מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבתי יש אדנואידיםנורית11/09/2010
בס"ד
לכבוד ד"ר גוטמן, ד"ר הוד וד"ר ארד,
שלום רב. בתי סובלת שנים רבות מאף סתום ודלקות גרון. דלקות הגרון די השתפרו ב"ה, אבל האף הסתום לא. היא גם מאוד אלרגית לאבק וכו'. ניסינו טיפול נגד אלרגיה ,אבל זה לא כל כך עזר. היא בת 17 ,היינו לפני כשנה אצל רופא א.א.ג והוא שלח אותנו לסיטי. זה יצא די בסדר ב"ה, אבל הוא עשה אינדוסקופיה ואמר, שישנם אדנואידים מוגדלים וכדאי לכרות אותם. רציתי לשאול, בעבר גם בעלי היה אמור לעשות נתוח להוצאת פוליפים ונאמר לו שיש סיכון לעיניים וגם איזה רופא אמר שלפעמים , פוגעים בעצבי הפנים. אבל הוא לא עשה את הנתוח לא בגלל הסיבות הללו, אלא בגלל שהיה לו נתוח מעקפים ובינתיים דחה את הנתוח, והפוליפים דוקא התקטנו עם הזמן. ובכן, שאלתי היא ,באיזה שיטות מנתחים היום , את כריתת האדנואידים? האם חייבים הרדמה כללית?
האם יש סיכון לעיניים או לעצבי הפנים, כפי שאמרו אז לבעלי. או שבגיל של הבת שלי זה אחרת?
מה זה שיטת הקובליישין? והאם זה כדאי לבתי? מה לגבי שיטות ההרדמה בכלל?
תודה רבה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנואידים
ד''ר רועי הוד11/09/2010כריתת אדנואידים נעשית בהרדמה כללית. קובליישן זה דרך אחת להורדת הרקמה בה הרקמה למעשה עוברת אידוי. סיכונים בעיקר של כאב ודמם לאחר הניתוח אך באחוזים נמוכים. לא מכיר נזק לעצב הפנים או לעצב הראיה- לא קרובים מבחינה אנטומית ואין להם סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים ניתוח כפתורים וחוראורית11/09/2010
היי,
אני אמא לילדה בת חמש וחצי שבגיל 3 עבהרה ניתוח כפתורים בשתי האוזניים בשל דלקות חוזרות ונישנות מגיל אפס בערך. במעמד אותו ניתוח הוצאו גם האנדנואידים המוגדלים מהאף.
היום כמעט שלוש שנים אחרי באוזן אחת נפל הכפתור חצי שנה לאחר הניתוח ונותר חור בעור התוף באוזן השניה הכפתור עומד ויציב ללא שום תזוזה . מאז הניתוח באוזן בה הכפתור נמצא הילדה סובלת עדיין לסירוגין מדלקות אוזניים שהפרשתם יוצאת החוצה בשל הכפתור.
ניסינו טיפול של דיקור סיני למניעה והורדנו את השימוש במוצרי חלב פרה לחלוטין ועברנו למוצרי עיזים.
כרגע אנו אובדי עצות לגבי החור הקיים באוזן ללא הכפתור - מה עושים אם החור והאם יש או צריך לעשות משהו? כמו כן מה עושים עם הכפתור שעדיין נמצא באוזן זמן כה רב לאחר הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפתורים
ד''ר רועי הוד11/09/2010אם נותר חור באוזן זמן רב לאחר יציאת הכפתור ישנן שתי בעיות שעלולות להיות: ירידה הולכתית בשמיעה וחוסר יכולת להרטיב את האוזן. לצורך סגירת הנקב יש צורך בהתערבות כירורגית בניתוח בשם טימפנופלסטיה. מטרת הניתוח היא סגירת הנקב (סיכויי הצלחה סביב 90%) ושיפור השמיעה( מטרה נילוות, סיכוי 60% לשיפור). הכפתור שנשאר זמן רב לאחר הניתוח- יש צורך להוציאו, בדר"כ ניתן לבצע במרפאה בהרדמה מקומית קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לנו ניתוח הכפתורים גרם רק לבעיות
סיגלית24/10/2011בני בן 4 עבר ניתוח כפתוריםבגיל שנה וחצי בשתי אוזנים והדלקות כלל לא פסקו
אחרי שנה וחצי עבר הוצאת כפתור מאוזן שמאל ועד היום החור לא נסגר והוא צריך לעבור ניתוח לסגירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כפתורים ,חור ...תודה
אורית13/09/2010תודה רבה.
האם יש פעולה נוספת כלשהי לשיפור המצב ללא התערבות כירוגית לסגירת החור? האם ישנה אפשרות שייסגר מעצמו?
לגבי הוצאת הכפתור מאוזן ימין- במה כרוך ההליך? האם אין בעיה עם זה שהכפתור לא נופל מעצמו ? מה לגבי איחוי החור באוזן לאחר הוצאת הכפתור- האם קיימת בעיה או שהמקום מגליד היטב גם אם מוציאים את הכפתור באופן יזום?
למען האמת אני מאוד לא רגועה ומאוד הייתי רוצה ש"סיפור " האוזניים הזה כבר יהיה מאחורינו!
אני חושבת שלאור הבעיתיות שקיימת לצערי ,ניתן לומר בלב שלם שניתוח הכפתורים שעשינו כשל!
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
ד''ר רועי הוד14/09/2010אין פעולה אחרת לסגירה פרט לניתוח (עבר הרבה זמן מהופעת הנקב). בדר"כ לאחר הוצאת כפתור ממתינים עד שנה לראות אם הנקב נסגר, אם לא ככה"נ יזדקק לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבדן ראיה בעקבות סינוסיטיסורד11/09/2010
לאחר כאב ראש חזק שנבע (כנראה) מדלקת סינוסיטיס נפגעה הראיה בעין אחת ..מטופלת כשבוע באנטיביוטיקה וסטרואידים ללא שפור בראיה ..מה עוד ניתן לעשות גם ברמת האבחון וכמובן בטפול ? האם אבדן הראיה הינו הפיך ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר רועי הוד11/09/2010אובדן ראיה כתוצאה מסינוסיטיס אינו דבר של מה בכך. האם נבדקת ע"י רופא עיניים וא.א.ג? אם לא ויש פגיעה חדשה חריפה בראיה יש צורך להבדק במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף סתוםדניאל11/09/2010
שלום רב שמי דניאל אני סובל מאף סתום כל הזמן וכתוצאה מיכך במשך השנים פיתחתי סוגי חרדות שונות והאם בגלל שהאף סתום יש התאמצות פסיכולוגית לחשוב על הנשימה? והאם ישנו פחד או סכנה במצב זה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום
ד''ר רועי הוד11/09/2010יש צורך בבדיקה לראות מה סיבת החסימה. בדר"כ החסימה לא מאיימת על הנשימה ולכן אין צורך להכנס לחרדות. גש להבדק על מנת שיוכלו לעזור לך בדרך כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדניאילנה11/09/2010
שלום רב,
מתחילת השבוע מטופלת באוגמנטין 875 מ"ג כתוצאה משיעול עם ליחה ירקרקה. לפני השיעול היתה נזלת חריפה . היום 5 ימים אחרי הטיפול האנטיביוטי, עדיין מוציאה נזלת אם כי היא פחתה משמעותית אך השיעול עדיין קיים בעוצמות גבוהות בעיקר בלילה. נוטלת גם תרופה טבעית לכיוח (אך לא תמיד מצליחה להוציא).
ללא חום מקסימום בערב מגיע ל37.1 (בתחילת המחלה הגיע ל- 38.0). האם האנטיביוטיקה יעילה או שיש צורך בהחלפתה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר רועי הוד11/09/2010נראה לפי דבריך כי יש הטבה בכמות הנזלת ולכן הייתי ממשיך באנטיביוטיקה ל-10 ימים, יכול להיות והנזלת היא הגורם לשיעול. במידה והשיעול לא יחלוף יש לגשת לרופא מטפל, אולי מדובר בבעיה ריאתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
אילנה11/09/2010תודה על התשובה. שכחתי לציין כי אתמול, נבדקתי ע"י רופאה שציינה כי הריאות נקיות. האם בכ"ז כדאי לשקול בדיקה ריאתית אם השיעול לא ייפסק? (העדר חום - האם זה מפחית את החשש מדקת ריאות?).
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה ריאתית
ד''ר רועי הוד11/09/2010בדיקה תקינה לפעמים מפספסת. צילום חזה יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ולחץ כבר שנים בפנים, ברקע פיברוטל10/09/2010
שלום,
אני מאובחן כבר 5 שנים עם פיברומיאלגיה שמתבטאת בכאבים בכל הגוף.
עוד לפני האבחון, ועדיין היום יש לי נזלת כרונית ואף סתום, שרופאים טענו שהיא ריניטיס לא אלרגית, ומאחורי שימוש כרוני במשך שנים וגם היום באוטריווין, במיוחד כי זה הדבר העיקרי שעזר(ניסיתי תרופות של רופאי אא"ג) וכאשר לא השתמשתי זה הוסיף עוד הרבה סבל לאי הנוחות הכללית ולאי הנוחות בפנים.
אפשר לומר שאי הנוחות הכי גדולה בגוף היא בפנים, שבהם יש לי הרגשה יומיומית של דחיסות ואי נוחות גדולה, שמתבטאת הכי טוב כאשר מתופפים על העצמות בראש, במיוחד הסינוסים, ארובות העיניים ואפילו קצת יותר מאחור בלחיים, אך באופן כללי גם הפנים רגישות.
יש לציין שבנוסף כבר מגיל צעיר יש לי הרגל של כיווץ העפעפיים והעניים בלי לשים לב.
הייתי בעבר הרבה פעמים אצל רופאי אף אוזן גרון, עיניים וכו בחיפוש אחר דברים כמו סינוסיטיס אך הם לא מצאו כלום, ולאחר שדי התייאשתי מחיפושים אני חי עם אי הנוחות הכללית של הכאבים ואי הנוחות בפנים בקושי רב.
שאלתי בזמן האחרון בפורומים של פיברומיאלגיה האם התופעה של הכאב והרגישות בפנים מוכר לחולים וחלקם הגדול ענו לי שמה שתיארתי לא מוכר להם מה שגורם לי להאמין שזה לא קשור לפיברומיאלגיה ואולי אפשר למנוע את אי הנוחות הגדולה.
כבר בדקו לי סינוסיטיס ודומיו בעבר ולכן ללכת לרופא כפגישה ראשונה שוב, שזמנו קצר יהיה לא פרודוקטיבי לדעתי מה גם שהרבה פעמים רופאים מייחסים את ההרגשות לפיברומיאלגיה.
רציתי לשאול, איך אני יכול להתחיל תהליך מקיף שיכלול בדיקות מכל הכיוונים כדי לנסות למצוא את הגורם עם הכוונה נכונה? אני מרגיש שפגישה חד פעמית אצל רופא אא"ג תהיה בדיוק כמו כל הפגישות הקודמות
יש לי שן בינה שמבצבצת בצד ימין, ועכשיו קצת יצאה יותר מאשר שהייתה לפני 5 שנים כשהפיברו פרץ, אך אין לי כאב חריף באיזור השן עצמה או אחוז גבוה מהרגיל של דלקות חניכיים.
אני באמת באמת אשמח להכוונה בגלל שהמצב שלי ממילא מאוד לא נעים והפנים רק מחריפות אותו.
תודה רבה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, יש לי שחיקת שיניים כבר
טל10/09/2010שנים על גבי שנים והן שחוקות ובמצב לא טוב וניסיון בסד קשיח לא צלח.
מי יכול לעזור לי לעשות סדר בכל המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגש לרופא שיניים/פה ולסת
ד''ר רועי הוד11/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור
ד''ר רועי הוד11/09/2010הסיפור שלך מעניין אך לא ניתן לענות על כל בעיותך בפורום שאמור לתת מענה קצר לבעיות חריפות. האבחון והטיפול בפיברומיאלגיה אמור להיות דרך רופא ראומטולוג. יכול להיות וכל הכאבים מהם אתה סובל נובעים מהמחלה הבסיסית בלבד. לא ניתן לענות יותר ללא בדיקה וקבלת היסטוריה מפורטת בעל פה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפיםמאיר09/09/2010
אני בן 63 ולאחרונה עברתי ניתוח להסרת פוליפים באף ובסינוסים לפני כ30 שנה עברתי ניתוח להסרת פוליפים באף כך שיש אצלי תהליך שהפוליפים צומחים כל הזמן מחדש יש לי תמיד נזלת קלה
רצתי לדעת מה הסיבות לבעיה שלי ? והאם יש טיפול מונע
בתודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים
ד''ר רועי הוד10/09/2010פוליפים נוטים לחזור גם לאחר ניתוח, זהו מצב אלרגי/דלקתי של רירית האף ולכן ברב המקרים הבעיה לא תיפתר בניתוח. אין טיפולמונע פרט להמנע מחשיפה לחומר אליו אתה אלרגי (במידה וקיימת אלרגיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך ללימפהרועי07/09/2010
בהמשך לבדיקות שעשיתי ורשמתי התפנתי אתמול למיון הראתי לרופא את הבדיקות של ה CT
וה- US ובדיקות דם כולל שקיעת דם וכולל וירוסים של מחלת הנשיקה,
לאחרונה החלו לי כבר 4 ימים כאבים וחולשה בשרירי הידיים והרגליים לפעמים אף קשה לי לנהוג
הרופא ביצע עוד ספירת דם ובדיקות דם לזיהוי דלקת והתוצאות היו תקינות
אמרתי לרופא שיש לי קצת כאבים במפשעה כשאני יושב והוא אמר שזה כלום והחליט לשחרר אותי הביתה אשמח לעזרתך מה לעשות כי הידיים כואבות לי וכואב לי בבית השחי וקצת במפשעה
לדברי הרופא וירוס ויראלי חזק
אשמח לעזרה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן07/09/2010בהחלט יכול להיות שהכל קשור למחלה וירלית. ציינת שאתה בלחץ נפשי שגם הוא יכול לגרום לאותם המיחושים. יש להיות במעקב רפואי בעוד כשבועיים ולראות לאן מתפתחים הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופיות עכורותמעיין06/09/2010
שלום,
אני בת 28, בחורה בריאה בדרך כלל.בימים האחרונים כנראה שהתקררתי, חשתי מעין גודש באב, באוזניים ןקצת כאב גרון. בבדיקה אצל רופא המשפחה, הרופא אמר שהוא רואה "תופיות עכורות".
למה הכוונה? אשמח להסבר...
ברצוני לציין כי כשהייתי ילדה סבלתי מדלקות אוזניים אך במהלך חמש עשרה השנים האחרונות לא סבלתי מדלקות אוזניים ולא נאמר לי דבר כזה מעולם.
לתשובתכם אודה-
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופיות
ד''ר רועי הוד06/09/2010תופיות (עור תוף) אמור להיות שקוף. ישנם מצבים בהם התופית פחות שקופה ולפעמים עכורה: נוזלים באוזן תיכונה, מוגלה כתוצאה מדלקת וכו'. כנראה שיש לך מעט נוזלים באוזן כתוצאה מהצינון, אם לא מטריד אותך כאב ואין חום אין מה להתרגש, ככה"נ יספג לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח כפתוריםלאה06/09/2010
שלום,
בני בן 3 כבר למעלה משנה על נוזלים, ירידה בשמיעה באוזן אחת.
שמעתי על מכשיר ה הייר פופר
רציתי לדעת מה דעתכם, האם מחליף את ניתוח הכפתורים והאם יעיל בגיל כזה
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר
ד''ר רועי הוד06/09/2010המכשיר יכול לעזור אך בדר"כ אינו פותר את הבעיה הבסיסית ואם יש נוזלים וירידה בשמיעה מעל שנה הטיפול הוא לרב הכנסת כפתור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטפטוקוקוס דחוףףף ..שיר05/09/2010
שלום , אתמול הייתי אצל חבר שלי בלילה , היה לי התחלה של חום וטיפה כאבים בגרון . לקחתי אקמול והחום ירד . התנשקנו..
היום המחלה החמירה ועלה לי החום , הזמנו רופא הביתה והוא אמר שיש לי חיידק סטרפטוקוקוס בגרון . אני ממש מפחדת שהדבקתי את חבר שלי ומתחרטת שהתנשקנו.
השאלה שלי האם הוא ידבק בחיידק הסטרפטוקוקוס ? האם יש משהו לעשות בנידון - טיפול שימנע את היווצרות החיידק? תוך כמה זמן חיידק הסרפטוקוקוס יוצר את הדלקת בגרון -שקדים ?
זה ממש דחוף , אשמח לתשובה בהקדם ..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן06/09/2010התשובה היא או שכן או שלא. אם יופיעו לו כאבי גרון חום אז גם עליו ליטול אנטיביוטיקה. ללא דלקת אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרוןדינה שגב05/09/2010
שלום לכם,
אני בת 55 סובלת לעתים קרובות מכאבי גרון. מגיל צעיר מאוד. זה קורה כשקצת קר לי, חוסר שינה, בכלל יש לי תחושה שבצ'יק אני מתקררת (לא חום, לא נזלת, בעיקר כאבי גרון) אני מתמודדת עם זה בשתיית תה, ויטמין C , ואז יש תחושה שזה משתפר. אבל זה מוזר לי , כי כללית אני בריאה, אבל כאבי הגרון שחוזרים ונשנים מפריעים ומציקים. הרופאים לא מוצאים משהו מיוחד, אפילו לא דלקת שמצריכה אנטיביוטיקה. ממה לדעתכם נובעת התופעה ומה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן06/09/2010ממש קשה לומר מה הגורם ללא בדיקה. יתכן ודלקת חוזרת יתכן רפלוקס מהקיבה הגורם לצריבה מהגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות משטחרומי05/09/2010
עשו לי משטח אוזן עקב חדש לכולסטאטומה ואני עומדת לעבור ניתוח.
במשטח יצא תוצאה חיובית, והיה כתוב Aspergillus flavus.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן06/09/2010זה סוג של פיטריה. אין לזה קשר לכולסטאטומה ובכל אופן בניתוח ינוקה כל חלל האוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעות הקודמות שלי - עזרתךרועי05/09/2010
שלום ד"ר
הבלוטה לא קטנה כי ב- US היה ציר של כ- 3 ס"מ ואילו ב -CT רשום שיש ציר ארוך שהמירבי 9 מ"מ
מזה יומיים התחילו לי כאבים באיזור המפשעה וטיפה נפוך וגם שרירי היד נרדמו וכעת חזרו לתפקוד טוב יותר אך עדיין קצת חולשה, אשמח לדעת ממה הדבר יכול לנבוע ומה ניתן לעשות לגבי הכאבים במפשעה אני בלחץ נפשי גבוה מכל הנושא כבר שלושה שבועות
תודה רבה ומתנצל אם אני שואל הרבה שאלות
מקווה להבנתך
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר אביגיל ארד07/09/2010לדעתי אתה צריך לפנות לרופא פנימי. לא נראה כי מדובר בבעיה מקומית אלא בעיה סיסטמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באוזן ימיןתהילה05/09/2010
שלום רב, לפני מספר ימים גדל לי פצעון בתוך האוזן וניסיתי לגרד אותו (דיי חזק) עם האצבעות.
ביום שלמחרת החלו לי כאבים עצומים באותה האוזן ובסביבתה עם תחושת נפיחות באיזור הפנימי של האוזן...
יכול להיות שגרמתי לזיהום או דלקת כתוצאה של החדרת אצבעות לאוזני?
כיצד ניתן לטפל??
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חיצונה
ד''ר דן גוטמן06/09/2010זה נשמע כמו דלקת חיצונה של תעלת האוזן. הדבר דורש טיפול בטיפות אנטיביוטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)