מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משך זמן ללא טיפול תרופתי - מסוכן?אלי18/03/2008
שלום רב,
אשתי עברה ניתוח להסרת גידול לפני חמישה שבועות, השוליים לא היו נקיים, תבצע ניתוח נוסף בעוד כשבועיים. לאור זאת ההקרנות נדחו עד לאחר הצלחת הניתוח הקרוב. המשמעות שתחילת הקרנות תהיינה חודשיים אחרי הוצאת הגידול ו 3 חודשים מסיום הטיפול הכימותרפי האחרון.
היא עברה סדרה של 4 טיפולים כימותרפיים טרם הסרת הגידול ולאחר ניתוח הסרת בלוטות שנמצאו נקיות. אין גרורות, היא לא נושאת גן (למרות שאמה חלתה לפני 17 שנה גם כן בסרטן השד, עברה כריתה), MRI לאחר ניתוח ההסרה - תקין, בדיקת Fish שבוצעה - אין Her 2.
היא לא מקבלת טיפול מונע הורמונלי כלשהו בשלב זה. גם לא טיפול תרופתי אחר. מצבה הכללי טוב, למעט כאבים בגוף ונדודי שינה בשל כך.
שאלותי הן:
האם לא קיימת סכנה ממשית במצב בו אין המשך טיפול תרופתי/הקרנות במשך תקופה של כ 3 חודשים ? למרות שהגידול היה מקומי, אין גרורות, הוא הוסר בניתוח אך יש שוליים לא נקיים עדיין.
האם הכאבים בגוף סבירים והם תופעות לוואי של הטיפול הכימותרפי למרות שעברו חודשיים ? או שמא הם מצביעים על משהו אחר ?
תודה רבה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן
ד''ר תניר אלוייס18/03/2008שלום אלי,
משך הזמן המקובל בין ניתוח להקרנות הוא בין 4 ל 8 שבועות, אבל אין שום הוכחות שדחיה של מס' שבועות נוספים עשויה להיות מסוכנת מבחינת סיכויי החזרה של הגידול.
טיפול הרומונלי אין מניעה להתחיל לפני הקרנות, אבל לא ציינת אם הגידול רגיש להורמונים - אם לא אין מקום לטיפול הורמונלי.
לגבי הכאבים - אין כמובן שום אפשרות לייעץ דרך האינטרנט, באופן כללי כאבים בכפות ידיים ורגליים מטקסול יכולים להימשך חודשים, אבל לא ברור לי אם קיבלה טקסול - כך שכדאי להתייעץ עם האונקולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארימידקסאביטל17/03/2008
שלום,
לפני כ-4 שנים אובחן אצלי גידול בשד, עברתי כריתת שד חלקית וסדרת הקרנות. מאז אני במעקב אונקולוגי כל חצי שנה. בפגישה האחרונה הומלץ לי על טיפול בארימידקס. לשאלתי מדוע ממליצים לי על הטיפול הנ"ל לא קיבלתי תשובה מספקת, מלבד ש"הגידול היה עם רצפטורים חיובים". אני בת 57, גודל הגידול היה כ-1.5 ס"מ, עברתי כריכתת שד חלקית וטיפול בהקרנות בשנת 2003, אין היסטוריה של סרטן השד במשפחה.
ערכי CA-15.3:
בחודש פברואר 2008 - 18.4
בחודש דצמבר 2007 - 19.3
האם באמת כדאי להתחיל בטיפול הנ"ל אחרי 4 שנים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארחמדקס
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/03/2008האם לא קיבלת עד עכשיו טמוקסיפן? לא אוכל להמליץ בפורום על טיפולים. אם לא קיבלת תשובה מספקת תשאלי שוב את הרופא אשר לפניו כל המידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אביטל18/03/2008תודה על ההתייחסות. לא, לא קיבלתי טמוקסיפן בפרט, וטיפול הורמונלי כלשהו בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפמרהשלמה מזרחי16/03/2008
אמא שלי לוקחת פמרה כבר 3 שנים והמצב שלה השתפר, הרופאה אמרה לה להתחיל לקחת אז זה בערב במקום בבוקר כפי שהיא נהגה עד עכשיו, היא התרגלה לבוקר. האם היא צריכה בהוראת הרופאה להתחיל לקחת את זה בערב, או שהיא יכולה להמשיך כהרגלה בבוקר, האם זה בסדר שהיא ממשיכה בבוקר או שהיא צריכה לעבור לערב...? ויש לציין שב3 שנים האלה מצבה השתפר.
האם יש השלכות כלשהם לשעות שהיא לוקחת אם זה בוקר או ערב...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב/בקר
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/03/2008אין משמעות טיפולית לזמן רק נסיון לשפר את מצבה ולהפחית תופעות לואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמארההניה16/03/2008
נותחתי בדצמבר 2000 עברתי כימו והקרנות, לקחתי 4 שנים את הטמוקסי ועוד 2 וחצי שנים את הפמארה. יש לי אישור לעוד 1 שנה לקבל את הפמארה דרך קופת חולים . רופא האונקולוג שלי אומר לי שאני יכולה להפסיק לקחת את הפמארה - ואם אני רוצה להמשיך אני יכולה.
שאלה - מה אני אמורה לעשות , להפסיק או להמשיך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמרה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/03/2008אני לא מכירה את המקרה שלך לא יודעת מה היה מצבך, לך איני יודעת מה מתאים , סה"כ טיפול הורמונלי יש אישור ל7.5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפן ופרוגנוזהדינה15/03/2008
קצת על עצמי:
אני אחרי כל הטיפולים...כבר כ- 8 חודשים אחרי טיפול כימו ( להקטנת הגידול ושמירת צורת השד), ניתוח, חודשיים אחרי הקרנות.
היה גידול מקומי, ללא בלוטות מעורבות ( בלוטת זקיץ נקיה ), HER 2 שלילי, רצפטורים חיובים.
K67 היה 5 %....סה"כ הגידול לא היה אלים....
עכשיו אני כבר יותר מחודש עם טמוקסיפן בלבד...( ללא זריקות לוקרין...בנתיים האונקולוגית שלי לא נתנה לי זריקות לשמחתי...)
אבל אמרה שצריך לעשות בהמשך בדיקת דם להורמונים...מה זה בעצם אומר?
מה יכול להיות?
אני ממשיכה לקבל מחזור....בתנים רגיל...( והאונקולוגית אמרה שזה בסדר שהמחזור חזר...ואני שמחתי מאוד )
אני בת 41 בעוד חודש...
השאלה - בתניים לא מרגישה כלום הטמוקסיפן ( למרות שחכיתי לתופעות לוואי קשות....כתבו הרבה דברים די מפחידים על התרופה...) ואני ל מרגישה כלום....וגם לא גלי חום...( האם זה בסדר? האם עוד יהיו?...)
האם טמוקסיפן מפסיק מחזור הוסת ולגמרי או רק משבש???
אני עדיין קבלתי רגיל, אבל....זה רק התחלה...מחכה לשבושים....להפסקת המחזור....
האם זה קורה תמיד?
ו...אם מחזור יפסק - זה נקרא "תופעת לוואי" כפי שכתוב באלון? צריך להתייחס לזה ברצינות ולפנות לרופא???
ומה הפרוגנוזה שלי להית בריאה גם בהמשך? ( אני חושבת שאני בריאה כבר...אפשר לחושב כך???
יש לציין שאני מרגישה מצויין!)))
סליחה על סיפור הארוך...
תודה לך ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר' עוזיאלי ותניר - תוכלו לענות לי
דינה17/03/2008בבקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריאות שלמה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/03/2008טמוקסיפן לעיתים מפסיק מחזור וסת אך לא תמיד, אם מפסיק אין כל בעיה. יש לך הרבה מאד שאלות שלא ניתן לתת תשובה בפורום. את צריכה כנראה שיחה יותר מעמיקה עם האונקולוגית. יש נשים שיש להן תופעות לואי מטמוקסיפן ויש כאלה שאין להן.סיכוייך טובים להיות בריאה לחלוטין. כעת את בריאה אולם בגידול כפי שהיה לך יש מעקב מאחרולמרות כל הטיפולים עדיין קימת סכנה של תאים ממאירים, לכן את מקבלת טמוקסיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' עוזיאלי - איזה מעקב יכול להיות
מירי17/03/2008לגילוי תאים ממאירים שאולי בכל זאת נשארו בגוף?
מה עושים?
מרקרים? ( הרופאה שלי לא ממליצה )..
מה עוד אפשר לעשות ( חוץ ממוגרפיה ו-US )???
מה יש לעשות לגילוי גוגרות עתידיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/03/2008כמו שכתבת עתידיות? אולי בכלל אין. בקיצור אם אין עדות אין מה לבדוק. חשוב לגלות מוקדם סרטן ראשוני, גרורות אין מושג כזה גילוי מוקדם. אם יש גרורות זה לא מוקדם. מרקרים עושים אך זה לא ממש גילוי מוקדם , בעיקר חשוב לנסות להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא - תמצית רימוניםדינה15/03/2008
ראיתי בחנויות טבע כמוסות של תמצית תקנית רימונים.
בין היתר כתוב שפועל גם כמניעה לסרטן השד.
"מעכבת פעילות האנזימים האחראים לביוסינתיזה של אסטרוגן פעיל ובכך מעכבת את התפתחות המחלה"
אפשר לנסות?
יכול לגרום לנזק?
רימונים זה תמיד טוב...לא?
אם זה יכול להפריע לפעילות של טמוקסיפן?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצית רימונים.
ד''ר תניר אלוייס18/03/2008אפשר לכתוב הרבה דברים על עטיפות של דברים שמנסים למכור.
רימונים בהחלט נחשבים כפרי לצורך "חמישה ביום" - ההמלצות לאכילה של לפחות 5 ירקות + פירות ביום, אבל נראה לי יותר בריא וזול לאכול את הפרי עצמו ולא איזו תמצית מפוקפקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוצמת תופעות לוואירוני14/03/2008
לד"ר עוזיאלי-
רציתי לשאול האם במידה ועברתי טיפול ראשון C.M.F והתופעות היו קלות..
האם בטיפולים הבאים עתידים להיות אותם תופעות או ככל שעוברים יותר טיפולים התופעות מתגברות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר תניר אלוייס16/03/2008שלום לך,
אין ודאות שהטיפולים הבאים יעברו באותה קלות, אך הסיכויים טובים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לכרות את השד?guit14/03/2008
שלום רב ד"ר עוזיאלי:
אני בת 52 ולאחר ממוגרפיה נשלחתי לבדיקת ממוטומיה בשד שמול לשני אזורים. באזור בעליון פנימי התקבל DCIS מההיסתידויות ומההיסתידויות באזור עליון חיצוני היתקבל היפרפלסיה, עברתי למפקטומי + SNB של ההיסתידויות העליוניות בלבד . אזור ההיסתידויות עם היפרפלסיה רחב ולכן לא ניתן להוריד אותו מבלי לכרות את השד כולו, לכן הכרורג החליט להאשיר את השד ולעכוב אחרי השד.
בבדיקת הפתולוג: ללא סרטן פולשני וHIGH GREAD , בלוטות נקיות. הטיפול היה צריך להיות הקרנות וטמוקסיפן. כאשר חזרתי לאונקולוג הוא חשב שזו חוסר אחריות מטעם הכרורג להאשיר אותי ככה כאשר הממוטומיה היא דגימה בלבד ויכול להיות יש כבר גידול, לדבר האונקולוג אם צריך לכרות את כל השד כדי לבדוק שאין תאים סרטניים ... אז.... זה המכיר.
בינתיים הוחלט לא להתחיל הקרנות, עוד 3 חודשים ממוגרפיה חוזרת , להתחיל עם טמוקסיפן.
אגב, לא מצאתי כרורג שהסכים עם האונקולוג והיה מוכן להוריד את השד.
שאלה: את חושבת שצריך להוריד את השד?
במידה ואני עושה הקרנות, האם לעולם לא אוכל לעשות שיחזור, במידה והסרטן יחזור ואני אחרי הקרנות?
תודה על תשובתך המהירה
גיט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שד
ד''ר תניר אלוייס16/03/2008שלום לך,
מובן שבפורום כשה אין שום אפשרות לתת ייעוץ פרטני, בטח שלא מבלי לראות את הצילומים , ובוודאי לא בשאלה כ"כ משמעותית כמו כריתת שד...
עם זאת, מבחינה עקרונית ניתוח שלא נכרת בו הגידול בשלמות, בין אם זה גידול ממאיר או גידול טרום ממאיר, הוא ניתוח לא מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאה013/03/2008
ייתכן לפני כשנה לא ראו בממוגרפיה,ולאחר שנה גידול כמעט 3 ס'מ??
ייתכן mri תקין,באוטרסאונד גודל כמעט 1 ס'מ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס14/03/2008שלום לך,
אף אחת מבדיקות ההדמיה אינה רואה 100% של הגידולים, לכן אנחנו משתמשים הרבה פעמים ביותר מבדיקה אחת.
במקרה הזה קל יחסית לענות על השאלה: פשוט לבצע רהויזיה של הבדיקות מלפני שנה ולראות אם בדיעבד אפשר לראות משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלודרםויקי13/03/2008
שמעתי שאפשר לעשות ניתוח לשחזור שד לאחר כריתה עם רקמת אלודרם והאם זה כרוך בתשלום, האם אפשרי לכל אחת לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלודרם
ד''ר תניר אלוייס14/03/2008
שלום ויקי,
במקרים מסויימים אפשר להשתמש גם באלודרם בשחזור, אבל זה לא מזהו שנמצא בסל, ולכן כרוך בתשלום.
לא לכל אחת זה מתאים, וצריך להתיעץ עם פלסטיקאי לגבי מקרה פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלי10/03/2008
היי,
אני עוד מעט בת 18
באמצע שבוע שעבר הרגשתי שליד הפיטמה ממש חלק קטן התנפח לי קצת ואני מרגישה מין גוש קטנטן..
זה יכול להיות פצעון שיוצא או שיכול להיות סיכוי לסרטן השד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/03/2008כנראה פצעון , צריך לשים לב אם לא נעלם או גדל לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בבית שחיטלי10/03/2008
יש לי גוש גדול וכואב בבית השחי ,רציתי לדעת עם זה יכול להיות סרטן ?
אין לי שום שינויים בחזה או גושים בחזה, רק בבית שחי ימיני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בבית שחי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/03/2008את צריכה לגשת לבדיקת רופא. יכול להיות הרבה דברים , ממצא זיהומי ואף סרטן למרות שלא אופיני גידול כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתייובל09/03/2008
שלום רב,
אני מבין שהסוגיה לא ניתנת לבירור באינטרנט – אני רק רוצה לוודא שהטיפול שנקבע הוא ראוי וסביר.
אמא שלי, בת 54, חולת סרטן השד IDC stage 3 משנת 99. עברה ב-99 כריתת שד, כימוטרפיה והקרנות.
טופלה הטמוקסיפן כשנה וחצי – CA15.3 עלו. לאחר מכן, טופלה בארימידקס כ-7 שנים. כאשר המרקרים עלו, הטיפול הוחלף לארומיזין, שהוריד את המרקרים למספר חודשים, אך הם עלו שוב. בשנה האחרונה טופלה בפמרה ופסלודקס, ללא תוצאות ותוך עליה משמעותית של המרקרים (עד 790). לפני מספר חודשים אותר(ב-PET) גידול במעי הגס והיא נשלחה לניתוח. בניתוח התגלה הסננה גידולית אגנית וירטרופריטונאלית ניכרת, כולל חסימה של המעי הדק והגס. הוצא חלק ניכר מהגידול (כ-70 ס"מ מהמעי), אך הגידול קולון השמאלי לא היה בר ניוד ולכן לא הוצא בניתוח. בדיקה פתולוגית: אסטרוגן חיובי(3+) ב-100% מהתאים, פרוגסטרון(2+) ב-5% מהתאים, CK7 חיובי, CK20 שלילי, Her2neu שלילי.
הרופא המטפל קבע טיפול בלוקרין ופמרה, וללא כימוטרפיה בשלב זה. שאלתי היא האם זה טיפול סביר לאור עמידות המחלה לטיפולים ההורמונליים(כולל פסלודקס). האם לוקרין יכולה לעזור בעיכוב המחלה במקום שנכשלו תרופות אחרות (גם אם חלקן היו יעילות שנים ארוכות). מהו הטיפול המומלץ לפי הנתונים הנ"ל?
מצטער על השאלה הארוכה,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/03/2008כמובן שאין זו חוות דעת אמיתי , אולם על פי התאור לדעתי יש בהחלט מקום להתחיל כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי-מיקרוסקופי.008/03/2008
גוש כמעט 3 סמ.ללא בלוטות ללא גרורות.ע'פ הסטטיסטיקה מה הסיכוי להמצאות בעתיד של תאים מיקרוסקופיים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/03/2008חסרים פרטים רבים נוספים על מנת לתת סיכויים. חשובה הפתולוגיה של הגידול גיל החולה וממצאים נוספים, איני יכולה לתת סטטיסטיקה רק על פי גודל הגידול זה יהיה מאד כללי ולא נכון. רק הסבר קצר המספר שאת רוצה הינו הסיכוי שיש עכשיו גרורות מיקרוסקופיות שלא ניתן לראות, ולאחר מכן בכמה יפחית הטיפול המשלים את הסיכוי. כך ניתן לשאול את הרופא המטפל אשר לפניו כל התשובות הפתולוגיות ושאר הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים-פתלוגיה.לרופאה.
010/03/2008בת 47,גודל-2.8-2.4.ללא בלוטות ללא גרורות.
רגישות הורמונלית 50 אחוז.
her2-שלילי
ki67-20 אחוז
p53שלילי
לאחר טיפול כימי-8ממ.
invasive ca wite lobular features.
מה הסיכויים לתאים מיקרוסקופים-גרורות עפ הפתלוגיה.מודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדם007/03/2008
מהו בעצם גילוי מוקדם?האם גוש כמעט 3 ס'מ ללא בלוטות ללא גרורות נחשב לגילוי מוקדם???תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מוקדם
ד''ר תניר אלוייס07/03/20083 ס"מ זה קצת גדול, אבל בלוטות נקיות זה נחשב שלב יחסית מוקדם.
בחלוקה לשלבים, גילוי מוקדם נחשב טרום סרטני או גידול עד 2 ס"מ בלי בלוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)