פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקה
    נני
    17/04/2009

שלום,
    עשיתי בדיקת אי סבילות ללקטוז וחיידקים (בחו"ל), קיבלתי את התוצאות,
    אך הרופא שלי לא יהיה במרפאתו בחודשיים הקרובים.
    אשמח לעזרה בפיענוח התוצאות:
    בוצעו ארבע נשיפות בהפרש של שעה בין כל נשיפה, בכל ארבעת הנשיפות התקבלו תוצאות זהות, ולהלן התוצאות:
    ppm H2:-009, ppm CH4:-006, (f)CO2: 9.46
    אשמח לתשובה.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• ,תוצאות הבדיקה

ד''ר אליזה טיומני
    18/04/2009

שלום ליפעת
    לא ברור איזה בדיקות את עברת ובאיזה ארץ ומה הנורמות של המעברה שלהם
    אם תפרט-י אפשר לנסות לעזור לך בתשובה
    ובכל מעבדה כאשר מוסרים תשובה בסוגריים כותבים את הנורמה-אז תוכלי לראות אם גם התוצאה שלך היא בנורמה
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונסקופיה בהריון
    בת
    12/04/2009

שלום
    הייתי אמורה לעבור בדיקת קולונסקופיה בעוד חודש אך נודע לי שאני בתחילת הריון שאלתי האם ניתן לעבור סיגדמסקופיה במקום?והאם ניתן להשתמש במשחות או נרות להקל על דמומים בגלל טחורים פנימיים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קולונסקופיה בהריון

הוספת תגובה

• קולונוסוקפיה בהריון

ד''ר אליזה טיומני
    15/04/2009

שלום בת
    אנו נמנעים מכל פעולה חודרנית אם אין צורך.
    במידה ותלונותך -דמם רקטלי בלבד-רצוי לגשת לפרוקטולוג ובמקום עושים בדיקה פשוטה ולא מסובכת אשר בודקת 5-6 סמ' חיצוניים (אנוסקופיה ) לראות האם באמת מדובר בטחורים.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוקטוז/ סוכר
    נני
    11/04/2009

שלום,
    1. האם יש קשר בין רגישות/ אי סבילות לפרוקטוז לבין מחלת הסכרת?
    2. האם אדם הרגיש לפרוקטוז צריך להמנע גם ממאכלים המכילים סוכרוז/ גלוקוז/ סורביטול?
    3. איזה ממתיק לקפה (תחליף לסוכר/סוכרזית) אתם ממליצים לאדם הרגיש לפרוקטוז?
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    פרוקטוז/ סוכר

הוספת תגובה

• רגישות לפרוקטוזה

ד''ר אליזה טיומני
    15/04/2009

שלום ליפה
    פרוקטוזה היא מרכיב סוכרי מאוד נפוץ בדיאטה שלנו.
    במידהו התגלתה אצלך אי -סבילות לסוכר זה -חשוב לא להיכנס לקיצוניות ולהפסיק לאכול כלל .
    יש פשוט להמעיט באכילת סוכרים רגילים (סוכר השולחן ) ומתיקויות הקשורות איתו ,דבש ופירות העשירים בפרוקטוזה .
    אין בעיה להשתמש בממתיקים.
    כדי מאוד להתיעץ עם דיאטנית ושוב אני מדגישה -לא ללכת ל קיצוניות .

בהצלחה
    ד"ר טיומני אליזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים קשים
    אסף
    11/04/2009

לפני שנה סבלתי מחיידק קמפילובקטר. לאחר 11 חודשים הופיעו תסמיני המחלה שוב ונעלמו לאחר כמה ימים וכעת לאחר חודש הופיעו שוב, בשלישית.
    אילו בדיקות מומלץ לבצע? האם תיתכן הידבקות בחיידק 3 פעמים בשנה? האם ייתכן שמדובר בקוליטיס או קרוהן?
    אציין כי התסמינים הם שלשול תכוף ללא דם, הקאות וחום גבוה 38.5 ואף יותר וכי בפעמיים האחרונות התסמינים היו מעט פחות חמורים מהפעם הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים קשים

הוספת תגובה

• שילשולים קשים

ד''ר אליזה טיומני
    15/04/2009

שלום לאסף
    באופן עיקרוני -כן אפשר מס' פעמים להידבק -רק לא הבנתי האים בכל שלושת הפעמים התקבלה תרבית חיובית של קמפילובקטר?
    לשאר שאלותך -תשובה היא -כן בהחלט יש לבצע בירור מדוייק יותר אצל גסטרואנטרולוג כי האבחנה המבדלת של שילשולים וחום חוזרים די רחבה
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מתאים לדלקות במעי הגס
    זהבה
    11/04/2009

היי,
    עברתי פעמיים בדיקת קולונוסוקופיה בשנתיים האחרונות, ולפי התוצאות יש לי דלקות במעיים
    מה שמעיד על מחלת קרוהן, לכן אני נוטלת רפאסל 3 גרם ביום.
    השאלה שלי אם אני שותה כדורים לפי ההוראות של הרופא מדוע יש לי עדיין דלקות ומדוע יש לי עדיין יציאות לא סדירות שלשולים, יציאות רכות, לפעמים עצירות ומה שתמיד מופיע אצלי בכל יציאה הוא דימומים רבים עם הפרשות לפעמים היציאות רק עם דמומים והפרשות ללא יציאת צואה כלל.
    בנוסף הבטן שלי תמיד נפוחה ויש גם גזים זה מתחיל להציק ולא נוח בכלל.
    כששאלתי את הרופא שלי למה עדיין כל זה מופיע אצלי כבר במשך שנתיים ולא עובר למרות שאני שותה כדורים?
    אז הוא המליץ לי לעשות בנוסף חוקנים של ראפסל כל לילה במשך שלושה שבועות, אני מפחדת לעשות זאת בגלל שבבדיקה הקולונוסקופיה האחרונה עשיתי חוקן והרגשתי כאבים ודיקורות בצד הבטן השמאלית יותר לכיוון הגב.
    השאלה שלי האם זה סביר מה שהרופא מבקש ממני לעשות האם זה יכול לגרום לבעיות אחרות?
    ובכלל האם מישהו יכול להמליץ לי על רופא גסטרו אחר פרטי או דרך הקופה?
    הרופא שלי בכלל לא נעים לשיחה חסר סבלנות.

הוספת תגובה

• טיפול מתאים לדלקת במעי

ד''ר אליזה טיומני
    11/04/2009

שלום זהבה
    ממכתבך נוצר רושם שטיפול שאת מקבלת לא מספיק ואת לא בהפוגה -מחלתך ממשיכה להיות פעילה.יש לשקותל מתן טיפול אחר באימוראן או פורינטול או אחר
    אני לא יודעת באיזה קופה את אך בכל קופה יש מספיק רופאים גסטרואנטרולוגיים שתוכלי להחליף רופא אם את לא מסתדרת עם הרופא הנוכחי.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אליזה

זהבה
    13/04/2009

תודה על התשובה
    אני בקופ"ח כללית, יש רופא/ה גסטרו שאת יכולה להמליץ לי באיזור הצפון קריות /חיפה.
    ומה לגבי החוקניטם שהרופא שלי אמר לי לעשות כל לילה במשך שלושה שבועות? אני לא יודעת מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהבה

ד''ר אליזה טיומני
    15/04/2009

אין בעיה עם חוקנים -אלה חוקנים רפואיים בנפח קטן של 100 מל' מכניסים בלילה לפני שינה ולא קמים כך שהחומר ישפיע במשך הלילה וירפא את הרירית .
    בנוגע לרופא-את יכולה לגשת לביקור פרטי למנהל מכון גסטרו בבית חולים רמרב"ם בחיפה ולקבל החזר דרך כללית מושלם -פרפסור רמי עליאקים .
    בהחצלה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אליזה

זהבה
    17/04/2009

אוקיי תודה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוקטוז
    נני
    09/04/2009

שלום,
    כיצד ניתן לגלות אי סבילות לפרוקטוז (חוץ מתבחין הנשיפה)?
    האם ניתן לגלות זאת גם על ידי בדיקות דם?
    אם כן- אילו בדיקות דם יעידו על כך?
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרוקטוז

הוספת תגובה

• פרוקטוזה

ד''ר אליזה טיומני
    11/04/2009

שלום יפה
    הבדיקה הטובה ביותר לגילוי אי-סבילות לפורקטוזה היא תבחין נשימתי ועושים אותו בארץ רק בגסטרו איכילוב ושערי צדק . לא ידוע לי על בדיקת דם בנושא זה .
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לרגישות לעמילן
    נורית
    09/04/2009

האם משהו יודע כיצד מבצעים או אם בכלל קיימת בדיקת רגישות לעמילן,מבחינת מערכת העיכול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לרגישות לעמילן

הוספת תגובה

• רגישות לאמילן

ד''ר אליזה טיומני
    11/04/2009

שלום נורית
    לא ידוע לי על בדיקות לרגישות לאמילן
    זה רב סוכר אשר כבר בשלבים מוקדמים מתפרק לסוכרים המרכיבים אותו .

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטומה - קולונוסטומי
    אמנון
    09/04/2009

אמי בת 88 וסובלת מאוד מקשיים ביציאות, כבר שנתיים אחרי 2 ניתוחי כריתה חלקית של המעי הגס Sigmatoid Ectomy (כ-50 ס"מ מהמעי נכרתו) .
    הניתוחים עזרו רק באופן חלקי (המעי אינו יוצא יותר מפי-הטבעת כבעבר) אבל היא לא מצליחה להגיע ליציאות סדירות, למרות ביצוע חוקנים, חוקני-עומק, חומרים לקסטיביים, סוגי תה טיבטי ועוד. איכות החיים שלה נפגעה באופן מהותי למרות שהיא אישה ספורטיבית, פעילה גופנית וחברתית, ולא סבלה מבעיות גופניות כלשהן במשך שנים.

השאלה העומדת על הפרק היא האם הפתרון של קולוסטומי (סטומה - שקית חיצונית להפרשות) הוא פתרון סביר למצב זה והאם הוא לא יגביל אותה בחיי היום-יום.
    מהן המגבלות אחרי ביצוע ניתוח כזה ?
    איזה טיפולים או "תחזוקה" נדרשים ?
    האם אדם יכול להמשיך בפעולות הרגילות שלו עם ההתקן החיצוני ?
    האם ניתן לשחות בבריכה עם התקן זה ?

אודה לקבלת תשובות או הפנייה למקורות מידע באינטרנט בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    סטומה - קולונוסטומי

הוספת תגובה

• סטומה

ד''ר אליעד קרין
    10/04/2009

לאמנון שלום רב

ראשית אתייחס לנושא הסטומה - אנשים החיים עם סטומה למשך תקופה ממושכת לומדים לחיות ולנהל אורח חיים נורמלי לחלוטין ויכולים לעסוק בכל פעילות.
    מבחינת התחזוקה מדובר בהחלפת בסיס הסטומה - בד"כ מדובר בהתקן בעל צד דביק, לעיתים בתופת דבק והוא מתקבע מסביב לפתח הסטומה ועליו מלבישים שקית בעלת טבעת הידוק אל בסיס הסטומה, וזו ניתנת להחלפה קלה בהתאם לנדרש.
    לפני החלטה לגבי ניתוח מסוג זה יש לודא כי אימך עברה בירור מלא של קולונוסקופיה, ובדיקות תנועתיות וריקון שמטרתן איבחון מדוייק של קטע המעי הבעייתי כך שניתן יהיה לתכנן באופן מדוייק איזה מקטע יש להוציא כסטומה.

אני בטוח שחיפוש בגוגל עם המילים - living with stoma - יוביל אותך לעוד מידע בנושא.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על קולונוסקופיה קצרה
    לחוצה מאוד!
    08/04/2009

שלום,
    אני בת 20, קיבלתי זימון לבדיקת קולונוסקופיה קצרה עקב שלשולים במשך 9 חודשים.
    בהכנה לבדיקה רשמו לי כי עלי לקחת שני בקבוקי soffodex ביום שלפני הבדיקה כדי לרוקן את המעיים. קראתי כי קולונוסקופיה קצרה לא דורשת הכנות מיוחדות ולי נאמר כי אסור לי לאכול כלום (רק לשתות מיצים) ביום שלפני הבדיקה ובנוסף לקחת שני בקבוקי soffodex. זה הגיוני?
    בנוסף, הסיכוי לחירור המעי גבוה? כדאי שמומחה יעשה זאת ולא מתמחה?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• קולונו קצר

ד''ר אליזה טיומני
    11/04/2009

שלום לעע
    יש פה איזה טעות -קולונו קצר או בשם אחר -סיגמואידוסקופיה- יש רק לבצע חוקני FLEET לפני הבדיקה
    עקב המלצה לשתית סופידקס -מדובר בקולונוסוקפיה רגילה
    סיכוי לסיבוכים אצל בן אדם צעיר נמוכים ביותר נמדדים במאית האחוז.
    תבררי בדיוק באיזה בדיקה בדבר.

בהצלחה-
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריטין
    דידי
    07/04/2009

שלום,רציתי לדעת מה זה פריטין בבדיקות הדם ומה זה אומר שהוא גבוהה?תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    פריטין

הוספת תגובה

• פריטין

ד''ר אליזה טיומני
    11/04/2009

שלום לתות
    בדיקת פריטין בדם מצביעה על מצב של מחסני ברזל. עם זה מעט מוגבר אין לזה יותר מדי משמעות -לפעמים פריטין מוגבר כתגובה לדלקת ,לעיתים בהפטיטיב C .
    במידה ופריטין מאוד גבוה מעל 1000 ויש עוד בדיקות אחרות לא תקי ות -יתכן ומדובר במחלת אגירת ברזל כמו המוכרומטוזיס

בהצלחה בבירור
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במעי הגס
    אסף
    06/04/2009

שלום אני בן 28 סובל לעיתים מאוד קרובות מכאבים עזים באזור הבטן התחתונה ומעלה לצד ימין בבדיקת הגסטרוסקופיה נמצאה לי ציסטה קטנה והרופאים שללו שהיא מקור הכאבים ונדרש ממני לבצע בדיקת קולונסקופיה ואני די חושש מהבדיקה עצמה ומתוצאותיה איך עליי להתמודד עם זה אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במעי הגס

הוספת תגובה

• בעיות במעי הגס

ד''ר אליזה טיומני
    11/04/2009

שלום לאסף
    במידה ואין לך שילשולים או דם -אז חשוב לראות את פנים המעי -רירית , קיימת אלטרנטיבה לבדיקת קולונו והיא בדיקת קולוגרפיה וירטואלית -הדגמת מעי הגס בעזרת CT .בדיקה הזאת קרוכה בקרינה (בדיקת CT )
    כדי שתשאל את הרופא אם הוא רואה את זה כאלטרנטיבה לקולונו במקרה שלך.
    מה שעוד טוב בבדיקה זו שרואים את כל אברי הבטן-ואפשר למצוא סיבה אחרת לכאבים אם היא קיימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בדיקת קולונוסקופיה
    פנינית
    05/04/2009

שלום רב,
    אני בת 42 וסובלת מסוכרת נעורים המטופלת באינסולין למעלה מ- 20 שנה. ב- 3 השנים האחרונות החלו להופיע כאבי בטן חזקים באיזור המרכזי והגבוה של הבטן. בבדיקת הגסטרוסקופיה אותה ביצעתי, נמצא שיש דלקת בקיבה, אך לא נשלחה ביופסיה. בדיקת התרוקנות קיבה הראתה שיש איחור קל בהתרוקנות הקיבה ממוצקים. האבחנה הרפואית היא שמדובר בפגיעה עצבית של הסוכרת בקיבה. כל התרופות להפגת הכאבים הבלתי נסבלים לא הועילו, ולטענת הרופאים, אין תרופה אשר יכולה לטפל בפגיעה עצבית של סוכרת.
    לאחרונה, החלתי לקבל ייעוץ נטורופטי ואני גם נוטלת כדורי נוירובטיק.
    האם יכול להיות שפגיעה סוכרתית תגרום לכאבים אלו ?
    האם מומלץ לבצע בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול גידול של פוליפ? (בהנחה שהוא עלול לגרום לכאבים אלו). כדאי לציין, שאינני סובלת מעצירויות או שלשולים.

אודה לך מאוד על תשובתך, אשר אולי תוכל לתת לי קצה חוט להמשך הבירורים.
    תודה.

הוספת תגובה

• התלבטות על קולונו

ד''ר אליזה טיומני
    06/04/2009

שלום פנימית
    בתשובה קצרה -אין ספק שכדי לבצע קולונוסוקפיה במיוחד אם שי יציאות לא מסודרות וגם להשלמת בירור של מערכת העיכול.
    בנוגע לתלונה נוספת -גסטרופרזיס יכולה לתת כאבי בטן אך כפי שהבנתי ממך ההפרעה היא קלה.
    האים ניסית תרופה בשם פראפולסיד -היא לא בקופות אך אפשר להסיג אותה בארץ -היא היחידה שיכולה לעזור במידה והמצב נובע מהפרעה בהתרוקנות הקיבה

בהחלצה
    ד"ר אליזה טוימני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומר פוליפים לבנים ע"ג הטחורים?
    חיים לס
    05/04/2009

שלום לכם,
    אני בחור בן 33, (רזה ולא מעשן - אם זה קשור). מזה שנים אני סובל מטחורים. בשנים האחרונות מצבם החמיר, עד כדי שאני נאלץ לאחר כל יציאה להחזירן למקומן בעזרת האצבעות (נעשה תמיד יחד עם זרם מים).
    לפני כחמש שנים לערך, עברתי בדיקה פנימית (לא זוכר את שמה, אבל זה היה משהו עם צום וחוקן מוקדם, חדרו פנימה לעומק 50 ס"מ או מטר בעזרת צילום וידאו, כנראה שזו הבדיקה שאתם מדברים עליה...), תוצאות הבדיקה ההיא היו תקינות. בטחורים המשכתי באמצעות נרות ממרשם הרופא, ומשאלו הועילו כמו כוסות רוח למת, זנחתי את המשך הטיפול, כי הבנתי שהפתרון יהיה ניתוח - ממנו אני פוחד...
    יש לציין, אני לא סובל מדימומים - ככל שאני רואה, למעט בעצירויות קשות ונדירות, כמו בפסח ממצות, שאז הטחורים נפצעים, אך מתרפאים לאחר כמה ימים.
    בנוסף, לאחרונה אני יוצא די הרבה, ומרגיש שקשה לי להתרוקן לחלוטין.
    אני גם סובל מאוד מקיבה רגישה, כל שינוי באוכל, או כמות גדולה מהרגיל, גורמת לי שלשולים קשים.

הדבר בעטיו אני פונה, אירע לפני כמה שבועות: שמתי לב כשנגעתי בטחורים, לקיומן של נקודות קטנות (ורבות!) על גביהן.
    בעזרת מצלמה הצלחתי לצפות בנקודות הללו (מצלמה ביתית - כשהטחורים היו בחוץ), וראיתי כמות רבה של נקודות קטנות לבנות, בגודל (משוערך) של לא יותר מ-0.5 ס"מ (אולי אף הרבה פחות מזה).
    אני מבין שאני חייב לפנות לרופא במהירות, וכך אעשה ללא שיהוי כבר בימים הקרובים.

ובכל זאת, שאלתי היא:
    1. מאחר וכל צילומי הפוליפים שמצאתי באינטרנט, היו של פוליפים ורודים/אדומים בצבע הגוף, שאלתי היא האם יתכן שהנקודות הלבנות אצלי הינם תוצאה של דלקת ו/או פטריה כלשהיא בלבד, ולא בסוג של גידול?
    2. אם כן מדובר בגידול, מהי משמעותן של מספרן הרב של הנקודות הללו?

אודה על תשובתכם,
    חיים (אב ל-3 שלא נרדם בלילה מאז ששמתי לב לזה...)

הוספת תגובה

• פוליפים בטחרים

ד''ר אליזה טיומני
    06/04/2009

שלום לחיים
    מסרתה סיפור מאוד ארוך ומיותר .פוליפים לא נראים כנקודות לבנות.
    במקום כל זה- עליך לפנות לרופא פרוקטולוג בהקדם לאבחנה (אשר נעשעת במקום ) וסוף סוף טיפול בטחורים שלך .
    רושם שלא מדובר בגידול אבל בתור איש צעיר -סבל שלך משמעותי ויש לסיים עם זה .

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בכל זאת זה יכול להיות?

חיים לס
    06/04/2009

אפנה מיד לרופא כמובן, ובכל זאת אשמח לדעת כיוון מה יכול להיות ההסבר לעניין הנקודות הלבנות (הבולטות) הללו...

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה יכול להיות

ד''ר אליעד קרין
    15/04/2009

לחיים לס שלום רב

מצטרף להמלצתה של ד"ר טיומני כי עליך להבדק ע"י כירורג פרוקטולוג
    רק על פי התיאור המילולי יתכן ומדובר בקונדילומה אנאלית שזה למעשה זיהום ויראלי.

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן
    אורנה
    04/04/2009

בעלי סובל כבר כמה שנים מבטן מאוד מאוד נפוחה ביחוד בבוקר
    וכאבי לחץ (בבטן) הבטן מתקשה כמו אבן בבוקר.

סובל כמובן גם מגזים וגרפסים , עבר לפני כשנתיים בדיקת גסטרו נמצא פוליפ לא סרטני.

האם יש עוד בדיקות שאפשר לעשות כדי למצוא את הבעיה?
    והאם יש איזה תרופה כדי להקל עליו.

תודה מראש
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בבטן

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן

ד''ר אליזה טיומני
    06/04/2009

אורנה שלום
    ממעט מידע שאת מוסרת -מצבו של בעלך מתאים להפרעה פונקציאונאלית (תיפקודית ) של מערכת העיכול העליונה.
    הטיפול הוא אצל גסטרואנטרולוג
    אפשר לנסות מספר תרופות וטיפולים נוספים.
    האם הוא ניסה טיפולים תרופתיים ?: נירווקסל ,קולוטל.
    בהחלט יש מה לעשות בכדי לעזור לו

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת...
    שירי
    04/04/2009

שלום רב,
    בשש השנים האחרונות - בערך מאז הגיוס אני סובלת מכל מיני "תסמיני בטן" בניהם תקופות של שילשולים, עצירות של יומיים, גזים,כאבים ודקירות בבטן, תחושת שריפה בקיבה, הרגשה כאילו האוכל לא מתעכל וכניסה לשירותים כל כמה שעות כי אני מרגישה שלא הכל יצא. כל זה מתלווה בתקופות של אכילה מוגברת מאוד ללא שליטה או לחילופין אי אכילה בכלל. עשיתי קולונ' וגסטרו וכן שיקוף ברום. בקולונ נימצאה פיסורה(כנראה בעקבות השילשולים המרובים) ובגסטרו נמצא הליקובטור פילורי שטופל במשולש במשך שבוע ובבדיקת נשיפה, לאחר מכן , אין עקבות. בברום נמצא כי העיכול איטי- מעל ל3 שעות, כמו כן נעשו בדיקת רגישות ללקטוז וגלוטן שיצאו תקינות
    כרגע יש החמרה במצב ואני סובלת משריפה בבטן למעלה וכאבי בבטן תחתונה , גזים ונפיחות רצון להקיא כל הזמן ואוכלת בעיקר לחם וסלטים כי זה הדבר היחיד שפחות עושה לי רע, מחיפושים באינטרנט מצאתי שני מצבים שמתארים את כל התסמינים האלו,תת חומציות ומעי רגיש- אך לפי הבנתי הטיפול הוא רק בסימפטומים ולא בתופעה עצמה, אני לא רוצה לחזור לרופא הגסטרו בקופה לביקורת מכיוון שהוא לא ממש אכפתי ואמר שהתופעות נראות לו מוגזמות בהגדרתי - כל זה גורם לי נורא להתבייש ומשפיע על אורח חיי באופן מאוד שלילי - אני כבר ממש אובדת עצות ניסיתי הכל- דיאטות ללא חלב, ללא שמרים ופחמימות (חשבו שיש לי קנדידה), ללא חלבונים(להורדת חומציות) , רק אורז (לנקות את המעי), לשתות שומר(לגזים) או לא לאכול כלום(כי מזה אי אפשר להפסיד) אפילו ספורט ועיסוי הבטן להגברת קצב העיכול אבל כלום לא עוזר . אני גם סובלת מברזל נמוך ולוקחת ברזל קל כתוסף וסובלת מעייפות תמידית וחולשה.
    אשמח אם תוכלו להפנות אותי או לעזור לי מניסיונכם,אני ממש מיואשת ובמצב כלכלי שלא מאפשר לי טיפול פרטי או להמשיך עם יעוציי הדיאטות האלה שלא עוזרים בכלום.

תודה רבה לכם מראש על תגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת...

הוספת תגובה

• מיואשת...

פרופ' עמי ספרבר
    04/04/2009

שלום לך, שירי
    התיאור שלך, ביחד עם תוצאות הבדיקות שעברת, מתאים לגמרי לתסמונת המעי הרגיש. יש לזה בהחלט טיפול, בתנאי שמגדירים טוב את מטרות הטיפול ובעיקר שיפור איכות החיים.
    אם את גרה באזור המרכז את יכולה לפנות למרפאה הייחודית להפרעות תפקודיות של מערכת העיכול באיכילוב בה יש שילוב של רופאים המבינים בנושא ביחד עם מגוון של טיפולים תרופתיים ולא תרופתיים.
    בנוסף אני מציע לך לקרא את הספר שלי, "לוקח לבטן במקום ללב?" בו תמצאי מידע רב על ההפרעה והטיפול בה.
    יש בהחלט מקום להתעודד ולא לשקוע בייאוש.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירי
    04/04/2009

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה,
    אני בהחלט אעיין בספר ומקווה שהוא יעזור לי.
    השאלה היא מה עושה מי שלא גר במרכז והאם יש מרפאות כמו זו שציינת באזור צפון, יש אפשרות להגיע אליהם לבדיקה דרך קופת החולים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פרופ' עמי ספרבר
    06/04/2009

שלום שירי,
    אינני מכיר מרכז כזה בצפון, אך יש בהחלט רופאים שיכולים לעזור. תנסי לברר איפה דר' טובה ריינס מקבלת חולים.
    חג שמח,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה