פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חולה אסתמה חדש
    יובל
    19/09/2009

אני בן 43 גובה 185 שוקל 70 , כל חיי התנהלו ללא בדיקות רפואיות של רופאי ראות או אסתמה, ידעתי שיש לי אלגריה לאבק וחתולים כי מיד לאחר מגע היה לי קושי נשימה . לפני כ-חצי שנה לאחר ניקוי שטיחי הבית כל הלילה היה לי התקפי שיעול. למחרת הלכתי לרופא ראות (דר' סתיו) שנתן לי סימבוקרט 160 פעמים ביום. מאז אני מרגיש שאני מתמכר למשאף כל פעם אחרי 9-10 שעות אני מחכה בקוצר רוח למשאף. יש לי מס' שאלות ברשותכם כי א. האם כך יתנהלו חיי מהיום או שלאחר זמן מה אני יכול להפסיק עם המשאפים אני כבר חצי שנה לוקח (למרות שיש סתירה בדברי -מצד אחד רוצה להפסיק מצד שני מחכה לשאיפה בערב) והאם אפשר להפסיק באופן אצמעי בהדרגה? ב. יצוין שלאחר משחק כדור סל פעם פעמים בשבוע שעתים אינטסיבי אני מרגיש מצוין - האם צריך להיזהר דום לב וכו' ג. כיצד עברו בחודשים האחרונים חולי אסתמה שנדבקו בשפעת חזירים (אני מתאר לעצמי שיש כבר גרף מסוים) ד. האם תוחלת החיים של חולי אסתמה יורדת? ה. עיפות כללית וחוסר אנרגיה זה בגלל האסתמה ? חוסר במחסני ברזל משפיע על אסמה? ולסיום האם זה הפיך או רק הולך ומחמיר.
    מצטער על השאלות הרבות - אבל אני כל הזמן מוטרד במחשבות על האסמה
    דרך אגב מה היה קורה אילו לא היתי הולך לרופא ולא היתי מקוטלג כ-"חולה אסתמה" - כי כמו שמדברים על כינים אז מגרד בראש. כך אני יצאתי מהרופא והפכתי לחולה אסמה צמוד משאף
    הבנתי ממחקר אמריקאי ששימוש לטווח ארוך במרחבים - לא טוב האם זה נכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולה אסתמה חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה אסתמה חדש

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/09/2009

שלום,
    ההיסטוריה שלך מחשידה לקיום אסתמה כבר בעבר (קוצר נשימה בחשיפה לאבק) וזה שלא "זכית" לאיבחון עדיין לא שולל זאת. מה שחשוב כעת הוא האם האבחנה של אסתמה היא רק רושם קליני או גם מתועדת לפי קריטריוני חובה בתוצאות של תפקודי ריאה, תבחיני אלרגיה וכו'. במידה ואכן אובחנת כאסתמטי הטיפול תלוי בחומרת המחלה (סימפטומים ותפקודי ריאה) ובמידת הצורך יכול להמשך כל החיים, במינונים שונים על פי התקופה. עלייך לעשות כל שינוי טיפולי רק בעצה ותאום עןם רופא הריאות שלך. אין התמכרות לטיפולים האלו. לגבי שפעת חזירים אסתמטיים נחשבים כקבוצת סיכון יחסית לאוכלוסיה בריאה אך לא הייתי אומר שאסתמטים קלים הם בדרגת סיכון קיצונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    דברת
    17/09/2009

שלום ד"ר,

בהמשך להודעת הקודמת רציתי לשאול האם כדאי להתחיל כבר בטיפול מונע שנתן לי מומחה לריאות (סינגולר פעם ביום ואם יש צורך להוסיף משאאף כורטיזון פעמיים בבוקר ופעמיים בערב) או להתחיל עם זה אחרי ביצוע של תפקודי ריאות ובדיקת תגר? עשיתי תפקודי ריאות בשנת 2007 שיצאו 85% והראתי את זה למומחה.

תודה ושנה טובה...

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/09/2009

לא רצוי להתחיל טיפול קבוע לאסתמה (סינגולייר או משאף סטרואידלי ) לפני בדיקת תגר כדבר יכול להשפיע על אמינות תוצאות הבדיקה. בדיקת תפקודי ריאות מ2007 לפי נתון בודד כנראה בגדר הנורמה. במידה ויועץ ריאות החליט להתחיל בטיפול קבוע לאסתמה, קרוב לודאי שאין ספק באבחנה . במקרה כזה עושים תפקודי ריאות כבדיקת מעקב אך אין צורך לבצע בדיקת תגר .

שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה והתקפי חרדה
    ..
    17/09/2009

מה הטיפול עבור אדם עם אמפיזמה קשה(הומלץ ניתוח) אשר סובל מהתקפי חרדה, במהלכם קוצר נשימה?ההתקפים גוררים מצבים מאוד לא נעימים, לעיתים קרובות גם אשפוז בבי"ח.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אמפיזמה והתקפי חרדה

הוספת תגובה

• תגובה

מירי
    17/09/2009

ניתן לטפל בחרדה באמצעים שונים.
    באתר בטיפולנט יש פורומים של מומחים בפסיכולוגיה שיוכלו לייעץ ולעזור במקרה של חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה והתקפי חרדה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/09/2009

שלום,
    תחוש/ת קוצר נשימה היא אחת התחושות הקשות ביותר לאדם והיא לכשעצמה עלולה להכניס לחרדה גדולה. מאידך חרדה (ללא קשר למחלת ריאות) גם היא עלולה לגרום תחושת קוצר נשימה כך שבמקרה המתואר קיים מעגל קסמים.
    ההצעה היא ראשית למצות את כל הטיפולים האפשריים להקלת קוצר הנשימה הנובע ממחלת ריאות, כולל אפשרות של תמיכה נשימתית לא פולשנית (ביפאפ) במידה ויוכל להסתגל לה, ומאידך גם לטפל פסיכולוגית ותרופתית בחרדה לכשעצמה. טיפול רק בחרדה לא יהיה אופטימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    קארין
    16/09/2009

תאריך: 22:01 16.9.2009מאת: שולה
    נושא: תפקודי ריאותfvc 3.59 3.53 102

fev1 2.91 3.07 95

fev1 81% 87% 93

מה אומרות התוצאות?הרופא נתן לי סינגולייר10 מג וזהו.יש לציין שאני סובלת משיעול ומשהו מפריע באזור הגרוןוגירוי ולפעמים קושי לנשום.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/09/2009

שלום,
    תפקוד הריאות עצמו תקין.
    במידה ואובחנת בעבר כאסתמטית (על פי קריטריונים אוביקטיביים) הרי שהטיפול לא בהכרח תלוי בתפקוד וגם כשהוא תקין יש לטפל בסימפטומים מציקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ושפעת החזירים
    רמי
    16/09/2009

שלום,
    אני בין 38 לפני כ- 3 שנים אובחנה אצלי אסתמה קלה. זה מתבטא בד"כ בקוצר נשימה ושיעולים בעיקר בעונות מעבר. הוצע לי להשתמש בעונות מעבר בבודיקורט ע"מ למנוע את תסמיני אסתמה בעונות מעבר. השנה הוצע לי ההשתמש בכדור סינגולר + משאף מלח (רפואה אלטרנטיבית). בנתיים זה עוזר, (אני לא משתמש בבודיקורט כלל) ואין לי תסמינים של אסטמה. לאור העובדה ששפעת החזירים מסוכנת לבעלי אסטמה, האם רצוי להשתמש גם בבודיקורט? אם אני אחלה בשפעת החזירים ואשתמש גם בבודיקורט האם הסבירות של השפעת לגרום לסיבוכים עקב האסטמה נמוכים יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ושפעת החזירים

הוספת תגובה

• אסטמה ושפעת החזירים

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/09/2009

שלום,
    בודיקורט מונע החרפות כטיפול מונע. שפעת חזירים עלולה לגרום להחמרת אסתמה ומבחינה זו סביר כי בודיקורט יקטין את השפעתה על האסתמה אך בודיקורט לא יכול למנוע סיבוך כמו דלקת ריאות.
    כטיפ נוסף, רצוי שאחת לתקופה תבצע תפקוד ריאה מכוון שסימפטומים בלבד אינם מספיקים כמדד לאיזון אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הודעה קודמת- אסטמה
    דברת
    16/09/2009

שלום,
    בהמשך להודעתי הקודמת רציתי להודות על התשובה המהירה. קיבלתי את הממלצות לעשות בדיקת תפקודי ריאות כי עשיתי רק ב-2007 וגם לעשות את התגר. רציתי בינתיים לשאול מה לעשות בקשר לטיפול המונע שהמליצו לי (סינגולר פעם ביום ואם יש צורך להוסיף את משאף הכורטיזון)? כדאי להתחיל כבר בטיפול כי אני רוצה לעשות את הבדיקות וזה בעייתי לקחת טיפול מונע בבדיקות?המומחה לראות נתן לי גם גם כדורי אריוס כי טען שאני מאנפפת ונושמת דרך האף. האם כדאי לקחת גם את זה?

אני מאוד חוששת שמא האסטמה שלי בלתי מאוזנת ומעיון בפורום הבנתי שאסטמה שלא מטופלת יכולה לגרום להתקפים חמורים ואפילו למוות...

עזרו לי, מה עלי לעשות? והאם אני צריכה לעשות גם בדיקות לגבי האף וצילום חזה או ריאות כי לא אמרו לי?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך הודעה קודמת- אסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/09/2009

בנוסף לתשובתי הקודמת בשאלת המשך, רוצה לציין שלמרות לאסתמה ומחלות אלרגיות (כמו נזלת אלרגית) יש מחנה משותף אך טיפול אינו אוניברסלי. זאת אומרת, יש לטפל בתרופות ספציפיות לאסתמה ובמקביל גם למחלה אלרגית הפעילה. בדרך כלל רצוי יעוץ רופא אלרגיה לצורך החלטה על הטיפול בנושא אלרגי. לגבי טיפול באסתמה, רופא ריאות אמור להכתיב סדר הפעולות והרכב הטיפול.

שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה-דחוף!!! לא יודעת מה לעשות...
    דברת
    14/09/2009

שלום,

יש לי היסטוריה בנוגע לאסטמה ואשמח לקבל חוות געת רצינית וגם בנוגע לקבלת טיפול כרגע. אז ככה:
    אני מאובחנת באסטמה מלידה. בגיל 5 הייתי מאושפזת בבית חולים עקב התקף ונתתנו ל כורטיזון. ישנה רגישות אצלי לקרדית האבק. בגיל 10 בערך היה התקף נוסף, ללא אשפוז ובו ניתנה לי זריקת כורטיזון. מאז אני צמודה למשאף ונטולין ומשתמשת בו לפי הצורך בעיקר כשאני מצטננת.

מזה כ-8 שנים הופיע אצלי שיעול יבש ללא ליחה שלא נפסק. בשנת 2007 ביצעתי תפקודי ריאות והן יצאו תקינות (85%). בחודש שעבר החלטתי להיפגש עם רופא מומחה לריאות. סיפרתי לו את כל ההיסטוריה שלי והוא המליץ לתת לי טיפול מונע של כדור סינגולר אחד ביום ואם יש צורך להוסיף לזה משאף עם כורטיזון במינון נמוך.
    ניראה היה שהרופא לא האמין כל כך שיש לי אסטמה ורצה שאבצע בדיקת תגר. הוא אמר גם שאני מאנפפת ובגלל זה נושמת מהאף ורשם לי כדורי אריוס.

בינתיים עוד לא התחלתי לקחת את הטיפול המונע כי אני מאוד חוששת מהטיפול המונע.

רציתי לשאול האם כדי לבצע את בדיקת התגר? היא לא מסוכנת? או שצריך לבצע גם בדיקות נוספות? והאם כדאי לקחת את הטיפול המונע שהמליץ כ זה לכל החיים? איך אוכל לשפר את איכות החיים ולשים קץ לאסטמה או לפחות שלא תחמיר?

אני מאוד חוששת לבריאותי במיוחד בקשר לאסטמה ופוחדת מאוד מהתקפים כי אני מצטננת מהר, בעיקר בחורף ובעונות מעבר.

סליחה על האריכות בדברים ותודה על הסבלנות.
    תשובתכם חשובה לי מאוד...

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/09/2009

תסמינים דמיי אסתמה בילדות לא תמיד הינם אסתמה אמיתית. לאור זה המלצה לבצע מבחן תגר מטאכולין במידה ותפקודי ריאות תקינים וקיימים תסמינים נשימתיים (כגון, שיעול) כרוניים , היא נשמעת הגיונית. בדיקת תגר מטאכולין אינה בדיקה מסוכנת, עד רבה שעושים אותה בתנאיי מעבדת תפקודי ריאות.
    טיפול כרוני שהומלץ אליו הינו טיפול מקובל לאסתמה. סיבות נוספות לשיעול כרוני (חוץ מאסתמה) הינן רבות ומגווונות (כמו, למשל, נזלת כרונית).
    אחרי ביצוע בדיקת תגר מטאכולין רצוי לחזור לאותו יועץ ריאות כדי שיקבל תמונה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה ושפעת החזירים

רמי
    16/09/2009

שלום,
    אני בין 38 לפני כ- 3 שנים אובחנה אצלי אסתמה קלה. זה מתבטא בד"כ בקוצר נשימה ושיעולים בעיקר בעונות מעבר. הוצע לי להשתמש בעונות מעבר בבודיקורט ע"מ למנוע את תסמיני אסתמה בעונות מעבר. השנה הוצע לי ההשתמש בכדור סינגולר + משאף מלח (רפואה אלטרנטיבית). בנתיים זה עוזר, (אני לא משתמש בבודיקורט כלל) ואין לי תסמינים של אסטמה. לאור העובדה ששפעת החזירים מסוכנת לבעלי אסטמה, האם רצוי להשתמש גם בבודיקורט? אם אני אחלה בשפעת החזירים ואשתמש גם בבודיקורט האם הסבירות של השפעת לגרום לסיבוכים עקב האסטמה נמוכים יותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/09/2009

זיהומים ויראליים (כולל שפעת מכל סוג שהוא) יכולים להסתבך בחולים סובלים ממחלות ריאה כרוניות (בינהם גם אסתמה). בחולה אסתמה שמפתח זיהום ויראלי הסקנה העיקרית היא החמרת האסתמה. במידה ופציאנט לוקח טיפול קבוע לאסתמה שהומלץ, סיכון להחמרת האסתמה נמוך יותר. סינגולייר הינו טיפול קבוע לאסתמה ויעילותו במקרים של אסתמה קלה נמוכה במעט מזאת של בודיקורט. כדי לקבל המלצות לטיפול קבוע לאסתמה במקרה פרטני יש לפנות לרופא המטפל (יתכן וצריך יעוץ רופא ריאות)

שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון אסתמה
    רוני
    13/09/2009

לבני בן ה-4 יש שיעול יבש מזה כחודש ובבדיקות דם התגלה IGE גבוה.
    ללא קוצר נשימה עד כמה שאני מבחינה. האם לפי זה אפשר לאבחן שהוא אסתמתי או לא בהכרח.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון אסתמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/09/2009

ממצאים האלה אינם ספציפיים לאסתמה ולאור זה סיבות לשיעול יכולות להיות כלל לא קשורות לרמה גבוהה של IGE . מצד השני רמה גבוהה של IGE יכולה להיות ביטוי של תהליך אלרגי . אסתמה יכולים להתחיל בתור שיעול ללא קשיי הנשימה . במידה ושיעול נמשך זמן רב, יש להתיעץ עם רופא ילדים ולפי החלטתו גם עם רופא ריאות ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ושאלת הבהרה

רוני
    16/09/2009

ד"א הייתי אצל רופא ריאות והוא חושב שהשיעול ובדיקות הדם מצביעות על אסתמה.
    אני לא בדיוק מבינה מה ההבדל בין אסתמה לאלרגיה (לאבק או אבקנים או כל דבר אחר)
    האם שניהם יכולים לגרום לשיעולים או קוצר או רק אסתמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/09/2009

שלום,
    תלונות של חודש שיעול הן גבוליות ואם זו הפעם הראשונה הרי שהסיבה לא בהכרח אסתמה/אלרגיה.
    במידה והשיעול נמשך עוד 3-4 שבועות ללא סימני דעיכה הרי שרמת ה IGE המוגברת, ובמיוחד אם יש הורים/אחים אלרגיים, תומכת באפשרות של אסתמה/שיעול אסתמטי לאחר ששוללים סיבה אחרת בבדיקה וצילום חזה, נותנים טיפול ניסיוני ועוקבים אחר התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמתית קשה בהריון
    הריונית
    13/09/2009

שלום לד"ר

שמי מיכל ואני בת 37, אני אסתמתית מגיל 11, כיום אני אסתמתית מאוד קשה ואני בהריון השלישי שלי, בחודש שביעי להריון.

לפני כשבוע וחצי קיבלתי התקפה קשה מאוד המלווה בחום 38, הייתי במיון, קיבלתי חמצן וסטרואידים, ו3 עירוי נוזלים (מאחר והתייבשתי).

השיעול שלי חזק מאוד וקשה לי לנשום מאוד, אפילו ללכת מהסלון למטבח - קשה לי ואני מתעייפת מכלום, אפילו לדבר קשה לי.

קיבלתי סטרואידים במינון של 30 מ"ג ולהוריד בהפחתה כל 5 ימים, אבל היות וזה לא עזר והסיטורציה שלי היתה יורדת ל- 88 עד 94, והדופק שלי במנוחה היה 131, לאחר משאפים וסטרואידים וחמצן, רופא המשפחה החליט להעלות לי את המינון ל- 40 מ"ג, והיות וגם זה לא עזר
    הוא אמר שאין בעייה שאני אקח 60 מ"ג פרדניזון. האם זה עלול להזיק לעובר?

אני כבר עייפה מלהילחם ומותשת, הריאות כואבות לי ואני מתחילה להתייאש, יש פיתרון אחר,
    יש משהו שיכול לעזור לי?, יש לי עוד 2 ילדים בבית לגדל וגם ההריון מכביד עלי מאוד.

ה-צ-י-ל-ו, בבקשה עזור לי, אני מגיל קטן הייתי משתתפת בכל מיני קבוצות ניסוי לחולה אסטמה, גם של ד"ר לאה בן-טור וכו'... מה עוד אפשר לעשות???

אודה לתשובתך בהקדם, שנה טובה ומאושרת מלאה אוויר נקי בריאות ושנשאף לאוויר צח ונקי אמן.

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמתית קשה בהריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/09/2009

לחלק לא קטן של נשים אסתמטיות קיימת החמרת המחלה בזמן הריונן. לצורך החחלטה על המשך טיפול לצורך איזון טוב יותר לאסתמה ממליץ להגיע לרופא ריאות . מינונים גבוהים של סטרואידים אינם מזיקים לעובר אם ניתנים לתקופה קצרה. בכל מקרה, נזק מאסתמה בלתי מאוזנת גבוה מזה של תופעות לוואי של תרופות לטיפול באסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצא מוקד זעיר בבסיס ריאה שמאלית.
    שרפי צביה
    12/09/2009

אני בת 69 לצערי הרב מעשנת קופסא בתקופה האחרונה אבי נפטר ואחותי נפטרה ולאחר מכן אחי הגדול ועישנתי קצת יותר.
    והריאות נפגעו לי .
    בצילום חזה: נמצא מוקד זעיר בבסיס ריאה השמאלית.
    דווח על בעיות פעילות.
    *MODERETE CHRONIC OBSTRUCTIVE PULMONARY DISEASE (COPD NOS
    טיפולים: ספירומטריה אחרי מרחיב סימפונות'ספירומטריה ללא מרחיב סימפונות-45%=FEV1 עקומה חסימטית.
    משהוא יכול לאמר לי מה בדיוק יש לי ואיזה נזקים נגרמו לי בריאות.
    בתודה מראש צביה.
    תאריך:12.09.2009 שעה 15:45.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/09/2009

ממצאים בתפקודי ריאות ביחד עם רקע של עישון כבד יכולים להתאים למחלה ריאתית חסימתית כרונית בדרגה קשה. מדובר בנזק ממושך שנגרם ע"י עשן סיגריות בעיקר לסימפונות אך גם לרקמת ריאה. ישנה חשיבות רבה להפסקת עישון בהקדם ובמקביל יש לפנות לבדיקה אצל רופא ריאות שיחליט על המשך טיפול במחלה כרונית זאת. כדי להעריך משמעות של ממצא בצילום חזה , ממליץ להביא לאותה התיעצות גם צילום חזה (וצילומי חזה קודמים , במידה ויש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח צילום ריאות עקב זיהום בדרכי הנשימה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    11/09/2009

שלום רב,
    לאחר שבועיים של אינהלציות עקב "זיהום בדרכי הנשימה", שלח אותי הרופא לצילום ריאות וסינוסים. יש לי סינוסיטיס, אבל לגבי צילום הריאות אשמח לחוות דעתכם. תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/09/2009

ברזוליוציה הקיימת במערכת אין לראות ממצא גס (פטולוגי) מעל הריאות . כמובן שצפייה בצילום אינה תחליף לבדיקה גופנית ובדיקות נוספות (במידת הצורך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!
    גם הכבוד עזב
    11/09/2009

יש לי כבר 4 5 ימים בערך דלקת בגרון עם חום די גבוה אבל זה לאט לאט מסתדר הלכתי לרופאת משפחה הביאה לי כדורים...

אבל מה שמדאיג אותי זה שאני לא יכול לבלוע! לא בגלל הגרון זה משהו מוזר אני יסביר לכם
    שאני אוכל יש לי כאבי תופת(ואני לא מגזים)בריאות!

חשבתי אולי שזה בגלל שהאוכל קשה מדי או כבד תקשיבו לא אכלתי כבר 4 ימים שלמים בגלל זה!!
    אז עכשיו עשיתי פירה שזה המאכל אולי הכי רך שיש לקחתי כף אחד של פירה וכמעט נהרגתי על המיטה
    כאבי תופת אדירים בחזה באמצע איפה שהריאות
    אפילו שאני שותה זה כואב רצח ורק אחרי כמה דקות עובר
    שאני שותה עוד זה בסדר זה לא קורה תמיד אבל אני לא יכול לאכול

האם זה דלקת ריאות??? אני מפחד כי יש לי אסטמה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/09/2009

במידה וכאבים באים בזמן אוכל יש מספר מקורות אפשריים לכך : גרון או ושט. ריאות וסימפונות אינם סיבה לכאבי חזה שזמן הבליעה (אוכל). תסמין זה אינו ביטוי של דלקת ריאות או של אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל לצבא עם אסטמה
    בר
    11/09/2009

שלום,
    אני בן 16 והייתי רוצה לדעת עד כמה האסטמה שלי תשפיע על הפרופיל שלי בצבא?. משום שלא היה לי התקף כבר 5 שנים והפעם האחרונה שציפצפתי טיפה זה היה לפני 3 שנים... ואני לא משתמש במשאפים הם רק נמתאים אצלי בבית ליתר ביטחון...

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל לצבא עם אסטמה

הוספת תגובה

• הצבא לא כל כך מובן

גם הכבוד עזב
    11/09/2009

אי אפשר כל כך לדעת הצבא לא מובן..

יש לי חבר שנולד עם אסטמה ולא היה לו התקף בערך 13 14 שנה והפרופיל שלו 64

יש אותי שבגיל 12 התחיל לי אסטמה והיא כבר במצב די קשה.. אני עד לא מזמן הייתי די צמוד לאינהלציה(מגיל 12 כן) ועברתי למשאף אני משתמש קבוע במשאף אולי כמה פעמים ביום
    והצבא נתן לי 72...
    קיצר לך תדע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/09/2009

לפי תאור מדובר באסתמה קלה . במקרים כאלה בדרך כלל פרופיל צבאי הוא נע בין 72 ל97 . לצורך הערכה מדויקת ומכתב המלצה לועדה רפואית יש לפנות לבדיקת רופא ריאות (לפני זה יש לבצע בדיקת תפקודי ריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אנחנו פסיכוסומטיים?
    נורית
    11/09/2009

שלום לכולם,
    אני חולת אסטמה קשה, שנים.
    מנסה הרבה דרכים, גם תרופות חזקות, פרדניזון ומשאפים.
    מנסיון אישי שלי , אני מגיבה מאוד למצבי רוח ולחץ. זה מגביר את התגובה האלרגית שלי.
    אני מבקשת משני הרופאים כאן, תשובה. האם אתם מקבלים שזה פסיכוסומטי? שיש מקום גם להתייחסות נפשית לאסטמה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם אנחנו פסיכוסומטיים?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/09/2009

מזה שנים רבות במחקרים שונים בדקו השפעת לחץ נפשי על איזון של אסתמה וטרם התקבלו הוכחות חד משמעיות. לאור זה אסתמה נכון להיום אינה מוגדרת כמחלה פסיכוסומטית. מצבים פסיכיאטריים ופטולוגיות פסיכולוגיות שונות יכולות להראות דמויי תסמיני אסתמה . דבר זה מקשה מאוד להבדיל ולהפריד בין פטולוגיה ריאתית לבין פטולוגיה פסיכוסומטית דומה בביטוי שלה. בחלק המקרים בהם יש חשד לפטולוגיות מקבילות אין טעות לתת גם טיפול לאסתמה וגם טיפול בדבר פסיכולוגי/פסיכיאטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשמיה
    יונתן
    10/09/2009

שלום ד"ר
    שמי יונתן בן 26 סובל מאסטמה כ 7 חודשים
    ספירומטריה במנוחה 97 אחוז
    לפעמים אני מרגיש חסום עים כאבים כלים בחזה למרות שאני לוקח תרופות באופן כבוע
    מטופל בסרוטיד דיסקוס 500 + כדור סימבולייר פעם ביום + סימבוקורט באתקף
    מקצועי הוא מכונאי רכב
    כמו כן אני אלרגי ל מיס דברים כמו קרדית האבק תיקנים זית אלון וציפור גן עדן
    לדברי הרופא המטפל מדובר באסטמה קלה

העים היא באמת קלה
    ועים החסיפה לאלרגנים תרד ואני ימשיך לעבוד כמכונאי רכב האסטמה תהיה בנסיגה הוא תיגבר
    כמו כן העים יש סיכוי שאני יתרפה באפן מוחלת מהאסטמה הוא שהסיכוי הוא שהסיכוי קלוש והעים סולר ודלקים יכולים להיות תרגר לאחמה

(כול האלרגנים נימצאים בבתי לרבות תיקנים והצי זית
    התחושה שאני נימצא בהתקף אחד גדול ומתמשך יש סיבה לכך

ןלפעמים אני מרגיש תכושת גודש ועיקצוץ בראות זה הגיוני

הודה לך על תשובתך וברכת חג שמח

יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשמיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/09/2009

טריגרים אלרגיים לאסתמה בזמן חשיפה אליהם יכולים להחמיר איזון של טיפול במחלה. אסתמה הינה מחלה כרונית ואין להבריא ממנה, אך תחת טיפול נכון אפשר להיות עם מינימום של תסמינים אם בכלל. תפקודי ריאות לפי מכתבך נראים תקינים .דרגת חומרת אסתמה תלויה לא רק בתפקודי ריאות אך גם בתסמינים קליניים. יש לשאול זה מרופא ריאות - יועץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה