מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- us רקמות רכות שוק אחורייעקב30/07/2019
ד"ר שלום רב בן 53
לפני כשש שנים הופיע לי גוש בברך האחורית גם גוש בבית השחי - לאחר בדיקת א.ס נקבע שזה ליפומה -
השבוע חשבתי להסיר אותה בברך האחרורית ניגשתי לרופא כירורוג הוא בדק וביקש לגשת לא.ס לפני .
להלן התוצאה
us רקמות רכות - שוק פרוקסימלי אחורי מדיאלי
במקום ממצא נמוש , בתוך שכבת שומן תת עורי בעומק כ 0.2 ס"מ הודגם מבנה הטרוגני בגודל כ 4.0*0.8*3.2 ס"מ בחלקו לא מוגדר היטב , ללא זרימת דם בתוכו בהפעלת דופלר צבע , ללא עדות וודאית לקשר עם רקמות עמוקות יותר ( לצורך שלילת המשכיות של הממצא ברקמות עמוקות יותר יש לשקול ברור הדמייתי נוסף על ידי MRI ) - יתכן ליפומה
נא ליעוץ כירוגי
שאלתי : האם לדעתך זה יכול להיות סרטני או משהו אחר ?
לתשובתך אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתאים לליפומה. לא סביר שסרטני. אפשר להתקדם לניתוח בלי mri
ד''ר דני רוזין30/07/2019למעשה מניח שגם האולטרסאונד לא היה חיוני, בממצא שיושב שם שש שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ותודה על התשובה
יעקב30/07/2019דר מודה לך
אם כי בא. ס הקודם הליפומה הייתה קטנה יותר בגודל
ברקמה השטחית הרכה הודגם גוש סולידי בגודל 2.6*0.5 הגוש שטחי עם גבולות סדירים ללא זרימה בתוכו יכול להתאים ללימפומה
ד"ר זו האלוטרא סאונד לפני שש שנים )היינו הליפומה גדלה( מה דעתך?
ושוב השם יברך אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גדילה מעטה לאורך כמה שנים מתאימה לליפומה שפירה
ד''ר דני רוזין30/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בטחול.איזו הדיה אבחנתית יותר?נחמן30/07/2019
שלום,דוקטור!
רציתי לדעת איזו בדיקה מבחינת הכירורג מהימנה יותר.
עשיתי לפני שבועיים אם אר אי עם חומר ניגודי ונמצא נגע בטחול בגודל 13 מ"מ.לפני שבוע נעשה לי ביטי ללא חומר ניגודי ונמצא נגע היפודנסי בטחול בגודל 20 מ"מ.
לאיזו בדיקה להאמין?איזה נגע זה?בסיטי של 2016 הוא היה בגודל של 17 מ"מ.בסיטי של 2013 רק 5 מ"מ.איך מאבחנים את הממצא במקרה הזה?
האם על ידי ביופסיה?
תודה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המדידה לא מאד מדוייקת ביחוד אם זה לא נגע לגמרי עגול,
ד''ר דני רוזין30/07/2019ויכולה להיות שונה בין בדיקות הדמיה שונות. הכל במסגרת הסביר- כמון שלא פער של בין 1 ס״מ לחמישה...
חשובים גם המאפיינים המתוארים בהדמיה שנותנים רמזים על המהות.
ניתן אמנם לדגום במחט ביופסיה, אך נגע קטן פחות מ-2 ס״מ שידוע לפחות שש שנים וגדל לאט מאד הוא לא מדאיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
נחמן30/07/2019דוקטור רוזין,תודה לך על עזרתך והרגעתך.מכיוון שרדיולוג לא תרח לעשות השוואה רציתי לדעת האם קשרית באגן מימין עד 1.4 ס"מ ובלוטות קטנות במזנטרי של מעי דק בבטן ימין ובלוטות עד 1.5 ס"מ בשרשרת הכסל החיצונית-הם שלושת התיאורים של אותו המקום רק במילים שונות?
רופא המשפחה שלי חולה ואני די מוטרד מתוצאות הסיטי שלי.
אשמח להבהרה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזנטריום של המעי הדק היא מקום נפרד, הבלוטות לאורך
ד''ר דני רוזין30/07/2019שרשרת הכסל יכולות להתייחס לאותה קשרית שתוארה באגן (זה לאורך כלי הדם באגן שמובילים לרגל).
אף אחד מהממצאים לא נשמע ממש בעייתי, אבל כמובן שצריך לדעת את התשובה המלאה, להסתכל על הצילומים זה מול זה, וביחוד לדעת למה נעשו הבדיקות ומה ההקשר הקליני- כי מאד שכיח בהדמיות למצוא ממצאים חסרי משמעות שפשוט מתוארים כי הם שם, וצריך לדעת מה משמעותי ומה לא- בשביל זה צריך ידע וניסיון ולא סתם יכולת לקרוא טקסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית!!!
נחמן30/07/2019עזרתך תורמת ומרגיעה. שיהיה לך המון הצלחה!
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעקבות ניתוח- בירורהדר29/07/2019
דר שלום רב,
אתחיל ישר ואכתוב כי הלכתי לאינספור רופאים (מסוגים שונים) ופיתרון לבעייתי הם לא הצליחו למצוא ולכן אשמח אם תוכל לעזור/להכווין אותי לכיוון פיתרון,
לפני יותר מ10 שנים עברתי ניתוח פילונידל סינוס שהיה ממש בפס הישבן (לכל אורכו),הניתוח היה עמוק וגדול (הרבה זיהום ),אחרי חודשיים שלמים של החלמה גיליתי כי לאחר זמן ממושך על כסא או כל משטח אחר,הישבן נרדם לי ובעקבותיו גם הרגליים (לא יודעת אם זה קשורים אחד בשני ),והישיבה מלווה בכאב באיזור ספציפי (באיזור מתחת לעצם הזנב)
כחלק מלפתור את הבעיה קיבלתי זריקות ,כדורים ודיקור סיני, והם לא פתרו את הבעיה כלל.
יש איזור ספציפי בו אני לא מרגישה את האצבע שלי עוברת עליה ,ומנגד אם אני לוחצת על איזור ספציפי באיזר עצם הזנב (קצת מתחת) כואב לי ממש,וגם בישיבה הכאב מתעורר כפי שציינתי .
אשמח עם תוכל לעזור לי להבין מה הבעיה ואיך אני יכולה לפתור אותה אחת ולתמיד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעתים יש הצטלקות לא תקינה שגורמת לעצב להילכד בתוכה
ד''ר דני רוזין29/07/2019בלי להתחייב ולהתיימר לפתורמבעיה של שנים- יתכן וניתוח נוסף להסרת הריקמה הצלקתית עשויה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשה בזמן טיפול כימותרפילימור28/07/2019
שלום,
אני אחרי ניתוח,(סרטן השחלה) והתחלתי לקבל טיפול כימותרפי(קרבופלטין + טקסול).
כתוצאה מכך, ומהתרופות נגד הבחילה (אקינזאו)- קבלתי עצירות קשה מאוד, עד כדי כך שנאלצתי להגיע לבית חולים, לצורך הוצאת אבני צואה+חוקן.
ע"פ הוראות הרופא שטיפל בי בביה"ח- כירורג, הוא אמר לי שאקח במשך שבוע אבילק+ שמן פרפין במקביל לכך, ולאחר שבוע שאמשיך באופן קבוע רק בשמן הפרפין.
השאלה שלי:
האם במקום האבילק(שהוא מתוק מאוד ומדי), אני יכולה להשתמש
בנורמלקס? האם להשתמש על בסיס יומי בשמן פרפין?
איך אני יכולה לנסות ולהמנע מכל הנושא של העצירות הקשה שקרתה לי ? (מלבד באמצעות תזונה מתאימה).
תודה על כל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן ניתן. יכולה גם לקחת תוספת נורמלקס מניעתי לפני הטיפול.
ד''ר דני רוזין28/07/2019את השמן ממליץ
להמשיך, וניתן לתאם מינונים לפי התגובה. וכמובן התאמת תזונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
לימור29/07/2019תודה על תשובתך, ורציתי להבין- האם במקום האבילק, אני יכולה לעבור לנורמלקס ? להחליף ביניהם ? הבנתי גם שאת הנורמלקס ניתן לקחת על בסיס יומי - זה נכון ?
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן להחליף ביניהם. ולרוב בעת הטיפולים כדאי להמשיך כדי לא להגיע שוב למצב שהיית בו,
ד''ר דני רוזין29/07/2019אבל כשחוזרים לאיזון בפעולות המעיים אפשר לפחית מינונים, להשתמש רק בתכשיר אחד- רק שלפני טיפול להעלות שוב מניעתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
לימור29/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בלבלב- אבחון לאחר 2 ביופסיות והמלצה לניתוחנתנאל28/07/2019
שלום רב
בן 33 , רקע של אבנים בכליות, ללא תלונות קליניות, בסיטי נמצא באקראי ציסטה כ2 ס"מ בזנב הלבלב. נשלחתי לMRI.
בבדיקת MRI - בזנב הלבלב מודגם ממצא ציסטי בקוטר 2 ס"מ עם ספטציות, הממצא עם אות גבוה ברצפי T2 ונמוך ברצפי T1
לסיכום - תהליך ציסטי עם ספטציות בזנב הלבלב .אין עדות לקשר ברור לצינור הלבלב - ייתכן IPMN מסוג צינורות צד - מומלץ UES.
בבדיקת EUS ראשונה
תוצאות eus: בזנב הלבלב הודגם תהליך ציסטי אליפטי 16 ממ לא נצפה תוכן mn או עיבוי דופן לא זוהה קשר לpd שנצפה תקין לכל אורכו, בוצע fna התקבל נוזל סנגונוטי לא סמיך
תוצאות הביופסיה:
רמת cea בנוזל קטן מ1.3
התקבל 40 סמק נוזל חום עכור ללא משקע נראה לעין
אבחנות:
Isolated tiny fragments of eosinophilic
anamorphic matrieal partially fibrous. No tissue received, in this material examined by level sections.
בבדיקת eus נוספת שביצעתי לחוות דעת שניה הסיכום הוא:
לבלב נסרק על כל חלקיו, מראה מעט לא הומוגני אך ללא מוקדי רקמה, בזנב הלבלב ציסטה 16 ממ עם מחיצה עדינה בתוכה, לא נראה קשר ברור לצינור הלבלב. צינור הלבלב נראה תקין. בוצע ניקור של הציסטה עם יציאת מעט נוזל סרוטי שנשלח לcell block
תוצאות ביופסיה - 10 סמ"ק נוזל דמי עכור
MUCINOUS EPITHELIUM WITHHOUT
ATYPIA
לפי מה שהבנתי התוצאה השניה מראה ציסטה מוצינוטית עם פוטצניאל לממאירות.
שאלותיי ברשותך הן:
1. האם יכול להיות (זה מה שקרה) שהביופסיה השניה שונה מהראשונה כי בראשונה אמרו לי שהסציטה סרוטית ובשניה היא מוצינוטית.
2.האם מומלץ לנתח? איך יודעים מה עושים במצב כזה?
תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטות בלבלב זה אחד הנושאים הבעייתיים, מבחינת אבחנה ומבחינת
ד''ר דני רוזין28/07/2019קבלות החלטות טיפוליות.
גם ניקורים יכולים להיות שונים, בגלל הכמות הקטנה של חומר שיוצא ולעתים לא ממש אבחנתיים.
לעתים נוטים לחומרה, ומציעים ניתוח ללא אבחנה ברורה- רק בגלל הסיכון הפוטנציאלי. מה עושים- תלוי במיקום הנגע, אם זה בזנב הכריתה מוגבלת והניתוח יחסית פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין הבטןליאור28/07/2019
שלום רב,
בן 31.
לפני כ-6 שנים עברתי כריתת תוספתן בלפרוסקופיה. לפני כשנתיים החלו לי כאבים, באים והולכים, בצד הבטן הימני התחתון (באזור קרוב מאד לאזור בו כאב לי בעת שהיתה לי דלקת בתוספתן). נשללה מחלת מעי דלקתית, כמו כן ללא הידרונפרוזיס.
האם ייתכן שישנו בקע בצלקת הניתוח או באזור הניתוח?
אם כן, מהי בדיקת הבחירה כדי לאתר בקע שכזה?
תודה רבה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע (וגם ממצא אחר באיזור) ניתן לאתר בעזרת בדיקות הדמיה כמו אולטרסאונד או סיטי.
ד''ר דני רוזין28/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאור30/07/2019שלום דר' ותודה על תגובתך,
1. האם יכול להווצר בקע באזור בעקבות הניתוח שציינתי?
2. האם US כליות אמור לעלות על בקע שכזה או שנדרש US אחר (בטן? מפשעות?)?
3. האם כשמפנים לדימות בעניין שכזה יש לציין במפורש שזה מה שמחפשים או שבכל CT בטן, למשל, בו יודגם כבדרך אגב ממצא שכזה - הרדיולוג בהכרח יעלה עליו (גם מבלי שהיתה שאלה מכוונת) ויציין את העניין?
תודה רבה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתכן בקע אבל לא שכיח.
ד''ר דני רוזין30/07/2019באולטרסאונד צריך לציין ספציפית מה מחפשים ובאיזה איזור. בסיטי אמורים לראות הכל אבל לעתים ממצאים קטנים חומקים מהפענוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליאור01/08/2019.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כירוגים שיש להם מרפאה פרטיתתתשי24/07/2019
שלום יש לי שאלה עם כירוגים שיש להם מרפאות פרטיות לבדיקות מטופלים במידה וצריך ניתוח יש במרפאה אץ כול הציוד לניתוח ועם עןשים את זה במרפאה הפרטית שלהם את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. שולחים לבית חולים
ד''ר דני רוזין24/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה אוראכוסהאני21/07/2019
היי.
אני אמא לתאומים בני 6 חודשים, הם נולדו בשבוע 38 בניתוח קיסרי מתוכנן. הקטן מבניהם נולד במשקל 2.04 ק"ג. (בסקירת מערכות נמצא חוסר בווריד דוקטוס וינוסוס..) כעבור שבועיים הבחנו שבזמן מתן שתן דרך איבר המין הוא מוציא שתן גם דרך הטבור בהתזה. לאחר אבחון בוצע ניתוח אוראכוס בגיל 4 חודשים. לאחרונה שמנו לב כי התופעה חזרה על עצמה, לעיתים הוא בוכה תוך כדי.
בגדול, אני לא חולקת על אבחון הרופא, אני רק רוצה לדעת האם קיים אבחון נוסף, משהו אחר שיכול להיות טרם אני מכניסה אותו לניתוח נוסף.. למטרת האבחון בוצעו מספר אולסרסאונדים וצילום עם צבע.
תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה פתח שאמור להיסגר, אם הסגירה הניתוחית משום מה לא היתה שלמה זה עלול להיפתח שוב
ד''ר דני רוזין21/07/2019לא סביר שיש אבחנה אחרת- ביחוד אם נעשו הבדיקות המתאימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים כואבים בכתף- בירורארז18/07/2019
שלום דר עברתי הסרת גוש שומני בכתף לפני יומים כואב לי ומציק מושך ושורף בא והולך זה נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה תקין, אולי קצת אודם אבל סביר, וסביר שמציק.
ד''ר דני רוזין18/07/2019ניתן להמתין ונעזר במשככים בינתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרים כואבים
ארז19/07/2019תודה רבה על התשובה המהירה .
עוד שאלה קטנה
גם קצת נהיה נפוח עם גולה למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך להיות סבלני עם תהליך ההחלמה...
ד''ר דני רוזין19/07/2019אם האודם יתפשט משמעותית, יופיע חום או הפרשה- יש לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא- בית.חולים למיון כירוגישלומי17/07/2019
שלום הגעתי אתמול לבית.חולים למיון כירוגי והבנתי שהרופא בכירוגי הלך לישון ואני צריך לחכות לו עד שיקום מותר לו לעשות דבר כזה ומה קורה עם אנשים צריכים טיפול דחוף?חוסר אחריות רק אחיות היו נמצאות ...
אם יש דחיפות אמיתית מעירים. אם אין בכלל דחיפות, כמו אצלך, אין היגיון להעיר תורן
ד''ר דני רוזין17/07/2019שעובד כל כך הרבה שעות רצוף רק כי החלטת לבוא בלילה בנושא שנמשך כל כך הרבה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שמסביבו עור לבןדיצה16/07/2019
שלום, מתארח אצלי דוד מצרפת, והוא נפל ונפצע ברגל . יש לו בעיה בנימי הדם ברגל.. ואין לו בארץ ביטוח. אני חובשת לו את הפצע עם פולימם. והייתי מבקשת לדעת מדוע סביב הפצע העור לבן. האם זה בסדר או שצריך לראות רופא .. אשמח לקבל תשובה .. תודה רבה.
למעשה זה עור נמקי בשוליים, אבל מכיוון שאין זיהום וזה די נקי אז אין צורך לדאוג מהעור בשוליים-
ד''ר דני רוזין17/07/2019הפצע הפעלנו דורש טיפול קפדני אבל אם אין ביטוח יכול להמתין עד שיחזור לצרפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיקוף של הבטן התחתונהעידן14/07/2019
שלום רציתי לדעת אם רופא משפחה יכול לשלוח אותי לצילום שיקוף של בטן תחתונה?
טכנית יכול. לא ברור למה צריך את זה
ד''ר דני רוזין14/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאאאאאאא
עידן14/07/2019שעשו לי בדיקות סיטי של הבטן היו תקיניות שעשו לי שיקוף הכירור החלוט לעשות לי שניהם לי את הבירור עשה ואמר שהצילום לא תקין ויש הרחבה משמעותית של המעי הגס משום מה הצילום לא נשמר במחשב רק שם רואים משו לא תקין ?אז רוצה לעשות שוב צילום כזה הוא אמר לע לשכב שניה צילם ישר ואצר מעי גס רחב ומרגיש כאבים כןל יום במעיים בישיבה יותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה השאלה
ד''ר דני רוזין14/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאא
עידן14/07/2019האם יכול להיות מצב שבסיטי יהיה תקין ובשיקוף יראו הרחבה של המעי בגס פעמעם כבר כשו לי את השיקוף ויצא לא תקין האם יכול להיות מצב בו יראו את הבעיה בשיקוף.ולא בסיטי?
מעי שאולי מעט מעט מורחב אינו תמיד בעייתי ולא תמיד מציינים את זה בסיטי אם זה לא נראה חריג.
ד''ר דני רוזין14/07/2019צריך לראות את כל התשובות והבדיקות ולהשוות כדי להסיק מסקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאאאאא
עידן16/07/2019אמרו לי שהמעי רחב די הרבה וזה שניהל לי את הבירור פרש לפנסניה והצילום שלו לא נשמר במחשב יש לי כאבי תופת בבטן בתחתונה צימין ושמאול בשני הצדדים יש החמרה נוספץ ביומים אחרונים יש לי 180 פניות לבית חולים סורוקה הולך כול יום יומים לא מתיחזים רופא גסטרו תוך בעוד חןדשים מה לעשות הכאבים לא חולפים לדקה במשך.כול היוםם מה נעשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאאאאא
עידן16/07/2019אמרו לי שהמעי רחב די הרבה וזה שניהל לי את הבירור פרש לפנסניה והצילום שלו לא נשמר במחשב יש לי כאבי תופת בבטן בתחתונה צימין ושמאול בשני הצדדים יש החמרה נוספץ ביומים אחרונים יש לי 180 פניות לבית חולים סורוקה הולך כול יום יומים לא מתיחזים רופא גסטרו תוך בעוד חןדשים מה לעשות הכאבים לא חולפים לדקה במשך.כול היוםם מה נעשה..
נראה שעברנו את השלב שבו תשובות בפורום אינטרנטי יכולות לעזור
ד''ר דני רוזין16/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור רק לדעת על מה שראו בשיקוף
עידן17/07/2019רק תסביר לי איך יכול להיות שבשיקוף ראו מעי גס מורחב וחלק ממנו צר מדי ובסיטי לא?כירוג עבר על הסיטי שלי ואמר שהוא תקין לגמריייי שיקוף חא תקין אמר מצד שמאוח זה נרא יפה ומימין לא סיטי יותר אבחנתי לא?
זה נעשה בזמנים שונים הרחבה לעתים חולפת
ד''ר דני רוזין17/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואששששדד
עידן18/07/2019לא נרא לי שזה חלף.נרא לי שזה הילך.ונהיה רחב יותר ויותר וזה כנרא עושה לי את הכאבים מוזר שרק שם בשיקוף ראו את הבעיה ולא בסיטי ממש מוזר רוצה למות אפיד לא עוזר לי חייב לשכב ישר עם לא המעיים.לןחצים וכואבים לי מאודדד טוב תודהה בכול זאת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין חתך לאחר ניתוחדנית11/07/2019
שלום,
עברתי ניתוח לכריתת רחם, שחלות , אומנטום וצוואר הרחם .
לצערי התגלה לי סרטן השחלות.
את הניתוח עברתי לפני שבועיים וחצי +
(עדיין לא 3 שבועות).
בתחילה היה לי מעין פלסטר , כנראה פלסטר נושם, ולאחר 10 ימים הסירו לי אותו .
כאשר הסירו את הפלסטר, אמרו לי בהתחלה שהפצע מודלק, ושאקח 5 ימים אוגמנטין 875. ואכן עשיתי זאת.
אתמול הייתי בביהח, ואני גם רואה בעצמי שהחתך נראה בסדר, התייבש, לא אדום ומודלק.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שלפצע הזה יש ריח מוזר ולא נעים ?
ואם כן, האם זה מראה אל משהו ?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות, אם היה סגור 10 ימים... אבל כל מה שצריך אם לא מודלק זה מים וסבון לשמור נקי
ד''ר דני רוזין11/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פט סיטי לחולה copdשירה10/07/2019
בעלי עשה פט סיטי עקב שיעול עם ליחה דמית ירידה במשקל בפענוח רשום מוקד קליטה בעוצמה 7 ייתכן עקב טונוס מוגבר לקורלציה קלינית מה זה אומר זה מלחיץ כי כבר נצפו לו עוד 2 מוקדים במיצר אמצעי
לא ברור לי. אולי אם אראה את התשובה המלאה
ד''ר דני רוזין10/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפט סיטי לחולה copd
שירה11/07/2019צירפתי את הקובץ
לא רואה איפה כתוב עצמה 7 אבל זה לא משנה. הקליטה באיזור פי הטבעת
ד''ר דני רוזין11/07/2019(תעלה אנלית) אינה חשודה, נובעת כמראה מהתכווצות השריר באיזור. הממצאים המשמעותיים הם בחזה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישיבה רגילה יש כאבי תופת במעיים משני הצצדדים אמרו לי מעי גס שלי רחבעידן10/07/2019
שלום יש לי כאבי בטן תחתונה חזקים משני צדדי הבטן התחתונה אבל משמאול יותר ממש לוחץ לי וכאבים חזקים יש לי תסמין חדש בשבוע אחרון בישיבה רגילה לוחץ לי המעיים ממש וכואב מאוד כמו משו שלוחץ על המעיים ממש וכאבי תופת בהליכה פחות מרגיש אץ זה או בישיבה עם רגלים מיושרות יש טיפה הקלה אבל עדין כאבים עברתי כול בירור תקין חוץ ממעי גס רחב האם מעי גס יכול לגרום לתסמינים שתארתי יןדע ששיגעתי אותך כבר עם כול השאלות שלי טוב צודה בכול זאת .
המעי כנראה לא קשור לכאבים
ד''ר דני רוזין10/07/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)