם אדם יכול לחיות ולחזור לחיים נורמלים כמו שהיה?.....בכנות בבקשה
ואם יש משהו שניתן לעשות כדי שמצבו ישתפר?
תודה עינבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בוקר טוב יש לי שאלה ברשותכם........ - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/10/2010שלום,
נראה כי יש צורך בביצוע פיום הקנה. הפיום יקל על ההנשמה ושאיבת ההפרשות. מעבר לזה המהלך תלוי במחלה היסודית. תמיד יש מקום לתקווה, גם בחולים קשים הנמצאים בטיפול נמרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיאקטטים בבסיס הריאה מצד שמאלנויה06/10/2010
מה זה אומר ברונכיאקטטים בבסיס הריאה מצד שמאל?
הגברת ציור אינטרסטיציאלי בבסיסי הריאות, בעיקר מצד שמאל.
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיאקטטים בבסיס הריאה מצד שמאל - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/10/2010שלום,
הכוונה היא להתרחבות פתולוגית של הסימפונות, לרוב על רקע זהומים קודמים. מדובר לרוב במצב כרוני שעלול להגדיל את הסיכוי לזהומים חוזרים בדרכי הנשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עוברשרי05/10/2010
היי!
אני בת 26 לפני קצת יותר משבועיים התעוררתי משיעול וקושי לנשום , דבר שהתפתח לחום של 38, הלכתי לשרופאה והיא אמרה שזה ברונכיט קשה. לאחר מכן החום גם עלה ל39.. לקחתי אנטיביוטיקה 10 ימים, הינלציה,וסירופ. כעט אני יותר משבועיים אחרי ועדיין משתעלת- שיעול ליחתי וחזק- ובנוסף כנראה בגלל השיעולים אני מרגישה כאילו נסדקה לי צלע וזה ממממממש כואב כל פעם שאני זזה או משתעלת.
עשיתי צילום ריאות אתמול.
שאלתי- האם הגיוני שזה לא עובר?? ולמה?
וגם- כבר שבועיים לא עישנתי אך לפני כן כן- מה מידת הקשר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא עובר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/10/2010שלום,
שיעול לאחר זהום ריאתי יכול להמשך שבועות בעקר אם ברקע גם אסתמה/אלרגיה. ביצעת צילום חזה מה התוצאה? במידה והצילום תקין, החום ירד והליחה התבהרה אזי יש להמתין ולכל היותר לקחת משככחי שיעול קלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
שרי05/10/2010אינני יודעת את התוצאות עדיין- תודה על התגובה.
עוד שאלה- הקשר לעישון- האם חליתי בגלל העישון, האם יש קשר בינהם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד משהו - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/10/2010הי,
עישון מעלה את הסיכון להתפתחות זהומים בדרכי הנשימה מחד ומאידך שכבר מתפתח זהום הוא קשה יותר והסימפםטומים כגון שיעול ממושכים יותר מבלא מעשנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהגיל פלד04/10/2010
שלום רב, שמי גיל ואני בת 19 וחיילת.
אני בריאה בדרך כלל ללא מחלות רקע שקשורות בנשימה, לא מעשנת ופעילה גופנית.
ישנה תופעה שהייתה לי לפני כמה שנים ועכשיו היא חזרה.
יש לי מאין קשיי נשימה אך לא קושי שלא נכנס לי מספיק אוויר אלא קושי שגורם לי בעיקר לאי נוחות.
כלומר אני נושמת דרך האף ואני מרגישה שכאילו אני חייבת נשימה גדולה דרך הפה, אבל אז כשאני לוקחת נשימה מהפה יש מאין תחושת מחנק או יותר נכון כאילו האוויר לא נכנס.
רק לאחר כמה ניסינות שבהם האוויר לא נכנס מהפה יש לקיחה אחת שכביכול "האוויר כן נכנס".
זה חזר בתקופה האחרונה וזה מאוד מטריד אותי ולא נוח, אני כל הזמן צריכה ל"חשוב" ולתכנן את הנשימות שלי כדיי שאני ארגיש מסופקת (שוב, זה יותר הרגשה של נוחות ולא נראה לי שבאמת חסר אוויר)
אני לא יודעת האם זה משהו פסיכוסומטי או שבאמת יש בעיה ואם כן לאן פונים?
אני חיילת כך שכל התהליך עוד יותר מקשה עליי כי הכל זה תורים ארוכים והרבה זמן לחכות.
זה נשמע לך כמו משהו מוכר? מה עליי לעשות? ולמי לפנות?
בתודה מראש, גיל פלד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/10/2010שלום,
על פי התאור באות בחשבון כסיבה לתלונותייך לחץ נפשי ו/או אסתמה כסיבות עקריות.
לצורך איבחון רצוי להגיע לרופא ריאות לבדיקה וראיון, ובשלב ראשון לבצע צילום חזה ותפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי נשימה מטחב בארונותשלי04/10/2010
מה הנזק הנשימתי מרטיבות וטחב בארונות מטבח ?( הטיפול יקח כשלושה חודשים) ביתי בת שמונה אסמתית, וביתי החיילת כל אימת שהיא בחופשה בבית מנוזלת וומתעטשת כל הזמן. יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזקי נשימה מטחב בארונות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/10/2010שלום,
אסתמטיים עלולים לפתח רגישות לעובשים ולכן חשיפה לטחב עשוייה במקרה כזה להחמיר את המחלה. רטיבות בבית גם משפרת את תנאי ההתרבות של קרדית אבק הביית שהוא אלרגן נפוץ נוסף. במידה ולא ניתן לנתק מגע יש לאוורר במקסימום את המטבח יום וליילה ולסגור מעברים מהמטבח ליתר החדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטורקס וצלילהרובי03/10/2010
בן 60, לא מעשן ולא עישנתי אף פעם. הסטוריה של דלקת ראות קשה בגיל 7 שהשאיר כתם בראה השמאלית. עוסק בספורט תחרותי, טריאתלונים, שחיה, צלילה . בכושר מעולה.
לפני כ- 3 חודשים עברתי חבלה בחזה עקב תאונת אופניים בשטח.
זוהו אמפיאמה בצד שמאל, שבר ב- 4 צלעות (7 -10) והמופנאומוטורקס. בוצע ניקוז יומיים אחרי התאונה ובעקבות הרעה בוצע שבועיים אחר כך דקורטיזציה (טורסקופית) של הראה וניקוי של חלל פלאורלי. הניתוח היה תקין ומיד חזרתי לפעילות מתונה ואחר כך למתגברת.
כיום חזרתי לפעילות רגילה (שחיה מאומצת, ריצה וכד') ומזהה מגבלות של נשימה עם השתפרות.
השאלה שלי היא בנושא צלילה. נאמר לי במח' ניתוחי חזה בה עברתי את הניתוח כי הצלילה אסורה עלי עד כשלושה חודשים אחרי הניתוח.
האם מותר לי לצלול אחרי שלושה חודשים או שיש בדיקות שעלי לעבור לבטל את החשש לבעיה?
אני צולל מיומן Dive Master (מעל 1000 צלילות) ומאד רוצה להמשיך גם בתחביב זה מבלי לסכן את עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המטורקס וצלילה
ד''ר שבתאי ורסנו03/10/2010שלום,
מכוון שהפנוימוטורקס וסיבוכיו היו לאחר חבלה וגם עברת לאחריה ניתוח , נראה לי כי הסיכוי לפנוימוטורקס חוזר בחלוף 3 חודשים הוא קטן. לעומת זאת בשל ניתוח הדקורטיקציה מומלץ לבצע עוד 3 חודשים תפקוד ריאה מלא כולל קיבולות הריאה בכדי לוודא שלא חלה הקטנה בקיבולות הריאה כתוצאה מהאירועים הנ"ל. בכל מקרה לאחר הבדיקות רצוי שתבדק גם על ידי רופא צלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רובי03/10/2010תודה על התשובה המהירה והמקצועית. מאד מעודד מהתוכן וההמלצות.
כן ירבו פורומים מקצועיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)