מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקיף לאחר כימותרפיהanatit05/05/2008
שלום רב
אני לאחר טיפול כימותרפי ולפני ניתוח. כריתה מלאה. לא ביצעתי בדיקת זקיף לפני הטיםול ועכשיו אני עומדת בפני דילמה.
יש באפשרותי לעבור בדיקת זקיף ולהמשיך את התהליך לפי תוצאות הבדיקה, כלומר אם הבלוטות נקיות, לא להוציא את שאר הבלוטות ולעבור הקרנות רק של השד ולא בית השחי.
הבעיה היא שאין מספיק מידע לגבי סיכויי ההשרדות בהסתמך על בדיקת זקיף אחרי כימותרפיה ולא לפניה.
מצד שני אני יכולה ללכת "על יותר בטוח" ולהוציא ולהקרין את בלוטות בית השחי.
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות זקיף
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2008קצת קשה להסביר בפורום את כל האפשרויות בהרחבה, לא הבנתי למה ההקרנה כלולה בסל של כריתת הבלוטות ואינה כלולה לחילופין בסל של בלוטת הזקיף אם בכלל? לפי השאלות כנראה שכבר שוחחת עם רופא , אם היתה בלוטה חשודה לנגועה לפני הטיפול הכימותרפי אני ממליצה ללא ספק על כריתת בלוטות אולם לגבי ההקרנה אם אין בלוטות נגוות איני מוצאת לנכון שיש להקרין. אם לא היו בלוטות חשודות כנגועות במחלקתנו אנחנו נוטים להמליץ על כריתת בלוטות ולא בלוטת זקיף מאחר ואיננו יודעים מה היה המצב לפני הכימותרפיה אולם לאחר ידיעה זו גם לפציאנט יש מקום להביע דעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןרוני04/05/2008
רציתי לשאול האם להכנס להריון לאחר טיפול במחלה מהווה סיכון גדול יותר לחזרת המחלה?ברצוני לציין שההורמונים יצאו חיוביים והומלץ טמוקסיפן בתום כל הטיפולים.
ברור לי שיחד עם כור זה הדבר מהווה סיכון לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2008אין הוכחה שאכן הריון מסכן לחזרה של המחלה, גישה זו היתה מקובלת בעבר אך אינה מקובלת היום . אולם יש לזכור שאין להיות בהריון ןלהמשיך טיפול בטמוקסיפן ולכן הפסקה מוקדמת של טיפול זה יכולה להוות בעיה, כמו כן המעקב בעת ההריון יותר קשה ואם יש ממצאים חשודים קשה לבדוק בהריון לכן רצוי להתיעץ עם הרופא מתי הזמן המתאים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזור סמיכותי בשדאתי04/05/2008
לאחר ביצוע ממוגרפיה ואולטראסאונד תודה לאל שללו כל גידול וגוש אך נמצא אזור סמיכותי מה זה יכול להיות? (הפנו אותי לכירורג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמיכות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2008מבנה שד בגיל צעיר יכול להיות יותר סמיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמה פברוגלנדולרית - אסמטריהאלמה02/05/2008
לפי המראה שפיר מבחינה רנטגנית.
ממוקם ברביע חיצוני עליון.
בת 36, נמצאת בטיפולי פוריות ונוטלת הורמונים.
האם יש מקום לדאגה? (הופנתי לאולטרסאונד ואני מתכוונת לגשת לבצע את הבדיקה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/05/2008אני מקוה שהאולטרסאונד אכן יראה שכל הממצאים אכן לא גידוליים ,האסימטריה ורקמה פיברוגלנדולרית כנראה הקשר הינו לטיפולים ההורמונליים. יש להיות במעקב, החשש הינו שהרקמה הזו יכולה למסך דברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד
תאיר03/05/2008במה הוא שונה מהממגורפיה, והאם תוצאת אולטרסאונד תקינה למרות הממוגרפיה היא סופית, ואינה מחייבת בירור נוסף, או שבכל מקרה עושים גם ביופסיה כדי לשלול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/05/2008בדיקה שונה אשר יכולה להראות את המבנה של הרקמה בצורה שונה במיוחד אם רקמה צפופה. לגבי ההחלטה על ביצוע ביופסיה, תלוי מה עראו ואם יהיה חשש קל ביותר לממצא או שום חשש.זו החלטה שעושה רופא המבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תאיר04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקמה פיברוגלנדולרחת
מלי01/08/2014שלום רב!
אימי עשתה ממוגרפיה.
כל הסעיפים יצאו תקינים מלבד שד שמאל בו נכתב: רקמה פיברוגלנדולרית- אסימטריה חיצוני עליון
רושם: שפיר מבחינה רנטגנית.
ולללא ממצא חריג בבדיקה ממוגרפית.
האם תוכלי להסביר לי מה המשמעות? האם זהו ממצא מסוכן?
דואגת ביותר,
תודה והאם תוכלי לומר מה עלי לעשות בהמשך?
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקמה פיברוגלנדולרחת - תגובה
ד``ר עינת כרמון04/08/2014על פי התאור לא נראה שיש סיבה לדאגה. אם הרדיולוג שפענח את הבדיקה השווה אותה לבדיקות קודמות והתרשם ששפיר, יש להמשיך במעקב בלבד, או להוסיף us במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד מכאיב כבר בשלב הגילוידנה01/05/2008
גיליתי סרטן בשד, עקב תחושת כאב ואי נוחות. נשלחתי לביופסיה שאישרה את החשד. ונותחתי. ברצוני לדעת אם העובדה שחשתי כאב בשל הסרטן, מלמדת כי זהו סוג אלים במיוחד, או שהכאב אינו קשור במידת האלימות של המחלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/05/2008אין קשר בין כאב ומידת אלימות הגידול. נכון לרוב אין כאב בסרטן שד , אפילו לא סרטן מתקדם מאד בשד. לכאב שחשת אין קשר ולמידת האלימות של הגידול,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי ממה לחשושנטלי29/04/2008
הבחנתי אתמול שאחת הפיטמות שלי לא נעמדת גם על ידי גירוי מששתי את החזה ולא הרגשתי שום גוש. הפיטמה נראת ממש שקועה לעומת השניה, מעולם לא הבחנתי במקרה כזה אצלי תמיד שניהם בולטות בזמן הבליטה. אני בת 28.5האם יש לי ממה לחשוש והאם כדי ללכת לרופא להבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטמה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/05/2008אם הפיטמה שקועה ולא היתה קודם לכן שקועה צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פתלוגיה לאחר למפקטומירעות דחוף28/04/2008
שלום רב
אני בת 27 לאחר ניתוח למפקטומי בשד ימין אבקש הסבר למונחים
JUVENILE FIBROADENOMA
NTRADUCTAL HYPERPLASIA
MARGINS FREE OF LESION
תאור מאקרוסקופי
קטע רקמה לבנבנה גבשושית במימדים 4*3*2.2 ס"מ פני השטח החיצוני נצבע בדיו בחיתוך רקמה לבנבנה גמישה אחידה *3
אם זה תקין מדוע הכירורג אמר שאני צריכה לעבור בדיקות בעוד חצי שנה
אבקש הסבר מה אומרת הפתלוגיה ואיזה גודל הגוש הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא שפיר
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/05/2008זה תקין לחלוטין. ממצא שפיר של גיל צעיר. צריך לשאול את הכירורג למה הוא רוצה לבדוק אותך. באופן כללי מאחר וכנראה יצרת גוש גם אם הממצא שפיר הוא רוצה להיות בטוח שלא נוצרים דברים אחרים. אם לא היה תקין לא היה נות לך להעלם לחצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאב בשדיעל28/04/2008
שלום רב
אני בת 25
חמישה חודשים אחרי לידה קיסרית
הנקתי עד לפני חודשיים
לפני שלושה שבועות שמתי לב לדימום מהפטמה
רק לפני שבוע, אחרי שעשיתי חיפוש באינטרנט בנושא, הבנתי שעלי להבדק
בדקתי את עצמי ומצאתי שבזמן לחיצה על הצד שמאלי של השד הימני, משתחררות טיפות דם.
הלכתי למיון ושם עשו לי ספירה שנמצאה תקינה ושיחררו אותי למעקב אצל כירוג שד.
היום עשיתי אולטרא סאונד שד ובית שחי ולא נמצאו שום ממצאים.
אני די מודאגת. מה יכולה להיות הסיבה לדימום מהפיטמה מלבד ממצא שפיר או סרטני בשד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם מהפיטמה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/04/2008מאחר ואני אונקולוגית וחברתי לפורום הכירורגית איננה כעת ולא תוכל לענות לך , נראה לי כי לא מדובר על גידול יתכן ומדובר על פצע פנימי או ממצא שפי הנקרא פפילומה. אני ממליצה להבדק על ידי כירורג שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך
יעל28/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי ניתוחד"ר חסן27/04/2008
שלום רב,
אני אחרי ניתוח של כריתת שד מלאה עם 7 בלוטות לימפה 8 טיפולים כימותרפיים ו-לפני 25 הקרנות.
כששאלתי את הרופאה האונוקולוגית שלי איך אדע אם הטיפול הצליח?! היא אמרה לי שאם הסרטן לא יחזור אחרי שנה אז נדע שהטיפול הצליח.
שאלתי היא: האם יש בדיקת דם הבודקת קיום תאים סרטניים בגוף?
ואם כן מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/04/2008לא קימת שום בדיקת דם , בעצם כפי שאת מבינה איננו יודעים אם יש לך כעת תאים ממאירים ,לא ידוע אם בכלל היו תאים ממאירים מפוזרים לפני תחילת הטיפול, מועדיין קיבלת כימותרפיה מאחר וידוע שקיים סיכוי רב לתאים ממאירים מפוזרים בהיקף המחלה שהיתה לך, כך המצב גם אם יש פחות בלוטות נגועות. , ידוע כי בחלק ניכר מהנשים המטופלות המחלה לא תחזור הודות לטיפולים . אם היתה דרך לדעת מראש יכולנו לדעת במי לטפל ובמי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה משלימהרוני24/04/2008
רציתי לשמוע פרטים נוספים במידת האפשר על המחלקה לרפואה משלימה בהדסה לגבי חולים אונקולוגיים בעיקר בנושא סרטן השד.והאם ניתן לקבל שרות שם דרך התחיבויות מקופת חולים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה משלימה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/04/2008קימת מרפאה במסגרת המחלקה לאונקולוגיה. בימי ג יש רופא אשר התמחותו רפואה משלימה ניתן לקבוע תור במסגרת התחיבות מהקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירן23/04/2008
שלום רב,
אולי אתן יודעות באיזה בית חולים יש מחלקה לרפואה משלימה? כמו כן, האם המחלקה נותנת שירותי תזונה "אלטרנטיבית" למטופלי אונקולוגיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה משלימה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/04/2008יש בכמה בתי חולים אני מכירה את המחלקה בהדסה. לגבי תזונה איני יודעת מה בעיניך נחשב תזונה אלטרנטיבית. תזונה היא תזונה. בכל אופן רצוי להפגש עם רופא במחלקה הנותנת שרותי רפואה משלימה ולשמוע דעותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תל אביב מרכזכבאי21/04/2008
אני בת 30חליתי בסרטן השד לפני כ-8 חודשים,ובאותה תקופה כבר עברתי כריתה מלאה של השד.לאחר מכן ייעצו לי הרופאים לעשות הקרנות , היו מספר רופאים שדגלו בכך ואמרו שאכן צריך לעשות הקרנה והיו רופאים שסברו שאין צורך.
אני חיה בסימן שאלה אחד גדול, מאחר והם השאירו בידיי את ההחלטה( בינתיים לא עשיתי עם כלום)
והאם יש עוד טיפולים, בדיקות או מעקבים שאני צריכה לדעת עליהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות
ד''ר תניר אלוייס22/04/2008שלום לך,
אין בידי מספיק פרטים כדי לחוות דיעה בעניין הצורך בהקרנות במקרה שלך,וגם לא לגבי הצורך בטיפולים משלימים אחרים.
לגבי הבדיקות והמעקב: באופן כללי לנשים שחלו בסרטן השד מומלץ להיות במעקב של בדיקת רופא כל 3-4 חודשים בשנתים הראשונות ואח"כ כל 6 חדשים. ממוגרפיה (לשד השני במקרה של כריתה מלאה) מומלץ לבצע כל שנה, ובדיקות נוספות - רק לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת שיש לי סרטן השדמיכל20/04/2008
שלום
אני בת 33 לפני כמה ימים ירדה לי נקודת דם קטנה מהשד ואחרי כמה ימים טפטפו עוד כמה טיפות קטנות. האם דימום מהשד יכול להצביע גם על משהו אחר מלבד סרטן השד?
טרם הלכתי להבדק ולהתייעץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/04/2008דימום מהשד אינו דבר נפוץ . פצע יכול לגרום לדמום גם אם את לא רואה את הפצע. בכל מקרה דימום מהשד מחייב בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר למפקטומירעות דחוף18/04/2008
שלום רב
אבקש הסבר לאבחנות האילו
LUMPECTOMY WITHOUT LOCALIZATION
גודל הגוש בהוצאתו בניתוח הינו 3*2 סמ
אבחנה מבסדלת פילואידס
מה פירוש גוש מובילי מאוד מעט רגיש ?
כמה בסך הכול הגוש היה כשהוציאו אותו לפי מה שכתבתי ?
אציין שמייד לאחר הניתוח הוחל טיפול אנטיביוטי בשל המטומה
אשמח לקבל הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/04/2008לצערי אין לך עדיין אבחנה, הרופא הוציא גוש בגודל 2 על 3 ס"מ את זה את רואה בכתב,מובילי זה אומר שניתן להזיז ביד, וכנראה מעט כאב והיתה רגישות , עדיין אין תשובה פתולוגית ולכן אין כל אבחנה, צריך להמתין לתשובה הפתולוגית על מנת לקבל תשובה סופית מה באמת היה שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מיפוי עצמות וctיפה17/04/2008
ערב טוב ד"ר ביאטריס בתיה
אני בת 43 עבר של סרטו שד למפקטומי + כימו caf + הקרנות , החלמה של שנתיים , הישנות של המחלה גרורוה לעצם בית החזה , הקרנות המשך טיפול זולודקס + זומרה , ללא הצלחה אח"כ פסלודקס + זומרה ללא הצלחה , המשך של קפסולות ניובלבין 90 מ"ג ללא השפעה העלה של המינון ל - 120 מ"ג ללא השפעה הסמן עלה ל- 317 , מפוי עצמות הראה התפשטות לאברים נוספים בעצמות , שינוי טיפול לפני 3 חודשים טקסוטר 60 פעם בשבוע וזומרה אחת לחודש , בדיקת סמן לאחר חודש וחצי הראה ירידה משמעותית , המשך םיפול בדיקה נוספת הסמן ירד עוד , לאחר 12 טיפולים של טקסוטר עשיתי מיפוי עצמות ובדיקת ct ולהלן התשובות שקיבלת י : מיפוי עצמות - במיפוי הודגמו מוקדים רבים של קליטת יתר פתלןגית בגולגולת טמפרו - פריאטלי משמאל , גולגולת אוקסיפיטלית מימין מוקדים נוספים בעה"ש צווארי תחתון , גבי בגובה d 3 באיזור חיבור קוסטוורטיברלי משמאל ב d7 משמאל , d10 , d12 דו צדדי, בסקרום באגן בעצם איקליאקלי משמאל באיזור איליאק , באיסכיום משמאל ובטרוכנטר קטן של ירך שמאלי .
בדיקת ct בטן - מספר מוקדים היפודנסים סולידים בכבד המנגיומות קטנות , התעבות דופן הרקטום
אני מודאגת מבקשת לקבל תשובה בהקדם תודה וערב טוב חג שמח וכשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/04/2008אני מבינה את דאגתך אולם איני יכולה לפתור לך את הבעיה בפורום. את זקוקה לרופא שישב עם כל התשובות ויסביר לך אם יש התקדמות או שיש נסיגה בממצאים. אני לא יכולה לעשות זאת ללא המסמכים והחולה לפני. זו לא דרך לחוות דעת. הרופא המטפל בודאי יכול להסביר יותר טוב. רק לידיעתך ממצאים במיפוי עצמות לא נעלמים גם אם אין שם מחלה פעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)