מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי מתחילים בטומוקסיפן??016/04/2008
ותופעות לוואי המידיות של התרופה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/04/2008אם מקבלים כימותרפיה מתחילים בתום הכימותרפיה. לא תמיד יש תופעות לואי, יתכן גלי חום, הפסקת וסת. עליה קלה במשקל. בעיקר אם לא נשמרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול 3 ס'מ016/04/2008
האם גידול בגודל שכזה מעיד על הזנחה-של האישה- ע'פ האונקולוגים???תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 ס"מ
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/04/2008לא מעיד על הזנחה אך אינו מאד קטן. בכלל האישה אף פעם לא אשמה. השאלה מתי עשתה ממוגרפיה ואם בכלל ניתן היה לראות או למשש את הגוש קודם לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםשי16/04/2008
מה הסיכויים למות מין המחלה או מהניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
ד''ר תניר אלוייס16/04/2008שלום שי,
הסיכון למות בניתוח לאישה בריאה הוא מזערי ביותר - למעשה כמעט ולא קיים.
הסיכון למות מן המחלה תלוי מאוד בשלב בו התגלתה המחלה, אבל בסה"כ ברוב המקרים הסיכוי להירפא גבוה מן הסיכון למות מהמחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימו...רוני15/04/2008
האם ייתכן מצב של לאחר טיפול שני של כימו (סי,אם,אף),והמחזור ממשיך רגיל,האם יש צורך לעדכן את הרופאה?והאם הטיפול אכן נעשה למרות המחזור,כי אמרו לי שעדיף שתהייה הפסקת מחזור למשך שנתיים.תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר שני קורסי טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/04/2008בהחלט יתכן שהמחזור עדיין לא פסק. רצוי לדווח לרופאה מטפלת , יתכן ותרצה להוסיף טיפול הורמונלי נוסף אם מתאים, אולם רצוי להמתין עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה בניתוח למפקטומירחל15/04/2008
אני צריכה לההוציא גוש בשד,למפקטומי, אחרי שהובחנה אצלי סרקומה בריקמת החיבור,המנתח אמר שניתוח מסוג זה עושים בהרדמה מקומית ולא כללית. השאלה שלי אם בהרדמה כללית הניתוח אמין יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד''ר תניר אלוייס16/04/2008זה תלוי בגודל הגוש , גושים קטנים מאוד אפשר לכרות בהרדמה מקומית אבל מעבר ל 2-3 ס"מ זה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה היסטולוגיה של הגידול??015/04/2008
האם בודקים זאת לכל הגידולים??
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטולוגיה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/04/2008ההסטולוגיה הינה התשובה הפתולוגית של הגידול. המראה של הרקמה. כמובן שבודקים בכל גידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדטלי15/04/2008
לפני כחודש גילתי גוש קרוב לבית השחי עשיתי אולטרא סאונד כי גם הרופא משפחה הרגיש ושלח אותי לא ראו כלום באולטרא סאונד. הגוש התחיל להציק לי הרגשתי הרגשה לא נוחה עד כדי כך שאפילו כשדיברתי הציק לי הרגשתי אותו ולא על ידי מישוש אפילו שאני הולכת יושבת אני מרגישה אותו . הלכתי לרופא כירורג כי הרגשתי שהוא גודל שלח אותי עוד פעם לממוגרפיה +אולטרא סאונד
ופתאום ראו אותו את הגוש חזרתי עם תוצאות לרופא אמר שרואים אותו אבל זה לא נראה סרטני
זה כנראה רקמת שד . אני מרגישה שמשהו לא בסדר אצלי אני מרגישה אותו אפילו שאני נושמת.
שאלתי האם להיתעקש לבדיקות אחרות כמו דיקור ?הרופא אמר שאני יכולה לעבור ניתוח להוציא אותו תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס15/04/2008שלום טלי,
מובן שאי אפשר לתת לך ייעוץ פרטני בלי לבדוק אותך...
אבל באופן כללי, אם את לא שקטה ואת מרגישה שמשהו לא בסדר - פני לחוות דעת נוספת, ואין שום מניעה גם לבצע דיקור - זו לא בדיקה קשה יקרה או מסובכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות ללואי מטמוקסיפןשרית14/04/2008
גלי חום התחילו אצלי רק לאחר 3 חודשים של נטילת טמוקסיפן. לאחרונה גם הרגשת ראש כבד וסחרחורות והרגשת ריחוף האם זה יכול להיות מהתרופה ולאחר כמה זמן זה מפסיק
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר תניר אלוייס15/04/2008לא ממש מכירה תופעות כאלה מטמוקסיפן - כדאי לפנות לרופא להיבדק לראות שאין משהו אחר (לחץ דם נמוך, דלקת אזניים, משהו כזה... לא משהו מסוכן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה..ע14/04/2008
מה זה אומר התאגדות פיברוטית מישושית??
או גוש סולידי?? סונוגרפי שפיר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשנות
ד''ר תניר אלוייס14/04/2008שלום רב,
התאגדות פיברוטית מישושית נשמע כמו איזה אזור נוקשה מעט שמרגישים במשוש,
סולידי זה מוצק - כלומר לא נוזלי, לא ציסטה
סונוגרפית שפיר - כלומר באולטרסאונד יש לממצא הזה מאפיינים שפירים, אבל בסופםו של דבר הדרך היחידה לדעת בבודאות מה טיבו של ממצא היא בביופסיה, שיכולה להיעשות בדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות לכימורוני13/04/2008
מטופלת ב-C.M.F רציתי לשאול כיצד סוג זה משפיע על כל המערכת הנשית,המחזור נפסק,
על מה בדיוק הכימו משפיע כך שהמחזור נפסק?והאם הנושא הפיך כאשר מדובר באישה כמוני בת 38 שהיתה מעוניינת ללדת לאחר טווח זמן שבו אטופל כדי למגר את המחלה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות
ד''ר תניר אלוייס14/04/2008שלום רב,
הכימוטרפיה (בעיקר ה C ב CMF) משפיעה על תפקוד השחלות. לפעמים זה הפיך ולפעמים לא. אם את מעוניינת לשמוע על אפשרויות של שימור פוריות - דברי עם הרופאים שלך, קיימות היום כל מיני אפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה ואולטראסאונדE13/04/2008
הייתי באמת רוצה לדעת מה ההבדל בין ממוגרפיה לאולטראסאונד ולמה מבצעים בדר"כ את שניהם יחד? איך הם משלימים אחד את השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה
ד''ר תניר אלוייס13/04/2008שלום אתי,
ממוגרפיה זה צילום רנטגן, ובדיקת אולטרסאונד מבוססת על גלי קול. יש ממצאים שלא נראים בממוגרפיה וכן נראים באולטרסאונד ולהפך.
לא תמיד צריך לבצע את שתי הבדיקות - זה תלוי במבנה השד , בעיקרון ממוגרפיה היא הבדיקה השגרתית ואולטרסאונד משלים את הממוגרפיה במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזוטופיםד. יעל10/04/2008
שלום
האם הדמיית איזוטופים מתבצעת תוך כדי ניתוח או שזוהי הדמייה טרום ניתוחית?
האם הכרחי לבצע? מה היתרונות?
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזוטופים
ד''ר תניר אלוייס10/04/2008אני מניחה שאת מתכוונת להדמיית איזוטופים לבלוטת הזקיף?
אם כן - ההדמיה מתבצעת לפני הניתוח, אין בה כל סיכון, והיא עוזרת לזהות את בלוטתהלימפה הראשונה בשרשרת, כדי שניתן יהיה לבדוק אותה, ואם היא תקינה לא צריך לכרות את כל הבלוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדד. יעל09/04/2008
התגלה אצלי גוש מסוג nfiltering duct carcinoma grade 2
מה המשמעות של הממצא, האם יתכן שבשלב זה תהיינה גרורות? תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/04/2008המשמעות הינה של גוש סרטני. איני יודעת מאפינים רבים נוספים ולא גודל הגוש . צריך עדיין לבדוק בלוטות בבית שחי ולהכיר פרטים נוספים. מאד מקוה שממצא מקומי בלבד. אולם גם ממצאים קטנים יכולים לפזר תאים מיקרוסקופיים לכן יש טיפול משלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בשד
ד. יעל10/04/2008
תודה על התשובה
הגוש הינו בגודל של 1.8 ס"מ בקוטר 20 מ"מ, בנוסף רציתי לשאול מהי בדרך כלל הפרוצדורה המקובלת במקרה זה?
אני נמצאת בהיסטריה, לא יכולה לתפקד
הוזמנתי ליום שני לבדיקות בבית חולים השרון שם עובד הרופא שמטפל בי. כששאלתי את הפקידה לגבי מועד הניתוח היא ענתה לי שבועיים שלושה שזה נראה לי זמן מאוד ארוך , אני מאוד מפחדת שהגידול יתפשט לי ונראה לי שהזמן הוא קריטי.
מה ניתן לעשות?
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבועים-שלושה לא יהיה כלום....
מירי10/04/2008גם אני חכיתי כ- 3 שבועות....( לא לניתוח, לכימותרפיה...התחלתי מכימו...)
בדיוק היה לפני שנה בפסח....ובגלל החגים המתנה היתה עוד יותר ארוכה...
אז הכירורג שלי ( פרופסור מאוד מאוד בכיר...) אמר לי ששבןעיים-שלושה לא יעשו כלום...
סרטן לא מתפשט כ"כ מהר...
בהצלחה לך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזור נוקשה בשדE09/04/2008
פניתי אלייך כבר ביצעתי ממוגרפיה קיבלתי את הצילומים אבל ממתינה לתשובות האמת שלפי מה שעיינתי בצילומים (לא שאני מבינה גדולה) אבל לא בולט משהו חריג כמו גוש אך רציתי לשאול אותך הגוש הזה כואב לי מאד כשאני נוגעת בו האם זה אמור להרגיע אותי קצת האם יכול להיות שזה אזור דלקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/04/2008בהחלט יתכן שאינו גוש סרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עני לי חרדה!!!אופירה08/04/2008
שלום
אני בת 37רווקה,בשנת 99 היה לי גוש בשד ימין מרכזי עליון נבדקתי fna והכל היה בסדר הרופא גם אמר שיש לי מבנה גושני עכשיו יש לי גוש באותו השד לכיוון בית השחי באמצע, בנוסף יש לי הפרשות שקופות משני השדיים וכאבים מכיוון השד לבבית השחי וביד והרגשה פנימית של שרפה, קבעו לי תור לעוד חודשיים ניגשתי לרופא המשפחה והוא נתן לי בדיקות דם מקיפות ואני ממתינה לתשובות . שאלותי הן
האם אפשר לדעת אם יש סרטן דרך בדיקות דם? ואם כן אילו בדיקות
האם הכאבים קשורים לגוש?
ברור לי מתשובות שלך שקראתי שאין כאב אבל מה אם הגוש לי נמצא כבר תקופה ארוכה?
אני מאוד לחוצה ומוטרדת נכנסתי לחרדות וההמתנה לתור שלי לכירוג שד א ר ו כה אנא עני לי במהרה תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר תניר אלוייס09/04/2008שלום לך אופירה,
אכן סרטן שד בד"כ לא כואב, וכאבים בשדיים הם תופעה שכיחה מאוד.
אין בדיקת דם מדוייקת לאבחון מוקדם של סרטן השד,
גוש שקיים הרבה שנים ולא השתנה - לא כ"כ סביר שיהפוך פתאום להיות סרטני.
בדיקה נוספת שאפשר לבצע דרך רופא המשפחה היא אולי אולטרסאונד שדיים - בדיקה שיכולה להראות אם יש או אין גוש אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אופירה09/04/2008מאוד מודה לך שענית לי במהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)