מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגנה עצמיתיניר25/03/2008
שלום רב,
רציתי לברר משהו עקרוני, מדוע הגנה עצמית מיועדת בדרך כלל לנשים ואומנות לחימה או שמות אחרים לגברים. מדוע מראש מוגדר הספורט הזה כמשהו נמוך כלומר אשה צריכה להגן על עצמה ולהתגונן, ריך לשנות את השם ללחימת נשים או משהו כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה עצמית לנשים ולא אומנות לחימה
רוני קליין26/03/2008שאלה טובה שאלת.
כבר לפני מספר שנים כתבתי [a href='http://www.wol.co.il/magazine/press.asp?categoryCode=76&id=2763' id='link']מאמר [/a]המצביע על הבעיתיות של הרבה נשים ביחס ל"מכות".
הרוב נרתעות מ"מכות".
חלק קטן, לצערי, מבין שאישה צריכה לדעת להגן על עצמה מאלימות.
חלק קטן מבין החלק הקטן הזה באמת מתרגם את המודעות הזאת לאימונים.
לכן, ברוב המקרים, ההתייחסות להגנה עצמית היא המינימום ההכרחי.
גיחה קצרה לעולם מפחיד ודוחה של אלימות - רק למען ללמוד כמה תרגילים בהגנה עצמית.
עצוב. אבל זה המצב בהרבה מקרים.
אצל רוב הגברים אומנות לחימה זאת רכישת מיומנות יסודית וממושכת כחלק מתפיסה של ספורט והכשרה להיות "גבר" המסוגל להגן על עצמו ועל סביבתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מצויינת
איטל קלונסקי01/04/2008השאלה שלך מצויינת והיא נוגעת בדיוק בנקודות הכואבות שאני מנסה לשנות
אני חושבת שזה קרה בגלל שנשיםפוחדות להחצין את הצד החזק שלהן ולהשתמש בו כי אז הן נחשבות בעיני החברה כ"לא נשיות" או משו כזה וזה השינוי החברתי שאנחנו מנסים לעבוד עליו שלנשים יש כח ועצמה והן צריכות לדעת להשתמש בהם בכל תחומי החיים וכמובן באומנויות לחימה
אולי נשנה את השם מ"הגנה עצמית" ל"בטחון עצמי" מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"הגנה עצמית" זה אחד הנדבכים
שלום27/04/2008באמנות לחימה. יש מורים שנותנים לה דגש רב, ויש כאלה שלא. למעשה, ההבדל הוא במסגרת. קורס הגנה עצמית הוא קצר וחד פעמי ולימוד אמנויות לחימה זנ משהו שנמשך שנים. נשים מעדיפות, עקב רעיונות דפוקים שספגו מהסביבה, לעשות את הקורס הקצר כי "אחלימות זה איכסה". וחבל.
באסכולה שאני משייך את עצמי אליה לימוד אמנות הלחימה משמש להגנה עצמית בראש ובראשונה.
לא רק שאני לא רואה צורך בקונוטציה מגדרית למונח הזה, אני גם חושב שעקרונות ההגנה העצמית כפי שהם נלמדים בקורסים המיועדים לנשים הם עקרונות אוניברסליים שמתאימים באותה המידה לגברים. אני בעד ללמד גברים בדיוק באותה צורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להילחםנעמה23/03/2008
שלום, רציתי לשאול אם באמת יש סיכוי לאשה להדוף ממנה גבר חזק, גם אם היא יודעת הגנה עצמית? האם יש סיכוי לכך מראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדוף גבר חזק
רוני קליין23/03/2008אם האשה באמת יודעת הגנה עצמית - לא רק יש לה סיכוי להדוף גבר חזק אלא יש לה סיכוי מצויין לשלוח אותו לחדר מיון.
השאלה הנכונה יותר שאת צריכה לשאול:
כמה צריך להתאמן כדי לדעת טוב הגנה עצמית.
במילים אחרות:
לדעת איך ואיפה להכות - ולעשות את זה מהר וחזק.
כמה שעות אימונים דרושים כדי להגיע לרמה גבוהה?
עדיף שתשאלי את איטל, מנהלת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי להילחם
איטל קלונסקי01/04/2008אשה יכולה ללמוד מהר מאוד לדעת להגן על עצמה ובמידת הצורך לתקוף היא רק צריכה להאמין בעצמה קצת יותר ממה שהיא רגילה
ישקורס מצויין לזה שנקרא אימפקט לומדים שם את המכות הפשוטות ביותר ומגיעים איתם הכי טוב שאפשר
אם את מעונינת בפרטים כיתבי לי ואתן לך אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכיר מישהי שנילחמה מול כמה גברי
איש הקש09/04/2008היא נתנה לאחד מהם אגרוף הפילה אותו והחברים שלו היתנפלו עליה ונילחמה יפה ולא וויתרה ולא הייתה על הריצפה או משהו,אישה בהחלט יכולה להביס גבר חזק ואף להסף לו נזק רציני גם אם היא לא למדה או היתאמנה באומנות לחימה כזאת או אחרת,נשים יכולות ליהיות חזקות אפילו יותר מגברים.ואם תיתאמני מספיק את תוכלי לאכול כימעט כל גבר שמטריד אותך ברחוב במכות ולישלוח אותו היישר לאישפוז;-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הייתי נזהר מתשובות כאלה
שלום27/04/2008מצד אחד, כן, מכת נוק-אאוט תוריד כל אחד בלי קשר לגודלו וכוחו, וכן, לא צריך הרבה כוח או טכניקה בשביל זה, אבל צריך הרבה רוח לחימה (ואת זה הכי קשה להשיג, ככל שאני מעריך את סדנאות הקונטקט וממליץ עליהן לכל מכרותי, זה עדיין רחוק מלהספיק).
מצד שני, אני גבר גדול מהממוצע, די חזק, וגם מורה לאמנויות לחימה ואני לא אעיז להעיד על עצמי שאני יכול "לפרק במכות כל אחד", אפילו אם מדובר במישהו חלש ממני. כמו שקלאוזוביט אמר, :קרב הוא ממלכת אי הוודאות".
אז מצטער לבעס, אבל אני בעד התייחסות ריאלית יותר. יש תוקפים שיברחו מעצם העובדה שהמותקפת מגלה התנגדות, ויש כאלה שהם לא רק גדולים וחזקים אלא גם אגרסיביים ושיכורים/מסוממים ומפוצצים באדרנלין. לא מרגישים שום כאב וחסרי מעצורים.
בשביל אשה ממוצעת להתמודד עם מישהו כזה שקול להתמודדות של מישהו כמוני עם דוב גריזלי מבחינת יחסי הכוחות.
האמנות שאני מלמד (ארניס/קאלי/אסקרימה) נותנת דגש רב על שימוש בכלים, בדיוק מסיבה זו. יד ריקה יכולה להיות אפקטיבית ואנחנו מקדישים לה הרבה, אבל אנחנו בני אדם והייחוד שלנו הוא היכולת שלנו להשתמש בכלים כדי להעלות את סיכויי ההשרדות שלנו. אנחנו משתמשים בכלים לכל דבר בחיים ואין סיבה מיוחדת שנימנע משימוש בכלים בשביל להישמר מפני אונס או רצח.
כשמדובר בשימוש בכלים, הפרשי גודל וכוח מאבדים ממשמעותם במידה רבה ולכן אני חושב שבמיוחד כשמדובר בנשים, זוהי אפשרות ששווה לבחון אותה.
ובלי קשר לכלים, ביטחון עצמי מופרז הוא מסוכן. אשה יכולה בהחלט להתגבר על גבר, אבל זה לא מובטח לה כמו שזה לא מובטח לי ולאף אחד אחר, בטח ובטח לא אחרי השתלמות קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה19/03/2008
שלום רב,
רציתי לשמוע מהמומחים מהי האומנות לחימה הכי הכי מוזרה לדעתכם והכי פחות מקובלת והאם לומדים אותה בארץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנות לחימה "מוזרה"?
רוני קליין19/03/2008אין דבר כזה אומנות לחימה "מוזרה".
כל דבר שלא מכירים הוא "מוזר" עד שמכירים - ואז זה לא מוזר.
כאשר צפיתי בסרט על אומנות הלחימה קפוארה היא נראתה לי מוזרה אבל לא הייתי חושב שצריכה להיות בעיה איתה. זה שמעולם לא למדתי קפוארה זאת בעיה שלי ולא של הקפוארה.
אז אם אתה סקרן לגבי קפוארה - חפש באינטרנט איפה מלמדים אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט בין קרב מגע לרקאטה...משה16/03/2008
שלום רוני .
אני בן 27 התאמנתי מספר שנים במכון כושר ואני מעוניין ללמוד הגנה עצמית שתקנה לי ביטחון
ידע וכוח להתמודדות במקרה סכנה .
מה נותנת כל אחת מהאופציות ועל מה אתה ממליץ ?
בתודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנות לחימה עבור הגנה עצמית
רוני קליין18/03/2008כל אומנות לחימה קשורה להגנה עצמית, ובכולם נדרשים אימוני כושר כדי להגיע להישגים.
קרב מגע וקארטה הם אפשרויות טובות אבל גם ג'ו ג'יטסו, איגרוף תאלנדי, אייקידו וכד' ישרתו אותך היטב כאשר תהיה ברמה טובה באותה אומנות לחימה.
אז איך להחליט?
מציע לך לבדוק באינטרנט את הערך "אומנויות לחימה". לקרוא על השיטות השונות. לראות קטעי וידאו באתר youtube לפי מילות מפתח באנגלית של אומנויות הלחימה, ולהחליט מה מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרעיה16/03/2008
אני מעוניינת להתחיל לעשות כושר על מנת לשרוף קלוריות ולרזות. חשבתי אולי להרוג שתי ציפורים במכה וללמוד אומנות לחימה שמוציאה הרבה מרץ. אפשר לקבל המלצה על אומנות לחימה כזו, משהו שמתאים ונשים ושיש באיזור תל אביב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנויות לחימה והורדה במשקל
רוני קליין18/03/2008
עקרונית, כל אומנות לחימה שתתאמני עליה בשקדנות ובמרץ תגרום לפעילות גופנית בריאה, שורפת קלוריות כהוגן, ומחזקת שרירים.
זה, להערכתי, רוב הדברים שהיית מקבלת בחוג אירובי רק עם תוספת של ידע בהגנה עצמית.
אם, למשל, חברה שלך תלך לחוג אירובי ואת תלכי ללמוד, נניח, איגרוף תאילנדי, אז חברתך אולי תגיע יותר מהר לתוצאות של חיטוב ואת רק תתקרבי להישגיה אך היא לא תתקרב ליכולתך בהגנה עצמית. כך שאת עושה עסקה יותר משתלמת עם הזמן שלך.
רק תדאגי להתאמן כל יום. לא רק בשיעורים.
האימונים הפרטיים (כמו ריצה, כפיפות בטן וכו) רצוי שיהיו או בתחילת היום או לקראת סוף היום.
למשל, אימון של בין חצי שעה לשעה ושיסתיימו שעה לפני שאת הולכת לישון.
לגבי משהו שמתאים לנשים ונמצא באזור ת"א:
כל אומנות לחימה מתאימה לנשים. אין אומנות לחימה "נשית" לנשים.
נסי לחפש באינטרנט או בדפי זהב את הערך "אומנויות לחימה" וותמצאי הרבה הצעות באזור ת"א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפה12/03/2008
אפשר לקבל המלצה על אתר אינטרנט או שספר שממנו אוכל ללמוד הגנה עצמית לנשים לבד בבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה עצמית לנשים לבד בבית
רוני קליין12/03/2008לא ידוע לי על ספר המתרכז בנשים הגרות לבדן.
הכי טוב, כמובן, זה ללמוד הגנה עצמית באופן מסודר במכון עם מורה מוסמך.
אם את שואלת לגבי המעט שאישה שלא למדה ולא לומדת הגנה עצמית יכולה לעשות להגן על עצמה - ובכן, אני מלמד את זה בעצמי.
זה שילוב של תרגילי הגנה עצמית עם שימוש באביזרים מאולתרים וכמה כללים של הגיון בריא.
לגבי האינטרנט:
ממליץ לך לצפות בסירטון הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=W0piEyfcVAk&feature=related
(את יכולה להעתיק את השורה ולהדביק אותה בשורת הכתובת של דפדפן האינטרנט שלך)
כמו כן באתר של המשטרה יש הנחיות לבטחון הבית
http://www.police.gov.il/sherut_umeyda/mniat_pshia_ubitichut/01dbd_mniat.asp
(גם כאן את יכולה להעתיק את השורה ולהדביק אותה בשורת הכתובת של דפדפן האינטרנט שלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעמית09/03/2008
יש לי ניסיון באומנויות לחימה שונות ואני מחפש מקומות בהם מתאבקים פרי פייט תמורת תשלום. האם ידוע לכם על כאלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין10/03/2008אין לי מושג אם יש דבר כזה בישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון02/03/2008
אני בחור בן 30 בעל יד קטועה מהמרפק. בא לי ללמוד הגנה עצמית, אבל אני לא יודע איזו אומנות לחימה יכולה להתאים לאדם כמוני. אפשר לקבל המלצה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד קטועה
רוני קליין02/03/2008קודם כל, אין אומנות לחימה ספציפית המתאימה לשימוש רק ליד אחת.
אם אתה רוצה להתאמן בהגנה עצמית אתה צריך, לדעתי, ללמוד טכניקות שונות מאומנויות לחימה שונות בהם תפעיל את רגליך (בעיטה כמו בקארטה, בירכיה כמו בג'ו ג'יטסו, גריפת רגל כמו בג'ודו) כמו כל אדם, כאשר אתה מוגבל ליד אחת בלבד.
לדוגמא, לתת אגרוף ובעיטה.
או, לכופף מישהו באמצעות הורדת צווארו ולתקוע לו ברך בבטן או בפרצוף.
כלומר, ללקט טכניקות שימושיות בשבילך.
בנוסף לכך, מומלץ שתתעניין באביזר שישמש אותך להגנה עצמית בשעת חרום.
כגון מוט הליכה רב שימושי...
מוט טלסקופי
תבקר בחנויות לאביזרים כאלה ותקבל רעיונות.
שילוב של מוט כלשהו שאתה מיומן להשתמש בו להתקפה + שימוש מושכל בשתי רגליך הבריאות יכול לספק לך יכולת טובה להגנה עצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה עצמית/לחימה פיליפינית בירושליםשלום28/02/2008
שלום לכולן ולכולם.
נפתחה בירושלים קבוצה ללימוד אמנויות לחימה פיליפיניות (שידועות בשמות ארניס/קאלי/אסקרימה, תלי באיזור) בדגש על הגנה עצמית וסטריט-פייט.
הארניס הוא בעצם שילוב של מספר אמנויות שהגיעו לפיליפינים, כשההשפעות העיקריות הן קונג -פו ווין צ'ון, סילאט, איגרוף תאילנדי וקלאסי וסייף ספרדי.
המרכיב שמייחד יותר מכל דבר אחר את הארניס הוא העיסוק העמוק והנרחב בנשק קר, בעיקר סכינים ואלות.
מיותר לציין שבמצב הגנה עצמית אמיתי יש סיכוי סביר שהתוקף שלנו יהחיה חמוש, וגם אנחנו, במיוחד אלה מאיתנו שאינם גדולים/חזקים/מיומנים באופן יוצא מגדר הרגיל, כנראה נעדיף להיות חמושים בנשק כדי להציל את החיים שלנו. זה יכול להיות אולר או אלה טלסקופית, וזה יכול להיות קובוטאן, עט, מחזיק מפתחות וכו'.
בארניס אנחנו עוסקים בנשק וביד ריקה על השילובים השונים בינהם, בדגש על הגנה עצמית ריאלית. זה מהיר יחסית ללימוד, לא דורש כושר מיוחד ומתאים מאוד, לדעתי, גם לנשים.
אנחנו מתאמנים במרכז לאמנויות לחימה באיצטדיון טדי בימי ראשון וחמישי בין השעות 20:00 ו-21:00.
לפרטים נוספים, טל: 0547-300701, וכמובן שאשמח לענות על שאלות ולספר עוד כאן בפורום, כדי שיהיה גם דיון ולא רק פרסומת.
בברכה, שלום בוגוסלבסקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון.
שלום28/02/2008בימים ראשון וחמישי בין השעות 20:00 ל-21:00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קראטה נחשב פעילות אירובית או אנs27/02/2008
אנאירובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארטה: אירובי או אנאירובי
רוני קליין28/02/2008קארטה היא קודם כל אומנות לחימה. זה העיקר.
לגבי האבחנה בין פעילות אירובית (מאמץ לב-ריאה לאורך זמן) לבין פעילות אנאירובית (מאמץ קצר טווח בדגש על כוח) אז אימון קארטה,כמו שאר אומנויות הלחימה הוא רוב הזמן אירובי, ומקצת הזמן אנאירובי.
לחימה ברוב המקרים מחייבת סיבולת לב-ריאה אחרת אם אין נוקאאוט תוך שניות ספורות אז העייפות תגמור אותך ואתה תפסיד.
הפעילות האנאירובית היחידה שאני יכול לחשוב עליה בקארטה קשורה לשבירות של לוחות עץ או רעפים לצורכי הדגמת יכולות, וכן, בתחרויות של שיטות מסויימות, כתנאי להשתתפות באליפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך,אבל שמבצעים קיהונים או
s28/02/2008קאטות,עם דגש על מהירות ונשימה,והדופק שלי ממש
חזק,זה אומר שאני מבצעת פעולה אירובית?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולה אירובית?
רוני קליין28/02/2008לא ממש.
תחשוב על 3 מרכיבים בו-זמנית:
התנשפות + הזעה + זמן ארוך (לפחות חצי שעה, רצוי שעה).
אתה מתאר פעילות של זעה והתנשפות אבל לזמן קצר.
לכן אין להחשיב את זה כפעילות אירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי שאנו מבצעים חזרה על סידרת-
s29/02/2008תרגילים במשך חצי שעה ויותר,עם הפסקות של כמה דקות.
וגם עושים קרבות באוויר או עם מגע מלא.(אימון=45-50 ד')
אז ההנחה היא שזו פעילות אירובית.האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני קליין01/03/2008כן.
משך הזמנים שציינת מספיק טוב בשביל שייחשב לפעילות איירובית.
ולדעתי זה גם יותר טוב מאימון איירובי "סתם".
המטרה היא להיות מיומן באומנות לחימה. "על הדרך" אתה גם עושה פעילות איירובית.
מי שעושה פעילות איירובית רגילה יהיה, כמובן, יותר חזק ובריא אךעדיין לא יידע להגן על עצמו במקרה חרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלקח לנשים מפרשת קצברוני קליין26/02/2008
לרגל אישור עסקת הטיעון של משה קצב אני מציג כאן שוב את המאמר שכתבתי בפורום זה ביום שהעיסקה הבזויה הזאת יצאה לאויר העולם:
השאלה החשובה ביותר בנושא של הטרדה מינית, התעללות מינית ואונס אינה למה זה קורה? מי אשם? למה אין צדק? וכו' וכו'.
השאלה החשובה ביותר היא: איך הגבר יבוא על עונשו? באופן חוקי !!!
החוק מכבד את זכותה של האישה על גופה, זכותה לבחור את הגבר והזמן המתאים לה לסקס (כולל זכותה להפסיק את מהלך הסקס אותו היא עצמה יזמה !!!) וזכותה להגנה עצמית כאשר היא מותקפת.
בהרבה מקרים נשים מחפשות את הצדק המגיע להן ולא מקבלות אותו מהמערכת המשפטית כי הן עשו טעויות בטיפול בבעיה.
להלן רשימת הטעויות:
* אי מימוש זכות ההגנה העצמית
בעת התקיפה זכותך להגן על עצמך.
זה לא אומר "סתם" לסלק את הידיים שלו - זה אומר לפגוע לו באשכים, בעיניים ובכל מקום רגיש עד לניטרול פיזי מלא. נוק אאוט. וכן - גם לשבור לו את העצמות עם אביזרים.
מלבד מקרה של גרימת מוות - למערכת המשפטית אין עניין להתערב בנזק שתיגרמי לתוקף.
רוב הנשים לא עושות את זה, ולא יודעות לעשות את זה.
תלמדו להגן על עצמכן. הכינו שעורי בית לפני שזה יהיה מאוחר מדי.
* חוסר בתיעוד רפואי
אונס ותקיפה מינית משאירים חותם גופני.
מלבד חבלות ושריטות, במקרים של אונס יש דימום בנרתיק.
בדיקה רפואית יודעת לאבחן ולתעד את זה.
אתן לא יודעות עד כמה זה חשוב.
ביחסי מין כפויים הנרתיק לא מסוכך ולכן נגרמת פציעה פנימית.
בסקס נורמלי זה לא אמור לקרות.
כל הטענות המשפטיות של עורך דינו של החשוד באונס בדבר "יחסי מין בהסכמה" יבוטלו מיידית מול תיעוד רפואי שנעשה בשעות הראשונות לאחר האונס !!!
אישה שעדיין בהלם מהתקיפה ומפחדת להתלונן במשטרה צריכה לדאוג להיבדק רפואית כדי שתהיה לה ראיה בזמן אמת!!!.
גם אם אחרי שנים תתלונני במשטרה על האונס אף אחד לא יוכל לבטל את תלונתך בטענה "למה חיכית עד עכשיו?".
עם תיעוד רפואי אמינות התלונה היא מעבר לכל ספק משפטי.
* שמירת האירוע כסוד כמוס לחברה.
גם ללא תלונה במשטרה שיתוף אנשים קרובים באירוע, או אנשים שראו את מצבך הנפשי זמן קצר לאחר התקיפה יוכלו בבוא היום להעיד.
גם זה ימנע מצב בו לאחר שנים מתלוננים ואז זה מילה שלך מול מילה שלו.
* חוסר תיחכום
למרבה הצער, כאשר התוקף הוא איש בעל עמדה היכול להשיג עורך דין יקר יש צורך בראיות נוספות (אם אין תיעוד רפואי ועדים).
הכוונה היא להקלטות.
הקלטה של שיחה בה את מדברת על התקיפה והחשוד אינו מכחיש את הדברים יכולה מאד לעזור כשמגישים תלונה במשטרה.
לא להתעצל ולא לפחד. להקליט !!!
רק מצב של מילה שלך מול מילה שלו מאפשר לנבלות האלה לצאת ללא עונש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפט צדק
בוסמת13/03/2008לאחר משפט קצב , הרבה נשים שחשבו להתלונן לא יעשו כן , מאחר וכף המוזנאיים היא לרעת המתלוננת.
יש לציין כי המערכת המשפטית של מדינת ישראל (ולא רק , גם בעולם כולו) נוטה להתעלל בקורבנות (במקרה של אונס או תקיפה פחות חמורה מזו בעלת אופי מיני) במקום לעזור לנשים (שהן בד"כ הקורבנות אם כי ישנם גם גברים שמותקפים מינית ע"י נשים או גברים) ,לכן מערכת המשפט בארץ ובעולם צריכות להתעורר ולא לדון את הקורבן,אלא , את הנאשם ולתת פסקי דיין יותר מחמירים עם התוקף.
יש לעשות משפט חוזר למר קצב גם מאחר והוא אשם וגם מאחר והוא איש ציבור ויש להביא עימו את פסק הדין החמור יותר על מנת לתת תחושה טובה לכל הנשים והגברים שנאנסו במדינה.
אולי נהפוך את משפט קצב לאבן דרך בארץ ובעולם כולו.
אונס הוא דבר חמור .
נשיא לשעבר ,קצב, צריך לשבת בכלא ,למרות שהוא היה נשיא.נכון שלא רק הוא אונס ,אבל(הוא מילא תפקיד רם ).קצב צריך משפט נוסף שבו השופטים ייטו לכף חובה , ולא לכף זכות (כל ההטבות שניתנו לו צריך לקחת מימנו) , ואולי 500 שעות תרומה לציבור עם השגחה שלא יאנוס עוד נשים או גברים רחמן נצלן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפט צדק? צריך לדעת איך !
רוני קליין14/03/2008שני דברים אני חייב לציין:
עניין ההתעללות במתלוננת
אני חוזר ומדגיש את הצורך לפעול נכון אחרי תקיפה מינית (כפי שפירטתי במאמר לעיל).
כאשר התלונה לא "טריה"
כאשר אין תיעוד רפואי
כאשר אין עדים (אם לא לאירוע אז כאלה שראו את המתלוננת במצב נפשי קשה אחרי האירוע)
נשאר למערכת המשפטית רק לבדוק את אמינותה של המתלוננת.
אז ברור שהסניגור של הנאשם יעשה הכל כדי לפגוע באמינות המתלוננת.
זה החלק של ההשפלה. וזה לא יקרה כשיש ראיות מוצקות.
עניין האבחנה בין עבירות המין השונות
כל נגיעה באישה בניגוד לרצונה זה סוג של אונס במובן הרחב של המילה אבל מבחינה משפטית יש אבחנה ברורה בין סוגי עבירות המין. ויש לזה השלכות ישירות על העונש שיקבל הנאשם - אם יורשע.
היועץ המשפטי שלנו פעל בחובבנות מדהימה מול פרקליטיו הממולחים של קצב.
מתלוננות התלוננו על אונס. במובן הסובייקטיבי של המילה.
במובן המשפטי של המילה צריך למצוא ראיות העונות להגדרה "אונס".
לא היו למתלוננות ראיות כאלה !!!!!!!!
לכל חוקרי המשטרה ולעוסקים בפרקליטות היה ברור שקצב כפה על המתלוננות יחסי מין (דבר שקצב הכחיש באופן גורף). מבחינת אמינות המצב של המתלוננות היה טוב.
אבל לא היו ראיות שסוג הכפיה הוא אונס.
מה עשה החובבן שלנו?
במקום ללכת על בטוח (שזה מה שכל הזמן הוא מצהיר שהיה חייב לעשות) , כלומר, מעבר לכל ספק קצב כפה סקס על עובדות במשרד. היתה כאן לפחות עבירה של "יחסי מין תוך ניצול מרות".
את זה קל היה לשכנע בית משפט.
נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, אמרה את זה בעצמה.
אז במקום ללכת על מה שברור לכל שופט - הוא הלך על עבירת "אונס" ששם צריכים להיות ראיות מעבר לכל ספק. ולא היו ראיות כאלה למתלוננות !!!! גם לא למתלוננת ממשרד התיירות.
במיוחד כשהאירועים קרו שנים לפני התלונה.
בגלל זה פרליטיו של קצב הצליחו להשיג עסקת טיעון מגוכחת והצליחו למנוע את האפשרות שיתקיים משפט בו המתלוננות יוכלו להרשים את השופטים באמינותן. וקצב עם ה"אמינות" שלו.
הכל, למראית עין של "שמירה על כבוד מוסד הנשיאות"......
אז אני חוזר ואומר:
רוצות להרשיע את האנס?
ראיות ראיות ראיות !!!!!!!!!!!
תלונה במשטרה מייד לאחר האירוע תהיה קלה כי החוקרים יראו את הצלקות הגופניות עם בדיקה רפואית ויתרשמו בזמן אמת ממצבה של המתלוננת. - ואז גם המתלוננת לא תקבל במשפט השפלות מהסניגור של הנאשם !!!!
לא התלוננתם מייד אלא עבר הרבה זמן?
הייתן צריכות להשיג תיעוד רפואי זמן קצר אחרי האירוע ולשמור אותו !!!!
להפיק לקחים !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושרשירן26/02/2008
שלום, האם כדי להיכנס למסגרת של למידת אמנות לחימה צריך להיות בכושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
רוני קליין26/02/2008את לא חייבת לבוא עם כושר כדי להתחיל ללמוד.
את הכושר את כבר תקבלי במהלך האימונים עצמם.
עם זאת, לאחר שנכנסת למסלול הכשרה של אומנויות לחימה רצוי מאד שתתאמני יום יום בעצמך.
במיוחד בימים שאין לך שעור.
אימוני כושר + גמישות.
תצטרכי לסגל לעצמך משמעת עצמית כדי להתמיד.
אבל רק כך מגיעים להישגים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה עצמיתמחפש תשובה21/02/2008
שלום!
האם יש קורסים או סדנאות מרוכזות להגנה עצמית/ קרב מגע? אני מיתכוון למשהו מרוכז של כמה ימים ולא לחוג חד או דו שבועי. המטרה שלי היא לא להתאמן לאורך זמן רב אלא לרכוש כישורים בסיסיים בתקופה קצרה ומרוכזת. יש לציין כי אני בן 31 ובכושר טוב.
אשמח להמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס מרוכז
איטל קלונסקי24/02/2008אתה צריך לפנות אל המדריך הספציפי ולשאול אותו
אני לא מכירה מקומות ספציפיים בעצם מקום אחד בנתניה אם המיקום מתאים לך פנה אלי ואני אתן לך פרטים
שווה לבדוק באינטרנט מקומות שמלמדים הגנה עצמית/ קרב מגע ולשאול שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרב מגעויקי20/02/2008
שלום, האם יש לימודי קרב מגע בחו"ל, איך מאתרים את המסגרת הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרב מגע
איטל קלונסקי21/02/2008יש קרב מגע בחול בהמון ארצות
כנסי לאתר של האגוד הבינלאומי לקרב מגע ותגלי שם הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני17/02/2008
שלום רב,
אני בן 25 שוקל כ- 120 קילו. רציתי בבקשה לקבל המלצה לאומנות לחימה שניתן ללמוד בישראל ושיכולה להתאים לבחור שמן כמוני.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנויות לחימה לשמנים
רוני קליין18/02/2008ישנה אומנות לחימה אחת שמיועדת רק לשמנים וזאת, כמובן. האבקות סומו SUMO
היא קיימת בעיקר ביפן ובמקומות מסויימים אחרים שם יש קהילות גדולות של מהגרים יפניים (כמו הוואי).
שאר אומנויות הלחימה מתייחסות באדישות לנושא המשקל העודף.
כלומר, אף אחד לא ימנע ממך לבוא ולהתאמן.
כאשר יהיו קרבות וטורנירים תתבצע חלוקה לפי קטגוריות משקל ואז אתה תהיה בקטגוריית הכבדים.
איפה הבעיה?
אתה תהיה חייב להתאמן חזק כדי להפוך חלק מרקמות השומן לרקמות שריר.
במצב זה אתה תהיה מסוגל לתת מכות חזקות בגלל המסה הגדולה של הזרוע שלך.
לעומת זאת, המשקל העודף יהיה בעוכרך בכל הנוגע למהירות וזריזות.
אם לא תצליח להפוך את השומן לשרירים אתה תתמודד מול גברים שהגיעו למשקל קרוב לשלך בזכות מסת השרירים שלהם (שרירים יותר כבדים משומן !!!!!! ).
וזה אומר שבמצב הזה הם ינצחו אותך.
לכן אני ממליץ לך לבחור איזה אומנות לחימה שתרצה (איגרוף,ג'ודו, קארטה, האבקות וכד') רק תשקיע הרבה באימונים פיזיים.
אם תצליח בכך תוכל לעשות חיל באליפויות פתוחות בהם אין חלוקה לפי קטגוריות משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)