פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההבדל בין זה לבין ULCERATIVE COLITIS/ מחלת הקרוהן
    לי
    06/12/2008

היי,
    רציתי לשאול מה זה בדיוק FOCAL ACTIVE COLITIS שנתגלה ברקטום ומה ההבדל בין זה לבין
    ULCERATIVE COLITIS/ מחלת הקרוהן?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קוליטיס

ד''ר אליזה טיומני
    07/12/2008

שלום ללי
    תשובה של קוליטיס פוקלית פעילה לא מצביעה על שום דבר כרוני-אלה מחלה דלקתית פעילה והוא רק מוקדית ולא מפושטת
    יכול להופיע מכל מיני סיבות כולל זהום חריף לאו דודוקה קוליטיס אולצרוזה ששם דלקת היא כרונית

בברכה ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה אחרי כריתת מעי
    אסנת
    04/12/2008

שלום רב רציתי לשאול לגבי אבי בן ה-64 שעבר כריתה תת שלמה של המעי הגס, וגם כריתת אונה ימנית של הכבד עקב גרורה. הוא סיים כימותרפיה לפני כשלושה חודשים ומאז עוקב רק עם בדיקות מרקרים. השאלה היא כזו: האם במצב בו אין מעי הגס, ניתן ורצוי לבצע בדיקות כגון רקטוסקופיה או קולנוסקופיה שהרי אין מעי? שני רופאים אונקולוגים חלוקים בדעתם כאן אצלנו בביה" בצפון, האחד אומר שכן יש לבצע והשני טוען שאין מה לבצע כי אין מעי. מה רצוי לעשות? אודה על תשובתכם והדרכה. אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה אחרי כריתת מעי

הוספת תגובה

• בדיקה אחרי כריתת מעי

פרופ' עמי ספרבר
    04/12/2008

שלום אסנת,
    אם הניתוח שעבר היתה כריתה תת-שלמה אזי נשאר רקמה בה יכול להתפתח סרטן חוזר או נוסף. על כן רצוי לעשות בדיקה תקופתית (יחסית קלה) לגילוי מוקדם.
    בברה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה יחסית קלה?

אסנת
    05/12/2008

שלום רב פרופ' ראשית תודה על תשובתך, אך בהתייחס לתשובה כתבת שכדאי שיעבור בדיקה יחסית קלה, אך השאלה כאן היא איזו בדיקה מתאימה לכך? האם גסטרוסקופיה או קולנוסקופיה? יש כל כך הרבה בדיקות וכל רופא שאבי הלך אליו אמר משהו אחר, האחד אמר שמספיק בדיקה רקטלית והשני מתעקש על גסטרו', מה עדיף לעשות? אשמח לעצתך המקצועית. תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה יחסית קלה?

פרופ' עמי ספרבר
    05/12/2008

הכוונה היא לקולונוסקופיה (או רקטוסקופיה אם נשאר רק רקטום אחרי הניתוח). הבדיקה לא צריכה לערוך יותר מדקות בודדות וההכנה תהיה רק ניקוי מקומי עם חוקנים.
    לגבי גסטרוסקופיה, יתכן שהיתה סיבה אחרת להמליץ עליה.
    נכון גם שיש מצבים גנטיים שבהם מומלץ גם בירור של מערכת העיכול העליונה כולל גסטרוסקופיה. נושא זה הוא מורכב יותר ומעבר לדיון דרך האינטרנט.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סיגמונוסקופיה
    אלמוני 100
    04/12/2008

שלום רב לפני כשבועיים עברתי את הבדיקה ונאמר לי שהכל תקין ביום הבדיקה אתמול הגיע תוצאה ביופסיה של מעי שמאל --ורשום מיקרו: רירית קולון עם זקיק לימפטי מה זה אומר ??? יש לציין שאני סובל מכאבי בטן תחתונה צד ימין ןהפרשה צואתית בעת מצבי לחץ עברתי בעבר גם קולונוסקופיה והכל תקין

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סיגמונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    04/12/2008

שלום,
    הביופסיה תקינה. לגבי התסמינים שלך, קרוב לוודאי שמדובר בתסמונת המעי הרגיש, אך יש מקום להיוועץ עם רופא גסטרו לגבי הצורך בבירור נוסף.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת במעי הגס
    לי
    03/12/2008

שלום, לאחר בדיקת קולונוסקופיה ואנדוסקופיה נמצא על ידי תוצאות הביופסיות שיש לי דלקת במעי הגס. לפני מספר חודשים הובחנתי גם כאלרגית למספר מזונות (סויה, פלפלים,מאלט...) 1.האם יש קשר בין השניים? האם הדלקת היא בגלל שאני עדיין אוכלת את המאכלים אליהם אני אלרגית הגורמים לי לנפיחות הבטן? 2.האם יש תרופה לדלקת הזו? 3.האם זה קשור למחלת הקרוהן? האם זה אומר שיש לי את מחלת הקרוהן? אשמח למידע על הדלקת הזו ולעזרה ממכם. תודה, רונית.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת במעי הגס

הוספת תגובה

• דלקת במעי הגס אצל תינוק

פרופ' עמי ספרבר
    04/12/2008

שלום רונית,
    אחרי הבדיקות והביופסיות בוודאי קיבלת אבחנה יותר ספציפית מהרופא שלך מאשר רק דלקת במעי. יש הרבה סוגים של דלקת במעי והטיפול האפשרי תלוי בסוג הדלקת.
    אינני חושב שיש קשר לאלרגיות, אך שוב יש צורך באפיון יותר מדויק של סוג הדלקת.
    את כל המידע הנ"ל אפשר לקבל רק מהרופא שעשה את הבדיקה או הרופא המטפל, ולא דרך פורום באינטרנט.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה
    לימור
    03/12/2008

כבר רשמתי לך לא מעט עברתי לפני שבוע קולונסקופיה נבדקו מעי גס תקין ומעי דק סופי לאורך 20 ס"מ תקין נלקח ביופסיה מהמעי הדק לצורך אישור מיקום ותקינות אין עדין תשובה הסיבה לקולונסקופיה שלשולים שלושה חודשים ורק לאחרונה זה השתפר עדין היציאות מאוד רכות והם כשאני אוכלת מרק ירקות בעיקר ובכלל סיבים הגסטרו ביקש היום לבצע גסטרו סקופיה גם בגלל שהפריטין שלי נמוך 13 והמוגלובין 11.4 אני ממש לא רוצה לעשות עוד בדיקה שאלתי אם אפשר לקחת ברזל ולראות אם זה מסתדר הוא אמר שלא מפחיד אותי כי גם רק לפני שבוע קיבלתי טשטוש עמוק ושבוע אחרי זה אקבל שוב אשמח לדעתך התרופות שקיבלתי לטשטוש ביאטריל 0.05 מ"ג דורמיקום 7 מ"ג אשמח לדעתך גם אם אתה באמת רואה דחיפות וצורך לבצע את הבדיקה וגם אם יש בעיה עם הטשטוש בטווח כזה קצר אודה על תשובתך מה אומרת האבחנהIRON DEFICIENCY ANEMIA - SEC TO CHRONICBLO

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    04/12/2008

שלום לימור,
    אם יש חוסר ברזל אמיתי, אזי צריך לעשות בירור לברר את המקור. בגיל צעיר אצל נשים הסיבה הנפוצה ביותר היא איבוד דם במחזור החודשי. אפשריות נוספות כוללות תזונה (למשל צמחונות) או תרומות דם חוזרות. בהיעדר סיבה ברורה וחד-משמעית יש מקום לעשות בירור של מערכת העיכול שכוללת גסטרוסקופיה (עם ביופסיות לשלול צליאק).
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה - דחוף
    מאיה כהן
    02/12/2008

שלום שמי מאיה אני בת 30 בריאה בדר"כ סובלת מלחץ דם גבוה מטופלת עם אמלו , בהתחלה עם נורמיטן, והיפר של בלוטת התריס מטופלת עם פרופיל תאורציל, במשך החודש האחרון סובלת משילשולים , הגסטרולוג אמר שצריך לעשות קולונוסקופיה ובדיקת פסג', אני מאד פוחדת מבדיקת הקולו, גם מההכנה ששמעתי שהסופודוקס גורם לבחילות והקאות,, אחרי הבדיקה לכאבי בטן , הסופודוקס לא בריא לכליות.... בקיצור פחד, גם הבדיקה שמעתי לא נעימה, מה יכול להקל עלי בבדיקת הקולו מבחינת ההכנה לה, הבדיקה תתבצע ביום חמישי ב19:30 , מה מותר לי לאכול באותו היום, וגם מה מותר לי ביום לפני הבדיקה זאת אומרת יום רביעי, אני פשוט בחרדות נוראיות .... אנא הרגיעוני, יש לי כמה תוצאות של בדיקות שביקש הרופא יש הפרעה קלה בתפקודי כבד ואם תירצו אכתוב את תוצאות הבדיקות תודה רבה ויום מקסים

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולונוסקופיה - דחוף

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה - דחוף

פרופ' עמי ספרבר
    04/12/2008

שלום מאיה,
    כשקובעים תור לקולונוסקופיה מקבלים הנחיות פשוטות וברורת לגבי מה מותר לאכול ומה לא, ומתי. אם יש שאלות ספציפיות צריך להפנות אותן למכון (בד"כ לאחות האחראית).
    לגבי הסופודקס, כפי שציינו בתשובות קודמות לפונים אחרים מומלץ להשתמש במרוקן חדש ולא סופודקס.
    אין הכנה נעימה לקולונוסקופיה. כל צורות ההכנה כרוכות באי-נוחות. חבל להקשות על עצמך את המלאכה.
    בברכת הצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול שהתגלה במעי הגס
    סיון
    02/12/2008

אמא שלי עברה בדיקת גסטרו לאחר שנמצא אצלה דם סמוי בצואה. בבדיקה זו מצאו שיש גידול במעי הגס ונאמר לה שעליה לעבור ניתוח להסרתו. האם יש סיכוי לדעת האם הגידול ממאיר לפני הניתוח? (בתוצאות הסיטי)? מה הסיכוי שהגידול אינו ממאיר ולאחר הניתוח לא יהיה צורך בטיפולים נוספים? במידה וגילו שהגידול שהוסר היה ממאיר, האם היא תאלץ לעבור הקרנות או רק להגיע לבדיקות מידי חצי שנה? בבקשה תענו לי זה דחוף .. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גידול שהתגלה במעי הגס

הוספת תגובה

• גידול שהתגלה במעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    04/12/2008

שלום סיון,
    אשתדל לענות על השאלות, למרות שחסרה הרבה אינפורמציה.
    אפשר בהחלט לדעת אם הגידול ממאיר על פי ביופסיות (לא CT). צריך לברר את תוצאות הביופסיות אצל הרופא שעשה את הבדיקה או אצל הרופא המטפל.
    הצורך בטיפולים אחרי הניתוח אינו קשור בשאלה של ממאירות. לא כל הגידולים ממאירים מצריכים טיפול אחרי ניתוח. זה תלוי במידת חדירת הגידול בדופן המעי ובשאלה אם יש פיזור בבטן או איברים אחרים (לזה ה-CT עוזר).
    הקרנות הן טפול רק לגידול ממאיר ברקטום ולא ביתר המעי.
    אני ממליץ, בכל אופן, להפנות את השאלות הללו לרופא המטפל או לכירורג שמכירים את המקרה ויידעו לענות יותר טוב מאתנו.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים לאחר קולונסקופיה
    דנה
    30/11/2008

האם כל גוש שנראה יחסית גדול בבדיקת קולונסקופיה הוא בהכרח ממאיר או ייתכן והוא שפיר למרות שגודלו כ-4 ס"מ?

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים לאחר קולונסקופיה

הוספת תגובה

• ממצאים לאחר קולונסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    01/12/2008

דנה, שלום
    בלי לדעת את הפרטים הספציפיים, עקרונית פוליפ בקוטר 4 ס"מ יכול להיות שפיר, צריכים לחכות לתשובה של הביופסיות. אינני יודע מה הכוונה במילה גוש ולכן קצת קשה להתייחס למקרה הפרטני.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים פנימיים
    אתי
    30/11/2008

האם טחורים פנימיים יכולים לגרום על הנייר לדימום משמעותי (לא ברז)אך ממש דם . האם זה נכון שברוב המקרים שטחורים מדממים צבע הדם הוא אדום מבריק? (לא כמו בסרטן)

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים פנימיים

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אתי
    30/11/2008

והאם יכולים לעשות כאבים בבטן תחתונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים פנימיים

פרופ' עמי ספרבר
    01/12/2008

טחורים יכולים לגרום לכל סוגי הדימום ממעט דם על ניר הניגוב ועד לדימום מסיבי. הצבע של הדם אינו מהווה סמן של מקור הדימום.
    לשאלה השניה, טחורים בדרך כלל אינם הסיבה לכאב בטן, אלא יותר לכאב באזור פי הטבעת.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לאחר קולונזקופיה
    לימור
    30/11/2008

ב 25/11 עברתי קולונסקופיה עם סופודקס נאמר לי שזה עלול לפגוע בכליות במהלך השנה עברתי בדיקת MRI עם חומר ניגוד ו CTA עם הזרקה של יוד שגרמה לתגובה אלרגית קשה ועכשיו הסופודקס מאוד חוששת מפגיעה בכליות לאחר הקולונסקופיה הרגשתי כאבים בגב התחתון והלכתי למוקד ותוצאות בדיקות הדם סוכר 85 UREA 13 CREATININE 0.7 SODIUM 143 POTASSIUM 4.2 לפני כשלושה שבועות גם ביצעו בדיקות דם לפני הקולונסקופיה והנתונים השונים הם UREA 22 CREATININE 0.6 הדבר הנוסף שלא תקין פירטין 13 וברזל 11.4 שאלתי האם האוראה נצוך מעיד על בעיה?? האם כל החומר ניגוד היוד וסופודקס במהלך כל השנה מסכן את הכליה האם עלי לבצע בדיקות חוזרות בהמשך או נוספות אודה מאוד על תשובותיך

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר אליזה טיומני
    30/11/2008

שלום ללימור
    בדיקות הדם שלך תקינות למעט כמובן מחסני ברזל "ריקים".
    לא חלה שום החמרה בבדיקות לאחר בדיקות הדמיה שעברת
    קבלת יוד כשלעצמה לא מזיקה לכליות אלה חומר ניגוד הקשור עליו וזה רק באחוז קטן מהנבדקים .אז אין לך מקום לדעגה.

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוקן בריום
    אתי
    29/11/2008

האם בדיקת החוקן בריום אמינה לגבי גידולים ופוליפים כי בת דודתי עשתה חוקן בריום לפני כשמונה שנים ולא ראו לה שום גידול או פוליפ ועכשיו גילו לה בקולונוסקופיה . האם החוקן בריום שבוצע לפני כעשור שונה מהיום.

לקביעת תור
    סגירה
    חוקן בריום

הוספת תגובה

• חוקן בריום

ד''ר אליזה טיומני
    30/11/2008

שלום אתי
    בדיקת חוקן בריום היא לא מאוד מדוייקת למציאת פוליפים ובמיוחד קטנים ועוד לפני כ 10 שנים.
    דיוק בדיקה זו מאוד תלוי מאיכות ההכנה, טכניקת ביצוע וכו'
    קולונוסוקפיה -היא בדיקה הרבה יותר מדוייקת
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום (לא מעט) בזמן הניגוב
    אתי
    28/11/2008

לפני כשנה ביצעתי חוקן בריום שיצא תקין לחלוטין פניתי לרופא מכיוון שהיו דימומים כמה פעמים במהלך יציאות . באמת כמעט כשנה היתה רגיעה שוב התחילו בעיות ביציאות אך ללא דימום ביצעה בדיקה עם מבחנה אמר שיש טחורים מעורבים ללא דימום . ושלח אותי לקולונוסקופיה לבירור אחת ולתמיד. אני ממתינה לתור בעוד כחודש . לפני כשעה נכנסתי לשירותים היציאה האמת היתה קצת בלחץ (הרגשתי קצת לחץ) בפעם הראשונה שניגבתי לא יצא דם בפעם השניה היה דם על הנייר דם אדום מבריק אני בלחץ אטומי אנא עזרי לי האם בקולונוסקופיה רואים טחורים או פיסורה והאם סרטן הרקטום מדמם?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום (לא מעט) בזמן הניגוב

הוספת תגובה

• דמם בזמן הניגוב

ד''ר אליעד קרין
    29/11/2008

לאתי שלום רב

הסיפור מתאים ביותר לדמם מטחורים פנימיים.
    מאחר וקיימים גורמים נוספים שעשויים להוביל לדמם מסוג דומה מומלץ לבצע קולונוסקופיה.
    פיסורה - סיפור בד"כ של כאב ודמם.לא רואים בקולונוסקופיה.
    טחורים פנימיים ניתן לראות בקולונוסקופיה.
    ממליץ לפנות לכירורג לאחר הקולונוסקופיה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון פרטים לגבי השאלה של עזרה דחו
    אנונימי
    28/11/2008

דבר ראשון החברה שלי בת 25 דבר שני הרופא הפנה אותה לבדיקת גסטרוקולונסקופיה בבקשה תענו לנו בהקדם אני חייב לדעת מה לעשות איתה.. מודה לכם מקרב לב אנונימי

הוספת תגובה

• עזרה דחופה עידכון

ד''ר אליזה טיומני
    28/11/2008

ניתונים קליניים + מעבדתיים מצביעים לכיוון מחלה במעיים יתכן מחלה כרונית דלקתית מסוג-קרון או קוליטיס אולצרוזה.
    אם היא באמת מרגישה רע מאוד -לשקול לפנות לאישפוז דרך חדר מיוןמדוע היא לא ביקרה אצל גסטרואנטרולוג?
    אפשר עד שהיא ממתינה לבדיקות לתתלה טיפול ניסיוני כאילו למחלת מעי דלקתית -לפעמים זה עוזר די מהר.
    צריך לקחת בחשבון שיש תור המתנה לבדיקה קולונוסוקפית.לא מבוטת.

כאופציה נוספת -אפשר לבצע בדיקת CT-ENTEROGRAPHY שתרא את כל התמונה של בעיות בבטן בככלותה : מעי גס? מעי דק? וכו' . זה גם מקצר את הדרך.אפשר לבצע בדיקה זו פרטי תוך מס' ימים.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר קונולוסקופיה
    מור
    26/11/2008

שלום רב, עברתי בדיקת קונולוסקופיה אתמול אחה"צ. ובערך 5 שעות לאחר הבדיקה התחילו לי כאבי בטן באמצע הבטן ולכיוון הקיבה שמושכים עד הגב...בבדיקה נמצא רק פוליפ קטן (3 מ"מ) שהורד. והריריות תקינות וגם הרקטום וכמו כן לא נמצאה דלקת. האם הכאבים האלו יכולים לקרות לאחר הבדיקה? או האם זה מעיד על סיבוך כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר קונולוסקופיה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר קונולוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    27/11/2008

שלום הדס,
    בהחלט עלול להופיע כאב בטן אחרי קולונוסקופיהף בדרך כלל בגלל ניפוח אוויר בעת הבדיקה. ביחד עם זאת כל כאב חריג כמו גם הופעת חום או דימום רקטאלי חריג מחייבים בדיקת רופא. אם הכאב אינו חולף אני מציע לפנות לבדיקת רופא ואם הוא ממאוד חזק לפנות לחדר מיון.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר קולונסקופיה עם סופודקס
    לימור
    26/11/2008

אשמח אם תאמר לי מה זה אומר נבדקו המעי הגס נבדק לכל אורכו כולל מעי דק סופי לאורך 20 ס"מ הכנת מעי הגס טובה ממצאים רירית המעי תקינה עם ציור כלי דם וברק שמורים מעי דק סופי אף הוא עם רירית תקינה נלקחו ביופסיות לאשר מיקום ותקינות אבחנה NOTHING ABNORMAL FOUND שאלתי אם הכל תקין למה נלקחו ביופסיות בנוסף אני בת 34 כשלקחתי את הסופודוקס היו לי כאבים בגב התחתון האם נגרם נזק לכליות ואם נגרם האם בקולונסקופיה ניתן לראות אם נגרם נזק אודה על תשובתך אני בת 34 תודה

הוספת תגובה

• לאחר קולונסקופיה עם סופודקס

פרופ' עמי ספרבר
    27/11/2008

שלום רב,
    1) הבדיקה תקינה לא רק במעי הגס אלא גם בקטע הראשון של המעי הדק
    2) עשית הכנה טובה
    3) נלקחו ביופסיות כי לעתים קיימת דלקת שמתגלה רק בבדיקה מיקרוסקופית בביופסיות ולא לעין הבודקת. זה לא מעיד על חולי.
    4) אין סיבה לחשוב שנגרם נזק לכליות ואין הכאבים מעידים על זה. בקולונוסקופיה אין כל אפשרות לראות את הכליות. אפשר לעשות בדיקת דם לתפקודי כיליה אם את מודאגת.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה