פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות ושלשולים
    לימור
    09/10/2008

אני בת 34 עם בטן נפוחה לאחרונה יש לי התכווציות בבטן ואז אני משלשלת לא יורדת מזה במשקל לפניכשבוע זה התחיל כנראני אני זוכרת את עצמי אני עם בטן מאוד נפוחה וגזים אך לאחרונה היציאות שלי לא סדירותלפני כשבוע היה לי וירוס עם השלשלולים המשיכו שנה שעברה גם תקופה מאוד ארוכה של שלשולים לא דמיים זה גורם לי לאי נוחות בבטן ממש כמו אישה בהריון רקע משפחתי לכל אחיותיי יש בערך אותה בעיה של נפיחות אך לא שלשולים לבן שלי נמצא פןליפ שפיר ברקטום בן 5 ולדודתי מצד אמא סרטן מעי הגס האם עלי לבצע בדיקות מסוימות שקשור אולי למזון? אני לא אוכלת מסודר וגם שיש שלשולים לא דואגת לעשות דיאטה כנגד זה אשמח לדעתך... אני גם אציין ששנה שעברה בגלל השלשלשולים כמה חודשים עשיתי בדיקות דם וצואה שיצאו תקינות האם זה מספיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות ושלשולים

הוספת תגובה

• נפיחות ושלשולים

פרופ' עמי ספרבר
    10/10/2008

שלום לך, לימור
    על פי התיאור שלך, קרוב לוודאי שאת סובלת מהפרעה תפקודית של מערכת העיכול מסוג תסמונת המעי הרגיש (IBS). נראה שגם במשפחה יש אחרות הסובלות אף הן מהפרעה תפקודית בעיכול.
    לגבי הצורך בבדיקות, אני חושב שכדאי לך להיוועץ עם גסטרואנטרולוג המתמחה בהפרעות אלו על מנת שיקבל תמונה מלאה יותר ממה שאפשר לתת דרך האינטרנט ויקבע ביחד איתך הן לגבי הצורך בבדיקות והן לגבי דרכי טיפול אפשריות.
    בברכת שנה טובה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן העליונה
    י
    09/10/2008

שלום, אני כבן 28, ומגיל 18 אובחנתי כבעל IBS ורגישות ללקטוז. בתקופות לחץ אני בעיקר סובל, ואז אני לוקח אימודיום ושומר על תזונה נכונה. במקרים קיצוניים (בערך פעמיים בשנה ) אני חש כאבים של התכווצויות בבטן העליונה עד לכדי מצב שאני לא מסוגל לזוז מהמיטה. בדרך כלל אחרי כיומיים זה עובר ללא נטילת תרופות. מתחילת השבוע אני חש את אותם כאבים אולם חמורים יותר, ולאורך זמן ממושך יותר. אילו תרופות אני יכול לקחת להרגעת ההתכווצויות? (בזמנו הרופא נתן לי ניברסקל אבל מעולם לא השתמשתי בזה, האם זה יכול לעזור? והאם יש קשר לכך שבשבוע שעבר עשיתי זריקת טטנוס, וטיפוס הבטן( טס למזרח בשבוע הבא) ואחרי הזריקה חשתי כאבים בכל הגוף ומעין שפעת ללא חום,ובעיקר כאבים בבטן ושילשולים. השילשולים פסקו לפני מספר ימים. אולם ההתכווציות החזקות עדיין נשארו.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן העליונה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה

ד''ר אליזה טיומני
    09/10/2008

שלום י.
    אם התקפי התכווצויות וכאבי בטן הם פעמיים בשנה רצוי לשלול קיום אצלך מחלת כיב התריסריון כי במחלה זו התופעות הן אונתיות -פעמיים בשנה -מבצעים תבחין נשימתי להליקובקטר פילורי וצילום קיבה או גסטרוסוקפיה
    בינתיים כעת לכאב בטן אפשר באמת לקחת או נירווקסל או כולוטל 3-4 כדורים ביום
    נסיעה טובה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

י
    11/10/2008

תודה רבה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בשירותים עד עילפון
    ענבל
    08/10/2008

ד"ר שלום, אני בת 30 . חשה כאבי בטן עזים ובשירותים מתאמצת מעט, ואז חשה שאני עומדת להתעלף. כל הגוף רפוי, תחושה של חוסר אונים וכאבים עזים. מה לעשות? גמר חתימה טובה

הוספת תגובה

• כאביב טן עד עילפון

ד''ר אליזה טיומני
    09/10/2008

עינבל שלום
    אם התופעה היא חדשה יתכן שאת מפתח איזה זהום והכאבים עקב התכווצות המעי.
    מה שיכול לעזור אלה תכשירים המרפים התכווצויות-כמו ספזמלגין-קולוטל-נירווקסל-נוטנזיל.
    אפשר גם לקחת תכשירים המכילים ביסמוט-כמו:קל-בטן//פינק ביסמוט
    כמובן אם את בצום-להפסיק את הצום ולשתות הרבה.

הבראה מהירה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן עז

ד''ר אליעד קרין
    09/10/2008

לענבל שלום רב

כל מיקרה של כאב בטן חד וחדש דורש בירור בדיקה ושלילת מצבים מסוכנים.
    עליך לפנות בהקדם לבדיקה יתכן דרך מוקד חירום או מיון.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה מהתחת...
    אברי
    08/10/2008

שלום לדר'. אני חולה קוליטיס ומשתמש בחוקני ראפאסל ונוטל פרוביוטיקה באופן קבוע. ידוע כי מרבית מהחיידקים הפרוביוטים ולמרות הציפוי מתים בחומציות הקיבה ובמערכת העיכול עד ההגעה למעי הגס. שאלתי: האם ניתן להחדיר את הפרוביוטיקה מהצד השני, כלומר באותו החוקן עם הראפאסל?

לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיקה מהתחת...

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה -אברי

ד''ר אליזה טיומני
    09/10/2008

שלום אברי
    באופן עיקרוני כן -אך אין תכשירים כאלו.
    תכשירי פרוביוטיקה בנוים כך שהם מצופים בציפו י מיוחד שמגן בפני פירוק בקיבה והם מתפרקים במעי ביקר.
    ויש הרבה עבודות המראות אותם(החיידקים ) במעי במהך עד 10-12 שעות לאחר בליעת כדור.
    השפעתה של פרוביוביוטיקה היא בהרבה תחומים כולל שינוי מאזן אימונולוגי של המעי,
    לכן תמשיך מה שאתה עושה-זה טוב -לתקופות ארוכות ותבדוק שיש כמות גדולה של חיידקים בכדור.

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עודף אנטיביטיקה ומעי רגיז
    יעקב ס
    07/10/2008

רציתי לדעת האם נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה כאשר היא נעשית בשילוב עם פרוביוטיקה {כמובן שלא ביחד אלא בהפרש של 3 שעות|} עלולה להחמיר את תסמיני המעי הרגיז או את התפתחות המחלה ?

הוספת תגובה

• עודף אנטיביוטיקה ומעי רגיש

ד''ר אליזה טיומני
    07/10/2008

שלום רב
    טיפול ממושך באנטיביוטיקה בהחלט יכול להחמיר את התסמינים של IBS ולפעמים גם לגרום לזה במיוחד אם הוא ניתן עקב שילשולים וכדומה.
    מתן פרוביוטיקה המכילה כמות גדולה של חיידקים ספציפיים -לא כל הסוגם -הכול לשפר את המצב לאחר תקופה ארוכה של שימוש בהן--מעל 6 חודשים .

בברכה ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך עוד שאלה בבקשה

יעקב ס
    10/10/2008

ביתר פירוט - אני עברתי פעמיים טיפול משולש .. ואני לקחתי הפסקה של חודש לפני שאני מתחיל את הטיפול השלישיי בהליקובקטר . האם זה עלול להזיק למצבIBS כי לאחר האנטיביוטיקה תסמיני הגזים והנפיחויות הם הרבה יותר חזקים וממש פוגעים באיכות חיים מה שלא היה לי לפני כן? האם הנזק בלתי הפיך מבחינת ה IBS ? או שלאחר תקופה מסויימת של טיפול בפרוביוטיקה המעי חוזר לאיזון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ד''ר אליזה טיומני
    12/10/2008

אין טעם לקחת קורס שלישי אם הוא לא כולל לבופלוקסצין -שהוא פועל במיקרים של יציבות החיידק לטיפול.
    לאחר סיום הטיפול יש להמשיך 1-3 חודשיי טיפול בפרוביוטיקה להחזרת האיזון החיידקי-אין לכך סיפרות מדעית מדוייק וזה בעיקר מבוסס על נסיון קליני מצטבר
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות של ביופסיה מקולונו
    צביה
    06/10/2008

שלוס שמי צביה בת 30 עברתי קולונו לברור אנמיה כאבי בטן ושילושלים שעד כה אובחנו כמעי רגיש נלקחו2דגימות לביופסיה והתוצאות הן: פרורי רירית מעי דק מראים מבנה שמור פרט לזקקים לימפואידים מעט היפרפלסטים נמצא מוקד של תסנין דלקתי כרוני קל מאוד עם חדירת לימפוציטים לתוך האיפיטל השיטחי וגם זיקיקם כמו בדגימה השניה מה זה אומר לתשובתך אודה שנה טובה וחתימה טובה

הוספת תגובה

• תשובה של ביופסיה מקולונו

ד''ר אליעד קרין
    06/10/2008

לטליה שלום רב

בעקרון זו תשובה שתיתכן תקינה כתלות באזור ממנו נלקחה הביופסיה.
    התשובה אינה אבחנתית לכשעצמה מאחר ואין פרטים נוספים בידינו לגבי המראה הכללי של המעי במהלך הקולונוסקופיה, האם נבדק גם המעי הדק הסופי?
    בכל אופן ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג המבצע לשם קבלת חוות דעתו באופן פרטני.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתוצאות ביופסיה לקולונו

צביה
    07/10/2008

ראשית תודה על תגובה כעקרון חוץ מרירית מנומרת בקרקעית הצקטום לא נמצא דבר ( מש נלקחו הדגימות ) השאלה הא זה יכול להעיד על דבר מסויים או לדבוק באבחנה של IBS יש לי במשפחה הסטוריה של קרצינומה הרופאה טוענת כי זה שו בר ולכולם מוצאים דלקת דבר שלדעתי לא נראה הגיוני אודה לך מאוד אם תענה לי שוב גמר חתימה טובה וצום קל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אליעד קרין
    09/10/2008

לצביה שלום רב

קרוב לודאי שמדובר בתשובה שהיא למעשה תקינה ואינה מעידה על מצב חולי. אין מימצא פאטולוגי ב- IBS ולכן אבחנה זו אינה דורשת ביופסיה לאישורה אלא רק לשלילת מצבים אחרים.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריית קנדידה וערכי CRP+ֹESR גבוה
    עדן
    06/10/2008

שכבר קבעתי תור אצלכם במרפאת גסטרו מד ב 16.10.08 יש לי שאלה קטנה גילו אצלי פטריית קנדידה בצמיחה כבדה -100,000 OR/ML האם יש קשר בן הפטרייה לבין ערך CRP -1.56 וערך ESR 40 או שהעלייה בערכים נובעת בבמשהו אחר במעי? נא עזרתכם אני מאוד לחוצה בעניין ויש עוד שבוע וחצי עד התור.. כמו כן מה זה אומר שיש פטרייה בערכים כאלה? תודה רבה עדן

הוספת תגובה

• קנדידה

פרופ' עמי ספרבר
    07/10/2008

שלום רב עדן,
    לדאבוני, בדיקת קנדידה מיותרת ואינה תורמת דבר להבנת סימפטומים כמו אלה שאת מתארת או תוצאות בדיקת כגון רמת CRP או שקיעת דם (ESR).
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ESR+CRP גבוהים -עזרה בבקשה
    עדן
    05/10/2008

שלום רב עקב קלקולי קיבה בחודשיים האחרונים ,כאבי בטן חזקים,בחילות וחולשה כללית עשיתי בדיקות לגסטרו שכללו גם CRP שיצא 1.56 שהטווח 0.3 ESR שיצא 40 שהטווח עד 37 הבנתי שעד 20 זה תקין.. הרופא בתל השומר לא עוזר לי ולא מייחס חשיבות לערכים הללו אני די מודאגת ולא יודעת למי לפנות ואילו בדיקות לעשות.. על מה ערכים אלו יכולים להגיד? הבנתי שעל הליך דלקתי..אבל איך אני אדע איפה ? אני מבקשת מהרופא את הבדיקות בעצמי כי הוא לא מפנה אותי , ניסיתי לקבל אישור לקפסולה אך לא איפשרו לי ורוצים שאני אעשה עוד בדיקות לפני.. אילו בדיקות מומלץ לעשות כדי לבדוק היכן הדלקת? עשיתי קולונוסקופיה בשנת 2000 ועכשיו CT אנטוגרפיה אך לא ראו שם דבר עקב חוסר ההזרקה.. בבקשה תעזרו לי אני לא יכולה לתפקד.. יש לכם המלצה על מומחה לגסטרו אני מוכנה לשלם כמה שצריך שיעזור לי לפתור את הבעייה.. תודה רבה עדן

לקביעת תור
    סגירה
    ESR+CRP גבוהים -עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• ESR+CRP גבוהים -עזרה בבקשה

פרופ' עמי ספרבר
    06/10/2008

עדן, שוב שלום
    אני אשמח לראות אותך, אם את מעונינת, בקליניקה. אני חושב שבשיחה אישית אפשר יהיה לדון ולהבהיר את השאלות שאת שואלת ולקבוע לגבי הצורך בבירור נוסף או אופי הטיפול המתאים.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפשלות
    עמרי
    05/10/2008

לפני כשבועיים הייתה לי התפשלות במעי הגס והמעי דק נכנס לתוך המעי הגס וסתם אותו בעקות זאת קרטו לא כ 30 ס"מ מהמעי מאז אני משלשל בערך 5 פעמים ביום עשיתי בדיקות צואה אשר יצאו תקינות ולא נמצא כל חיידק אני בן 21 ואוכל רגיל

לקביעת תור
    סגירה
    התפשלות

הוספת תגובה

• התפשלות

ד''ר אליעד קרין
    06/10/2008

לעמרי שלום רב

לאחר הניתוח יתכנו שלשולים לתקופה קצרה אך לרב הימיאות חוזרות לותדירות רגילה.
    יש צורך לבצע בדיקות צואה לטוקסין קלוסטרידיום - לודא כי אל הבדיקות שגעשו.
    כמו כן לפנות לבדיקה ע"י הכירורג ובמידה והכל תקין לעבור לפתרון שתמיד עובד - אורז ובננות.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PMP
    תמר
    05/10/2008

PSEUDOMYXOMA PERITONEI האם ניתן לקבל מידע בנושא? ומה ההשלכות לכריתת קיבה על אורח החיים

לקביעת תור
    סגירה
    PMP

הוספת תגובה

• פסיאודומיקסומה פריטוניי

ד''ר אליעד קרין
    06/10/2008

לתמר שלום רב

מדובר בגידול נדיר יחסית שמקורו לרב בתוספתן או לעיתים רחוקות יותר מהשחלה.
    אופיו של הגידול לגדילה והפשטות בחלל הצפק תוך יצור חומר גלטינוזי בכמות רבה.
    והטיפול המקובל הוא כירורגי וכולל כריתה של התוספתן והסרה נרחבת ככל שניתן של מוקדי הגידול ומשטחי קרום הצפק שאליהם צמוד הגידול. לטיפול הכירורגי מוסיפים טיפול כימוטרפי תוך ניתוחי היפרטרמי שמבוצע רק במרכזים כירורגים בודדים בארץ, ומרכז רפואי ע"ש סוראסקי הוא אחד המובילים בתחום.

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PMP

יהודית
    26/04/2011

שלום, קראתי הכתבה היום והייתי מעוניינת לדעת מהם סימני המחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס שלב 1
    מירב
    05/10/2008

לפני כשנה התגלה אצל אימי - בת 58, סרטן המעי הגס שלב 1. היא עברה ניתוח להסרת הגידול שעבר בהצלחה (הגידול היה מקומי ולא היו גרורות). מאז היא שומרת על תזונה נכונה, עושה בדיקות דם+קולנוסקופיה. הבעיה היא, שהמשפחה כל הזמן בחרדות ובחששות שמא הסרטן יחזור. מה סיכויי החזרה?? ואיך מתמודדים עם הפחד שלא מרפה מאיתנו....

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן המעי הגס שלב 1

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס שלב 1

פרופ' עמי ספרבר
    06/10/2008

שלום לך, מירב
    גילוי של סרטן המעי הגס בשלב כה מודקם ללא גרורות וללא צורך בטיפול מעבר להסרה ניתוחית, מבשר טובות לגבי התחזית. אמנם אין מאה אחוז ביטחון ברפואה, אך אין מקום, על פי תיאור המקרה שלך, לחרדות ולחששות שאת מתארת.
    מאוד חשוב שקרובים בדרגה ראשונה של קרבה לאמך (ילידים, אחים וכד') צריכים לעבור קולונוסקופיה לגילוי מוקדם, החל מגיל 40 לערך.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת המע הרגיש?
    עדן המיואשת
    05/10/2008

שבוע טוב..וגמר חתימה טובה אני צריכה את דעתכם המקצועית..בנודע לאבחנת IBS בתקופת התיכון כשהייתי לחוצה מאוד ממבחנים התחילו לי תופעות של כאבי בטן תקופות של עצירויות מאוד כרוניות שטופלו בסיבים ובשמן פרפין,לאחר מכן קלקולי סיבה ובזמנו עשיתי קולונוסקופיה ,צילומי רנטגן,בדיקות צליאק IT ובדיקות דם שונות. לבסוף איבחנו אצלי IBS שרק היום הבנתי שאין בכלל כזה דבר וזה מונח שהרופאים משתמשים בו כשאין ממצא רפואי אחר.. במשך השנים הכאבים חלפו ושבו ר'ק מידיי פעם וכשהיו לי קלקולי קיבה לקחתי מידי בוקר אימודיום בחודשיים האחרונים חלה החמרה במצב היה יום שהתחילו לי קלקולי קיבה חמורים ולקחתי 7 כדורי אימודיום שגרמו לעצירות לאחר כמה שעות..ואז הרופא נתן לי משלשלים..מאז הקיבה שלי אינה חוזרת לעצצה..כל פעם אחרי האוכל יש לי קלקול קיבה וצואה בצבע כהה יותר ועם ריח חריף יותר או שיש לי קלקול קיבה ואז עצירות ובבוקר קלקול הקיבה חזק יותר.. בכלל יש לי מן חולשה בכל הגוף כולל בחילות ואני כבר חוששת לצאת מהבית שמא יהיה לי התקף כאבים או קלקולי קיבה.. ניגשתי למעקב גסטרו מתוך תקווה שיעזרו לי והרופא שם ד"ר נדלר משה מתל השומר קרא את האבחנה שנקבעה לי IBS והחליט שאין צורך בבדיקות נוספות כי בדיקות הדם סבירות חוץ מCRP גבוה 1.56 שצריך להיות 0.3 ממה שאני הבנתי ב IBS אין CRP גבוה רק בIBD וכשאמרתי לו זאת הוא לבסוף שלח אותי לCT אנטוגרפיה ובגלל שאני רגישה ליוד התוצאות לא היו ברורות עשיתי קולונוסקופיה בשנת 2000 ונאמר לי שאין סיבה לחזור עליה למרות תלונותיי לבסוף ניתנה לי הפנייה לבדיקת קפסולה ולא אישרו לי אותה בהנהלת קופת חולים ביקשו שאחזור על קולונוסקופיה CT אנטוגרפיה וצילאק שאלו בדיקות שעשיתי לפני כמה שנים האם לדעתכם יש סיבה לחזור על הבדיקות הנ"ל למרוצ שהרופא לא שלח אותי אליהן? על מנת לקבל אישור לקפסולה שעולה 3800 ש"ח ללא אישוור האם זה הגיוני שבמשך חודשיים קלקול הקיבה לא עובר? ויש לי כאבי בטן רוב הזמן בחילות וחולשה כללית בגוף? אני לא יודעת אם לסמוך על אבחנתו של רופא הגסטרו שאף לא טרח לשלוח אותי לבדיקות אלא רק שאני ביקשתי ומצד שני כדי לקבל אישור לקפסולה רוצים שאני אחזור על הבדיקות תודה רבה על עזרתכם עדן

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת המע הרגיש?

הוספת תגובה

• תסמונת המעי הרגיש?

פרופ' עמי ספרבר
    06/10/2008

שלום רב לך, עדן
    על פי התיאור שלך נראה שאת אנמם סובלת מתסמונת המעי הרגיש ואין הרמה בדם של CRP נוגדת את האבחנה. חסרים פרטים מסויימים, למשל הגיל שלך, שיש לזה השלכות לגבי הצורך בבירור נוסף.
    IBS יכול לגרום לכל התופעות שאת מתארת ועקב כך לגרום לסבל רב ופגיעה באיכות החיים. אני חושב שאת צריכה להיפגש עם מומחה ל-IBS שיקבע באם יש צורך בבדיקות נוספות, ואם כן איזו, ויוכל לפרוס בפניך את מגוון הטיפולים האפשריים, כי בהחלט אפשר להקל על הסבל אם זו האבחנה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת מעי רגיז ,מה לעשות?
    יעקב ס
    04/10/2008

שלום אני בן 30 בד"כ בריא ללא בעיות רפואיות בעבר .לפני 3 חודשים התחילה אצלי תופעה של גזים ובטן נפוחה , עצירות כרונית , צואה רירית, צרבות וטעם חומצי בגרון, כל זאת התחיל לאחר לילה של אלכוהול ,סמים ממריצים,ואוכל שומני מופרז. התופעה נמשכה באופן קבוע 3 שבועות עד שפניתי לגסטרו שאבחן אותי כמעי רגיז לאחר בדיקות מקיפות שכללו גם הליקובקטר שהיה חיובי -כאשר בתקופת הטיפול האנטיביוטי המשולש כל התופעות האלו נעלמו אולם חזרו בעצימות גבוהה שבועייים לאחר סוף הטיפול כאשר התווספו גם כאבי בטן שמאל עליונה ורעשי עיכול אר נמשכו עד אתמול . אתמול לקחתי פעמיים ביום חצי שעה לפני האוכל קולופרמין ו- 5 דקות לפני האוכל אומפרדקס . בזמן הזה היו רעשי עיכול חזקים מאוד בבטן . למחרת קמתי בהרגשה הרבהיותר טובה ללא תחושת גזים כלואים בבטן ,הפחתה ניכרת בכאבי בטן שמאל , פחות צרבות והמשכתי עם הטיפול . רציתי לשאול : 1- האם זה הגיוני שלאחר לילה של סמים והעמסה על המערכת יכולה להתפתח תסמונת מעי רגיז כרונית ולמה בתקופת הטיפול האנטיביוטי התופעות האלו נעלמו ל3 שבועות ? 2- האם העובדה שבמשך 3 חודשים לא נטלתי כל טיפול להקלה בתסמונת למרות שקיבלתי מהרופא קולוטאל ונירבקסל ולא השתמשתי בהם , האם חוסר טיפול גרם לתסמונת להיות יותר חמורה ? 3- היות ויש שיפור ניכר כרגע ,האם כדאי להמשיך עם הטיפול או לוסיף עוד תרופות ? למשך כמה זמן ? אם אני יפסיק את הטיפול האם תופעות אלו יחזרו מיידית ויהיו חמורות יותר ? 4- באם התסמונת התפתחה בגלל ערב אחד של עירוב של תזונה לקויה וסמים ממריצים ואלכוהול . ונימשכה כבר 3 חודשים . האם שיפור בהפחתת התסמינים יכול להביא לריפוי מלא או להקפאת התסמונת - או שאני רק משלה את עצמי והתסמונת תימשך באופן קבוע לכל החיים כאשראני רק מקל על התסמינים שלה באופן כרוני עם התרופות

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מעי רגיז ,מה לעשות?

הוספת תגובה

• תסמונת מעי רגיז ,מה לעשות?

פרופ' עמי ספרבר
    05/10/2008

שלום רב ושנה טובה,
    אתה מעלה שאלות רבות ומענינות, אבל שאלות שאין לרובן תשובה חד-משמעית, בוודאי לא באמצעות האינטרנט.
    1) פורמלית אין לך תסמונת מעי רגיש, גם אם יש לך סימפטומים מתאימים, כי דרוש פרק זמן של לפחות 6 חודשים בהם נמשכים הסימפטומטים כדי לקבוע אבחנה זו.
    2) הנסיבות של תחילת הסימפטומים אינם מוכרים כגורם לתסמונת, אבל ישנם מצבים מקבילים במידה מוסימת שכן מוכרים בהקשר זה. לדוגמא, זיהום חריף במעיים ("קלקול קיבה חזק"), ניתוח בבטן או באגן, ועוד. בנסיבות אלו יש יותר סיכוי שהתסמונת תדעך מאשר בנסיבות אחרות.
    3) לגבי כל נושא הטיפול שקיבלת או שאתה צריך כן או לא להמשיך לקחת, לדעתי עליך להיפגש פנים אל פנים עם רופא המתמחה התחום זה.
    בנוסף אני ממליץ לך לקרא את הספר שלי "לוקח לבטן במקום ללב?" שנותן מידע הרבה יותר מפורט על כל השאלות שאתה מעלה ועל תסמונת המעי הרגיש בפרט.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר ספרבר- עוד שאלה בבקשה

יעקב ס
    05/10/2008

רכשתי היום את ספרך וקראתי אותו ברובו .. בספר יש נקודות מעניינות לגבי המעי הרגיז אך יש לי עדיין מספר שאלות פתוחות שלא מצאתי עליהם מענה בספרך ואודה אם תוכל לתת לי מענה . 1. בספרך לא מצאתי משהו המרמז על קשר בין צריכת סמים לתסמיני מעי רגיז וגם באינטרנט לא מצאתי מספיק מידע - המדובר הוא בסם החגיגת -אמפיטמין .זהו הסם שצרכתי שלאחריו התחילו בעיות במערכת העיכול .האם יכול להיות להיות שהסם שעובד על מערכת העצבים גרם לשיבוש עצבי בציר מוח-מעי ? האם זהו בד"כ נזק בלתי הפיך? האם תרופות כגון :ציפרמיל ופאקסט יכולים לתקן את המצב ? 2. בספרך קראתי שאתה מציין שיש סיכויי החלמה טובים מהתסמינים למי שקיבל תסמונת על רקע זיהום או הרעלה והזמן הוא עד6 שנים . האם ההחלמה קשורה בנטילת תרופות מסויימות המקלות על התסמינים או שההחלמה תבוא בלאו הכי ? 3. רציתי לציין כי התסמין העיקרי ממנו אני סובל הינו כליאת גזים בחלק העליון בבטן וכתוצאה מכך יש התנפחות בטן -גם ניראית התנפחות בצורה חיצונית של בטן שמאל לעומת ימין ,כאבי בטן שמאל עם רעשי עיכול כשהקיבה ריקה וכאבי גב וצרבות ,אין פליטת גזים דרך פי הטבעת ובמידה ויש אז הם ללא ריח ויש קושי לשחרר אותם ,אני מרגיש כאילו במרכז הבטן שמו פקק וכל מה שאני אוכל נשאר בחלק העליון בבטן . בתקופה בה נטלתי אנטיביוטיקה לטיפול בהליקובקטר התסמינים נעלמו ביומיים הראשונים ולא סבלתי משום תסמינים למשך שבועיים אך הם חזרו לאחר מכן ובעצימות גבוהה יותר . קראתי מחקרים המצביעים על קשר בין אנטיביוטיקה לטיפול בתסמונת מעי רגיז וגם בספר התייחסת לזה ב- "דלקת על אש קטנה " . האם טיפול ב RIFAXIMIN -SPIRAXIN יכול לעזור ? לאיזה חולי תסמונת הוא מיועד -ראיתי בפורומים בחו"ל על חולים שמדווחים על תוצאות טובות -יש ממש בזה או סתם תעלול שיווקי? 4. בספרך קראתי ולאור מה שאתה רושם פה שבמידה והתסמינים ממשיכים מעל 6 חודשים אזי זוהי תסמונת כרונית לכל החיים ? האם שימוש בתרופות מקלות המוצעות עי הרופא כמו קולוטאל ,נירבקסל,וכו' ובנוסף שינוי תזונתי יכולות לגרום להפסקת התסמינים וכך התסמונת לא תיהיה כרונית ,או שמא 3 חודשים של סבל ימשיכו כך לכל החיים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר ספרבר- עוד שאלה בבקשה

פרופ' עמי ספרבר
    06/10/2008

שלום שוב ותודה על הפניה,
    אנסה להתיחס לחלק מהשאלות, אך עלי לציין שוב שהיקף השאלות מתאים לפגישת ייעוץ פנים אל פנים, ולא לדיון דרך האינטרנט.
    לא ידוע לי על מחקר כלשהו שדן בגרימת IBS על ידי סם. על כן אין גם כל אשפרות להניח הנחות לגבי תחזיות לעתיד, בייחוד כשלא ברור עדיין שיש לך IBS. אם אמנם יש IBS, ואם אמנם זה נגרם על ידי סם (ואני מפקפק בזה) אזי אולי דין המהלך להיות דומה למקרים אחרים כגון IBS אחרי זיהום במעי, אך אין רופא כלשהו בעולם שיכול לענות על שאלה זו.
    לגבי הטיפול באנטיביוטיקה - מדובר בתיאוריה שחלק מהאנשים שאובחנו כסובלים מ-IBS בעצם סובלים משגשוג חיידקי במעיים ועל כן אנטיביוטיקה יכולה לעזור. תיאוריה זו לא הוכחה דיה ומרבית הגסטרואנטרולוגים אינם בדעה זו, בין היתר במחשש לשימוש יתר בתרופות אלו.
    מעבר לזה לדעתי, שוב, אתה צריך לפנות לייעוץ אישי שלא דרך האינטרנט.
    בברכה,
    פרופ' ספרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן צד ימין עליון
    alon
    04/10/2008

שלום בן 33 כאבי בטן צד ימין עליון ++לאחרונה החמרה בהתקפי כאבי בטן, הרגשת גזים/נפיחות, הרגשת מלאות ,יציאות ( בדרך כלל פעם ביום/ יומיים) לא נצפה צבע שחור , נראה כי הצואה במרקם תקין. מגיל 16 מתלונן על כאבים עמומים באזור הנ"ל, עברתי מספר ברורים, כגון: חוקן בריום קולונוסקופיה + גסטרוקופיה ב 2005 - הוגדרתי כסובל מ IBS US בטן - תקינים אחרון בפבואר השנה בדיקה נשיפה להמצאות חיידק HP - תקין בדיקות דם ושתן תקינות נכון לינואר השנה אין ירידה במשקל . נשלל אפנדצית ע"י רופא. ++ מה יכול להיות ?, האם יש לבצע בדיקות נוספות ומה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן צד ימין עליון

הוספת תגובה

• כאבי בטן צד ימין עליון

פרופ' עמי ספרבר
    04/10/2008

שלום רב,
    אתה מעלה כמה שאלות שאנסה להתיחס אליהן.
    1) תופעת הכאב בבטן ימנית עליונה. על פי תיאורך הכאב קשור בתחושת נפיחות וגזים. התמתחות המעי עלולה לגרום תחושת כאב או אי-נוחות, ובמיוחד באזורים בהם המעי הגס עובר סיבוב כגון בבטן הימנית העליונה (כפף הכבד).
    2) האם אתה סובל מתסמונת המעי הרגיש (IBS)? על פי התיאור נראה ברור שאתה סובל מהפרעה תפקודית של מערכת העיכול כגון IBS, אם כי יתכן שמדובר בעיקר בהפרעת גזים ונפיחות, היות ואין הפרעה בהרגל היציאה על פי תיאורך.
    3) האם עברת מספיק בדיקות? בהחלט כן!!
    אני מציע ייעוץ עם רופא המתמחה בהפרעות תפקודיות של מערכת העיכול היכול להציע גישות טיפוליות שונות. במקביל הייתי מציע לקרא את הספר שלי "לוקח לבטן במקום ללב?" המוקדש להסבר על הרפרעות אלו.
    בברכה,
    פרופ ' עמי ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונסקופיה
    איריס
    03/10/2008

שלום רב, האם לקיחת כדורים משלשלים מסוג LAXADIN או מכל סוג אחר, יכולה להוות הכנה יעילה לקולונסקופיה? איריס

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקולונסקופיה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונוסקופיה

ד''ר אליעד קרין
    03/10/2008

לאיריס שלום רב

קיימות מספר הכנות לקולונוסקופיה, אך המקובלות הן ע"י שימוש בנוזלים צלולים המכילים רב סוכרים בלתי מתפרקים הגורמים לניקויי כ"י תהליך של שלשול אוסמוטי.
    הכנה ע"י לאקסעדין אינה יעילה.
    לשם בירור ההכנה הרצויה יש להתייעץ ישירוץ עם רופא הגסטרו או המכון שדרכו מבוצעת הבדיקה.

בברכת בדיקה חלקה ותקינה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה