מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקון לשאלתיאדי28/08/2008
מדובר על כאב בטן בצד שמאל למטה (לא למעלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקון לשאלית
ד''ר אליעד קרין29/08/2008לאדי שלום רב
בדיקת הדם הסמויי הינה בדיקה לא ספציפית ובעלת יכולת אבחנתית מוגבלת ביותר.
מימצא חיובי מחייב בירור של מערכת העיכול וביצוע קולונוסקופיה גסטרוסקופיה כפי שביצעתה.
כאב הבטן השמאלית מחייב בירור אף הוא ויתכן קשור או שאינו קשור לבדיקת הדם הסמויי החיובי.
ממליץ להבדק ולעבור בירור מרוכז בנושא ע"י כירורג.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי חיובי שנה לאחר קולונוסקופיהאדי28/08/2008
לאחרונה בשתי בדיקות (שנעשו ביוזמתי בלבד) לדם סמוי בהפרש של חודש וחצי נתגלו בכל פעם באחד הטסטים דם סמוי חיובי. לפני שנה וחודשיים עברתי קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה ואולטרסאונד בטן זאת בעקבות דם סמוי בשלושת הטסטים בבדיקת סקר. הבדיקות כולן נמצאו תקינות והרופא אמר לי שאין צורך לעשות דבר ב- 5 השנים הקרובות (גם לא בדיקת דם סמוי). בשתי בדיקות נוספות ביוזמתי במהלך השנה האחרונה התשובות היו שליליות. בהתייעצות עם רופא כללי גם אמר לי לא לעשות דבר. לאחרונה אני מרגיש מדי פעם התכווצויות וכאבי בטן בצד שמאל למעלה - מעין תנועתיות יתר (אולי מקרסטור לכולסטרול שהתחלתי לקחת?). מה רצוי לעשות בשלב זה בעניין הדם סמוי? לא נראה לי טחורים וגם אין משהו מיוחד הנראה לעין. אציין כי בדיקת הקולונוסקופיה מלפני שנה היתה קשה לי באופן מיוחד (כאבי תופת) ולפי דברי הרופא זה בגלל מעי גס מפותל. האם ישנה חלופה לבדיקה זו בכלל וממצבי בפרט? בתודה, אדי בן 65
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי חיובי
פרופ' עמי ספרבר29/08/2008שלום אדי,
את הנסיבות שאתה מתאר אנו פוגשים פעמים רבות. אין סיבה לעשות בדיקת דם סמוי בצואה כבדיקה לגילוי מוקדם של סרטן במעי הגס לאחר קולונוסקופיה לפחות שנים אחדות (5 בדרך כלל). הסיבה היא שסרטן במעי הגס מתפתח מפוליפ ותהליך גידולו נמשך כ-10 שנים עד להופעת סרטן. אם היתה קולונוסקופיה תקינה לפני שנה אין גורם סרטני במעי הגס שיכול לגרום כעת לדימום ויש כל הסיבות להניח שהתוצאה ה"חיובית" היא תוצאה כוזבת, כלומר בעיה בדיוק הבדיקה ולא במעי שלך. מדובר בבדיקה מאוד לא מדויקת.
הבעיה היא שהבדיקה נעשתה וכעת קשה לנו להתעלם מהתוצאה למרות שההגיון אומר שאין לזה שום משמעות.
ישנה אלטרנטיבה לקולונוסקופיה שהיתה לך כה קשה והיא קולונוסקופיה וירטואלית, שאמנם כרוכה גם באי-נוחות אך אולי מתאימה יותר במקרה שלך.
אם בדיקה זו תהיה תקינה ואין אנמיה יש להימנע מבדיקת צואה לדם סמוי בשנים הקרובות כדי לא להסתבך שוב בצורה דומה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע דחוף!שלומית27/08/2008
דר' שלום! הנני בת 31 , בדר"כ אדם בריא. לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לניקוז אבסס בפי הטבעת. חוץ מזה קיבלתי מתנה נוספת, פיסורה. האבסס מתנקז אך עדיין מפריש מעט מוגלה. הבעיה היא הכאבים העזים ששום תרופה לא מרגיעה. בעיקר מהאבסס. אני לא יכולה לחזור לתפקוד מלא עקב המצב. האם יש פתרון נוסף לשיכוך כאבים? תודה הסובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע דחוף
ד''ר אליעד קרין29/08/2008לשלומית שלום רב
לעיתים קרובות מספר בעיות באזור פי הטבעת מופיעות בו זמנית ולמעשה נגרמות מבעיה מרכזית אחת שרק איבחונה וטיפול בה יוביל לשבירת המעגל והכאבים במקום.
ממליץ להבדק ע"י כירורג ולהתחיל בטיפול.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקסעדיןללאשם25/08/2008
השתמשתי במשך שנה וחצי על בסיס יומי בלקסעדין[עד 40 כדורים ביום] בגלל הפרעות אכילה. כבר חודשיים שלא לקחתי,אך אני עדיין סובלת מעצירויות קשות. אני יכולה לא להיות בשירותים במשך שבועיים. בנוסף לכך אני עדיין סובלת משילשולים ,וההרגשה היא אותה הרגשה כאשר אני לוקחת את הכדורים- כאבי בטן נורא חזקים וחוסר שליטה על מתן הצרכים. שמתי לב שכאשר אני אוכלת פירות וירקות,זמן קצר לאחר מכן אני ישר צריכה לרוץ לשירותים ומשלשלת. הצואה אינה דמית,אך רציתי להיות בטוחה; האם זה בגלל השימוש במשלשלים או שיכולה להיות לכך סיבה אחרת? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקסדין ללא שם
ד''ר אליזה טיומני26/08/2008שלום לך.
כאבי בטן ואי -סדירויות ביציאות יכולות להיות קשורות לשימוש כרוני בכמויות גדולות של משלשלים חזקים .
בנוסף אפשר להצביע לעוד מספר גורמים שיכולים לגרום לכל קלינית שלך.
אני מציעה שתפני לרופא גסטרו כי זה לא נשמע סביר -חוסר שליטה וכו'.
את חייבת בירורו גסטרואנטרולוגי.
בברכה
דר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונית24/08/2008
ידוע לי כי ישראל נמצאת במקום גבוה מאוד בשיעור תחלואה בסרטן המעי הגס - שאלתי היא למה? מה יש בישראל שגורם לאזרחים לחלות יותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונית
ד''ר אליזה טיומני26/08/2008שלום רב
לשמחתנו -מצב הוא בדיוק הפוך -שיעור התחלואה בסרטן מעי הגס נמוך בישראל ואחת הסיבות שמועלות היא-מה שנקרא "דיאטה יום תיכונית," שאנו אוכלים-הרבה ירקות ושמן זית .
אז תתעודדי יונית
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במעיאילני21/08/2008
שלום לך דוקטור, אצל בתי בת ה-15 אובחן לפני כחודש קרוהן או קולידיס (עוד אין אבחנה סופית), מטופלת כעת בסטרואידים 25 מ"ג (התחילה ב- 60 מ"ג) ופנטסה גרנולה 2 ג'. כמו כן עקב האנמיה מקבלת ברזל, חומצה פולית, B12, הייתי רוצה לדעת אם להוסיף לה סידן? איך? ואיזה? היות והתפריט שלה הוא די דל בסידן ונאמר לי שבעקבות הסטרואידים די רצוי לתת תוסף זה. למעשה מצב המעיים די השתפר אך כעת יש לה מידי פעם כאבי פרקים ברגל ומתקשה בהליכה. מה זה בעצם אומר? הגסטרו שלה בחו"ל כעת ואין לי את מי לשאול. אודה מאוד לתשובתך הדחופה לשאלותי היות ואני חסרת אונים לנוכח המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן וסידן
פרופ' עמי ספרבר22/08/2008שלום רב,
טוב שמצב המעיים השתפר.
ישנם מצבים בהם יש מעורבות פרקים (דלקת פרקים) במחלות מעי דלקתיות. מצב זה אינו קשור בהכרח בנושא הסידן. לעתים יש מקום לייעוץ עם רופא פרקים (ראומוטולוג) בנידון.
במידה ובתך טרם עברה בדיקה של צפיפות עצם רצוי לעשות בדיקה זו גם כבסיס להשוואה בעתיד וגם משום שהמחלה עצמה והטיפול בסטרואידים עלולים להשפיע על העצמות והסידן. לאחר הבדיקה הייתי מתייעץ אם גסטרואנטרולוג ילדים ועם תזונאית לגבי המשך טיפול תרופתי ותזונה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת במעי אילני
ד''ר אליזה טיומני26/08/2008שלום רב
ידועה מעורבות פרקים במחלת הקרון -מה שעוזר במקרי הללו זה טיפול בתכשיר שנקרא סלזופירין 4 -6 כדורים ביום -אפשר לקבל אצל רופא משפחה.
כמובן אפשר להוסיף כדור סידן -אותו אפשר לקבל מרופא משפחה.
כמובן שצריך לידע רופא גסטרו שלך
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מחשידיםלימור20/08/2008
ד.נ. אני מבינה שדימום בצואה, שינוי בהרגלי יציאות, כאבי בטן קבועים ושינוי בצורת היציאות - עשויים להצביע על סרטן המעי הגס. האם העדר הסימנים הללו (כל עוד הם לא קיימים) מצביע על העדר סרטן המעי הגס? לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים מחשידים
פרופ' עמי ספרבר22/08/2008שלום לימור,
סרטן המעי הגס מתחיל בפוליפ, שהינו גידול שפיר בעל פוטנציאל לעבור שינוי לממאירות. בשלב הפוליפ ובשלבים הראשונים של הפיכתו לסרטן לא מורגשים, בדרך כלל, סימפטומים. על כן היעדר סימפטומים וסימנים אינו מצביע על היעדר סרטן במעי הגס.
כל הנ"ל הם בדיוק הסיבה שממליצים לעשות בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן במעי הגס, משום שיש שלב ראשוני, ללא סימנים, בו אפשר לגלות את המחלה ולרפא אותה לפני שהיא מתפשטת.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, אבל
אלי25/08/2008פ.נ. טוב, אבל אם עוברים את הבדיקות הללו (דם סמוי ו/או קולונוסקופיה), ותוצאותיהן שליליות, האם אז עדיין ייתכן שיש גידול במעי, או שאז אפשר סוף סוף להירגע? לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב, אבל
פרופ' עמי ספרבר26/08/2008ברפואה אין אף פעם 100%. ביחד עם זאת, אם התוצאות של בדיקת דם סמוי וקולונוסקופיה שליליות אין סיבה לחשוב שיש סרטן במעי הגס. אגב, אם עושים קולונוסקופיה אין צורך לעשות בדיקת דם סמוי בצואה בשאלת סרטן המעי הגס - הבדיקה מיותרת בנסיבות אלו.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד שאלה
אלי26/08/2008ד.נ. אבהיר ואחדד את שאלתי. כאשר אין דימום בצואה, אין כאבי בטן, אין שינוי בהרגלי יציאות, אין שינוי בצורת היציאות, ויש תוצאה שלילית בבדיקת דם סמוי - האם בנסיבות אלה יש צורך, או הצדקה, ללכת לקולונוסקופיה? מקווה שהבהרתי עצמי. תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת
אלי31/08/2008פ.נ. האם שאלתי מ-26.8 נפלה בין הכיסאות? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן קלים ושלשוליםאיציק20/08/2008
ביום שישי האחרון התחיל אצלי כאבי בטן וכשהייתי יוצא לשירותים הייתי משלשל הכאב בטן היה נרגע וחוזר אחרי שעתיים וכך הייתי הולך לשירותים משלשל וחוזר חלילה...עכשיו ביום שני הפסיק לי השלשולים אבל אני מרגיש כאבים חלשים בחלק התחתון של הבטן וכשאני יוצא לשירותים בערך 3 פעמים ביום הצואה נראית כמו גושים קטנים כאלה אבל הכאב החלש בבטן לא עוזב אותי כל היום מה אני אמור לעשות? תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן קלים ושילשול
ד''ר אליזה טיומני20/08/2008שלום לאיציק
סיפור שאתה מוסר יכול להצביע על שילשול זהומי -תופעה שהיא מאוד שכיחה בחודשיי הקיץ החמים.
רצוי לבצע תרבית צואה אך אפשר גם לתת טיפול בסירופ או כדורי ביסמוט( כמו -קל-בטן )3 פעמים ביום לשבוע ,דבר אשר "מנקה "את המעיים ללא טיפול אנטיביוטי.מומץ גם לקחת כדורי ברוביוטיקה -"חיידקים טובים " -אשר עוזרים למעיים להתגבר על הזהום
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן והריוןחולת קרוהן19/08/2008
מהם הסיבוכים של חולות קרוהן בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *תוספת
חולת קרוהן19/08/2008ובדגש על הקשיים בלהכנס להריון... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוהן והריון
פרופ' עמי ספרבר22/08/2008שלום וברכה,
הנושא של קרוהן והריון מורכב. בעיקרון רצוי שכל מה שקשור בהריון מהכניסה להריון ועד ללידה ולתקופה לאחר הלידה יעברו בעת רגיעה, כלומר כשהמחלה אינה פעילה. בנסיבות אלו מהלך ההריון והלידה בדרך כלל שפירים. בכל מקרה יש חובה להיות במעקב במרפאה להריון בר סיכון גבוה.
לגבי תרופות, רוב התרופות מותרות בהריון ואף רצוי להמשיך בטיפול על מנת לשמור על מצב רגיעה. בכל מקרה צריך להתייעץ עם רופא גסטרו ורופא נשים לגבי תרופות ספציפיות.
לגבי הנקה, יש תרופות, לדוגמא אימורן, שצריך להפסיק את הטיפול בהן כ-3 חודשים לפני הלידה אם רוצים להיניק.
יש מקרים בהם המחלה מחמירה לאחר לידה, כך שצריך להמשיך במעקב רפואי צמוד גם לאחר הלידה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת קיבהעידית18/08/2008
1.חולה שצריך לעבור ניתוח לכריתת קיבה, מה קורה איתו אחרי הניתוח?איך הוא אוכל והאם בכלל הוא יכול לאכול? האם יחזור לחיים רגילים לאחר הניתוח? 2.האם יש דרך להיפתר מליומיומה שלא דרך ניתוח? האם כימוטרפיה היא אופציה אפשרית? 3. מה הפרוגנוזה לגבי חולה שסובל מליומיומה בגודל 7 ס"מ בקיבה ולא יכול לעבור ניתוח בגלל סיכון חיים מוגבר? 4. מה הפרוגנוזה של חולה הסובל מליומיוסרקומה ולא יכול לעבור ניתוח בגלל סיכון חיים מוגבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת קיבה
ד''ר אליעד קרין19/08/2008לעידית שלום רב
לאחר כריתת קיבה החולים בודאי שיכולים לאכול אם כי יהיה צורך במספר ארוחות רב יותר בעלות נפח קטן יותר בכל ארוחה.
כעיקרון אבחנה של ליומיומה ליומיוסארקומה של הקיבה הינה אבחנה שאינה קיימת יותר בג,רגון הרפואי והמינוח המקובל כיום לגידולים מסוג זה הוא GIST - גידולים סטרומלים של מערכת העיכול.
יש לקבל אינפורמיצה מלאה לגבי מיקום הגידול ולא מספיקה הקביע שמדובר בגידול של 7 ס"מ.
ללא ניתוח ובדיקה מדוייקת של הפאטולוגיה לא ניתן להבדיל בין גידול בעל אופי ממאיר יותר או פחות ולכן לא ניתן לדון בפרוגנוזה והישרדות.
מומלץ לבצע ביופסיה ובדירה אימנוהיסטוכימית ל - C-KIT , ובמידה וחיובי ואין אפשרות לנתח אז ניתן לשקול טיפול תרופתי ע,י גליבק.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- xelodeרות15/08/2008
שלום רב, בעלי אובחן כחולה בסרטן המעי הגס - גידול ללא סימני גרורות או פגיעה בבלוטות. הוצע לו טיפול משולב של קריה עם כימוטרפיה - לפני הניתוח. הצעה נוספת שקיבלנו היא לגבי שילוב של הקרנות עם כדורי xelode ללקיחה בבית. שאלתי היא האם המחקרים מראים בצורה ברורה עדיפות לכדורים הן מבחינת הקטנת הגידול והן מבחינת תופעות הלוואי. - לא מצאתי חומר בעברית על הכדורים. תודה.רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסלודה
ד''ר אליעד קרין19/08/2008לרות שלום רב
נכון ליוני 2008 מדובר בטיפול שאינו מקובל עדיין באופן רישמי כטיפול מקדים.
מספר עבודות מצומצם הראה יעילות טובה לטיפול, אך ההמלצה היא לבצע מחקר בהיקף גדול יותר לשם הפיכתו לטיפול מומלץ ומקובל.
ממליץ לקרוא -
http://www.cancernetwork.com/cme/article/10165/1164201?pageNumber=1
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברטיקוליטיס לא מאפשר קולונוסקופיה
צרפתי מרדכי21/10/2008הפרופסור לא יכל להמשיך בקולונוסקופיה בכלל דיברטיקוליטיס ברבע הראשון של הבדיקה. שאלתי האם בבדיקת הסי.טי הקודמת לקולונוסקופיה, זה לא היה כבר ידוע. ובהנחה שזה המיקרה השכיח בדיברטיקוליטיס, איך ממשיכים מכאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיוורטיקוליטיס
ד"ר טיומני21/10/2008דיוורטיקוליטיס -היא דלקת בתוך פתח הדיוורטיקול -בעיברית-סעיפ. בדיקה קולונוסוקפית מבצעים כאשר דלקת חולפת -במידה והיה התקף חריף-כחודשיים לאחר התקף. לפעמים עקב צפיפות או גודל הסעיפים קשה לעבור את הקטע הזה של המעי המשך טיפול בך תלוי מסיפור קליני וצורך בדברים נוספים בהתאם בהצלחה ד"ר אליזה טיומני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממאיר במעי הגסשרית14/08/2008
שלום שמי שרית ושאלתי היא לגבי אבי בן ה 68 מצאו גידול ממאיר במעי הגס לאחר תקופה של 10 שנים שהוא נימצא במעקב לבדיקת דם סמיו ,ורק לפני חודש גילו גידול ממאיר במעי הגס. בבדיקת סיטי שהוא ביצע גילו כי יש חשד להתפשטות גרורות ולכן הוא צריך לבצע פת סיטי שאלתי היא אם הוא נמצא במעקב של בדיקת דם סמיו האם יתכן שכל כך מהר הדבר התפשט והגיע לגידול ממאיר וחשד להתפשטות , האם גילנו את זה מוקדם למרות שזה הגיע למצב כזה. ובמידה של התפשטות מה הם דרכי הטיפול והאם אפשר להחלים מזה .תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אצל האחיםבעקבות הגידול של אבא
שרית14/08/2008האם אנחנו האחים צריכים לעבור בדיקות לגילוי מוקדם לגידול במעי הגס בעקבות כך שאבא חלה בגידול הממאיר במעי הגס .אחותי בת 35 אחי 34 אני בת 29 אך לי יש עבר של גידול ממאיר בבלוטת התריס עברתי כריתה מלאה לפני 3 שנים האם אני במיוחד צריכה לבדוק את עצמי בעקבות הגידול שהיה לי ובאיזה גיל אני צריכה להיבדק . ואחי בן 24 שמקטנות סובל מכאבי בטן ולפעמים עצירוית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב אצל האחים
ד''ר אליעד קרין20/08/2008לשרית שלום רב
המעקב המומלץ הוא ביצוע קולונוסקופיה מלאה.
יש להתחיל את המעקב 10 שנים לפני הגיל בו אובחנה המחלה אצל קרוב המשפחה או החל מגיל 50 - כלומר לכל המאוחר להתחיל את המעקב בגיל 50 ובמיקרים מסויימים מוקדם יותר.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול ממאיר במעי הגס
ד''ר אליעד קרין19/08/2008לשרית שלו רב
לצערי הדבר בהחלט יתכן מאחר ורמת הדיוק של בדיקת דם סמויי היא חלשה.
ההמלצה לכלל האוכלוסיה היא לבצע קולונוסקופיה מגיל 50.
גם חלילה במקרה של התפטות יש מקום לטיפול אך ראשית יש לאפיין הייטב את המימצאים כפי שמתוכנן ע"י PET.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותliat13/08/2008
סובלת למעלה מ 20 שנה מעצירות. משתמשת בנרות אלוורה וכדו'. ניסית סיבים כמו קונסיל ולמרות ששותה הרבה אין יציאה ללא נר. הבטן לוחצת, יש מה להוציא וכאילו שהבעיה היא בפי הטבעת או שהגוף פשוט לא מגיב ללחיצות. עברתי ניתוח לתיקון צניחת רקטום וזה לא הועיל. האם יש איזה שהוא פיתרון ? מאד מעונינת להגיע למצב טבעי. אגב, הייתי בתאילנד חודש ושם אחרי 3 ימים תפקדתי מצוין יציאה רגילה אחרי כל ארוחה. רק חזרתי לארץ ונסתם הגולל... האם להמשיך עם הסיבים? ניסיתי בזמנו גם סיבים אחרים שעשו הרבה גזים. לבולק עוזר אבל עושה גזים כך שזה ממש לא אפשרי אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר אליזה טיומני20/08/2008שלום ליאת
את מוסרת סיפור קליני ממושך של עצירות מסוג שיכול להצביע העל הפרעה בתפקוד רצפת האגן .
לכן אני מציאה שתעברי בירור לכיוון זה -מנומטריה רקטלית + זמן מעבר מעי הגס ובמידת הצורך US דינאמי של הפרינאום.
אפש לפנות למרפאות של רצפת האגן בבתי חולים אייכלוב או תל השומר לביצוע בירור
סיבים זה לא פתרון יחידי במקרים כאלו
בהצלחה ד"ר אליזה טיומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסשולה12/08/2008
האם יכול להיות מצב בו המחלה מתפשטת למקומות רבים והחולה לא חש שום הבדל במצבו הבריאותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס
ד''ר אליעד קרין19/08/2008לשולה שלום רב
בהחלט שכן, התפשטות המחלה תיתכן בצורה שקטה עד להופעת הסתמנות בשלב מאוחר יותר.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה מלאה של מעי הגס ב. לאומימלי09/08/2008
עברתי לפני כ-9 שנים כריתה מלאה של מעי הגס עקב קוליטיס{8 שנים}. האם אני זכאית לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי?ואם כן מה אני צריכה לעשות בשלב ראשוני? תודה מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה מלאה של מעי הגס ב. לאומי
פרופ' עמי ספרבר11/08/2008שלום מלי,
השאלה הזו איננה שאלה רפואית. אני מציע לפנות לעמותת חולי קרוהן/קוליטיס או למומחה בנושא הביטוח הלאומי לקבל ייעוץ בנידון.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)