מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ בצ'קוםמוטי קשתי15/09/2008
לד"ר אליעד קרין שלום. בבדיקת קולונוסקופיה התגלה פוליפ בצ'קום עצמו כ3 ס"מ.בדיקה פתולוגית- tubulu-villous adenoma'low grade dysplasia. 1. איזה סוג ניתוח מומלץ? פתוח או לפרוסקופיה? 2. האם יש צורך בכריתה חלקית של המעי הגס? 3. האם נכון לשלב ניתוח בקע במפסעה? תודה מראש מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ בציקום
ד''ר אליעד קרין17/09/2008למוטי שלום רב
חסרים מספר פרטים אך באופן עקרוני מומלץ לבצע כריתה של המעי הגס הימני בגישה לאפרוסקופית. ממליץ לבצע CT בטן לפני כן.
ממליץ בשלב זה שלא לשלב עם תיקון בקע מאחר ובתיקון הבקע אנו משתמשים ברשת שעשויה להזדהם אם נעשה במשולב עם ניתוח במעי הגס.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקולי קיבה כאבי בטן וכאבי גרון ?eden15/09/2008
שלום רב אני פונה אליכם לאחר שפניתי לפורום א.א.ג שם הפנו אותי אליכם.. אני ממש מיואשת..יש לי כמה שבועות קלקול קיבה צורת הצואה השתנתה היא ממש יוצאת בחתיכות קטנות ולא כמו קודם.גם צבע הצואה כהה יחסית כמו כן יש לי כאבים בבטן התחתונה וגם מתחת לחזה באמצע באיזור המעי ,יש לי בחילות כל הזמן ולאחרונה התחלתי להרגיש מעין גוש שתקוע לי בגרון..בלילה כשאני ישנה אני מרגישה שאני נחנקת ואני מתעוררת כי אין לי אוויר לכמה רגעים,לעיתים אני קמה והגרון שלי יבש לגמרי ,בלילה יש לי כאבי גרון שמתחזקים ומעין דקירות ,ובמהלך היום כאב הגרון פוחת אך עדיין יש תחושה של משהו תקוע לעיתים אני מרגישה טעם מוזר בגרון ואני אובדת עצות אינני יודעת אם ללכת לרופא אף אוזן גרון או לגסטרו? מה לעשות כדי לא להיחנק בלילה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקולי קיבה...
ד''ר אליעד קרין17/09/2008לעדן שלום רב
ממליץ לפנות לבדיקת רופא המשפחה שיבדוק אותך וישלח מספר בדיקות עזר ויחליט ע"פ צורך להפנותך לגסטרו או אאג.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים באפיגסטריוםאיריס15/09/2008
שלום רב תקופה של למעלה משנה שאני סובלת מכאבים בעיקר בלילה בבטן עליונה מצד שמאל כאב חד וממוקד מקבלת לנטון למעלה משלושה חודשים ועדיין יש לי התקפים של כאב בבדיקות דם שעשיתי יש הפרעה קלה בתיפקודי כבד אינזים בשם alt (gpt( התקבל ערך של 41 בנוסף בבדיקת שתן אריטרוציטים 25 לפני שנתיים נעשתה גסטרוסקופיה שיצא תקין והליקובקטר שלילי שאלתי מה ניתן לעשות בנידון והאם תוכלו לייעץ לי המשך טיפול אני מודאגת מאוד אני שומרת על תזונה מאוזנת ולכן נשאלת השאלה ממה נגרמים הכאבים הללו? בתודה וברכה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עליונה שמאל-איריס
ד''ר אליזה טיומני15/09/2008שלום איריס
יש כמה דברים שברצוני לציין -אם סיפור נמשך כבר שנה ללא החמרה או התדרדרות במצבך -דבר זה מצביע על כך שאין בעיה רצינית-וזה כבר צריך להרגיע אותך.
לפי סיפור קליני שלך, על הרופא גסטרו שלך להחליטאם יש צורך ו איזה עוד בדיקות הדמיה יש לבצע לשלול קיום בעיה אורגנית.
מאחלת לך הצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחיצה בים המלח עם סטומהדודו15/09/2008
שלום רב בשבוע הבא אנו נוסעים לים המלח ורציתי להיות בטוח שאפשר להכנס לים עם קולוסטומי אשמח עם תענו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח וקולוסטומיה
ד''ר אליזה טיומני15/09/2008שלום לדודו
אני לא בטוחה שזה רעיון טוב להיכנס למיי ים המלח עם קולוסטומיה-המיים מאוד מרוכזים וזה עלול לגרום מחושים ודלקת ברירית הסטומה.
אבל יש סוגי פעילות אחרים בים המלח
תהנה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם במקום צואהיוסי15/09/2008
שלום אני בחור בן 28 בד"כ בריא. לפני שלושה ימים התחלתי לחוש ברע והיו לי בחילות, הקאות, חום ושלשולים. הלכתי לרופא המשפחה והוא הפנה אותי למיון בטענה שכנראה אני קצת מיובש וזקוק לנוזלים, עשו לי בדיקות דם ושתן והם יצאו תקינות. קיבלתי עירוי והרגשתי קצת יותר טוב ושוחררתי הביתה. מאז, החום ירד אבל אני לא מפסיק לשלשל כל מה שנכנס לפה! בין אם זה שתיה או אוכל, הכל יוצא החוצה כשלשלול דליל כמו שתן ומהול בדם. בחלק מהפעמים אני שם לב שזה רק דם אדום ורטוב. חזרתי למיון אחרי 24 שעות ללא חום אבל ממשיך לשלשל בתדירות גבוהה מאוד (לפחות 20 פעם ביום) ושלחו אותי כעבור זמן קצר הביתה, הרופא שם טען שזה יכול להיות חיידק אבל אין טעם לעשות בדיקות כי עד שהתוצאה תגיע זה יקח שלושה ימים ועד אז הסיכוי הוא 99 אחוז שהכל יעבור. בנתיים המצב ממשיך לפעמים גם אני מקיא ואני ממש לחוץ. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם במקום צואה
פרופ' עמי ספרבר15/09/2008שלום יוסי,
מבלי שבדקתי אותך אישית ורק על סמך הנתונים שהצגת גישת הרופאים שבדקו אותך מוצדקת. אתה נמצא במה שאנחנו מכנים השלב החריף (אקוטי) של מחלה, כלומר שלב בו לא ניתן עדיין לדעת אם מדובר בזיהום כמו חיידק, וירוס וכד' שיחלוף לבד כעבור זמן קצוב, או בבעיה ממושכת יותר המחייבת בירור ואולי טיפול.
אני מניח שבמיון בדקו אותך בדיקה גופנית ועשו בדיקות דם. בהנחה שאלו היו תקינות ושאינך מיובש כעת יש רק להקפיד על שתיה מרובה. במידה ואינך מסוגל לשתות נוזלים, החום יעלה שוב, ההקאה תתגבר משמעותית או המצב לא ישתנה לטובה בימים הקרובים יש מקום לבדיקת רופא חוזרת.
בברכת החלמה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי בצואהיוני14/09/2008
שלום. לפני כשבועיים אמי שלחה לבדיקת דם סמוי 6 לוחיות. לפני מספר שעות הגיעו התשובות, כי מבין 6 הלוחיות שנשלחו, ב-2 מהן התוצאות חיוביות. אמי היא מעל גיל 50. לסבתי (אמה של אמי) נתגלה בעבר סרטן המעי הגס. עפ"י המלצת רופא, היא קבעה תור לבדיקת קולונוסקופיה. שאלתי: האם עצם העובדה שרק ב-2 מהלוחיות התוצאה חיובית מעידה על כך שהחשש קטן, או שמא אין זה משנה כלל? בנוסף: מה אנו אמורים להסיק מתוצאות אילו לעת עתה? אנו דואגים מאוד, ונשמח לדעת אם קיימים סיכויים סבירים לכך שמדובר בסיבות אחירות לדימום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי בצואה
פרופ' עמי ספרבר15/09/2008שלום רב,
בדיקת דם סמוי בצואה היא בדיקה חשובה במסגרת המאמצים לגילוי מוקדם של סרטן במעי הגס, אך מאוד לא מדויקת ברמה הפרטנית, כלומר מטרת הבדיקה היא להוות מעין סינון לפני קביעת הנחיצות של קולונוסקופיה.
במקרה של האמא שלך יש הצדקה מוחלטת לקולונוסקופיה לאור סיפור המשפחה וגיל מעל 50, כך שבדיקת הדם הסמוי היתה למעשה מיותרת וצריך היה לגשת ישר לקולונוסקופיה. בכל מקרה אין להסיק מסקנות ממספר החלונות החיוביים ויש פשוט לגשת לבדיקת הקולונוסקופיה.
בהחלט קיים סיכוי לסיבה אחרת לתוצאת הבדיקה, אך איש אינו יכול לתת לכם תשובה לשאלת הסבירות לכך.
בהצלחה בקולונוסקופיה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם סמוי בצואה
ד''ר אליזה טיומני15/09/2008שלום ליוני
בדיקת דם סמוי חיובית בצואה לא מצביעה על שום דבר ספציפי אלה שיש איזה מקור שממנו יוצא דם -והסיבות הן מרובות כולל ציחצוח שיניים חזק,פוליפים קטנים ,דלקת ברירית המעי וכו'
כמובן, יש אחוז לא מבוטל של בדיקות FALSE-POSITIVE עקב מיגרעות של טכניקת הבדיקה.
חשוב שאמא תעבור את הבדיקה במיוחד עקב סיפור המשפחתי שלה.
בהצלחה
דר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנטסהאני14/09/2008
שלום,ביתי בת ה9.5 לוקחת פנטסה 2 ביום בשל קרוהן. היא יוצאת לטיול ללילה ורציתי לדעת האם זה ישנה שביום הטיול בערב ולמחרת בבוקר היא לא תקח את הפנטסה .האם זה יכול להשפיע לרעה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטסה
פרופ' עמי ספרבר15/09/2008שלום אני,
באופן כללי רצוי להקפיד על טיפול קבוע, אך לא צפוי שינוי דרמטי בעקבות החסרת שתי מנות. ביחד עם זאת מדוע שהבת לא תיקח איתה (או בידי מדריך) את הכדורים לטיול?
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לטיול
אני15/09/2008כרגע הילדה לא מעוניינת שחבריה ידעו שהיא לוקחת תרופה ,מקווה שבזמן הקרוב היא תבין שאין במה להתבייש.ילדים....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופארעות ע13/09/2008
שלום רב איזה סימנים מראים על חסימת מעי למה לשים לב ? האם יעוץ דיטאתי יועיל או שלוותר עליו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת מעי
ד''ר אליעד קרין17/09/2008לאנונימית שלום רב
לשים לב לכאב בטן, לחץ, תפיחות, בחילה, הקאה, חוסר מעבר גזים ויציאות - כל אחד מהם עשוי להחשיד לחסימה.
לגבי יעוץ דיאטני - כדאי לקבל יעוץ בעיקר לגבי סוגי מזון שלא מומלצים, אך יש לדעת שחסימה תיגרם בד"כ ללא קשר למזון.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לרופארעות ע10/09/2008
שלום אני הופנתי לדיאטנית בבית החולים שתגיד לי מה לאכול ומה לא האם הידבקויות חוזרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרופא
ד''ר אליעד קרין12/09/2008לאנונימית שלום רב
הידבקויות נוצרות בתגובה לתהליך דלקתי ראשוני או כתגובה לניתוחים.
הן שם כל הזמן ולכן הסיכון לחסימה קיים כל הזמן.
החסימה נגרמת לרב כתוצאה מזזוית חדה, סיבוב או חנק של לולאת מעי ע"י ההידבקויות ופחות ע"י המזון.
יעוץ דיאטני יכול לעזור אך לא ימנע את הסיכון באופן מוחלט.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס ו IBSeden10/09/2008
שלום רב מלפני 10 שנים כשהייתי בתיכון לאחר לחץ רב התחילו אצלי כאבי בטן קלקולי קיבה ועצירויות לסירוגין כמו כן בזמנו ירדתי המון במשקל והייתי באשפוז יום.. מאז יש לי מידיי פעם כאבי בטן ויציאות לא סדירות אך חייתי עם זה.. לקחתי הרבה כדורי אימודיום לעצירת השלשול שהיה לי לאחרונה בעיקר בבוקר..לפני חודש היה לי שוב התקף קלקול קיבה ולקחתי 6 כדורי אימודיום שלא עזרו לבסוף כעבור כמה שעות זה הפך לעצירות שהרופא פתר ע"י משלשל "אבילאק" מאז כל יום יש לי שלשןל כטבי בטן חזקים כולל כאבים למעלה באזור המעי ודקירות מוזרות, עם זה אני חשה בחילות נוראיות ותחושה שמשהו תקוע לי בגרון גם שאני ישנה בלילה אני מרגישה שהגרון שלי מתייבש אפילו ששתיתי.. אני לא יכולה לעבוד שכן אני מרגישה חולשה כללית כאבים ברגליים סחרחורות בחילות וזה לא עובר הייתי בבירור בגסטרו ושם הרופא מתעקש שאין צורך בקולונוסקופיה כי עשיתי לפני 8 שנים ושלח אותי ל-CT אנטורגפיה ובדיקת CRP אני סובלת כמה שנים מ IBS אך לעולם זה לא הגיע למצב כזה חמור אני לא יודעת אם הרופא בכלל רוצה לעזור לי ..אחרי כל התלונות שנתתי לו אני לא יכולה לעבוד וקולוטאל לא ממש עוזר.. אני אדם מאוד לחוץ ופחדן ואני כל םען חושבת שיש לי משהו חמור נראה לכם הגניוני ש-IBS ימשיך כ"כ הרבה ויחמיר עם הזמן? והאם בדיקת האנטוגרפיה מסוכנת? קראיתי שיש קרינה והיוד מסוכן לכליות ..מה יכול לקרות לי כתוצאה מהבדיקה? אבי סובל מקוליטיס ולאחרונה ההתקפים החמירו.והוא דימם יותר מכמה פעמים ביום הוא לוקח תקופה ארוכה בטניזול אנמה..שזה סטרואידים..האם זה מסוכן לקחת אותם במשך תקופה כ"כ ארוכה? אני יודעת שבקוליטיס יש תקופות של התקפות ..הוא משתמש גם ברפסאל קבוע הוא רוצה להפסיק את הבטניזול ולקחת חוקני רפסאל בהמלצת רופא גסטרו האם זה יעזור באותה מידה? ומה עושים שההתקפות ממשיכות? כי הסטרואידים גורמים להשמנה וחולשה.. בבקשה תעזרו לי אני בלחץ עבור שנינו ואני פונה אליכם לאחר ביקור בגסטרו שלא עזר..ומי כמוכם יודע כמה זמן לוקח עד שקובעים תור.. תודה רבה עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס ו IBS
ד''ר אליעד קרין12/09/2008לעדן שלום רב
ההבדלה בין תסמונת המעי הרגיז לבין מחלות מעי דלקתיות עשויה להיות קשה במיוחד כאשר יש סיפור משפחתי של מחלת מעי דלקתית והסתמנות מחשידה אך ללא מימצאים אובייקטיבים.
הופנית ובצדק לבצע CT אנטרוגרפיה על מנת לנסות ולהתקדם לכיוון האבחנה בצורה מדוייקת יותר.
בכל פעולה רפואית אבחנתית קיים סיכון כמוגם בנטילת תרופות בצורה בלתי מבוקרת.
הדבר החשוב לדעתי כרגע הוא לקבל עזרה בעיקר בנושא ההתמודדדות עם מצב הלחץ יותר מאשר קבלת כותרת אבחנתית זו או אחרת, התמודדות נכונה עם הלחץ לבטח תגרום להטבה הן בתסמונת המעי הרגיז והן במחלת מעי דלקתית.
לגבי הטיפול הרפואי של אביך - יש להצמד להנחיות רופא הגסטרו המטפל.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה בזמן ההריוןיפעת10/09/2008
אני מתוכננת לעבור בדיקת קולונסקופיה בעוד כחודשיים וגם מעוניינת להכנס להריון האם הבדיקה מתאפשרת בזמן הריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונו בזמן הריון
ד''ר אליזה טיומני15/09/2008שלום יפעת
רצוי להפריד בין שני הדברים
קודם תבדקי את המעי הגס שלך ולאחר מכן תתחילי לנסות להיכנס להריון.
קולונו בזמן הריון ניתן לבצע אך רק במידה ויש לכך אינדיקציה רצינית
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםשלי09/09/2008
היי, לפני שלושה חודשים בערך שלשלתי במשך שלושה שבועות.בעיקבות זאת נישלחתי לעשות בדיקת תרבית צואה והיה לי חיידק הליקובקטר פילורי.היו לי כאבי בטן חזקים ביותר, והקאות. טופלתי רק בסוג אחד של אנטיביוטיקה קארין במשך שבוע.לאחר חודש עשיתי בדיקת צואה שוב והיא יצאה שלילית.אחרי שבועיים מהבדיקה אני סובלת מהתופעה הבאה: יום אחד מסויים שלשול פעם פעמיים ביום עם כאבי בטן ועייפות וחולשה ואז שבועיים הכל בסדר וחוזר חלילה. בנוסף לזה אחרי כל ארוחה שאני אוכלת הבטן שלי ממש נפוחה אני סובלת מגזים מרובים ובחילות. בימים שבהם יש לי את השילשולים יש לי חום 37.4 בדר"כ. רופאת משפחה נתנה לי לעשות בדיקת פס'ג לשלול מחלת קרוהן. ואיזה בדיקות נוספות אני צריכה לעבור במידה ויגלו שזה לא זה?תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר אליעד קרין09/09/2008לשלי שלום רב
מספר בדיקות קיימות כולל CT אנטרוגרפיה, קולונוסקופיה כולל כניסה למעי הדק הסופי.
ממליץ לעבור את הבירור בצורה מסודרת ע"י גסטרואנטרולוג.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לך תסתדר עם קרוהןלילי07/09/2008
אני בת 25 סובלת מקרוהן 15 שנים. עכשיו אני ברמיסיה אבל קשה עם הגזים... זה כ"כ מביך ולכן קשה לי לעבור לגור עם החבר כי אני פשוט מתביישת, יש לי תסמונת מעי רגיז, ומה לעשות עם זה?!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך תסתדר עם קרון
ד''ר אליזה טיומני09/09/2008שלום לילי.
כמובן משמח שמצב הקרון של הוא רגוע!! זה חשוב.
תגובות ספספטיות של המעי מה שנקרא תסמונת מעי הרגשי יכולות לגרום לריבוי גזים ואי נעימויות
מציעה שדבר ראשון -תגשי לדיאטנית טובה לראות האים ניתן לשפר מצב ע" שינויי תזונה.
וכמובן תוספת חשובה -זה טיפול כרוני בפרוביוטיקה במינון גבהו .
קיימים טיפולים נוספים רבים בתסמונת זו .
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לפרוסקופיהרעות ע07/09/2008
שלום רב אני לאחר לפרוסקופיה לטיפול בהידבקויות בבטן בקרום הצפק ובסיגמה לאחר יומיים של הניתוח הראשון בוצע ניתוח נוסף זאת לאחר כאב בטן חמור ובצב"ס ניראו פלסים מרובים במעי דק וגס בניתוח השני לא ניראה כלום וכי נאמר שלא היתה פעילות מעיים לכן היו כאבים בנוסף נאמר לי שעדיין המעים נפוחיים ושאני צריכה כול יום לעשות יציאה וללכת המון ברגל מה ניראה לך שזה היה ? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לפרוסוקפיה
ד''ר אליזה טיומני09/09/2008שלום לאנונימית
קרוב לוודי שזה בדיוק מה שזה היה- 2 ניתוחי הדבקויות
מכיוון שאין לי שום פרטים קליניים -קשה להתיחס למקרה שלך
אם יש חשד למחות תנועתיות של מע' העיכול, -יש לפנות לגסטרואנטרולוג להמשך הבירור.
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים היפודנסייםאשר06/09/2008
אבי עבר בדיקת אולטרסאונד בטן בעקבות כאבי בטן , צרבות ופליטות. בין היתר נכתב על הכבד: "נצפו מספר רב של נגעים היפודנסיים בגדלים שונים , פזורים על שתי האונות. המוקד הגדול ביותר מגיע עד 4.5 ס"מ. קרוב לוודאי מדובר בתהליך גרורתי גס". האם תהליך גרורתי גס משמעו סרטן במוקד אחר (אולי המעי הגס) ששולח גרורות לכבד? מה הפירוש? אבי מתוכנן לעבור גם בדיקת CT , מה אמורים לבדוק שם? מה דעתך הכללית מנסיונך? למה לשים לב להמשך? אילו בדיקות כדאי לוודא שמתבצעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים היפודנסיים
ד''ר אליזה טיומני09/09/2008שלום אשר
לפי תשובת US -מדובר בגרורות משניות בכבד שהן הגיעו לשם ממקור אחר
בדיקת CT תגלה אולי המקור
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)