מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך טיפול בהרספטיןטל הררי26/02/2008
שלום רב,
שמי טל אני נמצאת עם משפחתי בשנת שבתון בארה"ב החל מאוגוסט 07 (צפון קרולינה, אוניברסיטת Duke)
בדצמבר 07 בבדיקה שגרתית בארה"ב, אובחן אצלי סרטן שד: נתגלו אצלי בשד שמאל, 3 מוקדים של סרטן מסוג Invasive. הגידולים בגדלים קטנים יחסית - 0.5, 0.3 ו- 0.1 ס"מ . חוץ מאלה התגלו עוד גידולים טרום סרטניים וגידולים אחרים מסוג In Situ . כל הגידולים על שטח יחסית גדול של כ-8 ס"מ.
הוצאו 2 בלוטות לימפה והן יצאו נקיות.
נבדקו הורמונים ורצפטורים להבנת הגורם לסרטן- ההורמונים יצאו שלילי. הרצפטור Her2 יצא חיובי.
לאחר ניתוח כריתה חלקית ראשון, השוליים של החלק שהוצא לא היו נקיים ולכן החליטו על ניתוח נוסף, תיקון לראשון. בניתוח השני הדו"ח הפתולוגי הראה שהשוליים נקיים והסרטן הוצא כולו מהשד.
הסרטן הוגדר ב- stage 2
מאחר והרצפטור Her2 יצא חיובי הוחלט על טיפול כימותרפיה ביחד עם הרספטין.
אני מקבלת כימותרפיה בשם Navelbine בשילוב עם הרספטין. משך הטיפול הכימי- 12 טיפולים, אחת לשבוע (11 שבועות). הקרנות- 6 שבועות במשך 5 ימים בשבוע (32 הקרנות).
למיטב ידיעתנו, הטיפול בהרספטין נמשך שנה. אנחנו מתכננים לחזור לארץ באוגוסט 08 , כחצי שנה לאחר שהתחלתי את הטיפול וחשוב לנו לוודא שאוכל לקבל את המשך הטיפול בארץ.
אני חברת קופ"ח מכבי.
שאלותי:
האם אני זכאית להמשך טיפול שהחל בחו"ל?
האם הרספטין נמצא בסל התרופות של משרד הבריאות?
אם לא מה מחירו?
האם חברות במכבי זהב יכולה לעזור בהקשר להרספטין בפרט ובהקשר לסרטן השד בכלל?
רב תודות
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/02/2008בהחלט תוכלי לקבל את ההרספטין בארץ לכשתחזרי. מ מומן על ידי הקופות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימורוני25/02/2008
c.m.f. מהו סוג זה של כימותרפיה? ומהן תופעות הלוואי שלו?
כמו כן בהשוואה לאדריאמיצין.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימו
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/02/2008לא ממש מבינה למה הכונה סוג של כימותרפיה, זהו משלב של 3 תרופות כימותרפיות ציטוקסן, מטוטרקסט, פלואורואורציל. משלב זה לא גורם להתקרחות, גורם לירידה בספירות הדם וגם לבחילה והקאה, בחילה והקאה יכולים להיות פחותים מאשר באדריאמיצין אולם היום עם התרופות כנגד תופעה זו זה לא ממש משמעותי. השוני העיקרי הינו בהתקרחות. וכן שאדריאמיצין הינה תרופה אשר יש לה אפקט על הלב וכולה לפגוע בשריר הלב , בדרך כלל המינון הניתן הינו כזה שסכנת הפגיעה קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוליים לא נקייםיהודית25/02/2008
אני כבת 60. עברתי הקטיפולים כימותרפיים לפני ניתוח גידול שהיה כ5 סמ. ההכימו הואיל הגידול קטן ל0.8 . נותחתי לפני שלושה שבועות נתוח משמר שד. התוצאות הפתלוגיות היו שהבלוטות נקייות אולם יש שוליים לא נקיים. יש חילוקי דעות בין הרופאים האם יש לנתח שוב נמה גם שחלקם טוענים שגם אחרי הניתוח השני יש סכוי שיהיו שוליים לא נקיים. . האם הניתוח הןוא חובה? האם ההקרנות אינםן מחסלות את הדבר? האם המנעות מניתוח משפיעה על הפרוגנוזה לעתיד? הרי אי אפשר לעשות ניתוח כל שבועיים? האם אני לוקחת סיכון כאשר איני מתנתחת שוב?יש לי פוביה מפני ניתוח נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוליים
ד''ר תניר אלוייס25/02/2008שלום יהודית,
מבלי להיות בקיאה בפרטי המקרה, בעיקרון ניתוח שלא נגמר עם שוליים נקיים הוא ניתוח לא מספק, וצריך לעשות מה שצריך לעשות בשביל לקבל שוליים נקיים - הרחבות או לפעמים אפילו כריתת שד מלאה.
בימינו הניתוחים האלה לא מסוכנים - אם את אישה בריאה בלי מחלות קרע משמעותיות אין סכנה בהרדמה כללית וניתוח גם את צריך לחזור על זה בהפרש של כמה שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?רוני24/02/2008
האם מצב של הריון בזמן מחלה בשד מגביר את התאים הסרטניים?או שאין קשר ...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/02/2008הריון יכול במקרים מסוימים להאיץ חלוקות תאים , אולם לא בכל מקרה, ולא תמיד. לכן אם יש גידול בזמן הריון רצוי לנתח את הממצא, ואם לא ניתן צריך לעקוב מאד צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאית שני הגנים BRCAכלנית22/02/2008
שלום רב, אני בת 39. לאחרונה התגלה בי גוש שאתי בזקיף השד. תוצאות בדיקה גנטית מראות כי יש בי את שני הגנים. עברתי ניתוח להוצאת הגידול . עכשיו אני מקבלת טיול כימותרפי 7/8. לפני הקרנות, ביולוגי והורמונלי. הומלץ לי על ניתוח לכריתת השחלות. ואני שוקלת אף כריתת שדיים על מנת למזער את חזרת הסרטן בעתיד. אשמח לקבל את המלצתך. כלנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים מניעתיים
ד''ר תניר אלוייס22/02/2008שלום לך,
אכן ההמלצה לנשאיות באופן כללי היא כריתה מניעתית של השחלות לפני גיל 40, וכריתת שדיים מניעתית דו צדדית או מעקב צמוד מאוד הכולל לפחות בדיקה ידנית והדמיה (ממוגרפיה ו/או אולטרסאונד ו/או MRI) כל 6 חדשים.
עם זאת, אלא החלטות לא קות, ולא נראה לי שפורום באינטרנט הוא המקום לתת המלצה פרטנית בשאלות כל כך חשובות.
אני מציעה שתפני לרופאים המטפלים בך לדון בכל האספקטים של האפשרויות שהצגתי.
ההמלצות גם עשויות להשתנות על פי שלב המחלה למשל, או מצבך המשפחתי, כך שחשוב לדון בכל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים לאחר הקרנותדורית22/02/2008
שלום רב
עברתי כימותרפיה ועכשיו אני שבועיים לאחר סיום ההקרנות. יש לי צורך בטיפול שורש . האם יש הגבלות או המלצות לגבי טיפולי שיניים. קיבלתי עזרה ראשונה ובה שמו לי חומר להרוג את השורש. האם עלי להזדרז בטיפול השורש. האם מותר לטוס לחול לפני הטיפול ?
מי מומחה לטיפולי סרטן וטיפולי שיניים?
תודה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/02/2008את יכולה לעבור כל טיפול שיניים שאת זקוקה לו . את מספיק רחוקה מהטיפולים וספירת הדם שלך בודאי תקינה ץ אם יש חשש רצוי לחזור על ספירת הדם לברר כי אכן תקינה. לגבי דחיפות הטיפול אין כאן בעיה אונקולוגית תלוי מה מצב השן וכמה דחוף לטפל מבחינת מחלת השן. לא נראה שיש לך צורך במומחה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אונקוטייפרוני21/02/2008
אני ממתינה לתוצאות של הבדיקה הנ"ל.רציתי לשאול מאיזה אחוז בתוצאה נהוג לתת טיפול כימותרפי?
וגם האם כימותרפיה פוגעת בסיכוי להרות לאחר הטיפולים?והאם צריך להוציא ביציות כדי לשמר אותן מהכימו? אני בת 38 תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/02/2008לגבי % יסבירו כאשר תקבלי את התשובה מאחר ולא הכל חד משמעי, כמובן אם תצאי בשליש שהינו בסיכון גבוה ימליצו על כימותרפיה לגבי אותן נשים אשר סיכון החזרה בינוני איתן יש לדון באופן אישי מה תוספת הכימותרפיה מוסיפה למניעת חזרה ולעשות החלטה בהתאם. לנשים אשר המדד לחזרה נמוך מתחת ל18 לרוב לא ממליצים על כימותרפיה. בדרך כלל אין פגיעה בפוריות אולם ב% קטן בנשים סביב גיל 40 הוסת תיפסק ולא תוכלנה להרות. ביציות לא שומרים אלא אם מופרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהפיטמהאני19/02/2008
אני בת 28 בריאה.
לפני שנתים נבדקתי ידנית על ידי כרורג שד כי הרגשתי גוש בשד-הוא אמר לי שיש לי חזה גבשושי והכל תקין.
לפני מספר חודשים התחיל לטפטף לי מדי פעם מעט נוזל שקוף מהשד.
אני לא בהריון ולא מניקה ובבדיקה הורמונלית הכל תקין.
מה יכולה להיות הסיבה?יש מקום לדאגה או בדיקה דחופה?רציתי להזמין תור לרופא כרורג שד אך התור רק בעוד 4 חודשים.....תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
ד''ר תניר אלוייס19/02/2008שלום לך,
בדרך כלל הפרשה מהפטמה היא מסיבות שפירות, אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
זה לא עניין מאוד דחוף, אבל 4 חדשים נשמע לי קצת הרבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה סיבות שפירות?
אני20/02/2008מה זה סיבות שפירות?תודה רבה וסליחה על הבורות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תוך כדי טיפול?רוני19/02/2008
האם ניתן לאחר שנתיים של לוקרין וטמוקסי לעשות הפסקה עם הטיפול ההורמונלי,להכנס להריון ללדת ואז להמשיך עם הטמוקסי לעוד 3 שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר תניר אלוייס19/02/2008שלום רוני,
עקרנות בוודאי שאפשר - אם כי אני לא בטוחה בהגיון של להמשיך טמוקסיפן אחרי, אבל זו החלטה לא פשוטה שצריך לדון בה עם הרופאים שמכירים אותך ומטפלים בך.
ההמלצה עשויה להשתנות בהתאים לנתוני הגידול, ונתונים אישיים שלך.
בסופו של דבר ההחלטה היא שלך, אבל חשוב שתשמעי את כל הסיכנוים האפשריים לפני כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתחגית18/02/2008
יש לי גוש בשד שלפי בדיקות הוא גוש מוצק שלא כואב לי אבל בתקופה האחרונה יש לי גם סחרחורות ובחילות וחולשה בגוף ואני מפחדת שזה סרטן השד. אומרים שזה נדיר בגיל 23 אבל אני דואגת ולא יודעת מה לעשות האם זה יכול להיות תופעות שמראות שזה סרטן השד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/02/2008בסרטן שד אין סימנים כלל פרט לגוש. שאר הסימנים מתאימים יותר לשפעת. אם יש גוש בשד יש לגשת לבדיקה של כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסי לפני הקרנות?רוני17/02/2008
אני לוקחת את התרופה לפני ההקרנות ,כאשר שמעתי וקראתי שבדרך כלל רק לאחר ההקרנות מתחילים טיפול הורמונלי.
שאלה נוספת :האם לאחר 5 שנות טמוקסי,ממשיכים לקחת עוד תרופות כלשהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
ד''ר תניר אלוייס17/02/2008יש מקומות שנותנים טמוקסיפן גם לפני ובמהלך ההקרנות, זה לא מאוד חשוב.
לנשים לפניגיל הפסקת הוסת הטיפול הוא טמוקסיפן ל 5 שנים (הרבה פעמים ביחד עם זולדקס להפסקת המחזור).
נשים אחרי גיל הפסקת הוסת מקבול טמוקסיפן לשנתיים וחצי, ואח"כ תרופה אחרת לשנתיים וחצי עד 5 שנים.
אבל ההמלצות האלה מתעדכנות מדי פעם, כך שעד שיעברו 5 שנים יכול להיות שההמלצות יהיו אחרות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עצה מרופא/ה בקשר להסתיידותמודאגת17/02/2008
שלום
לאחרונה עברתי ממוגרפיה והתוצאות הראו שבשד אחד יש הסתיידויות עדינות בשתי קבוצות.
אני מבינה שהסתיידויות עלולות להיות אינדיקציה לגידול. שאלתי היא: בהינתן העובדה שלא נמצאו גושים בממוגרפיה (הכל חוץ מההסתיידויות יצא תקין), האם זה אומר שהגידול הינו בשלב ראשוני יחסית (אם אכן יש גידול)?
תודה רבה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות
ד''ר תניר אלוייס17/02/2008שלום לך,
בדרך כלל קבוצות של הסתיידויות - אם הן אכן גידול - מייצגות גידול טרום סרטני, כלומר בשלב מוקדם מאוד - אבל לא תמיד, והדרך היחידה לדעת בודאות היא לבצע ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מודאגת17/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה017/02/2008
האם אנו לא בתוך מגפת הסרטן-כל כך הרבה מיקרים.מה קורה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפורמציה יותר זמינה, חיים יותר.
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמישהי~~14/02/2008
שלום, אני ילדה בת 14, ורציתי לשאול שאלה בקשר לכימיקל BBP שנימצא בליפסיקים.
הכימיקל פוגע בשדיים אחרי שימוש קבוע של ליפסטיקים או גם אחרי פעם אחת אפילו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/02/2008לא פוגע לאחר פעם אחת ואיני בטוחה אם בכלל פוגע. איני יודעת מהיכן שאבת את האינפורמציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של טמוקסירוני14/02/2008
רציתי לשאול האם תופעות של טמוקסי הינן התעבות הרירית ברחם וכתוצאה מכך צריך לעבור גרידה אחת לחצי שנה או יותר?
כמוכן רציתי לציין שוב תופעה שאני מרגישה לאחר לקיחת טמוקסי שבוע-תחושה לא נעימה בעיניים ,דמעות .האם זהו מצב רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/02/2008לגבי רירית הרחם יש עיבוי תופעה ידוה אולם אין שום צורך לעבור ביופסיה כל 6 חודשים מיותר לחלוטין. צריך לעקוב אחת לשנה.יש פרסומים שאפילו מעקב זה די מיותר.
לגבי עיניים לא צריכה להיות תופעה בעיניים לאחר שבוע יתכן ואין קשר כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)