מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע ל IBS -C וטפול באנטיביוטיעקב ס01/11/2008
המקרה שלי הוא טיפה מורכב . התחלתי להשתמש בסם חגיגת וכל פעם שהשתמשתי איתו {בערך 10 פעמים לסירוגין } התחלתי לסבול מתופעות של IBS אך תופעות אלו נעלמו תוך יומיים וחזרתי למצבי הנורמלי .הבעיה התחילה לפני 4 חודשים לאחר שימוש בסם חגיגת התחלתי שוב לסבול מעצירות כרונית , גזים , נפיחות ,צואה רירית כאבי בטן צד שמאל תחתון .חשבתי שזה שוב יעבור תוך יומיים אך זה המשיך אצלי באופן רצוף - במהלכן עברתי בדיקות דם וקולנסקופיה שיצאו תקינות . קיבלתי תרופות כגון קולוטאל , שלא עזרו או הקלו ואפילו בהמלצתך רכשתי את ספרך שעזר לי להבין את הבעיה .ומאז אני נוטל באופן קבוע רק פרוביוטיקה . מה שכן במהלך הבדיקות בחודש הראשון היה לי הליקובקטר חיובי וטופלתי בטיפול משולש כאשר בזמן הטיפול ושבוע אחריו כל התסמינים נעלמו אך חזרו והמשיכו רצוף כ- 3 חודשים . מתוך יאוש החלטתי לנסות שוב את הטיפול המשולש אנטיביוטי אפילו שעשיתי תבחין חוזר ויצאתי שלילי . במהלך הטיפול החוזר -תוך יומיים נעלמו כל התסמינים חוץ מהצואה הרירית המשכתי עם הטיפול 7 ימים ואח"כ עברתי לטיפול בריפקסימין למשך 10 ימים . כל התסמינים נעלמו וחזרתי לתפקד באופן רגיל { חוץ מהצואה שעדיין רירית } ועבר כבר שבוע מאז הטיפול . שאלתי היא : 1.קראתי בספרך ש " אם תסמיני IBS לא חולפים לאחר 6 חודשים אזי מדובר במחלה כרונית " האם נוכח העובדה שביצעתי את הטיפול לאחר 4 חודשים וכתוצאה מכך התסמינים נעלמו אז אפשר להגיד שהמחלה שלי איננה כרונית ? 2.עוד רשום בספרך כי מי שקיבל IBS כתוצאה מזיהום אז ה- IBS אמור לחלוף תוך 6 שנים - האם זה המצב גם אצל IBS המאופיין בעצירות ? האם זה ככה ברוב המקרים? 3- קראתי באינטרנט שמי שטופל בריפקסימין בסופו של דבר חזרו לו התסמינים לאחר כ-10 שבועות . באם התסמינים שלי לא יחזרו לאחר תקופה זו האם ניתן להגיד ש IBS אצלי עבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד רציתי לציין שאני בגיל 29 ומאז
יעקב ס01/11/2008מאז שהתחלתי לסבול באופן רצוף ממה IBS הפסקתי לגמרי את השימוש בסם . כבר 4 חודשים שאני לא נגעתי ולא מתכוון לגעת בזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע ל IBS -C וטפול באנטיביוט
פרופ' עמי ספרבר02/11/2008שלום רב,
אתה שואל הרבה שאלות. אנסה לעשות טיפת סדר, אך ראשית אני רוצה לחזור על הערתי מהפעם הקודמת והיא שלדעתי מיצית את מדית האינטרנט ואם אתה באמת רוצה ניסיון למענה יעיל יש לפנות לרופא גסטרו לייעוץ אישי.
1) המקרה שלך אינו מקרה של זיהום במעי, על כן איש אינו יכול לדעת אם ה"חוקים" של IBS לאחר זיהום במעי חלים עליך.
2) התקופה של 6 חודשים אינו "תורה מסיני" אלא קו מנחה. אם יש לך תסמיניחם כבר למעלה מ-4 חודשים אזי מדובר בבעיה כרונית. האם הבעיה היא IBS? על פי תיאורך, קרוב לוודאי שכן, אך לא בטוח. למשל,
3) יש מצבים של "שגשוג חיידקים" במעי שיכולים לגרות לתסמינים דומים. במקרים אלה יש תגובה זמנית לאנטיביוטיקה כמו אצלך. היות וטיפול ממושך או חוזר באנטיביוטיקה אינו רצוי הטיפול בפרוביוטיקה נראה בהחלט הגיוני.
4) לדעתי החזרה על השאלה של "כרוניות" מצביעה בעיקר על מצב חרדתי שראוי שיטופל.
אני שוב מאחל לך הצלחה,
פרופ ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה את עזרתכם!אור29/10/2008
שלום, אני בת 49 סובלת כבר 9 שנים מדלקת במעי הגס.. מטופלת ברפאסל נרות (250 מ"ג) וכדורים (100 מ"ג) לפני חודש בערך חלה החמרה במצבי..הדלקת התרחבה והופיע גם דימום מלווה בכאבים. בעקבות זאת המליץ לי הרופא המטפל על נטילת קורטיזון 2 כדורים ליום.. לאחר שבועות מספר עקב תופעות לוואי החלטתי להפסיק את התרופה וכתוצאה מכך חזרו הכאבים החזקים מהם סבלתי בצורה חריפה יותר.. רופא המשפחה נתן לי משכך כאבים רגיל אך עדיין אין שיפור..יש לי כאבים בכל הגוף במיוחד ברגליים ובידיים.. (יש לציין שכבר עשיתי בדיקות של MRI וסיטי ומצאו אצלי פריצת דיסק) איני יודעת לאן עוד לפנות ובאילו תרופות עלי להשתמש אשר יקלו את הכאבים העזים הללו שמעיבים על תפקודי .. (הרופא שלי אמר שאין מה לעשות והכל כתוצאה מהדלקת) מה לדעתכם עלי לעשות? והאם קיימת תרופה אשר יכולה לעזור לי לשכך את הכאבים הללו? (אפילו טבעית) אודה לכם מאוד על עזרתכם..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה את עזרתכם!
פרופ' עמי ספרבר31/10/2008אור, שלום לך
את מציגה כמה בעיות ושאלות שקשה להשיב עליהן בצורה ממצה דרך האינטרנט.
נראה שהסטרואידים עזרו לסימפטומים, אך גרמו תופעות לוואי. יתכן שהמינון של רפאסל אינו מספיק (אינני מכיר כדורים של 100 מ"ג אגב) ויתכן שאת זקוקה לטיפול "חזק" יותר שקיים וניתן לרשום.
לא ברור אם הכאבים שאת מתארת בכל הגוף קשורים בדלקת במעיים או לא (יש סוגים של דלקת פרקים שיכולים ללוות דלקת במעיים). בכל מקרה יש סוגים של משככי כאב (כגון נורופן, אדקס וכד') שעלולים להחמיר את הדלקת במעיים.
בשורה התחתונה אני חושב שאת צריכה לפנות לגסטרוקנטרולוג המתמחה במחלות מעי דלקתיות כדי "לעשות סדר", לעבור בירור ממוקד וממצה ולקבל טיפול הולם.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול אנטיביוטי ממושך -יעקב ס29/10/2008
התעניינתי באינטרנט וקראתי המון עובדות לגבי המחלה "קנדידה", נאמרו שם המון סימפטומים ותופעות לוואי למחלה זו. אולי זה קנדידה ואולי IBS בכל מיקרה אני מוכן כרגע לפסול את האפשרות הראשונה ולנסות טיפול כנגד קנדידה למרות שברפואה הקונבנציונאלית אין קשר בין קנדידה למערכת העיכול ברצוני לנסות טיפול וזקוק לסיוע ככל שקראתי יותר ויותר הבנתי שיש לי המון מתופעות הלוואי שצויינו באינטרנט, יש לי סימפטומים של כאבי בטן מתמשכים, בטן נפוחה, גזים, גרעפסים, עייפות, כאבי ראש, דיכאון, עצבנות, חוסר אנרגיה, וכמה שעות אחרי שאני קם פתאום נהיה עייף ובא לי לישון, נשללו לי הליקובקטר פילורי ודלקת קיבה, כמו כן האם רופא משפחה של כללית יכול לעשות בדיקה לקנדידה במעי, וטיפול תרופתי, או רק נטורופתים? האם כדורי ניזורל יכולים לעזור במקרה קנדידה?, מהו משך הטיפול ואופן נטילת התרופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול אנטיביוטי ממושך
ד''ר אליעד קרין29/10/2008למ.יע
ממליץ כי תמשיך בבירור קונבנציונלי ע"י רופא המשפחה בצורה מסודרת על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת.
ממליץ שלא לשוטט באתרי אינטרנט בניסיון למצוא אבחנה למצבך ובמיוחד לא לקחת טיפול ע"י ניזוראל ללא אינדיקציה חד משמעית לכך - לכל טיפול תרופתי תופעות לואי שיתכנו הרות אסון ואין להשתמש בטיפול זה ללא הוראה חד משמעית.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסנעמה רופא29/10/2008
אני חולת UC כבר כמעט 7 שנים בשנה האחרונה היו התלקחויות רבות וקשות של המחלה לאחר תקופה מסוימת הגעתי לרמיסיה והתחלתי לעסוק בפעילות גופנית מוגברת במתינות גבוהה מאוד ברצוני לציין שמאז לא היו התלקחויות ומצבי הבריאותי השתפר באופן משמעותי שאלתי האם יש קשר בין פעילות גופנית ומחלת קרוהן\קוליטיס כיבית ? (ידוע לי שפעילות גופנית אכן משפרת את הבריאות ורמת הכושר הגופני אבל אני מדברת על רמיסיה מוחלטת ללא שימוש בתרופות .) תודה ויום טוב נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר אליעד קרין29/10/2008קוליטיס
ידוע כי לעיתים קרובות התלקחות של מחלת מעי דלקתית קשורות דווקא למצבי דחק נפשי כגון לחץ ומתח בעבודה, טרגדיה במשפחה, מעבר דירה וכו.
קיים קשר ברור בין מערכת העצבים המרכזית לבין מערכת החיסון, ומצבים נפשיים מסויימים עשויים להחליש או להגביר זרועות שונות של מערכת החיסון ובכך להשפיע על יכולתינו מצד אחד להתצודד עם מצבי חולי ומצד שני עשויות להוביל להתלקחויות של מצבי דלקת.
ולא סתם נאמר - "נפש בריאה בגוף בריא" וההפך.
כל את מרגישה טוב והרמיסיה נמשכת המשכי בפעילות זו.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוףמודאגת29/10/2008
שלום רב, אבא שלי בן 50 + וסובל כבר בערך 3 שנים מדלקות חוזרות במעי הדק... שבפעם הראשונה הוא היה מאושפז חודש קיבל דיאטה מתאימה ולאחר שנה זה שוב חזר שוב הוא אושפז ושוב שמר על דיאטה ושוב עברה לה שנה רק שהפעם הוא כבר לא מאושפז הוא פשוט סובל מכאבי בטן נוראים זה בא והולך ולרוב הוא מטופל באנטיביוטיקה.. הוא מאוד שומר על הדיאטות שנותנים לו וכששאל לגבי הניתוח שאולי יפתור את הבאה הרופא אמר שלא מומלץ והתיעצות עם עוד רופאים קיבל תשובות דומות בתוספת של עם זה יהיה יותר מפעם בשנה כדאי לעשות את הניתוח למרות שהוא לא מומץ... אבא שלי פסל מבחינתו את הניתוח וכבר קשה לנו לראות אותו סובל הוא לא מוכן לשמוע בשום תוקף על ניתוח הוא לא ילד קטן וזה לא משחק תעזרו לנו אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות... מה גם שהפחד להתפתחות של סרטן שנובע מהמיקרים האלה (כך הבנתי ממאמר שקראתי) חשוב לי לציין שהכאבי בטן שלו נוראים ושהוא בקושי מתפקד ומרבה לישון תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף
ד''ר אליעד קרין29/10/2008למודאגת שלום רב
ממליץ לפנות לשני גורמים גסטרואנטרולוג וכירורג עם כל החומר הרפואי הקיים, יתכן ויהי צורך בבדיקות עדכניות נוספות על מנת להגיע לכלל החלטה לגבי הטפול.
לעיתים שנות רבות של סבל ויסורים מסתיימים לאחר ניתוח למחלת מעי דלקתית, ואז מושג שקט לתקופה ממושכת יחד עם המשך הטיפול התרופתי.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםם מעי רגיז יכול לפרוץ כתוצאה מ-יעקב ס29/10/2008
האם מעי רגיז יכול לפרוץ כתוצאה מנטילת רעל עכברים או רעלים -סמים אחרים ? או שמעי רגיז קיים ממילא ונטילה של רעלים רק מהווה טריגר להופעתו ? האם המעי במשך הזמן נירגע וחוזר למצבו הקודם לפני החשיפה לרעל או שמדובר בנזק בלתי הפיך ? התחילו אצלי תופעות של מעי רגיז - עצירות כרונית,צואה רירית , הצטברות גזים ,כאבי בטן שמאלית -כל זאת מייד לאחר בליעה של רעל עם חומרים לא מזוהים אשר גרם לי באותו יום להזעה מוגברת , רצון להקיא ,חום ,לחץ דם גבוה . ולמחרת כבר התחילו התופעות הנמשכות עד היום -כ-4 חודשים רצוף . מה ניתן לעשות האם יש תרופות ? האם אנטיביוטיקה יכולה לעזור או להחמיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האםם מעי רגיז יכול לפרוץ כתוצאה מ-
פרופ' עמי ספרבר29/10/2008שלום רב,
איננו יודעים מה הגורמים לתסמונת המעי הרגיש ועל כן אין תשובה לשאלתך. ידוע שאצל אנשים עם נטיה למצב זה כל אירוע של סטרס קשה יכול לחשוף את ההפרעה. דוגמאות של סטרס קשה הם אירועי חיים קשים כגון אבל, פיטורים, פרידה וכד', ואירועים פיזיים כגון ניתוחים, התעללויות, זיהום במעיים וכד'. יתכן שנטילת הרעל מהווה אירוע מהסוג הזה, אם כי אין דיווחים על כך בספרות הרפואית ככל שידוע לי.
לגבי התחזית וטיפול אפשרי, לדעתי חובה להיפגש עם רופא גסטרו להערכה וייעוץ, לא דרך האינטרנט.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרותרפיהגלעד28/10/2008
שלום, רציתי לדעת האם אתם ממליצים על הידרותרפיה (שטיפת מעיים) - מבוצעת ע"י מספר מכונים פרטיים. אני סובל מגזים, קיבה חלשה, עייפות. חשבתי שזה יכול לעזור בתוספת לספורט ותזונה מתאימה. האם יש סיכונים ? תודה, גלעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוטרפיה
ד''ר אליזה טיומני28/10/2008שיטה זה מתאימה יותר לחולים הסובלים מעצירות קשה .במיקרים אחרים -אין שום הוכחות מדעית שזה עוזר ועלול להוצא חיידקים מהמעי הגס ולגרום להחמרה .
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נעים לשאול אבל חייבים:)28/10/2008
אני בת 22, בעלת בריאות תקינה לחלוטין. לתקופות (אחת לכמה חודשים) אני מתחילה להוציא מגופי נפיחות רבות בעלות ריח לא נעים, זאת לתקופה של חודש ולעיתים יותר. הנפיחות באות בהפרשים של 20 דקות- שעה אחת מהשנייה. העניין לא מלווה בשום תופעה נוספת. אני אוכלת מאוזן ובריא, לא אוכלת ג'אנק פוד וכדומה ומקפידה על פעילות גופנית יומיומית ואורח חיים בריא. העניין מטריד אותי ולא נעים לי. כאשר ביקרתי אצל רופאה בעניין היא טענה שאלו הם גזים ונתנה לי סירופ שעזר ולאחר התקופה הזו הם חזרו שוב. מה זה יכול להיות? על מה תמליצו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלא נעים לשאול
ד''ר אליזה טיומני28/10/2008שלום רב.
הופעת גזים בתקופות לסרוגין יכולה להיגרם ממספר סיבות ובמקום ראשון בתקופות של סטראס ולחץ נפשי .סיבה אחרת -מאכל איזה שהוא שלא מעוכל טוב אצלך במערכת העיכול כמו חלב ,גלידה ,שוקולד ,סוגי פירות ..וכו' . לפעמים זהום יכול להביא לריבוי גזים אך אז עלולה להופיעה גם הפרעה ביציאות...
בכל מיקרה כדי לבצע בדיקות בסיסיות של דם- לוודה שאין רגישות לקמח או חסרים בויטמינים .
כטיפול אפשר לנסות טיפול ממושכך של מס' חודשים בפרוביוטיקה או תרופות שמורידות ספזם במעי. צריך לקחת אותם בתקופות " הרעות" (לדוגמה - נירווקסל או קולוטל ).
מקווה שתרגישי טוב
דר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מניעתי 'מקדולנד'הדר31527/10/2008
אבי (68) אובחן עם גידול מסוג קרצינומה בקיבה. הוא עבר ניתוח כריתה של חלק מהקיבה והטריסריון. בדיקת סיטי שערך לאחר הניתוח העלתה כי הוא 'נקי' מגידולים (לפחות מאלו הנראים לעין). אף על פי כן, כעת ממליצים לו לקבל טיפול מסוג 'מקדונלד' למניעת הישנות הגידול. (הקרנות וכימותרפיה) הרופא טוען שכעשרים-שלושים אחוז מהחולים במצבו שלא קיבלו טיפול כזה - נשארו בריאים מאידך גיסא - הוכח שהטיפול הנ"ל מונע את חזרת המחלה אצל חמשה-עשר אחוז מהחולים. שאלתי היא - מדוע שלא יוותר על הטיפול? עלי לציין כי אחר הפרופסורים הנכבדים והידועים בתחום(לא אנקוב בשמו מחמת האתיות) אמר לו כך: "זה כדאי, זה לא נצרך. אני לא יודע מה לומר לך אם לקבל את הטיפול או לא". יצויין כי הטיפול הוא לא קל. מה עושים? מי יכול להסתכל רחב ולהביע דעה מעבר לעמדה הרפואית המסורתית "קבל את הטיפול ליתר ביטחון".? הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מניעתי 'מקדולנד'
פרופ' עמי ספרבר27/10/2008הדר, שלום
אם כל הרצון לעזור אני סבור שאת פונה לפורום הלא נכון.
השאלה שאת מציגה היא שאלה לאונקולוגים ולא לגסטרואנטרולוגים וכירורגים, מה גם שזהו פורום העוסק במחלות המעי הגס בעיקרו.
אני מציע להפנות את השאלה לפורום העוסק בטיפול אונקולוגי, אם אפשר כזה שעוסק בטיפול אונקולוגי במערכת העיכול.
בתקוה שתקבלי מענה לשאלותייך,
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ותודה :-))
הדר31527/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים ונפיחויות לאחר טיפול בהליקובקטיעקב ס27/10/2008
עברתי טיפול משולש פעמיים ולאחר מכן טיפול מרובע כנגד הליקובקטר שבסופו של דבר הושמד . הבעיה היא שלאחר סוף הטיפול התחלתי לסבול מהצטברות גזים ונפיחות בבטן .עבר כבר חודש מאז ואני עדיין סובל. הרופא אומר שזה עלול לנבוע מהאנטיביוטיקה ונתן לי פרובייוטיקה -אני לוקח כבר שבועיים אולם אין עדיין שיפור . הרופא טוען שאם זה לא יעבור אז יש לבדוק אפשרות שמדובר ב IBS היות ומתלווה לתחושה גם כאבי בטן -אך אינני יודע אם זה מהתכווצות שריר או מהגזים הלוחצים על בתוך המערכת -איך ניתן לאבחן בין השניים ? בנוסף ,מהו הזמן הממוצע לאחר טיפול אנטיביוטיקה שבה פלורת המעי מתחדשת ותחושות הצטברות הגזים והנפיחות נעלמת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים ונפיחויות לאחר טיפול בהליקובקט
פרופ' עמי ספרבר27/10/2008שלום רב,
אתה שואל שאלות מצויינות, אך איש אינו יכול כעת לענות עליהן באופן החלטי בשלב זה.
המחשבה של הרופא שלך הגיונית וגם הטיפול בפרוביוטיקה הגיוני. ביחד עם זאת, כפי שרמזת, יכול להיות שרק הזמן יכול לעשות את שלו ולא טיפול תרופתי זה או אחר. כלומר המערכת זקוקה לזמן שלה להתאושש. כמה זמן? איש אינו יכול להגיד כי מדובר בענין אינדיבידואלי כפי שאתה מרגיש לא טוב אחרי טיפול אנטיביוטי כשמרבית האנשים אינם מגיבים ככה.
לגבי IBS - מוקדם מדי (חודש אחרי גמר הטיפול) להתייחס לשאלה זו. באם התסמינים יתמידו עוד חודשים אחדים (נקווה שלא) יש מקום לפנות לרופא בנושא זה.
אגב, לא ציינת את הגיל שלך. אם אתה מעל גיל 50 הייתי מקדים את הבירור אצל רופא גסטרו כי הופעת תסמינים חדשים בגיל זה תמיד מחייב בירור.
בברכה ובאיחולי החלמה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך עוד שאלה בבקשהלספרבר
יעקב ס28/10/2008אני בן 29 ורציתי לציין שבמהלך השבוע האחרון חל שיפור מסויים . כמו כן רציתי לשאול איך מאבחנים כאב בטן הנגרם מהצטברות גזים לעומת כאב בטן הנובעמהתכווצות של מעי רגיז ? אצלי הכאב בטן נימצא באיזור שמאל מתחת לצלעות -כאשר באיזור זה ממש רואים נפיחות קטנה והבטן איננה סימטרית - הכאב מוחמר כשמכניסים אויר פנימה ומוציאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך עוד שאלה בבקשהלספרבר
פרופ' עמי ספרבר29/10/2008שלום,
אין אפשרות ממש להבדיל כי הצטברות גזים יכול לגרום לתחושה של כאב עוויתי. יש מצב מוכר של הצטברות גזים באזור כפף הטחול של המעי הגס, הנמצא בבטן השמאלית העליונה מתחת לצלעות. האוויר נכלא לזמן מה במקום וגורם ללחץ גם בבטן ולעתים אפילו לכיוון החזה.
כדאי שרופא יבדוק את הבטן שלך אם זה עוד לא נעשה ויתיחס לתלונה באופן ישיר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתאני25/10/2008
שלום לך,ביתי בת 9.5 חולת קרוהן האם מומלץ לחסן נגד שפעת?האם יש תופעות לוואי?תודה מראש אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד שפעת
ד''ר אליזה טיומני26/10/2008יש להיוועץ עם רופא ילדים בנוגע לחיסון לילדים גילה
באופן עיקרוני אם היא כעת יציבה ולא בהתקף-אין מניע נגד.
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום . יש לי שאלה לגבי כאבי גב וIBSיעקב ס25/10/2008
אני אובחנתי כחולה IBS לפני חצי שנה היות ואני סובל ממכלול הסימפטומים האופיינים למחלה - צואה רירית, הצטברות גזים בבטן,עצירות . בחודש האחרון התחלתי לסבול גם מכאבי גב תחתון -בעיקר כשתכופפים ותחושת נימול כמו זרמים בגב מרכזי , כמו כן יש כאב כמו התכווצות באגן ימין שבא והולך . האם זה קשור ל IBS ובעצם להצטברות הגזים בבטן או סיבה אחרת ? מה מכלול הסיבות האפשריות לכאבים כרוניים כאלו ולתחושת הזרמים כמו נמלים המטפסים עליך בגב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כאבי גב וIBS
פרופ' עמי ספרבר25/10/2008שלום רב,
לא נראה שיש קשר כלשהו בין כאב הגב שאתה מתאר לבין IBS. היות ומתלווה לכאב הגב תחושת "נמלול" יש מקום להיוועץ עם רופא המשפחה או אורתופד בנושא כדי לברר את הבעיה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b12אני24/10/2008
שלום,רציתי לדעת עד כמה יש אפקט לכדור b12 מתחת ללשון לחוליי קרוהן?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12
פרופ' עמי ספרבר24/10/2008שלום רב,
ויטמין B12 נספג לגוף ממערכת העיכול בסוף המעי הדק, המקום בו יש פגיעה לרב בחולי קרוהנס. עקב הפגיעה הספיגה נפגמת ועלול להתפתח חסר בויטמין זה. לקיחת B12 מתחת ללשון עוקפת את הבעיה הזו היות והחומר נספג ישירות למערכת כלי הדם דרך רשת כלי דם ענפה מאוד הקיימת באזור זה. על כן טיפול תחת הלשון כן יעיל אצל חולי קרוהנס עם רירית חולה בסוף המעי הדק (האיליום).
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסאינקוגניטו22/10/2008
שלום רב, התברר לי שבן משפחה קרוב חלה בקוליטיס. הדבר נודע לנו רק לפני מס' ימים ואנו מנסים לברר פרטים נוספים על המחלה. ברצוני לדעת אילו שיטות טיפול מומלצות ואם יש אפשרות לחזור לחיים רגילים כאשר המחלה רדומה. האם יש טיפול מונע? האם ניתן לרפא את המחלה?האם מומלץ טיפול בחו"ל? אשמח לכל מידע !!!!\ תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר אליזה טיומני26/10/2008לצערי לא ניתן לכתוב ספר שלם במסגרת הפורום הזה ובמיוחד שלא ברור באיזה סוג קוליטיס מדובר.
מומלץ להיכנס לפורומים אחרים המטפלים במחלת דלקת כרונית במעי ושם להתעדכן
בהצלחה ורפואה שלמה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעהמירב22/10/2008
היה לי התקף כאב בטן במיוחד ברבע הימני (נעשו בדיקות בעבר ולא נמצא דבר). באולטרסאונד בטן נמצא אזור קטן עם נוזל באזור הרבע הימיני שלדברי הרופא משפחה זה מצביע על דלקת. אך אני מוזמנת לכירורג היות ולא מצאו כלום קולונוסקופיה והשלב הבא הוא לפרוסקופיה. שאלתי, האם בלפרוסקופיה ניתן לראות איזור דלקתי של מעי? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה
ד''ר אליעד קרין23/10/2008למירב שלום רב
כאב בטן ברביע ימני - עליון או תחתון?
ישנן דרכים נוספות מעבר לקולונוסקופיה וסונר בטן על מנת לברר את הסיבה לכאב הבטן.
מומלץ להתחיל באנמנזה טובה של הכאב ובדיקה גופנית כולל בדיקה ע"י גניקולוג.
לפני ביצוע לאפרוסקפויה מומלץ לבצע CT בטן.
לאפרוסקופיה יכולה לזהות אזורים של דלקת במעי אך אין זאת בדיקת הבחירה מאחר והדלקת יתכן ולא תערב את כל דופן המעי. ובד,כ נשמרת לבירור כאבים שאבחנתם אינה ברורה לאחר מיצויין של בדיקות עזר לא פולשניות.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' אלעד קרין
מירב25/10/2008מיציתי כבר את הבדיקות האפשריות פעמיים סי.טי- באחד מצאו דוירטיקוליטיס עם דוירטיקוליוזיס אך בחלק השמאלי ולא הימני, צילום חוקן בריום, קולונוסקופיה 4 פעמיים, מצלמה למעי, גסטרוסקופיה ועוד. רק במקרה בסונר בטן ראו איזור דלקתי ואני הייתי תחת טיפול אנטיביוטי לדלקת אחרת שכנראה זה המעיט את הכאב. לדעתי האישית זה קשור למעי ברבע הימיני באופן קבוע נפיחות , איזור כואב, לעיתים תחושה כי משהו עומד להתפוצץ שם,המקום תמיד רגיש וכואב במגע, לעיתים חלק גדול יותר נפוח אך מלא בתוכן לא נפיחות שיורדת. אם מיציתי את הכל לצערי הרב ועם פחד עצום נשאר הלפרוסקופיה. מה דעתך בנושא? והאם בלפרוסקופיה אפשר לנקב רק 2 חורים ולהגיע רק לאיזור שכואב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרוסקןפיה
ד''ר אליעד קרין26/10/2008למירב שלום רב
אכן עושה רושם שהבירור שעברת הוא מעמיק וענייני.
במידה ומבוצעת לאפרוסופיה אבחנתית אזי יהיה צורך בלפחות 2 פתחים האחד להחדרת המצלמה והשני להחדרת מכשיר שיאפשר את ניוד המעי וסקירתו.
במידה ויהיה צורך לבצע התערבות יתכן צורך בפתח שלישי ולעיתים יהיה צורך להרחיב את אחד הפתחים על מנת להוציא מקטע מעי חולה.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)