מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקידו בתל אביבאתי16/01/2008
אני בחורה ספורטיבית במידה ממוצעת, ומחפשת אומנות לחימה במרכז העיר, אבל לא משהו קשה מדי או עם כסח.
שמעתי על אקידו - האם מישהו מכיר מקום בתל אביב?
יש שיטות דומות?
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייקידו בת"א
רוני קליין18/01/2008כמובן שיש אייקידו בת"א
כדי לחפש בעזרת האינטרנט נכנסים ל-גוגל ומחפשים מילת מפתח "אייקידו"
מייד תמצאי.
אגב, אין שיטה דומה לאייקידו.
ממליץ לך להרשם ולבדוק את השיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חזקdina16/01/2008
מה לומדים בעצם בקורסים להגנה עצמית? אם הילד שלי חזק פיזית אף אחד מהכיתה שלו לא מתנכל לו כי הם פשוט מפחדים ממנו. גם כשהם משחקים במשחקי מכות הוא תמיד מנצח.
האם קורס מסודר יכול להועיל לו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארטה
איטל קלונסקי16/01/2008אני למדתי קארטה בשיטת קיוקיושינקאי.
הדרגות עד לחגורה שחורה הם אצלנו:
לבנה
צהובה
כתומה
ירוקה
כחולה
חומה
שחורה.
תברר אם בשיטה שלך זה אותו דבר. תשאל את המדריך או מישהו ותיק ממך.
לגבי יכולת הגנה עצמית:
רק כשהגעתי לחגורה ירוקה הרגשתי שאני יכול להגן על עצמי באמת מול כמעט כל אחד.
אפילו לעמוד בכבוד מול חגורה חומה.
לבצע קאטות וגילגולים זה לא מספיק כדי להגן על עצמך ברחוב.
תתאמן כל יום ותוסיף נסיון בקרבות אימון (רנדורי) ובקרבות ממש (קומיטה).
תוך שנה תוכל להרגיש בטוח בצדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיקה14/01/2008
אני מעוניינת כבר הרבה שנים ללמוד סוג של הגנה עצמית.
אני בת 28, וגרה בפתח תקווה.
העניין הוא שאני מאד מפחדת "לקבל מכות" ועוד יותר מפחדת "להרביץ"....
האם אתם מכירים מקום באזורי שאוכל ללמוד שם הגנה עצמית?
שאלה נוספת- האם יש הפרדה בין גברים לנשים
ושאלה אחרונה- האם אני מבוגרת להתחיל ללמוד אומנות לחימה?
המון תודה-
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה עצמית
איטל קלונסקי15/01/2008שלום מיקה
יש קורסים כאלה שיכולים לענות לך על הפחד מלקבל ולתת מכות
את יכולה לנסות בטל:0775001217/8 או לחפש קצת באינטרנט
במקום שנתתי לך את הטלפון הוא רק לנשים!
ואין דבר כזה מאוחר מדי להתחיל - יש לי תלמידות שהתחילו אחרי גיל 35* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית14/01/2008
אני מעוניינת להפסיק להתאמן בריצה ולהתחיל אומנות לחימה שתוכל גם להגן עלי. רציתי לדעת מה היא אומנות הלחימה שהכי מוציאה מרץ ומורידה קלוריות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין14/01/2008רווית, כל אומנות לחימה שמתאמנים בה ברצינות ובהתמדה תגיע לאפקט הכפול שאת מחפשת:
הגנה עצמית ושריפת קלוריות.
זה תלוי רק בך. מתאמנים במכון פעמיים בשבוע ובשאר הימים מתאמנים לבד על כושר וטכניקות.
אז מה אפשר לבחור?
הכל
* ג'ודו
* קארטה
* הישרדות
* הגנה עצמית/קרב מגע
וכו'
להלן קישורים כדי להתרשם מהמבחר:
http://www.hoogel.co.il/category.asp?fcat=3
http://www.martial-arts.co.il/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון
איטל קלונסקי15/01/2008מה שרוני כתב יפה ונכון
אני ממליצה לנסות את הטקוונדו והקרב מגע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוש מדריך קרב מגע/ הגנה עצמיתshailevi5112/01/2008
דרוש מדריך קרב מגע לפלורידה ארה"ב, להדרכת חוגי ילדים ונוער.
דרישות:
בגלאי 21 - 25
חגורה שחורה או חומה.
אנגלית בסיסית.
יציאה לחו"ל מיידית ויכולת שהייה לחצי שנה.
נא ליצור קשר שי לוי : 0545-914713
www.namer-drakon.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריך קרב מגע
איטל קלונסקי13/01/2008זה נהדר אבל הפורום הוא לא המקום לפירסום
אני מציעה לך לפרסם באתר של האיגוד הבנלאומי לקרב מגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן09/01/2008
אחת ולתמיד אני רוצה לדעת, האם הקרבות בטלוויזה WWE ו-WWF מבויימים?
אמרו לי שהם מבויימים, אבל איך יכול להיות, אני רואה שם הטלות קשות על הרצפה וכל מיני דברים שחייבים לכאוב. מצד שני באמת הבוקסים שהם נוטים לתת נראים מוזר כזה, כאילו הם נכים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרבות מבויימים בטלוויזיה
רוני קליין12/01/2008כבר כתבתי על זה:
לא משנה על איזה אירגון האבקות מדובר.
אתה צריך לדעת את עקרונות הקרב המבויים:
* חלוקה מראש בין "טובים" ל"רעים".
* בקהל אתה רואה בילוי משפחתי הכולל גם אמהות וילדים.
* אתה רואה מתאבק שעומד כמו עציץ וחוטף מכות עד שהוא "מתעצבן" ומחזיר מכות לקול צהלות הקהל.
* אתה רואה אנשים מחוץ לזירה מתערבים (מאמנים, מתאבקים אחרים).
* אתה רואה "סגירת חשבונות". שימוש בתרגילים "מלוכלכים", כולל עם אביזרים.
מקווה שהבנת את הפרינציפ
אגב, לגבי הנפילות וההטלות על הפרקט:
נכון, זה באמת כואב. אבל מלמדים אותם ליפול נכון ולהתרגל לכאב.
הם מקבלים כסף טוב בשביל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נשים בגילי(39)יכולות להתאמן ב..s.05/01/2008
איגרוף תאילנדי ? אני מתאמנת בקראטה הרבה
זמן ורוצה להוסיף אימוני א.תאילנדי. האם זה מסוכן או
קשה מידי לגילי? ואם לא,היכן יש חוג כזה לנשים|גברים בגילי?
יש לציין שיש לי כושר טוב ואני בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוסיף איגרוף תאילנדי לקארטה
רוני קליין05/01/2008לא צריך להיות הבדל משמעותי בין קארטה לאיגרוף תאילנדי מבחינת היכולת הפיזית הנדרשת או סכנת הפציעה.
אם את חזקה מספיק בשביל קארטה אז איגרוף תאילנדי לא צריך להדאיג אותך.
כמו שאומרים,ברמז דק: יונה לא מפחידים עם יין...
לגבי בירור קורס לאיגרוף תאילנדי: רק דרך אינטרנט ודפי זהב.
חוץ מזה כל הכבוד לך על רוח הלחימה. הלוואי שכל הנשים היו כמוך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגרוף תאילנדי
איטל קלונסקי06/01/2008לפי דעתי את בהחלט יכולה להוסיף לך את האימון הנ"ל אבל חשוב שכאשר את מתחילה שימי לב מה קשה לך ותעשי הכל בהדרגתיות אין צורך "לקרוע" את עצמך
בהצלחה וכל הכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאמיר
איטל קלונסקי07/01/2008אני לא הייתי ממליצה להוציא אותו מהחוג זו תופעה שקיימת מכוון שהילד רוצה "להתאמן" הוא מתלהב ממה שהוא למד ורוצה לנסות שוב ושוב
כן הייתי ממליצה לדבר עם המאמן ולספר לו על התופעה, המאמן יכול לנתב אותו לדרכים אחרות, איך להוכיך את עצמו, יש לזה פתרונות! אם המאמן לא הצליח תחזור אלינו וננסה לעזור קצת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה03/01/2008
האם מלמדים בישראל טקואנדו. אם כן, היכן. האם זוהי אומנות לחימה שמתאימה לנשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאיקוונדו
רוני קליין03/01/2008סימה שלום,
לא מזמן גולשת בשם אורית שאלה בדיוק את השאלה שלך.
להלן התשובה שכתבתי לה:
טאיקוונדו זאת אומנות לחימה קוריאנית.
נראית דומה לקארטה אך שמה דגש מיוחד על בעיטות מהירות.
מאז אלימפיאדת סיאול 1988 המארחים הקוריאנים הכניסו את הטאיקוונדו כענף אולימפי (כמו שהיפנים באולימפיאדת טוקיו 1964 דאגו להכניס את הג'ודו כענף אולימפי).
אין שום סיבה שנשים לא יתאמנו בטאיקוונדו (כמו גם באומנויות לחימה אחרות).
בעניין של מועדונים המלמדים את זה:
תחפשי בגוגל את המילה " טאיקוונדו " ותגיעי גם לאגודה הישראלית לטאיקוונדו ולרשימת מועדונים שונים לנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשמואל01/01/2008
האם קיים ציוד הגנה (שניתן ללבוש) מנשק קר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציוד הגנה מנשק קר
רוני קליין02/01/2008לא ידוע לי.
אם אתה מתכוון למשהו כמו אפודת מגן מפני דקירה אז לא ידוע לי אם יש דבר כזה.
ההגיון אומר שאפודת מגן מפני רסיסים (השכפ"צ הצה"לי הידוע) יכול לעצור דקירה. בטח אפודת מגן שעוצרת כדורים.
גם שריון הברזל של אבירי ימי הביניים היה מסוגל לעצור דקירה אבל אנו נסחפים קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמנויות לחימה וקרב מגעטל01/01/2008
האם ההבדל העיקרי בין אומנויות לחימה והגנה עצמית היא בכך שבהגנה עצמית לומדים כיצד להתחמק מהאיום ולא להיכנס לקרב והאומנויות הלחימה לומדים כיצד להילחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנויות לחימה וקרב מגע
רוני קליין02/01/2008אפשר לראות את הדברים כפי כתבת אבל לדעתי זה נראה כך רק באימונים.
לעומת זאת, במציאות התוצאה היא דומה.
קרב במציאות הוא מאד מהיר חזק וחותר להכרעה תוך שניות.
לא משנה איזה אומנות לחימה למדת.
אין חוקים, אין שופט, המטרה כאן מקדשת את האמצעים !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה עצמיתשירן30/12/2007
היי,
למדתי הנה עצמית ומאז אני רוצה להתאמן. עברו כבר כמה חודשים ואף אחד מחברי לא מוכן שאנסה עליו תרגילים. האם יש מקום לאימון שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שירן
D12/02/2008אני מסכים שתתנסי עלי בערבון מוגבל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחשמואל27/12/2007
האם קיים ציוד להגנה עצמית מנשק קר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשק קר להגנה עצמית
רוני קליין27/12/2007אביזרים שקונים אותם:
הכי פופולריים הם תרסיס גז מדמיע ושוקר חשמלי.
אביזרים מאולתרים:
חוד של מפתח מתוך צרור מפתחות המשמש כדוקרן.
מטריה
גרגרי מלח או פילפל לפיזור בעיניים
כל אביזר שניתן לדקור איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורטל27/12/2007
האם קרב מגע מתאים לנשים?
האם הוא נחשב להגנה עצמית טובה?
היכן כדאי לי ללמוד אותו באזור המרכז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אבי27/12/2007כל אומנות לחימה מתאימה לנשים. זה לא קשור אם את אישה או לא,לרוב תלוי עד כמה את מיומנת באומנות כזאת או אחרת וקרב מגע בהחלט סוג לחימה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרב מגע לנשים
איטל קלונסקי30/12/2007הקרב מגע מתאים גם לנשים (כמו כל אומנות לחימה אחרת) ואני יודעת את זה מנסיוני האישי הקרב מגע מתאים מאוד להגנה עצמית מכוון שזו אומנות לחימה שמיועדת לכך - זו מטרתה!
באיזור המרכז יש כמה מדריכים, אני חושבת שהכי טוב שתבדקי באינטרנט: באיגוד הבינלאומי לקרב מגע, יש שם את כל הסניפים באיזור המרכז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני25/12/2007
מהיכן ניתן לרכוש ספרים בנושא אומניות לחימה, ואפשר לקבל מכם המלצה על ספר/ספרים טובים בתחום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים בנושא אומניות לחימה,
איטל קלונסקי25/12/2007איזו אומנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר23/12/2007
אני בחורה צעירה ולא ספורטיבית. אני מעוניינת ללמוד הגנה עצמית כל שהיא, כדי שארגיש בטוחה יותר ללכת ברחובות בשעות מאוחרות. אני מעוניינת ללמוד קורס קצר ככל הניתן באומנות לחימה שתתאים לבחורה לא ספורטיבית כמוני.
מה כדאי לי ללמוד ואיפה?
תודה רבה
נ.ב
אני גרה במרכז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס קצר
איטל קלונסקי24/12/2007את יכולה לחפש באינטרנט היכן מלמדים קורסים להגנה עצמית ואת יכולה להתקשר לטל: 0775001217/8 יש להם קורסים להגנה עצמית מאוד קצרים, של 10 שעות
מי יודע אולי זה יעשה לך חשק להמשיך......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)