פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום חזה מצביע על דלקת?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    12/10/2009

שלום רב,

אני בחורה בת 25, בריאה בדר"כ. בראש השנה חליתי למשך שלושה ימים (חום, צינון קל)- לא פניתי לרופא, ושיערתי כי הדבר יעבור לבד. החום והצינון עברו. אך שלושה ימים לאחר מכן התחלתי להשתעל, שיעול ליחתי. לאחר שזה לא עבר, והחל לכאוב לי בחזה (בעיקר במהלך נשימה ארוכה), וכן קוצר נשימה בלילות. פניתי לרופא משפחה (שבוע שעבר). הרופא, אמר שהוא שומע: "צפצוף אינספירטורי במרכז הריאה" ושלח אותי לצילום חזה.

היום עשיתי את הצילום, אך לצערי קיבלתי רק דיסק ללא פיענוח, ומכיוון שאני סובלת, רציתי לדעת האם צילום החזה מצביע על דלקת, או מסביר את תלונותיי?

תודב רבה, ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה מצביע על דלקת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום 2

יערה
    12/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

בגודל שהוצג כאן, אין לראות כל פטולוגיה בריאות. לא תמיד צילום חזה אבחנתי , לאור זה חשובים גם ממצאים שהיו בבדיקה של רופא המטפל. ממליץ לחזור אליו לביקורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה

יערה
    24/11/2009

שלום רב שוב,

ראשית תודה רבה על התשובה, כעת יש לי שאלה נוספת. הצילום חזה אכן היה תקין- והרופא משפחה אמר שכנראה מדובר בברונכיטיס.
    השיעול הרבה יותר טוב (אך עדיין משתעלת מעט, בעיקר בלילות). עם זאת, עדיין ישנה ליחה רבה (בעת טיפול שיניים הרופא אמר לי שהוא רואה ליחה רבה, ולכן מעדיף לדחות את הטיפול).
    כמו כן, בעת פעילות גופנית או תזוזות מסוימות יש לי כאב בחזה שמאל-תחתון בלבד, תחילה חשבתי כי זה אולי שריר תפוס, אך נראה לי יותר מידי זמן לשריר תפוס. הכאב גם מקרין לגב (בדיוק באותו מקום רק מאחורה), ולעיתים אני ממש מרגישה כי יש משהו שם שלוחץ לי על החזה באזור.
    חשוב לציין, כי כבר כמעט ואין לי קוצר נשימה, וכי אין לי כאב בעת שיעול (אלא רק לאחריו).
    בנוסף, אין לי חום-ובאופן כללי אני מרגישה טוב, אך אני מנוזלת מעט.

השאלה שלי, האם זה סביר שעדיין כואב לי?
    האם זה באמת יכול להיות שריר תפוס?
    ממה יכול להגרם כאב זה?

תודה רבה ויום טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון+תוספת

יערה
    24/11/2009

חשוב לי לציין כי אינני חולת אסטמה, וכן אינני מעשנת.

כמו כן, הכאב הוא במרכז הריאה השמאלית. (מאחורי השדיים)

ושוב תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/11/2009

מקור עיקרי לכאבים כאלה בבית החזה - כאב שרירי דופן בית החזה. מקור ריאתי לכאבים מהסוג הזה הוא נדיר יותר. כדי להתקדם באבחנה מבדלת של כאבים חזה חשובה מאוד בדיקה גופנית - ע"י רופא המשפחה. במידת הצורך הוא יפנה ליעוץ לפי הממצאים. שיעול והפרשות יכולים להיות בגלל ברונכיטיס, לפעמים דבר יכול להמשך שבועות וחודשים. במידה ושיעול נמשך מעל חודש ימים : ממליץ לבצע תפקודי ריאות ולהתיעץ עם רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן ילדים ליד אתר בנייה
    יעל
    12/10/2009

שלום רב,
    שני ילדיי (בן 4 ו- 1.5 שנים) הולכים לגן ילדים אשר נמצא בין שני אתרי בנייה במרחק של 10-20 מטרים בניין אחד ו- 20-30 מטרים הבניין השני. במשך רוב שעות היום יש רעש של משאיות בטון, חפירות על ידי דחפורים, שיוף, ריתוך וכד'. בנוסף יש לא מעט אבק מסביב וזוהי רק ההתחלה של אחד הבניינים. האם יש חשש בהשארתם בגן זה? מהו הנזק (אם בכלל) שיכול להיגרם? האם יש דרך לאכוף את מעבר מבנה הגן למבנה אחר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גן ילדים ליד אתר בנייה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

לא ניתן להעריך נזק ריאתי פוטנציאלי בתנאים האלה אצל ילדים בריאים. בילדים הסובלים מאסתמה או נזלת אלרגית , דבר יכול להחמיר תופעות של מחלות הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין תרופות לאסטמה
    הראל
    12/10/2009

ד"ר שלום,

אודה באם תוכלו לפרט מה ההבדלים בין בודיקורט סימביקורט סרטיד וסינגולר.

האם יש תופעות לואי שונות ?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין תרופות לאסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

בידוקורט הינו משאף סטרואידלי . סימביקורט וסרטייד הם משאפי משולבים (סטרואיד נשאף ומרחיבי סימפונות ארוך טווח ), סינגולייר הינו כדור שחוסם לאוקוטריאנים שהינם אחד המתווכים החזקים של תהליכי אסתמה ואלרגיה. תופעות לוואי בשכיחות של סטרואידים הנשאפים (ללא קשר לסוג ספציפי): הם צירדות ופטרת בלשון. מרחיבי סימפונות יכולים לגרום לדופק מהיר. סינגולייר יכול לתת מספר של תופעות לוואי (חולשה, עייפות, צינון, כאבים בלת ספציפיים בגוף).
    כל התרופות האלה נחשבות מבחינה מדעית בטוחות שתופעות לוואי נדירות יחסית וגם אינן קשות בדרך כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בנשימה וכאבים בחזה
    טינה
    12/10/2009

שלום,אני בת 34 סובלת מדיכאון קשה כבר 6 שנים וחולת קנדידה ברמה גבוהה מאוד כשנה וחצי.לפני כ 3 שבועות היה יום שהאף שלי נסתם ולא יכולתי לנשום שמתי טיפות אף "אלרין" אך זה לא עזר,אולי מפני שאני משתמשת בטיפות אף כבר כמעט באופן קבוע כמה פעמים ביום מפני שהאף שלי סתום כמעט כל הזמן אך הפעם זה היה ממש חזק,לקחתי כדור נגד אלרגיה כי היה לי חשד שזו אלרגיה למשהו היו לי התעטשויות,עיקצוצים באף וכמובן גודש באף.זה קרה לי כמה פעמים ולקחתי את הכדור נגד אלרגיה והוא עזר,שלשום היה לי עוד התקף כזה אך הפעם שום דבר לא עזר הייתי בביקור רופא אך לא ידעו מה הבעיה שלי והפנו אותי לסורוקה שם עשו לי צילום חזה ואמרו שהכל בסדר ושלחו אותי הביתה.איני יודעת מה לעשות וכרגע כבר יש לי כאבים בחזה ובגב וגודש שלא עובר,מה זה יכול להיות? אין לי חום (בינתיים) ואין הקאות או שילשולים,יכול להיות שזו דלקת ריאות או משהו בסיגנון כי לפני כשנתיים הייתה לי דלקת ריאות שלא אבחנו אותה בפעם הראשונה דרך צילום חזה אלא רק בפעם השנייה. וגם שחכתי להגיד שיש לי צמרמורת ורעד.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בנשימה וכאבים בחזה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

תסמינים אינן ספציפיים ויכולים להיות גם סימני זיהום בדרכי אויר עליונות וגם תופעות אלרגיות. במידה ותלונות אינן חולפות, יש לחזור לרופא המשפחה שיחליט על צורך בבירור נוסף והיקפו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי מרפא
    חן
    12/10/2009

שלום. לבני יש אסטמה והוא כבן 15. בעלי קנה תערובת של צמחי מרפא שאמורים כביכול לפעול כנגד האסטמה,השימוש: להרתיח שתי כפות מתערובת זו בתוספת ליטר מים לסנן ולשתות במשך היום.
    הבן שלי משתמש במשאף symbicort בשימוש יומיומי בוקר וערב
    לפי ההוראות שבעלי קיבל לא אמורים להשתמש במשאף בזמן השימוש בצמחי מרפא.
    שאלתי היא האם דבר זה אפשרי, האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    צמחי מרפא

הוספת תגובה

• מה הצמח

יובל
    13/10/2009

אשמח לעתדכן מכיון שגם אני משתמש פעמים ביום בסימבוורקט
    תודה ובריאות
    דרך אגב - האם לאורך זמן זה עוזר (המשאף )מכיון שאני משתמש כבר 10 חודשים וזה מספיק ל10 שעות ואז כאילו כלום חוזר למצב של קוצר נשימה/נשימה כבדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יובל

יונתן
    13/10/2009

תנסה סרטייד דיסקוס יה יותר טוב בסימבוקורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

מומלץ לפנות לרופא המפחה או לרופא ריאות עם הרכב של תערובת צמחי מרפא כדי לבחון מה הסיבה להוראות על הפסקת סימביקורט בזמן שימוש בצמחים. בדרך כלל אין מניעה לקחת משאף (כמו, סימביקורט) ובמקביל להשתמש בטיפול נוסף לאסתמה (צמחי מרפא או אחר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לfve1 בתיפקוד ריאה
    פרץ
    12/10/2009

תוצאת בדיקהfev1 =52 לאחר מתן ונטולין 56 ,כלומר הפיכות של כ8% ,על מה מעידה ההפיכות הזו?והאם יש אנשים שונטולין לא משפיע עליהם טוב ?(אני מרגיש טוב יותר עם סרטייד )

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לfve1 בתיפקוד ריאה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

פאראמטר בודד בתפקודי ריאות אינו קובע אבחנה. לפי תאור ניתן לחשוב במדובר במחלה חסימתית (כגון, אסתמה או COPD ) ללא הפיכות משמעותית. הפיכות הינו מושג שמייצג שיפור בזרימות נשיפתיות אחרי מרחיבי סימפונות, ערך משמעותי הוא מעל 12% לפחות. ונטולין כמו כל משאף אחר יכול לגרום לתופעות לוואי, בדרך כלל זה דופק מהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיאקטזיות בשילוב עם בוטוקס
    שלומית
    11/10/2009

אני סובלת מברונכיאטזיות מזה שנים רבות ולפיכך מזיהומים רבים וחוזרים בדרכי הנשימה. לפני כשבוע הזרקתי בוטוקס (בפעם השנייה בחיים) לשרירי המצח ומאז אני חשה תסמיני שפעת ותחושת שריפה בריאות. גם בפעם שעברה סבלתי מסתמינים דומים למשך כשבועיים. שאלתי: האם יש סיכוי שהרעל ישאר/יצטבר בריאות?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי האלה חולפות

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמתית או לא?
    מיכל
    11/10/2009

שלום, אני בת 34 בעלת מקצוע חופשי המנהלת עסק משלי. לפני קצת יותר משנה עברתי אירוע קוצר נשימה של ממש באמצע רחוב שהיה בשיפוצים (ליד תלולית חול), פשוט לא יכולתי לנשום. ההתקף עבר לאחר כדקה אך, היה לי טראומטי מאד - נשנקתי במאמץ להשיג אויר. בירור קרדיאלי לא העלה דבר, לחץ הדם שלי נמוך מאד (משפחתי), צילום ריאות בבית החולים לא העלה דבר, מבחן תגר מטוכולין העלה כי אני בגדר הנורמה אך, עם קטיעה אינספירטורית - אלרגולוג שבדק אלרגיה במחטים בצורה מאד שטחית טען כי אין לי אלרגיה וטען, כי יתכן והיה מדובר בהתקף חרדה, אם כי לא הייתי בסטרט כלשהו באותה עת בצורה מיוחדת. רופאת ריאות הצמידה לי סימבוקרט שאני לא משתמשת בו בכלל רק שומרת אותו לידי על כל מקרה. יצויין, כי בעבר היו לי מקרים שלעיתים נחנקתי ללא הסבר דבר שבה לביטוי בגירוי בגרון ודמעות בשיעול ולחילופין, מתעוררת משינה בשיעול ודמעות (בד"כ מחלום רע) אך, אירועי שיעול ולא אירוע כה טראומטי כפי שתיארתי למעלה. רופא א.א.ג בבית חולים איבחן לי בבדיקה שטחית רפלוקס, אך, בדיקת בריום שללה זאת. אני אובדת עצות - אין לי מושג אם אני אסמטית או לא? ועכשיו עם שפעת החזירים.. מאד בלחץ.. מה דעתכם? יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעבור? אני רק רוצה לציין, כי במשך כל חיי הייתי בריאה לחלוטין וההלם הנו עצום עבורי - אם כי לא פוגע לי בהתנהלות חיי הרגילה, תודה לאל!

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמתית או לא?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

מבחן תגר מטאכולין שלילי (תקין) שולל אסתמה בסבירות גבוהה מאוד. תסמינים שצויינו יכולים להתאים להתקפי התכווצות מיתרי קול - דבר לפעמים מזכיר אסתמה. רפלוקס של חומצות קיבה יכול להיות סיבה לכך. בדיקת באריום אינה יכולה לשלול רפלוקס . ממצאים של בדיקת רופא א.א.ג יכולים להצביעים על רפלוקס פעיל , אפשר להבדק ע"י א.א.ג שנית כדי לוודא שפטולוגיה קיימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף אבא שלי בטיפול נמרץ
    מירית
    11/10/2009

שלום,
    אשמח לייעוץ\עזרת רופא
    אבא שלי בטיפול נמרץ, מונשם ומורדם עקב זיהום.
    הרופאים אמרו שהוא התגבר על הזיהום אך עכשיו התחילה אצלו דלקת ריאות חריפה עד כדי כך ששמו 2 בלונים שמחוברים אליו.
    הם מסבירים שהדלקת ריאות התחילה כי הוא מונשם דרך הצוואר.
    מה עוד אפשר לעשות על מנת לרפות אותו מהמחלת הריאות?
    האם הבלונים יכולים לעזור לו? יש עוד טיפול שאפשר לעשות?

בבקשה כל דבר שהוא.

תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

במקרים שחולה מאושפז ומונשם מכל סיבה שהיא- שכיחות זיהומים בדרכי אויר (דלקות ריאה בעיקר) עולה . טיפול הוא אנטיביוטיקה והמשך טיפול תומך (הנשמה , חמצן וכו") . אין פתרונות אוניברסאליים לכל המקרים . צוות המטפל לפי בעיות הקיימות בוחר טיפול הנכון ביותר בכל מקרה פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה בגיל 43
    יובל
    11/10/2009

בן 43 כל חיי אני בריא ועוסק בספורט (כדורסל) - לפני 10 חודשים הובחנתי לאחר בדיקת רופא ראות (דר' סתיו ) לאחר בדיקה במכשיר נשיפה (52%) יצוין שכל חיי אני אלרגי לאבק עם התקפים של קוצר נשימה (אמי עישנה בהריון שלי -גרתי בבית עם שטיחים ווילונות וחתולים ואמא שעישנה לידי 3 קופסאות ביום) מאז שהרופא אמר לי "אתה חולה אסתמה "(קיבלתי לפעמים ביום סימבורקט 160).כל יום כל היום אני רק עוסק בנשימות שלי ,הפכתי לגרופי של אסתמה - קורא את כל הפורמים לרבות שלכם (שעונה לי על המון תשובות). המכשיר עוזר לי ל10 שעות לכן אני קם בבוקר ורץ למכשיר ,כמו כן ירד לי הביטחון העצמי (מרגיש חולני) רעד בידים, חוסר שקט נפשי, חוסר סבלנות (3 ילדים קטנים) ובעיקר מחשבות על האסמה על בסיס יומי כל יום כל היום (חוסר ריכוז מבולבל) , רופאת המשפחה אמרה קח רגיעון ולך הביתה. האם יש אתר או מקום שיש בו מפגש עם חולי אסתמה "ותיקים" .אני לא מעכל את זה שאני בן 43 צמוד למכשיר שאיפה . זה פשוט משגע אותי . מה גם לפי המאמרים באינטרטנט התחלואה והתמותה בגיל יותר מבוגר רק מחריפה .. האם יש אור בקצה המנהרה מה ההבדל בין סרטייד לסיבורקט . מה לגבי המחקר של האמריקאים לגבי שימוש בסינגולר ודיכאון .רופא אלרגיה המליץ לי על סינגולר . שמתי לב לאחר קריאת כל הפורום שלרוב החולים מתחילים בקטן (דיסקוס בריקלין סימבורקט 160 אח"כ 320 סינגולור וצפונה...)מישהו מכיר הליך הפוך ? או שאני מדמיין

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה בגיל 43

הוספת תגובה

• שלום יובל

יונתן
    12/10/2009

שלום יובל כחולה אסטמה חדש אני חושב שהתיסכול הנובע מחוסר היחולת לנשום הוא משמעותי
    לכן אני מציע כאחד שסבל מחרדות אל תחשוב על זה תקפיד ליטול תרופות בזמן שיצמצמו את האתקפים ותמשיך לתפקד כרגיל כי הכי מסוכן לתת למחלה להישתלט על החיים שלך ואני אומר לך את זה מניסיון מפני שאני סובל מאסטמה כ 7 חודשים ועדיין אני לא רואה את המזור

יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליונתן

יובל
    12/10/2009

7 חודשים אתה סובל או 7 שנים
    כי אני כ-10 חודשים מאז הפעם הראשונה וזה כל מה שמעסיק אותי כל הזמן - החשיבה על הזדקנות עם אסתמה וכו' - תרופות עם תופעות לואי של דיכאון כגון סינגולר (נראה כאילו הרופאים אומרים כך משאף -פעם פעמים 4 פעמים ותחזור עוד חצי שנה)
    האם יש אלטרנטיבות לתרופות כל שיטות הבודיקו יוגה חדרי מלח ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

למרות שאסתמה היא מחלה כרונית , תחזית שלה טובה: רוב חולי אסתמה עם או בלי טיפול מתאים יכולים להרגיש טוב יותר לאורך שנים רבות או אפילו להרגיש טוב כמו אלה שאינם חולים במחלה. תהליך איזון ושליטה באסתמה אינו תמיד קצר ודורש התיעצויות נוספת עם רופא ריאות המטפל. סטרואידים נשאפים ומרחיבי סימפונות הם אבני יסוד של טיפול באסתמה, אך קיימות תרופות יעילות נוספות - כגון, סינגולייר . נכון להיום, מבחינה מדעית אין מניעה להשתמש בסינגולייר במידה ודרוש כך לפי שיקול דעתו של רופא ריאות או אלרגיה.
    סימביקורט וסרטייד הם משאפים שמשלבים שני סוגי תרופות ביחד (סטרואיד ומרחיב סימפונות ), הבדלים הם קשורים לסוגי החומר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה קשה
    נורית112
    10/10/2009

שלום.
    אני בת 56, חולת אסטמה מגיל 7.
    בשנתיים האחרונות זה החמיר מאוד.
    אני מקבלת זריקות קורטיזון ומשאפים ואינהלציות.
    הרופאה שלי הסבירה לי שיש נזק בלתי הפיך בסימפונות ובריאות.
    אני נושמת מעט, כל הזמן. מתעייפת מאוד מכל פעולה קטנה.
    האם יש דרך לשפר את מצסב. להקל עלי?
    ניסיתי חדר מלח. זה לא עבד.
    אני מוכנה לנסות כל דבר!

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

במידה ולא נמצאת תחת מעקב רופא ריאות , יש לפנות אליו. החלטה על טיפול בחולה אסתמה הינה פרטנית ומתקבלת אחרי קבלת כל הנתונים אובייקטיביים (כולל בדיקה גופנית) ואיסוף סיפור החולה. נכון להיום קיים מגוון גדול של תרופות לאסתמה, כמו כן קיימות שיטות נוספות (אלטרנאטיביות) שפחות מוכרות מבחינת המחקר אך נמצאות בשימוש רב (כמו, לדוגמה, שיטת נשימה ע"י בוטאיקו, ניקור סיני וכו")

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבורקט בשילוב סינגולר
    יובל
    09/10/2009

אני בן 43 לפני כ-10 חודשים הובחנתי לראשונה כאסמתי לאחר בדיקה (נשיפה למכשיר)אצל רופא ראות- אמר לי שהיו תפקוד של כ-50% ובמידה והיה מגיע ל30% זה בלתי הפיך כולל אישפוז. יש לציין שהלכתי עליו רק שבוע לאחר שהיתה לי התקפת שעול וקוצר נשימה ואמרתי לו שאני מרגיש בסדר יחסית (50% ואני מרגיש בסדר!!!???) לשבוע הקודם . מאז אני לוקח לפי המלצו פעמים ביום סימבורקט 160. אחרי 5 חודשים בדיקה נוספת (כולל שאיפה באותו יום) היתה 80%. במקביל עשיתי בדיקת אלרגיה ואני כמובן אלרגי לאבק (ידעתי זאת כל חיי ללא בדיקות). אני מעונין להפסיק עם המשאף (או להשתמש רק במידת הצורך)
    הומלץ לי ע"י רופא נוסף להוסיף לסימבורקט שימוש בסינגולר 10 (קראתי במחקר אמריקאי שיש תופעות לואי של דיכאון). יש לי מס שאלות ברשותכם: 1. לא היו לי התקפות של קוצר נשימה או שיעולים ב10 חודשים האחרונים (ולא היתה נוזלת אפילו פעם אחת-דבר נדיר אצלי) אבל לאחר כ-8-9 שעות מהשאיפה האחרונה אני מרגיש מעין קוצר נשימה (כאילו הראות עצלות) - האם אני יכול להפסיק לקחת סיבורקט למס ימים או שיכול להיות סיכון 2. כמה זמן לוקחים את המשאף מכיון שאני לוקח 10 חודשים ונראה לי שאני מתמכר/מתפנק או שהסימפונות כבר רגילים וצריך מינון גבוה כך שיהיה גלגל שלג רק כלפי מטה (כל כמה חודשים אני אגדיל מינון עד מתי...) 3 האם יש מכשירי מדידה עצמית לתקפוד סימפונות בכל רגע נתון - מצטער על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    סימבורקט בשילוב סינגולר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

טיפול באסתמה בדרך כלל הינו קבוע, ובמידה דבר הינו מאזן תסמיני אסתמה היטב , אפשר להמשיכו שנים. לא ידוע על התמכרות לסימביקורט או משאף אחר לאסתמה. לצורך איכות חיים טובה יותר בשליטה בעתיד במחלה יש להמשיך טיפול לפי המלצות יועץ ריאות. בגלל שאסתמה היא מחלה דינמית ויכולים להיות שינוים יש להגיע לביקור אצל רופא ריאות כפעם בשנה -שנתיים גם במקרים ומרגישים טוב. תפקודי ריאות (ספירומטריה ) הינה בדיקה אמינה וטובה אך דורשת טכנאי מוסמך. לצורך מדידה עצמית ניתן לרכוש בבית המרקחת מכשיר PEAK FLOWMETER שיכול למדוד רק מהירות אויר נשיפתית בשיא (מדד זה לבדו אינו מלמד דבר אך מאוד יעיל לצורך מעקב וניטור עצמי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה?? ילדים
    משה נחמיה
    09/10/2009

אני אב לילדה בת 8.בתחילת השנה אושפזה הילדה בטיפול נימרץ נשימתי למשך 6 ימים.בוצעו בדיקות אשר תוצאותיהם לא הובאו לידיעתי על ידי האם(אנחנו הורים גרושים).בחלוף 3 חודשים בביקור מקרי אצל רופא הילדים נימצאה הילדה על סף התקפה ,טופלה בבית והחלימה .החודש ניתקפה הילדה שוב בהתקף אשר חייב אישפוז.
    שאלותי? האם ב"קריאה נכונה של הילדה "ניתן היה למנוע את האישפוז ולהתחיל טיפול נידרש בבית?
    האם קיים נוהל מחייב בו על הורה לפעול במצב של אסטמה לילד או שמה עליו לחכות מהתקף להתקף ולאשפז בבית חולים?.
    האם חוסר טיפול או מעקב יכולים להיכלל בשם"הזנחה רפואית"?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה?? ילדים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

המלצות לטיפול קבוע וטיפול לפני ובזמן התקף אסתמה צריכות להנתן ע"י רופא ילדים/רופא ריאות ילדים ובכל מקרה פרטני הן יכולות להיות שונות. גם טיפול קבוע נכון אינו מונע התקף אסתמה ב100% . במקרה של התקף אסתמה יש לפעול לפי המלצות שהתקבלו קודם, במידה ואין הטבה, אין ברירה וחייבים להגיע לבית החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ופעילות ספורטיבית וריפוי אסטמ
    איילת
    08/10/2009

אני בן 38 ואובחנתי כאסמטי לפני 3 שנים (אסטמה קלה), בעיקר שיעולים וקוצר נשימה בעונות מעבר. כעת אני לוקח סינגולר + משאף מלח (רפואה אלטרנטיבית). בעקבות זאת, מזה כ 4 חודשים אין לי תסמינים של אסטמה. מידי פעם שאני עושה ספורט (ריצה או סקי ) אני מתחיל להרגיש קוצר נשימה קל. האם זה נכון להמשיך לעשות פעילות אירובית? האם יש לזה השפעה על האסטמה? האם סינגולר ו\או משאף מלח יכולים לרפא אסטמה ?
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

לא יגוע היום טיפול שיכול לרפא אסתמה, כל הטיפולים מיועדים להפחתת תסמינים ושליטה במחלה (שיפור באיכות החיים שמדד עיקרי). פעילות גופנית מאוד חשובה לחולה אסתמה. במידה ויש קשיי הנשימה בזמן פעילות גופנית בלבד, ניתן להתשמש בונטולין או בריקאלין (2 שאיפות) כמספר דקות לפני תחילת מאמץ גופני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה וסטרס
    אפרת
    07/10/2009

שלום רב,
    אשמח לקבל התייחסות לשאלתי.

אני סטודנטית בת 24, עוסקת באופן קבוע בפעילות גופנית (אירובי, הליכה וריצה), לא מעשנת, וללא היסטוריית מחלות נשימתיות.
    לפני כחודש החלה תקופה מאוד לחוצה בלימודים (תקופה שאמורה להימשך עוד המון זמן), במקביל קרה מקרה אובדן במשפחתנו ומס' מאורעות נוספים שהעלו את רמת הסטרס שלי- ובתגובה פיתחתי קוצר נשימה.
    התופעה הזו לא מופיעה פעם ראשונה, ואני זוכרת מקרים בעבר בהם כתגובה ללחץ או סטרס מתמשך הייתי מרגישה מחסור בחמצן, מפהקת ונושמת נשימות עמוקות עם שרירי עזר. בשונה מהעבר שזה היה נמשך למספר שעות עד יום יומיים, כעת זה נמשך כבר למעלה משבועיים. זה מאוד מקשה עלי. אני מרגישה שהמון אנרגיה שלי "מתבזבזת" על מאמצים לנשום. אני כל הזמן רעבה לחמצן. הרבה פעמים אני לא מצליחה לקחת נשימה שתספק אותי, וזה מעייף אותי אפילו עוד יותר.
    כמו כן זה משפיע על היכולות הגופניות שלי, ואני מרגישה חלשה.
    אציין גם כי בלילה אני ישנה ללא ההפרעות הנשימתיות.

מה היית ממליץ לי לעשות בכדי לנסות ולהקל מעט על תסמיני הנשימה הבעייתיים, עד שהתקופה הלא נעימה הזו תעבור ואחזור לעצמי?
    שקלתי לקחת מיני מרגיעים טבעיים..
    או להפסיק קצת עם ההתעמלות האירובית ולהתמקד בפעילויות איטיות ורגועות יותר?
    או שאולי בכלל כדאי לפנות לרופא ולשלול בעיות נשימה שלא ממקור נפשי?

תודה רבה מראש
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה וסטרס

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

בעיות לא גופניות (כגון, סטרס נפשי ואחרים) יכולות לפעמים להראות זהות לתסמיני מחלות מסוימות. במקרה של סטרס בפטרונות הם בתחום של פסיכולוגים ומגוון לא קטן של תרופות הרגעה לפי הצורך. קשיי הנשימה בגיל זעיר יכול להיות ביטוי לאסתמה, ממליץ לפנות לרופא המשפחה לצורך הפנייה לתפקודי ריאות והמשך בירור לפי הממצאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה