פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אוגר סיברי
    אסי
    05/10/2009

שלום לכולם הבאתי לפני שבוע לחדרי אוגר סיבירי
    רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לי להתקפים יותר מן הרגיל והאם זה יכול לגרום לי לסכנה ממשית???

(אני חולה אסטמה מן הסתם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוגר סיברי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לדגים הינו דבר פרטני

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    יונתן
    05/10/2009

שלום
    שמי יונתן בן 26 סובל מאסטמה כניראה על רקע אלרגי בוצע תבחיני עור חיוביים
    כמו כן בוצע תיגר מטוכולין 8 אחוז וימצא חיובי
    לדברי רופא הריאות מדובר באסטמה קלה מטופל בסורוטיד דיסקוס 500\50 mg סובל מליחות ללא סיבה מיוחדת כניאה מהראות כ 4 חודשים הליכות לא עוברות העים יתכן שבאסטמה מאוזנת קימים לחות ללא סוף עים זה הגיוני העים יכול להיות ו מדובר ב copd כי שמעתי שיש ליחות בלי סוף למי שלוקה ב copd העים האבחנה של האסטמה לא נכונה ושמע מדובר ב copd ועים יש ברפואה המודרנית פיתרון לבעית הליחות ועים קיים בירור להבחנה העים מדובר בליחות כתוצאה מנזילה אחורית מהאף הוא כתוצאה מ מערכת העיכול הוא מהראות בתודה יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• מטופל גם ב סינגולייר

יונתן
    05/10/2009

מטופל גם בסינגולייר וטלפסט כחודש וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרידות

יונתן
    06/10/2009

סובל גם מצרידות בלתי פוסקת ורק לאחר ניקוז הכיך מחלל הפה הצרידות עוברת וחוזרת לאחר כמה דקות והכול חוזר חלילה
    כמו כן אני עובד כ מכונאי רכב
    ולפני שנה וחצי עבדתי בחברה שעסקה בחפירת הקישון שם עבדתי כ שבוע וממש נגתי פיזית בבוצה מתחתית הנמל העים יכול להיות שיש לי גידול בגרון כתוצאה מזה
    בתודה מראש יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

שיעול והפרשות כיח הינם גם תסמינים אופייניים לאסתמה . COPD נדיר בגיל צעיר. בנוסף לאסתמה יש סיבות רבות להפרשות מדרכי אויר עליונות (קודם כל מדרכי אויר עליונות - בשל נזלת כרונית ורפלוקס מדרכי עיכול עליונות). בגלל מספר רב של אפשרויות שיכולות להסביר תסמינים האלה יש לפנות לרופא המשפחה וגם להתעיץ עם הרופא הריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בנשימות עמוקות
    דנה
    04/10/2009

שלום רב, לפני כחצי שנה אובחן אצלי גוש בריאה השמאלית בגודל 1 ס"מ, נעשו בדיקות וניקור והוחלט כי לא מדובר בגוש סרטני ואין צורך בהוצאה ואני נמצאת במעקב.
    ביומיים האחרונים אני מרגישה דקירות חזקות מידי פעם כאשר אני נושמת עמוק מעט מעל האיזור בו נעשה הניקור.
    האם יש קשר? האם הדבר מחייב בדיקה מעבר למעקב הרגיל (כל שלושה חודשים)?

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בנשימות עמוקות

הוספת תגובה

• היי דנה

יונתן
    06/10/2009

שלום רציתי לשאול עים לפני הניקור בעת נשיפה עמוקה הרגשת כאבים עקצוץ ואיך גילו את הגוש כי אני מרגיש בערך אתו הדבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילו אותו במקרה

דנה
    06/10/2009

בצילום רנטגן של הריאות, ולא זכור לי שהרגשתי משהו כזה קודם, זה פשוט מזכיר את הכאבים שהיו לי אחרי הניקור למרות זאת שהם היו פחות ממוקדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

קרוב לודאי אין קשר בין הכאבים האלה לבין ממצא שעבר בירור קודם אך באופן שגרתי יש לחזור לצילום חזה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה לייפת ראתית
    יונתן
    04/10/2009

שלום רציתי לשאול מזה לייפת ראתית
    מה הסמפטומים שלה
    ומה דרכי האבחנה
    יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    מזה לייפת ראתית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

לייפת או באנגלית IDIOPATHIC PULMONARY FIBROSIS היא מחלה ריאתית מסיבה לא ידועה שבמהלכה רקמה ריאתית תקינה הופכת לרקמה פיברוטית (צלקתית). תסמינים של מחלה אינם טיפוסיים והם שיעול יבש וקשיי הנשימה . מחלה מתקדמת באיטיות אך אין טיפול יעיל נכון להיום. מחלה שדרך כלל פוגעת באנשים אחרי גיל 60 , אין קשר ברור לרקע של עישון.
    איבחון הינו מורכב וברוב המקרים מצריך בנוסף לבדיקה גופנית, בדיקות עזר (תפקודי ריאות , CT חזה ואחרות) דורש גם ביופסית ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    אלון
    03/10/2009

שלום רב,
    אני בן 25. בריא לרוב.
    מזה כשנה וחצי אני לא נושם רגיל. זה התחיל בתקופה מאד לחוצה עבורי, בה לחלוטין לא נשמתי היטב והיו לי כאבי חזה חזקים. עברתי בירורים לבביים (א.ק.ג, אקו-לב), וצילומי חזה, והכל נמצא תקין.
    התקופה הלחוצה עברה, אולם ממשיכה הבעיה בנשימה. אני לא מצליח לנשום כמו שצריך מהאף בכלל (אובחנה סטיית מחיצה קלה, אולם לפי הרופא זו לא הסיבה), ובשכיבה על הגב גם הנשימה מהפה לא סדירה ומועילה. ככלל, פעמים רבות אני צריך להתאמץ ולעיתים לזוז בחוסר נוחות כדי למלא את הריאות. הדבר אף גורם לעייפות ולפיהוקים רבים.
    יצוין שכאבי החזה (כאבים נקודתיים לרוב, בצידו השמאלי של החזה) נמשכים, ובנוסף, כמעט באופן קבוע הצד השמאלי של הצוואר והגב העליון תפוסים בדרגה זו או אחרת.

איני יודע אם זה קשור לריאות ולדרכי הנשימה או לאו, או למי לפנות.
    אשמח לנסות להבין במה מדובר. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

תסמינים האלה אינם טיפוסיים לדבר. בשלב הראשוני יש להתיעץ עם רופא קרדיולוג וגם לבצע תפקודי ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה לחץ דם ראתי
    יונתן
    02/10/2009

שלום רציתי לשאול מזה לחץ דם ראתי ומה הסחמטומים
    וכיצד מאבחנים זאת

לקביעת תור
    סגירה
    מזה לחץ דם ראתי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

יתר לחץ דם ריאתי הינה עליה בלחץ ריאתי מעבר לנרמה בעורקי הריאות. תופעה יכולה לקרות עקב מספר גדול של מחלות שונות (של לב, ריאות ואחרות). איבחון הראשוני של הפטולוגיה נעשה בזמן אקו לב , ובהמשך יש צורך בבדיקות נוספות כדי לגלות סיבה לעליה בלחץ בעורקי הריאות. תסמינים של יתר לחץ דם ריאתי אינם ספציפיים: בדרך כלל זה קשיי הנשימה במאמץ, תחושת לחץ בחזה, לפעמים סחרחורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת התפתחות דלקת סימפונות
    פרץ
    02/10/2009

איך אדם עם אסתמה יכול למנוע התפתחות ברונכיט כשהוא מצונן?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/10/2009

אין פטרונות אוניברסליים למניעת זיהומי דרכי אויר . דרכים יעילות בדרך כלל הם חיסונים (לשפעת עונתית, פנאומובקס נגד פנאומוקוקוס), וחיזוק של מערכת החיסון ע"י דיאטה מאוזנת, שתייה מרובה ומניעת גורמים מזיקים (כגון, עישון או שתיית אלקוהול מופרזת). כדאי להמנע ממגע ישיר עם אנשים חולים בתסמיני דמוי צינון או מחלת חום ושיעול.
    בזמן שבן אדם כבר מצונן, יש לקחת טיפול סימפטומטי נגד צינון וגם לקיחת אמצעים לחיזוק מערכת החיסון אך דבר לא מבטיח הגנה מוחלטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה
    עמרי
    01/10/2009

אני בן 30, לא מעשן ובאופן כללי בריא.

לפני 3 חודשים היה לי שפעת, ואחרי זה שיעול במשך חודשיים.

אחרי שהשיעול נעלם, הופיעה לי בעייה חדשה שדי קשה לי להגדיר: צורך לקחת נשימות עמוקות והרגשה לאורך כל היום שהנשימה כבדה. הלכתי לרופא ריאות, עשיתי בדיקת תפקודי ריאות שיצאה תקינה, צילום חזה תקין, וגם בדיקת מאמץ שהתוצאה היחידה שלה הייתה סינוס טכיקרדיה.

הרופא טוען שהכל בסדר עם הריאות ומדובר בלחץ נפשי. האם באמת מדובר בלחץ נפשי או שיש מקום לבירור נוסף?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/10/2009

במידה ויועץ ריאות לא גילה פטולוגיה, מאוד יכול להיות שאין פטולוגיה גופנית אך פונציונאלית ("נפשית"). בגיל צעיר רשימת פטולוגיות ריאתיות היא די מצומצמת. במידה וממצאים נשימתיים אינם ברורים - לפעמים משלימים בירור כדי לשלול אסתמה (ע"י בדיקות תגר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות עם השלכות
    רחלי
    30/09/2009

אני לפני כשנתיים התקררתי קיבלתי אנטיביוטיקה ומקייח.מצבי הידרדר ומאז אושפזתי פעמיים בטיפול נמרץ. בהתחלה אבחנו אותי כאסמטתית (אף פעם בחיי לא סבלתי מאסטמה/קשיי נשימה) כשהגעתי לבי"ח בפעם הראשונה נתנו לי פרדניזון ולאחר שבוע שיחררו אותי, הרגשתי מאוד טוב עם הפרדניזון והפסקתי לקחת אותו לאחר חודש, חודשיים מאוחר יותר שוב לא הרגשתי טוב וזה עם טיפול קבוע במשאף סרטייד התאשפזתי והפעם עםדלקת ריאות - לא ידעו איך לאבחן את המחלה שלי עד שקבעו שיש לי פנאמוניה אאזנופילית. כבר שנה לאחר האישפוז השני עדיין עם פרדניזון כיום על 4 מ"ג (התחלתי ב-60 מ"ג) השאלה שלי היא, אני מאוד מתעייפת כשאני עולה במדרגות או הולכת כמה מטרים לא מצליחה אפילו לסדר את הבית שלי. עפ"י צילום אחרון אין דלקת, ענפי הריאות נפוחים מעט, תפקודי ריאה לא כ"כ תקינים בדיקות דם טובות חוץ מהאזנופילים שהם קצת גבוהים. (אלף ומשהו..) למה אני מתעייפת? ממה זה נובע? ממש מתוסכלת!!! תעזור לי בבקשה.
    חשוב לציין שנטלתי סיגולייר וזה עשה לי רע ולא הרגשתי טוב, כיום אני לוקחת סרטייד+ QVAR+ אנטיביוטיקה(מוקסיפן פורטה500מ"ג 3 פעמים ביום) שמצליחה להחזיק אותי ופחות משתעלת ופחות ציפצופים.
    אני משתעלת מעל לשנתיים עם המון ליחה מוגלתית והמון ציפצופים.
    מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות עם השלכות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/10/2009

ישנה מחלה ריאתית עם מרכיב אלרגי ברור (מזה רמת אאוזינופילים גבוהה בדם). קיימות מספר אפשרויות : כגון אסתמה, פנאומוניה אוזינופילית כרונית, מחלה ריאתית בעקבות פאראזיטים ועוד מספר דברים. בגלל חשיבות רבה של פרטים קטנים (מתוך בדיקה גופנית ובדיקות עזר) לצורך אבחנה, ממליץ להגיע לרופא ריאות (במידה ולא התיעצת קודם). במקרים בהם אבחנה עדיין לא ברורה עם בדיקות לא פולשניות, יש מקום לביופסיה ריאתית (במידה וקיימת פטולוגיה בצילום חזה או בCT חזה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בעור
    דני
    30/09/2009

בעת קוצר נשימה או לחץ יוצאים לי בגוף נפיחויות בעור מגרדות מאוד המתחילות כעקיצת יתוש וגודלות בהמשך.אבקש לדעת האם מדובר במחלת ריאה כגון אמפיזמה ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בעור

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/10/2009

רושם הוא שמדובר בפריחה ,יכול להיות ממקור אלרגי. דבר אינו ביטוי של אמפיזמה. מומלץ להגיע לרופא עור בזמן שפריחה קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    יונתן
    29/09/2009

שלום שמי וינתן בן 26 סובל כ 7 חודשים מאסטמה כניראה על רקע אלרגי
    לאחר בירור תיגר מטוכולין בריכוז של 8 אחוז נימצא חיובי
    מטופל בסרוטיד 500\50 סינגולייר 10mg כמו כן באת התקף שתי שאיפות מסימבוקרט
    לאחרונה בזמן ניפוח מלא של הראות מרגיש מעין עיקצוץ \לחץ בעיקר בריאה שמלית. לאחר שימוש במרחיבי סימפונות התחושה הנ"ל נעלמת ומופיעה לאחר מי"ס שעות שוב שאלתי היא מה יכול להיות סמפטום זה
    כמו כן רציתי לשאול מזה המונך ניפוח יתר של הראות
    בברכת חג שמח וגמר חתימה טובה יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• עוד שאלה יונתן

יונתן
    29/09/2009

כמו כן סובל מאלרגיה לקרדית האבק עץ זית ותיקנים ולפני 4 חודשים היתחילה נזילה אחורית מהאף לכיון קנה הנשימה ועים אני לא מנקז כיך זה אני מתחיל להיחנק וכשאני מוציא את הכיך אני מרגיש יותר טוב ואני לא צריך משאפים הוא תחשירים ועים אני לא מנקז את הכיך מיד מתחיל לי התקף מה ניתן לעשות בעינין הנזילה האחורית מטופל כבר בפליקסטינוז אך לא עוזר במידה רבה לאחרונה עברתי דירה ומרגיש קצת יותר טוב אך לא באופן מוחלט בתודה יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה יונתן

יונתן
    29/09/2009

לפי הארכתך כמה חולים כיום בארץ באסטמה (המבוגרים שבינינו ) וכמה אחוז מחלימים מהסטמה וכמה מתים ובערך איזה גילאים מתים כתוצאה מאסטמה

ועים אנכנו בקבוצת סיכון למוות כתוצאה מאסטמה ושפעת חזרים בברכת חתימה טובה וחג שמח יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/09/2009

אסתמה הינה מחלה כרונית. במידה ואבחנה נכונה, לא ניתן להבריא מהמחלה אך בעזרת הטיפול (או לפעמים בלעדיו) ניתן להרגיש טוב מאוד. הערכה הגסה שיש כ7-8% מאוכלסית ישראל שהם חולי אסתמה, תמותה מהמחלה היא נמוכה מאוד ואין הבדל בין הגילאים השונים. לא נעשו בארץ מחקרים אפידמיולוגיים בנושא ועקב כך לא ניתן לתת תשובה מדויקת.
    אסתמה כמו שאר מחלות ריאה כרוניות היא גורם סיכון לזיהומים בדרכי אויר, נגיפיים בינהם. דבר תלוי בחומרת האסתמה, כמה שאסתמה קשה יותר, דרגת הסיכון עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/09/2009

לנזלת אלרגית ישנן תרופות רבות. סינגולייר שהיא תרופה לאסתמה, משפיע גם על נזלת אלרגית. בנוגע לטיפול בנזלת אלרגית ממליץ לפנות לאלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/09/2009

תסמינים מבחינת תחושות יכולים להיות שונים אצל חולה אסתמה, אין משמעות מיוחדת לתחושה שצויינה כאן אך יש להתיעץ עם רופא ריאות שהחליט על הטיפול. שילוב של סרטייד וסימביקורט (שניהם משאפים משולבים) אינה קומבינציה שגרתית.
    ניפוח יתר הינו מושג פיזיולוגי המציין נפח אויר עודף בריאות (זה קורה גם בCOPD ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה איזור בארץ מתאים לחולי אסתמה?
    אסף
    29/09/2009

שלום!
    יש לי שלושה ילדים שחיים על ונטולין ובודיקורט כל הזמן, ודי נמאס לי מכל החומרים הללו!
    התחלנו טיפול מונע וגם זה לא ממש מועיל.
    אנחנו חושבים היום על מעבר דירה לאיזור שהאוויר מתאים יותר לחולי אסתמה (היום גרים בפ"ת)
    א- איזה סוג של איזור מתאים? (יבש, לח, צפון, דרום וכו')
    ב- האם איזור ים המלח (עין גדי) מתאים?

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/09/2009

אין אקלים אוניברסאלי לכל חולי האסתמה, דבר הינו אישי. לרוב חולי אסתמה פחות טוב להיות בסביבה של לחות גבוה, ויותר טוב באיזורים יבשים. בגלל שלרוב חולי אסתמה יש טריגרים אלרגיים, ריבוי צמחייה או חיות בית אינו דבר מועיל.
    בסך הכל אקלים הטוב ביותר לחולה אסתמה ספציפי לומדים דרך הנסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    27/09/2009

שלום!
    אני בת 29, אחרי חשד ל DVT תחת טיפול הורמונלי(כל הסימנים היו:רגל נפוחה וכואבת,D DIMER גבוה, רק הדופלר יצא תקין)
    מיקרואמבוליות ריאתיות
    TIA חולף
    ממצא של PFO דלף בין העליות מימין לשמאל.
    תחת טיפול בקומדין, כרגע מאוד לא מאוזנת התחילו לי היום שוב קלקסן.
    מזה 3 חודשים שיש לי קשיי נשימה, הפעולות הכי שגרתיות כמו אכילה, עליית מגדרות אני מוצאת את עמצי מתנשמת כאילו בניתי בניין.
    יש לי חולשה שמתלווה לקשיי הנישמה ולפעמים חולשה סתמית ואני מרגישה בה חסרת אונים. אם אני מתאמצת מאוד יש לי כאבים בחזה בזמן המאמץ ומאוד קשה לי לנשום כשזה קורה. וכן יש לי תחושות שאין לי אוויר כאילו אני לא מצליחה לנשום עמוק אלא רק שטחי.
    נשלחתי לביצוע: תפקודי ריאה מלאים+ דיפוזיה, מבחן מאמץ משולב, אקו לב
    תוצאות מבחן מאמץ: כושר המאמץ של הנבדקת ירוד במידה בינונית. המגבלה היא קרדיווסקולרית. בשל האקווילנטים הגבוהים קיימת אפשרות של מחלת כלי הדם הריאתיים.
    תפקודי ריאה- טרם ביצעתי. יש לי תור לאחרי החגים.
    וכן בדיקת TEE ובה גם יחשבו לחץ ריאתי.
    בדיקת אקו בפעם הקודמת: לחץ דם ריאתי 25, וזו שקדמה לה(הפרש של פחות משנה- 20)
    האם במיקרו אמבוליות ניתן בכלל לבדוק לחץ דם ריאתי? האם הדינמיות שבין בדיקות האקו יכולות לרמז על משהו למרות ש 25 לחץ ריאתי נחשב עוד בגבול התקין?
    מה דעתכם אני מרגישה ככ לא טוב ולא יודעת מה לעשות
    נ.ב ברקע, תת פעילות בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג (מאוזנת)
    כולסטרול גבוהה - קרסטור 40 מ"ג ואיזיטרול 10 מ"ג
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/09/2009

ניתן למדוד לחץ ריאתי ללא קשר לפטולוגיה ריאתית. בערכים שהוצגו לא סביר שקשיי הנשימה קשורים ליתר לחם דם ריאתי. לפי בדיקת המאמץ- סיבה למגבלה נשימתית במאמץ הינה קשורה ללב וכלי הדם. חשוב להתרשם מבדיקה גופנית, עקב כך רצוי אחרי ביצוע תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות. לפי תוצאות בדיקת מאמץ לב-ריאות- יש להזמין ביקור אצל קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה
    יונתן
    27/09/2009

שלום לפני כחודש בני הקטן שיחק בתיטולים שלו וכתוצאה מזה החיתול ניקרע הילד לבנתיים אלך ושהרמתי את החיטול התפזרו לאיור כול מיני נבגים בראותי שבמגע עים מים החומר ניקרש ואפך לסוג של גל שאלתי עים הנ"ל יכול להיכנס לריאות ולעשות שם נזק ואיך אפשר לאבחן דבר כזה עשיתי צילום חזה ולא הודגם ממצע ריאתי
    כמו כן אני סובל כ חצי שנה מאסטמה קלה תפקודי ראות בספירומטריה 107 אחוז במנוחה
    מה אתה מיעץ לי לעשות
    בברכת חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/09/2009

במידה וילד אין תסמיני מצוקה ממושכים (כגון, שיעול או קשיי הנשימה) אין טעם לעשות בדיקות נוספות. לגבי שאלה על נזק פוטנציאלי עתידי, מבחינה מדעית נכון להיום דבר אינו בר ביצוע. לגבי אסתמה של מבוגר- רצוי להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות לצורך החלטה על המשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב באיבחון ct כאשר הזמן יקר.
    סימונה
    27/09/2009

אבי חולה אלציימר כבר10 שנים אתמול ניחנק משאיבת אוכל לריאות נישלח ע"י אמבולנס לבית חולים רמב"ם טופל בחדר הלם ומשם עבר לחדר טיפול נימרץ {טיפול מוגבר} אבי בקושי נשם הצוות סבר שאבי קיבל התקף לב עקב בצקת שיש בריאות ,כך סברו בהתחלה. לאחר מיכן הצוות שאל למה לא הפנו את החולה לct למטה כשהכול קרוב עכשיו מסוכן לרדת למטה לct המצב חמור {הרופאים שוחחו ביחד} כך שמעתי. אחרי שהרופאים הצליחו לייצב את מצבו ע"י נתינת חמצן ואינלציה הם סברו שאבי מפתח דלקת ריאות עקב האוכל שנימצא בריאות. אבי טופל ע"י אנטיביוטיקה+ זולדה לההזנה ע"י צינור. אמרתי לד"ר מדוע עכשיו בבוקר למחר כאשר הצלחתם לייצב את מצבו אתם לא שולחים אותו לct למה למה לקחת סיכון ששוב אבי לא ינשום, אתם לא יודעים בדיוק מה גרם למחנק זה יכול להיות גוף זר או דימום פנימי ועוד המון דברים שרק סיטי יכול לגלות לבטח. אני יודעת שעקב שאבי חולה אלציימר הם לא ממהרים לילחם על חייו. וכן אני יודעת שct זה איבחון יקר. ד"ר יקר מה עלי לעשות על מנת לגרום לרופאים כן לשלוח את אבי לct ...

תודה מראש סימונה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/09/2009

בדיקת CT בכלל ובית החזה בפרט אינה כלי אבחנתי אוניברסאלי. בכל מקרה בדיקה גופנית והתרשמות הקלינים חשובים בהרבה. בדיקות הדמייה (וCT חזב רק אחד מהם) הינה כלי עזר בלבד. החלטה איזה בדיקות לבצע ומתי היא של צוות המטפל בלבד.
    אם את מתרשמת שטיפול אינו מטבי, את יכולה להזמין יועץ פרטי מטעמך שיתן חוות דעתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה