פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בלבלב
    שולה
    02/10/2008

אחותי בת 55 מאושפזת כבר שבוע בבית חולים אסף הרופא ביחידה לטיפול נמרץ עקב דלקת בלבלב כבר ביום השני לאשפוזה התלוננה על קוצר נשימה והיא מונשמת ומורדמת עד היום . כל יום הרופאים מוסרים לנו שהם מורידים לה את חומר ההרדמה ובכל ביקור הם מוסרים שעדיין אי אפשר להעיר אותה אנחנו מיואשים כמה זמן הם ימשיכו להרדים אותה האם זה הגיוני, זה דרך הטיפול המקובלת. למי עוד אפשר לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בלבלב

הוספת תגובה

• דלקת בלבלב

פרופ' עמי ספרבר
    03/10/2008

שולה, שלום רב
    על פי התיאור שלך מדובר בדלקת חריפה של הלבלב בדרגה קשה מאוד, לאור ההזדקקות להנשמה. חומרי ההרדמה משמשים לתת הזדמנות לגוף להתאושש, ובוודאי נעשים ניסיונות להפחית את כמותם מדי פעם כדי להגיע, בסופו של דבר, למצב שיאפשר גמילה ממכונת הנשמה. תהליך זה יכול להיות ממושך ועצם העובדה שאחותך מטופלת בטיפול נמרץ ונזקקת להנשמה מעיד על חומרת המצב. נראה לי שהטיפול המוענק הוא טוב ומקובל ואיש אינו יכול, לפחות על פי המידע שבידי כעת, לנבא כמה זמן יידרש. בכל זאת אנשים יוצאים מהמצב הזה, כך שהדאגה שלכם מובנת לגמרי וטבעית, אך אין מקום להתייאש.
    באיחולי החלמה, עד כמה שאפשר יותר מהירה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הליקובקטר ופטריית קנדידה
    עדן המיואשת
    02/10/2008

אליזה תודה רבה על עזרתך הרבה רק עוד שאלה חשובה.. אני עושה היום בדיקת במעבדה פרטית לפטריית הקנדידה והליקובקטר פילורי הם לוקחים 890 ש"ח והבנתי שבקופת חולים זה חינם.. האם יש סיבה לעשות במעבדה פרטית או שעדיף בקופת חולים? אינני יודעת מי מהבדיקות יותר אמינה מבחינת התוצאות.. הבנתי שבמעבדה פרטית הם עושים את שתי הבדיקות באמצעות בדיקות צואה ובבית חולים את ההליקובקטר עושים בתבחין נשיפה.. מה לדעתך יותר אמין? והאם יש סיבה לשלם את הסכום הזה? לוקח שבוע עד שהתוצאןת מגיעות נא המלצתך בהקדם...ותודה שאת מצילה אותי כי הרופא בבית חולים לא משתדל אפילו תודה רבה ויוום טוב עדן

הוספת תגובה

• תשובה לעדן

ד''ר אליזה טיומני
    02/10/2008

בדיקת הליקובקטר אצל מבוגרים טובה יותר בבדיקת נשיפה ולא בצואה
    בדיקת קנדידה -זו בדיקה מיותרת ואת זורקת את כספך לריק.
    (קרוב לוודאי שאת עושה את שתי הבדיקות במעבדה בפ"ת-?)

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן חזקים וקלקולי קיבה
    עדן המיואשת
    01/10/2008

במשך חודשיים אני סובלת מכאבי בטן חזקים לעיתים אני מרגישה שהבטן שלי ממש זזה כאילו יש שם תינוק מרוב הכאב.. יש לי קלקולי קיבה חמורים וצואה יחסית כהה למה שהייתה קודם ויש לה ריח מסריח יותר .. יש לי גם בחילות מידיי יום ומן חולשה ברגליים ובגוף בכלל עד כדי חוסר תפקוד אני במעקב גסטרו ולא ממש עוזרים שם הכל לוקח מלא זמן בהתאם לתסמינים שציינתי איזה בדיקה כדאי לעשות קודם? קפסולה למעי הדק? או הליקובטר פלורי ופטריית קנדידה? שהבנתי שגם יכולות לגרום לתסמינים דומים..אני מרגישה ממש רע רוצה כבר למצוא פתרון יצא לי CRP גבוה אם זה עוזר 1.56 שהטווח הוא 0.3 כמו כן אבחנו אצלי IBS מגיל 16 שהתחילו כאבי בטן ועצירויות או שלשולים לסירוגין..אך זה עבר לתקופה מסויימת ובחודשיים האחרונים יש לי קלקולי קיבה בעיקר ירדתי קצת במשקל 4 קילו בחודש וכאבי בטן מאוד חזקים בעיקר בבטן התחתחונה באיזור הטבור אני מבקשת את עצתכם איזו בדיקה לעשות כי הרופא שנתנו לי לא עוזר והוא נתן לי להחליט איזו בדיקה לעשות אז בבקהש המצלתכם בדחיפות תודה וחג שמח עדן

הוספת תגובה

• כאבי בטן חזקים

ד''ר אליזה טיומני
    01/10/2008

שלום עדן
    ברקע שלך יש תסמונת IBS שנים רבות אך בחודש אחרון -התמונה לדברך השתנתה-כאבי בטן חזקים ושילשולים עם ריח לא טוב, ירידה במשקל ורמזים בבדיקות דם לתהליך דלקתי -ש"ד מוכשת וCRP מוגבר.
    רצוי לבצע מס' פעמים תרבית צואה ולהתחיל טיפול בתכשירי ביסמוט ובשילוב עם פרוביוטיקה בכמות גדולה
    אם אין שום שיפור תוך 5 ימים או שהתלונות חוזרות מהר-לשקות מתן קורס טיפולי באנטיביוטיקה ל 7 ימים .
    ואם זה לא יחלוף-רק אז לפנות לבדיקות מסובכות יותר.

בברכה והצלחלה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך יובש בגרון
    עדן המיואשת
    26/09/2008

תודה על התשובה המהירה.. לא הייתה לי בעיית יובש בפה ובגרון קודם וגם במהלך היום לעיתים יש לי תחושה שמשהו מפריע בגרון אך בעיקר בלילה.. זה התחיל בערך בזמן שהתחילו קלקולי הקיבה וכאבי הבטן יש קשר לרפלוקס ? רופאת משפחה לא מצאה משהו בבדיקת גרון.. דלקת או משהו דומה לדעתך זוהי תופעה שתעבור בלי טיפול ? צריך לעשות צילום לגרון או לצוואר? אני נלחצת מכל דבר :( תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך יובש בגרון

הוספת תגובה

• יובש בגרון

ד''ר אליזה טיומני
    01/10/2008

קרוב לוודיי שגם תחושות בגרון הם חלק למצב הלחץ שאת כל הזמן נמצאת בו. אך בכדי לשלול קיום בעיות גרון הקשורות ברפלוקס ,מומלץ להיבדק ע" רופא אף אוזן וגרון ולבצע בדיקת לוע בעזרת סיב אופטי(FOL שם הבדיקה )
    ואלי לאחר מכן הגיע הזמן לטפל בבעיות החרדה שלך...

בברכה ובהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בגרון
    עדן המיואשת
    26/09/2008

שלום רב בחודש האחרון אני סובלת מבעיות בקיבה שלשולים בחילות וחולשה כללית בבדיקת CRP יצא לי 1.6 שהנורמלי זה 0.3 עד עכשיו אבחנו אצלי תסמונת IBS ממה שאני יודעת בתסמונת זו הCRP איננו מוגבר אלא רק בIBD הייתי בCT אנטוגרפיה ובגלל שלא הזריקו לי יוד התוצאות לא היו ברורות ורוצים לעשות לי את הבדיקה עם קפסולת הווידאו שבולעים 1) רציתי לדעת אם הבדיקה מסוכנת כי לא שמעתי שהרבה אנשים עושים אותה הרופא לא רוצה לשלוח אותי שוב לCT בגלל הקרינה הגבוהה.. אני סובלת יורת מחודש מכאבי בטן וקלקולי קיבה ואינני יודעת מה לעשות 2) אני קמה בלילה עם יובש בגרון ובפה עד כדי שאני מרגישה שאני נחנקת ואין לי אוויר ומין תחושת צריבה בגרון ממש כמו בכאב גרון שיש דלקת אבל הכאב ר'ק בלילה, ביום אני מרגישה מן תחושת אי נוחות לעיתים בבליעה ויובש בפה בבקשה עזרתכם בבית חולים הרופא לא נותן לי תשובות חד משמעותיות וטוען שזה רק IBS ומעולם לא היו לי תופעות כאלה בעשר שנים שאני סובלת מתסמונת זו תודה ושבת שלום מורן

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בגרון

הוספת תגובה

• יובש בגרון

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

לתופעת יובש בגרון -סיבות רבות -החל מתופעות לוואי של התרופות וכלה בשינה עם פה פתוח .
    בדיקת מעי הדק עם קפסולה -זו היום הבדיקה הכי מדוייקת לשלילת מחלה במעי הדק והוי לא מסובכת לביצוע ב"כ.נמשכת 8 שעות בהם יש רק להסתובב חופשי עם המכשיר המחובר אשר קולט את התמונות של הקפסולה שולחת

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מיואש:(
    רועי
    24/09/2008

אבי עבר בדיקת CT וCT פט במהלכן נמצא גוש חשוד באגן ימין שטבעו לא ברור. בדיקת הCT PET הראתה שיש קליטה לא ניכרת של החומר אך מצד שני יש קליטה מוגברת בקולון. הגענו לכירורגית ששלחה את אבא שלי למספר בדיקות,בינהן קולונוסקופיה. ממצאי הבדיקה הם: הקולונסקופ הוחדר עד הצקום שזוהה על פי המסכתם האילאוצקלי. הכנת המעי בינונית ולכל אורכו נצפו שרידי צואה דיסתית סמיכה שנשאבו או נשטפו בחלקם. לכל אורך המעי הגס הנבדק נמצאו סעיפים גדולים ומרובים. במעי הגס העולה בסמוך לכפף הכבד נצפה פוליפ גדול בקוטר 3 סמ"מ על גבעול קצר שנכרת בעזרת צנתר לולאה ונשלח לבדיקה. במעי הגס הרחבי בסמוך לכפף הכבד נצפא פוליפ נוסף בקוטר 1 ס"מ על גבול קצר שנכרת אף הוא ונשלח לבדיקה. מלבד זאת המעי הגס הנבדק תקין. התרשמות: -הכנה בינונית -סעיפים מרובים בקולון -שני פוליפים גדולים בקולון הימני. על פי התשובה ההיסטולוגית ייקבע המשך טיפול. טוב,אני מבין שזה לא משהו,והרופא רמזה לו שבגדלים כאלה כנראה שבפוליפ יש תאים סרטניים. האם זה כמעט ודאי שהוא סרטני? בהנחה שכן,אני נורא מבולבל,מה זה אומר?הרי היא כרתה את שני הפוליפים האלה,אז איזה טיפול צריך במצב כזה?האם פוליפים סרטניים משמע שייגדלו גרורות גם לאחר שנכרתו? ויש לו בכלל גוש לא ברור באגן ימין דיי גדול,4על5על7. שלאחר הסי טי פט נראה היה כי הוא low limphoma או סרקומה.האם רוב הסיכויים שהוא קשור בעצם לפוליפים שהורדו והוא תוצאה שלהם? האם יש סיכוי שהורדת הפוליפים בעצם תסיים את הבעיה גם אם הם סרטניים? תראו,אני נורא לחוץ,אני מתחנן שתתייחסו לשאלה שלי גם אם עדיין לא הגיע תשובת הביופסיה,אני פשוט לא מתפקד,הרופא רמזה שכנראה יש בהם תאים סרטניים,אז רק תגידו לי מדוע כריתתם אינה מרפאה את המחלה? מודה לכם מאוד מאוד מאוד,בקשה עזרו לי אני כבר גמור. יש לציין שאבי בן 57.והוא גם מאוד מקשה עלינו הוא תמיד דוחה בדיקות ואני לא יודע מה לעשות.אני בן 24 אגב בבקשה תנסו לענות לי על הכל ואני מצטער שזה כזה ארוך... תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אני מיואש:(

הוספת תגובה

• רק אוסיף שהפולפים נקרטו מהגבעול

רועי
    24/09/2008

בשלמותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרועי המיואש

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

שלום לרועי
    דבר ראשון-לשמור על קור רוח כי מי שזקוק לעזרה זה האבא ואם אתה מיואש אז מי יתפקד?

בעצם הבעיה-הפוליפים שנכרתו במעי הימני קרוב לודאי לא קשורים לגוש הגדול באגן ובו יטפלו בנפרד.
    לעיתים קרובות כריתת פוליפ מסיימת את הסיפור -יש קריטאריונים מיוחדים שלפיו אפשר לדעת בבדיקה ההיסטולוגית האים יש צורך לדברים נוספים כמו כריתת קטע של מעי איפה הפוליפ ישב-כמ--סוג הרקמה,חדירה לגבעול ועוד.

בעתיד הקרוב הדברים יתבהרו.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש שימוש בארץ בגלולה של גיוון
    ישי
    22/09/2008

רציתי לדעת אם נעשה שימוש בבתי חולים בגלולה של גיוון לבדיקות אנדוסקופיה. האם זה ממומן על ידי קופות חולים ואם לא כמה זה עולה באופן פרטי?

הוספת תגובה

• גלולה של גיוון

ד''ר אליעד קרין
    23/09/2008

לישי שלום רב

הגלולה של גיוון נימצאת בשימוש פעיל באינדיקציות ספציפיות ובעיקר לבירור פאטולוגיות של המעי הדק שטבען אינו ברור מבדיקות הדמיה אחרות.
    לגבי כיסויי ע"י קופ"ח זו או אחרת ועלות איני יודע וניתן לברר במכון הגסטרו במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי ת"א בשיחת טלפון.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה ואלכוהול
    לריסה
    22/09/2008

אני אמורה לעשות קולונוסקופיה בעוד יומיים, האם מותר לי לשתות אלכוהול היום?

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה ואלכוהול

הוספת תגובה

• קולונו ואלכוהול

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

אין שום בעיה -במידה ואת שותה בכמות מתונה ולא ביום ההכנה עצמה כי את לא אוכלת באותו היום
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה סעיפית קשה - דחוף
    moran
    21/09/2008

בניגוד למקרים רבים בהם חלק מן המעי הנגוע במחלה סעיפית של המעי הגס, המקרה שלנו הוא שכל המעי נגוע. חוות הדעת הראשונה שקיבלנו הייתה להסיר את כל המעי הגס בניתוח. האפ יש אופציות נוספות? האם יש מקומות שניתן לטפל? אשמח לקבל את תשובתכם בדחיפות/ תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה סעיפית קשה - דחוף

הוספת תגובה

• מחלה סעיפית קשה

ד''ר אליעד קרין
    21/09/2008

למורן שלום רב

ההחלטה לגבי הצורך בניתוח, אם בכלל ומידת הכריתה הדרושה מבוססת על ההיסטוריה של ארועי דלקת הסעיפים ומיקום הדלקות. אין הכרח לכרות את כל המעי הגס המעורב בסעיפים.
    מידת הכריתה הדרושה מסתברת לעיתים באופן סופי במהלך הניתוח כאשר המקובל הוא לכרות את הקטע נושא הסעיפים שהוא גם בעל דופן מעובה ונוקשה מהרגיל.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת סעיפים קשה

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

שלום למורן.

בכ- 20 % מהחולים עם מחלת הסעיפים המחלה מערבת את כל המעי וזו בהחלט לא סיבה לכרות את כל המעי.!! אם יש צורך ורק אם יש צורך כורתים -רק את הקטע שהוא הכי בעייתי.
    יש היום טיפולים שמרניים למניעת התפרצות דלקת בסעיפים.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול לאחר ניתוח
    אור
    20/09/2008

שלום לרופאים! אודה לכם מאוד אם תענו לי על שאלה המטרידה אותי רבות: בעלי עבר לאחרונה ניתוח להסרת גידול סרטני במעי הגס. עומק החדירה: t3. הוצאו 8 בלוטות ולא נמצאו בהם גרורות. לאחר הניתוח הרופא הפנה את בעלי לבדיקת PET CT והציע לו המשך טיפול כימי משלים, אחת לשבוע, 24 טיפולים ב (5FU/LEUCOVORIN) וכן כריתה של בלוטות נוספות. לא ברור לי מדוע יש צורך בהמשך הטיפול, כאשר שלב המחלה היה שלב 2. אולי תוכלו להסביר לי את סיבת הדבר.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך טיפול לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• המשך טיפול לאחר ניתוח

ד''ר אליזה טיומני
    21/09/2008

שלום לאור
    אונקולוגים ממליצים המשך טיפול כמוטרפי+ ניתוח חוזר אך ורק במידה ויש עדות לדרגה מתקדמת ב STAGING ו/או ממצאים בPET .מכיוון שאת לו מוסרת פרטים נוספים במכתבך אני ממליצה לסמוך על החלטתם של רופאים המטפלים בבעלה . כמובן את יכולה לשאול אותם שאלות יותר מעמיקות בכדי להבין את המצב המדוייק

בהצלחה בהמשך טיפול
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר טיומני-המשך טיפול לאחר ניתוח

אור
    21/09/2008

תודה רבה על תשובתך המהירה. אוסיף עוד כמה פרטים כדי שתהיה לך תמונה שלמה. האבחנה של הפתולוגיה לאחר הניתוח היא: COLON, NOS , שלב Dukes B2. והרופא מנמק: "עקב כריתת בלוטות סבאופטימלית לצורך בירור מטסטטי והחלטה טיפולית, החולה מופנה לבדיקת PET-CT. במידה והבדיקה תהיה תקינה, הוצע לחולה טיפול כימי משלים ב- 5FU/LEUCOVORIN שבועי למשך 6 חודשים. במידה ויש פיזור משני- יקבל טיפול כימי עם AVASTIN". לאחר שהתעמקתי בעניין, נראה לי שבשביל לעבור עוד פעם ניתוח לכריתת בלוטות נוספות, וגם לקבל טיפול כימי ממושך, צריך שתהיה הצדקה רפואית מלאה לכך. ייתכן שלא הבנתי עד הסוף את העניין, כי אין לי השכלה רפואית פורמלית, ולכן אודה לך מאוד אם תסבירי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תשובה נוספת לאור

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

החשוב כעת -זו התשובת PET -במידה והיא לא מצביעה על פיזור ומעורבות בלוטות מקומיות או מרוחקותיש לקבל טיפול לחצי שנה למנוע חזרה .
    במידה ויש עדות לפיזור מרוחק או מקומי-טיפול חזק יותר + לדון עם רופאים על צורך בניתוח נוסף

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות פולשניות בהרדמה
    חנה
    19/09/2008

אתמול עברתי בדיקת גסטרוסקופיה במרכז רפואי של קופח לברור בעיות שלשולים במשך חודש וגם 3 ימים של יציאות בצורת זפת שחור. ממצאי בדיקות הדם ההמוגלובין והברזל לא טובים ממש. בזמן הבדיקה לא נרדמתי ולא טושטשתי לחלוטין. הרגשתי את כל הבדיקה על חי וזה היה מאוד קשה, למרות שקיבלתי 7.5 דורמיקום. עלי לציין כי אני בת 65 ומטופלת בתרופות רבות. קיבלתי הפניה להמשך בדיקת קולונוסקופיה ואינני מוכנה לעבור את הסיוט שוב " על חי". האם יש אפשרות במקרה זה לעבור בדיקה בהרדמה כללית? אודה על שובה מהירה כי עלי להמשיך בבדיקות בהקדם. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות פולשניות בהרדמה

הוספת תגובה

• בדיקות פולשניות בהרדמה

פרופ' עמי ספרבר
    20/09/2008

שלום לך, חנה
    בדרך כלל הכמות של דורמיקום שקיבלת אמורה בהחלט להספיק על מנת שלא תסבלי בבדיקה. במידה ואת לוקחת תרופות שינה על בסיס קבוע יתכן שהדורמיקום פחות יעילה במקרה שלך.
    בכל אופן, ישנם מרכזים רפואיים בהם נעזרים ברופא מרדים במקרים מיוחדים וכמובן שיש גם מרפאות פרטיות בהן אפשר לעבור בדיקה עם רופא מרדים. ברפואה הציבורית הדבר נעשה בעיקר בבתי חולים ובדרך כלל לאחר שרופא גסטרו קובע את נחיצות ההרדמה על ידי רופא מומחה.
    בנוסף, בקולונוסקופיה נותנים שילוב של תרופות (גם לטשטוש וגם נגד כאב) שפחות קשור בענין של תרופות שינה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    ורד
    19/09/2008

בתקופה האחרונה אני סובלת משילשולים כמעט יום יומיים המלווים בכאבי בטן, מאחר ואני סובלת מאנדומטריוזיס חמור המערב הידבקויות של כל איברי האגן כולל המעי, נאמר לי כי זו הסיבה. אני אמורה לעבור ניתוח לניקוי ההידבקויות בעוד כחודשיים. השבוע החלתי לסבול מכאבי תופת בבטן שממש גורמים לי להיתקפל בשירותים במשך דקות ארוכות (הכאב מלווה בתחושת עילפון), אני צריכה להתאמץ כדי שיצא משהו (וההתאמצות כשלעצמה גורמת לכאב בגלל ההידבקויות), היציאות הם רכות ביותר ולפעמים ממש מימיות, הכאב מתחיל לחלוף כשמשהו מצליח לצאת. אני חוששת שמדובר בהידבקויות שהגיעו לתוך המעיים, האם זה אכן נשמע כך? האם זה יכול לנבוע מחיידק? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• מקפיצה

ורד
    22/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן

ד''ר אליעד קרין
    23/09/2008

לורד שלום רב

עלייך לפנות לבדיקה ע"י גסטרואנטרולוג על מנת לברר את הסיבה לשלשול וכאב הבטן טרם יחוסם להידבקויות ואנדומטריוזיס באופן אוטומטי.
    ממליץ לבצע גם בדיקת צואה לתרבית ומיקרוסקופיה ובדיקות דם כולל CRP שקיעת דם תפקודי כבד ותיפקודי בלוטת התריס דרך רופא המשפחה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר אליזה טיומני
    26/09/2008

לורד שלום
    עצירויות וכאבי בטן באמת יכולים להיגרם ולהיות מוחמרים ע" מחלה הדבקויות .

אבל לפי מה שאת מוסרת עושה רושם שיש תוספת זהומית וזו תופעה שכיחה בחודשי הקיץ.

מציעה לתבצעי בדיקת תרבית צואה ולאחר מכן קבלי טיפול בסירוף עם ביסמוט כמו קל-בטן ל 5 ימים וכדורים אשר מורידים את התכווצויות המעי מסוג -קולוטל זה יעזור לך.
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת מים מפי הטבעת לגבר
    מירית
    17/09/2008

שלום רב לאחי בן 45 קרתה תופעה מוזרה הוא התיישב ופתאום הרגיש שטף של מים שיורד מפי הטבעת שלו כשהלך לשירותים לבדוק הבחין שלקראת הסוף יוצא גם נוזל בצבע חום האם שמעתם פעם על תופעה כזאת? האם זה יכול להעיד על סרטן במעי הגס? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ירידת מים מפי הטבעת לגבר

הוספת תגובה

• ירידת מיים מפי הטבעת

ד''ר אליזה טיומני
    17/09/2008

שלום מירית
    מה שאת קורת מיים יכול להיות הפרשה ממספר מקורות :מחלל המעי-מפי הטבעת עצמו כתופעה שילשולית ,הפרשה מרירית המעי או הפרשה מתהליך דלקתי מסביב לפי הטבעת -מרקמות רכות מסביב
    חייבים לפנות לרופא כירורג-פרוקטולוג לבירור נושא. זה אצל אחיך.
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה
    לימור
    17/09/2008

ביום ראשון אני אמורה לעבור בדיקת קולונוסקופיה. נתנו לי לשתות סופודקס ואני נורא מפחדת מהשלשולים כי בפעם האחרונה שהיו לי שלשולים חריפים אז התעלפתי. שאלתי היא, האם השלשולים יהיו נוראיים כמו שלשולים חריפים שקורים באופן טבעי, האם זה ילווה בכאבי בטן ואם החל מהיום אהיה דיאטת נוזלים האם זה יעזור לי ויקל על היציאות. אילו עוד המלצות אפשר לקבל כדי לעבור את זה בצורה הכי פחות נוראית? תודה. לימור

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונו

ד''ר אליזה טיומני
    17/09/2008

שלום לימור
    חשוב מאוד להתכונן טוב לבדיקת קולונו כי זה מה ש קובעת את איכות ושלמות הבדיקה.
    בזמן ההכנה עם סופודקס -אין כאבי בטן וחשוב ביותר לשתות 12-13 כוסות שתיה עם כל בקבוקון של סופודקס.כדי לשפר את הטעם אפשר להוסיף ספרייט לסופודקס.
    כמובן חשוב גם לדבוק להנחיות אחרון בנוגע לדיאטה ביומיים לפני תחילת ההכנה.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תסמונת המעי הרגיז בבקשה
    יעקב ס
    17/09/2008

אני בן 30 ולא היו לי בעיות גסטרו עד לפני חודשיים . כאשר התחילו כאבים ברום הבטן , נפיחות ,עצירות, טעם חמוץ וצרידות בגרון,חוסר תיאבון. תחושת מלאות .כשהלכתי לרופא הוא מייד אבחן אותי כתסמונת מעי רגיזונתן לי קולוטל -לאחר שהקולוטל לא פתר את הבעיה חזרתי אליו וביצעתי בדיקת הליקובקטר שהייתה חיובית . התחלתי את הטיפול המשולש ולאחר שבוע כל התסמינים מהם סבלתי נעלמו והתחילו יציאות יום יום . אולם שבוע לאחר מכן ואני לא יודע אם זה קשור למשהו מקולקל שאכלתי בחוץ ,אבל התסמינים חזרו . הרופא אומר שזה תסמונת המעי הרגיז שהתפתחה לאחר החיידק ונתן לי נירבקסל שלאחר שימוש בו פתר לי רק את בעיית הנפיחות בבטן . אבל שאר התסמינים נישארו ולאחרונה יש לי כאבים כמו צריבה ותחושות גירוד בבטן עליונה . איננה יודע מה הסיבה לכך ? אמרו לי שהתסמינים אופיינים רק למעי הרגיז למרות שזה ניראה לי מוזר שאחרי טיפול אנטיביוטי הם נעלמו ? האם בעקבות הטיפול בהליקובקטר ניגזר גורלי לסבול מהתסמונת הזאת המאופיינת בתסמינים אלו שהם כל הזמן ופוגעים באיכות חיי ? האם זה משהו שיכול לחלוף והגוף איכשהוא חוזר למצב נורמלי? כרגע אני נוטל פרוביוטיקה ואנציפלמד שעוזרים לי טיפה ביציאות . אולם עדיין היציאות שלי קשות ולא מובילות להתרוקנות מלאה ? אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לשלול דברים אחרים העלולים לגרום לתסמינים האלו?

הוספת תגובה

• עוד משהו שרציתי לציין אשר הופיע לאח

יעקב ס
    17/09/2008

לאחרונה . התחלתי להרגיש כאבי צריבה בפי הטבעת וגרד . אשר אולי קשורים לעצירות .או לעודף חומציות בקיבה ....אני לא יודע אם זה מצב של תסמונת מעי רגיז או מצב דלקתי מחזרה של הליקובקטר .. איך ניתן לאבחן זאת ? סיימתי את הטיפול האנטייוטי לפני כשבועיים ואינני יכול לעשות בדיקת נשיפה אבל כרגע אני נורא סובל והמצב רק מחמיר ופוגע באיכות חיים שלי ומכניס אותי יותר לחרדה .. מהו האלטרנטיבות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסה דיאטה דלת פחמימות. לי זה עזר

מעי רגיז?!
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה