מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות של יציאות מרובותרבקה08/11/2008
לפני 5 שנים קיצרו לי את מעי הגס - אני סוכרתית - בזמן אחרון אחרי כל מה שאני אוכלת- לא משנה מה אני יוצאת מיידית - לא יודעת מה הסיבה. הצורה היחידה שזה עוצר אם אני לוקחת קלבטן אבל לא חושבת שזה הפתרון. יש אפשרות שזו תופעה דלקטית של מעי הגס? דרך אגב קיצרו לי את מעי הגס בגלל דלקת במעי הגס ששיתק אותי חצי גוף הורדתי בערך 15 קילו- רק אחרי קיצור מעי הגס וסטומה שסגרו אחרי זה חזרתי לזוז בתודה עבור הסבר או תשובה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות
ד''ר אליזה טיומני09/11/2008שלום רבקה
מסיפורך -לא לגמרי ברור באיזה מחלה מדובר, מה מצבך המדוייק-איזה חלק נכרתת וכו'.
בכל מקרה אם תופעותה של יציאות מרובות היא חדשה ולא היתה לאחר הניתוח, יש פנות לרופא גסטרו לבירור מעמיק יותר -יש הרבה אפשרויות לסיבה של ריבוי היציאות אצלך ואני מסכימה שלקחת כל פעם קלבטן-זה לא הפיתרון.
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש חשובה ודחופה לירותם08/11/2008
שלום אני רותם מאז ומתמיד הייתי ילדה רזה לפני כשבוע התגייסתי לצבא וכרגע אני בטירונות התגייסתי ביום ראשון ומאותו יום לא נכנסתי לשירותים לעשות צואה במשך שבוע כיון שלא היתי מסוגלת היום יום שבת חזרתי הביתה ועשיתי צואה הבטן שלי התנפחה ואני מפחדת שהבטן שלי תמשיך להתנפח בגלל שאני לא עושה צואה כל יום כמו שהיתי רגילה והיא לא תוכל לחזור לקדמותה האם באמת הבטן שלי תשאר נפוחה כל החיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלה חשובה ודחופה
ד''ר אליזה טיומני09/11/2008שלום לרותם
בעיה שאת מתארת מאוד שכיחה אצל חיילים המתחילים את השרות הצבאי שלהם-תנאים חדשים אוכל שונה ,לחץ ,נקיון וכו'.
חשוב שתתארגני-תקפידי את על שמירה של כללים בסיסיים הנחוצים ליציאות טובות-שתיה מרובה -10 עד 12 כוסות נוזליםביום.תביא מהבית תוסף מזון-סיבים תזונתיים - שאפשר לקנות בסופרמרקט-גרנולה ירושלים או פייבר 1 -תוכלי כל ערב עם יוגורט או אשל -מה ששי בצבא.
לתקופה ראשונה עד שעיניים יסתדרו-אפשר לקנות שמן פרפין -ללא רצפט או לבקש אצל רופא צבאי -נוזל שקוף ללא טעם או ריח ולקחת כל ערב 2 כפות -זה יתן לך יציאה מסודרת והבטן תכנס לסדר ומשמעת .
אם דברים לא מסתדרים-תפנה לרופא צבאי
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דם בצואהlili08/11/2008
שלום לכם בעלי בגיל 31, לפני כמה חודשים הוא איבד שמיעה בוזן שמאל שלו, והורו לו לקחת סטרואדים , הוא לקח בערך חודשיים ואז הפסיקו לו. לאחר הפסקת הכדורים התחילו לו תופעות כמו, נפיחות בבטן, מערבולות חזקות בבטן, הרדמות כל צד הגוף שאיבד את שמיעתו, כאבים בגב התחתון וכדומה. יש לציין שהוא סובל מדם בצואה,זה התחיל לו לפני שנתיים אבל זה בא בהפסקות, הוא לקח תרופה כדי להרגיע את ההרגשות שלו וכל הכאבי בטן והדם פסקו ועכשיו חזרו שוב. שאלתי היא: האם כל הרגשות שלו קשורים לשימוש בסטרואידים? האם זה יכול להיות קשור לסרטן? האם זה קשור לדלקת מעי הגס ? תודה עלתשובתיכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר אליזה טיומני09/11/2008שלום לילי
בעלך -בן אדם צעיר ולפי מכתבך סובל מ דם רקטלי כבר מספר שנים לסרוגין.
כמובן שהוא צריך להיבדק אם לא עשה עד כה .יש לבצע בדיקה עם סיב אופטי של מעי הגס -קולונוסוקפיה או סיגמואידוסקופיה.
שאר השאלות יש להפנות לרופא משפחה שלו.
בברכה והצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין סטרפטוקוקסמירב07/11/2008
האם יש קשר בין סטרפטוקוקוס בשתן וברחם לבעיות מעי? סובלת זמן ממושך 3 שנים כאב בטן רבע ימיני בעיקר כבר חודשיים עם דלקת שתן ורחם טופלתי באנטיביוטיקה וזה חוזר האם יש קשר אולי בין הרחם והשתן למעי או הפוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין סטרפטוקוקס
פרופ' עמי ספרבר08/11/2008שלום רב, מירב
בדרך כלל אין קשר ישיר. יש שתי אפשריות עקיפות שאני יכול לחשוב עליהם. האחד הוא השימוש באנטיביוטיקה שיכול לגרום לסחמפטומים במעי והשני הוא הקרבה האנטומית בין האיברים שיכולה לגרום לתחושה שיש בעיה במעי עקב "הקרנה" של סימפטומים.
ביחד עם זאת כדאי שרופא גסטרו יבדוק אותך היות וכאב בבטן הימנית יכול להתקיים מסיבות שאינן קשורות כלל לשתן או לרחם.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין גם לי יש גם בעיות בגרון וגם
מיכאל09/11/2008חשד לצליאק האם צליאק יכול לגרום לסוג של אלרגיה וליחה מוגברת ? אחרי שאני אוכל לחם יש לי יותר ליחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכוןנעמי06/11/2008
פניתי את רופא הגסטרואנטרולוג שלי ותיארתי לו את כאביי המתבטאים בכל הגוף <רגליים, ידיים, גב > הוא טען שהכל כתוצאה מהדלקת במעי הגס ושאין לו תשובה עבורי מה יכול לשכך את הכאבים הללו.. הוא טען שמותר לי ליטול רק אקמול וששאר התרופות עלולות להיות מסוכנות לחולי דלקת במעי.. מיותר לציין שאקמול לא עוזר לי בכלל.. איני יכולה להמשיך את חיי ככה בכאבים עזים, אני בקושי מתפקדת..האם יש תרופה שבכל זאת תוכל לעזור לי להקל על כאביי? האם נטילת קורטיזון כדור 1 ליום יכולה להועיל? אודה לכם על עזרתכם.. מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכימה עם יאיר
נעמי08/11/2008באמת חבל שלא נותנים כאן מענה לכולם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמי
ד''ר אליזה טיומני09/11/2008שלום נעמי
ממכתבך אפשר להבין שאת סובלת מדלקת כרונית במיים -לא ברור איזה סוגUC אן CD
בכל מקרה , בשתי המחלות יכולה להופיעה מעורבות של הפרקים-כאבים,דלקת
מקרה כזה מומלץ לנסות תרופה בשם סלזופירין שהיא תרופה ישנה יותר אך עוזרת כאשר יש מעורבות הפרקים.
כמו כן מומלץ לפנות לרופא -רוימטולוג לאבחנה מדוייקת והמלצות לאפשרויות טיפוליות נוספות יוש עוד ועוד
בברכה ובהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם המשך לפני קולונסקופיהלימור06/11/2008
לפני קולונסקופיה כל הבדיקות תקינות למעט פריטין 13 כל הבדיקות האחרות תקינות וכל מה שקשור לברזל המוגלובין 11.9 FE-IRON 105 טרנספרין 275.1 פריטין 13 רופאת המשפחה אמרה שזה תקין אני מבינה מהפורומים שלא ואני לא יודעת איך להתייחס לזה סיבת הקולונסקופיה הם שלשולים ולא דמיים האם יכול להיות בעיה במעיים של חוסר ספיגת ברזל ובגלל זה הפריטין נמוך או דימום במעיים שלא נראה כרגע לעין אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם המשך לפני קולונסקופיה
פרופ' עמי ספרבר08/11/2008שלום רב,
אינני רואה כאן סיבה לדאגה.
לגבי השאלה הספציפית של סיבות לחוסר ברזל (אם יש), יש כמה אפשריות:
1) איבוד ברזל ממקור חוץ ממערכת העיכול - הסיבה העיקרית היא דמם רחמי אך תרומות דם הן גם גורם שכיח
2) איבוד דם בעיכול - בדרך כלל יש לזה ביטוי בצורת דם טרי, צואה שחורה, או דם סמוי בצואה.הקולונוסקופיה תתרום מידע בכיוון זה
3) היעדר אספקה מספקת של ברזל בתזונה - צמחונות
4) בעיה בספיגה -אפשר לעשות בדיקת דם בשאלה של מחלת הצליאק
5) בעיה במערכת הדם (בעיה המטולוגית)
אני מקווה שזה עוזר.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו החומר הפעיל ב- SOFODEXאושרת05/11/2008
אני מתגוררת בחו"ל ומחפשת את המקבילה לסופודקס ולא מצליחה לעלות על החומר הפעיל בו. תוכלו לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר בסופודקס
ד''ר אליזה טיומני05/11/2008חומרים פעילים בסופודקס הם מלחים של פוספט ופוליאטילן-גליקול
בארצות ברית יש מס' תכשירי-GOLIGHTLY ּ EASYPREP ועוד
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות כתיב - GoLYTELY - ככה כותבים
רועי26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיוקת דםלימור04/11/2008
שלום ביצעתי בדיקות דם לפני קולונסקופיה הכל יצא תקין חוץ משני ערכים שהייתי יודעת מה המשמעות שלהם ואם זה תקין FERRITIN 13 הנורמה 167-20 PT SECONDS 11.5 הנורמה 11.3-8.4 אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר אליזה טיומני05/11/2008פריטין 13 -נמוך ויש לבדוק סיבה לכך
PT למעשה תקין ואין משמעות בסטיה כה קטנה
בברכה
ד"ר אךיזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מאוד..יאיר04/11/2008
שלום אני בן 30 , ביצעתי אולטראסאונד בטן בדיקות דם וגילוי דם סמוי בצואה והכל יצא תקין. בתקופה האחרונה(כמה חודשים) יש לי יציאות לא מסודרות , לפעמים יציאות רכות , לעיתים ממש גושים כהים אך לא שחורים כזפת, ופעמיים אף הבחנתי בדם בצואה. יש לי תחושה של אי נוחות בבטן לפעמים כאבי בטן עליונה..לעיתים תחתונה.. הרופא משפחה שלח אותי לגסטרו שהפנה אותי לגסטרו וקולנסקופיה שיתבצעו בימים הקרובים. מה שמטריד אותי יותר מהכל זה שבלחיצה בצד שמאל מתחת לצלעות אני ממש מרגיש תזוזה של גוש(או שאולי זה הטחול..) בתוך הבטן ..זה קורה בישיבה רק..בעמידה רגילה אני לא לוחץ ולא מרגיש כלום.. לעיתים יש לי כאב עמום בצד שמאל. סבלתי הרבה מצרבות , לעיתים אני מתעורר עם טעם רע בפה . אני ממש מוטרד ...ומתוסכל , למרות שרופא המשפחה שלי מעודד אותי ואומר שאין לי כלום , זה לא משהו שיכלתי להבין מהרופא גסטרו.. יש לציין שבשנתיים האחרונות לא עשיתי כושר ואכלתי לא בריא. דבר נוסף..בשבועיים האחרונים התחלתי לאכול ארוחות מסודרות וקלות (הרבה מרק) , והגושים התחילו להסתדר, הצואה נראית נורמלית..לא כהה , ולא הבחנתי בדם. (אך הכאבי בטן לא עוברים לגמרי) כעת אני מודאג מאוד..אני יודע שתשובה חד משמעית אני לא אקבל פה , אבל רציתי בכל אופן את חוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש מאוד..
פרופ' עמי ספרבר08/11/2008יאיר, שלום רב
על פי התיאור שלך ומהלך הענינים שאתה מוסר, אינני רואה בסיס לחששות שאתה חש. הבדיקות שלך תקינות עד כה ולא תיארת מה שאנחנו קוראים "סימני אזהרה" דוגמת אנמיה, ירידה חדה ובלתי מוסברת במשקל, ועוד.
הממצא שאתה מתאר בבטן שמאלית בעת עמידה קרוב לוודאי אינו קשור במערכת העיכול, אלא יותר הגיוני שזה בדופן הבטן (גוש שומן?).
העובדה שיש שיפור בהרגשתך מעידה, קרוב לוודאי, שמדובר במצב שפיר. אני מתרשם שפיתחת בטן רגישה מסיבה כלשהי והמצב "יצא קצת משליטה" עקב החששות שמגבירות את הסימפטומים.
ביחד עם זאת, טוב שאתה עושה את הבדיקות שתיארת גם לברר את המצב עד הסוף ולשלול בעיה רצינית יותר וגם כדי להרגיע את החששות אם הבדיקות תהינה תקינות.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' עמי ספרבר שלום רב
יאיר08/11/2008אני רוצה להודות על התשובה המדויקת שלך , אכן עברתי את הבדיקות וכמעט הכל תקין גילו לי דלקת קלה בקיבה .. בתודה וברכה יאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג מדם בצואהמודאג03/11/2008
אני בן 38 בריא מאוד ובעל משקל תקין. לאחרונה הבחנתי בדימום לאחר יציאות וגילתי כתמי דם ברורים מאוד על הצואה,אני מבין שהדבר מצריך בדיקה. שאלותיי הן: האם עליי לפנות לרופא "גסטרו" או רופא בעל התמחות אחרת ? ב. מהם הסיכויים שמדובר בסרטן של המעי הגס ? לתשובתך המהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר אליעד קרין04/11/2008למודאג שלום רב
ממליץ להבדק ע"י כירורג תחילה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI בטן כתחליף לקולונוסקופיהרק בן 3403/11/2008
אני סובל מאנמיה, מחסור בויטמין D ולאחרונה גם מדם סמוי, בדיקות גילו שיש לי גם חשד לצליאק השאלה הראשונה היא האם יכול להיות קשר בין הצליאק לדם סמוי? כי מהרגע שעברתי לתזונה ללא גלוטן זה נפסק יש לי חשש היסטרי מבדיקות כמו קולונוסקופיה וביופסיה אין לי בעיה לוותר על הגלוטן בלי בדיקות נוספות כי כמה מיחושים עברו ברגע שהפסקתי את הצריכה שלו אשמח לשמוע האם במקום לבצע קולונוסקופיה אפשר להסתפק בביצוע MRI בטן ? העלות של MRI לא מפחידה אותי, כי כסף זה לא מה שחסר לי, ואני לא חוסך כסף בבריאות, השאלה היא האם מי שסבל מדם סמוי אבל בהיסטריה מבדיקות כמו קולונוסקופיה והסיכוי שהוא יעשה אותה בגלל הפחד אפסי - יכול לעשות במקום זאת MRI קולונוסקופיה וירטואלית בCT - זה עם המון קרינה אני שואל אם אפשר לעשות את אותו תהליך גם בMRI אם אפשר אשמח לקבל קישור למידע השוואתי בחו"ל יש דבר כזה והאם יש בדיקות דם, או בדיקות גנטיות אחרות שעוזרות לאתר קבוצות סיכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI כתחליף לקולונוסקופיה
ד''ר אליעד קרין05/11/2008לחשוד לצליאק שלום רב
MRI אינו מהווה תחליף טוב ןקולונוסקופיה, מאחר ואין בידי את כל הנתונים איני יכול להמליץ על ביצוע בדיקה מסויימת או חלופית לה.
ממליץ כי תפנה לגסטרואנטרולוג המטפל על מנת שיסביר לך את השיקולים והצורך בבדיקה ספציפית זו או אחרת.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק
ד''ר אליזה טיומני05/11/2008שלום רב
יותר מדי שאלות לפורום באינטרנט אך יאנה לך בקצרה
באופן עיקרוני צליאק זה לא הסיבה לדם סמוי אך אם יש כיבים קטנים המתלווים אליו ברירית -יכול להיות.
בדקת MRI לא יכולה להחליף בדיקת אנדוסקופית של הסתכלות עם סיב אופטי משורה שלמה של סיבות
כל הבדיקות האנדוסקפיות נעשות תחתת סדציה משמעותית ואתה לא מרגיש ולא זוכר דבר . בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ספזמומן משלשלים ועצירות ביעקב ס03/11/2008
יש לי מעי רגיז המאופיין בעצירות כרונית וכאבי בטן כמו התכוצויות .וקיבלתי קולוטאל ולאחריו נירבקסל . הבעיה שהתרופות האלו רק מחמירות לי את העצירות וגם בעלון רשום שתופעות הלוואי שלהם הם עצירות . האם ספזמומן גם גורמת לעצירות ? לגבי העצירות -לקחתי סיבי פסיליום אך הם רק הגבירו את תחושת הנפיחות והגזים אז אמרו לי להשתמש במשלשלים כמו יובסלקס -אבל רשום שהתרופה לא מיועדת לשימוש ארוך מחשש לתלות ? אם כן מה מומלץ למי שסובל מעצירות כרונית ? האם יש משהו שמטפל בעצירות ואינו גורם לתלות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספזמומן עצירות ומשלשלים
ד''ר אליזה טיומני05/11/2008שאלה של עצירות -היא מורכבת וכבדה ו י לה אבחנה מבדלת רחבה-לכן אנו גם רואים כל כך הרבה תרופות לבעיה זו בבתי מרקחת
ספזמומן משפר את כאבי הבטן הנובעים מספזמים במעי וזה לא טיפול עיקרי לעצירות.
כדי לפנות לאנשים שמתמחים בתחום זה -אפילו לרואפים מעונים כאן בפורם .
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- xeloda 500 mgאהרון02/11/2008
זקוק לתרומה של כדורי קסלודה 500 מ"ג עבור אבי בתודה מראש אהרון 0523398219
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה לך בהצלחה ותמצא תרומה לכדורים
רק בן 3403/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעהמירב02/11/2008
לפני שבועיים נמצא אצלי באולטראסאונד לבולאות המעי איזור עם נוזל חופשי. הרופאת משפחה טוענת שזה כנראה דלקת.יש לי תור לכירורג ללפרוסקופיה כי מיצו את הכל. למרות שהייתי על אנטיביוטיקה בגלל דבר אחר. עשיתי בירור מקיף ולא נמצא דבר פרט לעבר דוירטיקוליטיס עם דוירטיקוליוזיס אך, בצד שמאל. לאחר כך, הומלץ לי ע"י חברה לא לאכול ירקות ופירות. האמת אני חשה הרבה יותר טוב וגם הנפיחות דעכה והיציאות נורמאליות יותר אך, עדיין הכאב ממוקד באזור הימיני וכנראה כאשר יש שם מעבר אוכל האזור רגיש וכואב מאוד. האם יכול להיות שיש אזור מסויים פגוע המעי שהוא כואב מה דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה
ד''ר אליזה טיומני05/11/2008סיפור שלך לא ברור-אין מספיק מידע- אך קיימת בהחלט אפשרות שהבעיה נובעת מאיזה תהליך דלקתי-תגובתי באיזור -עברת CT?
בכל מקרה -חשוב שאת כבר מרגישה טוב יותר
בהצלחה-ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהגיא דוד01/11/2008
האם גילוי דם בצואה מעיד על זיהוי מוקדם של סרטן במעי הגס?
פרופ' עמי ספרבר02/11/2008שלום גיא,
יש הרבה מאוד סיבות לדם בצואה. קודם כל האם מדובר בדם טרי שנראה לעין או בדם סמוי שהתגלה בבדיקת מעבדה? בבדיקה המעבדתית יש הרבה תוצאות "כוזבות".
שנית, מה גיל האיש/ה הסובל/ת מדם בצואה?
בשורה התחתונה, יש הרבה סיבות לדם בצואה שרק אחת מהם היא סרטן. אם יש דם גלוי או סמוי בצואה יש לפנות לרופא להמשך בירור כדי לגלות את מקורו.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפרופ'
גיא דוד02/11/2008אימי בת 58 הדם הוא דם טרי שנראה בשירותים אימי מתלוננת גם על עייפות מזה מספר שנים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)