מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צוםשירן26/09/2009
אני חולת אסתמה והשבוע אני במחלה ויראלית של צינון שיעול וחולשה לוקחת מוקסיפן 3 פעמים ביום וגם תרופות קבועות אריוס לנטון סינגולייר,אני חלשה מאוד מאוד האם עלי לצום או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2009חולים כרוניים זקוקים לקבל טיפול קבוע או אלה המקבלים טיפול בגלל מחלה חריפה (כגון, זיום בדרכי אויר) לא יכולים לצום באופן מלא כחייבים לשתות. בזמן מחלה זיהומים חריפה רצוי גם לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהיונתן26/09/2009
העים ניתן לראות ממצע ראתי בצילום רנטגן
העים הרופא המטפל כבע כי אני סובל מאסטמה העים אני יכול לסמוך על ההבחנה
הוא שמע מדובר ב copd והרופא המטפל לא יודע לבצע אבחנה מדויקת למרות שאברתי מבחן תיגר והובחנה ירידה של 26 אחוז בתפקודי ריאה ותגובה משמעותית למרחיבי סימפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2009בצילום חזה ניתן לראות פטולוגיה אך לא לאבחן אסתמה או COPD. לצורך אבחנות האלה עושים תפקודי ריאות. במקרים הקלאסיים לא קשה להבדיל בין אסתמה וCOPD אך במקרים גבוליים רצוי להתיעץ עם רופא ריאות.
ירידה במשמעותי של פאראמטרים מסוימים בתפקודי ריאות בזמן תגר מטאכולין או מאמץ יותר מתאימה לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדות בבית החזה לאחר התקף אסמטישרון ב.25/09/2009
שלום
יש לי הסטוריה של ברנכיט ספסטית הייתי מטופלת בילדות ומאז לא חזרו ההתקפים .
בתחילת החודש חטפתי התקף חנק וטופלתי בפרדיניזון במינון יורד (למשך 14 יום) ואינהלציות
ב20. לחודש היה הכדור האחרון שלקחתי ..רופא הריאותהמליץ לאחר מכן פעמיים ביום טיפול בסרטייד דיסקוס 50/250 מק"ג .
יש לציין שבעקבות הפרדיניזון אני חשה שאני חלשה מאוד ..לאט לאט הגוף שלי מתחזק ..אך תחושת הכבדות בבית החזה הולכת וחוזרת (תחושה כאילו מישהו יושב על בית החזה ) ..אני נושמת טוב אך תחושת בית החזה מעיקה מאוד ומייד אני רצה לעשות אינהלציה מהחשש שהחנק יחזור
...מה עלי לעשות ?
אודה לתשובתכם
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבדות בחזה
יונתן26/09/2009שלום לך שמי יונתן ואני לא רופא
אני סובל מאסטמה שלפי דברי רופא ריאות מסווגת כקלה
על פי ניסיני לחץ וכאב בחזה מצביע על התקף עים דלקת
תטפלי בעצמך אם את רוצה אני ישאיר לך מייל ואוליי נחליף חויות על ההאסטמה המייל שלי הוא
[email protected]
אשמח עים תיצרי קשר
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2009שיפור נשמתי אחרי התקף אסתמה לפעמים הינו די ארוך, במידה יש תסמינים לא ברורים, רצוי לחזור לבדיקה חוזרת ע"י רופא ריאות. תחושות בבית החזה יכולות להיות לא קשורות לאסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה בדיקת תיגר מטוכולין
שרון03/10/2009תודה על התשובה ...
רציתי לברר מה זה בדיוק בדיקת תיגר מטוכולין ?...והאם היא קשורה לבדיקת נשיפה שעושים בתפקודי ריאות ?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/10/2009תגר מטאכולין היא בדיקות תפקודי ריאות אחרי שאיפות של חומר שנקרה מטאכולין במיהולים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך סינגולרדברת25/09/2009
שלום,
תודה על תשובתכם המהירה. בעיקרון אני כן אסמטית ע רקע אלרגי (קרדית האבק) ובגלל שיעול יבש כרוני שנמשך כ-8 שנים מומחה לריאות המליץ לי לקחת פעם ביום סינגולר ואם צריך לצרף לו אקיואר. בינתיים זה בסדר גמור.
רציתי לשאול האם יש בעיה לקחת גם אומפרדוקס לקיבה למרות הטיפול בסינגולר ואריוס?
והאם ניתן לדלג יום אחד בכיפור על הסינגולר?
אגב רציתי לדעת אם שעה 11 זה בלילה זה בסדר ליטול סינגולר למרות שכתוב שצריך לקחת בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/09/2009לוקחים סינגולייר בשעות הערב, גם 11 זה טוב. רצוי להקפיד על טיפול קבוע בסינגולייר וקיובר, אך אין בעיה מיוחדת אם מפספסים יום אחד. אין מניעה מלקיחת אומפראדקס ביחד עם שאר התרופות שהוזכרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולרדברת24/09/2009
שלום,
בשעה טובה ומוצלחת התלחתי לקחת סינגולר כטיפול מונע. אתמול לקחתי את הכדור בפעם הראשונה כי אני מאוד חולה ויש לי וירוס שמגביר לי את השיעולים וגם קצת חום.
רציתי לשאול האם זה בסדר שנטלתי את הכדור ב-11:00? פשוט אמרו לפני השינה אבל כשהסתכלתי בעלון כתוב בערב. האם זה בסדר או לשנות את השעה?
בינתיים אני לא מרגישה שיפור מסויים והרופא הוסיף לי גם משאף אקיואר אבל אמר לי לנוסת את הסינגולר למשך כמה ימים בלי המשאף. האם כדאי להוסיף את המשאף או שהכדור עשוי להועיל ללא המשאף?
במידה ואתחיל להשתמש באקיואר האם אוכל להפסיק את השימוש בו לאחר תקופה וליהשאר רק אם הסינגולר?
עוד שאלה: האם יש בעיה לקחת גם אריוס וגם דקסמול לצינון יחד עם הסינגולר?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סינגולר
ד''ר שבתאי ורסנו24/09/2009שלום,
בהנחה שאת אסתמטית (לא ציינת זאת) ואת משתעלת כעת כדאי להוסיף את ה QVAR. סינגוליר נחשב לטיפול פחות יעיל ממשאפי סטרואידים. בהמשך במידה ותרגישי בטוב תנסי להשאר רק על סינגוליר. בכל מקרה שאת רוצה לשנות טיפול עדכני את רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקסו 150שרית23/09/2009
אבי עם חשד לדלקת ריאות.
הוא נוטל את התרופה רוקסו 150.
יש לו מס' תופעות לוואי ובינהין רעד בידיים האם זו תופעה מוכרת?
כימו כן הוא עבר ניתוח בכבד עקב מחלת סרטן. האם הטיפול מאושר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוקסו 150
רעד בידיים אינו תופעה אופיינית לרוקסו.
רוקסו עובר מטבוליזציה בכבד ובנוכחות מחלת כבד פעילה רצוי להמנע ממנו או להפחית מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגלייראפרת23/09/2009
רק מתחיל החורף והבת שלי חוטפת התקפי שיעול בלתי פוסקים.
היא מעולם לא אובחנה באסטמה
הייתי אצל הרופא והוא נתן לי סינגולייר כטיפול מונע לחודש
שאלתי אם יש תופעות לוואי?והאם התרופה הזו נחשבת כסטריאואידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סינגוליר
סינגוליר ניתן לאסתמה. האם ילדתך אסתמטית?
מבחינת תופעות לואי אין תופעות מיוחדות והתרופה אינה סטרואיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת האסתמה...דחוף...ליאת22/09/2009
הוגדרתי כחולת אסתמה קלה ונמצאה הפרעה חסימתיתקלה(גבולית) עם מרכיב הפיך.ללא שום טיפול מונע רק ארובנט בעת הצורך.לפני שבוע הייתי אצל הרופא עם תלונת שיעול מפריע יותר מהרגיל הרופא אמר שזה בגלל עונת המעבר ונתן סינגוליר.עשיתע תפקודי ריאות גם השבוע שהראו הפרעה חסימתית עם מרכיב הפיך חלקי,ירידה בזרימות הנשיפתיות שהינה יחסית לFVC.שיפור חלקי לאחר מריבי סימפונות.נפחי ריאות בגבולות הנורמה.אין הפרעה רסטרקטיבית,נטיה לניפוח יתר.FEV1/VC% 81% 87% 93 90% 104
FEV1 95 FVC 102
RV/TLC % 35% 30% 117
שאלתי איך תפקודי ריאות לדעתך?ועוד דבר לפני 3 ימים התחלתי להיות מנוזלת ומשתעלת מעט כאבי גרון וחולשה הלכתי לרופא במוקד הפנה לבי"ח עשו בדיקות ואמרו שזה מתאים לויראלי א.א.ג. אמר הכל תקין צילום ריאות תקין.נתנו ליתר ביטחון מוקסיפן 500 ל7 ימים כדי לכסות.השאלה שלי אני מרגישה בימים האלה החמרה קשיי נשימה כאילו משהו חסום בגרון חולשה נוראית דופק מואץ יש לציין שאין לי חום ולא היה נגשתי לרופא הריאות והוא אמר שאין לו מה לתת לי ככה זה בגלל ויראלי וגם שאני מוגדרת כאסתמה קלה וסינגוליר זה בסדר.אבל אני מרגישה נורא אף סתום קשיי נשימה מה עלי לעשות
????
עשיתי בבית אינלצית מים עם אפובנט.סליחה על האריכות אבל אני מאוד מודאגת אנא עזרה בבקשה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החמרת האסתמה...
תפקודי הריאה שהצגת תקינים לחלוטין.
איני רואה סיבה להתרגשות בשלב זה ועלייך לעקוב אחר ההתפתחויות ולדווח לרופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כיחקארין22/09/2009
מבקשת לברר את הבדיקות בבקשה
זוהי בדיקת כיח כי אני משתעלת
Sputum cultureBH2
תהליך ממצא MY_SUBTITLE2
Epithelial cells בודדים 0 0 BD2
Fungus Candida negative 0 0 BD2
WBCs בודדים 0 0 BD2
Culture negative 0 0 BD2
תפריט תחתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת כיח
ד''ר שבתאי ורסנו22/09/2009שלום,
בדיקת כיח לתרבית חיידקים כפי שציטטת היא תקינה. מאידך, זהום חיידקי של דרכי הנשימה איננו הסיבה היחידה לשיעול מתמשך. עלייך להמשיך בברור במידה והתלונות נמשכות ולא פוחתות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וצבא!גם הכבוד עזב22/09/2009
קצר ולעניין
תאריך הגיוס שלי הוא בעוד חודשיים ב23 לנובמבר שהוא תאריך קרבי לחלוטין
מה שמוזר הוא שיש לי חבר שיש לו אסטמה מלידה ולא היה לו התקף 13 שנים ואין לו בכלל משאף בבית הוא כמו בן אדם רגיל בכלל והצבא נתן לו פרופיל 64
יש אותי שאני קיבלתי אסטמה במפתיע בגיל 12 והיתי הרבה מאוד על אינהלציות בחיים ובשנה וחצי אחרונה אני על משאף בריקלין קבוע לכל מקום אני לוקח אותו ואני משתמש בו 3-4 פעמים ביום(וזה ביום טוב עוד)
והצבא נתן לי פרופיל קרבי 72
איך זה הגיוני? מה עליי להגיד להם בשביל להוריד את הפרופיל ל64 שמן הסתם זה הפרופיל שמגיע לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה וצבא!
הפרופיל הצבאי בנוי על חומרת האסתמה והקריטריונים לחומרה הם לא רק שימוש בונטולין.
מומלץ שהרופא שעקב אחרי האסתמה שלך משך השנים יכתוב מכתב, כולל תפקודי ריאה שבוצעו בעבר (אם בוצעו) ולאחרונה. אם היית במעקב רופא ריאות אני מניח שיש לו את הנתונים האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדות ליתר לחץ דם ריאתי קלמימי21/09/2009
שלום
אני בת 50 המחזור הפסיק לי לפני כמה חודשים,
להלן סיכום אקו לב שעשיתי
חדר שמאלי אינו מורחב, דפנותיו בעובי תקין, התכווצות הגלובלית והאיזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך 60% עליה שמאלית ברוחב תקין.
חללי הלב בגודל תקין.
שורש האורטה ברוחב תקין.
המסתם אאורטלי מעובה,ביקוספידלי,פתיחתו מוגבלת. הודגמה היצרות אאורטלית קלה מאוד ואי ספיקה מינימלית.
אי ספיקה מיטרלית מזערית.אי ספיקה טריקוספידלית מזערית.
עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל, הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב-40 ממ''כ.
לא נמצא תפליט פריקרדיאלי.
אאורטה עולה 36 21-34 מ''מ
שורש אאורטה 31 20-37
פרוזדור שמאלי 33 19-40
קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 22 23-40
קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 41 35-54
עובי המחיצה הבין חדרית 10 06-11
עובי דופן אחורית 9 06-11
מקטה פליטה נמדד של חדר שמאל
המסטם האוריטלי
מבנה ביקוספידלי
מפל לחצים מכסימלי 22
מפל לחצים מינימלי 12
האם הבדיקה תקינה? מה שמדאיג אותי זה העדות ליתר לחץ דם ריאתי קל... האם יש להתייחס לכך ברצינות? מה עלי לעשות? רופאת המשפחה כלל לא התייחסה לכך
ואני קראתי מאמרים די מפחידים לגבי העניין הזה...
חשוב לי לדעת אם זה גם יכול לחלוף....
האם מותר לי להמשיך וללכת על הליכון?
תודה
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל
אם את חשה בטוב ולא מוגבלת נשימתית הייתי ממליץ על מעקב אקולב ליתר לחץ דם ריאתי. הפעם הבאה בעוד 4 חודשים. במידה ולחץ הדם לא השתנה או התגבר הייתי פונה לתחילת ברור אצל רופא ריאה המתמצא בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה זהקארין19/09/2009
התחלתי לקחת סינגולייר בגלל אבחנה של אסתמה קלה כבר ביום הראשון הרגשתי יותר טוב אך ביום השני התחיל לי כאב גרון חזק מאוד וקושי בבליעה וגם נזלת ןשיעול קל האם יש שייכות ללקיחת הסינגולייר?או שמא זו שפעת?חזירים?יש לציין שאני ללא חום
סינגוליר
הסבירות שתלונותיך על רקע תחילת טיפול בסינגוליר קטנה. יתכן ומדובר בזהום כזה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם אסטמה - כלב בביתדני גורביץ19/09/2009
השאלה היא האם בבית בו יש כלב והילד אינו רגיש אלרגנית לכלב אך סובל מאסטמה, וכן סובל מאלרגיה לקרדית אבק הבית, המצאות הכלב מעלה את הסיכוי/סיכון להתקפי אסטמה ? האם המצאות שיער של הכלב ברחבי הבית עלולה לגרום להתקף אסטמה לילד ?
בתודה מראש על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ילד עם אסטמה - כלב בבית
אם הילד אלרגי ואסתמטי כמובן שהסיכוי לפתח אלרגיה לאפיתל כלב גדול יותר מאשר ילד אחר. יחד עם זאת מניסיוני אלרגיה לאפיתל כלב היא נמוכה? יתכן גם גירוי לא סציפי של דרכי הנשימה משער כלב. מומלץ שהכלב לא ישהה בחדר של הילד ובמידת האפשר יוחזק בחצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה בילדות ועד היום (?)דוד19/09/2009
שלום רב.
א) האם יתכן שקוצר נשימה ימשך חודשים ללא הפסק?
אני מתחילת הקיץ ועד עכשיו סובל מקוצר נשימה שלא משתנה (יש לציין שאני פעיל גופנית ורץ ארבע פעמים בשבוע). המצב סטטי בפעילות גופנית ובחוסר פעילות (לדוגמה מול הטלוויזיה\מחשב).
עשו לי בדיקה של תפקודי ריאות ויצא שיש לי אסטמה קלה.
ב) זכור לי התקפי אסטמה שנמשכים שעות על גבי שעות וההורים שלי חשבו שזה פסיכוסומטי אז לא לקחתי משאפים. 4 שנים שסבלתי, במיוחד בחודשי הקיץ מקוצר נשימה בלתי פוסק (אך לא כזה שהיה צורך להבהיל לבית חולים או משהו). האם בכך שלא טיפלתי באסטמה בכלל גרמתי לנזק תמידי לריאות? (כשיש לי קוצר נשימה אני מרגיש מועקה בגרון אך אין לי ליחה ואינני משתעל).
ג) האם יכול להיות שכל זה בעצם בראש? זכור לי גם לפני בחינות מלחיצות שהיה לי קוצר נשימה שנמשך עד לסיום הבחינה. יש לציין שגם לפני הבדיקה של תפקודי הריאות הייתי בלחץ מחוסר הוודאות. (אובחנתי כחולה אסטמה בגיל שנתיים ובגיל 12 עשיתי תפקודי ריאות שיצאו תקינים לחלוטין).
תודה רבה על זמנך.
אסטמה בילדות ועד היום (?)
אסתמה לרוב יש לה אופי משתנה עם הפוגות. קוצר נשימה קבוע לזמן ארוך פחות אופייני. מצבי מתח עלולים להחמיר אסתמה ויכולים בפני עצמם לגרום תחושת קוצר נשימה (קושי במילוי אויר, פיהוקים, ללא קשר למאמץ). יתכן ואצלך יש ערוב של שתי האפשרויות. רצוי לברר תפקודי ריאה בתקופות "הקשות, ולוודא קורלציה לתחושותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהיונתן19/09/2009
שלום עשיתי בדיקת ספירומטריה ויצא 107 אחוז במנוחה בבדיקה דומה לפני 3 חודשים התוצאה היתה 97 אחוז במנוחה העים זה מראה על שיפור מותר לציין שאני סובל באסטמה כ 7 חודשים מטופל בסרטיד 500 + כדור סינגולרייר 10 mg + סימבוקורד בעת התקף מותר לציין שלא היה לי אתקף כבר חודש וזה כבר מראה על שינוי מפני שהיה לי התקף כמעת כול יומיים לדעתך מה רמת חומרת האסטמה לפי הממצאים הנ"ל בתודה מראש
וברכת חג שמח יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה
תפקודי הריאה תקינים. אם אינך סימפטומטי (קוצר לילי, המאמץ, שיעול טורדני, צורך בונטולין ודומיו) אז ניתן לומר כי האסתמה שלך מאוזנת וניתן בהמשך בתאום עם רופאך להפחית מינונים/תרופות עד למנת החזקה מינמלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)