מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה ורכיבה על אופנייםיוסף שטיין29/10/2009
שלום
אני רוצה להתחיל לרכב על אופניים באופן קבוע כחלק מפעילות הכושר הגופני שלי
אני בן 43 משתמש בד"כ בבודיקורט בתקופות המעבר . כשאינני נוטל בודיקורט קורה שלפעמים אני נזקק למשאף ונטולין ( בתכיפות של פעם בשבועיים בערך)
האם רכיבה על אופניים מומלצת ?
מהם תרגילי הכושר הגופני המומלצים לסובלים מאסטמה ( מעבר לשחיה )
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה ורכיבה על אופניים
ד''ר שבתאי ורסנו01/11/2009שלום,
לאסתמטיים מאוזנים מומלץ להתאמן ולשמור על כושר כמו לכל אחד. הכל בגבול הסביר ולפי היכולת. רבע שעה לפני מאמץ מומלץ לשאוף ונטולין או בריקלין. אימון באופניי לרוב קשה יותר לאסתמטיים אך במידה והמחלה מאוזנת אין הוראת נגד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וחיסון נגד שפעת חזיריםליאת29/10/2009
בני בן השנתיים וחצי סובל מאסטמה עם אפיזודה אחת לכחודשיים. הוא מקבל טיפול מונע בונטולין ובפלוטיד - פעם ביום. היום בבוקר קיבל את המנה הראשונה של החיסון נגד שפעת החזירים. האם אני צריכה לחשוש לתופעות הלוואי באם יופיעו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה וחיסון נגד שפעת חזירים
לא אמורות להופיע תופעות חריגות מעבר לתגובות השכיחות בחיסוני שפעת כגון כאב מקומי, חום מקומי או כללי. יחד עם זאת כל תופעה חריגה אחרת צריכה לבוא לידיעת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאיריס28/10/2009
האם יכול לקרות מצב שבעקבות אנפיזמה ראתית קשה תופיע צרידות אני זמרת מאובחנת כחולה קשה באנפיזמה ומזה 4 חודשים תוך כדי שאני שרה שיר שני שלישי מופיעה צרידות מוזרה בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איריס
יונתן29/10/2009שלום רציתי לשאול עים הית מעשנת
ממה קיבלת את האמפזימה וכמובן מה טווח הגיל שלך
העים זה יכול לבוא בגיל צעיר כמו כן מה מהלך החיים שלך עים מחלה זו ומה הסימפטומים הודה לך על תשובתך המהירה
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוהנתן
איריס29/10/2009אני בת 47 עישנתי 4 קופסאות ביום וכיום 2 ביום לצערי איני יכולה להפסיק המחלה התגלתה עקב תאונה שעשיתי בוצע סיטי חזה לפני 6 שנים יש לי ציסטות מפושטות בריאות רופא הריאות לא הסכים לטפל בי מאחר ולא הפסקתי לעשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונתן לאיריס
יונתן29/10/2009שלום ותודה על תשובתך המהירה
אני מבין את התיסכול שלך אבל בתור אחד שעישן הרבה והפסיק אין דבר העומד לבפני הרצון
את צריכה להבין שאת חייבת להפסיק לעשן מכיבן שאחרת תמותי חס בשלום
הבל זה ה יה מעישון אני חושב שאת חייבת את זה לעצמך ולילדים שלך כי את צעירה סך הכול בת 47 תחשבי על זה
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אמפיזמה וצרידות
אין קשר בין שתי המחלות אבל כן יש גורם משותף והוא עישון סיגריות. עישון כרוני עלול לגרום לאמפיזמה (הרס בועיות הריאה) וגם לגרום לשינויים במיתרי הקול שמתעבים ולעיתים גם לגידולים סרטניים של מיתרי הקול הגורמים צרידות. עלייך להיבדק על ידי רופא א.א.ג ובמקביל לעשות כל מאמץ להגמל מעישון. האגודה למלחמה בסרטן וגם קופות החולךים מקיימות סדנאות גמילה. התענייני בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל מתפתח copdיונתן28/10/2009
שלום ברצוני לדעת באזה גיל מתחיל סימפתומים לcopd והעים יש סיכוי מוגבר של חולי אסטמה ללקות ב copd
כמו כן ביצעתי בדיקת תיגר מטוכולין בריכוז של 8 mg וניצפתה תגובה קלה ותגובה תובה לוונטולין
כמו כן ספרירומטריה 107 במנוחה העים יש ממה לדאוג מ copd הוא שעדיין לא הגיע זמני אני בן 26 בעל עודף משקל ועובד כ מכונאי רכב בעברי מעשן כ5 סיגריות ליום וסובל מבעיית נשימה כ 8 חודשים לערך מטופל בכביעות אצל רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באיזה גיל מתפתח copd
הופעת סימפטומים הקשורה ל COPD במעשנים מתחילה סביב גיל 40 עם שונות מאדם לאדם.
עישון באסתמה עלול לגרום להתדרדרות במחלה עד כדי הפיכתה ל COPD. אסתמטים רגישים יותר לנזק הנגרם מעישון. הפסק לעשן היום !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהיונתן27/10/2009
העים כול מי שסובל מאסטמה יכול בהמשך לפתח copd הוא מחלות ריאה כגון נפחת הוא סרטן הריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/10/2009חולה אסתמה יכול לפתח גם COPD (כאלה שתי מחלות ריאה כרוניות שונות). לגבי סרטן ריאה - יש למחלה גורמי סיכון משלה (בעיקר עישון כבד ברקע) אך התפתחותה אינם קשורים באופן ישיר לאסתמה או COPD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהעדי26/10/2009
שלום רב, שמי עדי ואני בן 26
בחודשיים האחרונים אני סובל מקשיי נשימה.
רוב ההתקפים מגיעים בשעות הערב ובשעות הבוקר (מיד אחרי התעוררות). במהלך היום קיימת הרגשה לא נעימה בחזה ומדי פעם גם קשיי נשימה בעיקר במעברים (בין בית לרכב, למשרד, לחוץ).
מרגיש תחושה מאוד לא נעימה בעת שאיפת אוויר קר (מזגן) או בכלל בעת חשיפה לקור.
מיד עם ההתקפים מרגיש צורך לפהק הרבה. מלווה לעיתים בדקירות בגב ובחזה.
תדירות כ4 או 5 ביום. ללא צפצופים או חרחורים.
עקב היסטוריה של אסטמה טופלתי בונטולין (שכמעט ואינו מקל) ובבודיקורט במשך חודש וחצי ולאחר מכן גם בתרופות נגד אלרגיה (כולל קורטיזון).
בעת האחרונה הרגשת קור משונה בדרכי האוויר (החל מהגרון).
האם תוכל לשער ממה הדבר נובע?
תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
יונתן27/10/2009מציע שתעשה בדיקת תיגר מטוכולין
ואז תידע העים אתה אסטמתי מותר לציין שאני לא רופא אני גם חולה אסטמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/10/2009תחושת קשיי הנשימה או תחושות אחרות מתחום רספיראטורי לא תמיד קשורים לאסתמה גם אם ידוע על אסתמה כרונית. ממליץ לבצע תפקודי ריאות ולהגיע לרופא ריאות לצורך בדיקה כדי לברר שמקור לקשיי הנשימה הוא קשור לאסתמה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמה ריאתיתורד-לי פימיאנ25/10/2009
שלום,
אבי בן 55.9 שנה , הוא מעשן כרוני ולאחרונה הופנה אל בדיקת סי.טי בעקבות שיעול חריף שהחל לסבול ממנו.
לאחר בדיקת C.T שנערכה בבית חולים לניאדו נתגלה כי יש לו אמפיזמה ריאתית.
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה:
סיבת הבדיקה: שיעול ללא חום. לשלול SOL.
הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
בוצעה סריקה רגילה וסריקה בחתכים דקים.
מבוא בית החזה תקין.
הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים.
סימני איוורור יתר דו"צ.
שינויים ציסטיים נרחבים דו"צ, חמורים יותר ב- RUL, עם ועדינים מאוד באונות התחתונות, מתאימים לאמפיזמה.
שינויים אינטרסטיציאליים עדינים בבסיסי הריאות.
פסים פיברוטיים בלינגולה וב- RML.
לא נצפה ממצא פרנכימטי פוקלי.
אין עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הלירית או אקסילרית. לציין קשריות זעירות במיצר, במיבנה תקין.
מדורי הלב וכלי הדם הגדולים בגד הנורמה.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
אדרנלים בממדים תקינים.
לציין אבן זעירה בגביע עליון מימין.
בחלונות עצם: המבנה הגרמי שמור.
לסיכום: ממצאים המתאימים לאמפיזמה ריאתית, כמתאור. יתר הממצאים כמתואר לעיל.
תוכל לומר לנו בשפה לא רפואית כלומר יותר פשוטה מה הממצאים אומרים?
האם המצב שלו הוא ממש קשה?
מה הטיפול?
האם נדרש ניתוח?
אני מצטערת על כל השאלות אבל אנחנו חייבים לדעת מה המצב כדי להתחיל לנקוט באמצעים המתאימים אבא הוא כל עולמנו!
תודה רבה רבה!
ורד-לי פימיאנטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפיזמה ריאתית
ד''ר שבתאי ורסנו25/10/2009שלום,
אמפיזמה ריאתית או בעברית נפחת הריאות היא מחלה הנגרמת בשל הרס בועיות הריאה, לרוב על ידי עישון ממושך.
על אביך להשלים את הערכת מצבו על ידי בדיקת תפקוד ריאה מורחב כולל קיבולות , כוש הדיפוזייה ובדיקת ריווי חמצן במנוחה ומאמץ. מאליו ברור שהוא חייב להפסיק ולעשן. יתר הטיפול לפי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה דומה בישראלאנה25/10/2009
שלום
לאמא שלי אסתמה עם ברונכיטיס כרונית במהלך כל חייה
בארץ מוצא אוקראינה היא השתמשה בDITEK תרופה תוצרת גרמניה שמכיל FENOTEROLA GIDROBROMID וDINATRIA HROMOGLIKAT
המשפריץ שנתנו לה לא מכיל אותו דבר וגם לא עוזר לה.
האם ישנן תרופות בישראל עם אותם המרכיבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופה דומה בישראל
איני מכיר את כל המרכיבים שציינת אך ונטולין או בריקלין דומים לפנוטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו שמוש ארוך לסימבורקטיובל25/10/2009
O.K אז הבנתי מכל הרופאים ששאיפה של סיבורקט זה לחלל ואין משמעות לסטרוידים - אבל בכל זאת ראיתי כתבות - שאומרות לאורך זמן הריאות "מתרגלות" ואז במידה ומפסיקים יהיו התקפים חמורים יותר . האם זה נכון? -אני משתמש כשנה ברצף אני מתכון (לפי המלצת רופא) להוסיף לסימבורקט (משתשמש בסימבורקט 160 פעמים ביום) סינגולר - האם ניתן יהיה להפסיק אותה באופן עצמי לאחר כ-שבועים או שלש (במידה ויהיו תופעות לואי כמו שמצוין באיגוד האמריקאי )
מהו שמוש ארוך לסימבורקט
אין התרגלות לסימביקורט. משך הטיפול והמינון תלוי בתגובה ובחומרת המחלה. חולים רבים זקוקים לטיפול זה לכל חייהם. סינגוליר פחות יעיל אך אם תרגיש בטוב, ורק בתאום עם רופאך, תוכל להקטין מינון או אף לנסות להפסיק אחד מהטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!תומר24/10/2009
אני בן 22, מעשן הרבה, יש לי כאבים חזקים בחזה, קשיי נשימה, וכאבים גם בצד שמאל של הגב, מעולם לא היה לי את זה לפני ואני מאוד חושש..יש סיכוי שיש לי בצקת ריאות כבר בגיל כזה מוקדם? אם כן, מה הם דרכי הטיפול לאדם בגילי?
שאלה דחופה!
התלונות שלך אינן ספציפיות לבעייה מסויימת ולכן עלייך להבדק על ידי רופא ובמידת המצורך לעבור ברור שאולי יכלול צילום חזה ותפקודי ריאה. אני מקווה שאינך ממשיך לעשן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה או...שולמית24/10/2009
כבר שנתיים שאני סובלת מחוסר אויר מעין הרגשה שאויר כלוא בגרון כאילו משהו חוסם וחונק בגרון בנוסף יש לי שיעול .עשיתי 5 פעמים באיכילוב תפקודי ריאות שכולם יצאו תקינים ולא הראו שום רגישות.בדיקת מטכולין בריכוז השישי יצא 17.8% הרופא בבית חולים פיענח בדיקה זו כתקינה וללא רגישות ושאין עדות לחסימה כלל.בדיקות אלרגיה תקין כולל רסט תקין.קרדיולוג הכל תקין.בלוטת התריס תקין.ממה כל ההרגשה הזו קורה?אני אובדת עיצות ,מוגבלת בגלל זה מאוד ולא מוצאת את הפיתרון.יש לציין שאף אוזן גרון אמר שיש בגרון מעין אדום מהחזר וישטי לדעתו צורכת אומפרדקס,וגם איבחן אלרגיה באף כי כל הזמן יש לי תחושה באף סתום צורכת אריוס וספריי בעת הצורך.אובדת עיצות אנא עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שיש לך נזילה אחרית מהאף
יונתן24/10/2009יכול להיות שיש לך נזילה אחורית מהאף זה בדיוק הסימפתומים שיש לי גם תבקשי מהרופא תרסיס לאף שמבטל אלרגיה אני משתמש קרונז לאף זה מציל אותי
יונתן תשאירי מייל נעביר חוויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסתמה או...
לעיתים הדרך לאיבחון קוצר נשימה ושיעול היא ארוכה.
במידה ולא נמצאה סיבה ברורה לתלונותייך על ידי רופא ריאות אחד פני לחוות דעת שנייה עם כל הצילומים והמסמכים. העניין מסובך מדי (כאשר הבדיקות לכאורה תקינות) בכדי לברר זאת בהתכתבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Shadows on the lungsאנה23/10/2009
Hi,
I have not got the Hebrew fonts- sorry ! You can answer in Ivrit.
My father is 80 year old, has been smoking for a long time and quit 6 years ago, now has some upper back pains (on the right) for 4 months.
He did not go to the doctor as he previously had some arthritic pains and thought it could be related.
He had an X-ray a couple of weeks ago and they found some shadows on the lungs. He then was referred for the CT scan and the lungs function test.
He had the CT yesterday, got the tape, the description will follow in 2 weeks time. There seems to be a long wait for the lungs function test.
Can he go back to the doctor only with the tape or he needs the description ? Is the lungs function test necessary for the diagnosis ?
How urgent is it – we are all obvioulsy concerned about the possibility of the tumour.
Could you please recommend a Russian speaking pulmonologist in the Gush Dan area - my father is in Kupat Holim Klalit, lives in Petah Tiqwa and his Ivrit is not that great.
Thanks a lot in advance.
Shadows on the lungs
רופא ריאות יכול להתרשם מצילומי ה CT גם ללא פענוח רישמי (שיגיע מאוחר יותר כאמור).
תפקודי ריאה אינם דרושים לשם ברור הכאבים אלא להערכה ריאתית תפקודית במעשן כבד לשעבר.
אין צורך בהכרח ברופא דובר רוסית אם בני המשפחה יכולים לתרגם. רופא ריאות דובר רוסית למשל ד"ר גובר אלכסנדר הגר בכפר סבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה copdיונתן23/10/2009
שלום
רציתי לדעת מה הסיפטומים לcopd ו
מה דרכי האבחנה
ומה הסיכונים ללקות במחלה הנ"ל
בתודה מראש יונתן
מזה copd
COPD הן ראשי תבות למילים הלועזיות המתאימות למחלת ריאות חסימתית כרונית. הסיבה העקרית היא עישון טבק. סיבוןת נוספות הן חשיפות מקצועיות לאבק אורגני ולא אורגני/כימיקלים/עשן.
הסימפטומים הם שיעול ליחתי ובהדרגה קוצר נשימה מתקדם. האיבחון על פי תפקודי ריאה. לצורך התפתחות המחלה יש צורך גם בחשיפה מתאימה וכנראה גם רקע גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לנודלים פליאורליים בריאהשוורץ בן-ציון22/10/2009
לד"ר ורסנו שלום!
בצילום רנטגן נמצא חשד לנודלים סוב- פליאורליים של12 מ"מ בריאה הימנית. והומלץ על בדיקת סי.טי.
שתי שאלות:
1. מהם נודלים סוב-פליאורליים?
2. מה עדיף- סי.טי. או אם.אר. אי.?
בתודה על תשובתך,
בן-ציון שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד לנודלים פליאורליים בריאה
נודולים תת פלוירליים יכולים להיות ממצא מקרי ללא עדות למחלה ועלולים לנבוע גם ממחלות דלקתיות שונות כולל ראומטיות או גידוליות. CT עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקה רדיולוגית של החזהלירן22/10/2009
שלום רב,
הילד שלי תינוק בן 5 חודשים סובל זה חודש ושבוע משיעול וחרחורים וליכה מרובה
הוא מטופל עם אנלציות ונטולין ובודיקורט שלוש פעמים ביום.
הוא עשה צילום ריאות ואשמח לקבל חוות דעת.
הסיבה לביצוע הבדיקה- מחלה וירלית
הצללה פסית באונה העלינה מצד ימין עם רושם של איבוד נפח של הריאה ומשיכה של השער כלפי
מעלה, יתכן הצללה אלוויאולרית עם מרכיב אלקטטי.
פרט לכך, צל הלב תקין, ללא סימני גודש.
תודה לירן
ממצאי בדיקה רדיולוגית של החזה
איני מטפל בתינוקות. הממצא בכל זאת כנראה נובע מסתימה של סימפון בשל פקק ליחה ואולי דלקת נילווית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)