פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב מפי הטבעת
    אבי
    20/10/2008

שלום וחג שמח שאלתי היא לגבי כאב שמגיע לפעמים כאב חד כמו דקירה ממש שניה ומפסיק הכאב מגיע מאזור פי הטבעת ואני לא ממש יודע מה הסיבה לכך אשמח לתשובה בעניין . שאלה נוספת שאולי קשורה כבר 4 ימים ברציפות אני משלשל ולא יודע תסיבה לכך הצואה ממש רכה ויש כמו ליחה עליה האם זה מראה על תסמינים מסוימים או בעיה מסוימת ? תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב מפי הטבעת

הוספת תגובה

• כאבים בפי הטבעת

ד"ר טיומני
    21/10/2008

שלום לאבי השילשול שלך נובע קרוב לוודי מזהום הקיבלתה מאיזה מאכל כדי לקחת מרופא משפחה תכשירי ביסמוט ל 5-7 ימים כמו פינק ביסמוט או קל בטן. בנוגע לכאבים קצרים דוקרים בפי הטבעת -התופעה הזו נקראת פרוקטלגיה פוגאקס (PROCTALGIA FUGAX ) והוא נובעת מכיווץ שרירים באיזור רצפת האגן. תופעה זו לא מסוכנת וחולפת תרגיש טוב ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על השובה המהירה

אבי
    21/10/2008

תודה על התשובה המהירה ועל העזרה שלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשאל שאלה חשובה!
    חסוייה
    20/10/2008

שלום !לפני כ50 דקות היו לי מאין גזים בבטן הלכתי לשירותים לעשות את צרכי והצואה הייתה רגילה אך אם ריר כלומר קרום כזה של המעיים יכול להיות אני מפחדת מזה יכול להיות ואחרי זה אין לי רצון ללכת לשירותים מה שכן .אין לי יותר גזים בבטן מזה יכול להיות?וכשניגבתי היה ריח כזה דם לא היה אבל היה לי ריר על הנייר לא הרבה!יכול להיות חיידק במעיים?זה פתאום קרה לי!תעזרו לי לפני כניסת החג תודה חג שמח!אני חוששת ללכת לשירותים שיקרה לי שוב!

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לשאל שאלה חשובה!

הוספת תגובה

• חסוי

ד"ר טיומני
    21/10/2008

אין סיבה להיכנס לפניקה - ריר זה למעשה תוצר תקין של רירית שהיא שיכבה המצפה פנים המעי ,אך כאשר הוא נוצר ביתר-אם יש גירוי לדוגמה -כמו זהום או התכווצות המעי -אפשר לראות אותו מעל הצואה. בברכה ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה -קולונסקופיה וירטואלית
    מרדכי
    19/10/2008

שלום רב, עקב סיפור משפחתי של סב עם סרטן המעי הגס(בגיל 86) ואב שעבר הוצאת 2 פוליפים מהמעי(בגיל 70) בצעתי קולונסקופיה וירטואלית . אני בן 44 בריא בדר"כ. התוצאות: המעי הגס הודגם לכל אורכו עם דפנות והאוסטרות תקינות. אין עדות לפוליפ או לתהליך תופס מקום. הקולון הסיגמואידי והקולון היורד הדיסטלי עוויתי עם היפרטרופיה פיברו-מוסקולארית. אין הרחבה משביעת רצון בשתי התנוחות ועל כן הרגישות לפוליפים באיזור זה נמוכה. פוליפ זעיר (5מ"מ) הודגם על האוסטרה בקולון היורד האמצעי. לא זוהו פוליפים נוספים או תהליך מייצר מקום. על פי הצורך הקליני ניתן להשלים ע"י רקטו-סיגמואידוסקופיה (אופטית). בשאר אברי הבטן והרטרופריטונאום לא זוהה ממצא מוקדי. אשמח לקבל הסבר על משמעות התוצאות. מה המעקב שעלי לבצע. האם מספיק לחזור לרופא המשפחה, או שיש צורך לפנות לרופא מומחה? בברכת חג שמח מרדכי

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית

ד''ר אליעד קרין
    21/10/2008

למרדכי שלום רב

בחרתה לבצעה קולונוסקופיה וירטואלית עקב סיפור משפחתי חיובי לגידולים ופוליפים במעי הגס.
    מימצאי הבדיקה מעידים על כך כי יש חשד לפוליפ קטן במעי הגס היורד אך מגבלת הבדיקה היא אזור המעי השמאלי שהינו מעובה ולא מאפשר לשלול נוכחות פוליפים במקום.
    המלצתי היא לבצע קולונוסקופיה מלאה, ןלאו דווקא להתמקד באזור המעי השמאלי כפי שהומלץ לך.
    ההכנה זהה, אי הנעימות זהה, ורצויי שאם כבר מבצעים את הבדיקה לסרוק את כל המעי הגס - בצורה זו ניתן יהיה להות פוליפים ןלהסירם.
    תדירות הבדיקות החוזרות תקבע בהתאם לנוכחות או אי נוכחות פוליפים בבדיקה זו.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה טחורים פנימיים מעורבים?
    אתי
    16/10/2008

הוספת תגובה

• טחורים מעורבים

ד''ר אליעד קרין
    16/10/2008

לאתי שלום רב

אין מדובר בטחורים פנימיים מעורבים אלא בטחורים מעורבים חיצוניים ופנימיים יחדיו.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי קרום הבטן במהלך ניתוח
    אבנר
    16/10/2008

שלום, בניתוח לכריתת גידול מהקיבה והוצאת גידולים מחלל הבטן, לא היה ניתן לנקות את קרום הבטן כי הוא היה דבוק מניתוח קודם. יש דרך לדעת מה המצב בקרום מבחינת תאים סרטניים? בהנחה שכל השאר נקי, מה הסיכון שחס וחלילה משם תחזור המחלה? [הבנתי שביופסיה מהקרום לא ממש תעזור כי שטח הפנים של הקרום גדול מידי מכדי לקבל אינדיקציה מביופסיה נקודתית] תודה.

הוספת תגובה

• ניקוי קרום הבטן

ד''ר אליעד קרין
    16/10/2008

לאבנר שלום רב

"ניקויי קרום הבטן" אינו פעולה שגרתית ואינו חלק מניתוחים לכריתת הקיבה.
    לעומת זאת סקירת קרום הבטן כפעולה מוקדמת לפני כריתת הקיבה על מנת לגלות האם חלילה התקדמה המחלה אל מחוץ לקיבה הוא חלק אינטגראלי מניתוח לכריתת הקיבה ולמעשה נוכחות של מחלה מחוץ לקיבה ע,פ קרום הבטן מהווה התווית נגד לביצוע כריתת קיבה קוראטיבית.
    במיקרים בהם יש הדבקויות קשות שאינן מאפשרות את סקירת קרום הבטן מקובל להתייחס כאילו אין עדות לפיזור או לחלופין לבצע שטיפות וציטולוגיה של הנוזל המתקבל לאחר ריכוזו.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אלמונית
    16/10/2008

שלום אני בת 27 ולאחרונה אני בבעיה נוראית. מזה שנתיים אני סובלת מגזים מסריחים ומציקים ללא סימנים נוספים. קצת כאבי בטן וזהו. נבדקתי (חיצונית ע"י מישוש בבטן ) וגם עשיתי אנדוסקופיה של מערכת העיכול העליונה שם נמצא אולקוס שהתרפא. היום מזה שבועיים אני מרגישה צורך לעשות צרכים (קקי) ולא יוצא. אני ממש מרגישה שאני מיילדת את הקקי ממש מכניסה אצבע ומוציאה גושים קטנים של קקי. זה לא נראה לי תקין מה גם שיש גושים ממש פיצים שמסתובבים וזה אולי גורם מחלות? הרגשתי שפי הטבעת הוא מין צינור שבסופו מערה וממנה איזה קפל שמוציא את הקקי. אבל בסוף הצינור הוא כאילו לא לגמרי חלק ויש כאילו נקודה או פצעון קטן טן מאוד . האם זה מצריך בדיקה ? של מי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות

פרופ' עמי ספרבר
    16/10/2008

שלום רב,
    על פי התיאור נראה שאת סובלת מהפרעה תפקודית של מערכת העיכול, אם כי יכולה גם להיות בעיה משולבת ברצפת האגן (שרירים ועצבים המשתלבים בתהליך היציאה).
    מומלץ בהחלט להיבדק. אפשר לפנות לגסטרואנטרולוג המתמחה בבעיות ברצפת האגן. יש מרפאה כזו במכון גסטרו באיכילוב.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מענה
    מירב
    15/10/2008

מלפני 3 שנים אני סובלת מכאב ברבע הימיני של הבטן, נפיחות באיזור זה שלאחריו יום או יומיים יש יציאה. ברקע דוירטיקוליטיז ודוירטיקוליוזיס אך אמרו שזה בצד שמאל היה , רגישות ללקטוז, וסובלת מרפלוקס. ברקע הרחוק הייתי בולמית בשל השיטות שהשתמשתי בהם הסיכוי לדבירטיקטליטיס אצלי גבוה.. קולונוסקופיה תקינה - סי.טי לא בזמן כאב תקין. עם זאת אני חשה לא טוב, הכאב משבש את חיי ואני חשה החמרה אך מכוון ואין חום והבדיקות דם תקינות לא מתייחסים לדבריי ואני גם מיואשת מללכת לרופא. לדעתי כחולה ולאחר שחפרתי את כל כיוונים האפשריים לדעתי יש לי דוירטיקטליטיס בצד הימיני שלא הצליחו לעלות עליו היום הכאב הוא כבר חלק ארוך יותר כך אני מרגישה. היום אני כבר שבוע וחצי עם כאבים בדיקת שתן הראתה סטרפטקטקטס גם ברחם וגם בשתן קיבלתי אנטיביוטיקה סביר להניח שארגיש יותר טוב גם בבטן אני גם נמנעת מלאכול הרבה ואם כן אז ודברים רכים כך שזה מקל עליי שם. הייתי מיועדת ללפרוסקופיה אך היות ואני בת 34 אמרו לי תכנסי להריון ואני חושבת שזה חוסר אחריות - אולי תוכלו לכוון אותי מה לעשות? אני לא רוצה התקף קשה ואז אולי הדברים יהיו מסובכים בבקשה עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    אין מענה

הוספת תגובה

• הודעה של: מירב

פרופ' עמי ספרבר
    16/10/2008

שלום לך, מירב
    בעיקרון דיברטיקוליטיס הינו סיבוך של דיברטיקולוזיס, כלומר מצב בו יש דלקת בדיברטיקולים, שהם מעין "כיסים" בדופן המעי. בנוסף לכאב הדלקת בדרך כלל מתבטאת בחום, אפילו גבוה. אין זה שכיח לחלות בדיברטיקוליטיס בגיל צעיר (34), אם םכי זה בהחלט אפשרי.
    לדעתי את צריכה להיבדק שוב אצל גסטרואנטרולוג המתמחה בנושאי המעי הגס כולל דיברטיקולוזיס והפרעות תפקודיות של העיכול.
    חלופה נוספת היא בדיקת כירורג כללי, בייחוד אם יש תיעוד מובהק של דיברטיקוליטיס (לא רק דיברטיקולוזיס) בעבר.
    בהצלחה,
    פרופ ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' אתה נמצא בבאר שבע בבית הרופא?

שגית
    18/10/2008

שלום שגית,
    אני מצטער אבל הייתי בחו"ל ולא ראיתי שאלה זו. אני כן מקבל בבאר-שבע בבית הרופא. המספר הוא 6652333 08.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מענה

ד''ר אליזה טיומני
    18/10/2008

שלום מירב
    לפי תיאור שלך לא נמצאו אצלך סעיפים בצד ימין(לא נראו ב CT )
    מה גם שהסעיפים ללא דלקת לא גורמים לכאבים כרוניים.
    יתכן שהכאב הוא כאב כרוני תפקודי אם בבירור מקיף עד כה לא נמצאה סיבה .
    כדי לבצע בעת התקף של כאב צילום בטן רייק לוודה שאין לך תמונה של תת-חסימה.
    ואם הכל תקין תקבלי טיפול בתרופות כמו קולוטל או נירווקסל אשר משפרים מצב אם הוא קשור לתסמונת מעי הרגיש .

בהצלחה ותרגישי טוב.
    דר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימה חלקית?

מירב
    19/10/2008

מהי חסימה חלקית? והאם ניתן לטפל בה באופן טבעי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי עצבני (מופנה לדר' אליזה)
    אתי
    15/10/2008

פניתי אלייך ואמרתי שביצעתי לפני כחצי שנה בדיקת חוקן בריום שיצאה תקינה והכנה מצויינת ממש אפילו אני ראיתי את חלל המעיים נקי ומצויין והחומר הוחדר ללא שום הפרעות כך גם היה כתוב בתשובה . אך בכל אופן אני קבעתי תור לפרוקטולוג שיפנה אותי לקולונוסקופיה מאחר שצורת הצואה השתנתה בשבועיים האחרונים וגם החלו כאבי בטן למרות שאני נכנסת לשירותים אחר כך הכאבים פוסקים קצת מדאיג אותי שאחרי כל ארוחה בערך אני נכנסת לשירותים והיום בבוקר יצאה הפרשה טיפה רירית עם טיפטיפונית דם שאלתי היא: האם מעי עצבני יכול לגרום למצב כזה? אולי וירוס אפילו שלא מלווה בשילשולים? או טחורים פנימיים (שבעבר הפרוקטולוג אמר שיש לי).? אני מאד בלחץ כי גילו לבת דודתי בת 30 את המחלה במעי וגם לסבתי היה אז אנא תביני את תגובתי הלחוצה .תודה!

הוספת תגובה

• מעי עצבני

ד''ר אליזה טיומני
    18/10/2008

שלום אתי
    את באמת ענית לבד נכון לכל השאלות ששאלת.
    כל התופעות יכולות להתאים בתסמונת מעי הרגיש ומעט סימני הדם יכולים להיות עקב טחורים פנימיים אשר מגורים ע" יציאות מרובות
    אבל-עקב הסיפור המשפחתי -את צריכה לעבור קולונוסוקפיה-וללא קשר לכך לקבל טיפול ל IBS
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומנני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירה גבוהה
    אני
    13/10/2008

שוב שלום. ביתי בת ה9.5 חולת קרוהן כבר כ 8 חוד' מטופלת בפנטסה ותודה לאל הכל שקט ורגוע. כל 3 חוד' היא בביקורת ואנחנו עושים בדיקות דם מקיפות.ספירת הדם שלה אינה יורדת והיא על 45 esr אני מבינה שהמחלה קיימת ושהדלקת קיימת לכל החיים אבל הספירה לא אמורה לרדת כאששר יש הפוגה?תודה על תשובתך וחג סוכות שמח.אני

לקביעת תור
    סגירה
    ספירה גבוהה

הוספת תגובה

• לא ספיר גבוה אלא שקיעה מוחשת

ד''ר אליעד קרין
    14/10/2008

לאני שלום רב

שקיעת הדם היא אחד המדדים המעבדתיים הבלתי ספיציפים וכאשר היא מוחשת היא לרב מעידה על מצב דלקתי פעיל.
    מחלת קרוהן הינה מחלה דלקתית כרונית ומאופינת בפעילות דלקתית כמעט מתמדת ברמה זו או אחרת.
    שקיעת הדם מהווה את אחד המדדים המעבדתיים למעקב ולניטור הטיפול בחולי קרוהן, אך אין היא עומדת בפני עצמה בהערכה הכוללת. יעילות הטיפול נקבעת בעיקרה על סמך פרמטרים קליניים - כאב בטן שלשולים תדירות ההתקפים האם יש סיבוכי מחלה הפרעת תזונה או הפרעת גדילה.
    כל עוד הכל שקט ורגוע מבחינה זו ניתן להניח שהטיפול יעיל ואין צורך לשנותו.
    ממליץ להתייעץ לגבי כך באופן פרטני עם הגסטרואנטרולוג המטפל.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלקול קיבה?
    דנה
    12/10/2008

שלום, אני בת 30 ובשבוע האחרון תפס אותי כנראה וירוס. זה התחיל מצינון ושיעול קל וגם מכאבי בטן (גזים עם ריח לא נעים במיוחד- חריף) שאח"כ הפכו לשילשולים. הקירור עבר לי אך הבטן ממשיכה להציק. לקחתי את הכדור STOP IT בהמלצת רופא המשפחה והשילשולים עצמם עצרו אך אני עדיין מרגישה את הבטן -מדי פעם היא גם כואבת (גזים). מצב זה נמשך כבר 4-5 ימים. האם אני צריכה לחכות שיעבור מעצמו או שכדאי לגשת לרופא מכיוון שכבר כמעט שבוע אני סובלת מהבטן? אשמח לקבל תשובה! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלקול קיבה?

הוספת תגובה

• קלקול קיבה

ד''ר אליעד קרין
    12/10/2008

לדנה שלום רב

הסיפור מתאים אכן לשלשול ממקור ויראלי, מצב זה מוגבל עצמית בד"כ ואינו דורש טיפול מיוחד.
    במידה ועדיין יש כאב בטן למרות הפסקת השלשול ממליץ להבדק שוב.

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה.

דנה
    13/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משלשלת אחרי ניתוח במעי
    רוית
    12/10/2008

אימי עברה ניתוח במעי לפני שלושה חודשים הסירו לה 80% מהמעי שאלתי היא למה היא משלשלת לעיתים קרובות האם זה תקין?ומה אסור לאכול? בנוסף יש לה נשירה מאד חזקה והיא טוענת שמדגדג לה במפשעה אחרי שהיא נכנסת לשירותים. אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    משלשלת אחרי ניתוח במעי

הוספת תגובה

• שלשול לאחר ניתוח מעי

ד''ר אליעד קרין
    12/10/2008

לרוית שלום רב

אני מניח שמדובר בכריתה של 80% מהמעי הגס.
    במצב זה טיבעי שיהיו מספר יציאות רכות ואף שלשוליות ביום.
    מומלץ במידה ומדובר בכמות רבה של יציאות שלשוליות מעל 5 ביום לפנות לבדיקת הכירורג ולבצע בדיקות דם לתפקוד כליות ואלקטרוליטים.
    ניתן להעזר לעיתים בטיפול תרופתי או בתוספת סיבים אך רק לאחר בדיקה.
    לגבי הנשירה - יש לברר לגבי חסרים תזונתיים - חסר ברזל, ובירור לתפקודי התריס.
    לגבי הדגדוג - לא ברור בדיוק למה הכוונה, ומומלץ לברר זאת שוב עם הכירורג או רופא המשפחה

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת הרקטום ......
    זאב
    12/10/2008

אני לאחר טיפול מקדים לניתוח הכריתה ... עברתי סידרת הקרנות + כימוטראפיה (קסלודה ). stage - t3n1 שאלה - 1) היתכן ( סטטיסטית ) כי במקום שהגידול יקטן הוא יכול לגדול לשלוח גרורות בזמן שנותר עד לניתוח כחודש ימים ? 2) מהם הבדיקות הרצויות לערוך בזמן ההמתנה לניתוח ? שנה טובה לצוות הפורום. זאב.

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת הרקטום ......

הוספת תגובה

• כריתת הרקטום

ד''ר אליעד קרין
    12/10/2008

לזאב שלום רב

הבחירה בטיפול הקרינתי והכימוטרפי כצעד מקדים לניתוח מבוססת על מיקום נמןך רקטאלי של הגידול ושלב מקומי יחסית מתקדם שאז הוכח במחקרים רבים כי מתן מקדים של טיפול זה מפחית את שיעור החזרה המקומית ומשפר את הישרדות. ולכן זמן ההמתנה אינו מסכן אותך.
    בזמן ההמתנה יש לחזור על בדיקה רקטאלית ולבדוק את תגובת הגידול לטיפול, במידה ומדובר בגידול מאד נמוך וקיימת שאלה לגבי מעורבות סוגרים מולץ לחזור על TRUS.
    יש לודא כי בוצעו CT או PET CT חזה ובטן ודיקות דם ל CEA ן CA19-9.

בברכה ןבהצלחה במשך,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת חוקן בריום
    אתי
    12/10/2008

אני בת 34 לפני מס' חודשים ביצעיתי בדיקת חוקן בריום הכל יצא תקין פניתי בגלל עצירויות צואה לא סדירה ומעט דימום בצואה שוב לפני שבועיים חזר לי התופעות של צואה לא סדירה לחץ ומאמץ בזמן היציאות הרגשה של בטן לא מרוקנת וכאבי בטן תמידיים לפני מס' ימים גילו לבת דודתי סרטן במעי והיא רק בת 30 וסבתי נפטרה ממחלה זו . ואז החשש עלה שוב. שאלותי הן: 1מה ההבדל בין חוקן בריום לקולונוסקופיה ? 2.מה יכול לגרום לכאבי בטן מלבד סרטן? 3. האם רצוי לבקש לבצע בדיקת קולונוסקופיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת חוקן בריום

הוספת תגובה

• חוקן בריום

ד''ר אליזה טיומני
    12/10/2008

שלום אתי
    בדיקת ח' בריום נעשתה לך אני מניחה בכדי לברר סיבות העצירות-ואם היא היתה באיכות טובה -זו בדיקה טובה ומדוייקת
    מכיוון שיש לך סיפור משפחתי של סרטן מעי הגס בגיל צעיר -את חייבת לבצע קולונוסוקפיה בכדי לבדוק אם אין לך פוליפים קטנים שלא נראו בח' בריום
    בעיות שקיימות אצלך כעת -לא קשורות בסרטן אלה ב"מעי עצבני "-ושי לטפל בכך בהתאם.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנטסה
    אני
    10/10/2008

שלום,רציתי לדעת האם פנטסה נותנים רק למחלת הקרוהן?תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    פנטסה

הוספת תגובה

• פנטסה

פרופ' עמי ספרבר
    10/10/2008

שבת שלום,
    משתמשים בפנטסה גם לקוליטיס כיבי (ulcerative colitis) שהיא מחלת "אחות" של מחלת הקרוהן.
    בברכת שנה טובה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לחולי קרוהן וקוליטיס
    קרן
    10/10/2008

שלום רב שמי קרן ואני בת 25. לפני שלוש שנים אובחנתי כחולת קרוהן ולאחר בדיקה מקיפה (קולונוסקופיה) זה הוגדר להיות קוליטיס. לאחר טיפול בסטרואידים ולקיחת ראפסל במשך שנה וחצי המחלה נרדמה ואני ללא טיפול תרופתי כבר שנה וחצי (אולי שנתיים). לאחרונה התחלתי להתעניין בתזונה טיבעית אשר במסגרתה אוכלים בעיקר פירות וירקות טריים (חתוכים, מרוסקים או בתור מיץ), דגנים, זרעים, אגוזים, שעועית על כל סוגיה, עדשים וחליטות תה טבעיות (סירפד, שן ארי, קמומיל..) קמח מלא, אורז מלא ותחליפים טבעיים לסוכר. קניתי ספר מצויין של התזונאית הקלינית ד"ר ג'יליאן מקית' אך היא ציינה שם כי חולי קרוהן צריכים להתיעץ עם רופא. למיטב ידיעתי דווקא לחולי קרוהן ישנה בעייתיות בהתמודדות עם הסיבים התזונתיים של פירות וירקות טריים. מה דעתך? האם יש דברים שעלי להמנע מהם על אף שהם נחשבים לבריאים? מצבי הברואותי כרגע תקין מלבד כאבי בטן בתדירות נמוכה מאוד ויציאות רכות ודקות מידי פעם אבל בכלליות המצב טוב (תמיד בסתיו פחות טוב אבל אז המחלה נרגעת ללא טיפול תרופתי). תודה רבה וגמר חתימה טובה!

הוספת תגובה

• תזונה לחולי קרוהן וקוליטיס

פרופ' עמי ספרבר
    10/10/2008

שלום קרן ושנה טובה,
    קודם כל טוב שהמחלה ברגיעה. ביחד עם זאת אני לא שקט עם העובדה שאת לא מקבלת טיפול תרופתי כי מטרת הטיפול היא למנוע הישנות של התסמינים, דהיינו התלקחות המחלה. כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו בענין זה.
    לגבי תזונה. אין דיאטה ספציפית לקרונס ובוודאי שבעת רגיעה אפשר לאכול הכל, במיוחד עם אין רקע של היצרות במעיים או חסימת מעיים.
    בכל זאת אני חושב שכדאי להיוועץ עם תזונאית מוסמכת כדי לוודא שהדיאטה שלך מספקת תזונה מאוזנת ואת כל אבות המזון בצורה משביעת רצון.
    בברכת שנה טובה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה