מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממצאי צילום בית חזה עד 2 מבטיםשרון22/10/2009
ברצוני לברר מה משמעות תוצאות צילום בית החזה . התוצאות הן: אין עדות לתסנין, גודש או תפליט. ציור ראתי מוגבר בחלק אמצעי ותחתון של ריאה ימנית. צל הלב אינו מוגדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף משהו
שרון22/10/2009אני לא מעשנת ולא סובלת מאסטמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממצאי צילום בית חזה עד 2 מבטים
ד''ר שבתאי ורסנו25/10/2009שלום,
להגברת ציור אין משמעות ספציפית. לעיתים מדובר בעניין טכני של הצילום. בכל מקרה מי שהזמין את הצילום צריך לראותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטישמואל20/10/2009
שלום בבדיקת של סיטי לתורך מעכב מי מחלת שאני סובל אודג ם בסיטי [קשר ראתי זעיר מימין דר מה זהאומר הימצה הז בבקשה תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיטי
ד''ר שבתאי ורסנו20/10/2009שלום,
C לא נותן אבחנה אלא מדגיןם ממצאים רנטגניים. קשר זעיר יכול להיות ממצא מיקרי ללא משמעות ויכול להעיד על מחלה בתחילתה. הרופא המטפל ישקול מעקב CT בהתאם לרקע שלך ולגורמי סיכון אישיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהnf1
שמואל20/10/2009הרקה שלי או נאפברומטוזיס מי סוג nf1 זה אומר משו לגבי המימצה הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
nf1
ד''ר שבתאי ורסנו21/10/2009שלום,
אני מניח שיהיה צורך לחזור על CT בעתיד כמקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בודיקורט - כמניעה.קובי20/10/2009
שלום,
כבן 34, חולה אסטמה מילדות.
לפי המלצת הרופא המטפל עלי לקחת בודיקורט, בתקופוץ שאני מקבל התקפים.
פעם גם לקחתי בודיקורט טורבו באופן קבוע ( שאיפה בבוקר ושאיפה בערב ).
בדרך כלל אני סובל מהתקפים כאשר אני מקורר, או בתקופות מעבר - טיפול בוונטולין.
האם כדאי לקחת טיפול בודיקורט כמניעה לסיבוך שפעת החזירים, לפחות עד שאקבל חיסון כנגד, או אחלה במחלה?
האם בודיקורט יכול לעזור להפחית את הסיכון, באסטמה בזמן שפעת החזירים ?
תודה
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בודיקורט - כמניעה
בודיקורט לא ימנע את הסכנה להדבק בשפעת חזירים. אסתמה לא מאוזנת יכולה להוות גורם סיכון לסיבוכים במידה וחלית בשפעת. חשוב שהאסתמה שלך תהיה מאוזנת כל השנה ולכן אם לא ביצעת תפקוד ריאה או שאתה סובל מסימפטומים עלייך להיבדק ולקבל טיפול בהתאם לממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותד20/10/2009
שלום,
אימי כבת 58 חלתה בדלקת ריאות עם חום גבוה של 39 מעלות במשך יותר משבוע טופלה באנטיביוטיקה .
כעבור שבוע החום ירד , אך אימי משתעלת עדיין שיעול כבד מאוד שמפריע לה לישון כל הלילה.
הרופא שלח אותנו לצילום רנטגן חוזר של הריאות . בצילום נראה כי שום דבר לא השתנה מהצילום הראשון שעשינו .
הרופא שלח אותנו לבדיקות דם + סיטי חזה .
בסיטי נאמר לנו כי נמצא שיש לאימי גרנולומה מסוידת זעירה באונה העליונה משמאל.
פס פיברוטי באונה התחתונה משמאל.
בדיקות הדם יצאו תקינות .
אודה באם תוכל להסביר לנו את תוצאות הסיטי , והאם השיעול יכול להימשך למעלה מחודש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות
ממצאי ה CT כפי שתארת אינם מסבירים שיעול ממושך. לאחר זהום בדרכי הנשימה, בעקר וירלי, שיעול יכול להמשך זמן רב עד 6-8 שבועות במהלכן הירידה היא הדרגתית. אם השיעול לא מראה נטייה להקלה יש לחפש סיבות אחרות שלא בהכרח ניתן לאבחן ב CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי הסיטי
ד21/10/2009שלום
ד"ר שבתאי ורסנו
לא התייחסת לממצאי הסיטי .
אודה באם תתייחס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?מירה19/10/2009
בס"ד
שלום רב,
אינני בטוחה שאני בפורום הנכון. לפני כשבעה חודשים החל לי קושי בנשימה (לא קוצר)מעין הרגשה שאין אוויר לשאוף... הלכתי לרופא ריאות שעשה לי תיפקוד ריאות. התיפקוד נמצא תקין אך עם זאת נמצאה חסימה קטנטנה בסימפונות התחתונים. החסימה הייתה הפיכה לאחר ונטולין.
אובחנתי כסובלת מברונכיטיס קשה. קיבלתי לחודש סימביקורט שכלל לא עזר. עברתי בדיקת אף אוזן גרון שנמצאה תקינה. בדיקת אלרגיות- נמצאתי אלרגית לאבק, בדיקת בלוטת המגן- תקינה (הן בדירת דם והן אולטרא סאונד), עשיתי צילום חזה ולב- תקין. לאחר כל זה שלחו אותי לעשות מבחן תגר מטכולין שב"ה יצא שלילי ולא אובחנתי כסובלת מאסתמה. רופא הריאות שלי אמר שעדיין הוא סובר שזה בא מהגרון.
2 שאלות לי בנושא:
1. במינון האחרון של המטכולין (בפעם השישית) הייתה ירידה של 4 %. האם זה אומר משהו?
2. מה זה יכול להיות אם כך???
3. אם אינני סובלת מאסתמה ולפי הרופא, הריאות שלי בסדר, איך זה הגיוני שהונטולין עוזר לי?
אודה לך לתשובה, זה קצת מטריד אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/10/2009שיפור מונטולין אינו דבר ספציפי לאסתמה , יכולה להיות הטבה נשימתית גם במצבים אחרים . ירידה בזרימות נשיפתיות פחות מ20% במהלך מבחן תגר מטאכולין אינה אבחנתית. ממצאים בבדיקה שלך שוללים אסתמה בסבירות גבוהה מאוד.
תחושת קשיי הנשימה לא תמיד ממקור של מערכת ריאות/סימפונות. במידה ותסמינים אינם חולפים, יש לפנות לרופא המשפחה כדי להחליט על צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירה22/10/2009המון תודה על תשובתך המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיברוקט ו/או סינגולריובל19/10/2009
אני משתשמש ב180 סימבורקט פעמים ביום, אולם נראה כי זה מספיק לי לכ-8 שעות ואז הרגשת אי נוחות (אויר כלוא- או קושי להוציא שאיפה) אני בן 43 ומשתמש כבר 10 חודשים ברצף (האם זה לא יותר מידי רצוף?),לאחר בדיקה שהתוצאה היתה 53% (אותה בדיקה לאחר כחצי שנה היתה 80%).
הומלץ לי לעבור לסינגולר אולם כתבות באתרים שונים לרבות ב YOUTUBE סרטונים מארה"ב שמראים רופאים ואנשי מקצוע שקוטלים את התרופה עקב תופעות הלואי שלה (דיכאונות וכו) האם זה נכון?.
הבנתי שניתן לקחת 2 שאיפות (כלומר 320 ליום) מה שלא הבנתי האם כמות גדולה יותר היא ליותר זמן או שהיא מרחיבה באופן יותר קיצוני את הסימפונות
האם הסימפונות שלי "התרגלו" למשאפים והם כבר לא יכולות לעבוד ללא משאף ( כיצד יתכן שלפני 10 חודשים נשמתי רגיל (מלבד התקפות שיעול מידי פעם עקב אלריגה לאבק).
ושאלה לפני אחרונה האם יש קשר בין חוסר בברזל (מחסני ברזל) ואסתמה (כי יש לי קצת חוסר ברזל ורופאת המשפחה המליצה פעמים בשבוע ברזל לייט)
שאלה אחרונה - האם יש צילום או מיפוי או בדיקה (מלבד בדיקת נשיפה שבכל יום נתון תראה משהו אחר תלוי בחשיפה היומית לאבק או בשימוש היומי במשאף) שיכולה לראות את מצב הסימפונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיברוקט ו/או סינגולר
סינגוליר היא תרופה כמעט ללא תופעות לואי אך באסתמה משמעותית, בעקר במבוגרים, היא פחות יעילה מסימביקורט.
המינון של סימביקורט (160 פעמיים ביום) אינו מינון גבוה במיוחד וכנראה שהאסתמה שלך באופן עונתי יצאה יחסית מאיזון ודורשת הגדלת המינון. אתה יכול לעבור לשתי שאיפות פעמיים ביום לתקופה או להוסיף למינון הנוכחי עוד 1-2 שאיפות לפי צורך לאורך היום, עד חלןף זעם.
אין קשר בין רמת הברזל לאסתמה. הבדיקה האוביקטיבית הכי יעילה באסתמה היא תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדד חמצן בדםסיון18/10/2009
שלום
לאחרונה קיבלתי התקף אסטמה מאוד קשה, בעקבותיו הגעתי למיון.
נמדד לי הערך "80" במדד החמצן בדם
מה זה אומר?
הרופא במיון רק אמר ש"זה לא טוב" וקיבלתי טיפול תרופתי שעזר אך ברצוני להבין מה אומר מדד זה
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדד חמצן בדם
ד''ר שבתאי ורסנו18/10/2009שלום,
כוונתך לריווי החמצן בדם הנבדק לרוב בבדיקת חיישן על אצבע כף יד.
ערך של 80% ריווי משמעו ירידה קשה בריווי החמצן (החמצן נקשר להמוגלובין) בדם. באופן נורמלי הריווי צריך להיות בין 96-98%. ערכים מתחת ל 90% נחשבים לירידה משמעותית יותר.
חשוב יותר שתברר מהן הסיבות ליציאה מאיזון האסתמה ותברר האם אתה מטופל נכון והאם אתה במעקב מקצועי תקופתי כולל תפקודי ריאה, כל זאת בכדי למנוע התקפים משמעותיים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני+בעיות נוספותאורח18/10/2009
מתנצל על ההודעה הארוכה, יש לי שילוב של מספר בעיות:
1. בראש ובראשונה אני סובל משיעול טורדני כל ימות השנה. לפעמים זה שיעול קשה שמתיש אותי וגורם לי סבל ולפעמים זה שיעול שמפריע לאנשים סביבי (מפחדים שאני חולה בשפעת) אך אני אפילו לא שם לב כבר שאני משתעל. הייתי אצל רופא ריאות ועשיתי צילום ריאות, הייתי אצל גסטורלוגית ועשיתי צילום כיבה וגסטרוסקופיה (הבדיקה שמהפה, אני אף פעם לא סגור על השם), הייתי אצל אף אוזן גרון מומחים ואף אחד לא יודע למה אני משתעל. אחד מהם חושב שיש לי קצת אסטמה אך זה לא מסביר שיעול כזה.
2. לפני כ-3 שנים חטפתי זיהום באוזן שלא עבר למרות כל ניסיונות הטיפול. עברתי 4 רופאים ורק אחד הצליח לפתור את הבעיה (אחרי חצי שנה של סבל נוראי) ואבחן את זה כזיהום פטרייתי.
3. אחת למספר חודשים כואב-מגרד לי באוזן, רופא האא"ג שלי נתן לי משחה נגד פטריות למרוח בעזרת מקל אוזניים דבר שפותר את הבעיה עד לפעם הבאה.
4. בשנה שעברה סבלתי מכאבי גרון קשים וארוכים. רופאת המשפחה אבחנה את הכאבים כויראלים בכל פעם מחדש אך הכאבים היו נמשכים בין חודש לחודש וחצי. בעצם כמעט כל החורף כאב לי הגרון.
5. גם בשנה שעברה וגם ברגע זה אני סובל מפטריה בפה. כרגע אני בטיפול ע"י משחה לפה אך בניגוד לשנה שעברה עכשיו אני סובל מכאבים עזים המלווים בפצעים בלשון ובחיך. לפני התחלת הטיפול כל הפה שלי היה לבן ומלא בהפרשה דמויית ליחה.
6. אני סובל מצרבות, מידי פעם אני משתמש באומפרדקס. אני סובל מצרבות מגיל 12. יש לי ריפלוקס קל, לטענת הגסטרו זו אינה בעיה וזה לא מסביר את השיעול.
כל אחת מהבעיות לעיל תקינה לכאורה אך התדריות ועוצמה שלהן מקשות עלי ועל סביבתי את החיים.
האם יכול להיות שיש לי בעיה פטרייתית שחוזרת על עצמה? האם הזיהום החמור שהיה לי באוזן, האקסמה החוזרת באוזן, והפטריה שחזרה בפה קשורים לבעיות האחרות? כשאני משתעל לרוב זה בעקבות גירוי חזק בריאות שמזכיר אקסמה, כאבי הגרון הלא מוסברים (שמלווים בתחושה מוזרה של הבל חם) יכולים להיות כמו הפטריה המלווה בפצעים שיש לי עכשיו בפה רק בגרון (הפטריה הופיעה מייד כשהסתיים כאב גרון כזה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול טורדני
אכן שיבצת בהודעתך עולם ומלואו.
אסתמה, סינוסיטיס כרונית, עליית חומצה לושט (רפלוקס עם צרבות9 מהוות את הסיבות השכיחות לשיעול כרוני ולפי דבריך הסיבות האלו כנראה רלבנטיות במקרה שלך אך יתכן כי הטיפול לא הולם/לא מתמיד.
אני מציע לך לרכז את כל תוצאות הבדיקות שביצעת עד היום אצל הרופאים השונים, צילומי סינוסים וחזה, ופנה לייעוץ רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה cfיונתן18/10/2009
שלום
מזה cf
מה הסימפטומים
ודרכי אבחנה
כמו כן בעת בדיקת תיגר מטוכולין
בריכוז של 8 אחוז ירידה בתפקודי ריאות ברמה של 26 אחוז
מה מבתא ערך זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזה cF
ד''ר שבתאי ורסנו18/10/2009שלו,
CF הכוונה ל"ציסטיק פיברוזיס, (בעברית לייפת כיסייתית).
מדובר במחלה גנטית המערבת את בלוטות ההפרשה החיצונית בגוף כולל בדרכי הנשימה.
דרכי האבחנה הם תבחין זיעה ובדיקות גנטיות.
לגבי מבחן מטאכולין אם התכוונת לריכוז של 8 מג'/מל' (ולא 8 אחוזים) הרי שירידה של 26% הינה ביטוי לתגוןבתיות יתר של הסימפונות שבאופן קלאסי ניתן לראותה באסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהשלומית16/10/2009
שלום למנהלי הפורום
שאלתי נוגעת באימי (בת 70) לפני כשבועים התחילה להתלונן על קשיי נשימה שמתגברים כאשר עושה מאמץ . כאב בגב בצד ימין . .בנוסף יש לה נשימות שיוצאות בקול(כעיין גניחות-אנחות חזקות (בזמן הוצאת אויר) פנינו למוקד ושם עשו צילום ריאות שבו לא ראו כלום .למחרת ניגשנו לרופאת המשפחה והיא שמעה ציפצופים מהריאות ושלחה אותה לעוד צילום ריאות שגם בו לא ראו כלום.
אימי עשתה אקו לב ובו הבחינו בתפליט פלאוראלי בריאות.
שאלותי הן 1. מה יכול להיות המקור לתפליט ?
2. המליצו לאימי לעשות hrctמה מהות הבדיקה? האם מדובר בצילום שיש בו הרבה קרינה ? האם כדאי לעשות זאת או שמא יש בדיקה אחרת שיכולה לאמר ולהצביע על מקור הבעיה מבלי לעבור צילום ריאות
בקשת עזרה
תפליט פלוירלי יכול לנבוע מסיבות רבות כולל אי ספיקת לב, דלקות, טראומה וגם גידולים.
ראשית יש לוודא שאכן יש תפליט ובהמשך לברר את סיבתו כנ"ל.
להוכחת התפליט ניתן לבצע גם צילום בשכיבת צד (צד הנוזל), או אולטראסאונד. במידה ויש נוזל בכמות המספקת לשאיבה, הרי ששאיבת דגימה נחוצה כדי לנסות ולברר את מקור התפליט.
CT חזה יתן הדגמה גם של הנוזל וקרומי הריאה וגם של יתר מרכיבי הריאות ובית החזה. הקרינה של CT יחסית גבוהה אך במידה ויש אינדיקציה לבצעו אין זו סיבה להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת...ענבר16/10/2009
שלום רב.
בת 35 בריאה בד"כ. מזה עשור לא הייתי חולה כלל, חזקה ומאושרת. לפני 3 שנים ילדתי את בתי הבכורה ולפני שנה את בני הקטן. בחצי השנה האחרונה אינני מפסיקה לחלות בזיהומים בדרכי הנשימה ובסינוסים.
מה שהביא אותי לפורום זה הוא שיעול מעצבן במיוחד שהחל לפני 3 שבועות. בתחילה היתה נזלת רבה וסינוסיטיס, התחלתי אוגמנטין. לאחר 4 ימים החל שיעול שנמשך עד עצם רגע זה. היו שתי הפוגות של 48 שעות ושוב. אני ממש ממש מיואשת, לא מבינה מה העניין. במקביל יש נזלת כל הזמן ואכן סביר שיש פוסט נאזאל דריפ, אבל כבר היתה הפוגה למרות הנזלת ומשלשום שיעול בלתי נסבל שמשבש לי את כל היום. לא מפסיקה להשתעל והיום גם הופיעה צרידות בלתי נסבלת עד כדי אובדן הקול. עשיתי צילום חזה פעמיים בחודש וחצי האחרונים והכל תקין ללא ממצאים פתולוגיים.
בנוסף, אני רזה מטבעי רק שבחודשים האחרונים חסרת תיאבון לחלוטין וירדתי 4 קילו ממשקלי. כרגע 1.70 גובה ושוקלת 51 ק"ג.
אוסיף כי אורח חיי לחוץ ועמוס ואני גם טיפוס לחוץ מטבעי שרוצה שהכל יהיה פרפקט ואינני נחה לרגע. מה גם שמנוחה עם שני תינוקות בבית זה לא ממש בר ביצוע...
אני כבר לא יכולה לשמוע "יש לך משהו ויראלי, זה יעבור"....לא סביר לי שיש לי כבר חודש וחצי "משהו ויראלי"...האם התיאור מתאים לבורדטלה? מה שמפחיד אותי בעיקר זה סרטן בדרכי הנשימה. האם צילום חזה תקין שולל אפשרות זו?
אינני מעשנת אגב, מעולם לא עישנתי!!! אין במחיצתי מעשנים!!!
יש לי נזלת שגם היא באה והולכת וליחה שגם היא איננה קבועה. ברור לי שגם זה מגרה את המערכת ומכאן שיעול. מה שמפתיע זה ההפוגות ההזויות, לפתע בבת אחת - נעלם, וחוזר במלוא כוחו לאחר יומיים.
האם כדאי ליטול אזניל כדי לכסות את הסיכוי של דלקת ריאות אטיפית?
האם תיתכן אלרגיה??
הייתי בקרבת אקונומיקה באופן מאסיבי בימי ההפוגה האחרונה. שלאחריה שב השיעול במלוא עוצמתו.
מה ההמלצה? אשמח לעזרה, אני ממש גמורה כבר.
תודה.
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיואשת...
לשיעול כרוני תתכנה סיבות רבות. לא הייתי הולך דווקא על הסיבה הגידולית בהעדר גורמי סיכון.
יש לשלול סינוסיטיס כרונית בבדיקת א.א.ג (כולל בדיקת וידאו של חללי האף), עליית חומצת קיבה לושט וכמובן נזלת אלרגית ושיעול אסתמטי.
הייתי ממליץ שתתחילי בברור עם רופא א.א.ג ובהמשך, במידה ולא תהיה תוצאה, גם יעוץ רופא ריאות.
צילום חזה ומערות פנים רצוי שכבר תבצעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקוד ריאהפרץ15/10/2009
האם הפיכות של 8%-10% יכולה להחשב כאסתמה?
תיפקוד ריאה
הפיכות בערך של FEV1 הנחשבת ככזו העשוייה לתמוך באסתמה היא של 12% + שינוי אבסלוטי של לפחות 200 מיליליטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וגסטרוסקופיהחנה15/10/2009
שלום רב,
אני חולת אסטמה בת 56.אני מאוזנת ומטופלת בפליקסוטייד 500 ,אירובנט ולפעמים סינגולייר.
עלי לעבור בדיקת גסטרוסקופיה ורציתי לדעת האם חומר הטישטוש שמקבלים בבדיקה מסוכן לחולי אסטמה?
תודה חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה וגסטרוסקופיה
בדרך כלל אין סכנה לאסתמטיים מצד חומרי "טשטוש (סדצייה) ,אך עלייך כמובן לדווח לרופאיך על היותך אסתמטית והאם בפעולות הרדמה קודמות, כולל רופא שיניים, היו לך תגובות חריגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום חזהחיה15/10/2009
שלום רב,
אימי (בת 67) קיבלה תשובות לצילום חזה שעברה -
ציור ראתי מוגבר על פני שתי הראות.
סינוסים קוסטפרניים קהים.
מה משמעות הממצא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2009אין משמעות עצמאית לממצאים שתוארו, תאור כזה ניתן לראות גם באנשים ללא כל תלונה נשימתית ובריאים. מחלות שונות יכולות להתבטא באותה צורה. במידה וקיימות תלונות נשימתיות (שיעול ממושך או קשיי הנשימה ) רצוי להבדק ע"י רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמה ריאתיתמשה13/10/2009
שלום
אבי עשה סריקה טמוגרפית ממוחשבת של בית החזה הוא בן 58
נקבע לו פגישה עם רופא ראות מומחה עוד שבועיים ותהייתי אם הייתם יכולים לעזור לי לפענח את הסיכום ולהבין מה קורה?
להלן הסיכום שקיבלנו
אמפיזמה ריאתית, בולות ציסטיות בעיקר באונה העליונה מימין, קשר באונה האמצעית מימין הדורש המשך בירור ב-PETCT המשך לשקול ניקור.
אשמח לקבל את עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2009אמפיזמה ובולוט הינם סימני הרס של רקמת הריאה שקורה בדרך כלל אצל מעשנים. קשר באונה אמצעית הינו מוקד רקמה רכה שונה בצפיפות מרקמת ריאה רגילה ובגלל זה דרוש בירור נוסף (לפי שיקול דעתו של רופא ריאות)
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)