מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בלחץ נוראי הצילו !!!!עינת20/05/2008
לפני כ-3 שנים נבדקתי אצל כירורוג שד מאחר והרגשתי בשד ימין למעלה מן גוש קטן. הוא אמר שזה חלק ממבנה השד ושלח אותי לאולטראסאונד. באולטראסואנד לא ראו כלום והדחקתי את הנושא...
לפני מספר ימים גיליתי לחרדתי הרבה שבזרוע ימין למעלה יש מן התנפחות קלה כמו שבלוטה נפוחה שם. רצתי לרופא הכירורג שד לבדיקה . הוא בדק ושוב אמר שזה חלק ממבנה השד ובדק לי גם את הבלוטות הלימפה בבית השחי ואמר שהן לא מוגדלות. כששאלתי אותו מה לגבי הנפיחות בזרוע הוא אמר שאין לו מושג ושזה כנראה לא קשור לשד אבל בכל זאת הוא שולח אותי לאולטראסאונד. התור שלי רק בעוד שבוע ואני פשוט גמורה מהמתח...
רציתי לשאול אם ישנם מיקרים של סרטן שד שבהם רק הזרוע העליונה מתנפחת מבלי שבלוטת הלימפה בבית השחי תוגדל או שזה תמיד הולך ביחד ? והאם כדאי לבקש שבאולטראסאונד יבדקו לי גם את הנפיחות בזרוע למעלה ???
בבקשה תעזרו לי אני כל כך בלחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר תניר אלוייס25/05/2008קשה להבין מהתיאור שלך מה בדיוק הבעיה, אבל בכדי שסרטן בשד יגרום להתנפחות היד צריכה להיות מעורבות די מאסיבית של בלוטות, כך שעל פניו לא נשמע שיש משהו מדאיג. אבל בכל מקרה - חזרי לרופא עם תשובות האולטרסאונד כדי לברר את העניין עד הסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות עורליאת19/05/2008
אני לאחר טיפולים כימותרפיים. ולפני הקרנות. הוציאו לי גוש בגודל 2.4 ס"מ ושלוש בלוטות נגועות. בממוגרפיה שעשיתי אחרי הטיפולים נכתב עיבוי בעור שליד הפטמה. מה זה אומר? אודה מאד על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי עור
ד''ר תניר אלוייס19/05/2008זה יכול להיות משני להקרנות, אבל מוטב להראות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני19/05/2008
שלום רב,
האם יתכן מצב שבו בחצי שנה התפתח גידול סרטני בשד וכבר שלח גרורות לכבד?!
אימי הייתה הולכת כל חצי שנה לבדיקות ובכל זאת היא כעת עם גרורות בכבד :(
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות לכבד
ד''ר תניר אלוייס19/05/2008לאחוז קטן מאוד של החולות יש גרורות בזמן האבחנה,
אם יש ממצאים בכבד חשוב לוודא שאכן מדובר בגרורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פט סיטי תקיןיפה15/05/2008
ערב טוב !
להזכיר שאלה בפורום - בת 43 עם עבר של סרטן שד - השנות המחלה לעצמות נמצאת בטיפול כימוטרפי טקסוטר אחת לשבוע + זומרה אחת לחודש נשלחת לבדיקת פט סיטי ולשמחתי קיבלתי תשובות טובה ללא קליטת יתר בכלל . 1) האם הגרורות נעלמו . 2) האם עלי להמשיך טיפול כימוטרפי . 3) לא ברור לי אך מיפוי עצמות מצביע על קליטת יתר בהרבה איזורים בעצמות הגוף .
4) האם הגרורות נמצאות בגוף אך לא פעילות ? אני מאוד שמחה לגבי התשובה אבל גם מוטרדת ממה יהיה . האם כל הזמן צריך לעשות טיפולים . ?
אשמח לקבל תשובה .
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PET
ד''ר תניר אלוייס15/05/2008שלום יפה,
אני מציעה שתפני לרופא המטפל עם התשובות.
לא ברור לי למה בוצע ה PET, וקשה לתת תשובה למקרה פרטני מבלי לדעת את כל הפרטים ולראות את כל התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ביפסיית שדשלי15/05/2008
שלום רב.
אני שמחתי לראות שישנו פורום כזה ומודה לכם מכל הלב.
לאמי בת 50 גילו סרטן שד ( ללא רקע משפחתי בכלל). תשובת הביופסייה: התקבלו בפורמלין בצנצנת מסוnנתLEFT 14.5 : ארבעה קטעי רקמה גליליים. הגדול באורך של 1.3 ס"מ.
ראה אבחנה פתולוגית: mucinous carcinoma
הייתי רוצה לברר: 1. מהו גודל של הגיגול? 2. באיזה שלב של מחלה אמא נמצאת? מה הם סיכויי החלמה במקרה זה? 3. מהו טיפול המקובל במקרה הנייל? 4. אני כרגע בת 30 מתי אני אמורה להתחיל להיבדק והאם כדאי שאבצע בדיקה גנטית?
תודה וסליחה על שאלה ארוכה.
מחכה לתשובתכם בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר תניר אלוייס15/05/2008שלום נטלי,
אני מבינה שיש בידיך לעת עתה רק תשובת הביופסיה, וממנה אי אפשר לדעת לא מה גודל הגידול ולא מהו השלב.
באופן כללי הטיפול בסרטן השד כולל שילוב של ניתוח ו/או הקרנות ו/או כימוטרפיה ו/או טיפולים הורמונליים וביולוגיים לפי הצורך, כאשר לכל חולה "תופרים" את הטיפולים המתאימים לה ואת סדר הטיפולים לפי מצבה.
השלב הבא צריך חהיות פניה לרופא מומחה - כירורג או אונקולוג - כדי להחליט מהו הטיפול המתאים.
רופא גם יוכל לומר לכן אם יש צורך בייעוץ גנטי במקרה הזה: בעיוקרון צריך קודם לבדוק את מי שחלתה, ורק אם אצלה יש בעיה גנטית מומלץ לבדוק גם קרובות משפחה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/05/2008ברצוני להדגיש כי הפורום אינו ממלא מקום של רופא אשר לפניו כל הממצאים . כפי שבודאי כבר שמת לב בפורום התשובות כלליות. לגבי אמך יש רק ביופסיה ראשונית ואין לי כלל אינפורמציה על גודל הגידול כי לא כתוב. ללא ממוגרפיה או הדמיה אחרת ולפני הניתוח גודל לא ניתן לתת.כמובן שאיני יודעת את שלב המחלה עדיין. אני מקוה כי אמך בשלב מוקדם ואז סיכויי החלמתה טובים מאד.איני יכולה לענות לגבי הברור הגנטי מאחר וחאיני יודעת פרטים רבים לגבי משפחתך לכן רצוי לשאול את כל השאלות את הרופא אשר הממצאים כולם לפניו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה נפשית לחולת סרטן שדעופרה- יחד14/05/2008
שלום רב,
הנני עובדת בעמותת יחד המסייעת לאנשים חולים.
באחרונה פנתה אלי חולת סרטן שד שאובחנה זה עתה ועומדת לפני ניתוח כריתה (ככל הנראה...)
אותה גברת גם עברה באחרונה ניתוח לב והיא במצב נפשי לא קל.
הגברת בקשה ממני לקשר אותה עם מישהי שחווה \חוותה מחלת סרטן שד ו/או להצטרף לאיזושהי קבוצת תמיכה.
היא גרה באיזור ראשון לציון.
אני מודה לכם על עזרה בקישור בין הנפשות הפועלות ומי יתן ולא נצטרך עוד לעשות קשרים מן הסוג הזה.
רוב בריאות לכולנו. בברכה, עופרה- מנהלת פרוייקטים בעמותת יחד.
אנא צרפו אם ניתן מספר טלפון בהודעת מייל.
רוב תודות.
עופרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
ד''ר תניר אלוייס14/05/2008ארגון בשם מעגן נותן תמיכה לחולי סרטן ולבני משפחותיהם, גם לעמותת אחת מתשע ולאגודה למלחמה בסרטן יש גופים שעוזרים - את כולם אפשר למצוא דרך האינטרנט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לקרצינומה פפילריתלי14/05/2008
לפני 3 חודשים אובחן אצלי גוש פפילרי. 0.7 ס"מ ממנו סרטני.
הגידול הוצא בשלמותו. ניתוח מאוחר יותר, הוצאה בלוטת הזקיף ורקמה נוספת- הכל נקי.
כעת לאחר בדיקת אונקוטייפ - תוצאה של 22
HER2 שלילי. הרומונים - חיובי. הומלץ על 30 הקרנות, הפסקת וסת לשנתיים וטיפול בטמוקסיפן .
היתה התלבטות (שיתפו אותי) אם לתת 4 טיפולים כימותרפיים או בטיפול שהוצע לי.
מה לדעתך מומלץ יותר? האם לא עדיף 4 טיפולים ולסיים עם התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר תניר אלוייס14/05/2008שלום רב,
מובן שאין שום אפשרות לתת בפורום כזה המלצות פרטניות לטיפול, אבל חשוב שתביני שהטיפול הכימוטרפי שהוצע לך לא בא במקום ההקרנות והטיפול ההורמונלי, אלא בנוסף להם - כך שאם תחליטי לקבל כימוטרפיה (ואכן את גבולית מבחינה זאת , ואני מודה שזו התלבטות קשה), עדיין תצטרכי את שאר הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד והקרנותela13/05/2008
אצל חברת משפחתינו אובחן גידול בשד
במרץ ואילו הקרנות (אחרי שעברה ביופסיה להסרת תאים סרטניים) באפריל בו זמנית.
השאלה האם בתקופה זו של הקרנות יש להמשיך טיפול תרופתי עם טמוקסי.
תודה רבה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן והקרנות
ד''ר תניר אלוייס13/05/2008עקרונית לא צריכה להיות בעיה עם טמוקסיפן בהקרנות,
אם כי יש כאלה שחושבים שזה עשוי להגביר תופעות עוריות.
מומלץ להתייעץ במכון בו יתבצעו ההקרנות מה המדיניות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות המחלהרוני11/05/2008
רציתי לשאול מה גורם לחזרת המחלה?אני נתקלת בפורום במיקרם רבים של הישנות המחלה למרות שמבצעים את כל המלצות הרופאים.ניתוח,כימו והקרנות.הדבר מאוד מפחיד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות
ד''ר תניר אלוייס11/05/2008שלום רוני,
אכן - לו רק ידענו...
אנחנו יודעים בעזרת הטיפולים המודרניים להקטין את הסיכון לחזרת המחלה, במקרים מסויימים לאחוזים בודדים בלבד (תלוי בסוג הגידול ומאפיניו), אבל גם הטיפול המקיף ביותר לא ימנע 100% של החזרות, לצערנו.
ואין לנו דרך לנבא אצל מי המחלה תחזור ואצל מי לא...
מה שנשאר זה רק לתת את הטיפול הטוב ביותר שאנחנו מכירים, ולהמשיך להשקיע מאמצים ומשאבים במחקרים שמנסים לענות בדיוק על השאלה הזאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ct patיפה11/05/2008
שלום רב , בת 43 עבר של סרטן דש החלמה , השנות המחלה אחרי שנתיים , לעצמות , טיפול כימוטרפיה טקסוטר אחת לשבוע + זומרה אחת לחודש . עשיתי 14 טיפולים והמרקר ירד , נשלחתי לעשות בדיקת ct ומיפוי עצמות , קליטת יתר באזורים חדשים , ct - נגע בכבד שלא ברור , הוזמנה לי בדיקת pat ct - מה הבדיקה הזו מראה יותר ממה שיש בבדיקה אחרת שעשיתי .
אשמח לקבל תשובה , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PET
ד''ר תניר אלוייס11/05/2008שלום יפה,
התוספת שלה PET על פני CT רגיל היא החומר שמוזרק, שמצטבא ברקמה גידולית. במידה שיש נגע ב CT שטיבו לא ברור, כמו שאת מתארת, ה PET יכול לתת אינדיקציה די טובה אם הנגע מתנהג כמו רקמת גידול או סתם נגע שפיר וחסר משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב וגודש בצד העליון של החזהכאב וגודש08/05/2008
כבר כמה זמן שכואב לי בצד העליון של החזה,
ושמתי לב שהתחיל להיות לי גדוש באותו מקום.
האם יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וגודש
ד''ר תניר אלוייס08/05/2008לחשוש - לא בטוח, אבל בהחלט מומלץ לגשת להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טומוקסיפן007/05/2008
האם הורס תאי סרטן???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס07/05/2008עוצר את ההתרבות של תאי סרטן שרגישים להורמונים. יכול לגרום גם למוות של התאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת תאי גזע ושומן לשחזור שד cytorחגית06/05/2008
מה ידוע על סיכונים בהזרקת שומן ותאי גזע בשיטת CYTORI לשיחזור שד לאחר כריתה מלאה והקרנות? ד"ר שפלן מבצע הניתוח כנראה יחיד בארץ,, המערכת רק בראשיתה. מישהו יודע קצת יותר ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת תאי שומן
ד''ר תניר אלוייס07/05/2008איני מתמצאת בשיטה, זה שייך יותר לתחום של כירורגיה פלסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאה- טמוקסיפן ובדיקותנינה05/05/2008
האם יש חשד תמידי לציסטות בשחלות עקב טיפול בטמוקסיפן?
מתי מומלץ לעשות בדיקות של US וגינלי ( אם בכלל ) אחרי תחלית טיפול בטמוקסי?
אני חודשיים וחצי עם טמוקסי ולא מרגישה עדיין כלום...מה זה אומר?
האם טמוקסיפן יכול לגרום לשיבושים בווסת? ואם כן....צריך התייחסות מיוחדת לזה? זה מסוכן?
אני בגיל 39.
סרטן שד היה מוקדם, בלוטות נקיות...הכל בסדר !
ועוד שאלה: לפני מחזור יש כאבים בשדיים....מסוכן???
תודה!
חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאה - אפשר לקבל תשובה בבקשה?
נינה06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס07/05/2008שלום נינה,
שינויים ברירית הרחם ובשחלות ייתכנו במהלך הטיפול בטמוקסיפן. המעקב המומלץ הוא בדיקת רופא נשים כל חצי שנה - שנה, ואולטרסאונד וגינלי כל 6-12 חדשים.
במקרה של דימום לא סדיר - צריך לבצע בירור שכולל גם ביופסיה של רירית הרחם.
הטמוקסיפן עצמו בד"כ לא גורם לשיבושים בוסת - אבל הגיל והכימוטרפיה כן.
לא אמורים להרגיש משהו כתוצאה מטיפול בטמוקסיפן.
כאבים בשדיים לפני הוסת - תופעה שכיחה, לא מסוכנת,א בל אם יש משהו חדש או חריג - צריך לפנות להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזור סמיךאתי05/05/2008
אני בת שלושים ושש ושנה וחצי לאחר לידה יכול להיות שהשינוי הוא לאחר הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמיכות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/05/2008יתכן אך את זמן ארוך אחרי הלידה איני יודעת אם הממצא לא היה קודם לכן , לא חושבת שבכלל יש חשיבות מה גרם אם בכלל יש גורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)